Gość: artur IP: 212.69.67.* 06.03.05, 11:05 Jeśli ktoś robił taki kurs, poproszę o informację o firmie i kosztach. Język angielski lub polski. Dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abirka Re: Kurs OPEN WATER DIVER w Sharm 06.03.05, 13:08 Ja robiłam 2 lata temu taki kurs w centrum Aqua Sharm (www.aquasharm.com)za pośrednictwem Eximu. Cena kursu wynosiła 250$ + 30$licencja (jej cena ustalona jest przez PADI). Instruktorem był pracujący tam Polak o wspaniałym podejściu do osób robiących kurs (i nie jest to tylko moja opinia). Mmo że kurs był kupowany za pośrednictwem biura turystycznego, ale juz na miejscu u rezydenta, to cena nie była zawyżoną. Wtedy było to nowe centrum, rozwijające dopiero swoja działalność. W ubiegłym roku działało juz pełna parą mając wielu klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1976 Re: Kurs OPEN WATER DIVER w Sharm 06.03.05, 13:37 Czesc, polecam centrum nurkowe SharmScubaService w hotelu Sonesta Club w Naama Bay. Nurkuje z nimi od dluzszego czasu. Cena kursu wynosi 280 euro + 40 euro za certyfikat. Centrum prowadza wlosi, swietna ekipa, profesjonalne podejscie, male grupy, wysokiej jakosci sprzet. Jesli jestes zainteresowany dodatkowymi informacjami napisz na zuza1976@gazeta.pl Pozdrawiam, Zuza Odpowiedz Link Zgłoś
darwish Re: Kurs OPEN WATER DIVER w Sharm 06.03.05, 22:36 Cześć, zrobiłem kurs w maju 2004(4dni) w Sinai College : fajna atmosfera ! ,małe grupy, dobre łodzie.Właściciel Romanio ma bardzo dobre podejście do szkolenia !:) za całość kursu (z dojazdami:)i z licencją zapłaciłem 250$ do tego specjalne zniżki przy kolejnych nurkowaniach. Polecam ! www.sinaicollege.com/index.htm Mob: +20123406566 +20121027727 Romanio Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikahh Re: Kurs OPEN WATER DIVER w Sharm IP: 217.153.131.* 08.03.05, 18:28 Hejka, mam znajome rewelacyjne centrum nurkowe w Sharmie i chetnie przekażę namiary, jest to International Divers logo z żółta rybką, ceny jak wszędzie około 1000zł na polska walutę PadiOWD, rewelacyjni instruktorzy, polecam!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Kurs OPEN WATER DIVER w Sharm IP: 195.94.211.* 09.03.05, 15:28 dzięki za wszystkie porady, napewno cos wybiorę czy ktoś może korzystał z tej oferty ? : www.eximegipt.com/trip7_sh.htm Odpowiedz Link Zgłoś
abirka Re: Kurs OPEN WATER DIVER w Sharm 09.03.05, 16:11 Wyjeżdzając z Eximem korzystałam z tej oferty. Co prawda nie zamawiałm nurkowań przez internet tylko kupowalam je na miejscu u rezydenta (to jest strona rezydentów Eximu właśnie), ale ceny były faktycznie takie. Trzeba Ci jednak wiedzieć, że jest to oferta pakietów nurkowych dla osób posiadających licencję nurkową, np OWD, i nie zawiera sprzętu (tzn. pianki, jacketu, automatu). Jesli więc nie posiadasz swojego sprzetu to musisz doliczyć wypozyczenie go za 20$ dziennie. Ale tak jest w każdym centrum nurkowym. Sprzęt jest wliczony tylko w cene kursu OWD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Kurs OPEN WATER DIVER w Sharm IP: 195.94.211.* 09.03.05, 16:29 dzieki za informację, na razie interesuje mnie OWD, na wiecej niestety nie starczy czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur do abirki IP: 195.94.211.* 09.03.05, 16:40 jesli pozwolisz, mam pare pytań odnośnie kursu w Eximie: - w jakich godzinach zwykle są zajęcia - czy w cenie jest transfer z / do hotelu - czy dają cos jeść w trakcie kursu :-P - jak wygląda egzamin dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś
abirka Re: do abirki 09.03.05, 16:58 Transfery do/z hotelu są oczywiście wliczone w cenę kursu (i pakietów nurkowych). Jedzonka niestety, nie ma w cenie. Ale ja nie cirpiałam na przyrastanie żołądka do kręgosłupa w trakcie dnia:))) Ale obok bazy jest hotel, gdzie mozna kupić cos do jedzenia (ew. mieć ze sobą podczas 2 pierwszych dni zajęć lądowo-wodnych). Na łodzi można zakupić lunch za 30 LE (co stanowi ok. 18zł).Pierwszego i drugiego dnia zajęcia odbywaja sie przed południem i trwaja gdzieś do 15 chyba (zależy od pojętności, sprawności i ilości kursantów). Pierwy dzień to zajęcia teoretyczne (film)oraz ćwiczenia basenowe. Drugi dzień jeszczę trochę teorii i nurkowania w morzu, ale z brzegu. Dzień 3 i 4 to już wypływanie na cały dzień łodzią i po 2 nurkowania z łodzi. Egzamin jest wszędzie standardowy ponieważ zasady szkolenia w systemie PADI sa wszędzie jednakowe. Jest to test zawierający kilkadziesiąt pytań (w sumie ze wszystkich modułów szkolenia oraz podsumowujący to chyba 90 pytań). Ale film, książka i dobry instruktor nauczą Ciebie tego tak łopatologicznie, że zdanie go nie stanowi problemu. Jeśli będziesz miał jakiekolwiek pytania, to pisz na: abirka@gazeta.pl. Chętnie na wszystkie odpowiem. Zyczę przyjemnych wrażeń :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: do abirki IP: 195.94.211.* 09.03.05, 17:06 Dzieki za odpowiedź, jak mi sie coś jeszcze przypomni pozwole sobie napisać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malediwy Re: do abirki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 18:16 Jak na mój gust EXIM nie należy do najtańszych biur oferujących naukę nurkowania jak i nurkowania stażówe. Polecam zajrzeć na forum nurkowe forum.jds.pl/ Tam dowiecie się wszystkiego o nurkowaniu w Egipcie i nurkowaniu wogóle. Tam również znajdziecie wiele osób które pracują w bazach nurkowych w Egipcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur forum nurkowe IP: 195.94.211.* 10.03.05, 09:20 dzieki ale jakies nieprzyjazne to forum ;-) nic znaleźć nie można konkretnego (wyszukiwarka po wpisaniu "kurs PADI Sharm" zwraca bzdury) , kłótnie jakieś o wyższosci jednych nad drugimi , rejestrować się trzeba żeby zadać pytanie ... po co mi to wszystko ? :-P poza tym nie zawsze chodzi o to aby cos bylo najtańsze ... ;-) niemniej jednak, jeśli znasz lepsze miejsca lub namiary na osoby w Sharm, to napisz prosze tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur jeszcze jedno pytanie IP: 195.94.211.* 10.03.05, 09:44 Czy należy przedstawić jakieś świadectwo lekarskie o stanie zdrowia przed przystąpieniem do kursu? Jeśli tak, to czy honorowane jest jakieś z Polski czy trzeba załatwić na miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1976 Re: jeszcze jedno pytanie 10.03.05, 09:46 Witaj, ja nie musialam przedstawiac zaswiadczenia lekarskiego, wypelnialam natomiast oswiadczenie dotyczace stanu zdrowia. Pozdrawiam, Zuza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: jeszcze jedno pytanie IP: 195.94.211.* 10.03.05, 10:01 dzieki za odpowiedź ! Odpowiedz Link Zgłoś