Dodaj do ulubionych

Kurs OPEN WATER DIVER w Sharm

IP: 212.69.67.* 06.03.05, 11:05
Jeśli ktoś robił taki kurs, poproszę o informację o firmie i kosztach.
Język angielski lub polski.
Dzięki !
Obserwuj wątek
    • abirka Re: Kurs OPEN WATER DIVER w Sharm 06.03.05, 13:08
      Ja robiłam 2 lata temu taki kurs w centrum Aqua Sharm (www.aquasharm.com)za
      pośrednictwem Eximu. Cena kursu wynosiła 250$ + 30$licencja (jej cena ustalona
      jest przez PADI). Instruktorem był pracujący tam Polak o wspaniałym podejściu
      do osób robiących kurs (i nie jest to tylko moja opinia). Mmo że kurs był
      kupowany za pośrednictwem biura turystycznego, ale juz na miejscu u rezydenta,
      to cena nie była zawyżoną. Wtedy było to nowe centrum, rozwijające dopiero
      swoja działalność. W ubiegłym roku działało juz pełna parą mając wielu klientów.
    • zuza1976 Re: Kurs OPEN WATER DIVER w Sharm 06.03.05, 13:37
      Czesc,
      polecam centrum nurkowe SharmScubaService w hotelu Sonesta Club w Naama Bay.
      Nurkuje z nimi od dluzszego czasu.
      Cena kursu wynosi 280 euro + 40 euro za certyfikat.
      Centrum prowadza wlosi, swietna ekipa, profesjonalne podejscie, male grupy,
      wysokiej jakosci sprzet.
      Jesli jestes zainteresowany dodatkowymi informacjami napisz na
      zuza1976@gazeta.pl

Pozdrawiam,
      Zuza
    • darwish Re: Kurs OPEN WATER DIVER w Sharm 06.03.05, 22:36
      Cześć,
      zrobiłem kurs w maju 2004(4dni) w Sinai College : fajna atmosfera ! ,małe
      grupy, dobre łodzie.Właściciel Romanio ma bardzo dobre podejście do
      szkolenia !:) za całość kursu (z dojazdami:)i z licencją zapłaciłem 250$ do
      tego specjalne zniżki przy kolejnych nurkowaniach. Polecam !
      www.sinaicollege.com/index.htm
      Mob: +20123406566 +20121027727 Romanio Dorota
    • Gość: kikahh Re: Kurs OPEN WATER DIVER w Sharm IP: 217.153.131.* 08.03.05, 18:28
      Hejka,
      mam znajome rewelacyjne centrum nurkowe w Sharmie i chetnie przekażę namiary,
      jest to International Divers logo z żółta rybką, ceny jak wszędzie około 1000zł
      na polska walutę PadiOWD, rewelacyjni instruktorzy,
      polecam!!!:)
      • Gość: artur Re: Kurs OPEN WATER DIVER w Sharm IP: 195.94.211.* 09.03.05, 15:28
        dzięki za wszystkie porady, napewno cos wybiorę

czy ktoś może korzystał z tej oferty ? : www.eximegipt.com/trip7_sh.htm
        • abirka Re: Kurs OPEN WATER DIVER w Sharm 09.03.05, 16:11
          Wyjeżdzając z Eximem korzystałam z tej oferty. Co prawda nie zamawiałm nurkowań
          przez internet tylko kupowalam je na miejscu u rezydenta (to jest strona
          rezydentów Eximu właśnie), ale ceny były faktycznie takie. Trzeba Ci jednak
          wiedzieć, że jest to oferta pakietów nurkowych dla osób posiadających licencję
          nurkową, np OWD, i nie zawiera sprzętu (tzn. pianki, jacketu, automatu). Jesli
          więc nie posiadasz swojego sprzetu to musisz doliczyć wypozyczenie go za 20$
          dziennie. Ale tak jest w każdym centrum nurkowym. Sprzęt jest wliczony tylko w
          cene kursu OWD.
          • Gość: artur Re: Kurs OPEN WATER DIVER w Sharm IP: 195.94.211.* 09.03.05, 16:29
            dzieki za informację, na razie interesuje mnie OWD, na wiecej niestety nie
            starczy czasu
            • Gość: artur do abirki IP: 195.94.211.* 09.03.05, 16:40
              jesli pozwolisz, mam pare pytań odnośnie kursu w Eximie:

- w jakich godzinach zwykle są zajęcia
              - czy w cenie jest transfer z / do hotelu
              - czy dają cos jeść w trakcie kursu :-P
              - jak wygląda egzamin

dzięki !
              • abirka Re: do abirki 09.03.05, 16:58
                Transfery do/z hotelu są oczywiście wliczone w cenę kursu (i pakietów
                nurkowych). Jedzonka niestety, nie ma w cenie. Ale ja nie cirpiałam na
                przyrastanie żołądka do kręgosłupa w trakcie dnia:))) Ale obok bazy jest hotel,
                gdzie mozna kupić cos do jedzenia (ew. mieć ze sobą podczas 2 pierwszych dni
                zajęć lądowo-wodnych). Na łodzi można zakupić lunch za 30 LE (co stanowi ok.
                18zł).Pierwszego i drugiego dnia zajęcia odbywaja sie przed południem i trwaja
                gdzieś do 15 chyba (zależy od pojętności, sprawności i ilości kursantów).
                Pierwy dzień to zajęcia teoretyczne (film)oraz ćwiczenia basenowe. Drugi dzień
                jeszczę trochę teorii i nurkowania w morzu, ale z brzegu. Dzień 3 i 4 to już
                wypływanie na cały dzień łodzią i po 2 nurkowania z łodzi. Egzamin jest
                wszędzie standardowy ponieważ zasady szkolenia w systemie PADI sa wszędzie
                jednakowe. Jest to test zawierający kilkadziesiąt pytań (w sumie ze wszystkich
                modułów szkolenia oraz podsumowujący to chyba 90 pytań). Ale film, książka i
                dobry instruktor nauczą Ciebie tego tak łopatologicznie, że zdanie go nie
                stanowi problemu.
                Jeśli będziesz miał jakiekolwiek pytania, to pisz na: abirka@gazeta.pl. Chętnie
                na wszystkie odpowiem.
                Zyczę przyjemnych wrażeń :)
                • Gość: artur Re: do abirki IP: 195.94.211.* 09.03.05, 17:06
                  Dzieki za odpowiedź, jak mi sie coś jeszcze przypomni pozwole sobie napisać ;-)
                  • Gość: Malediwy Re: do abirki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 18:16
                    Jak na mój gust EXIM nie należy do najtańszych biur oferujących naukę nurkowania
                    jak i nurkowania stażówe. Polecam zajrzeć na forum nurkowe forum.jds.pl/
                    Tam dowiecie się wszystkiego o nurkowaniu w Egipcie i nurkowaniu wogóle. Tam
                    również znajdziecie wiele osób które pracują w bazach nurkowych w Egipcie.
                    • Gość: artur forum nurkowe IP: 195.94.211.* 10.03.05, 09:20
                      dzieki ale jakies nieprzyjazne to forum ;-) nic znaleźć nie można konkretnego
                      (wyszukiwarka po wpisaniu "kurs PADI Sharm" zwraca bzdury) , kłótnie jakieś o
                      wyższosci jednych nad drugimi , rejestrować się trzeba żeby zadać pytanie ... po
                      co mi to wszystko ? :-P
                      poza tym nie zawsze chodzi o to aby cos bylo najtańsze ... ;-) niemniej jednak,
                      jeśli znasz lepsze miejsca lub namiary na osoby w Sharm, to napisz prosze tutaj
                      • Gość: artur jeszcze jedno pytanie IP: 195.94.211.* 10.03.05, 09:44
                        Czy należy przedstawić jakieś świadectwo lekarskie o stanie zdrowia przed
                        przystąpieniem do kursu?

Jeśli tak, to czy honorowane jest jakieś z Polski czy trzeba załatwić na miejscu?
                        • zuza1976 Re: jeszcze jedno pytanie 10.03.05, 09:46
                          Witaj,

ja nie musialam przedstawiac zaswiadczenia lekarskiego, wypelnialam natomiast
                          oswiadczenie dotyczace stanu zdrowia.

Pozdrawiam,
                          Zuza
                          • Gość: artur Re: jeszcze jedno pytanie IP: 195.94.211.* 10.03.05, 10:01
                            dzieki za odpowiedź !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka