Dodaj do ulubionych

Wypad do Luksoru?

23.03.05, 19:23
Witam !
Bedziemy w HRGH w dniach 3-17 maja i planujemy wypad na 2-3 dni do Luksoru ,
bez biura podrozy , na wlasna reke. Moze jest ktos kto jedzie w podobnym
terminie do HRGH i mialby ochote na taka mala wyprawe ?
Obserwuj wątek
    • neferett Re: Wypad do Luksoru? 30.03.05, 15:46
      up!
      A moze ktos bedzie w Sultan Beach lub ogolnie w HRGH w tym terminie ?
      • Gość: Waldi Re: Wypad do Luksoru? IP: *.net.pulawy.pl 11.04.05, 17:23
        My właśnie wybieramy się w cztery osoby do Sułtan Beach w terminie 5 - 19 maja
        z biurem Sun Fun i tez myslimy o zwiedzeniu Luksoru, chętnie się dogadamy
        czekamy na propozycję Anna i Waldemar z Puław
        • neferett Re: Wypad do Luksoru? 26.04.05, 13:16
          Sorki , nie wiem jakim cudem przegapilam Wasz post.
          Napiszcie do mnie na neferett@op.pl
    • Gość: mirek Re: Wypad do Luksoru? IP: 62.68.237.* 31.03.05, 13:35
      nie wiem czy to tak do konca dobry pomysl .
      jak zamierzacie tam dojechac
      gdzie mieszkac

mirek miras74@o2pl
      • Gość: hahahah Re: Wypad do Luksoru? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 31.03.05, 14:04
        Ty Miras nie kompromituj sie swoja niewiedza. Jak nie wiesz jak to sie
        organizuje to poczytaj forum i dokladne opisy ludzi ktorzy tych nadzwyczajnych
        rzeczy dokonali. A Ty reklamujesz sie jako ktos kto tam mieszka, kto organizuje
        wycieczki, zalatwia mieszkania????????? Zenada i nic wiecej. Srednio
        inteligentna osoba poradzi sobie z tym "nie do konca dobrym pomyslem" jak to
        okreslasz a neferett nie wydaje mi sie odoba nieinteligentna.
        • pc_maniac Chociażby mój... 31.03.05, 14:09
          > poczytaj forum i dokladne opisy ludzi ktorzy tych nadzwyczajnych
          > rzeczy dokonali.

Chociażby mój szczegółowy opis, włącznie z adresami i cenami, czasami
          przejazdów.
          • Gość: hahaha Re: Chociażby mój... IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 31.03.05, 14:17
            jak dla mnie Mirek to jakas niepowazna persona probujaca cos na tym forum
            wskurac tylko jeszcze nie wyczailam co. ale w jego uczciwosc nie wierze..
            wlasnie sobie pomyslalam ze chyba napisze maila do Orbit_tours i zapytam czy
            faktycznie to jadda costam ktore on usilnie reklamuje na wszelkich forach jako
            ich oddzial, jest ich oddzialem.
            • neferett Re: Chociażby mój... 31.03.05, 14:28
              Mysle , ze damy sobie rade i z podroza i ze zwiedzaniem Luksoru.
              Co prawda to bedzie pierwszy wypad na wlasna reke w Egipcie ale wielkiego
              stracha nie mamy : bylismy rok temu wiec juz troche znamy zwyczaje i realia ,
              jestesmy dosc komunikatywnymi , samodzielnymi osobami i dosc dobrze radzimy
              sobie z "niespodziankami".
              Ksiazki o Egipcie czytam od kiedy pamietam, nie bez znaczenia sa rowniez
              wspomnienia (pc_maniac :)) osob na tym forum czy Beduinki.
              Pytalam czy ktos nie mialby ochoty sie z nami wybrac , bo z towarzystwem
              zawsze weselej. Ot tyle.
              • amon-re Re: Chociażby mój... 31.03.05, 21:22
                Trzeba było jechać z nami w marcu. Powiem, że było .... jajuśnie ;-)))

Amon
                • neferett Re: Chociażby mój... 31.03.05, 21:40
                  Bylo , bylo i minelo , jajusnie tyz minelo ...
                  A kiedy nastepny wypad ?
                  Ja to bym jeszcze chciala w okolicach wrzesien /pazdziernik , choc tydzien , juz
                  zupelnie na wlasna reke, Luksor , okolice , Asuan i Abu , moze jeszcze jakas oaza .
                  • amon-re Re: Chociażby mój... 31.03.05, 22:13
                    Złośliwa Baba, no !
                    W lipcu będzie ale marzy mi się gdzieś dalej - tylko nie wiem w którą stronę.
                    Bajkał ? Kamerun ? Czy ten świat musi być taki duży ? Irytuje mnie to ;-)
                    • neferett Re: Chociażby mój... 01.04.05, 00:05
                      Tylko nie zlosliwa , juz wystarczy , ze moj maz tak o mnie mowi :-)))
                      Bylo minelo , mialam siebie na mysli , ze sie nie zalapalam !
                      Co do reszty to mnie sie (poza ukochanym Egiptem) Niger marzy.
    • satelitka1 Re: Wypad do Luksoru? 01.04.05, 13:33
      hej, pozdrawiam wszystkich forumowiczów ;-)
      w marcu razem z kumpelką byłyśmy w HRG i urzadziłyśmy sobie wypadzik na własną
      rękę do Luxoru ;-) lokalnym autobusem (30 funciaków) z tym, że nieco
      przypomniało to uprawianie sportów extremalnych: my dwie, małe, słodkie
      kobietki i 40 tubylców płci brzydkiej ;-) w sumie niebezpieczeństwa żadnego nie
      było, był jedynie dyskomfort z uwagi na zachowanie co poniektórych panów,
      chcących koniecznie zwrócić na siebie uwagę.. no i oczywiście ... ten brudzik w
      autobusku ;-)
      na miejscu wynajęłyśmy taksóweczkę na cały dzień (100 funciaków) ;-) ale jaki
      komfort zwiedzania ;-) polecam: najstarszy meczet w Luxorze (wkomponowany w
      ruiny świątyni) ;-) bajka.. nawet mogłyśmy obejrzeć wszystko od środka,
      oprowadzał nas jakiś miły pan ;-)
      powrót do HRG - taksówką 250 funciaków.
      w ogóle - może lepszym pomysłem byłoby wynajęcie taksówki w Hurgadzie, moze
      warto spróbować? wcześniej po prostu nie wpadłyśmy na ten pomysł ;-)
      hoteli w Luxorze nie znam, więc nie moge polecić ;-)
      miłego zwiedzania ;-)
    • Gość: Andy Re: Wypad do Luksoru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 08:07
      My mamy wylot 4 maja, będziemy w hughadzie 2 tygodnie - hotel le meridien -
      makadi bay. Planujemy wycieczki do luxoru i kairu - bieżemy pod uwagę raczej
      zwiedzanie z przewodnikiem (lokalne biuro) ale wasza oferta est interesująca
      • neferett Re: Wypad do Luksoru? 12.04.05, 13:49
        Zawsze mozemy sie spotkac w HRGH i pogadac. A wy pierwszy raz do Egiptu ?
        • Gość: Andy Re: Wypad do Luksoru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 10:22
          zagubiłem ten watek - ale w końcu go odnalazłem -
          zostawiam kontakt do nas 501676226
          Byc może wpadniemy na organizowaną imprezę do bonanzy
          Nie jesteśmy jeszcze zdecydowani - pewnie na miejscu podejmiemy decyzję
          Zgadłas - my pierwszy raz do egiptu ;-)
          • pc_maniac neferett jak wrócicie napiszcie jak wyprawa 26.04.05, 11:13
            Mam nadzieję,że gdy wrócicie zdacie relacjęna forum z Waszej wyprawy.
            Może więcej osób pójdzienaszym śladem.
            To zadziwiające, że tylko turyści z byłego bloku wschodniego (no poza
            obywatelami byłego ZSRR) nie zwiedzają Egiptu na własną rękę.

Ile myśmy spotkali osób z Europy Zachodniej, czy Japończyków,którzy szwendali
            się po Egipcie wyłącznie z książkowymi przewodnikami. Z Polakówzaś spotakiśmy
            jedynie naszą rezydentkę z kolegą,która zrobiła sobie wypad do Madinat Habu.
            • neferett Re: neferett jak wrócicie napiszcie jak wyprawa 26.04.05, 13:14
              Po powrocie chce namowic meza , zeby mi zrobil stronke, na ktorej zamiescimy
              zdjecia (tez te z zeszlego roku ) i relacje.Tylko pewnie troche to potrwa ,
              zanim maz znajdzie czas, wiec na forum tez cos napisze.
              Wiesz , mysle , ze jest juz troche osob podrozujacych na wlasna reke ( no i
              poczatkujacych podroznikow), widac to na tym forum czy forum Beduinki. Choz masz
              racje , ze to wciaz nieduza grupa. Pewnie dlatego , ze u nas turystyka wciaz
              raczkuje i wlasciwie od niedawna, na wyjazdy jest stac osoby z mniej wypchanym
              portfelem. A chyba sporo osob najpierw jedzie na typowe wczasy z biurem a
              dopiero pozniej mysla o samodzielnych wyprawach.
              Co do spotykania rodakow :
              Moj kuzyn z zona byli u rodziny w Australii i wybrali sie na objazdowke po tym
              kraju, tylko z przewodnikiem w rece. Dotarli do jakiegos miejsca , sporadycznie
              odwiedzanego przez turystow. Przed nimi idzie para w przekomicznych kapeluszach,
              nie wytrzymali i zaczeli sie smiac, na to ta babka odzywa sie do nich po polsku.
              Pozniej spotkali jeszcze jednego rodaka - Walese :)))
              W kazdym razie , miejmy nadzieje , ze podrozujacych na wlasna reke rodakow
              bedzie co raz wiecej.
          • neferett Re: Wypad do Luksoru? 26.04.05, 12:50
            To mam nadzieje, ze bedzie sie wam podobalo w Egipcie.
            My tez myslimy o imprezie w Bonanzie.
            Jeszcze tylko tydzien i fruuu...
            • Gość: Andy Re: Wypad do Luksoru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 13:26
              Juz mi się podoba !!! - obym się nie rozczarował
              To nasza podróż poślubna i chcemy zeby wszystko wypaliło
              Dlatego troszkę sie wahamy czy zwiedać indywidualnie czy za pośrednictwem
              biura - no ale jeśli zbierze się grupa śmiałków to czemu nie
              ohoj przygodo!!!

W takim razie pewnie do zobaczenia w bonanzie ;-)
              • amon-re Re: Wypad do Luksoru? 26.04.05, 13:30
                TYL-KO IN-DY-WI-DU-AL-NIE !!!

:-))

Amonek
              • neferett Re: Wypad do Luksoru? 26.04.05, 14:04
                Poprzedni raz tez bylismy w Egipcie w ramach podrozy poslubnej, tyle tylko , ze
                rok spoznionej.
                Moze zrobimy "zbiorke" pod naszym hotelem , tj. Sultan Beach ? Jak bedziecie
                jechac do Bonanzy to bedziecie mijac nasz hotel a poza tym zgadalam sie z jedna
                para , ktora leci z nami ale sa w Hiltonie ( ktory jest miedzy naszym a waszym
                hotelem) i oni tez ida na te impreze. Wtedy dalej ( juz do Bonanzy) pojedziemy w
                6 osob. Co Wy na taki plan?
                • Gość: Andy Re: Wypad do Luksoru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:39
                  My także mamy dogadana parę z która mamy sie spotkac w le meridien - jesli
                  tylko bedą chcieli to wybierzemy się razem - układ jak najbardziej pasuje
                  Dobrze bedzie na samym starcie poznać ludzi już nieco obytych z egiptem i
                  skorzystać z ich doświadczenia

Co do godzinki to umówimy się teraz czy to zostawimy już na 5 maja
                  • neferett Re: Wypad do Luksoru? 26.04.05, 16:25
                    Ok , czyli juz jest 8 osob :)
                    Rok temu wlasciwie po baletach nie chodzilismy , wiem tylko , ze imprezy
                    zaczynaja sie miedzy 22 a 24 godz, nie mam pojecia o ktorej sie zaczyna ta w
                    Bonanzie, ale sprobuje sie dowiedziec.
                    Mysle , ze konkretna godz. ustalimy juz na miejscu. Sa 2 opcje : mozemy sie
                    spotkac w holu u nas w hotelu i od razu jechac, albo spotkamy sie troche
                    wczesniej np.8-9 godz. i przed Bonanza zapalimy sobie taka "zapoznawcza szisze"
                    w knajpce Big Brother naprzeciw naszego hotelu.
                • Gość: linnda Re: Wypad do Luksoru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:46
                  neferett
                  dzięki że o nas pamiętasz :)) pozdrowionka
                  linda
                  • neferett Re: Wypad do Luksoru? 27.04.05, 10:28
                    No jasne , ze pamietam :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka