neferett 23.03.05, 19:23 Witam ! Bedziemy w HRGH w dniach 3-17 maja i planujemy wypad na 2-3 dni do Luksoru , bez biura podrozy , na wlasna reke. Moze jest ktos kto jedzie w podobnym terminie do HRGH i mialby ochote na taka mala wyprawe ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neferett Re: Wypad do Luksoru? 30.03.05, 15:46 up! A moze ktos bedzie w Sultan Beach lub ogolnie w HRGH w tym terminie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Wypad do Luksoru? IP: *.net.pulawy.pl 11.04.05, 17:23 My właśnie wybieramy się w cztery osoby do Sułtan Beach w terminie 5 - 19 maja z biurem Sun Fun i tez myslimy o zwiedzeniu Luksoru, chętnie się dogadamy czekamy na propozycję Anna i Waldemar z Puław Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: Wypad do Luksoru? 26.04.05, 13:16 Sorki , nie wiem jakim cudem przegapilam Wasz post. Napiszcie do mnie na neferett@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Wypad do Luksoru? IP: 62.68.237.* 31.03.05, 13:35 nie wiem czy to tak do konca dobry pomysl . jak zamierzacie tam dojechac gdzie mieszkac mirek miras74@o2pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahah Re: Wypad do Luksoru? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 31.03.05, 14:04 Ty Miras nie kompromituj sie swoja niewiedza. Jak nie wiesz jak to sie organizuje to poczytaj forum i dokladne opisy ludzi ktorzy tych nadzwyczajnych rzeczy dokonali. A Ty reklamujesz sie jako ktos kto tam mieszka, kto organizuje wycieczki, zalatwia mieszkania????????? Zenada i nic wiecej. Srednio inteligentna osoba poradzi sobie z tym "nie do konca dobrym pomyslem" jak to okreslasz a neferett nie wydaje mi sie odoba nieinteligentna. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Chociażby mój... 31.03.05, 14:09 > poczytaj forum i dokladne opisy ludzi ktorzy tych nadzwyczajnych > rzeczy dokonali. Chociażby mój szczegółowy opis, włącznie z adresami i cenami, czasami przejazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Chociażby mój... IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 31.03.05, 14:17 jak dla mnie Mirek to jakas niepowazna persona probujaca cos na tym forum wskurac tylko jeszcze nie wyczailam co. ale w jego uczciwosc nie wierze.. wlasnie sobie pomyslalam ze chyba napisze maila do Orbit_tours i zapytam czy faktycznie to jadda costam ktore on usilnie reklamuje na wszelkich forach jako ich oddzial, jest ich oddzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: Chociażby mój... 31.03.05, 14:28 Mysle , ze damy sobie rade i z podroza i ze zwiedzaniem Luksoru. Co prawda to bedzie pierwszy wypad na wlasna reke w Egipcie ale wielkiego stracha nie mamy : bylismy rok temu wiec juz troche znamy zwyczaje i realia , jestesmy dosc komunikatywnymi , samodzielnymi osobami i dosc dobrze radzimy sobie z "niespodziankami". Ksiazki o Egipcie czytam od kiedy pamietam, nie bez znaczenia sa rowniez wspomnienia (pc_maniac :)) osob na tym forum czy Beduinki. Pytalam czy ktos nie mialby ochoty sie z nami wybrac , bo z towarzystwem zawsze weselej. Ot tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
amon-re Re: Chociażby mój... 31.03.05, 21:22 Trzeba było jechać z nami w marcu. Powiem, że było .... jajuśnie ;-))) Amon Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: Chociażby mój... 31.03.05, 21:40 Bylo , bylo i minelo , jajusnie tyz minelo ... A kiedy nastepny wypad ? Ja to bym jeszcze chciala w okolicach wrzesien /pazdziernik , choc tydzien , juz zupelnie na wlasna reke, Luksor , okolice , Asuan i Abu , moze jeszcze jakas oaza . Odpowiedz Link Zgłoś
amon-re Re: Chociażby mój... 31.03.05, 22:13 Złośliwa Baba, no ! W lipcu będzie ale marzy mi się gdzieś dalej - tylko nie wiem w którą stronę. Bajkał ? Kamerun ? Czy ten świat musi być taki duży ? Irytuje mnie to ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: Chociażby mój... 01.04.05, 00:05 Tylko nie zlosliwa , juz wystarczy , ze moj maz tak o mnie mowi :-))) Bylo minelo , mialam siebie na mysli , ze sie nie zalapalam ! Co do reszty to mnie sie (poza ukochanym Egiptem) Niger marzy. Odpowiedz Link Zgłoś
satelitka1 Re: Wypad do Luksoru? 01.04.05, 13:33 hej, pozdrawiam wszystkich forumowiczów ;-) w marcu razem z kumpelką byłyśmy w HRG i urzadziłyśmy sobie wypadzik na własną rękę do Luxoru ;-) lokalnym autobusem (30 funciaków) z tym, że nieco przypomniało to uprawianie sportów extremalnych: my dwie, małe, słodkie kobietki i 40 tubylców płci brzydkiej ;-) w sumie niebezpieczeństwa żadnego nie było, był jedynie dyskomfort z uwagi na zachowanie co poniektórych panów, chcących koniecznie zwrócić na siebie uwagę.. no i oczywiście ... ten brudzik w autobusku ;-) na miejscu wynajęłyśmy taksóweczkę na cały dzień (100 funciaków) ;-) ale jaki komfort zwiedzania ;-) polecam: najstarszy meczet w Luxorze (wkomponowany w ruiny świątyni) ;-) bajka.. nawet mogłyśmy obejrzeć wszystko od środka, oprowadzał nas jakiś miły pan ;-) powrót do HRG - taksówką 250 funciaków. w ogóle - może lepszym pomysłem byłoby wynajęcie taksówki w Hurgadzie, moze warto spróbować? wcześniej po prostu nie wpadłyśmy na ten pomysł ;-) hoteli w Luxorze nie znam, więc nie moge polecić ;-) miłego zwiedzania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Wypad do Luksoru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 08:07 My mamy wylot 4 maja, będziemy w hughadzie 2 tygodnie - hotel le meridien - makadi bay. Planujemy wycieczki do luxoru i kairu - bieżemy pod uwagę raczej zwiedzanie z przewodnikiem (lokalne biuro) ale wasza oferta est interesująca Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: Wypad do Luksoru? 12.04.05, 13:49 Zawsze mozemy sie spotkac w HRGH i pogadac. A wy pierwszy raz do Egiptu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Wypad do Luksoru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 10:22 zagubiłem ten watek - ale w końcu go odnalazłem - zostawiam kontakt do nas 501676226 Byc może wpadniemy na organizowaną imprezę do bonanzy Nie jesteśmy jeszcze zdecydowani - pewnie na miejscu podejmiemy decyzję Zgadłas - my pierwszy raz do egiptu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac neferett jak wrócicie napiszcie jak wyprawa 26.04.05, 11:13 Mam nadzieję,że gdy wrócicie zdacie relacjęna forum z Waszej wyprawy. Może więcej osób pójdzienaszym śladem. To zadziwiające, że tylko turyści z byłego bloku wschodniego (no poza obywatelami byłego ZSRR) nie zwiedzają Egiptu na własną rękę. Ile myśmy spotkali osób z Europy Zachodniej, czy Japończyków,którzy szwendali się po Egipcie wyłącznie z książkowymi przewodnikami. Z Polakówzaś spotakiśmy jedynie naszą rezydentkę z kolegą,która zrobiła sobie wypad do Madinat Habu. Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: neferett jak wrócicie napiszcie jak wyprawa 26.04.05, 13:14 Po powrocie chce namowic meza , zeby mi zrobil stronke, na ktorej zamiescimy zdjecia (tez te z zeszlego roku ) i relacje.Tylko pewnie troche to potrwa , zanim maz znajdzie czas, wiec na forum tez cos napisze. Wiesz , mysle , ze jest juz troche osob podrozujacych na wlasna reke ( no i poczatkujacych podroznikow), widac to na tym forum czy forum Beduinki. Choz masz racje , ze to wciaz nieduza grupa. Pewnie dlatego , ze u nas turystyka wciaz raczkuje i wlasciwie od niedawna, na wyjazdy jest stac osoby z mniej wypchanym portfelem. A chyba sporo osob najpierw jedzie na typowe wczasy z biurem a dopiero pozniej mysla o samodzielnych wyprawach. Co do spotykania rodakow : Moj kuzyn z zona byli u rodziny w Australii i wybrali sie na objazdowke po tym kraju, tylko z przewodnikiem w rece. Dotarli do jakiegos miejsca , sporadycznie odwiedzanego przez turystow. Przed nimi idzie para w przekomicznych kapeluszach, nie wytrzymali i zaczeli sie smiac, na to ta babka odzywa sie do nich po polsku. Pozniej spotkali jeszcze jednego rodaka - Walese :))) W kazdym razie , miejmy nadzieje , ze podrozujacych na wlasna reke rodakow bedzie co raz wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: Wypad do Luksoru? 26.04.05, 12:50 To mam nadzieje, ze bedzie sie wam podobalo w Egipcie. My tez myslimy o imprezie w Bonanzie. Jeszcze tylko tydzien i fruuu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Wypad do Luksoru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 13:26 Juz mi się podoba !!! - obym się nie rozczarował To nasza podróż poślubna i chcemy zeby wszystko wypaliło Dlatego troszkę sie wahamy czy zwiedać indywidualnie czy za pośrednictwem biura - no ale jeśli zbierze się grupa śmiałków to czemu nie ohoj przygodo!!! W takim razie pewnie do zobaczenia w bonanzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
amon-re Re: Wypad do Luksoru? 26.04.05, 13:30 TYL-KO IN-DY-WI-DU-AL-NIE !!! :-)) Amonek Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: Wypad do Luksoru? 26.04.05, 14:04 Poprzedni raz tez bylismy w Egipcie w ramach podrozy poslubnej, tyle tylko , ze rok spoznionej. Moze zrobimy "zbiorke" pod naszym hotelem , tj. Sultan Beach ? Jak bedziecie jechac do Bonanzy to bedziecie mijac nasz hotel a poza tym zgadalam sie z jedna para , ktora leci z nami ale sa w Hiltonie ( ktory jest miedzy naszym a waszym hotelem) i oni tez ida na te impreze. Wtedy dalej ( juz do Bonanzy) pojedziemy w 6 osob. Co Wy na taki plan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Wypad do Luksoru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:39 My także mamy dogadana parę z która mamy sie spotkac w le meridien - jesli tylko bedą chcieli to wybierzemy się razem - układ jak najbardziej pasuje Dobrze bedzie na samym starcie poznać ludzi już nieco obytych z egiptem i skorzystać z ich doświadczenia Co do godzinki to umówimy się teraz czy to zostawimy już na 5 maja Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: Wypad do Luksoru? 26.04.05, 16:25 Ok , czyli juz jest 8 osob :) Rok temu wlasciwie po baletach nie chodzilismy , wiem tylko , ze imprezy zaczynaja sie miedzy 22 a 24 godz, nie mam pojecia o ktorej sie zaczyna ta w Bonanzie, ale sprobuje sie dowiedziec. Mysle , ze konkretna godz. ustalimy juz na miejscu. Sa 2 opcje : mozemy sie spotkac w holu u nas w hotelu i od razu jechac, albo spotkamy sie troche wczesniej np.8-9 godz. i przed Bonanza zapalimy sobie taka "zapoznawcza szisze" w knajpce Big Brother naprzeciw naszego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linnda Re: Wypad do Luksoru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:46 neferett dzięki że o nas pamiętasz :)) pozdrowionka linda Odpowiedz Link Zgłoś