Dodaj do ulubionych

sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić

11.04.05, 17:27
jadę w czerwcu do sharm może ktoś tam był niedawno i wie co gdzie i jak
chciałabym ponurkować i moze na jakąś wycieczkę do iramid pojechac podobno u
rezydentów drogo a z triadą jadę dzięki za wszelkie info
Obserwuj wątek
    • Gość: lawa widać rybki nie wierzę IP: *.idea.pl 11.04.05, 22:52
      ja też jade aa]le nic nie wiem tam naprawde maożna nurkować i widać rybki nie
      wierzę
    • kreola Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić 11.04.05, 23:30
      Mikaaga,
      wrocilam z Sahrmu niecale dwa tygodnie temu i to byl moj drugi pobyt tam.
      Glownie ze wzgledu na nurkowanie.
      Mozesz nurkowac, mozesz poplywac z maska i z rurka.
      Polecam Ras Mohamed i Tiran.
      Oczywiscie dla tych, ktorzy lubia nurkowanie:)
      Wyjazdy do Kairu sa organizowane przez wszystkich rezydentow i mozna tez kupic
      w biurach w Naama Bay. Te poza hotelami sa tansze, nie wiem ile kosztuja
      dokladnie, bo ja Kair zwiedzalam juz ze 4 lata temu.
      Pamietajcie jednak, ze "na miescie" nie ma raczej wycieczek z polskim /
      polskojezycznym pilotem. To tak na wypadek, gdyby ktos takowego potrzebowal.
      Milej podrozy:)
      k.
      • kreola i przepraszam za literowki :) 11.04.05, 23:31
        powinno byc oczywiscie z Sharmu a nie z Sahrmu;-)
        wybaczcie!
      • Gość: Franczesko Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 13:38
        > Polecam Ras Mohamed i Tiran.

prosze Cie nie przypominaj mi bo plakac mi sie chce z tesknoty ;)
        w lipcu woda w tamtejszych zatoczkach jak dla mnie za goraca :) ja sie w takiej
        goracej w domu nie kapie :) superowe zabawy z blazenkami (NEMO) nawet z rurka
        spokojnie daje sie rade.
        polecam rowniez z sharmu safari na wielbladach (ok 1.5h jazdy na "wierzchowcu")
        w dahabie - super ubaw

pozdrawiam
        Franczesko
        • Gość: renia Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 13:55
          Nie wiem w jakim hotelu bedziecie i w ktorej czesci Sharmu, dlatego ciezko mi
          polecic jakies lokalne biuro!Jesli chcesz to napisz na gg 2748358 albo mail
          grw@tlen.pl i podaj nazwe hotelu to postaram sie napisac wszystko co wiem,
          co ,gdzie i za ile!Ja bylam w Sharm juz 4 razy i w tym roku pewnie tez sie
          wybiore!Jesli chodzi o Naama Bay to przy hotelu Iberotel Lido znajduje sie
          Octopus Boat's Rental i oni zalatwia tam kazda niemal wycieczke, tanio i bardzo
          dobrze zorganizowana!Polecam Tiran i Ras Mohammed.Ja za Tiran w lipcu placilam
          20$ od osoby + kilka dolarow za wypozyczenie sprzety do nurkowania i
          snorklingu.Jesli hodzi o wymiane pieniędzy to najlepszym miejscem jest malutki
          bank, ktory znajduje sie na parterze hotelu Helnan Marina w Naama Bay - maja
          zawsze najlepszy kurs.Jesli jeszcze Cie cos interesuje to czekam na miala lub
          wiad na gg
      • maxiu123 Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić 12.04.05, 17:59
        kreola napisała:

.
        > Pamietajcie jednak, ze "na miescie" nie ma raczej wycieczek z polskim /
        > polskojezycznym pilotem. To tak na wypadek, gdyby ktos takowego potrzebowal.
        >...
        To już nie pamietasz, ze takiego mialas? Ot wdzięczność, za godziny nieprzespane
        i nogi schodzone do krwi i odleżyny na plecach od obijania sie!!!! Oby Cie
        Napoleon wycalowal!!!:)
        Maxiu
        • kreola MAXIU NAJDROZSZY !!!!! 13.04.05, 22:14
          Ty tutaj ???
          Ja nie o takim przewodniku myslalam:) Ciebie nie oddam nikomu, bo Cie kocham
          nad zycie! Nikt Cie nie bedzie forsowal za darmoche a na zaplacenie za twoje
          uslugi nikogo tutaj nie stac :)))
          Ja myslalam o takich przewodnikach co to Kairu woza i w inne miejsca dziwaczne.

A napoleon wycaluje mnie juz wkrotce! Przyjezdzam do Ciebie w lipcu!!!
          Zbieraj sily, bo takiej kursantki jeszcze nie miales :)))
          Calus wielki w odlezyny :-******
          k.
          • kreola MAXIU jestes tu jeszcze ??? n/t 15.04.05, 23:44

• jorn Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić 21.04.05, 15:15
        Ras Mohamed polecam, na Tiranie nie byłem. Fajna rafa, przy której można
        ponurkować jest też przy publicznej plaży w zachodniej części Sharmu (widać z
        niej wyspę Tiran). Plaża niby gratis, ale trzeba zapłacić 10 EGP na osobe
        dziennie "za WC i leżaki".

Pozdrawiam
    • Gość: alicja Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.04.05, 14:15
      Witam! wróciłam z Sharm w zeszłym tyg. Jeśli chciałbyś dpkładne ceny wycieczek
      to podaj swój mail i jutro Ci przesle bo mam wszytki cennki w domu. U
      rezydentów jest drożej podam Ci dla porówniani ceny rezydentów i ceny biur w
      Namma Bay. Pozdrawiam:) P.S. można tam napr. ciekawi spędzić czas oprócz
      nurkowania:)
      • Gość: MIKAAGA Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 14:31
        DZIĘKI WIEKIE MÓJ MAIL MIKAAGA@POCZTA.ONET.PL A NR GG 6308242 NIE WIEM NIESTETY
        W JAKI HOTELU BĘDĘ BO JADĘ Z JAKIEJŚ DZIWNEJ PROMOCJI W KAŻDM RAZIE JADĘ Z
        TRIADĄ
      • Gość: szad3 Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 13.04.05, 16:09
        witam, jedziemy ( ja, mąż i dzieci - 4, 7 lat)za miesiąc. Byłabym wdzięczna za
        podanie cen wycieczek w biurach, no i za ogólne info.
      • Gość: Turystka Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 16:34
        Ja tez bardzo proszę o ceny wycieczek.Mój email:77_monika@interia.pl.WIELKIE
        DZIĘKI
      • Gość: dexter74 Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.pl.alstom.com / 213.77.49.* 20.04.05, 08:47
        Do Alicji!

Alicja, mogę prosić te cenniki na maila?

Dzięki

dexter74@o2.pl
        • Gość: monnia3 do dextera74 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 15:29
          Hej! Bardzo prosiłabym cię o te ceny i adresy jeśli Alicja do ciebie napisała.
          Wyjeżdżam w czerwcu.Po powrocie odwdzięczę się w postaci dokładnej relacji z
          Sharm :)) Monika
          • Gość: aga Re: do dextera74 IP: *.idea.pl 21.04.05, 17:53
            daj maila
            • Gość: monnia3 Re: do dextera74 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 17:58
              mój e mail: pitterson@tlen.pl
            • Gość: monnia3 Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:45
              Dzięki za e maila:))) pozdrawiam!
    • Gość: Moby Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.interecho.com / *.interecho.com 12.04.05, 14:48
      Sharm el sheikh jest super ale...
      Wróciłem niedawno z Egiptu a pojechałem tam z biurem Alfa Star...
      Już od samego początku syf!! bo pani w biurze olała moją prośbę o 2 pokoje
      obok siebie. Sam pobyt ok, pewnie dlatego, że właścicielem hotelu nie było
      biuro Alfa Star. No i powrót, koszmar!!!!!! Na lotnisku czekaliśmy ok 8,5
      godziny na odlot, w między czasie wysadzili nas z samolotu bo elektryka padła
      i pilot nie chciał takim syfem lecieć, ale znalazł się inny idiota-kaskader,
      który stwierdził, że maszyna jest ok. Biuro postawiło nas w sytuacji bez
      wyjścia albo lecimy z "islamistą samobójcą" albo mamy se radzić, do domu
      trafiłem 7 godzin później !!!!!!!!!! A miało być tak miło............
    • Gość: lalka Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:05
      a na wycieczce w kairze i piramidach ktoś był
      • Gość: Martika Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.05, 16:45
        Na mieście udało nam się wykupić wycieczkę do Kairu za 30 dolców od osoby.
        Zebrała nas się grupka 9 osób i obiecano nam w Kairze polskiego przewodnika
        (zbytnio nie wierzyliśmy) ale cena była atrakcyjna ludziska znali angielski
        stwierdziliśmy damy sobie radę. I co? BYŁ! Cudowny pan "Henio" :) Wspaniale
        mówiący po polsku.
        Całymi latami marzyłam o piramidach ale niestety ich obraz w moim sercu zajęła
        rafa!!!
        W drodze powrotnej na lotnisku w kolejce jeden turysta jeszcze przeżywał
        spotkanie z rekinem (głośno i z dużą pracą rąk) i nagle słyszymy głos młodej
        dziewczyny: "Jak pana słucham to trochę żałuję że nie spróbowałam zanurkować z
        maską" :) 150 osób nagle się obróciło i nawet stawali na palcach, żeby ją
        zobaczyć. Towarzystwo pokładało się ze śmiechu. Być w Sharm i nie widzieć rafy.
        Najbardziej podobał mi się komentarz jednego gościa, który znalazłam w
        internecie. "Nie będę opisywał rafy bo ona jest do oglądania a nie do
        opisywania"
        • clavdia Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić 16.04.05, 23:34
          Cześć! Z jakim biurem byłaś w Kairze? Podaj namiary, bo i cena i polski
          przewodnik to ewenement. Ja miałam też obiecanego polskojęzycznego przewodnika,
          ale w Kairze nikt taki się nie pojawił, a nasz "ogólnogrupowy" głównie
          opowiadał po włosku, a po angielsku rzucał tylko hasłowe komunikaty. Nie
          wspomnę o ekspresowym tempie zwiedzania. Żadnego kairskiego klimatu nie dało
          się poczuć w tym biegu. A było to lokalne biuro VANA SHARM.

• w_madzik Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić 17.04.05, 19:23
            Cześć. Ja jadę do Sharm w czerwcu - druga połowa, hotel Laguna Vista.
            Bardzo bym chciała nauczyć się nurkować, niestety nigdy tego nie robiłam.
            Moglibyście polecić jakieś dobre biura i podpowiedzieć jakie są orientacyjne
            ceny?? Będę bardzo wdzięczna:-)
            • kreola w_madzik :))) 17.04.05, 21:30
              Oczywiscie, ze mozemy polecic:)
              Nauka nurkowania wylacznie z Maxsiem, ktory czasem tu bywa.
              Dive Africa, chyba przy hotelu Sharm Holiday, albo jakos tak.
              Maxiu, zglos sie! Klienci czekaja!
              Pozdroofka
              k.
              • w_madzik Re: w_madzik :))) 17.04.05, 23:12
                ochjojoj, dzięki!! dzięki za taki expresik. No to teraz czekam na posta speca
                od nurkowania... :-)
                • maxiu123 Jeeeesteeeem!!!! 18.04.05, 23:26
                  Ojojojoj, co tu sie dzieje, beze mnie???
                  Juz jestem!!
                  Oczywiscie zapraszam serdecznie do pogawedki na temat nurkowania w sharm. Jak
                  widze moja kursantka musi byc wielce zadowolona z moich usług ;o)!
                  Mam taką koncepocje, zeby sie spotkac na mailu, lub gg, lub moze smsie? Podaje
                  szybko swoje namiary:
                  mail: marcinciszewski@o2.pl
                  telefon kom.: +2 010 381 2463
                  gg 8905474
                  Zapraszam serdecznie po wszystkie detale. Za kilka dni rusza strona internetowa
                  a na niej detale -ceny, wspomnienia z kursów itp!!! Jak tylko odpale daje znac
                  na forum!!!
                  Kreolko!!! Dalej czekam na zdjęcia od Ciebie na stronke- bez Ciebie nie odpalam!!!
                  • kreola Re: Jeeeesteeeem!!!! 18.04.05, 23:31
                    Jesssu,
                    Maxiu jakie zdjecia jeszcze chcesz? te z kursu i z mariny?
                    Wejdz na gg!!!
                    • kreola Maxiu :) 20.04.05, 00:39
                      mam nadzieje, ze fotki dotarly szczesliwie.
                      Podaj link do strony jak juz ruszy, bo sie doczekac nie moge !
                  • Gość: ania Re: Jeeeesteeeem!!!! IP: *.idea.pl 20.04.05, 17:12
                    objaw się bo infa do ciebie wysłane narazie nie skutkują
            • Gość: darwish Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 11:08
              Cześć,
              zrobiłem kurs w maju 2004(4dni) w Sinai College : fajna atmosfera ! ,małe
              grupy, dobre łodzie.Właściciel Romanio ma bardzo dobre podejście do
              szkolenia !:) za całość kursu (z dojazdami:)i z licencją zapłaciłem 250$ do
              tego specjalne zniżki przy kolejnych nurkowaniach. Polecam !
              www.sinaicollege.com/index.htm
              Mob: +20123406566 +20121027727 Romanio, Dorota
          • Gość: Martika Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.05, 14:23
            Niestety nazwy nie pamiętam. Nie ja załatwiałam. Mieściło się w kompleksie
            Fantazja w ciągu sklepików. Myślę, że warto zebrać się w grupkę. Dla 9 osób już
            im się chciało załatwić przewodnika. Nie bez znaczenia chyba było, że
            załatwiały to bardzo ładne dziewczyny...
    • Gość: aga Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 10:40
      hej to moze by sie ten maksio objawił tak jakoś a i dajcie info o tych
      wycieczkach do kairu z polskim przewodnikiem mimo wszystko wolałabym polskiego
      dzięki mój mail mikaaga@poczta.onet.pl
      • kreola spokojnie:) 18.04.05, 23:07
        maxiu zostal zawezwany, mam nadzieje, ze sie tu odezwie.
        Oczywiscie zawsze istnieje szansa, ze moczy dupsko na dalekim poludniu i wroci
        za kilka dni:)
        pozdroofka
        k.
    • Gość: monika Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.idea.pl 23.04.05, 15:43
      czy są tam paby albo dyskoteki albo coś w tym stylu co tam się robi wieczorem
      • Gość: agni Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.idea.pl 24.04.05, 19:18
        mnie to też interesuje kto był niech powie
    • globfly Nurkować ile się da :) 21.01.14, 14:49
      Jeśli Egipt to głównie nurkowanie :) Widoki są niesamowite ! Tutaj jest kilka informacji ze zdjęciami :) -

nurkowanie w Egipcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka