mikaaga 11.04.05, 17:27 jadę w czerwcu do sharm może ktoś tam był niedawno i wie co gdzie i jak chciałabym ponurkować i moze na jakąś wycieczkę do iramid pojechac podobno u rezydentów drogo a z triadą jadę dzięki za wszelkie info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lawa widać rybki nie wierzę IP: *.idea.pl 11.04.05, 22:52 ja też jade aa]le nic nie wiem tam naprawde maożna nurkować i widać rybki nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
kreola Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić 11.04.05, 23:30 Mikaaga, wrocilam z Sahrmu niecale dwa tygodnie temu i to byl moj drugi pobyt tam. Glownie ze wzgledu na nurkowanie. Mozesz nurkowac, mozesz poplywac z maska i z rurka. Polecam Ras Mohamed i Tiran. Oczywiscie dla tych, ktorzy lubia nurkowanie:) Wyjazdy do Kairu sa organizowane przez wszystkich rezydentow i mozna tez kupic w biurach w Naama Bay. Te poza hotelami sa tansze, nie wiem ile kosztuja dokladnie, bo ja Kair zwiedzalam juz ze 4 lata temu. Pamietajcie jednak, ze "na miescie" nie ma raczej wycieczek z polskim / polskojezycznym pilotem. To tak na wypadek, gdyby ktos takowego potrzebowal. Milej podrozy:) k. Odpowiedz Link Zgłoś
kreola i przepraszam za literowki :) 11.04.05, 23:31 powinno byc oczywiscie z Sharmu a nie z Sahrmu;-) wybaczcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franczesko Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 13:38 > Polecam Ras Mohamed i Tiran. prosze Cie nie przypominaj mi bo plakac mi sie chce z tesknoty ;) w lipcu woda w tamtejszych zatoczkach jak dla mnie za goraca :) ja sie w takiej goracej w domu nie kapie :) superowe zabawy z blazenkami (NEMO) nawet z rurka spokojnie daje sie rade. polecam rowniez z sharmu safari na wielbladach (ok 1.5h jazdy na "wierzchowcu") w dahabie - super ubaw pozdrawiam Franczesko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 13:55 Nie wiem w jakim hotelu bedziecie i w ktorej czesci Sharmu, dlatego ciezko mi polecic jakies lokalne biuro!Jesli chcesz to napisz na gg 2748358 albo mail grw@tlen.pl i podaj nazwe hotelu to postaram sie napisac wszystko co wiem, co ,gdzie i za ile!Ja bylam w Sharm juz 4 razy i w tym roku pewnie tez sie wybiore!Jesli chodzi o Naama Bay to przy hotelu Iberotel Lido znajduje sie Octopus Boat's Rental i oni zalatwia tam kazda niemal wycieczke, tanio i bardzo dobrze zorganizowana!Polecam Tiran i Ras Mohammed.Ja za Tiran w lipcu placilam 20$ od osoby + kilka dolarow za wypozyczenie sprzety do nurkowania i snorklingu.Jesli hodzi o wymiane pieniędzy to najlepszym miejscem jest malutki bank, ktory znajduje sie na parterze hotelu Helnan Marina w Naama Bay - maja zawsze najlepszy kurs.Jesli jeszcze Cie cos interesuje to czekam na miala lub wiad na gg Odpowiedz Link Zgłoś
maxiu123 Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić 12.04.05, 17:59 kreola napisała: . > Pamietajcie jednak, ze "na miescie" nie ma raczej wycieczek z polskim / > polskojezycznym pilotem. To tak na wypadek, gdyby ktos takowego potrzebowal. >... To już nie pamietasz, ze takiego mialas? Ot wdzięczność, za godziny nieprzespane i nogi schodzone do krwi i odleżyny na plecach od obijania sie!!!! Oby Cie Napoleon wycalowal!!!:) Maxiu Odpowiedz Link Zgłoś
kreola MAXIU NAJDROZSZY !!!!! 13.04.05, 22:14 Ty tutaj ??? Ja nie o takim przewodniku myslalam:) Ciebie nie oddam nikomu, bo Cie kocham nad zycie! Nikt Cie nie bedzie forsowal za darmoche a na zaplacenie za twoje uslugi nikogo tutaj nie stac :))) Ja myslalam o takich przewodnikach co to Kairu woza i w inne miejsca dziwaczne. A napoleon wycaluje mnie juz wkrotce! Przyjezdzam do Ciebie w lipcu!!! Zbieraj sily, bo takiej kursantki jeszcze nie miales :))) Calus wielki w odlezyny :-****** k. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić 21.04.05, 15:15 Ras Mohamed polecam, na Tiranie nie byłem. Fajna rafa, przy której można ponurkować jest też przy publicznej plaży w zachodniej części Sharmu (widać z niej wyspę Tiran). Plaża niby gratis, ale trzeba zapłacić 10 EGP na osobe dziennie "za WC i leżaki". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.04.05, 14:15 Witam! wróciłam z Sharm w zeszłym tyg. Jeśli chciałbyś dpkładne ceny wycieczek to podaj swój mail i jutro Ci przesle bo mam wszytki cennki w domu. U rezydentów jest drożej podam Ci dla porówniani ceny rezydentów i ceny biur w Namma Bay. Pozdrawiam:) P.S. można tam napr. ciekawi spędzić czas oprócz nurkowania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKAAGA Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 14:31 DZIĘKI WIEKIE MÓJ MAIL MIKAAGA@POCZTA.ONET.PL A NR GG 6308242 NIE WIEM NIESTETY W JAKI HOTELU BĘDĘ BO JADĘ Z JAKIEJŚ DZIWNEJ PROMOCJI W KAŻDM RAZIE JADĘ Z TRIADĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szad3 Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 13.04.05, 16:09 witam, jedziemy ( ja, mąż i dzieci - 4, 7 lat)za miesiąc. Byłabym wdzięczna za podanie cen wycieczek w biurach, no i za ogólne info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 16:34 Ja tez bardzo proszę o ceny wycieczek.Mój email:77_monika@interia.pl.WIELKIE DZIĘKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexter74 Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.pl.alstom.com / 213.77.49.* 20.04.05, 08:47 Do Alicji! Alicja, mogę prosić te cenniki na maila? Dzięki dexter74@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monnia3 do dextera74 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 15:29 Hej! Bardzo prosiłabym cię o te ceny i adresy jeśli Alicja do ciebie napisała. Wyjeżdżam w czerwcu.Po powrocie odwdzięczę się w postaci dokładnej relacji z Sharm :)) Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monnia3 Re: do dextera74 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 17:58 mój e mail: pitterson@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monnia3 Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:45 Dzięki za e maila:))) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moby Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.interecho.com / *.interecho.com 12.04.05, 14:48 Sharm el sheikh jest super ale... Wróciłem niedawno z Egiptu a pojechałem tam z biurem Alfa Star... Już od samego początku syf!! bo pani w biurze olała moją prośbę o 2 pokoje obok siebie. Sam pobyt ok, pewnie dlatego, że właścicielem hotelu nie było biuro Alfa Star. No i powrót, koszmar!!!!!! Na lotnisku czekaliśmy ok 8,5 godziny na odlot, w między czasie wysadzili nas z samolotu bo elektryka padła i pilot nie chciał takim syfem lecieć, ale znalazł się inny idiota-kaskader, który stwierdził, że maszyna jest ok. Biuro postawiło nas w sytuacji bez wyjścia albo lecimy z "islamistą samobójcą" albo mamy se radzić, do domu trafiłem 7 godzin później !!!!!!!!!! A miało być tak miło............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:05 a na wycieczce w kairze i piramidach ktoś był Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martika Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.05, 16:45 Na mieście udało nam się wykupić wycieczkę do Kairu za 30 dolców od osoby. Zebrała nas się grupka 9 osób i obiecano nam w Kairze polskiego przewodnika (zbytnio nie wierzyliśmy) ale cena była atrakcyjna ludziska znali angielski stwierdziliśmy damy sobie radę. I co? BYŁ! Cudowny pan "Henio" :) Wspaniale mówiący po polsku. Całymi latami marzyłam o piramidach ale niestety ich obraz w moim sercu zajęła rafa!!! W drodze powrotnej na lotnisku w kolejce jeden turysta jeszcze przeżywał spotkanie z rekinem (głośno i z dużą pracą rąk) i nagle słyszymy głos młodej dziewczyny: "Jak pana słucham to trochę żałuję że nie spróbowałam zanurkować z maską" :) 150 osób nagle się obróciło i nawet stawali na palcach, żeby ją zobaczyć. Towarzystwo pokładało się ze śmiechu. Być w Sharm i nie widzieć rafy. Najbardziej podobał mi się komentarz jednego gościa, który znalazłam w internecie. "Nie będę opisywał rafy bo ona jest do oglądania a nie do opisywania" Odpowiedz Link Zgłoś
clavdia Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić 16.04.05, 23:34 Cześć! Z jakim biurem byłaś w Kairze? Podaj namiary, bo i cena i polski przewodnik to ewenement. Ja miałam też obiecanego polskojęzycznego przewodnika, ale w Kairze nikt taki się nie pojawił, a nasz "ogólnogrupowy" głównie opowiadał po włosku, a po angielsku rzucał tylko hasłowe komunikaty. Nie wspomnę o ekspresowym tempie zwiedzania. Żadnego kairskiego klimatu nie dało się poczuć w tym biegu. A było to lokalne biuro VANA SHARM. Odpowiedz Link Zgłoś
w_madzik Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić 17.04.05, 19:23 Cześć. Ja jadę do Sharm w czerwcu - druga połowa, hotel Laguna Vista. Bardzo bym chciała nauczyć się nurkować, niestety nigdy tego nie robiłam. Moglibyście polecić jakieś dobre biura i podpowiedzieć jakie są orientacyjne ceny?? Będę bardzo wdzięczna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kreola w_madzik :))) 17.04.05, 21:30 Oczywiscie, ze mozemy polecic:) Nauka nurkowania wylacznie z Maxsiem, ktory czasem tu bywa. Dive Africa, chyba przy hotelu Sharm Holiday, albo jakos tak. Maxiu, zglos sie! Klienci czekaja! Pozdroofka k. Odpowiedz Link Zgłoś
w_madzik Re: w_madzik :))) 17.04.05, 23:12 ochjojoj, dzięki!! dzięki za taki expresik. No to teraz czekam na posta speca od nurkowania... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maxiu123 Jeeeesteeeem!!!! 18.04.05, 23:26 Ojojojoj, co tu sie dzieje, beze mnie??? Juz jestem!! Oczywiscie zapraszam serdecznie do pogawedki na temat nurkowania w sharm. Jak widze moja kursantka musi byc wielce zadowolona z moich usług ;o)! Mam taką koncepocje, zeby sie spotkac na mailu, lub gg, lub moze smsie? Podaje szybko swoje namiary: mail: marcinciszewski@o2.pl telefon kom.: +2 010 381 2463 gg 8905474 Zapraszam serdecznie po wszystkie detale. Za kilka dni rusza strona internetowa a na niej detale -ceny, wspomnienia z kursów itp!!! Jak tylko odpale daje znac na forum!!! Kreolko!!! Dalej czekam na zdjęcia od Ciebie na stronke- bez Ciebie nie odpalam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kreola Re: Jeeeesteeeem!!!! 18.04.05, 23:31 Jesssu, Maxiu jakie zdjecia jeszcze chcesz? te z kursu i z mariny? Wejdz na gg!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kreola Maxiu :) 20.04.05, 00:39 mam nadzieje, ze fotki dotarly szczesliwie. Podaj link do strony jak juz ruszy, bo sie doczekac nie moge ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jeeeesteeeem!!!! IP: *.idea.pl 20.04.05, 17:12 objaw się bo infa do ciebie wysłane narazie nie skutkują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darwish Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 11:08 Cześć, zrobiłem kurs w maju 2004(4dni) w Sinai College : fajna atmosfera ! ,małe grupy, dobre łodzie.Właściciel Romanio ma bardzo dobre podejście do szkolenia !:) za całość kursu (z dojazdami:)i z licencją zapłaciłem 250$ do tego specjalne zniżki przy kolejnych nurkowaniach. Polecam ! www.sinaicollege.com/index.htm Mob: +20123406566 +20121027727 Romanio, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martika Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.05, 14:23 Niestety nazwy nie pamiętam. Nie ja załatwiałam. Mieściło się w kompleksie Fantazja w ciągu sklepików. Myślę, że warto zebrać się w grupkę. Dla 9 osób już im się chciało załatwić przewodnika. Nie bez znaczenia chyba było, że załatwiały to bardzo ładne dziewczyny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 10:40 hej to moze by sie ten maksio objawił tak jakoś a i dajcie info o tych wycieczkach do kairu z polskim przewodnikiem mimo wszystko wolałabym polskiego dzięki mój mail mikaaga@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kreola spokojnie:) 18.04.05, 23:07 maxiu zostal zawezwany, mam nadzieje, ze sie tu odezwie. Oczywiscie zawsze istnieje szansa, ze moczy dupsko na dalekim poludniu i wroci za kilka dni:) pozdroofka k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.idea.pl 23.04.05, 15:43 czy są tam paby albo dyskoteki albo coś w tym stylu co tam się robi wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni Re: sharm el sheikh jak tam jest i co tam robić IP: *.idea.pl 24.04.05, 19:18 mnie to też interesuje kto był niech powie Odpowiedz Link Zgłoś
globfly Nurkować ile się da :) 21.01.14, 14:49 Jeśli Egipt to głównie nurkowanie :) Widoki są niesamowite ! Tutaj jest kilka informacji ze zdjęciami :) - nurkowanie w Egipcie Odpowiedz Link Zgłoś