Dodaj do ulubionych

AMC Airlines

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 10:44
Witam,

Czy leciał ktoś z tymi liniami do egiptu - jak stan samolotów - jest szansa
że doleci w jednym kawałku?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Stiwi Re: AMC Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 11:16
      Szansa zawsze jest, że doleci....
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=531&w=23452883&v=2&s=0
    • Gość: Iwona Re: AMC Airlines IP: 81.10.26.* 21.05.05, 14:52
      lecialam nimi i mam zamiar nimi wracac do domu.
      Samolot jak samolot- lecial rowno, dolecielismy.
      Nie znam sie na ym, ale faceci za nami mowili, ze bardzo ladnie wyladowal.
      Pozdrawiam z Egiptu
    • Gość: Meg Re: AMC Airlines IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 21.05.05, 16:49
      Leciałam AMC Airlines do i z Egiptu. jak widać - doleciałam :)) To był mój
      pierwszy lot więc nie jestem w stanie porównac ale turyści, podróżujacy
      regularnie samolotami,lecący z nami do Hurgady chwalili profesjonalizm
      egipskiego pilota w starciu z turbulencjami.
      • sebasc Re: AMC Airlines 21.05.05, 18:15
        Też nimi leciałem do i z Egiptu , samoloty jak i załoga bez zastrzezen.
        • Gość: nec Re: AMC Airlines IP: *.buderus.pl / 212.160.159.* 02.06.05, 10:18
          są to głównie zużyte i podniszczone Mcdowell, trudno je nazwać samolotami, ale
          mnie przywiozły i odwiozły do i z egiptu - kto już leciał normalnym samolotem
          rejsowym (BA, LOT, itp) to potwierdzi
    • Gość: Elcia Re: AMC Airlines IP: 62.233.197.* 21.05.05, 18:41
      Bez obaw, dolecisz spokojnie. Stan samolotów jest podobny jak we wszytkich
      pozostałych liniach czarterowych, umiejętnośći pilotów porównywalne. Ja
      leciałam tymi liniami dwa razy do Egiptu (czyli cztery loty) i wszytko było w
      największym porządku, a jedzenie zdecydowanie lepsze niz np. w LOT. Pozdrawiam
    • Gość: aloha Re: AMC Airlines IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 18:43
      AMC latają samolotami Mc Donnel Douglass (165 miejsc,dwa rzędy siedzeń z lewej,
      trzy z prawej strony)Poznań, Katowice - Boeing 737-200 127miejsc,
      Airbus A300,A310 304 i 254 miejsca W-wa.
      Leciałem z Poznania do Hurghady i wróciłem.
      Piloci egipscy też chcą żyć więc bez obaw.
    • Gość: Stiwi Re: AMC Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:29
      Widać same pochwały zbiera AMC z dość wysłużonymi samolotami w swojej flocie.
      Nie tak dawno mogło dojść do katastrofy, nie doszło tylko dzięki braku
      zabudowań/obiektów tuż poza pasem w Poznaniu, przytoczyłem już wyżej link z
      forum o samolotach, gdzie wyraźnie piszą, że np na takim lotnisku w Wawie takie
      przejechanie pasa by po prostu nie przeszło i skończyłoby się czymś
      poważniejszym, niż "tylko" lądowaniem na trawie. Ja leciałem z AMC nie świadom
      wcześniej niskiego poziomu bezpieczeństwa tych linii, a także bardzo niskiego
      standardu usług jakie świadczą (notoryczne opóźnienia kilkugodzinne), ale jak
      już się bardziej wyedukowałem w temacie tych linii, a jeszcze takie "kwiatki"
      jak te ostatnio, tylko utwierdzają mnie, że więcej tym złomem nie polecę.

A tutaj wątek turystki, która leciała "feralnym" lotem AMC:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=23444680&v=2&s=0
      A tu materiał video telewizji polskiej:
      ww2.tvp.pl/tvppl/video/2005/05/03/37602/film.asf
      (jest pomyłka w reportażu, chodzi o linie AMC, a nie Memphis)

Pozdrawiam i nalegam na pisanie maili do biur twierdzących, że nie chcemy latać
      tym egipskim złomem, na co decyduje się niestety coraz więcej biur
      turystycznych...

Wracając do powyższego "wypadku", w mediach nie odbiło się to większym echem,
      bo nikomu nic się nie stało, ale mogło gdyby to było inne lotnisko, u nas
      niestety do trzęsienia ziemi w mediach i zmian w biurach turystycznych,
      potrzeba żeby coś się stało, inaczej nikt nie zajmuje się wypadkami na
      poważnie, w których nikt nie ucierpiał.

A przy okazji tego incydentu, ucierpieli turyści wyjeżdżający do Egiptu, jako
      że samolot nie był sprawny do lotu, nastąpiło standardowe, tylko tym razem nie
      kilku, a kilkunasto godzinne opóźnienie przy wylocie.
      • Gość: Elcia Re: AMC Airlines IP: 62.233.197.* 21.05.05, 20:11
        Stiwi, jeżeli nie chcesz latać AMC to szukaj innych linii, ale jeżeli jak sam
        twierdzisz coraz więcej biur lata tą linią to znaczy, że może nie jest taka
        zła. Chyba, że uważasz,że większość biur chce narażac swoich klientów na utratę
        życia, żeby następnym razem już nie mogli nigdzie polecieć. Ja uważam, że to
        raczej ma niewiele z logiką. Z tego co się orientuję, większość polskich biur
        lata AMC (a Egipt to jeden z najbardziej obleganych kierunków) i jak dotychczas
        wszyscy ich klienci wrócili cali i zdrowi. Więc może bez paniki. Pozdrawiam
        • Gość: Stiwi Re: AMC Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:11
          Biura nie chcą narażać klientów na utratę życia, to klienci sami się o to
          proszą mając do wyboru ten sam hotel np 100-150pln taniej egipskimi liniami i
          tą różnicę drożej LOTem (przykład oferty AlfaStar do Sharmu) wiadomo, że
          większość "połaszczy" się na tańszą cenę, bo dla przykładu jeśli jedzie rodzina
          2+1 to już jest oszczędność rzędu 300-400pln.

Nie można patrzeć na to, że do tej pory wszyscy wrócili zdrowi, Flash AIR też
          latało dopóki nie spadło, chodzi jednak także o bardzo niski standard usług
          świadczonych przez te linie, notoryczne opóźnienia. Ja leciałem dwa razy i się
          swoje naczekałem za każdym razem, z relacji innych widzę, że to niestety częsta
          praktyka, arabskie "poczucie czasu" udziela się nawet tamtejszym liniom
          lotniczym, a przecież po co my polscy turyści mamy sobie psuć humor, bo jakiś
          AMC nam opóźnia wylot o 4 czy 5 godzin, a potem przeliczamy to na ofertę,
          okazuje się że mieliśmy być na miejscu o 23, a jesteśmy np o 4 rano, co od razu
          zmienia wygląd pierwszego dnia pobytu, następnie wracamy niezadowoleni. Myślę,
          że powinniśmy wymagać więcej od biur, egipski złom odstawić do Rosji, a nam
          niech usługi świadczy rodzimy LOT.
          • Gość: Iwona Re: AMC Airlines IP: 81.10.26.* 21.05.05, 21:18
            Lecialam nimi 12-tego maja i nie bylo opoznienia.
            mam nadzieje, ze przy powrocie rowniez nie bedzie opoznienia.
            • Gość: Aneta Re: AMC Airlines IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:31
              Leciałam AMC w zeszłym roku do Hurghady. Nie było opóźnień a załoga bardzo miła.
              Pozdrawiam.
          • obser Re: AMC Airlines 21.05.05, 23:20
            Witaj Stiwi
            Zacznę znowu od tekstu,że często się nie odzywam.
            Ale.....................
            Jest to mojea subiektywna ocena:
            Jesteś w jakiś sposób antyfanatykiem egipskich linii lotniczych.Na podstawie
            jednego przypadku na szczęscie wszystko skończyło się pomyślnie przekreślić
            wszystkie,ale to wszystkie linie lotnicze z kraju Egopt.poczytałem też Twoje
            posty na forum "samoloty".
            Latałem akurat do Egiptu troszkę razy.
            trzy razy leciałem egiskimi,powiem wprost wolę polskimi,ale ze względu na
            patriotyzm narodowy.W tym roku leciałe Central... i co-na Okęciu naprawiali
            maszynę z 6 godzin.Na powrocie 4 godz spóźnienia.Charter to charter jak trafisz.
            Po Twoich wypowiedziach ktoś mógłby powiedzieć,że wszystkie statki z barwami
            Egiptu są dla kamikadze i jako guru podróżujących nimi przewidujesz rychłe
            zejście.
            P.S. Przy Twojej aktywności na forach Gazety radziłbym Tobie zarejstrować
            się,aby nie było potem podszywania się (domyślnie faraon i s-ka)
            Pozdrawiam
            • Gość: Stiwi Re: AMC Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 00:39
              Wiadomo, czarter to czarter, nawet LOT może mieć poślizgi (co też raz mi się
              zdarzyło), jednak generalnie preferuję nie tylko ze względu na patriotyzm ale
              na standard usług, w końcu za coś LOT te wyróżnienia zdobywa.

No i nie piszę, że AMC od razu spadnie, po prostu dla mnie mając wybór LOTem
              czy AMC nie ma chwili zastanowienia, jasne jest że LOT, denerwuje mnie tylko
              zachowanie polskich biur podróży, które jeszcze bardziej ograniczają się do
              LOTu w tym roku, a wiadomo, że czasem tego wyboru po prostu nie ma ze względu
              na brak miejsc w samolocie, terminu itp... Zaczęły latać czartery Fischera
              również, ale nic nie wiem o tej linii lotniczej.
              • obser Stiwi:"TOP SECRET-przed przeczytaniem spalić!!!!!! 22.05.05, 11:21
                Stiwi
                To co Ty robisz,to naprawdę odnosi zupełnie odwrotny skutek jaki chciałeś
                osiągnąć.
                Pokumaj sobie-czytają Twoje posty (tu i gdzie indziej) ludzie którzy nie tylko
                chcą jechać,ale i organizują wyjazdy.Czyta to napewno też LOT (czy jaką jego
                córka).I teraz odpowiedz mi na pytanie:jak się ma zachować np.Centralwings przy
                negocjacjach jak Ty tu wszystkich przekonujesz,że jak lecieć to tylko z
                nimi.Sorry jeśli:
                - jesteś w jakikolwiek sposób związany finansowo z tą firmą-rozumiem
                - może kiedyś miałeś jakąś scysję - rozumiem
                pokumaj jeszcze-w jednej swojej wypowiedzi masz żal,że media nawet światowe nie
                nagłośniły sprawy przedłużenie pasa startowego przy lądowaniu w Poznaniu.Z
                Twoich wypowiedzi wnioskuję,że chciałbyś conajmniej czytać z tego wypadku newsy
                jak z katastrofy Chalangera.
                Moja rada-idź na forum "samoloty" i tam się konfrontuj z fachowcami (sam wiesz
                jak się to skończyło) i nie siej paniki.
                Ze swej strony powiem jedno:
                nie będę odpowiadał Tobie póki się nie zarejestrujesz,bo nie mam pewności że to
                Ty.
                Pozdrawiam.
                • Gość: Stiwi Re: Stiwi:"TOP SECRET-przed przeczytaniem spalić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 11:30
                  Nie lubię rejestracji, a i nick jakiego używam jest zajęty :-)

Na forum samoloty skończyło się jak się skończyło, jedni się wymądrzali że nic
                  poważnego, standard, ale odezwali się też ludzie, którzy odnieśli tą sytuacje
                  do innych lotnisk, gdzie taki numer by po prostu nie przeszedł i skończyłoby
                  się katastrofą.

Co do LOTu, nie jestem w żaden sposób spokrewniony, po prostu ufam naszemu
                  przewoźnikowi zdecydowanie bardziej od egipskich.

Jeśli czytają to biura podróży, jeśli czyta to LOT, to bardzo dobrze, niech
                  biura znają preferencje klientów i niech nie pakują ich na siłę do egipskich
                  czarterów, niektóre biura zmieniły w tym roku LOT na AMC i latają tylko tymi
                  drugimi nie pozostawiając nawet wyboru...
      • Gość: andy Ale marudzisz i to na kilku forach! IP: *.net / 80.51.252.* 16.06.05, 18:33
        masz jakis problem z tym czy co? jeden przypadek na tysiące udanych lotów a ty
        glendzisz i glendzisz. Mój kuzun amerykanin leciał z NY do Frankfurtu i samolot
        wpadł w jakies turbulencje czy co (nie potrafił tego wytłumaczyc)nastepnie
        odwrócił sie do góry brzuchem (to mieli "jazdę").To był problem a nie lądowanie
        konczace sie 20 m za pasem.
        • Gość: Stiwi Re: Ale marudzisz i to na kilku forach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 18:56
          Do niektórych to jak do ściany. Lataj sobie zatem AMC, moją opinię znasz.
    • Gość: faraon Re: AMC Airlines IP: *.aster.pl 21.05.05, 19:51
      AmC spadną !!!!!!!!!!!!!!! kiedy będziesz leciał
      • obser Re: AMC Airlines 21.05.05, 23:23
        Jakby ktoś miał pretesje co do ortografii i merytoryki mojej wypowiedzi to śle
        usprawiedliwienie:
        alkomat firmiowy pokazał przed chwilą 1,98 promila
        Pozdr
        • Gość: KTOS Re: AMC Airlines IP: *.chello.pl 21.05.05, 23:44
          Amc jest ok, nie wiem dlaczego się czepiacie. W Amc daja papu i pić, a w
          central wings trza płacic, a ja placic nie lubie.
          • obser Re: AMC Airlines 22.05.05, 00:02
            Cuś dziś spać nie mogę to odpiszę:
            1.Ludzie jak Wy oceniacie transport do Egiptu,czy Wan dadzą papu,czy nie nie
            rozważając spraw bezpieczeństwa to sorry - noo coment
            2.Jeśli pierwszoplanową sprawą byłoby jednorazowa wpadka przewożnika polegająca
            na niezadziałaniu hamulców (naziemnych) samolotu i przekreleniu go z listy to
            sorry
            3.Spóźnienie-proszę o wpisanie się na listę spóźnień polskich przewoźników (mam
            na myśli o0statnie lata) - też sie wpisze latałen prawie wszystkimi
            4.Stiwi i to do Ciebie - podaj przypadki LOT-u (w Twojej teorii np.Lasy
            kabackie) nie powinnem do nich,albo do jakiejś ich córki wsiąść.
            5.Chciałem ten punkt napisać,ale mnie ktos
            • derduch Re: AMC Airlines 22.05.05, 09:07
              Stiwi piszesz bzdury i siejesz panikę.
              Samolot faktycznie wyhamował na trawie, lecz wjechal w nią z prędkością
              rowerzysty-staruszka, ledwie pół długości samolotu.
              Juz wymądrzałeś się na forum samoloty i zostałes ośmieszony, nie siej więc
              proszę tutaj bezsensownej paniki. Tutaj link do tego wątku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=531&w=23452883
              A co powiesz na podobne, lecz tragiczne w skutach zdarzenie tego typu na
              warszawskim lotnisku Okęcie z udziałem takiej wspaniałej i bezpiecznej podobno
              Lufthansy? Nie słyszałeś? Służe linkiem:

www.lotnictwo.net/doc.php?doc=03092301
              Jakies wnioski? Proszę, napisz.
              Zanim się buzie otworzy, zacznie siać panikę, trzeba miec chociaż ELEMENTARNĄ
              znajomość tematu.

Co ciekw
              • Gość: Stiwi Re: AMC Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 11:23
                Zostałem nie tyle ośmieszony, co moja wypowiedź nie była poparta fachowymi
                słowami, link do tego tematu przecież podałem wyżej.

Pół długości samolotu?
                tinyurl.com/dydun
                Poza tym przeczytaj dokładnie temat na forum o samolotach, kilka osób napisało,
                że numer z wjechaniem poza pas by nie przeszedł i nie ważne czy wyjechałoby
                poza pas pół samolotu czy cały:

www.airliners.net/open.file/723547/M/
                www.airliners.net/open.file/721699/M/
                Również inna osoba napisała, że nawet na warszawskim Okęciu to by nie przeszło.
                Jeśli się już wypowiadasz, to ukazuj może dwie strony medalu, a nie jedną.
                Jakoś nikt się nie sprzeciwił tym użytkownikom, którzy podali te argumenty
                przytoczone powyżej...
                • derduch Re: AMC Airlines 22.05.05, 13:10
                  Stosujesz półprawdy które Ci pasują :-)
                  Oczywiście, nie pół, a półtorej długości samolotu, doskonale to wiesz bo
                  czytałeś odpowiedź na Twój tekst na Samoloty. Zdjęcie które podałes przedstawia
                  ten samolot ale po tym jak po CAŁKOWITYM wyhamowaniu zjechał z pasa i czekał na
                  transport dla paxów, jest więc mylące i sieje nie potrzebnie zamęt.
                  Oczywiście że są lotniska np. te na Antylach Holenderskich o krótkim dobiegu na
                  ktorych taki 747 wyląduje, ale startuje juz tylko z niepełnymi zbiornikami :-)

Patrząc na zdjęcie AMC: tinyurl.com/dydun
                  a Luftahansy: www.lotnictwo.net/foto.php?id=104675
                  którym wolisz lecieć?

Czy Lufthansa też jest niebezpieczna Twoim zdaniem?

Proszę, odpowiedz na pytanie, tylko bez demagogi
                  • Gość: Stiwi Re: AMC Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 13:56
                    Nie no z tą Lufthansą to przegięłaś Derduch :-)
                    • derduch Re: AMC Airlines 22.05.05, 14:06
                      Nic nie przegiąłem, to są zdjęcia z Okęcia z tego linku:
                      www.lotnictwo.net/doc.php?doc=03092301
                      A Ty w dalszym ciągu nie odpowiedziałeś na moje pytanie ;-)
                    • Gość: aloha Re: AMC Airlines IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 14:34
                      Stiwi wstydź się.Nawet nie chce ci się poszperać w interniecie. Jesteś nie tylko
                      leniem, ale totalnym amatorem.Każdy prducent samolotów obliguje użytkownika
                      jego produku do bezwzlędnego przestrzegania wymogów bezpieczeństwa tzn.
                      przeglądów, remontów, szkoleń.nie ośmieszaj się. Co do opóźnień to przeważnie
                      zależy to od obsługi naziemnej(dyspozytor lotów). Ja leciałem AMC z Poznania do
                      Hurghady 05.05.2005 i startowałem 30min. przed planowanym startem i z Hurghady
                      19.05. tak samo,więc nie truj. Jak się boisz to podróżuj na osiołku.
              • puma1 Re: AMC Airlines 22.05.05, 13:09
                Dzieki OBSER i dzieki DERDUCH.Juz chciałam prosić Stiwiego,żeby przerzucił sie
                na inny watek,ale On chyba kocha samoloty.Każdy zaczęty watek na temat innych
                linii niż polskie natychmiast jest opanowany przez Stiwiego.Lecę z AMC w
                czwartek i jak widzę nowy (kolejny watek) AMC itd, i Stiwi znów wypisuje to samo
                co pare dni temu robi mi sie słabo.Stiwi mam prosbę w czwartek sobie polece i
                wiem że dolecę,zacznij pisać jakby co od piatku.pozdrawiam Stiwi i moze napisz o
                czyms innym,przecież często podróżujesz.
                • Gość: zenek Re: AMC Airlines IP: *.aster.pl 22.05.05, 14:10
                  słuchaj puma 1 :))))) ze stiwim nie ma zartów. on moze nawet samolotom kazac
                  spadac, ma wpływ na wszystkie linie egipskie, tunezyjskie a nawet tureckie. nie
                  przyznawaj sie, ze lecisz amc bo gotow sposcic plyn hamulcowy zeby bylo po jego
                  mysli.
                  Głowa do góry i nie daj sie!!!!!!!
                  • Gość: Stiwi Re: AMC Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 14:21
                    Tunezyjskie też są dobre, to już nie pamiętacie z ubiegłegoku roku z pierwszych
                    stron gazet kiedy to wylot polskich turystów do Tunezji się opóźnił o 12godzin,
                    bo w samolocie podczas lotu pękła szyba i musieli naprawiać po wylądowaniu?
                    Linie TunisAIR. Też nimi leciałem, tylko raz, na szczęście nic się nie stało :-)
    • Gość: edyta Re: AMC Airlines IP: 80.68.236.* 27.05.05, 12:45
      Lecialam tymi liniami dosyć niedawno - bo na weekend majowy. Polecam, pełen
      profesjonalizm i naprawde miła obsługa.
      • Gość: Kitty Re: AMC Airlines IP: 212.244.29.* 27.05.05, 13:24
        Ja również leciałam tymi liniami na weekend majowy. Wylot z Poznania, opóźniony
        o 2,5 godziny. Samolot mógł rzeczywiście wzbudzić obawy - dość stary a wejście
        miał jakoś dziwnie - bo z tyłu... Ale podróż bez niespodzianek. Z powrotem już
        bez opóźnienia ani żadnych przeszkód.
        Ps. bardzo przystojni stewardzi :-)
        • Gość: kaarolinkaa Re: AMC Airlines IP: 212.160.111.* 03.06.05, 18:20
          Lecialam z AMC w zeszlym roku do i z SSH. Wszystko bylo w porzadku. Zadnych
          opoznien, bardzo mila obsluga. Ladnie wystartowali i wyladowali :) i w tym roku
          rowniez z nimi lece:) POZDRAWIAM
    • Gość: guciola Re: AMC Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 18:43
      to i ja sie wypowiem, lecialam AMC 3 tyg. temu do Hurghady. Wszytsko ladnie,
      obsluga mila,obylo sie bez opoznien, samolocik troszke obdrapany, ale to
      najmniej istotne. podczas wylotu padal deszcz, kiedy chcialam zasunac okienko,
      kropelki wody polaly mi sie po rece :))))) wtedy juz troszke poczulam sie
      dziwnie, a po starcie i zlozeniu kol....... pierwszy raz w zyciu naprawde balam
      sie leciec :)) nooo,ale dolecielismy cali i zdrowi. Ogolnie wporzadku.
    • Gość: madan Re: AMC Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 10:05
      lataja bardzo spokojnie i bezproblemowo, polecam mimo iż 80% forumowiczów jest
      tylko za PLL LOT I centralwings.... a co do samolotu to widac po nim ze lata
      więc jest ok ... nie to co np PLL LOT owskie .... wygłaskane, wychuchane ....
      chyba dlatego ze zamalowywali uszkodzenia .... dziady polskie
    • Gość: ewa Re: AMC Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 18:55
      Leciałam w zeszłym roku po raz pierwszy i ostatni.Stare samoloty
      wysłużone,pozarywane fotele, woda skraplająca się na głowę przez nieszczelne
      uszczelki przy wyjściu awaryjnym,widać że były używane.Nie polecam dla mnie to
      był szok że takie samoloty latają.
      • Gość: guciola Re: AMC Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:04
        zgadzam sie z Toba Ewa w 100%,zapomnialam nadmienic o tych "wspanialych"
        drzwiach awaryjnych, akurat mialam przyjemnosc siedziec obok (z jednej strony
        to przywilej, bo duzo miejsca, mozna bylo sobie spokojnie nogi rozprostowac),
        ale widok dosc zuzytych drzwi bezpieczenstwa, nie napawal nas optymiznem :)
        chociaz mnie mam urazu, poleciala bym jeszcze raz,zawsze to troche wiecej
        adrenaliny:) pozdrawiam
    • marijohanna ODRADZAM lot tymi liniami, jesli macie taka 27.06.05, 21:55
      mozliwosc. nastepny urlop bede planowala nie tylko pod wzgledem hotelu
      (oczywiscie miedzy innymi), ale i liniami lotniczymi. z AMC nigdy wiecej!!

zaznaczam, ze latam duzo i takim starym, ZASYFIONYM gratem nie lecialam
      nigdy!!!

jedyny plus: pilot byl swietny, ale gdy samolot prawie sie rozsypuje to i
      najlepszy pilot mu nie pomoze.

wszyscy turysci odetchneli z ulga po wyladowania! sluze zdjeciami na priv.
      • corrada Re: ODRADZAM lot tymi liniami, jesli macie taka 27.06.05, 23:02
        marijohanna napisała:
        > wszyscy turysci odetchneli z ulga po wyladowania! sluze zdjeciami na priv.

To ja bardzo proszę o zdjęcia - moja znajoma niedawno wróciła i twierdzi, że
        nie było źle, ale prawdę mówiąc, ja sie jednak troche tych AMC obawiam.
        Marta
        bracciano(małpa)interia.pl
      • Gość: lukasz Re: ODRADZAM lot tymi liniami, jesli macie taka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 10:40
        Proszę o foto lukaszz@plusnet.pl
      • Gość: sylwia Re: ODRADZAM lot tymi liniami, jesli macie taka IP: 82.160.69.* 02.07.05, 15:45
        masz racje to samo powiedziałam znajomym po wyjściu z samolotu
        nigdy więcej nie polece egipskimi liniami lotniczymi
        w drodze powrotnej z Hurghady mieliśmy awaryjne lądowanie w Kairze ponieważ
        wysiadł w samolocie system nawigacji
        pragne wspomnieć równiez ze z Warszawy lot był opózniony gdyż samolot nie mógl
        wyleciec z Hurghady bo był zepsuty
    • tp40 Re: AMC Airlines 10.07.05, 22:46
      Leciałem w zeszłym roku; w drodze powrotnej przy starcie, po oderwaniu się od
      pasa zepsuł się jeden silnik.
      Osobiście nie polecam.

Pozdrawiam,

Tom
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka