Gość: madzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 08:02 Czy ktoś kupował wycieczki fakultatywne na miejscu u "Joanny"? Jak było? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
petrosp Joanna od Hany Alibaby 23.06.05, 10:34 Jeżeli ci chodzi o tą Joannę od Hany Alibany, to ja w zeszłym roku kupiłem wraz ze znajomymi wycieczkę jednodniową do Kairu. Wszystko załatwiałem poprzez SMS- y. Jechaliśmy z Safagi dlatego załatwiła nam jeszcze busik, który nas zabrał spod hotelu w Safadze do Hurghady a potem, po powrocie z Kairu busik zabrał nas do Safagi. Sam autobus, którym jechaliśmy do Kairu czekał na nas z egipskim przewodnikiem mówiącym po angielsku i kierowcami. Przewodnik skasował nas tak jak się umówiliśmy z Joanną. W drodze do Kairu mieliśmy małą przygodę na pustyni - urwał się pasek klinowy i przez to wysiadła klima. Cały konwój nas zostawił a my mieliśmy przerwę na stacji benzynowej aż panowie kierowcy z przewodnikiem założyli drugi pasek. z pewnym opóźnieniem dojechaliśmy do Kairu prosto pod muzeum kairskie gdzie czekała już na nas polska przewodniczka i z nią zroboliśmy w Kairze pełen program. Przez nasze spóźnienie zmieniła się trochę kolejność odwiedzanych miejsc ale i tak zaliczyliśmy wszystko co było w planie, za to już nie dogoniliśmy konwoju i w drogę powrotną wracaliśmy też samodzielnie i wszystko odbyło się bez problemów. Jedyny mankament całej podróży to te beznadziejne filmy puszczane w trakcie jazdy, które jednak po naszej interwencji nie były dalej puszczane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Joanna od Hany Alibaby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 10:46 właśnie o tej Joannie myślałam. Generalnie chodzi mi o stan techniczny autobusów (czy nie są to stare gruchoty z wysiadającą klimą) i czy w programie wycieczki są wszystkie wcześniej zaoferowane punkty zwiedzania. Serdecznie dziękuję Ci za info. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? 23.06.05, 14:14 Ja też kupowałam i byłam zadowolona z wycieczek. Wszystko załatwiane sprawnie za pomocą sms-ów. Autobus w porządku, ze sprawną klimatyzacja. Plan wycieczki w pełni zrealizowany. Chociaż osobiście wolałabym więcej pobyć w muzeum w Kairze niż tracić czas w perfumerii. Bardzo miły i kompetentny przewodnik pan Adam, który opowiedział nam dużo nie tylko o starożytnym Egipcie, który znany mi jest z książek i filmów, ale i Egipcie współczesnym, zwyczajach, tradycjach. Równie zadowolona byłam z wycieczki na pustynie. Chociaż nie widziałam "planowanej" w programie fatamorgany. Luksoru nie zwiedzałam z biura p. Joanny, ponieważ miałam go w cenie pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Efka Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: 62.139.66.* 24.06.05, 11:47 Chciala by sie dowiedziec jak sie skontaktowac z ta Joanna bo chcialabym sobie u niej kupic wycieczki jakis numer telefonu? byla bym wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: *.toya.net.pl 24.06.05, 12:24 Gość portalu: Efka napisał(a): > Chciala by sie dowiedziec jak sie skontaktowac z ta Joanna bo chcialabym sobie > u niej kupic wycieczki jakis numer telefonu? byla bym wdzieczna A kiedy jedziesz, bo może w większa ilość osób byście wykupili?! Mielibyście większe upusty. Odpowiedz Link Zgłoś
eb_13 Do turysty:) 24.06.05, 13:18 Dobre!!! O ile dobrze rozumuję, to nieźle kombinujesz...:))) Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta do eb_13 IP: *.toya.net.pl 24.06.05, 13:57 Dobrze rozumujesz :-> Ale turyści mają prawo odpowiadać na pytanie, nawet jesli zadała je sama Jo_anna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia Re: do eb_13 IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.06.05, 14:12 no wlasnie cos mi tu smierdzialo i widze ze slusznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
petrosp Namiary na Joannę 24.06.05, 13:52 Wejdź na stronę: www.hanyalibaba.com - tam znajdziesz szczegółowe informacje i namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? 24.06.05, 13:55 O wycieczkach i kontakcie telefonicznym możesz dowiedzieć się tu: www.hanyalibaba.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
jo_anne Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? 26.06.05, 11:16 Tu Joanna. Chciałabym Państwu podać informację, że prasie polskiej ukazała się błędna informacja o otwarciu grobowca Nefertari w Dolinie Królowych. Niestety, nadal grobowiec jest zamknięty dla Turystów. natomiast grobowiec Tutenchamona w Dolinie Królów jest otwarty, na miejscu trzeba wykupić bilety wstępu, za 70 funtów. Ponadto grobowiec Ramzesa VI i Ramzesa III zamknięto w celu konserwacji. Otwarty jest za to grobowiec Ramzesa I, (od kilku miesięcy) i pozostałe, do tej pory dostępne. Pozdrawiam- Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 12:32 ze zapytam... jaki to ma zwiazek Joanno z tematem? Podlizujesz sie czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brr Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 15:57 Ona ma w dupie turystów. Kasa ponad wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
mcneo Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? 27.06.05, 00:51 Witam... Zapoznajcie się z tym co znalazłem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=14471434&a=14471434 No i teraz sam już nie wiem, a miałem u Nich wykupić w śierpniu fakultety??? A teraz gdzie mam wykupić? Sonia? Orbit Tours? A. Pikulska? czy zapłacić dwa razy więcej i kupić u Rezydenta? W końcu jadę z Neckermanna - pożądne biuro, to i fakultety w Egipcie powinny być OK. Z tego co mi wiadomo to każde biuro i tak wykupuje w lokalnym biurze, ciekawe gdzie wykupuje Neckermann?, mnoże ktoś wie? Pozdro... MC_NEO Odpowiedz Link Zgłoś
jo_anne Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? 27.06.05, 23:28 mcneo napisał: > Witam... > > Zapoznajcie się z tym co znalazłem: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=14471434&a=14471434 > No i teraz sam już nie wiem, a miałem u Nich wykupić w śierpniu fakultety??? > A teraz gdzie mam wykupić? > Sonia? > Orbit Tours? > A. Pikulska? > czy zapłacić dwa razy więcej i kupić u Rezydenta? > W końcu jadę z Neckermanna - pożądne biuro, to i fakultety w Egipcie powinny > być OK. > Z tego co mi wiadomo to każde biuro i tak wykupuje w lokalnym biurze, ciekawe > gdzie wykupuje Neckermann?, mnoże ktoś wie? > > Pozdro... > MC_NEO Tu Joanna, proszę dokładnie przeczytać ten post o Kairze i zadać sobie pytanie, czy np. możliwe, by hotel w Egipcie, w skrajnie suchym klimacie był zagrzybiony? Podczas dwudniowej wycieczki do Kairu nocujecie Państwo w hotelu Siag Pyramids, zdjęcia są na stronie internetowej... Wiele rzeczy się nie zgadza. Pozdrawiam serdecznie, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.06.05, 19:18 joanno - niestety grzyb w łazience prezentował się bardzo okazale; być może w tym roku kwaterujecie klientów w siag, w ubiegłym sezonie niestety nie; wiele podanych przeze mnie faktów jest nieprawdą? heh - przypomnij sobie, jakie brednie opowiadałaś podczas naszej rozmowy telefonicznej; w wielkim skrócie mozna ją streścić " zapłaciłeś, to teraz się martw"; aż przykro patrzeć, w jak bezczelny sposób okłamujesz turystów, mamisz ich niskimi cenami; w zamian jednak oferujesz syf, smród i ubóstwo; beznamiętnie wykorzystujesz fakt, iź nie wszystkich stać na zakup wycieczki u rezydenta; proponuję jednak, abyś szczerze uderzyła się w piersi i po prostu przeprosiła za zaistniałą sytuację ( niestety - nie zrobiłaś tego do dziś ) pozdrawiam PS po ubiegłorocznych "przygodach" z biurem Hanego i Joanny nie radzę korzystać z ich oferty; omijajcie ich szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
jo_anne Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? 01.07.05, 12:50 DO PARASOLA: Szanowny Panie: prawda jest taka, że wszyscy byli zadowoleni, tylko Pana oczekiwania co do wycieczki do Kairu były inne- powiedział mi Pan, że jeśli nie zwrócę Państwu pieniędzy za dwa dni pobytu- to nas Pan zniszczy w internecie" Cytuję prawdę. Rozmawiałam z innymi, którzy wówczas z naszych usług skorzystali i powiedzieli, że nie mają nic do zarzucenia, a hotel nie był zły. Trudno- i tacy Turyści się zdarzają- na szczęście codziennie prowadzę grupę Turystów na wycieczki, osobiście- i - mimo że zawsze znajdzie się ktoś "niezadowolony", to na koniec wycieczki wszyscy są szczęśliwi, zadowoleni, program wycieczki zrobiony w całości,a z wieloma Turystami mam utrzymuję przyjacielskie kontakty do dziś. Jednakże zdaję sobie sprawę, że Egipt jest gorącym krajem, hotele różnią standardem od Europejskich, ulice też, a więc można czuć się zawiedzionym. Ponieważ jestem przewodniczką wycieczek Tui i Alfa Star to zdaję sobie sprawę,że nie wszyscy są zadowoleni, a powody są rozmaite- od temperatury na zewnątrz po żądania wejścia do grobowca Tutenchamona za darmo. trudno- ilu Turystów- tyle opinii. Pozdrawiam serdecznie, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.07.05, 19:11 Ciekawe w jaki sposób rozmawiała Pani z owymi turystami, gdyz nie sądzę, aby wydawała Pani własne pieniądze w tym celu - a może przez sms-y? - śmiechu warte :))))))) Fakt, że jest Pani "przewodniczką" (a raczej tłumaczką, ponieważ raczej nie posiada Pani egipskiej licencji przewodnika) wynajmowaną przez TUI czy Alfa Star wcale nie świadczy o Pani uczciwości; Ponadto nie tylko moje oczekiwania nie zostały zaspokojone przez Pani pseudobiuro ; osób niezadowolonych było znacznie więcej, tylko niestety - większośc ludzi ma jeszcze PRL-owskie nawyki, i dla świętego spokoju nie interweniuje, siedząc cicho i udając, że nic się nie stało, dając tym samym pole do popisu osobom pani pokroju; Niestety, jest to bardzo smutne, ale prawdziwe; Tak jak napisałem poprzednio - wystarczyło po prostu powiedzieć " przepraszam", ale polsko-arabska duma i honor nie pozwoliły na to ani Pani, ani Waszej "renomowanej" agencji...turystycznej; pozdrawiam i życzę wielu naiwnych klientów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:22 Pani Joanno! Czy pani mąż Hany jest przewodnikiem na rejsie po nilu z san&fan.Tzn, czy był na tej imprezie w lipcu????????Znalazłem cos dla niego w Polsce i nie wiem jak go znależć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: 62.135.24.* 27.06.05, 10:20 Boze drogi jaka ty jestes glupia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ani, Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: 62.135.24.* 27.06.05, 10:21 Boze jaka ty jestes glupia, czytaj i nie dawaj swoich opini o innych Odpowiedz Link Zgłoś
jo_anne Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? 27.06.05, 23:18 Gość portalu: ania napisał(a): > ze zapytam... jaki to ma zwiazek Joanno z tematem? Podlizujesz sie czy jak? Nie, po prostu traktuję to forum jako źródło wiedzy o Egipcie i starozytny Egipt jest moją pasją. A pytanie o grobowce stale zadają mi Turyści, więc w tym miejscu mogą więcej dowiedzieć się na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
kacpere Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? 27.06.05, 10:33 Witam, rok temu jechałem do Kairu i Luxoru. Wszystko w jak najlepszym porządku, zdecydowanie polecam. Pozdrawiam, Kacper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruba Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: 82.201.159.* 27.06.05, 11:30 tak sobie czytam i........dlaczego joanna osobiscie nie zbiera pieniedzy tylko wszytsko sie zalatwia przez sms-a, bo nie ma pozwolenia na prowadzenie takich imprez i boi sie,ze policja ja zlapie,Polak zawsze kombinuje, nic nie potrafi zrobic legalnie Odpowiedz Link Zgłoś
jo_anne Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? 27.06.05, 22:33 Odpowiadam, dlaczego osobiście nie zbieram pieniędzy za niektóre wycieczki: Proszę Państwa; mam pozwolenie na pracę, mam legitymację przewodnika, jestem rezydentem Egiptu. Jako przewodnik pracuję w Luksorze i moi Goście placą za wycieczki dopiero na miejscu w Luksorze, wlaśnie u mnie. Mogą wplacić za inne wycieczki z góry, jeśli mają takie życzenie. Za każdym razem, gdy wchodzę z grupą na teren zabytków, okazuję strażnikom legitymację. Jednakże, gdy akurat prowadzę wycieczkę w Luksorze, nie mogę zbierać w tym czasie pieniędzy za wycieczki w Hurghadzie, to oczywiste. Lubię konkurencję, ale uczciwą. Forum nie istnieje po to, by kogoś oczerniać w taki sposób. Od czterech lat pracuję legalnie w Egipcie. Zdaję sobie sprawę, że na forum będą pojawiać się posty różnej treści. Ale gdy tylko mam na to czas, odpowiadam Państwu na wszystkie pytania- pozdrawiam ze słonecznego Egiptu- Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajala1 Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 28.06.05, 09:49 Właśnie wczoraj wróciłam z Hur.Wycieczki kupowałam u Joanny smsowo. Wszystko było ok., program i standard dokładnie taki jak w polskich biurach, np. z Ecco [ w poprzednich latach jeżdząc na wakacje wykupowałam wycieczki u rezydentów, więc mam porównanie] a cena o połowę niższa. Namiary na "Hany..." dałam w Egipcie kilkunastu osobom i wszyscy byli zadowoleni. Pani Joanna pozdrawiam i dziękuję, żałuję tylko, że nie skusiłam się jeszcze na łódkę ze szklanym dnem ale niestety jestem już w Polsce.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruba Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: 82.201.159.* 30.06.05, 11:20 droda joanno,masz legitymacje pilota,ktora zrobilas w Polsce, a ona nie obowiazuje w Egipciem aby byc legalnym przewodnikiem w Egipcie musisz zdac urzedowy egzamin w jezyku arabskim.,a jak do tej pory nie ma go nikt z Polakow,wiem to na pewno bo poznala przewodnika, ktory mieszka tu od 10 lat i nie musi klamac tak jak ty,ze jeste tutaj od 4 lat, bo malo kto Cie zna, a podobno wszyscy piloci znaja sie dobrze. POza tym piszesz,ze jestes rezydentem- chyba nie, bo rezydentem jest sie tylko kiedy pracuje sie dla oficjalnie dla firmy np. Exim, Selectours i pracujesz w hotelach, a ty pracujez na ulicy i tam jest twoje miejsce mozesz posiadac jedynie pozwolenie na tlumaczenie,wiec nie klam i daruj sobie te wszystkie puste hasla, wszystko mozna latwo sprawdzic, milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
imonate rezydent / nierezydent 30.06.05, 12:11 > POza tym piszesz,ze jestes rezydentem- > chyba nie, bo rezydentem jest sie tylko kiedy pracuje sie dla oficjalnie dla > firmy np. Exim, Selectours i pracujesz w hotelach, a ty pracujez na ulicy i tam Być moze Joannie nie chodziło o wykonywaną pracę, a o status dewizowy osoby przebywającej w danym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: rezydent / nierezydent IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 30.06.05, 13:56 Nie czytałem tego forum prawie od roku. Zajrzałem co tam nowego w Egipcie, no stwierdziłem że musze napisać kilka słów choć nie wiem czy to coś da. Nie bedę pisał o licencjach, o Soni czy innych tego typu sprawach choć przypadkowo będąc w Egipcie słuchałem jakie bzdury pletli przewodnicy ci niby licencjonowani i na takich z renomowanych biór możecie trafić. Kilka słów w sprawie Joanny. Pani Joanno. Niech Pani nie zwraca uwagi na obelgi,ja wiem że pisanie oszczerstw pod Pani adresem denerwuje ( nas też) że wprowadza w błąd turystów. Szanowni potencjalni uczestnicy wycieczek. Jeżeli ktoś zada sobie trochę trudu i cofnie się do początku poprzedniego sezonu i poczyta to się przkona, że konkurencja na rynku fakultetów w Egipcie jest brutalna. Atakowani są wszyscy oganizatorzy w równym stopniu. Wypisuje sie niesamowite rzeczy stosując czasem chwyty poniżej pasa. Gro wypowidzi nie pochodzi od zwykłego turysty a od konkurencji, trzeba to umiec odróżnić. Wybór dla przeciętnego czytacza tego forum jest trudny. Przed podobnym dylematem, staneliśmy w ubiegłym roku, z kim jeżdzić po Egipcie. W lutym ubiegłego roku nawiazaliśmy kontakt z Joanną i Hanym ( adres z forum ). Zorganizowałem na forum małą grupę chetnych 12 osób. Uzgodniliśmy z grupą ( kazdy mieszkał w innym rejonie kraju ) i Joanną szczegóły organizacyjne i finansowe oczywiście wszystko pocztą elektroniczną. Doszło do spotkania grupy z Hanym w Hurgadzie i domówienie szczegółów. Byliśmy 2 dni w Kairze, 2 dni w Luksorze i nie tyko. Było super.Nie zwidzliśmy żadnych perfumerii i papirusów program ustalaliśsmy sami modernizując go w zależnośsci od potrzeb.Dodam iż była w tej 12 piątka dzieci Niezależne opisy tych naszych wycieczek zrobione przez kilku uczestnikow możecie odszukać w postach z lipca ub. roku. Drodzy potencjali wycieczkowicze. Musicie wziąść pod uwagę przy oczekiwaniach realia i specyfikę kraju. Na pewne rzeczy nie będzie miał wpływu organizator- Joanna - i z tym trzeba się liczyć. Ponadto trzeba przystosowac oczekiwania do ceny. Gorąco polecam organizacje wycieczek w mniejszych grupach według własnego programu. Joanna z meżem jako organizatorzy i przewodnicy tych wycieczek są rewelacyjni, po naszych doświadczeniach nie możemy powiedzieć złego słowa Joanno jeszcze raz dziękujemy, nie wykluczone że w następnym roku spotkamy się w Egipcie. Pozdrowienia dla Hanego i Jędrka. Bogdan i Renata. Odpowiedz Link Zgłoś
frida33 Re: rezydent / nierezydent 01.07.05, 12:39 Wróciłam z Hurghady 23.06 byłam na wycieczkach z Joanną w Kairze i Luksorze wszystko załatwione ok! tylko na sms-a - maila i co komu przeszkadza czy zapłaci w Hurghadzie, autokarze czy na miejscu u przewodnika? Ważne, że dojechał, i widział wszystko to, co warte obejrzenia (bo każde biuro oferuje to samo). W Luksorze zamiast do fabryki alabastru grupa chętnych mogła pojechać do doliny królowych (klimatyzowanym busikiem), właśnie skorzystałam z tej opcji. W Kairze przed wyjazdem byliśmy w sklepie z perfumami i powiem szczerze, że zdecydowana większość była z tego faktu bardzo zadowolona. Posiedzieliśmy w pachnących wnętrzach klimatyzowanego lokalu, wypiliśmy herbatkę, po skwarze przy piramidach i sfinksie było to miłe zakończenie wycieczki. Polecam Panią Joannę i jej męża Haniego. Od tamtego roku często zaglądam na to forum, z wielu informacji skorzystałam, bo już drugi raz byłam w Egipcie. Jednak nie wiem co się tutaj porobiło, obecnie mało informacji praktycznych, za to same wyzwiska, szykany i opluwanie wszystko i wszystkich ... szkoda :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elisha Re: rezydent / nierezydent/ IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 01.07.05, 19:41 > obecnie mało informacji praktycznych, za to same wyzwiska, szykany i opluwanie > wszystko i wszystkich ... > szkoda :-( To proste, forum zrobiło się popularne, zwiedzieli się rezydenci z rodzimych biur i może piszą na Sonie, Joaanny, czy Orbity. A może tak na prawdę wszystkie Diany i Agnieszki są OK, a może niby-kryptoreklamę przesłał rezydent z Egiptu, po to by kolega z np. biura w Warszawie to odkrył i rozgłosił na formu (fajna intryga, a jeśli by tak było faktycznie chylę czoła przed pomysłodawcą:) ). Tu się wszysko może zdarzyć:) Pozdrawiam Elisha Odpowiedz Link Zgłoś
jo_anne Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? 01.07.05, 12:56 Odpowiedz do "GRUBEJ" Ja nie jestem pilotem- jestem historykiem sztuki, rzeczoznawcą stowarzyszenia historyków sztuki. Jestem rezydentem Egiptu, czyli legalnie mieszkam w Egipcie. Legitymację posiadam, bo składałam egzaminy po angielsku, a rezydentem lub pilotem nigdy nie byłam, dlatego nie zna mnie świat rezydentów. Posiadam pozwolenie od Ministra Turystyki w Egipcie. Pozdrawiam Cię, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cola Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:02 Pani Joanna jest bardzo miłą, posiadającą wiedzę o starożytnym Egipcie osobą. Byłam z nią na wycieczce i bardzo polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: 83.16.113.* 12.07.05, 23:18 Witam wszystkich!!! Musze przyznac, iz nie kupowalam zadnej wycieczki u Joanna, jednak w dniu 30.06.2005 r. bylismy wraz z mezem na wycieczce w Luksorze i Dolnie Królów gdzie przewodnikiem byla Joanna i oboje jestesmy bardzo zadowoleni z wycieczki jak i z uslug Joanny. Egipt jest przepiekny, goraco polecam. Pozdrowienia dla Joanny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: livi Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: *.kir.pl 01.07.05, 12:35 Wczoraj wróciłam z Egiptu, wykupowałam wycieczkę u Joanny, telefonicznie uzgodniłam szczegóły. Za Luksor zapłaciłam 35$ nie 65$ jak u rezydenta, program taki sam (porównanie na podstawie rozmów w hotelu z innymi osobami, którzy wykupowali wycieczki u rezydentów ). Za wycieczkę zapłaciłam praktycznie po jej zakończeniu w autokarze w drodze powrotnej do Hurgardy. Wszystko było OK.Przewodnikiem był Hany . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:10 Byliśmy z zona dzieckiem 2,5letnim i tesciami (5 osób) w listopadzie 2004. Zamówilismy wycieczke do Luxoru telefonicznie (dla mnie to była wygoda - a nie problem).Płaciliśmy w autokarze,nikt nas nie poganiał, w Luksorze mozna było wybrac - fabryka alabastru albo Hatszepsut.Przewodnikiem był Hany.Wszystko przebiegło sprawnie i bezproblemowo. W lipcu szwagier z żona i dzieckiem byli od Hanyego w Sharm el Naga - bez problemów.My wylatujemy do Hurghady 28,07,2005 z W-wy.,i wiem ze wycieczki wezmę u Nich. Faktycznie pamietam przepychanki biur podróży jakie były w tamtym roku. Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:29 jeszcze raz zadam pytanie, bo to wczesniejsze gdzies się schowało. Czy pani mąż pracował w lipcu w san&fan na rejsie po nilu. Znalezłem dla niego coś w Polsce i teraz poszukuję kontaktu do niego. Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Kto kupował wycieczki u Joanny w Egipcie? IP: 82.201.149.* 22.07.05, 21:56 na statku byl w lipcu hany hamed pracował w sun&fun kontakt do niego pod numer (+20127879310),(on nie jest HANYALIBABA). Odpowiedz Link Zgłoś