Dodaj do ulubionych

First czy last minute???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:56
jak myslicie a moze wiecie bo sprawdzaliscie co sie bardziej oplaca? kupowac
wyczieczke juz pol roku wczesniej czy czekac na okazje z ostatniej chwili?
mysle tu o wyprzedzeniu ok tygodnia bo inaczej nie dam rady.
Acha no i oczywiscie mysle o zimie. First za jakis czas sie zaczna a ja nie
wiem czy sziukac czy czekac.
jest jeszcze jedno ograniczenia jak dla mnie, mianowicie musz esie zmiescic w
scisle okreslonym terminie, nie mam mozlwiosci przesuniec. No i mam male dziecko..
wlasciwie to jak pisze to sie coraz bardziej utwierdzam w przekonaniu ze
jendak first minute... ale moze podzielicie sie swoimi doswiadczeniami?
pozdrawiam Maraska
cala sprawa oczywiscie dotyczy Egiptu... przynajmniej na tym forum
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolka Re: First czy last minute??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:09
      jasne ze last jest tanszy - tydzien 3,5* 730 zł ze wszystkim - tak mi się
      udało, ale pakowanie od pomysłu o wyjezdzie do odlotu - 30 godzin; z tymi
      ograniczeniami o których piszesz to chyba tylko first
      • Gość: aga_wa Re: First czy last minute??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:40
        pomijacac fakt ze nawet kupujac w Oasis first mozesz mniec przesuniety wylot o
        2 dni dalej jak było pod koniec czerwca w tym roku:-)))))))))))))albo jak my o
        12 godzin wczesniej(ku naszej radosci) albo jak w Triadzie tez 23 czerwca-
        najpier przesuneli z rana na wieczór po czym wszyscy wyladowali na noc w
        Victorii(oczywiście warszawskiej nie egipskiej).
        co do termnu -nie ma zasady czy kupisz firs czy last-termin moga przesunac....
        kwestia tylko ceny:-))))))))))drugi rok z rzedu czatowalam na lasty
        poczatkowosezonowe-choc przyznam ze w tym roku byly to wieksze nerwy-
    • Gość: Kinga Re: First czy last minute??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:48
      Gdy kupujest first w dobrym biurze(TUI, Neckermann) to jesteś pewna, ze trafisz
      tam gdzie planowałaś(hotel i standart pokoju), a są bardzo duże upusty. W last
      minute, masz do wyboru tylko to co zostało, a zostaje przeważnie coś gorszego
      (ale oczywiście można trafić super okazję), no i nerwówka czy w terminie, w
      którym zamierzać wyjechać będzie akurat coś odpowiedniego. Ale sama musisz
      wybrać co lepsze.Pozdrawiam
      • Gość: Maraska Re: First czy last minute??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:14
        dzieki
        generalnie widze jest tak jak myslalam. Chyba jeszcze zaryzukuje i poszukam
        czegos w firstach. Zalezy mi ze wgledu i na termin ale glownie na Mlodego zeby
        to bylo specjalnie do mnie dopasowane:-) akurat taki a nie inny hotel... a na to
        w lastach liczyc nie moge chociaz pewnie byloby troche taniej
        pozdrawiam
        I wciaz czekam na opinie
        Maraska
        • Gość: ana Re: do Maraski IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 16.07.05, 00:58
          Maraska, a czy Ty nie miałaś jechać w tym roku do Turcji? A może już wróciałaś.
          • Gość: Maraska Re: do Maraski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:44
            tak faktycznie bylamw Turcji, wrocilam 10 dni temu. jeszcze dobrze nie
            ochlonelam zdjec nie wywoalalm a juz planuje kolejne wojaze:-) gdyby jeszcze z
            moja druga polowka poszlo mi tak dobrze, ale tu pewnie beda ciezkie boje:-)
            pzodrawiam
            maraska
    • Gość: Cinek Re: First czy last minute??? IP: *.3vnet.pl 16.07.05, 13:38
      Kiedy zaczynają się pokazywać firsty-wrzesień,październik?Też jestem
      zainteresowany.Ale dalej mam dyllemat-Sharm czy Hurghada?
    • Gość: Stiwi Re: First czy last minute??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 14:12
      Wszystko zależy, ja preferuję last minute, ale... prawdą jest, że jeśli zależy
      nam na konkretnej miejscowości czy hotelu - to nie warto czekać. Często można
      trafić dobrą promocję w First Minute, takową miał AlfaStar w kwietniu -15% ze
      względu na swoje urodziny - więc z taką promocją to warto się zdecydować,
      zwłaszcza że potem w last minute nie ma już albo miejsc w samolocie albo w
      wybranym hotelu. Wszystko też zależy od okresu na jaki planujesz urlop, jeśli
      styczeń-czerwiec to nie ma się co obawiać, że nie będzie miejsc w samolocie,
      praktycznie w tym okresie zawsze można trafić niezłe oferty last minute.

W różnych biurach pojawiają się różne promocje, np ostatnio Selectours miał
      last minute na Sheraton Resort w Sharmie, hotel który normalnie w niemieckich
      biurach podróży "chodzi" powyżej 1000euro za osobę za 2 tygodnie wprawdzie, a
      Selectours miał na niego promocję 7 dni za 1199pln.

Więc nigdy nie wiadomo na co się trafi :-)
      • cameltravel Re: First czy last minute??? 16.07.05, 14:34
        Last minute

np dziś mam na wylot 20 lipca 5* hotel w wersji lux za 2055zł za osobę 14 dni
        a za 1250 mam 4* na 7 dni wszystko to ceny kompletne - czyli dokupić musisz
        tylko wizę.
        Ewa
        • Gość: Maraska do cameltravel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:47
          No tak oferta faktczynie atrakcyjna tylko wlasnie mam obawy ze jak przyjdzie co
          do czego to nie ebdzie albo hotelu ktory by mi odpowiadal, albo terminu
          wolnego:-( i kiszka a jesli chodzi o zimowe wczasy ( a o takich teraz mysle) to
          mam najwyzej trzy tygodnie zeby sie zmiescic i to jeszcze chyba w sezonie czyli
          poczatek lutego. To sezon prawda? stad chyba jednak bede czatowac na firsta...
          A jeszcze mam pytanie z innego watku, wklajam je tutaj, dotyczyc to formy all
          inlusive w hottelach.
          "Dziekuje bardzo, to widac oplaca sie wykupic opcje nawet BB w danym hotelu a
          potem na miejscu dokupic All.
          No wlasnie ale czy w kazdym hotelu jest taka mozliwosc, czy trzeba to najpierw
          sprawdzic???"
          Maraska

• cameltravel Re: do cameltravel 17.07.05, 19:07
            Hmmm
            więc jest tak
            jeśli z góry wiesz który chcesz hotel to pewnie od jakiegoś czasu już
            obserwujesz po ile gdzie itp.
            Ja jak do tej pory nie spotkałam się z tym, zeby jakiś hotel był niedostepny
            często nawet jak go nie ma w last minute to dzwonię do touroperatora i pytam o
            niego i zwykle daje się załatwić.
            co do BB - nie polecam. Opcję all ne wszędzie da się łatwo dokupić - a znając
            życie za klilka miesięcy nie da rady jej dokupić na miejscu i będzie trzeba
            sobie dokupować w biurach.
            Ceny Egipskie sa niższe niż nasze polskie więc nawet przy braku all niewiele
            tracisz. Może nie tyle trzeba sprawdzać (przy moim pierwszym podejściu do tej
            sprawy cena była duuużo niższa niż przy drugim)ile nastawić się albo all i chcę
            dokupić albo HB i ciesze się, życiem poza hotelem.
            Polecam HB - zwłaszcza osobom nastawionym na zwiedzanie. Jeśli chcesz siedzieć
            w hotelu to dokup all.
            DO mnie często przychodza oferty last minute na 2 dni przed odlotem i wtedy
            również są fajne hotele. Odezwij sie na priva - nie chcę tu robić reklamy a
            chętnie niezobowiązująco ci cos pomogę
            Ewa
            • Gość: Maraska Re: do cameltravel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:57
              Dziekuje bardzo wyslalam maila:-)
              pozdrawiam Maraska
    • Gość: viva Re: First czy last minute??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 12:02
      moja znajoma kupila first w marcu i za 1 os. do faraany zaplacila 2600 a teraz
      w last kosztuje ten hotel prawie 3500! niezla roznica!
      • Gość: Maraska Re: First czy last minute??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:57
        Jakby nie patrzec firt... no i masz pewnosc ze Ci hotel nie ucieknie:-)
        pozdrawiam Maraska
        • Gość: mariusz Re: First czy last minute??? IP: 195.205.73.* 18.07.05, 11:22
          zdecydowanie first
          powiedzcie ile kosztuja nerwy i czas spedzony na szukaniu ofert last
          ktos to wyceni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka