Dodaj do ulubionych

Góra Mojżesza/Synaj

IP: *.softlab.gda.pl 10.08.05, 12:19
Czy ktoś mógłby udzielić mi informacji, jakie temperatury panują w sierpniu w
nocy na górze podczas oczekiwania na wschód słońca?
Obserwuj wątek
    • Gość: asiash Re: Góra Mojżesza/Synaj IP: *.allia.fr 10.08.05, 12:32
      Witaj,
      byłam na tej górze w lipcu i o wschodzie słońca było dość zimno, zalecam
      zabranie ciepłego polaru i długich spodni
      • madzia112 Re: Góra Mojżesza/Synaj 10.08.05, 13:52
        W lipcu : 20 stopni przy klasztorze, przed wyruszeniem na górę, 16 stopni na
        szczycie tuż przed wschodem słońca. W sierpniu pewnie będzie podobnie. Bardzo
        się przydaje cienki polarek + kurteczka od wiatru ( jakis ortalionik lub coś w
        tym stylu ). Jak tylko słońce wzejdzie zaczniesz szybko z tego wyskakiwać ;)
        poczytaj więcej na ten temat :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=27467990
        • Gość: mariusz Re: Góra Mojżesza/Synaj IP: 195.205.73.* 10.08.05, 13:57
          polar warto wziac ze spodniami to przesada
          temperatura nie jest tak dokuczliwa jak wiatr ktory szybko chlodzi rozgrzany
          wchodzeniem organizm
          • nikitaa1 Re: Góra Mojżesza/Synaj 10.08.05, 14:09
            Ubierz lekkie spodnie za kolano , t-shirt i mocne skórzane sandały! Mogą być
            addidasy, ale raczej nigdzie wiecej się nie przydadzą(chyba , że motory na
            pustyni). Możesz zabrać jakąś lekką bluze, ale tam w sierpniu nie jest wcale
            zimno. My bylismy w ubieglym roku też po 15 sierpnia i wcale nie było chłodno.
            Po wejsciu na górę jesteś wystarczajaco rozgrzany i te emocje..., a na wschód
            nie czeka sie zbyt długo! Ja mialam lekka bluzę i strój jak powyzej, a mój mąż
            tylko t-shirt i było nam naprawdę ciepło! Pozdrawiam i zazdroszcze, bo ta
            wycieczka jest naprawdę piękna!
            • mike-great Re: Góra Mojżesza/Synaj 10.08.05, 19:24
              Chyba miłość was rozgrzewała?

nikitaa1 napisała:

> Ubierz lekkie spodnie za kolano , t-shirt i mocne skórzane sandały! Mogą być
              > addidasy, ale raczej nigdzie wiecej się nie przydadzą(chyba , że motory na
              > pustyni). Możesz zabrać jakąś lekką bluze, ale tam w sierpniu nie jest wcale
              > zimno. My bylismy w ubieglym roku też po 15 sierpnia i wcale nie było
              chłodno.
              > Po wejsciu na górę jesteś wystarczajaco rozgrzany i te emocje..., a na wschód
              > nie czeka sie zbyt długo! Ja mialam lekka bluzę i strój jak powyzej, a mój
              mąż
              > tylko t-shirt i było nam naprawdę ciepło! Pozdrawiam i zazdroszcze, bo ta
              > wycieczka jest naprawdę piękna!
            • Gość: asiash Re: Góra Mojżesza/Synaj IP: *.allia.fr 11.08.05, 09:47
              Jeżeli chodzi o czekanie na wschód słońca, to nie zgodzę się, że czeka się
              krótko, wszystko zależy od tego, o której zacznie się wchodzenie, ja na górze
              spotkałam ludzi, którzy czekali około 2 godzin (i w t-shircie było im
              zdecydowanie zimno).
      • mike-great Re: Góra Mojżesza/Synaj 10.08.05, 19:23
        Na pewno przyda się "piersiówka" - i rozgrzewa, i zwalcza "Zemstę Faraona" !!!

Gość portalu: asiash napisał(a):

> Witaj,
        > byłam na tej górze w lipcu i o wschodzie słońca było dość zimno, zalecam
        > zabranie ciepłego polaru i długich spodni
    • staniwaw Re: Góra Mojżesza/Synaj 10.08.05, 21:36
      W jaki sposób dostać się na taką wycieczkę?Będę w Sharm 7 dni ??Prosze o
      informację,można tez napisać o kosztach wycieczki,i czy warto.
      • corrina_f1 Re: Góra Mojżesza/Synaj 10.08.05, 22:00
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=27467990
        • jdutkowski Re: Góra Mojżesza/Synaj 10.08.05, 23:24
          Witaj!
          Sandałki to ciut za słabe obuwie jak na kamienistą górę , szczególnie jak
          zdecydujesz się na zejście schodami pokutnymi.Alkohol też stanowczo odradzam ,
          chyba , że lubisz spadać.Tu znajdziesz mój opis z sierpnia zeszłego roku.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=15505806&v=2&s=0
          Pozdrawiam
          Jacek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka