Dodaj do ulubionych

z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie

IP: *.malnet.pl / 62.233.164.* 13.08.05, 09:49
chcialbym wszystkich przyszlych turystow ostrzec przed oferta wyjazdu do Sharm
el sheikh szczegolnie przed oferta biura Sun&Fun, wlasnie wrocilem z 2 tyg
wczasow, moge powiedziec jedno, wielka pomylka cenowa,hotele ktore z powodu
braku podstawowych gosci (wlochow,niemcow) swieca pustakami nie oferuje
zadnego serwisu, z 4 gwiazdek robia sie max 3, hotele prowadza remonty,brak
animacji,brak jedzenia,brak gosci, o tym wszytskim my nie jestesmy
informowani.ja trafilem do hotelu el faraana, jedna wielka pomylka i oszustwo
biura podrozy ktore wiedzac co sie tam dzieje dalej oferuje ten hotel w
ofercie zapewniajac ze hotel dziala.haha dziala dla 20 polskich gosci oferujac
remonty, stare jedzenie, brak serwisu, wloskich animatorow ktorzy dla Polakow
nic nie beda robic, zamkniety basen z powodu remontu, moglym wiele wyliczac...
moze podam wam numery do rezydentow ktorzy tez zapewniaja ze jest wszystko ok
, sami sie dowiedzcie +20 12 217 50 92, Anna Felis, pani ktora odpowiada ze
opieke w cudzyslowie nad turystami biura sun&fun,nie nadajac sie do tej pracy,
nawet nie potrafi dobrze sprzedac wycieczki, a do tego jej opieka sie
ogranicza. nie polecam nikomu, wrecz odradzam i ostrzegam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 13.08.05, 10:00
      bardzo dziwne jest to co piszesz , bo nie tylko biuro SUN&FAN oferuje ten
      hotel, z wypowiedzi na tym forum wynika, że Egipcjanie bardzo się starają ,
      szczególnie teraz po zamachach,że bardzo zależy im na turystach? ja lecę w
      środę do hotelu Palmyra i mam nadzieję że to co napisałeś jest tylko ,,głosem "
      kolejnego niezadowolonego...
      pozdrawiam ewa
      • Gość: citizen Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.malnet.pl / 62.233.164.* 13.08.05, 10:12
        pojedziesz i sama zobaczysz:)) w sharm nikt nie liczy sie z Polakami, dobry gosc
        to Włoch,na turystach to im mnniej zalezy bardziej na ich napiwkach w eur,fakt
        ze po zamachach jest bardzo spokojnie, idealne miejsce do wypoczynku dla
        emerytow,dyskoteki w naama bay sa puste, to samo old market z braku klientow
        cena sa ok ale sprzedawcy za reke wciagaja cie do sklepu.wg mnie sa tam teraz
        sami Polacy,Rosjanie garstka Wlochow Angliokow i Francuzow. nie bylem w egipcie
        1 raz, wiec mam porownanie, ale tobie zycze udanych wakacji
        • Gość: tomek Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.mlyniec.gda.pl 13.08.05, 11:11
          citizen a czy w iberotel jest lepiej?
          • Gość: citizen Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.malnet.pl / 62.233.164.* 13.08.05, 11:24
            zdecydowanie tak, wiecej gosci,spory wybor jedzenia,bardzo mila obsluga,animacje
            wieczorne,polecam. wszystko zalezy od ceny
            • Gość: tomek Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.mlyniec.gda.pl 13.08.05, 11:37
              dzięki wielkie citizen. jakbyś mógł dać mi jakiś swój numer prv np. gadu bądź
              komórkę chętnie bym jeszcze porozmawiał o szczegółach
        • Gość: natalia Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.05, 19:32
          tylko teraz sprzedawcy wciągali cię do sklepu? byłeś w Tunezji, Maroku, Turcji?
          arabowie mają to do siebie, że każdego, zawsze i wszędzie wciągają do sklepu. w
          Tunezji próbowali mężowi nawet wyjąć portfel, ale dostał jeden z drugim po
          łapach, usłyszał to i owo w swoim języku i był święty spokój. chyba jednak
          pierwszy raz byłeś w kraju arabskim skoro tego nie wiesz.
          wciąż czekam citizen na odpowiedź na moje pytanie, kiedy zamierzasz zacząć
          pracować jako rezydent skoro to taka fajna praca. zainteresuj się tym, zwykle
          po wakacjach ORBIS ogłasza nabór na kurs pilotów. a może najpierw warto nauczyć
          się co najmniej tak jak Pani Ania jakiegoś języka? kurs trwa parę miesięcy, z
          tego co pamiętam jego tematyka była dość obszerna: zagadnienia prawne,
          geograficzne (Polska i świat), deczko historii powszechnej, zajęcia praktyczne
          z języka i obsługi turystów na terenie Polski itp. życzę powodzenia, owocnej
          pracy, wspaniałych turystów o wysokiej kulturze, braku zamachów na świecie,
          prohibicji (nie bedzie pijanych Polaków) i najlepszych destynacji do pracy
          (może Seszele, Malediwy, Mauritius lub Madagaskar - tak, staraj się o pracę
          właśnie tam, bo tam przebywa znikoma ilość Polaków i z pewnością się nie
          zmęczysz)
    • Gość: tomek Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.mlyniec.gda.pl 13.08.05, 10:19
      To co piszesz to mnie przeraziło. Jadę do Faraany z Alfy i nikt mnie o tym nie
      poinformował.Czy faktycznie byłeś w hotelu Club Faraana i czy sytuacja tam
      wygląda tak fatalnie ( nieczynny basem, stare jedzenie ). Bardzo proszę o
      odpowiedź.
      • Gość: citizen Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.malnet.pl / 62.233.164.* 13.08.05, 10:28
        w hotelu byli ludzie z alfy, myslalem ze zliczuja rezydentke,pojechali do
        Kairu,bylo ich za malo na 2 busy wiec wsiedli w jeden z dziecmi na kolanach,hehe
        jak zobaczyli nocleg na miejscu to sie przestraszyli,w kairze mieli czas wolny
        bo nie bylo opiekuna wiec sie błakali po miescie, tak opowiadali. ps
        hotel naprawde fajny ale jak jest brak gosci to serwisu NIE MA. mialem wersje
        snacks,jak bym mial psa to on pewnie tych snakow nie jadl.wyraznie powiedzial
        nam to menadzer hotelu,oni sa dla gosci z wloch i jesli ich nie bedzie w tym
        okresie to zle trafiles, no chyba ze za 800 pln lecisz, wtedy cena rekompensuje
        wszystko, wtedy polecam. natomist remonty w hotelu to prawda,mam zdjecia do
        dolaczenia do reklamacji
        • Gość: tomek Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.mlyniec.gda.pl 13.08.05, 10:34
          a basen, faktycznie w remoncie (nieczynny) ?
          • Gość: citizen Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.malnet.pl / 62.233.164.* 13.08.05, 10:36
            z 3 basenow 2 czynne, nieczynny basen najglebszy z barem i skocznia
            • Gość: aga Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: 81.10.7.* 14.08.05, 11:28
              co ty za bzdury gadasz citi! znam ludzi ,ktorzy tam mieszkaja i mowia
              oczywiscie ze ludzi jest mniej bo jakbys nie wiedzial to po zamachu spadek to
              min 50 % ale sa zadowoleni.hotel jest jednym z najlepszych jakie znam w SSH, a
              Ani daj spokuj bo babka zna sie na rzeczy. no chyba,ze trza ci bylo papieru
              toaletowego bo sam nie potrafisz zalatwic. a na wycieczke z Alfa bez pilota!!!
              pogielo Cie! ty chyba z biurze ulicznym pracujesz
              • madzia112 Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie 16.08.05, 09:42
                No nie, w to już nie uwierzę ! Wprawdzie wrócilam z El Faraana 21 lipca, tj tuż
                przed zamachami, ale nie chce mi się wierzyć aby aż tak się tam od tej pory
                zmieniło ! Baseny były czynne, a nawet jeśli ten o ktorym piszesz jest obecnie
                remontowany to i tak 90 % ludzi korzystało z basenu głównego !!! Stare
                jedzenie ??? Akuratnie w tym hotelu miałam okazję trafić na jedno z lepszych w
                Egipcie. Nie wierzysz - przeczytaj w dziale Hotele moją relację. No i byłam z
                Sun&Fun i biuro nie miało żadnej wpadki.
                • Gość: Nadia Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: 217.11.136.* 16.08.05, 11:01
                  też tam byłam i na dodatek w tym samym okresie co citizen, on pisze prawdę a w
                  recz uwazam, ze napisal za malo! Ludzie, z ktorymi rozmawialam z innego hotelu
                  mowili, ze jak byli w styczniu w Faraanie bylo ok, teraz sory, hotel jest
                  wielka pomylka! Citizen napisal, ze zaczeli remontowac basen-dokladnie,
                  zamkneli go bez uprzedzenia, a po 3 dniach jak zapytalismy rezydentkę kiedy
                  bedzie czynny powiedziala, ze potrwa to jeszcze co najmniej 7 dni. Zaczeli
                  budowac "cos tam" przy zejciu na plaze chyba jakas nowa restauracje wiec
                  chodzilam miedzy robotnikami a ich praca zeby zejsc na dol, toaleta nie byla
                  czynna juz od 1 dnia mojego pobytu. Wlasnie-piekna restauracja Panorama-
                  zamknieta, grilla nie bylo :( , dyskoteka-zamknieta, kantor-nieczynny, animacji
                  brak (jeden z animatorów powiedzial, ze oni tu przyjechali dla Wlochow, a dla
                  nas nie beda nic robic). Ogolnie zauwazylam, ze Polak nie jest tam za dobrze
                  traktowany... Nasz rezydent arabskiego pochodzenia oznajmil mi, ze ja nie
                  jestem dla nich turysta, oni czekaja na Włochow (myslalam, ze zarobi ode mnie
                  kamieniem) A temat skacków? duuuzo tu opowiadać :) poprostu ich nie bylo i
                  miedzy 10 a 20 nic sie nie jadlo no chyba, ze tak jak ja ktos poprostu wynosil
                  sniadanie. Biuro mialo pare wpadek, a szczegolnie Pani Ania.
                  • madzia112 Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie 16.08.05, 13:54
                    Widzisz, wszystko zależy od nastawienia. Gdy byłam w Faraanie też remontowali
                    zejście na plażę, tylko jakoś nikomu ( nawet Włochom ;) ) to nie przeszkadzało,
                    bo poprostu było mało uciążliwe. Restauracja grill nieczynna ? To nie masz
                    czego żałować bo spróbowałam pójść tam raz na kolację - w lipcu/sierpniu jest
                    tak gorąco, że bez klimy ani rusz, a ta restauracja jej nie miała... Z basenu o
                    którym piszesz praktycznie nie korzsytałam bo albo pływałam w głównym, tym
                    najlepszym, alebo w morzu. I mimo że byłam tam dwa tygodnie, poprostu czasu nie
                    starczyło aby 'zaliczyć' każdy basen :)A co do all snack - to wzięłam opcję
                    full all - i nie żałowałam bo przekąski nie były najlepszym rozwiązaniem -
                    lepszy był obiad w chłodnej restauracji.
                    Napisz może coś więcej o wspomnianych przez Ciebie wpadkach biura - jak już
                    piszesz to podaj szczegóły. Aha, nie pracuję dla Sun&Fun - jakby ktoś się pytał.
                    Życzę więcej pogody ducha :))
                    • Gość: Czatman1 Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.toya.net.pl 16.08.05, 16:18
                      Cholerka!.Byłem w tym samym czasie co Madzia w Faraanie(dokładnie 22 wyleciałem)
                      i teraz jak czytam Citizena i Nadię ,to mnie ciarki przechodzą.Mam zupełnie
                      inne odczucia.Biuro super.Anie - super dziewczyna i wiele jej zawdzięczam za
                      załatwienie sprawy wydawałoby sie nierozwiązalnej.Animatorzy - porządni młodzi
                      ludzie - nawet mnie 50 -latka Francheska wymalowala podczas animacji na Papę -
                      Smerfa.Jedzenie (nie miałem full, tylko snacka)super i snacki OK!.Ale nie mam
                      podstaw nie wierzyć Citizenowi i Nadii.Tak mogło być po wyjeździe 90% turystów
                      włoskich.Wielka szkoda ,ale takie jest życie.Nas niestety nadal mają ,za II
                      kategorię turystów.Nie poddawajmy sie i pracujmy na lepsza ocenę.Ja i tak będę
                      jeździł do mego ukochanego Egiptu.W lutym lecę do Hurghady i tak na
                      przemian.Trochę nurów i trochę zwiedzania .Pozdrawiam .Uszy do góry ,będzie
                      lepiej.
                      • Gość: asia Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 16:26
                        wlasnie wykupilam 2 tygodnie z Sun ans Fun w Palmyrze
                        pani z biura powiedziala mi sama,ze wlasnie zmknęli basen w Fanarze,że jest w
                        tym hotleu ok 100 osob i zaracia za malo gotują,bo Wlosi uciekli
                        • madzia112 Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie 16.08.05, 18:56
                          Asiu, sa dwa hotele o bardzo podobnej nazwie - El Faraana Club - to ten
                          opisywany w wątku i Iberotel Club Fanara. Oba są w ofercie Sun&Fun :)Ale pewnie
                          Tobie chodzi o Faraanę.
                  • Gość: natalia Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.05, 19:19
                    sun&fun nie ma rezydentów arabskiego pochodzenia.chyba poskładałaś sobie różne
                    biura i wyszło ci to coś, co napisałaś? miałaś kontakty z panią Anią i biurem
                    Sun&fun? co złego zrobiła ci pani Ania?
                    z ekonomicznego punktu widzenia można było remontować basen, bo nie tylko w la
                    Faraana obłożenie gości było bardzo małe. we wszystkich hotelach na początku
                    sierpnia było od 20-40% gości. to nie wina rezydentów wyzywanych przez Polaków
                    od małp, że nie dojechali ludzie z zachodu Europy. komu było za mało gości
                    powinien był namówić swoich znajomych - coś chyba za małą mieliście siłę
                    przekonywania?
                    jak nie wiesz, co budowali przy zejściu na plażę, to nie wprowadzaj ludzi w
                    błąd. zrobili bardzo przyzwoite kibelki (toalet na plaży faktycznie nie było,
                    więc to co piszesz jest głupie-sugerujesz, że zamknęli ubikacje, bo nie było
                    Włochów?), prysznice, na plaży zaczęli budować kolejny barek - 15 sierpnia
                    wszystko było gotowe.
                    w Panoramie zaproponowano nam kolację 2 razy - czy ty gotowałabyś w innym
                    miejscu dla 2 np. osób, przyjmując w domu np innych 30? Ludzie! czy wy się
                    znacie choć odrobinę na ekonomii? kolacja w Panoramie nie różniła się niczym od
                    tej w restauracji głównej poza tym, że ja wegetarianka miałam mniej warzyw na
                    ciepło, a więc wcale nie było mi lepiej.
                    dyskoteka czynna - byłam, bawiłam się razem z włochami, ostatecznie w takich
                    miejscach atmosferę stwarzają sami ludzie, więc dlaczego było tam tak mało
                    Polaków?
                    tacka i folia po każdym posiłku to ułatwienie jak nigdzie indziej. jak się
                    mężowi lub córce nie chciało rano wstać, to przynosiłam im jedzonko, w barku
                    pili kawę i wszystko było OK.
                    • Gość: uczestniczka VIII Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: 217.153.164.* 09.10.05, 22:38
                      owszem, owszem, SUN&FUN ma również rezydentów arabskiego pochodzenia. Moze nie
                      zdążyłaś jeszcze poznać wszystkich osobiście? Chociaz uważam, że jest -
                      ogólnie - zbyt mało i dlatego nie jesteśmy zadowoleni z ich "opieki" (to
                      naprawdę zbyt wielkie słowo).
      • Gość: pati Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 09:37
        Tomek nie słuchaj tego człowieka wróciłam z Farany 18 stycznia. było
        fantastycznie. Nawet mój mąż który nie cierpi wczasów, a byliśmy w wielu
        miejscach, a pierwszy raz powiedział że wracamy do tego właśnie hotelu za rok.
        Jedzenie super świerze i w ogóle super. Jeden basen w remoncie po drodze na
        pleże, ale nikomu to nie przeszkadzało. No cóż Polak potrafi na wszystko
        narzekać!!!
    • Gość: ewa Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 16.08.05, 19:24
      a ja jadę już jutro tralala.... tak się cieszę pozdrawiam wszystkich cieplutko
      • Gość: Anika Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.edipresse.pl 17.08.05, 14:01
        Ja tez nie polecam SUN&Fun porazka totalna jezeli chodzi o rezerwacje hotelu.
        Tragedia kompletna w ciagu tygodnia zmienilismy pokoj trzy razy ( bylismy 7
        dni)wszystko musielismy zalatwic sami bo oni generlanie mieli nas gdzies.
    • Gość: natalia Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.05, 09:48
      citizen nie pisze,że zmienił pokój dopiero po tygodniu pobytu w La Faraana na
      La Fanara. Nie załatwił sobie tego bynajmniej sam, ale czekał na "wsparcie" z
      Polski i takich jak on sam krzykaczy, którzy nie mają za grosz kultury i nie
      licząc się z nikim i z niczym "rzucają mięsem" gdzie popadnie. Razem z nim
      zmieniła hotel tylko jedna czteroosobowa rodzina, więc chyba nie było aż tak
      źle. Należy powiedzieć, że zmianę załatwiła Pani Ania (rezydentka Sun&Fun),
      która była do naszej dyspozycji o każdej porze dnia i nocy (dosłownie). Kiedy
      tylko wspomnieliśmy o wycieczce do Jerozolimy, udzieliła nam wszystkich
      możliwych informacji, a następnego dnia przesłała SMSa z zapytaniem, czy
      podjęliśmy decyzję. Specjalnie przyjechała do hotelu dopełnić wszelkich
      formalności w czasie poza planowanymi dyżurami. To dzięki niej w ciągu pół
      godziny w pokoju mieliśmy lodówkę (potrzeba przechowywania lekarstw), a po
      nieporozumieniach z obsługą pokoju doprowadziła do wyjaśnienia całej sytuacji,
      przeprosin nie tylko szarych pracowników, ale także jednego z dwóch obecnych
      akurat menadżerów hotelu. Pani Ania jest super, super pracownikiem,
      zasługującym na najwyższą pochwałę, a jak ktoś uważa, że ma łatwą pracę, to
      czemu nie zajmie się tym, co ona: pijanymi Polakami bijącymi się w samolocie,
      za których należy się wstydzić, nocnymi transferami, wiecznie niezadowolonymi
      paniusiami, co nic nie potrafią sobie same załatwić. Pani Aniu! Trzymać tak
      dalej, nie przejmować się niezrównoważonymi psychicznie. Myślami jesteśmy z
      Panią, jeszcze raz za wszystko dziękujemy.
      Jak ktoś jedzie na wycieczkę do Egiptu, to niech się tam nie spodziewa Bóg wie
      czego. Może lepiej od razu pojechać na Florydę, bo była z nami i taka pani,
      która stwierdziła, że plaża jest brzydka, a ładniejsze są nad Bałtykiem (nie
      wiem, czy podczas tygodniowego pobytu była na tej plaży choć jeden raz, bo ja
      jej tam nie uświadczyłam). A jak się komuś nie podoba rafa, to powinien
      pojechać na wielką rafę koralową do Australii - malkontent i tam byłby
      niezadowolony, bo wtedy byłoby za drogo.
      • Gość: citizen Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.malnet.pl / 62.233.164.* 20.08.05, 22:52
        zadziwiajaca ilosc szczegolow ktore Natalia tu przytacza nasuwaja podejrzenia ze
        ktos stoi za tym imieniem, chyba ktos tu sobie poprawia wizerunek, tylko troche
        juz za pozno,Pani Aniu w taki prostacki sposob ,osmiesza sie Pani, na calej lini.
        • Gość: Natalia Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.05, 22:22
          pod imieniem Natalia ukrywa się ni mniej, ni więcej tylko osoba o tym imieniu,
          która była w La Faraana w tym samym czasie co ty citizen i była świadkiem tego
          wszystkiego co się tam działo. Mogę ci powiedzieć, że kilka dni po twojej
          wyprowadzce zaczęli masowo przyjeżdżać Włosi, super było święto 15 sierpnia, a
          takiej kolacji jak tego dnia nie widziałam odkąd wyjeżdżam latem na wakacje za
          granicę (może deczko lepsze było jedzonko na safari w Kenii).
          Nic nie piszesz o swojej chęci pracy w charakterze rezydenta (a szkoda). W
          czasach PRL pracowałam jako pilot wycieczek zagranicznych i muszę przyznać, że
          pani Ania zachowywała stoicki spokój, wysłuchując waszych impertynencji. A tak
          nawiasem, jeśli masz odwagę wymieniać Ją z nazwiska, to czemu sam się nie
          podpiszesz? In cognito zawsze łatwiej i bezpieczniej...
    • Gość: Tete Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: 193.29.205.* 21.08.05, 12:05
      Jezeli zdecydowales sie na lot w okresie po zamachach to czego oczekiwales od
      biura? Ze zmusi Włochow Niemcow do podrozowania tam? Czlowiek myslacy zdaje
      sobie sprawe ze Sharm moze teraz swiecic pustkami a hotele przy niepelnym
      oblozeniu nie oferuja standardu jaki sa w stanie zapewnic przy duzej liczbie
      gosci. Pomysl zanim zaczniesz bzdury wypisywac na forum. Wina biura. Czlowieku
      do przedszkola sie zapisz!
      • Gość: Alek Ludzie cos wam sie pomylilo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 14:00
        Citizen obiektywnie opisal swoje odzucia i to jak wyglada teraz sytuacja w
        jednym z najlepszych hoteli w Sharmie. I za to wielkie dzieki! A jesli komus
        zburzylo to obraz wspanialego i cudownego Egiptu to juz jego problem!
        Relacja Citizena jest troche inne w porownaniu do relacji innych osob, ktorzy
        twierdza, ze po zamachach jest juz normalnie i nie ma praktycznie zadnej
        roznicy w wypoczynku co najwyzej "troche mniej ludzi w Naama".
        • adam1 Re: Ludzie cos wam sie pomylilo! 21.08.05, 21:56
          Nawet w Prima Life Rechana były polskie czuby które narzekały. Mimo ze większość
          gości stanowili ( dzieki Bogu ) obcokrajowcy, którym wszystko pasowało.
          Wyjeżdzający do Sharm nie bójcie się, wszystko zależy od osobistego nastawienia,
          a hu..owej baletnicy i majtki przeszkadzają i jak ktoś wyżej d..pę ma niz s.a to
          takie głupie teksty pisze.
          • abirka Re: Ludzie cos wam sie pomylilo! 21.08.05, 22:05
            Sorki, drobna korekta: wyżej s.. niż d*** ma :))) Ale to oczywiście tylko dla
            żartu bo całkowicie sie zgadzam z Tobą.
        • Gość: natalia Re: Ludzie cos wam sie pomylilo! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.05, 22:25
          napewno po zamachach nie było tak jak zawsze, ale przecież nie można winić
          rezydenta za to, że nie przyjechali Włosi. Citizen powinien był przywieźć
          swoich znajomych - wtedy byłoby więcej gości
      • alex359 Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie 14.10.05, 12:05
        citizen tak jak ja wykupił wycieczkę już w czerwcu wiec gdzie Ty byłeś wtedy
        Tete? Taki mądry jesteś teraz? Trzeba było wszystkim lecącym 28 powiedzieć, że
        na parę dni wcześnij będzie wybuch i wszystkich wywieje! Myślisz, że ja nie
        dzwoniłam z zapytaniem o sytacje na miejscu? Biuro Sun&Fun nawet w dniu wylotu
        twierdziło, że wszystko jest w najlepszym porządku. Więc może Ty pomyśl zamin
        zaczniesz bzdury wypisywać na forum...
    • Gość: Nadia Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: 217.11.136.* 23.08.05, 09:43
      " nie wracajmy już do przeszłości" mam nadzieje tylko, że biuro Sun&Fun
      udowodni, iż poważnie traktuje swoich klientów czyli pozytywnie rozpatrzy
      nadchodzące reklamacje i nie będzie okłamywać w związku z warunkami panującymi
      w hotelach. A póki co siadam do zjęć z delfinarium i Dahab bo to było celem
      mojej podróży do Egiptu, a o reszcie staram się zapomnieć, co było niech nie
      wraca... acha, nauczyłam sie jeździć na wielbłądzie :)))
      • Gość: kama Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.szczecin.mm.pl 30.08.05, 01:21
        Citizen ma rację .Pierwszy raz w tym hotelu byłam w styczniu br.było
        super.Fajny hotel,wspaniałe jedzenie ,fajna plaża .Ponownie tam pojechałam w
        sierpniu.To zupełnie inne miejsce.Fatalne posiłki ,nie uprzejma obsługa ,to tak
        jakbym była w innym miejscu.Kim Ty jesteś Nadiu ?
        • Gość: Nadia Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: 217.11.136.* 30.08.05, 09:33
          Turystką, która tak jak Ty nie pierwszy raz była już w Egipcie :) a myślisz, że
          się znamy? :)
          Ja jakoś mam niemiłe wspomnienia z Sharm i chyba już tam więcej nie polecę
          chociaż kusi mnie termin styczniowy, ale jeśli juz to na pewno nie bedzie to
          Club Faraana :)))
          • Gość: kama Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.szczecin.mm.pl 30.08.05, 15:30
            Przepraszam Nadiu ,to pytanie chciałam zadać Natalii.
        • Gość: natalia Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.08.05, 11:28
          jestem turystką, która w sierpniu była w la faraana.
      • Gość: Nadia Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 13:14
        no i niestety biuro Sun&Fun nie popisało się... mi udowodniło, że pracownicy są
        mili do czasu zapłaty za podróż później jakby mogli to by powiedzieli "wal się
        kliencie"
        • Gość: natalia Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.10.05, 13:53
          dlaczego? napisz
          • Gość: Nadia Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: 217.153.224.* 03.10.05, 16:43
            aaa szkoda pisać... muszę tylko usiąść i zebrać się do kolejnego pisemka do
            tego przemiłego biura :) gdzie jak pytasz się o rozstrzygnięcie reklamacji
            pracownik zaczyna mówić razem z Tobą i w połowie Twojego zdania odkłada
            słuchawkę, to się chyba nazywa "brak kultury" bo juz nie wspomnę, że przy
            obsłudze klienta powinno się zaczekać na to aż on pierwszy zakończy rozmowę.
            Muszę chyba o tym powiedzieć Pani Darii....
            • Gość: ma Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 08:10
              Byłam na końcu sierpnia z biurem w Sharm i nie mam bardzo dobre zdanie o
              organizacji.
              Opinie wyrażone wyżej są krzywdzące.
              • Gość: Nadia Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: 217.153.224.* 04.10.05, 15:44
                Ma, piszesz jakoś niezrozumiale... skoro nie masz bardzo dobrego zdania o tym
                biurze (organizacji) to czemu piszesz, że wypowiedz jest krzywdząca?
                Myślę, żę to ten cholerny wybuch tak wpłynął nie tylko na to biuro, ale na inne
                również, a fakt,że oni nie potrafią sobie z tym poradzić to już ich sprawa...
                Nigdy złego słowa nie powiem o biurze Kopernik, a poczytaj sobie wątki na jego
                temat co sie działo w tym roku. Ty miałaś juz ok, bo tacy jak ja musieli
                pokazać swoje niezadowolenie i juz się poprawili, natomiast nie starają się
                polepszyć swojego wizerunku w moich oczach, tego nie rozumiem...
    • Gość: Zawiedziona Re: z SUN&FUN ostrzeżenie ogólne IP: 217.153.164.* 05.10.05, 20:34
      SUN&FUN... chyba generalnie robi sobie żarty z klientów. Więcej z nimi nie
      pojadę. Nie mają nawet w zwyczaju odpowiedzieć na list! - reklamacyjny zresztą.
      Minął miesiąc, ale oni mają to w nosie. Wygląda to na kpiny! Jedynym
      wytłumaczeniem jest, że maja tak dużo reklamacji, że aż nie nadąrzają. Jestem
      skłonna uwierzyć. Poczekam jeszcze dwa dni.....
      • Gość: Nadia Re: z SUN&FUN ostrzeżenie ogólne IP: 217.153.224.* 06.10.05, 10:38
        a wiesz dlaczego nie odpowiadają? bo pani Daria non stop jest na urlopie :)
        (chyba pracownicy wszystkich biur przechodzili to samo szkolenie bo podobno w
        Itace mówią dokładnie tak samo o osobie odpowiedzialnej za reklamacje). U mnie
        też przekroczyli termin na odpowiedź i napisałam stosowne pismo oparte na tej
        ustawie www.hotelarze.pl/prawo-turystyka/ustawa-turystyka.php, ale jeśli
        biuro dalej będzie mnie lekceważyło będę drążyć sprawę na drodze sądowej.
        • alex359 Re: z SUN&FUN ostrzeżenie ogólne 07.10.05, 14:09
          a mi Sun&Fun odpowiedziało :)
        • Gość: Zawiedziona Re: z SUN&FUN ostrzeżenie.. do Nadii IP: 217.153.164.* 07.10.05, 22:26
          Nadiu, dzięki za podpowiedź w postaci www.... - skorzystam! Nie jestem
          malkontentką i nie narzekam na byle co, zwłaszcza na wycieczkach, urlopach itp.
          Jednak nie lubię, gdy ktoś ze mnie żarty sobie stroi!
          PS. Aż mnie oczy zabolały kiedy zobaczyłam, jak napisałam słowo "nadąrżają".
          Ałłłaaaaaa! przepraszam
    • Gość: kika Re: FARAANA z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 04:34
      witam wszystkich,

od tego postu zaczelam, gdy weszlam na forum szukac info o club faraana i
      najpierw bardzo sie przerazilam.

ale okazalo sie, ze nie jest tak zle, jak opisuje autor ostrzezenia.

z rezydentami z zalozenia staram sie nie miec wiele wspolnego, za to na jakims
      forum hotelowym postaram sie przekazac moja opinie (dobra) o hotelu club
      faraana.

zatem zainteresowanych prosze o szukanie wkrotce mojego opisu. zaznaczam, ze ja
      bylam tam glownie po to, by poplywac i popatrzec na rybki, czyli po snorkling.

pozdrawiam
    • egipt-hotele Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie 16.10.05, 11:58
      Gość portalu: citizen napisał(a):

> chcialbym wszystkich przyszlych turystow ostrzec przed oferta wyjazdu do Sharm
      > el sheikh szczegolnie przed oferta biura Sun&Fun, wlasnie wrocilem z 2 tyg
      > wczasow, moge powiedziec jedno, wielka pomylka cenowa,hotele ktore z powodu
      > braku podstawowych gosci (wlochow,niemcow) swieca pustakami nie oferuje
      > zadnego serwisu, z 4 gwiazdek robia sie max 3, hotele prowadza remonty,brak
      > animacji,brak jedzenia,brak gosci, o tym wszytskim my nie jestesmy
      > informowani.ja trafilem do hotelu el faraana, jedna wielka pomylka i oszustwo
      > biura podrozy ktore wiedzac co sie tam dzieje dalej oferuje ten hotel w
      > ofercie zapewniajac ze hotel dziala.haha dziala dla 20 polskich gosci oferujac
      > remonty, stare jedzenie, brak serwisu, wloskich animatorow ktorzy dla Polakow
      > nic nie beda robic, zamkniety basen z powodu remontu, moglym wiele wyliczac...
      > moze podam wam numery do rezydentow ktorzy tez zapewniaja ze jest wszystko ok
      > , sami sie dowiedzcie +20 12 217 50 92, Anna Felis, pani ktora odpowiada ze
      > opieke w cudzyslowie nad turystami biura sun&fun,nie nadajac sie do tej pracy,
      > nawet nie potrafi dobrze sprzedac wycieczki, a do tego jej opieka sie
      > ogranicza. nie polecam nikomu, wrecz odradzam i ostrzegam.
      TO POJEDŹ Z TRIADĄ-jest superrrrrrrrrrr,po co ci ludzie???niemcy włosi???nie
      umiesz się sam ze swoja dziwczyna zabawić???
    • Gość: Ika Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 01:48
      Ja mam mieszane odczucia. W czwartek wrocilam z Holiday Inn Amphoras. Basen w
      remoncie, o czym nas Sun&Fun nie ponformowalo przy wykupie wycieczki. Ogrod
      podlewny sciekami smrod taki, ze ciezko opisac. Ineweniowalismy tak jak inni
      goscie w recepcji ale w kolejnych dniach sytuacja sie powtarzala. W koncu
      zadzwonilismy do rezydentki P. Kasi i ta nam powiedziala, ze kolo niej tez
      podlwaja sciekami. No tyle ze kurcze my nie placilismy za smierdzace wieczory.
      Generalnie nie mam do pracy rezydentek wiekszych zastrzezen natomiast
      zastanowila mnie wypowiedz jednej Polki pracujacej tam w biurze turystycznym.
      Stwiedzila, iz zastanawia sie dlaczego obie Panie pracuja w Egipcie kiedy nie
      lubia tego kraju...
      • alex359 Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie 24.10.05, 11:43
        faktycznie Ika u nas też śmierdziało ściekami i to zawsze na wieczór, a w ciągu
        dnia był piękny zapach ropy gdyż cały mechanizm przy basenie ze sztuczną falą
        na niej pracował, ale tego powiedzmy nie dało się uniknąć :)
      • kiki1 Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie 24.10.05, 15:01
        No,czyli z tego wynika,ze w Egipcie panuja swojskie klimaty.I tak powinno
        byc!!! Powinnismy sie cieszyc z wakacji a nie ciagle narzekac!
        • iit2 Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie 31.01.06, 17:46
          Można naprawdę oszaleć od tych opisów! Chyba naprawdę wszyscy powariowali . Po
          tych 115 wypowiedziach nie jestem ani trochę mądrzejsza czy dobrze zrobiliśmy
          wybierając El Faranę. Jak mogą być tak różne wypowiedzi o hotelu i to ludzi,
          którzy byli mniej więcej w tym samym czasie ???????????????Tyle pytań które
          chciałam zadać pozostanie bez odpowiedzi bo już teraz wiem że nie warto ich
          zadawać. Nic i tak się nie dowiem ! Ten hotel ma rzeczywiście najwięcej opisów,
          ale i też najwięcej wprowadził chaosu. My tam lecimy i staram się pamiętać
          tylko te opisy które były na plus. Mamy wersję snack, nie wiem ile i jakie będą
          remonty ani też jaki pokój dostaniemy ale nastawiamy się pozytywnie, szkoda
          tylko, że tyle osób ma tak skrajnie różne zdania i nie chodzi tu bynajmniej o
          standart pokoi czy wyżywienie, ale o remonty basenu które są lub nagle ich nie
          ma albo w ogóle nie było itp.itd................
          • Gość: andrzej Re: z SUN&FUN do Sharm ostrzeżenie IP: 83.168.106.* 31.01.06, 20:37
            bo to nie o hotel idzie, tylko o tych, którzy w nim wypoczywają.
            my byliśmy we wrześniu.
            remontowany jest basen przy zejściu na plażę. pozostałe dwa działają. budowana
            jest też pizzeria nad plażą. w niczym to nie przeszkadza w wypoczynku, hotel
            jest rozległy i remontów nie widzisz.
            żarcia jest mnóstwo i każdy znajdzie coś dla siebie. pomaga jeżeli lubisz
            makarony, bo są codziennie.
            rafa i plaża są rewelacyjne.
            animacje są po włosku i dla nas niezrozumiałe, ale jakie mają być, jeżeli hotel
            należy do włoskiej sieci i w 80% goście są Włochami.
            większość pokoi ma kilka lat i to widać po stopniu zużycia, ale tam sezon trwa
            na okrągło. zresztą nie jedziesz tam, żeby siedzieć w pokoju.
            jest gdzie pójść. centrum fantazja 400 metrów od hotelu, Naama 10 minut jazdy
            samochodem.
            snacki spokojnie wystarczają. to przekąski, ale w tamtym klimacie i tak nie ma
            się wilczego apetytu.
            jedyna rzecz do której można się przyczepić to kubki w jakich dają drinki.
            za małe i trzeba często latać. ale wystarczy posmarować kelnerowi dolarami i sam
            będzie biegał z kolejnymi drinkami.
            nie wiem jak to jest z rezydentem. nie widziałem go na oczy. nie było potrzeby.
            pzdr
          • alex359 do iit2 01.02.06, 10:40
            mysle, ze najlepiej bedzie jak sama tam pojedziesz i sie przekonasz. Ja nie mam
            najlepszego zdania o servisie w Farannie, za to plaża jest cudowna... Pokoje no
            coz, raz masz lepszy raz gorszy. Tak jak Ty przed wylotem prześledziłam forum i
            nałapałam samych pozytywów na temat tego hotelu, ale rzeczywistosc okazala sie
            inna :) Serdecznie polecam hotel obok Iberotel Fanara-rewelacja pod każdym
            wzgledem rowniez w przypadku gdy lecisz z dziecmi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka