Dodaj do ulubionych

CZY POTRZEBUJECIE 2 FORA O HOTELACH ???

23.08.05, 08:16
2 lata temu powstało forum Egipt-hotele, by zebrać w uporządkowany sposób jak
najwięcej opinii o hotelach, ale również odciążyć to forum od wątków o
hotelach.

O ile zamierzenie zebrania w uporządkowany sposób wypowiedzi forumowiczów o
obiektach, w których mieszkali rozwija się całkiem nieźle, to drugie
zamierzenie niestety nie przyniosło rezultatu.
Są dni, ze o hotelach jest na forum Egipt ponad połowę wątków.
Uważam, ze z wielką szkodą dla forumowiczó, gdyż nie tylko takie wątki co
tydzień, dwa się powtarzają, to jeszcze zamieszczane w nich opisy, zamiast
trafiać na forum o hotelach, po jakimś czasie i tak znikają w niebycie,
spadając na kolejne strony, a forumowicz opisujący np. Magawish dzisiaj,
będzie musiał opisać go znów za 2 tygodnie, miesiąc, 2 miesiące , trzy - i
tak w kółko.

Może faktycznie tak jak niektórzy forumowicze piszą, forum o hotelach jestt
zbyteczne, bo wygodniej jest Wam pytać i odpowiadać o nich tutaj?!
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: CZY POTRZEBUJECIE 2 FORA O HOTELACH ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:06
      Pc_maniak a co stało się z wpisami w forum o hotelach z zeszłego roku? były a
      teraz nie ma? wykasowałes czy jak?

poza tym myslałam ze ty jesteś załozycielem w teraz widze miriam23?
      • pc_maniac Do mm 23.08.05, 10:16
        Odp.1
        Wszystkie wpisy w formie opisów i odpowiedzi cały czas są na forum Hotele.

Jedynie pytania, PO UZYSKANIU ODPOWIEDZI są kasowane, by łatwiej było znaleźć
        informacje. W wielu wątkach pytań byłoby ponad 60% (często powtarzających się -
        tylu "czy ktoś był ostatnio w ..."). Wydaje mi się, ze taka forma tego forum
        jest najbardziej przejrzysta dla czytelnika.

Odp.2
        Gdy urodziło mi się dziecko, niestety bardzo zmniejszył mi sie limit czasu na
        bywanie na forum, a tym bardziej jego zarządzanie. więc poprosiłem
        forumowiczów, by ktoś przejął ode mnie rolę administracyjną na forum Hotele.
        Ponieważ Miriam73 znam osobiście, to bardzo ucieszyła mnie jej chęć przejęcia
        ode mnie tego forum.
        Myślę, że bez niej byłby już tam taki bajzel, ze trudno byłoby znaleźć ciekawe
        wpisy w powodzi postów związanych z umawianiem się na wyjazd i pytaniami, czy
        ktoś wrócił.

Bardzo jej za to serdecznie dziękuję, w imieniu swoim i zainteresowanych
        istnieniem Forum Egipt-HOTELE.
        • belyaal Re: Do mm 23.08.05, 10:29
          A ja gratuluje i pomyslu i zaciecia w prowadzeniu dla Ciebie i dla Miriam,
          przydatna i super z tym sprawa.
          • martha4 Potrzebne 23.08.05, 11:01
            Forum egipt-hotele jest potrzebne!
            Przede wszystkim jest świetnie uporządkowane!!

Nawyków forumowiczów jednak nie zmienisz tak łatwo. Skoro uparcie piszą o
            hiotelach tutaj, może warto zastanowić się nad przenoszeniem ich wątków/opisów
            do forum hotele właśnie??
            Wiem, to ogrom pracy, ale i jedyny sposób na nakłonienie ludzi do pisania o
            hotelach właśnie tam.
            • pc_maniac Re: Potrzebne 23.08.05, 11:08
              > Nawyków forumowiczów jednak nie zmienisz tak łatwo. Skoro uparcie piszą o
              > hiotelach tutaj, może warto zastanowić się nad przenoszeniem ich
              wątków/opisów
              > do forum hotele właśnie??

Niestety konstrukcja forów Gazety nie pozwala na przenoszenie wątków, poza tym
              nie jestem ani moderatorem, ani tym bardziej administratorem forum EGIPT.

Gdy powstawało forum Egipt-hotele postanowiłem kopiować opisy i wypowiedzi
              forumowiczów z tego forum na Hotele jako cytaty.
              Niestety dostałem od kilku forumowiczów dość nieprzyjemne maile zarzucające mi,
              ze bez ich zgody kopiuję ich wypowiedzi (pomimo, ze przy każdej była adnotacja,
              że jest to cytat).
              Więc i tę formę zarzuciłem, nie chcąc być odsądzany od czci i wiary.
              Cóż, niektórzy mieli widaćine zdanie na temat tamtego forum i pomocy w jego
              tworzeniu.
              • martha4 Re: Potrzebne 23.08.05, 11:43
                pc_maniac napisał:

> Niestety dostałem od kilku forumowiczów dość nieprzyjemne maile zarzucające
                mi,
                > ze bez ich zgody kopiuję ich wypowiedzi (pomimo, ze przy każdej była
                adnotacja,
                > że jest to cytat).
                > Więc i tę formę zarzuciłem,

Wielka szkoda.
                W gąszczu informacji na tym forum trudno jest wyłuskać potrzebne informacje o
                hotelach, tymczasem na forum hotele te informacje są "podawane na tacy".
                Łatwiej, szybciej i przyjemniej jest buszować po takim forum:)
      • kiwigirl Re: CZY POTRZEBUJECIE 2 FORA O HOTELACH ??? 23.08.05, 13:33
        a mój opis Alladina i Jasminy? był, bardzo ładny :-( a teraz nie ma. zostały
        tylko posty pod Ali Babą... (w których zresztą są odwołania do postów z Alladina
        i jasminy...)
        • Gość: janek z Wólki Re: CZY POTRZEBUJECIE 2 FORA O HOTELACH ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:39
          TAK
        • pc_maniac Do Kiwigirl 23.08.05, 14:12
          Nie widzę Twoich postów dotyczących Aladdina i Jasminy nawet wśród postów
          skasowanych, więc może nie na tym forum je zamieściłaś?!

Daję Ci na jeden dzień uprawnienia do podejrzenia wszystkich postów, również
          tych skasowanych. Może Tobie uda się je odnaleźć.

mam nadzieję, że nic nie namieszasz nas tym forum ;o)
        • miriam_73 Re: CZY POTRZEBUJECIE 2 FORA O HOTELACH ??? 07.09.05, 19:55
          Na pewno nie umieszczałaś tych postów na Hotelach, ponieważ nawet w skasowanych
          nie mam takich postów.
    • staniwaw Re: CZY POTRZEBUJECIE 2 FORA O HOTELACH ??? 23.08.05, 16:55
      Sam doświadczyłem iz ktoś wykasował mój wątek o hotelu Country Club,oj
      nieładnie a co gorsze nieregulaminowo,takie postepowanie uzurpatorów niejako
      samozwańczych pseudowłaścicieli forum Egipt Hotele prowadzi do zmniejszenia
      zainteresowania tą forma uzyskiwania informacji,tego nie czynią osobnicy
      wielkiego formatu,prawdziwi fani starają się przekazać swoje doświadczenia i
      uwagi dotyczące podróżowania po świecie.Niechaj ma cywilną odwagę ujawnić się
      ten kto bez uprzedzenia kasuje posty.Takie prawo przysługuje tylko moderatorowi
      i to w ściśle regulaminowy sposób.Takie postępowanie doprowadzi do upadku
      Waszego forum,choć przyznać należy iż zdecydowana część wypowiedzi jest bardzo
      ciekawa i bogata w treśći a samo założenie tematyki Hotele niezmiernie
      wartościowe,chwała za to pomysłodawcy,byleby to nie On był sprawcą usuwania
      • pc_maniac Re: CZY POTRZEBUJECIE 2 FORA O HOTELACH ??? 23.08.05, 19:27
        Odpowiadasz na :
        staniwaw napisał:

> Sam doświadczyłem iz ktoś wykasował mój wątek o hotelu Country Club,oj
        > nieładnie

Nieładnie to być złośliwym.
        W regulaminie tego forum jak byk napisane jest, że 1 wątek poświęcony jest
        jednemu obiektowi i "duble wątków będą kasowane".
        Mając już od kilku miesięcy wątek o hotelu Country Club Ty z uporem zakłądasz
        ciągle nowe wątki o tym obiekcie.
        Więc nie dziw się, że my z uporem je kasujemy. Bo to Ty postanowiłeś nie
        zastosować się do TAK PROSTEGO REGULAMINU jaki dotycczy forum Egipt-hotele.
        • staniwaw Re: CZY POTRZEBUJECIE 2 FORA O HOTELACH ??? 23.08.05, 21:08
          Dziękuję za odpowiedź rozumiem ,że się przyznałeś do kasowania postów szkoda że
          nie wprost,przynajmniej wiem kto to robi.Co zaś sie tyczy ,że to niby ja
          zakładam posty co chwilę,jest nieporozumieniem akurat w tym przypadku wątek
          powstał nie z mojej inicjatywy i w dodatku nie kilka miesięcy wstecz ale w
          trzeciej dekadzie lipca 2005r, faktem jest iż między innymi ja chciałem się z
          niego dowiedzieć co nieco,ale to jest celem forum.Szanowny kolego widzę ,że
          jest pewna grupa na forum ,która chce nim zawładnąć i powiem że się im to
          udaje ,kieruje do odnośników adresów swoich stron gdzie znaleźć można
          przedewszystkim fotki z wypraw,ta grupa uprawia kryptoreklamę.To mi się nie
          podoba,powinna panować wolność słowa,właśnie Ci którzy piszą ciekawie rzeczowo
          są przez tę grupę krytykowani.Podtrzymuję że zachowałem się regulaminowo
          otwierając wątek o hotelu,o którym nikt nie pisał przez 3 tygodnie bo wstecz
          nikt tak bardzo nie wraca,Ty zaś możesz sobie stać przy swoich racjach i nadal
          kasować posty jak masz z tego satysfakcję lub jesteś strażnikiem tego forum ja
          zaś co najwyżej i mnie podobni mogą z forum wyjść lub mogą stać się
          anonimowymi,ale to nie prowadzi do rozwoju a do tego chyba wszyscy mamy
          zmierzać.Ponieważ będziecie mieli argument,że forum nie służy na jakieś tam ble
          ble ,więc uważam za stosowne zakończenie sporu.Skoro nie ma informacji o hotelu
          Country Club, niech będzie choć ta sprawa zakończona.Jaki jest cel w tym, aby
          zamykać usta "forumowiczom"-tego nie rozumiem???
          • pc_maniac do staniwaw 23.08.05, 23:54
            A czemu w książce telefonicznej rownież nie walczy kolego o wolność słowa?
            Wydaje mi się, że rozmowa nasza przypomina zasadę "gadał dziad do obrazu..".

Sz. P. Staniwaw napisał, że wątek powstał nie z jego inicjatywy. W takim razie
            nie rozumiem, że jak założył go ktoś inny wcześniej to już kolega powinien czuć
            do niego awersję i zakłądać 3 nowe o tym samym???

A już puste gadanie o wolności słowa to już mnie rozwaliło. A gdzież to tej
            wolności słowa brak na forum Hotele? To, ze Sz. Pana wątek skasowałem i
            przekleiłem Pana tekst do już istniejacego wątku?
            To o co do cholery chodzi z tą Pana "wolnością słowa"? O własne prywatne
            niepowtarzalne wątki? czy o treść tego co Pan pisał?!

Tak się składa, ze gdy 2 lata temu zakładałem to forum, otworzyłem dyskusję na
            temat tego jak to forum ma wyglądać.
            I praktycznie WSZYSCY CO DO JEDNEJ OSOBY, którzy wypowiadali sie na ten temat
            stwierdzili, ze 1 wątek na 1 hotel to najlepsze rozwiązanie. Więc jeśli Pan
            podnosi wolność słowa, to ja podniosę zasadę demokracji - został Pan
            przegłosowany juz w momencie powstawania tego forum.
            Regulamin jest tak diabelnie prosty, że tylko idiota lub złośliwiec nie może
            pojąć o co w nim chodzi.

A co do tego kto skasował Pana wątki o tym hotelu, to nie ja przyczyniłem się
            pośrednio do ich kasacji - JA JE SKASOWAŁEM OSOBIŚCIE!!
            A jeśli złośliwie będzie Pan zakładał o tym hotelu kolejne to sam osobiście dam
            Panu BANA (i nic Pan więcej tam nie napisze).
            • kiwigirl Re: do staniwaw 24.08.05, 10:07
              rany, ale sie zrobiło... mam nadzieje ze nie ja dolałam oliwy do ognia i nie
              "skusiłam" staniwawa do takiej akcji... szkoda czytać!

dzięki pc_maniak, ale nie skorzystam. moje "umiejętności internetowe" oraniczają
              sie do czytania stronek i wpisywania róznych rzeczy. na "obróbce się nie znam" i
              bardzo podziwiam takich jak ty czy miriam, którzy potrafią założyć nowe
              (przydatne bardzo!) forum i je nadzorować.

nie wiem gdzie umknęły moje posty, szkoda ze zniknęły, bardzo sie wtedy
              postarałam o dokładny opis, jako ze nikt wczesniej tych hoteli nie opisał. Ale
              trudno. Widze ze w międzyczasie było tam kilku forumowiczów którzy chcieli je
              opisać :-)

pozdrawiam
              kiwigirl
              • madzia112 Re: do staniwaw 24.08.05, 10:32
                Nie pojmuję takich ludzi jak staniwaw... Co za problem zmienić tryb
                wyszukiwania wątków na alfabetyczny i poprostu się dopisać do już
                istniejącego ??? Bo niby nikt nie zagląda dalej jak 3 tygodnie wstecz...Tylko
                że forum Hotele to kawałek historii z której chociażby można się dowiedzieć
                kiedy dany hotel miał remont, co się w przeciągu roku zmieniło. Dla mnie to
                bezcenna kopalnia informacji nieosiągalnych nigdzie indziej i autentycznie
                dzięki temu forum mój tegoroczny wybór hotelu był strzałem w dziesiątkę. Miałam
                pewne priorytety, posiedziałam, poczytałam, wybrałam i było super. Tylko że
                niektórzy nie trawią podporządkowywać się jakimkolwiek zasadom, choćby były
                najbardziej logiczne na świecie. Po głupiemu a po mojemu - tak to mogę
                podsumować...
              • pc_maniac do kiwigirl 24.08.05, 17:27
                Do tego by przejrzeć tom forum od strony administratora nie trzeba mieć żadnej
                wiedzy.
                Poprostu powinnaś była się zalogować na swój nic, a już miałabyś wyświetlone
                WSZYSTKIE WĄTKI I POSTY (również te skasowane) od czasu utworzenia tego forum.
                Wtedy wystarczyłoby znaleźć alfabetycznie hotele, który opisywałaś.

Tyle, że nie ma w nich twoich postów nawet wtych skasowanych.
                Fora Gazety są tak stworzone, że nawet wątki czy posty usunięte przed dwoma
                laty, dla moderatora, czy administratora nadal są widoczne, jedynie są
                odfajkowane by nie wyświetlać je wszystkim odwiedzającym.
                Dzięki temu można uniknąć choćby posadzenia o usuwanie "niewygodnych" tekstów,
                gdyż choćby administratorzy Gazety mają wgląd co i kiedy zostało odchaczone do
                usunięcia z widoku publicznego.

Więc sadzę, że może powinnaś poszukać za pomocą wpisu do wyszukiwarki Twojego
                nicka, tych postów tutaj, na forum Egipt, bo tam (mówię to z żalem, bo dla
                czytających każdy tekst się liczy), jak sama pewnie mogłaś się przekonać,
                poprostu ich nie ma i nie było.

Jeśli zaś znajdziesz te teksty na forum Egipt, to przeklej je na Hotele.
    • Gość: Observer Re: CZY POTRZEBUJECIE 2 FORA O HOTELACH ??? IP: *.ci.nsw / 217.153.83.* 24.08.05, 11:51
      zdecydowanie nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Zibi [...] IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.05, 18:14
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • pipipipi Do Zibi 07.09.05, 18:22
          Gratuluję, został Pan przyjęty do elitarnego stowarzyszenia idiotów forumowych,
          którzy uważają, że wszystko im wolno, nawet kosztem innych.

Prezes klubu - Kuba_Halford (vel Dżasty)
          Zastępca przezesa - Haha (vel ha)
          Członek nadzwyczajny - Tomecki (vel Tomsonek)
          Członek z ramienia - Zibi
          Członek z drugiego ramienia - wojtek37k

Trzeba przyznać, że "wolność słowa i demokrację" nauczyliście się Panowie
          wykorzystywać w nader ordynarny sposób, pokazując Światu, że dzięki nim
          jesteści pępkami Świata, a reszta to plebs, który może Wam jedynie nagwizdać.
          • Gość: Zibi Re: Do Zibi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.05, 18:24
            A co Ci damulko nie pasi?
            Ty możesz pisywac swoje dyrdymały, ja mogę pisać co chcę, a reszta decyduje co
            chce czytać - Ciebie czy mnie.
            • Gość: Mark Re: Do Zibi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 19:59
              Popieram Pc. To forum jest chyba naprawdę dla idiotów ,którzy w wieku nastu-
              dziesięciu lat zachowują się jak małe, psychicznie ograniczone dzieci. I nie
              chodzi tu o Dżastego. Czy dla Was naprawdę jest najważniejsze jai hotel, jakie
              marmury i tym podobne pierdoły? Zadałem pytanie o Siwę ,jedna odpowiedź w
              powodzi kilkudziesięciu kretynizmów od momentu zadania tego pytania. Czy jest
              jakieś forum dla normalnych? A nie dla zdziecinniałych, ograniczonych umysłowo
              *dziesięciolatków, którzy uważają się za normalnych? Czy naprawdę jesteście tak
              ubezwłasnowolnieni i ograniczeni, że Egipt sprowadza się dal Was do pytania o
              pierdoły, w dodatku nie na tym forum ?
            • wojtek37k Do Zibi 07.09.05, 23:04
              Widzę , że został Pan poczęstowany tymi samymi stwierdzeniami , co ja w wątku o
              hotelu Palm Beach . Szanowna Pani pipipipipipipipipipi , wykazuje się dużą
              elastycznością umysłową , wymaślając "celne" , "dowcipne" i na
              tyle "uniwersalne" prawdy życiowe , które z powodzeniem mogą być przyklejane do
              różnych wątków i różnych osób . Głębia jej "kąśliwych" i jakże "trafnych"
              spostrzeżeń , powaliła mnie do tego stopnia , że nie nie wiem czy usnę .
              Pozostając w niewiedzy , życzę dobrej nocy Wojtek
              • Gość: Mark hotele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 23:34
                Z drugiej strony, teraz jednak nie zgodzę się co do tego żeby pisać o hotelach
                na -Forum Hotele. Mam gdzieś forum, które po opisaniu hotelu(a trochę się
                rozpisałem) przy "wysyłce", rzuca hasło-zostałeś wylogowany ze wzgl na limit
                czasu. Co to niby ma być? sztafeta? System mnie wyrzuci ,czy zdążę napisać i
                wysłać? Nie piszę nic, nie ma sensu po kilka razy pisać bez efektów
                • pc_maniac Do Marka 08.09.05, 00:26
                  Przyznam Ci się szczerze, gdy spisywałem swoje relacje z wyjazdó do Egiptu
                  kilka razy też mi się to zdarzyło, nawet tutaj na forum Egipt.

Nie jest to ani moja, ani Miriam wina.Taki limit ustawili administratorzy
                  serwera Gazety.pl

Ale jest na to prosta rada, cofnąć przeglądarkę przyciskiem "Wstecz" -
                  skopiować cały tekst choćby myszką i zalogować się ponownie wklejajac
                  skopiowany tekst.

Takie zabezpieczenie, jak podejrzewam, to nie czyjeś widzimisię, ale asekuracja
                  przed np. użyciem Twojego profilu m.in. do skrzynki mailowej, przez
                  nieautoryzowaną osobę, gdy zapomnisz się na przykład w kafejce internetowej
                  wylogować.
                  • Gość: Mark forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 00:39
                    > Ale jest na to prosta rada, cofnąć przeglądarkę przyciskiem "Wstecz" -
                    > skopiować cały tekst choćby myszką i zalogować się ponownie wklejajac
                    > skopiowany tekst.
                    Zgadza się ,tą metodę znam i stosuję ,niemniej jednak sam również na pewno
                    zauważyłeś ,że limit ten jest bardzo krótki. Piszę dość szybko tak więc, jak
                    już gdzieś podsumowałeś to forum (nie czepiam się ;) tylko to nie moja branża,
                    a Ty z racji zawodu, wiesz co mówisz) jest po prostu nieco anarchiczne jeśli
                    chodzi o mechanizmy działania

> Nie jest to ani moja, ani Miriam wina.
                    Nie pisałem konkretnie do Ciebie czy Miriam, wiem ,że nie macie na to wpływu
                    Nic, może adrenalina opadnie i napiszę jeszce raz .;) pzdr
              • Gość: Turysta do Wojtka37k IP: *.toya.net.pl 08.09.05, 12:28
                Nie wiem czy prawdy życiowe (jak to ująłeś) pipipi są uniwersalne, nie mnie
                oceniać czy są dowcipne, jednak na pewno jej kąśliwa uwaga do TWojej wypowiedzi
                o wolności słowa na tym forum miała podstawy.
                Bo wolność słowa to nie jest robienie co tylko się chce, nie zważając na innych.

A na pewno pisanie o hotelach na forum Egipt, jeśli specjalnie założono dział
                hotele jest ignorowaniem innych forumowiczów, którzy stosują się jednak do tej
                zasady, wcale nie takiej bolesnej czy nonsensownej, jakby Tobie się wydawało.

Patrząc po wczorrajszych wyczynach niejakiego Zibiego, nasuwa się samo, ze albo
                robił te swoje bajzle na forum natchniony Twoimi kąśliwymi uwagami o wolności
                słowa, albo to Ty sam wcieliłeś się na pewien czas w Zibiego, by pokazać "kto
                tu ma rację".
                Świadczyłby o tym fakt, że wyskakujesz znikąd na tym forum, a za chwilkę
                (również znikąd) zaczyna pisać Zibi.

Obydwaj praktycznie nic nie wnieśliście do dyskusji na temat Egiptu, za to
                obydwaj uważacie się za tych wiedzących wszystko lepiej i majacych daleko i
                głęboko, że są na tym forum osoby, które chciałyby poczytać na nim coś więcej
                niż tylko tematykę hotelową.

Gratuluję obu Panom "obywatelskiej postawy" i uszanowania opinii innych
                forumowiczów. Tym bardziej, ze zanim powstało forum Hotele, długic zas toczyłą
                się dyskusja czy warto odciążyć forum Egipt od postów dotyczących hoteli i czy
                wogóle jest ono potrzebne. I tak się skłąda, że wszyscy byli za tą inicjatywą.
                Czemu szanowny Pan uważa, ze teraz należałoby zmienić te zasady?
                • wojtek37k Do Turysta 08.09.05, 17:06
                  Witam pana uprzejmie , wolność słowa , oraz to co napisałem w swoim poście do
                  pani pipipipipipipipipi , to nie są sprawy tożsame , nie należy dodawać do tego
                  filozofii , tylko czytać to wprost . Ktoś Bogu ducha winny (GOŚĆ) założył wątek
                  o hotelu Palm Beach , ja i szanowny TROJAN odpowiedzieliśmy , nie opisując
                  hotelu , tylko stwierdzając , że wszyscy razem , w tym samym terminie ,
                  spędzimy w nim wakacje . Nagle nie wiem z jakiego powodu , dołączyła się wyżej
                  opisana , stwierdzając do jakiejś Kaśki , że opisy i dyskusje o hotelu to
                  przeprowadza się gdzie indziej . Pan wybaczy , co tej pani do moich wakacji ,
                  przecież nie jedzie do Palm Beach , więc jej nie spotkamy i w końcu do jakiej
                  Kaśki pisze . Nastepnie obrzuca mnie prawie inwektywami , zapisuje do jakiegoś
                  klubu . PC Maniac opieprza , na forum o Egipcie o wakacjach pisać nie można ,
                  Pan szanowny uczy mnie o wolności słowa . Ponadto stwierdza Pan , że piszę
                  tutaj pod różnymi nickami (ZIBI) , na jakiej podstawie Pan tak sądzi .
                  Ja wybieram się do Egiptu poraz pierwszy , więc raczej czytam , a nie doradzam
                  na tym forum , to dlatego z moimi wypowiedziami rzadko można się spotkać .
                  Jeśli zaś chodzi o tematykę hotelową , to jest ona integralną częścią tego
                  forum i nikt nawet pan tego nie zmieni . Temat hoteli zajmuje tutaj co najmniej
                  30-40% postów i nikt nikogo nie może zmuszać do rozwijania tego wątku na forum
                  prywatnym . "Wszyscy byli za" , wszyscy bezosobowo to znaczy nikt , ma pan
                  upoważnienie , aby pisywać w imieniu "wszystkich" . Wszyscy to znaczy i Ci
                  którzy dołączyli się później , czy to w końcu forum zamknięte . Na więcej
                  myślę , że szkoda mi czasu .
                  Pozdrawiam Wojtek
          • Gość: ha [...] IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 22:13
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • miriam_73 Sorry kiwi, jest zarchiwizowany 07.09.05, 19:59
      na to nie mam wpływu.
      Panie Stanisławie - reguły sa jasne. Co od nich odstaje - będe kasować. I tak
      trzymam przez jakiś czas wątki gdzie pada nazwa hotelu a w poście sa pytania o
      tenże hotel, licząc zawsze, że jakaś dobra dusza się zlituje i podzieli swoim
      know-how.
      • Gość: Turysta Sądzę, że nie jest porzebne forum Hotele IP: *.toya.net.pl 08.09.05, 12:42
        Sądzę, że nie jest porzebne forum Hotele. Internauci i tak piszą gremialnie o
        hotelach na forum Egipt.
        Robią to nawet osoby prowadzące forum Hotele
        (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=28730895&a=28735904), więc
        jakiekolwiek prośby czy apele w tym momencie są nonsensem sz.p. PC_Maniaku.
        Owszem, uważam, ze Pana pomysł na stworzenie forum , na którym gromadziłoby się
        informacje, jak i odpowiedzi na pytania dotyczące hoteli było bardzo sensowne,
        jednak nie w tym społeczęństwie skrajnych indywidualistów i egoistów. Tak,
        egoistów, bo pisząc tutaj mają na celu głównie zaistnieć (pokazać się w
        tłumie). Tam zaś gdzie dyskusje są mniej widoczne, często forumowicz nie ma
        swojego nicka, a pisząc pod publicznym, staje się osobą anonimową, a Polak
        niczego bardziej nie cierpi jak być anonimowy.

Jak juz pewien nadworny trefniś Jagiellonów udowodnił każdy Polak to lekarz, ja
        dodałbym od siebie, ze każdy Polak to urodzony polityk. Jenak nie to jest
        największą wadą naszego społeczeństwa.
        Największą z nich jest uwielbienie łamania zasad i to nie tylko tych spisanych,
        jak kodeks drogowy, KK, ale nawet takich zwyczajnych jak kodeks dobrego
        wychowania, czy kultury bycia wśród innych.
        Idealnie ukazała to "modlitwa" w Dniu Świra.
        • miriam_73 Re: Sądzę, że nie jest porzebne forum Hotele 08.09.05, 13:52
          rzecz tylko w tym, że ja swój post po prostu na hotele przekleję, natomiast co
          do inych nie mam takiej autoryzacji.
          • pipipipi Re: Sądzę, że nie jest porzebne forum Hotele 08.09.05, 14:06
            Rzecz w tym, ze podbijając wątek o hotelu zachęcasz innych do pisania o nich
            tutaj, nie zaś tam.
            Więc zamknij to forum w diabła i będziesz miała mniej pracy,a i skończą sie raz
            na zawwsze dyskusje "po co forum Hotele jeśli i tak większość (również Ty)
            piszą tutaj".
            Ryba psuje się od głowy, dałaś temu przykład.
            • miriam_73 Re: Sądzę, że nie jest porzebne forum Hotele 08.09.05, 17:07
              A czy ja narzekam??? Gdzie i kiedy? Czemu tak agresywnie, pipii?
              Ja uważam, że najlepszym rozwiązaniem byłaby mozliwośc jakiegos
              zautomatyzowanego kopiowania informacji stąd na Hotele (oprócz tradycyjnego
              ręcznego copypaste'a.
              PS. W wątku na który odpowiedziałam kobitka pytała nie tylko o sprawy hotelowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka