Dodaj do ulubionych

rejs po nilu od A do Z 5* z alfą jakie hotele ?

IP: 213.199.201.* 29.09.05, 11:27
Był ktoś może z biurem alfa star na wycieczce Egipt od A do Z w wersji 5* ?
Interesuje mnie w jakich hotelach zatrzymywaliście się w Hurgadzie , Kairze i
na Sharmie ? Pytam z ciekawości , bo skoro muszę jeszcze tyle czekać na
wakacje , to chociaż obejżę sobie hotele na obrazku :)
Obserwuj wątek
    • Gość: lucas do zdzis Re: rejs po nilu od A do Z 5* z alfą jakie hotele IP: *.aster.pl 29.09.05, 12:58
      cze
      Kair
      • Gość: zdzis Re: rejs po nilu od A do Z 5* z alfą jakie hotele IP: 213.199.201.* 29.09.05, 15:50
        dzięki ! Na Kair nie liczyłem , to tylko 1 noc . Mam nadzieję , że pozostałe
        będą lepsze :) Czy gdy wracałeś do pierwszego miejsca pobytu to dostałeś ten
        sam hotel co na początku ?
        • Gość: lucas Re: rejs po nilu od A do Z 5* z alfą jakie hotele IP: *.aster.pl 29.09.05, 16:18
          wszyscy dostali tak jak na poczatku
          • Gość: zdzis Re: rejs po nilu od A do Z 5* z alfą jakie hotele IP: 213.199.201.* 29.09.05, 17:48
            i co nikt nie był w 5 * ???????????????????
            • Gość: lucas Re: rejs po nilu od A do Z 5* z alfą jakie hotele IP: *.aster.pl 29.09.05, 18:37
              był ale nie pamiętam nazwy - były 2 osoby z grupy( zresztą lesby)
    • Gość: zdzis Re: rejs po nilu od A do Z 5* z alfą jakie hotele IP: 213.199.201.* 01.10.05, 16:00
      hej hej ! Pytam jeszcze raz ! Może jak wątek będzie na początku to go inni
      zauważą Co to nikt nie jeździł do 5* ?????
      • Gość: eva2412 Re: rejs po nilu od A do Z 5* z alfą jakie hotele IP: *.nat.renicom.pl 01.10.05, 16:21
        Mój kolega wraca w środę nad ranem, więc w czwartek będę mogła Ci napisać. Ma
        5*, Egipt od A do Z, wersja II.
        • Gość: kivan Re: rejs po nilu od A do Z 5* z alfą jakie hotele IP: 213.192.64.* 01.10.05, 22:12
          Do eva2412:

Ja również będę wdzięczny jeżeli napiszesz parę słów o doświadczeniach kolegi :)
          Wybieram się na taki wyjazd 11 października.
        • Gość: eva2412 Re: rejs po nilu od A do Z 5* z alfą jakie hotele IP: *.nat.renicom.pl 01.10.05, 22:35
          Napiszę w środę wieczorem, lub w czwartek. Nazwy hoteli 5* w S.i H. Jak wynika
          z smsów kolega jest wszystkim zachwycony. To jego pierwszy pobyt w tym rejonie
          świata.
          • Gość: eva2412 Re: rejs po nilu od A do Z 5* z alfą jakie hotele IP: *.nat.renicom.pl 05.10.05, 15:22
            Zgodnie z obietnicą: Sun Rice Garden w S., Golden 5 w H. Po powrocie z Kairu do
            S. mieli inne hotele, moi znajomi wylądowali w Raouf. Hotel był ok, tyle że 2/3
            zamknięte i daleko od centrum.
            • Gość: kivan Re: rejs po nilu od A do Z 5* z alfą jakie hotele IP: 213.192.64.* 07.10.05, 01:08
              Dzięki eva,
              A mówili coś na temat reszty imprezy...? Nie było jakichś poważnych wpadek? Nie chcę nadużywać Twojej uprzejmości, ale domyślasz się że żywo mnie to interesuje :)

Pozdrawiam.
              • Gość: eva2412 Re: rejs po nilu od A do Z 5* z alfą jakie hotele IP: *.nat.renicom.pl 07.10.05, 16:19
                Są bardzo zadowoleni, ale i dość zmęczeni - ze względu na tempo/program. Wpadek
                większych nie doświadczyli. W drodze z Kairu do S. zepsuł sie autokar, ale
                szybko podstawili następny. Nie bardzo przypadł im do gustu ostatni hotel w S.
                Jest ok. 20 km. od centrum. W 2/3 zamknięty, a w części otwartej było tylko
                kilkanaście osób. Kuchnia działała na b. zwolnionych obrotach i na koniec
                zjadali np. ciasta niezjedzone z poprzednich dni /część osób narzekała/. Ale
                plaża i basen należały tylko do nich. Pilot był bardzo dobry! Gwałtownych
                przypadków zemsty w tej grupie nie było. Mieli z sobą malutki czajniczek, który
                podobno bardzo przydał się na statku. Odnośnie statku - woda w basenie nadawała
                się do kąpieli tylko pierwszego dnia. Ale to chyba norma. Przepraszam za
                chaotyczne zdania, ale piszę to co mi się przypomina z ich opowieści. Naprawdę
                są bardzo zadowoleni. Jeśli masz pytania, to proszę - zapytam i odpowiem.
                • Gość: kivan Re: do eva2412 IP: 213.192.64.* 09.10.05, 00:09
                  Dziękuję Ci bardzo za ten "skórcony" opis - wbrew pozorom bardzo mi pomógł :)
                  Od jakiegoś czasu "zaczytuję się" w tym forum i chciałem się po prostu uspokoić, korzystając z opinii kogoś spoza grona "stałych bywalców" (którzy wielokrotnie budują dość histeryczną atmosferę). W zasadzie mam tylko jedną wątpliwość i byłbym wdzięczny za Twoją pomoc w jej wyjaśnieniu.
                  Jestem chłopakiem znad morza i z tego powodu (zapewne błędnie) statek wycieczkowy bardzo silnie kojarzy mi się z promem pasażerskim... W związku z tym zastanawiam się czy na statku, którym płyneli Twoi znajomi byli wycieczkowicze, którzy mieli kabiny bez okien (tj. umieszczone w środku pokładu), czy też wszystkie kabiny są z widokiem? Pani sprzedająca mi wycieczkę w biurze podróży mówiła, że zawsze podczas zaokrętowania "podrzuca" obsłudze recepcji 50$ i ma świetną kabinę. Pytanie tylko czy tak naprawdę są w nich jakieś różnice i czy poprostu warto "smarować"?
                  Pozdrawiam serdecznie i byłby wdzięczny za przekazanie mojego pytania.
                  Kivan
                  • Gość: eva2412 Re: do eva2412 IP: *.nat.renicom.pl 09.10.05, 12:08
                    Zadzwoniłam i już przekazuję. Rozdziałem kabin na statku zajmuje sie pilot
                    Alfy. Na początku pobytu zbierał 25$ na napiwki, więc nikt nie płacił osobno
                    obsłudze statku i hotelu za przydział kabiny/pokoju. Znajomi nie słyszeli by
                    ktoś nie miał okna w kajucie. Oni prosili pilota o kabinę w środku pokładu i
                    taka dostali. Statek nie należał do najbardziej luksusowych, a płyneli razem Ci
                    którzy mieli wykupione 3,4 i 5*. Nie wiem czy to reguła, ale w ich przypadku
                    tak było. I jeszcze jedna uwaga, którą miałam przekazać. Nie wiem z którego
                    miasta lecisz. Osoby króre leciały z np. Poznania były w S. ok. 4 rano, miały
                    czas na rozpakowanie się i zaraz musiały sie pakować z powrotem, bo ok 11 miały
                    wodolot do H. Nikt ich nie uprzedził,że nie warto się rozpakowywać / były
                    bardzo zmęczone i miały pretensje do rezydenta/. Ja się zastanawiam czy nie
                    mogli zorganizować lotu od razu do Hurghady. Znajomi, którzy przylecieli z
                    Warszawy byli w S. wcześniej /ok 1,5 doby/. Jeśli coś jeszcze to służe pomocą.
                    Jestem pewna,ze wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam.
                    • Gość: kivan Re: do eva2412 IP: 213.192.64.* 10.10.05, 00:21
                      Dziękuję Ci za pomoc :)
                      Myślę, że już wiem wszystko ... a chyba nawet za dużo na ten temat (od tych wszystkich postów już cały zgłupiałem).:)
                      Wylatuję we wtorek z Gdańska i zgodnie z zapowiedzią mam być 1,5 dnia w Sharm.
                      Pozdrawiam serdecznie i podziękuj proszę znajomym ... reszty i tak muszę doświadczyć sam :))
                      • Gość: eva2412 Re: do eva2412 IP: *.nat.renicom.pl 10.10.05, 08:21
                        Miłych wakacji!
                        • Gość: zdzis Re: do eva2412 IP: 213.199.201.* 28.10.05, 14:27
                          to ja zacząłem ten wątek , więc wypada teraz też coś napisać . Wróciłem z
                          Egiptu od a do z z Alfa Staru .Miałem opcję 5*. W Hurgadzie Golden5 .( Nie ma
                          narzekań )Statek Nil Emerald- też wystarczający .W Kairze Middle East( ale
                          śniadanie po reklamacjach o wiele lepsze i ciepłe ). Apartamenty faktycznie 4
                          osobowe ,ale wygląda to tak , że na 4 osoby są 2 łazienki , salon z aneksem
                          kuchennym , 2 telewizory i 2 sypialnie .Naprawdę bardzo wygodne .Na Sharnmie
                          dostaliśmy Raoufa , jest bardzo elegancki , ale było nas na 760 pokoi 10 osób
                          po śniadaniu ( serwowanym mimo opcji bufet) bez żadnego problemu Alfa
                          przeniosła nas do innego hotelu . My chcieliśmy dobić do znajomych , którzy
                          mieli opcję all( my HB)stąd też dopłaciliśmy po 6 $ za dzień od osoby i
                          przenieśliśmy się do Dreams Beach (ale mogliśmy wziąć inny hotel HB bez
                          dopłaty )Dreamsa gorąco polecam tym którzy lubią przepiękne urwiska i rafy .
                          Plaża wąska i mała , ale widoki przepiękne...Są 2 eleganckie restauracje , ale
                          można też zjeść gyros przy basenie czy grila w grill house( nawet baraninkę ),
                          są też naleśniczki na plaży . Wszystko jest w formie bufetu i można korzystać z
                          całego kompleksu ( samych basenów jest chyba z 8 )Ja jestem zachwycony choć
                          Golden 5 może trochę bardziej luksusowy , zwłaszcza budynek główny , bo Dreams
                          to kompleks apartamentow , ale za to nie trzeba nurkować bo ryby pływają w
                          wodzie po kostki :)Raj na ziemi ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka