Dodaj do ulubionych

+++Rejs po Nilu - statki - TRIADA+++

IP: *.sroda-wielkopolska.sdi.tpnet.pl 26.01.06, 10:29
jw.

4* czy 5*? Jaki jest na nich standard? Czy warto dopłacić do 5*, czy starczy
podróż na 4*?
Wiem, że jest 58 Solaris i 4* Echnaton i La Reine du Nile.
Powiedzcie mi proszę, czy to na którym wyląduję, to kwestia przypadku?
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoś Re: +++Rejs po Nilu - statki - TRIADA+++ IP: *.sroda-wielkopolska.sdi.tpnet.pl 26.01.06, 10:31
      cytuję:

Gość: EW 30.08.05, 16:41 + odpowiedz

NILE^S LIDERS 4* TRIADA- stateczek malutki, stary jak świat,ale załoga dba o
      czystośc, kucharz gotuje smacznie,atmosfera kameralna, i ogólnie miło wspominam
      rejs.Widziałam jeszcze 4* Akhnatona.Troszkę większy i fajniejsze bo większe
      mieli kajuty. Polecam jednak statki 5* dopłaca się 250 zł a komfort
      nieporównywalny.
      Z mojej grupy ludzie , którzy płynęli 5*STATKIEM TEN nazywał się SOLARIS II i
      twierdzili że było super.
      • Gość: amar Re: +++Rejs po Nilu - statki - TRIADA+++ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 05:15
        Witam,
        Byłem na rejsie z Triadą w grudniu 2005 r. Rejs odbywaliśmy na M/S Nil Treasure.
        Statek 4* , nie pierwszej świerzości ale czysto. Podsumowując warunki to:
        1. kabiny i ich wyposażenie - 3*
        2. jedzenie - 4,5*
        3. ceny napoi z procentami jak w hotelu 7*
        Załoga sympatyczna nie narzucająca się .
        pozdrawiam
        amar
    • Gość: Wandallus Re: +++Rejs po Nilu - statki - TRIADA+++ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 10:28
      Ja miałem przyjemność podróżowaś statkiem Ahenaton - i było rewelacyjnie. Była
      to grupa tylko 40 osób sami Polacy, a statek jest przewidziany na 90 osób - więc
      było luźno, kameralnie, pusty basen do dyspozycji - jedzenie rewelka, obsługa i
      załoga rewelka, byłem trochę chory to wezwali lekarza, kupili lekarstwa, sam
      szef się osobiście pytał przez kilka dni jak się czyję itd. Jako że było nas
      mało wszyscy mieliśmy najlepsze kajuty najwyżej połozone, zdala od silników itd
      - w sumie ważne bo żaden statek nie wyłącza silników nawet na noc! Owszem
      mieliśmy też znajomych na Solarisie - sama klasa statku bez porównania, ALE!!!
      były tam 3 grupy narodowości w tym Niemcy (fe), dużo ludzi (a basen mniejszy
      !!!) - statek może i lepszy dla starszych ludzi, ale młodym do zgrania i nocnych
      imprez polecam Akhenatona.
    • wzrogal Re: +++Rejs po Nilu - statki - TRIADA+++ 28.01.06, 09:21
      Witaj!

Nie byłam na rejsie z Triadą, ale dwa razy płynęłam po Nilu statkiem
      wycieczkowym. Raz to był statek 4* a drugi 5*. W obu przypadkach było super,
      ale oczywiście luksusy większe na 5*. Ważne jest, że nie trafić na dolny
      pokład. Przy 5* to jeszcze nie jest takie straszne (właśnie tam mieszkałam, ale
      nie było źle, choć bule przyprowadzały moją koleżankę o zaworty głowy), ale w
      4* to nie jest takie spoko. Całe szczęście mieszkałyśmy wtedy na piewszym
      pokładzie, ale znajomi, którzy trafili na dolny pokład walczyli wytrwale, aż
      zostali przeniesieni wyżej (na statku spędzaliśmy 6 nocy, więc było o co
      walczyć). Poza tym było fajnie.

To fajny sposób na zwiedzanie Egiptu. Bardzo mi się podobało jak statki po
      wypłynięciu z Edfu walczyły, aby jak najszybciej dopłynąć to Esny (płynęłam z
      Asuanu do Luksoru) i ustawić się w kolejce do śluzy. To takie trochę wyścigi
      statkami wycieczkowymi. Bardzo zabawne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka