Dodaj do ulubionych

Aaba Sharm NIE POLECAM

02.02.06, 16:16
Po przylocie wysłałem sms-a, w ciągu 10 minut odpisali dwa razy! Myślę sobie
zależy im na kliencie, jedziemy do biura. Trzy rodziny z dziećmi, w sumie 10
osób. Okazuje się że te biuro nazywając się "polskim" poprostu kłamie, nie
wymagam aby w biurze był cały czas ktoś mówiący po polsku, ale reklamowali się
że wycieczki sa z polskim przewodnikiem. Lipa! Kumpel z żoną i dzieckiem do
Kairu pojechał z Luna Rossa, też bez polskiego przewodnika ale chociaż odrazu
i uczciwie to powiedzieli. My w 7 osób decydujemy się na Jerozolimę, wpłacamy
zaliczkę i w drugim tygodniu mamy jechać, upewnić się kazali w sobote. Całą
sobote i niedziele wysyłam sms-y co z tą wycieczką, już koles nie ma ochoty
odpisać widac, po co, kasa wzieta niech się durnie martwia! W poniedziałek
pojechalismy do biura, oczywiście z wycieczki nici, przebukowujemy ją na super
safari czyli klasztor Katarzyny i kolorowy kanion oraz zwiedzanie Nuweiby.
Samochód przyjeżdża planowo i o czasie, 7.10, jedziemy do Palmyry po jedną
rodzinkę, potem na zbiórkę i gonimy do klasztoru, następnie do kanionu.
Wszystko szybko, planowo, bez opóźnień. Przewodnika polskiego oczywiscie brak.
Planowy powrót do hotelu miał być o 19.30 :-)
Objad zjedlismy już o... 18.30 :-))) Cały dzień o suchym pysku, rodzinki z
dziećmi miały przerąbane! Oczywiście zwiedzanie Nuweiby odpada. To jest ich
normalne i celowe działanie, z góry wiedzą że nie da się wypełnić pełnego
programu.
Generalnie zalezy im na kliencie do momentu wpłaty zaliczki, o polskim
przewodniku zapomnij, objad na kolacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mati Re: Aaba Sharm NIE POLECAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 01:38
      Czytajac opinie na forum o Aaba Sharm okolo miesiaca temu myslalem ze to
      najlepsze biuro w Sharm ale prawda jest inna.
      Pierwsza wizyta lekkie zdziwienie - arab mowiacy tylko po angielsku - ale co
      tam dla nas angielski, znamy w miare ok wiec sie spokojnie dogadalismy no i w
      koncu polacy nie moga tam pracowac non stop - chcociaz stronka w jezyku polskim
      wiec moze bledne wymagania. Wykupilismy 3 "wycieczki" delfinarium, Kair +
      plywanie z delfinami (plywanie zalatwiane jeszcze przed wyjazdem z Polski).
      Delfinarium bez problemu ale z kolei Kair z przezyciami.
      Wyjazd planowany w nocy z wtorku na srode lecz w niedziele okolo 2:00 w nocy
      telefon do pokoju z recepcji czy nie wybieramy sie na wycieczke a za okolo 30
      minut telefon na komorke dlaczego nie chcemy jechac juz od organizatora. Po
      krotkiej rozmowie i wyjasnieniu ze wykupilismy przeciez wycieczke dopiero w
      srode ani dziekuje ani pocaluj mnie w d.... gosc sie normalnie rozlacza. Chyba
      nie musze mowic ze zasnac po 2 telefonach nie bylo tak latwo. W srodowa noc
      pobudka o 1:00 szybko do recepcji po prowiant i oczekiwanie na wyjazd. Minelo
      okolo 45 minut i ni widu ni slychu wiec wysylam sms na nr z ktorego dzwoniono
      do mnie w niedzile i odpowiedz w stylu - "dzis wyjazdu do Kairu nie ma" - i
      teraz wielce oburzenie "przeciez mowilem jak dzwonilem w nocy w niedziele ze
      wyjazd bedzie ze srody na czwartek" - znowu ani przepraszam ani kukuryku
      (watpie ze zostalem poinformowany o tym tej nocy chociaz o tak poznej poze
      mogli mi powiedziec ze w totolotku 6 mialem to pewnie i tak bym sluchawke
      odlozyl). Ogolnie dnia kolejnego wycieczka odbyla sie sprawnie (oprocz tego ze
      sie autobus popsul)i to nawet z polskim przewodnikiem . Pozostal jednak niesmak
      2 nieprzespanych nocy i fakt iz chyba biuro to zostalo reklamowane przez samych
      zainteresowanych lub "zeszlo troszke na psy".
      Moja rada - jesli twoje biuro podrozy oferuje wycieczke nawet kilka dolcow
      drozsza nie wachaj sie i skorzystaj. Podobne opinie slyszalem od 2 osob wiec
      nie sa to tylko moje spostrzezenia.
      Pozdrowionka dla wszystkjich nurkujacych i snorkujacych w Sharm.
      Mati
    • Gość: Marta Re: Aaba Sharm NIE POLECAM IP: 62.135.34.* 03.02.06, 14:23
      rowniez nie polecam. podobna sytuacja, dopoki nie przyjeli pienieszy bardzo
      szybko odpisywali a potem rzeczywistosc pokazalo co innego. Mialam z nimi
      jechac do Kairu , ale oczywiscie w inny dzien przyjechali wiec zrezygnowalam,
      teraz probuje od nich odebrac pieniadze i jechac z moim biurem, bo za duzo
      kombinuja i sa niesolidni
    • Gość: Magda Re: Aaba Sharm NIE POLECAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 17:12
      Ja nie mam żadnych zastrzeżen do aabasharm.Bylam z nimi w Kairze, abu galum i na
      tiranie. Wycieczki odbyly się wprawdzie po angielsku ale zostaliśmy o tym od
      razu poinformowani, że o ile nie zbierze się grupa będzie przewodnik angielski
      lub rosyjski i mielismy prawo wyboru, albo jechać z nimi albo z naszym
      rezydentem, a ponieważ znamy troche angielski, wybraliśmy tańszą opcję.Cały
      program został w pełni zrealizowany, przewodnikiem na safari byl sympatyczny
      Egipcjanin, który był uprzejmy i bawił się z dziećmi.Nie zauważylam też żadnych
      kombinacji ze strony biura pt. zależy im tylko na wpłacie zaliczki, a potem mogą
      uciec.My wrócilismy z wycieczek bardzo zadowoleni i uważam że się wywiązali z
      programów.A już na pewno nie podzielam coraz częściej powtarzającej się opini na
      tym forum, że nie ma sensu szukac tańszych ofert w mieście tylko od razu
      wykupywać droższe wycieczki u rezydentów, czy to nie przypadkiem oni sami nam to
      sugerują?! Ja w każdym bądż razie jestem zdania, że tańszych ofert trzeba i
      należy szukać zawsze, nawet jeżeli chodzi o wycieczki fakultatywne.
      Magda
      • Gość: annie2003 Re: Aaba Sharm NIE POLECAM IP: *.wawzh.rdsas.com / 213.17.173.* 03.02.06, 18:13
        też jestem zdziwiona. w zeszłym roku, wybrałam to biuro ze względu na świetne
        opinie z forum i atrakcyjne ceny. od początku do końca było super. zarówno w
        biurze, jak i podczas wycieczki (Abu Galoum) towarzyszył nam pracownik egipski
        i polski, zero problemów. W tym roku też mam zamiar skorzystać z ich usług.
        Ale to jest tak, jak z większością biur podróży, na tysiące zadowolonych zawsze
        znajdzie się kilku mniej szczęśliwych.
        Życzę bardziej udanych wypadów w przyszłości.
        • Gość: maja Re: Aaba Sharm NIE POLECAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 20:49
          hmmm... ja też o tym biurze dowiedziałam się z tego forum, skorzystałam z ich
          wycieczki na Górę Mojżesza i nie miałam żadnych zastrzeżeń :) Był z nami
          pracownik egipski (mówiący troszkę po polsku) oraz polska przewodniczka, tak
          jak było wcześniej ustalone, więc po moich doświadczeniach z aabasharm mogę
          tylko polecić te biuro (a nie często o 50% droższe wycieczki u rezydentów)!!!
    • miriam_73 przeklejone 03.02.06, 22:16
      AABA-SHARM wycieczki fakultatywne- totalna olewka
      Autor: Gość: Palek IP: (2920).kom / (2920).os1.kn.pl
      Data: 03.02.06, 21:37 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      24.01 wróciliśmy (4 osoby) z dwutygodniowych wakacji w Sharm. Był to nasz drugi
      pobyt w Egipcie. Zamierzaliśmy wybrać się do
      Jerozolimy na wycieczkę fakultatywną, stąd jeszcze przed wyjazdem szukalismy
      ofert lokalnych biur podróży, by nie dać zarobić
      rezydentom z Alfasta. Znaleźliśmy ofertę opublikowana AABA-SHARM na stronie
      www.taniewycieczkisharm.com

Z opisu wszystko pięknie, napisz tylko smsa z nazwą hotelu i numerem pokoju -
      odezwą się na miejscu. Ceny tez atrakcyjne. Dzień
      przed wyjazdem dzwonię dla pewności na numer polskiego przedstawiciela biura.
      Potwierdza, że wszystko aktualne i że w razie braku
      reakcji na smsa w Egipcie, trzeba się z nim kontaktowac i wszystko załatwi.

Niestety smsy słane z Egiptu zarówno do lokalnych przedstawicieli, jak i do
      Pana z Polski pozostały bez echa - nawet bez
      odpowiedzi. Ponosząc koszty tych zbędnych kontaktów i tak musieliśmy skorzystac
      z oferty rezydenta i Alfastar.

Zdecydowanie ostrzegam przez AABA-SHARM. Zamiast zaoszczędzić na cenie wyjazdu
      jedynie narazicie się na koszty połaczeń
      międzynarodowych!

Nie warto się denerwoać dla tych 20$ !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka