anuulka 08.02.06, 16:31 Wiem wiem.. pogielo mnie zeby o tym pisac ale.. wlasnie zapisalam sie na taniec brzucha. Zajecia zaczynaja sie 25.02 w kazda sobote od 15:00 do 16:30. Moze inne forumowiczki maja ochote sie zapisac? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anuulka Re: Taniec brzucha Warszawa 08.02.06, 17:28 nie bardzo rozumiem czemu mnie obrazasz.. a aluzji o brakujacym Arabie to juz kompletnie nie rozumiem.. czy gdzies kiedys cos takiego napisalam czy jak? Czy jak ktos sie zapisuje na Flamenco to jest to odmiana fanatyzmu dla tych co lubia Hiszpanie? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Taniec brzucha Warszawa 08.02.06, 18:27 Aż sie zalogowałem bo cos koledzy moderatorzy usunęli mój post jeszcze szybciej niz Rzepa opublikowała karykatury Mahometa ... Nie bądź taka obrażalska jak nie przymierzając muzułmanin bo nie wiem czy muzułmance wolno sie obrażać .... Sama napisałaś , że Ciebie "pogięło " to ci przyznałem po prostu rację .... i tyle .... to co wynika z tego że sama obraziłas siebie ???? Ale akurat wątek obrażania jest najmniej istotny .... oczywiście kazdy może robic co chce .... ale uważam , że transponowanie całkowicie obcych wzorów kulturowych na grunt Polski prowadzi do utraty realistycznego patrzenia na świat i mojego miejsca w nim i mojej tożsamości i prowadzi do niepotrzebnego fanatyzmu .... i ślepej fascynacji czyms zupełnie obcym .... Taniec flamengo to jednak kultura europejska mimo wszystko .... .... a taniec brzucha ...to niby co ci ma dać ... chyba , że chcesz uprawiac go zawodowo ....albo wyjść za mąz za Araba i tańczyć tam u nich co być moze jest tam dobrze widziane .... Ale w Polsce uważam to za nadmierny przejaw fascynacji kulturą arabską ..... ... ale jak lubisz to prosze bardzo .... ... choc osobiscie wole oglądac twoje zdjęcia z licznych podróży ... Przypominam ponownie , że " pogięło mnie " to twoje własne słowa .... Pzdr deo .... Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: Taniec brzucha Warszawa 08.02.06, 18:45 Deonad jesli juz mnie cytujesz to rob to dokladniej.. Napisalam ze pogielo mnie aby o tym pisac a nie ze generalnie mnie pogielo.. Nawet jakbym tak uwazala to raczej na publicznym forum nie chwalilabym sie ze mi sie klepki przestawily.. A tak poza tym taniec jest tancem. Trenowalam taniec towarzyski, chodzilam na tango argentynskie, na salse a teraz chce sprobowac czegos nowego. Nie planuje slubu z Arabem (choc nawet jakbym miala taka ochote nic nikomu do tego) nie planowalam tez slubu z Kubanczykiem.. Co ma mi wiec dac taniec brzucha? Ano troche przyjemnosci z samego ruchu z muzyki arabskiej ktora bardzo lubie (nie oznacza to rowniez ze wychodze za Araba albo ze mam romans z ktoryms z nich).. Slepa fascynacja jest mi obca wiec prosze pilnuj kobiet w swoim kregu celem ustrzezenia ich od niej i daruj sobie moralizowanie tutaj. Mnie nie znasz wiec swoje osady zachowaj dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Taniec brzucha Warszawa 08.02.06, 19:13 Inteligentna kobieta ... i jak zawsze z kobietami bywa !!! Slepa fascynacja jest mi obca wiec prosze pilnuj kobiet w swoim kregu celem ustrzezenia ich od niej i daruj sobie moralizowanie tutaj. Mnie nie znasz wiec swoje osady zachowaj dla siebie. Przecież po to jest forum abym swoich osądów nie zachowywał dla siebie tylko przedstawiał ... szacowna damo !!!!!! Przecież to Ty napisałaś ... a po co - pretensja do siebie a nie do mnie / jak teraz juz obrażona / Ty napisałas swoje .... ja napisałem swoja osobistą opinię ... a że się z nia nie zgadzasz to trudno .... może i ja zmienie swoja .... Lubisz tańczyć to tańcz .... ale ja mam swoje zdanie i wolno mi .... choć ja raczej nie należę do fanatyków i ortodoksów i mogę zmieniać zdanie .... pzdr ... deo Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: Taniec brzucha Warszawa 08.02.06, 19:26 Jakbys mnie znal to wiedzialbys ze sie nie obrazam wiec 3 juz post ze jestem obrazona mnie i tak nie rusza a obrazac sie nie planuje bo nic by mi z tego nie przyszlo. Zwlaszcza ze nie napisalam ze jestem obrazona tylko ze mnie obrazasz a to chyba co innego. Dlatego koncze ta dyskusje z Toba ktora nie wnosi nic do tematu watku. Temat powstal dla ewentualnych chetnych do zapisania sie na zajecia a nie po to aby roztrzasac czy taniec brzucha jest forma fanatyzmu. Zdanie masz prawo swoje wypowiadac na ten temat owszem ale to od czego zaczales to nie opinia lecz krytyka mnie i mojej decyzji a takze wysmiewanie i kpienie wraz z sugestiami ze jest mi to potrzebne w bog wie jakim celu.. A zreszta czy bedziesz kpil czy nie i tak na zajecia pojde i nie zamierzam sie tego wstydzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Taniec brzucha Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 19:40 Tu sie zgadzam z Toba ... dyskusja nic nie wnosi ... ... kazdy napisał co napisał .... .... chcesz tańczyc to tańcz a inne panie niech tam tańczą też ... .... ja tam tańczyc nie będę ... pzdr deo .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Taniec brzucha Warszawa IP: *.chello.pl 08.02.06, 19:51 Człowieku to po co ta jałowa dyskusja dziewczyna chce tanczyc a Ty jej narzucasz jakieś tam wiejskie flamenco wyluzuj Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Taniec brzucha Warszawa 08.02.06, 20:22 Hej .... co żeś sie dopiero obudził .... juz skończylismy dyskusję .... obiad zjedzony musztarda niepotrzebna !!! Każdemu wolno tańczyć przecie .... i tu zgoda nastąpiła w necie !!! pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Taniec brzucha Warszawa 08.02.06, 20:57 Deo, luzik ! Szczerze mówiąc, ja też Cię nie do końca zrozumiałam i również nie zgadzam się z większością tez. Ja też tańczyłam belly dance z jedną z najlepszych w Polsce tancerek - dla czystej przyjemności, trochę zamiast fitnessu, który mi się w pewnym momencie znudził. I co, czy to coś godnego potępienia ? Taniec brzucha jest kapitalną formą odpoczynku, relaksu, zabawy, odstresowania. Rónież sportu, bo wtedy nawet trochę schudłam! :) Jest po prostu tańcem, tym samym co wspominana salsa, tango czy flamenco. Nie ma nic wspólnego ze ślepym zapatrzeniem kulturą arabską. pozdrowionka Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Taniec brzucha Warszawa 08.02.06, 21:11 Może .... toć Wam napisałem przecie , że nastąpiła zgoda w NECIE ale nie byłbym sobą aby nie napisać ... czego to kobiety nie wymyślą !!! pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
polishbellydancer Re: Taniec brzucha Warszawa 13.02.06, 19:54 > Ale akurat wątek obrażania jest najmniej istotny .... > oczywiście kazdy może robic co chce .... > ale uważam , że transponowanie całkowicie obcych wzorów kulturowych > na grunt Polski prowadzi do utraty realistycznego patrzenia na świat i > mojego miejsca w nim i mojej tożsamości i prowadzi do niepotrzebnego > fanatyzmu .... i ślepej fascynacji czyms zupełnie obcym .... a czy fascynacja na przyklad stanami zjednoczonymi, przyswajanie anglo- jezycznego nazewnictwa rozni sie czyms od fascynacja orientu > Taniec flamengo to jednak kultura europejska mimo wszystko .... > .... a taniec brzucha ...to niby co ci ma dać ... > chyba , że chcesz uprawiac go zawodowo ....albo wyjść za mąz za Araba i > tańczyć tam u nich co być moze jest tam dobrze widziane .... taniec brzucha jest najstarsza forma tanca--jest on wykonywany przez kobiety dla kobiet i opowiada historie zycia, smutku, radosci, cierpienia, narodzin--w dzisiejszych czasach przybral przerozne formy--kobiety nadal tancza go w zaciszu domowego ogniska bez wscipskich meskich spojrzen, jak rowniez na scenie, w restauracjach, klubach i klubach fitness--niewiedza na temat tego tanca prowadzi do takich wlasnie komentarzy jak Twoj a co do pan zafascynowanych tancem az do utraty wlasnej torzamosci ;o) zapraszam na forum tanca brzucha (link w sygnaturce) pozdrawiam e Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Taniec brzucha Warszawa 13.02.06, 22:49 ja się nie uważam za eksperta od tańca brzucha przecież stąd rzeczowe przybliżenie tajników tej dyscypliny również poszerza moja wiedzę i przyczynia się do innego spojrzenia na taniec brzucha ... jak i na osoby uprawiajace te dyscyplinę ... .... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: Taniec brzucha Warszawa 23.02.06, 21:23 deonad: cos specjalnie dla Ciebie: kobieta.interia.pl/news?inf=721415 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Taniec brzucha Warszawa IP: *.devs.futuro.pl 24.02.06, 00:21 właśnie zainspirowany toczoną dyskusją od razu zwróciłem uwagę na ten temat w interii .... ciekawe .... pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: Taniec brzucha Warszawa 13.02.06, 22:57 juz od pewnego czasu sledze Twoje forum i naprawde wiele ciekawych rzeczy sie juz dowiedzialam ... :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Taniec brzucha Warszawa 09.02.06, 14:47 Annulka, dostałaś mojego maila wczoraj ? Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: Taniec brzucha Warszawa 09.02.06, 14:57 hmmm nie dostalam :( wyslij prosze na adres anuulka malpka hot.pl Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Taniec brzucha Warszawa 10.02.06, 20:03 Taniec brzucha tańcem brzucha ale trzeba ogladać otwarcie Olimpiady to coś dla kobiet a poza tym możesz - możecie jechac znowu bezpiecznie do Egiptu bo Egipt zdobył mistrzostwo Afryki w piłce nożnej to wszyscy będą teraz przyjaźni i otwarci i karykatury pójda w zapomnienie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: Taniec brzucha Warszawa 10.02.06, 20:30 Olimpiada mnie nijak nie interesuje. A pojechac i tak bym pojechala bez wzgledu na wynik mistrzostw. Odpowiedz Link Zgłoś
lexyniunia Re: Taniec brzucha Warszawa 12.02.06, 20:14 Anuulka, ja osobiście popieram Cię, trzeba próbować, poznawać i jeszcze raz próbować sama chodziłam na taniec hinduski - bollywood i uważam, że to świetna zabawa, ale również sposób poznania na pewnym etapie innej kultury miłego tańca pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: Taniec brzucha Warszawa 12.02.06, 20:32 Dziekuje :)) Osobiscie nigdy nie mialam serca do zadnej innej formy wysilku fizycznego niz taniec.. no i plywanie z maska i rurka ;)) Juz nie moge sie doczekac 25go :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cama Re: Taniec brzucha Warszawa IP: *.kwadratowa.waw.pl / 213.17.162.* 12.02.06, 19:38 A gdzie te zajęcia, ile trwają i ile kosztują? Chciałabym sie trochę poruszać ale jakos na fitness czy siłownię nie mam ochoty, ale może na taniec brzucha? Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Taniec brzucha Warszawa 12.02.06, 20:17 Np. tutaj: www.amira.com.pl/main1.htm www.atmosferaruchu.com.pl/atmosferaruchu/?pid=3 www.jasmin.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: Taniec brzucha Warszawa 12.02.06, 20:34 Ja zapisalam sie do Riviery www.taniec.net/?sub=main Zajecia bede miala w soboty o 15:00 przez 90 min Cennik jest na stronie. Zajrzyj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: Taniec brzucha Warszawa 14.03.06, 10:11 To znowu ja ;) Mam za soba juz 3 zajecia.. i serdecznie wszystkim paniom / dziewczynom polecam. W grupie sa kobiety w roznym wieku. Wydaje mi sie ze jest to swietna forma wysilku fizycznego. Daje duzo przyjemnosci - zwlaszcza ze przy muzyce arabskiej :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś