antidotumm 13.02.06, 14:16 Kto byl w Dahab? Prosze o opinie i wrazenia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clavdia Re: Dahab czy Hurgada? 13.02.06, 14:33 Byłam tam kilka razy w ramach wycieczek,ale nie mieszkałam. Hurghada to dla mnie hotelowy moloch, sztuczny twór, turystyczne getto. Ale jak ktoś lubi siedzieć w hotelu to w Hurghadzie znajdzie wszystko co mu do szczęścia potrzebne plus możliwość wypadu na południe (Luksor,Dolina Królów). Dahab to beduińskie i rybackie małe miasteczko z lokalnym klimatem i niewielką bazą turystyczną oraz świetnymi miejscami do nurkowania i wypraw w pustynne góry (kaniony, szczyty, Św. Katarzyna. Hotele niższej klasy (z lepszych tylko Hilton), ale za to luźna, młodzieżowa atmosfera, świeżo złowione rybki w knajpkach i podobno najlepsze szisze na Synaju. Przy okazji pobytu warto też zrobić tam na zakupy, bo dużo taniej niż w Sharmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaH Re: Dahab czy Hurgada? IP: 87.207.94.* 13.02.06, 14:44 To zależy jaki typ wypoczynku wolisz. Jeśli zabawę w mieście, blisko do knajpek, bazarów i dyskotek - wybierz Hurghadę. W Dahabie jest spokojniej, bardziej kameralnie i przez to urokliwiej, z dala od zgiełku cywilizacji, a jest tam też kilka naprawdę dobrych hoteli (np. Tropitel). Odpowiedz Link Zgłoś