Dodaj do ulubionych

uwaga na: z Triadą 7+7

25.02.06, 11:27
Nasi przyjaciele wczoraj (piątek 24.02) dolecieli do Hurghady. "Wspaniała" Triada nie dość, że zmieniła im hotel (wg mnie na gorszy), to jeszcze przepięknie rozplanowała Im urlop! Wyjaśniam od piątku (około południa) do poniedziałku (godziny ranne) są w HRG, potem do poniedziałku (do południa) rejs po Nilu i do dnia wylotu (piatek rano) znów HRG. Każdy by tak chciał, no nie? Planowali w TYGODNIOWYM pobycie w HRG pojechać do Kairu a teraz chyba nic z tego... A miało być tak pięknie!!! My lecimy 02.03 z Exim i mam nadzieję, że hotelu nam nie zmienią :)
Obserwuj wątek
    • platynka.iw Re: uwaga na: z Triadą 7+7 25.02.06, 12:47
      Oj... to rzeczywiscie nie fajnie...

A dla Ciebie w ramach uspokojenia-bylam z EXIMem 2X w E i bylo wszystko oki.
      Nigdy nie bylo problemu z hotelami.
      • Gość: scorpio1956 Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 14:07
        Po prostu TRIADowska klasyka!!!.
        Nic nowego.
        Raz z nimi byłem i...dziękuję!

community.webshots.com/user/scorpio1956100
        • egipt-hotele Re: uwaga na: z Triadą 7+7 03.03.06, 17:36
          Istotnie Panie kolego ma Pan rację,na dowód że nie ma super biur polecam
          poczytaj sobie Pan ciekawy post-prawda,że śmiesznie??? Fischer nie wyleciał z
          Poznia do Egiptu!!!!
          Autor: Gość: Agata IP: *.eranet.pl
          Data: 03.03.06, 13:32

+ dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz
          Wczoraj nie wyleciał samolot z Poznania do Egiptu!!!! Do chwili obecnej
          klienci biur podróży SUN&FUN oraz Exim Tours nie wiedzą kiedy wylecią na
          wypoczynek. Czy ktoś może udzielić mi szczególowych informacji, co jest grane
          i czemu nikt nic nie wie????? Też wykupiłam wczasy z wylotem, z
          Poznania!!!!!!!!!!
      • magda.e do Platynki 25.02.06, 17:56
        Hej! My też byliśmy dwa razy z Exim w HRG i było OK. Mam nadzieję, ze i tym razem.... Pozdrawiam
      • romano001 Re: uwaga na: z Triadą 7+7 14.03.06, 21:14
        Byłem z TRIADĄ na 7+7 Izrael i Egipt ,polecam było wspaniale.
        foto.onet.pl/albumy/album.html?id=45632&q=Izrael%20i%20Egipt&k=2
        oto kilka fotek z tej imprezy!!

Roman
    • Gość: kk Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 22:17
      Nie wiem czemu panikujesz, wiele biur robi rejs w połowie pobytu, jak i zmienia hotele. to żadna nowość.
      • Gość: amar Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 16:33
        Pozdrawiam,
        Miałem okazję korzystania z usługi Triady 7+7 rejs po Nilu.
        Wyjazd wspaniały i dobrze zorganizowany ,podział pobytu w hotelu na dwie części
        jest wpisany w umowę. Niedociągnięcia są zawsze ,utarczki z rezydentami też .
        Mamy zawsze możliwość negocjowania i zorganizowania sobie pobytu bez potrzeby
        oglądania się na rezydenta .(Zupa za zimna , ależ nie , była za słona , słońce
        za mocno świeciło i nie z tej strony co trzeba itd.)Zawsze znajdziem minusy w
        organizacji tego rodzaju podróży. Znajomym powiemy zawsze o tym co nas bolało ,
        a nie o tym co nam sprawiło najwięcej radości. Dlaczego oni mają mieć takie
        wspaniałe wspomnienia jak my , zniechęćmy ich do wyjazdu z tym lub innym BP?
        Pisanie w czyimś imieniu jest wypaczaniem rzeczywistych zdarzeń i
        umocjonalnego relacjonowania pobytu. Narzekanie, jak wielu już stwierdziło na
        tym phorum jest cechą narodową polaków , dlaczego miało być dobrze za tak
        niewielkie pieniądze.
        Z pozdrowieniami dla tych co się nie boją wyzwań
        amar
        • Gość: magda.e do Amara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 19:15
          Napisłam ten post aby inni wybierający się na 7+7 z Triadą zdawali sobie sprawę z tego "co ich czeka". Znajomi NIE WIEDZIELI o tym, że wypoczynek będzie podzielony, planowali kilka wycieczek podczas TYGODNIA pobytu w HRG a tu guzik.... Zresztą czy wg. Ciebie zamiana hotelu też jest OK? Ja nigdy nie przyczepiam się, że "zupa za słona, czy za dużo słońca" lub podobne bzdury! Z reguły wszystko mi się podoba na wczasach (a szczególnie w Egipcie), bo są po to by wypoczywać:) Ale to, że klient nie jest poinformowany o podzieleniu mu wypoczynku na dwie części, to chyba przegięcie, prawda?
          • Gość: Monka Re: do Amara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 19:58
            Widocznie Twoi znajomi dobrze nie czytali chociażby katalogu Triady w którym
            jest jak wół napisane,że istnieje możliwość pocięcia wypoczynku oraz możliwość
            zamiany kolejności "zwiedzanie-wypoczynek".My z tego względu nie wybraliśmy
            Triady.Nauczka dla Twoich znajomych na przyszłość-CZYTAĆ WSZYSTKO,A NIE TYLKO
            CENNIK!!
            • mariuszgr Re: do Amara 27.02.06, 20:09
              Z Triada wszystko jest mozliwe.Ze trafisz na hotel nie wiadomo jaki, moze byc z
              katalogu lub poza, ze najpierw bedzie zwiedzanie, ale niekoniecznie, ze program
              bedzie realizowny zgodnie z planem lub kolejnosc zwiedzania bedzie
              pozmieniana.Rok temu nawet wyladowalismy na lotnisku nie takim jak trzeba /wylot
              i przylot mial byc do Warszawy,ale okazalo sie ze wyladowalismy w
              Pyrzowicach...zebyscie widzieli wscieklosc turystow.../Ale coz przecierz to
              wszystko pisze jak wol w regulaminie tego biura...trzeba tylko uwaznie czytac.A
              potem siedziec potulnie jak baranki i dac sie doic z kazdej strony.
              • Gość: naszita;) Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.osk.enformatic.pl 02.03.06, 16:25
                No bez przesady ludzie, za taka cenę, jaką oferuje Triada, nie ma co narzekać..
                Niemożliwe jest poza tym, że wybrany hotel, którego nazwa figuruje na umowie,
                jest później zastapiony innym! No chyba że nieświadomie wybieracie sobie traf
                ;] Od lat jeżdżę z Triadą i dotychczas byłam bardzo zadowolona, a wakacje w
                Egipcie to po prostu wypisz wymaluj.. Fakt, że nam się, że tak powiem, zapalił
                lekko autobus przed wyjazdem z Kairu do HRG na pobyt (nie wiem, jaka była tego
                przyczyna, bus był bardzo dobry), ale to nie przecież wina biura podróży, ani
                TYM BARDZIEJ pilota, do którego wszyscy mają wieczne pretensje:/ strata czasu
                została nam zrekompensowana w postaci dwóch wycieczek fakultatywnych podczas
                pobytu w HRG w cenie jednej. Ze swojej strony nie polecam jedynie wycieczki
                Tunezja+Libia, bo tam organizacja pozostawia wiele do życzenia.. ;) pozdrawiam!
                • Gość: gość portalu Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.leon.com.pl 03.03.06, 20:47
                  Witam!
                  Ja byłam z Triadą na 7+7 dwa razy i jestem bardzo zadowolona. Też były małe
                  niedociągnięcia, głównie marne hotele na objazdówce ,ale jechałam wypocząć i
                  coś zobaczyć. Cel został osiągnięty. W Egipcie byłam z BP EXIM program
                  TUTANCHAMON .Pobyt też był podzielony. 4 dni pobytu w HRG później rejs, pobyt
                  w Kairze , darmowa wycieczka do Aleksandrii (w drodze do Aleksandrii zepsuła
                  się klima w autokarze - trudno było to wytrzymać w tym upale) i powrót na pobyt
                  ostatnie 4 dni.
                  Pozdrawiam .
          • Gość: mar Re: do Amara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:27
            dobre sobie, kolejny przyklad lamerstwa osob wyjezdzajacych na wakacje.
            W kazdym z informatorow jest napisane, ze pobyt moze zostac rozbity a jest to zwiazane z kursami statkow, takze nastepnym razem proponuje czytac co jest napisane.
            A swoja droga jestem przekonany ze inne BP maja podobnie, bo nie sadze, by byly takie u ktorych statek wyplywalby codziennie
            mar
            • Gość: kajtek Re: do Amara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:06
              Inne biura mają albo tydzień wypoczynek ,potem objazd.Lub odwrotnie.NIGDY w
              srodku.To zupełnie rozbija jakiekolwiek plany związane z fakultetami.
              Tylko Triada robi takie jaja.3dni pobytu ,potem objazd a potem wypoczynek.Bez
              SENSU!.
        • Gość: al Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 18:50
          W pelni zgadzam się z amarem-wczsy z Triadą to WYZWANIE
          Z pozdrowieniami dla chcących wypoczywać bez dodatkowych"atrakcji"
          al
    • mariuszgr Re: uwaga na: z Triadą 7+7 27.02.06, 19:30
      Cos widze ze moj ostatni post w tym watku zostal skasowany.Widac cenzura
      wraca...Proponuje wprowadzic jeszcze godzine policyjna.
      • scorpio1956 Re: uwaga na: z Triadą 7+7 02.03.06, 20:24
        Mariuszu,
        Żaden post w tym wątku nie został usunięty.Być może nie wysłałeś.
        Napisz jeszcze raz.
        Zapewniam,że wątku przeciw Triadzie nie skasuje.
        A propos cen Triady.Wcale nie mają niskich.Jak się doliczy wszystko,to wychodzi
        o wiele drożej.Ich chwyt marketingowy z podaniem wyjściowej,a nie jak inne
        biura, ostatecznej ceny widć działa.
        Znajomi skuszeni "promocją" Triady jadą w czercu do Holiday Inn Amphoras
        za "jedyne" 2750zł.
        Jak im pokazałem tę samą ofertę z Eximu i Selectoursa za 2350 to myślałem,że
        ich szlag trafi.Sami przyznali się,że dali się złapać na bonifikatę 1500zł.Ale
        od jakiej ceny była ta bonifikata nie wspomnę.
        Mają 800zł w plecy i jeszcze niekoniecznie ten hotel ,który wybrali.
        Ale na pewno maja darmowy dreszczyk emocji.
        • deoand Re: uwaga na: z Triadą 7+7 05.03.06, 12:53
          Jak im pokazałem tę samą ofertę z Eximu i Selectoursa za 2350 to myślałem,że
          ich szlag trafi.Sami przyznali się,że dali się złapać na bonifikatę 1500zł.Ale

To skoro maja takiego znawce Egiptu jak Ty to czemu nie spytali sie owi
          znajomi jakie biura podróży polecasz chyba , że4 sam jestes wredny i
          złośliwie im nie powiedziałes .... to co innego ...

Ja przed wyjazdem do Egiptu zapytałem mojej koleżanki obieżyświatki co
          mi poleca jeśli chodzi o Egipt ... powiedziała Triada objazd ....
          ... ruszyłem siedzenie i przeszedłem sie po biurach podrózy i trafiłem
          w końcu do Triady i wybrałem objazd 7 +7 ...

Trzeba ruszyć swoje cztery litery a przynajmniej wziąc za telefon i
          porównac CENY >>>>

Denerwuje mnie jak piszacy tu bzdury krytykanci Triady - objazd jak
          w tytule 7 + 7 autokarem ... nie powiem o rejsie bo nie byłem ...
          pisza , że nie wiedzieli ile ta przyjemnośc ich bedzie kosztowała ...

podnosząc do największej cnoty nieumiejetnośc dodawania do 3000 a tytuł
          naukowy w kieszeni oraz nieumiejetnośc czytania tekstu - już nie mówiąc o
          jego rozumieniu ....

Cena 7 + 7 objazd autokarem Triady jest jasno określona i panienka z
          okienka jeszcze ci o tym przypomina ....
          cena wyjsciowa płacona w biurze ORAZ dopłata w AUTOKARZE u PILOTA było
          100 $ dolarów / teraz może więcej / .... i ma delikwent trąbione do
          ucha , żeby nie pomyślał , że PLN i płakał potem oraz dodatkowo
          wycieczki fakultatywne płatne Abu Simbell / było 35 $ teraz wiecej /
          i inne średnio 15 $ ....
          a i wiza 15 $ albo 18 jak ci sie nie chce stac w kolejce ...

i tyle .... i każdy ma sobie to dodac .... jak sam nie umie to
          niech poprosi ucznia podstawówki to mu to doda i przeliczy ...

Wtedy masz cenę objazdu 7 + 7 i albo kupujesz albo nie ...
          jak ci ZA DROGO to szukasz innego biura ... może ci da lepsze
          warunki ale trzeba umiec liczyć i czytac

a nie płakać jak to mnie oszukali na 3 dolary na lotnisku i jaka
          to Triada zła a objazd do d ....

Objazdówka Triady była przynajmniej dwa lata temu najlepsza oferta
          tego biura i jest nadal sądząc po postach tych ,którzy byli po
          mnie ...
          i do tego była najtańsza ... a teraz każdy może sobie porównać ...
          ... korzystajac z objazdówki oglądasz cały Egipt w przekroju ....
          od Abu Simbell po Kair ... płacisz ile płacisz ... napisałem ...
          chcesz to jedziesz nie to nie i nie wypłakuj potem ...

Jak lubisz sam na swoją ręke to twoja sprawa .... Triada daje ci to w
          siedem dni ...

pzdr deo i gorąco polecam miłosnikom podróży i zwiedzania połaczonego z
          odpoczynkiem 7 + 7 Triady ....

Byłem widziałem to się wypowiadam ..... obiektywnie bez fanatyzmu -
          jest jak jest

deo
          • Gość: scorpio1956 Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 15:31
            Zastanawiałem się,czy odpowiedzieć,ale być może się Tobie narażę,odpowiem.
            1.Odnośnie znajomych.Nie obnoszę się z tym,że jeżdżę do Egiptu.Nie wszyscy o
            tym wiedzą.To oni mi powiedzieli o wyjeździe do Egiptu,jak już mieli wykupione
            wakacje w Triadzie.
            A poza tym ,nie wiem,czy komukolwiek bym radził jakiekolwiek B.P.Za każdym
            razem byłem z innym.
            2.Dlaczego tak obraziłem się na Triadę.Krótko:Zawyżenie opłaty za objazd,w
            stosunku do PISEMNEJ informacji o 24$ na osobie(w moim "turnusie" było
            220osób.Pomnóż. Nieprzewidziane 2 noclegi w syfiatym hotelu w Nuweibie.Dopiero
            mo naszym wyjeździe naniesli tę informację w internecie.Czyli zamiast 7
            noclegów w Holidayu(za który osobno dopłaciłem),miałem 5.Do Nuweiby jechaliśmy
            cały dzień,w tym 4 godziny czekania na walizkach.Rezydenci w Sharmie jedno
            wielkie zero.Wcześniej bywałem z innymi biurami i z taką ignorancją się nie
            spotkałem.Na lotnisku po przylocie totalny bałagan,egipscy przedstawiciele
            podają z listy jedne hotele,zaraz za szybą lotniska Triadowscy rezydenci inne,a
            żeby było śmieszniej przy autobusach są zupełnie inne listy.Część ludzi
            dowiadując się o dwukrotnej zmianie kolejności,nie wiedzą czy kupować wizę ,czy
            nie.Część ludzi wraca sprzed autobusów na lotnisko po wizę,bo rezydent mówi :Co
            ja mogę proszę państwa,ja NIC nie mogę"(autentyczny tekst).Czyli organizacja
            beznadziejna.
            Spotkałem w grupie ludzi korzystających z usług Triady,m.in. autokarowy objazd
            i byli niemile zaskoczeni organizacją w Sharmie.
            Hotele traf ****.Nawet egipcjanie skłonni do zawyżania gwiazdek im tylu nie
            dawali.A już skandalem było umieszczenie pary starszych ludzi w hotelu w
            budowie.
            Chwalić można Triadę za forsowanie nowych kierunków(dlatego pojechałem z nimi
            do Izraela-byli pierwsi),za nimi idą dopiero inni -fakt.Ale to nie tłumaczy
            bałaganu organizacyjnego.Chwalić też ich można za perfekcyjnych pilotów w
            czasie objazdu.
            I jeszce jedno .Polityka marketingowa Triady,delikatnie mówiąc,jest nieuczciwa.
            Egipt za 899zł.Małymi literkami dołożonych kilka pozycji i robi się dwa razy
            więcej.I jeszcze dużymi literami PROMOCJA !!tylko do...Ano do 18stycznia,potem
            do 20 lutego,3 marca,teraz 10marca.Same promocje i pewnie do tego dokładają.
            P.S
            Mnie,jako stałemu(podkreślam, stałemu) klientowi(sic!!!)przysłali bon na
            300zł ,w przypadku wykupienia u nich imprezy.
            No i tyle
            • Gość: deo Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.devs.futuro.pl 05.03.06, 16:42
              Spotkałem w grupie ludzi korzystających z usług Triady,m.in. autokarowy objazd
              i byli niemile zaskoczeni organizacją w Sharmie

tak byc może ... ale Ty piszesz o Sharmie a ja o HRG i
              objeździe Egiptu a nie o Izraelu ....
              Pionierzy mają najtrudniej ....i przecieraja szlaki ...
              Pozatem Sharm to nie " Egipt " a przynajmniej nie starożytny Egipt
              faraonów ...
              Kto chce zobaczyc starozytny Egipt to jedzie na 7 + 7 Triady i
              napisałem mu wyraxnie za co płaci ...

Natomiast po twoich uwagach gdybym jechal do Sharmu to musiałbym sie
              poważnie zastanowic .... sam Sharm mnie nie interesuje ...
              więc albo z Izraelem albo Jordanią ...
              i albo decyduje sie na 7+7 z ewentualnymi minusami albo ruszam
              siedzenie i szukam innej oferty w stylu 7 +7 ... tylko czy takie sa

a jak zostanie tylko TRIADA to co ..... ???

Kazdy ma takich znajomych jakich ma ... Moja znajoma nie chwali sie
              swoimi podróżami ale wszyscy wiedza , że wyjeżdża a ja nie wstydze sie
              tego i po prostu sam sie pytam co może polecic i jakie biuro bo to
              ona korzystała z wielu biur a nie ja ....

a i tak sam weryfikuje oferte chpodząc po biurach

pzdr deo
            • staniwaw Re: uwaga na: z Triadą 7+7 07.03.06, 12:44
              Scorpio masz wiele racji.Swoje wakacje najlepiej jest weryfikować w drodze
              powrotnej w samolocie słuchając wypowiedzi innych turystów przy założeniu,że
              opowiadają tylko prawdę.Ja korzystam z wymienionego przez Ciebie bp, i powiem Ci
              że narazie się nie zawiodłem,co nie oznacza że wszystko jest przedemną.Bilans
              plusów i minusów jest powiedzmy 50/50, gdyby była większa konkurencja na tym
              kierunku /Izrael,Jordania,Syria/ mielibyśmy eldorado. Na temat zakupu wiz na
              lotnisku SSH krążą mity,być może każdorazowo ma to inny przebieg,powiem szczerze
              spodziewałem się wielkiego bałaganu a zostałem mile zaskoczony,z
              rozdysponowaniem do autokarów także,a podróż do Nuveiby trwała 2 godz.,hotel w
              Nuveibie to istotnie ma niziutki poziom /pościel śmierdząca/ zgoda co do
              wydatkowanych $ na objazdach, niektóre fakultety: jak Jerozolima nocą zupełnie
              nietrafione,gdyby to zorganizować nie w pierwszą noc a np trzecią pobytu w
              Jerozolimie to frekwencja byłaby zerowa,bo z hotelu do centrum starej Jerozolimy
              to spacer max.30 minut.Z opowiadań znam wiele innych bp, o których bardzo
              "nieelegancko" wyrażali się turyści a na forum Egipt zdarza się,że są chwalone
              przez znanych "egiptomaniaków"- więc chyba nie ma recepty na dobre bp.Nie
              słyszałem nigdy jeszcze o przemęczonych pracą,chętnych do pomocy rezydentach
              zarówno w SSH ani HRG,a pozytywne odczucia o rezydentach są tylko w sytuacjach
              gdy ich turysta wogóle nie potrzebował.Na temat promocji bp lepiej tego wątku
              nie rozwijać-każda...swój ogonek chwali,tak jest z promocjami. Najlepsze będzie
              to bp które Cię nie zawiodło w sezonie,co będzie za rok - pewności nie masz.
              • Gość: deo Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.wss.zgierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 11:09
                hej eksperci od podróży ... może doradzicie co zwiedzić ... Triada ma
                Tunezje i Libie . Egipt i Izrael w ramach 7 +7 ...
                a może wiecie co maja inne biura aby zwiedzić kraj jakiś i
                odpocząc ....

i przedewszystkim czy warto czy jest co zobaczyć czy tylko nuda ...

nie lubie siedzieć w jednym hotelu .....

pzdr wszystkie Panie i Panów też zresztą
                • miriam_73 Re: uwaga na: z Triadą 7+7 08.03.06, 11:20
                  Np. Rainbowtours ma chwaloną juz tu na formu Jordanię z Egiptem, Sigma travel
                  oraz NilPol mają Jordanię z Syrią i Libanem.
                • Gość: romanek Do Deo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 12:00
                  Na temat Tunezji i Libii poczytaj wątki na temat tej eskapady Triady,a potem
                  chwal.
                  Turcję objazdową też mieli ciekawą,ale nie wiem czy widziałeś w T.V program
                  pokazujący w jakich warunkach hotelowych mieszkali triadowcy.Byłem z Triadą na
                  rejsie.Małe wpadki mieli.Statek ruina i te pieprzone dopłaty większe niz w
                  katalogu.Ale nie żałuję ale wyciągam wnioski.Natomiast po obejrzeniu programu
                  T.V i niektórych wypowiedzi nie zaryzykuję wyjazdu z TRIADą.To ma być nie tylko
                  zwiedzanie,ale wypoczynek,a nie stres.
                  a Ty deo,chwal triadę(a może jesteś ich przedstawicielem) i ciesz się ,że nie
                  miała w twoim wypadku jakiejś wpadki.
                  Jeden lubi mamę,drugi córę.są gusta i guściki.
                  byłem w Jordanii z Rain B.Może i zapłacilem więcej,ale zapłaciłem tyle i ile
                  wiedziałem,że zapłacę.I żadnych zastrzeżeń.
                  Roman K.
                  • Gość: deo Re: Do Deo IP: *.wss.zgierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 19:23
                    a Ty deo,chwal triadę(a może jesteś ich przedstawicielem) i ciesz się ,że nie
                    miała w twoim wypadku jakiejś wpadki

bzdury piszesz kolego ... chwale konkretnie 7 + 7 autokarem Triady na
                    którym byłem

ale teraz to zapytałem sie grzecznie - może możecie podrzucić jakąs
                    oferte inna niż Triady te znam z katalogu aby odpocząc i jeszcze cos
                    zobaczyc ....
                    bo wakacje się zbliżają i warto by było cos nowego zobaczyć ...
                    odpowiedziała mi Miriam za co dziękuje i tobie też bo wskazałeś Rainbow Tour
                    więc nie będę szukał po omacku ....

i tyle ... rezydentem Triady nie jestem ani niestety żadnego innego
                    biura i muszę podróżować za własne toteż chciałbym za moje jak najwięcej
                    zobaczyc w godnych warunkach a nazwa biura jest mi doprawdy obojetna
                    oczywiście w ramach możliwości finansowych ..
                    pzdr deo
            • Gość: annie2003 Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:29
              widzę Skorpio, że zeszłoroczny wyjazd jeszcze Ci się czkawką odbija.. cóż, ja w
              tym roku jadę z nikim innym, jak z Triadą, nie gdzie indziej jak do Holiday Inn
              Amphoras, juz cieszac sie na objazd po Syrii i Jordanii a takze chwilowy pobyt
              w syfiatym hotelu w Nuweibie z cudna pusta plaza.. juz ciesze sie na mysl iz sa
              duze szanse na ta sama pilotke.. smiac mi sie chce na mysl o koniecznosci
              transferu przez Izrael i wymiany paszportu.. pewnie myslisz ze mamy nierowno
              pod sufitem.. coz, od tylu wyjazdow jest super, od poczatku w biurze po
              realizacje na wyjezdzie, ze wiekszym ryzykiem byloby testowanie innych biur,
              ktore nie maja tak ciekawej oferty kierunkowej. trzymam kcuki za Twoje udane
              wyprawy i czekam na nowe zdjecia :)
              • Gość: scorpio1956 Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:56
                Fajnie napisałaś.
                To mi się podoba. I to bardzo.Jeżeli nastawisz psychicznie się z góry na
                malutkie przeboje z Triadą,to będzie super.Ja wiedząc o wpadkach Triady byłem
                jednak zszokowany.Chodziło TYLKO o ten bajzel po stronie egipskiej.Bo objazd po
                Izraelu był SUPER!!!.Całe szczęście,że ten objazd po stronie izraelskiej był w
                gestii izraelskiego przedstawiciela i Triada na to(na całe szczęście ) nie
                miała wpływu.Myślę też ,że po tych wpadkach ,Triada troszeczkę zrozumiała i
                wymieniła,niepanującą nad sytuacją ,Panią Główną Szefową w Sharmie.
                Z opowiadań tych co byli na objeździe z Hurghady,to po tamtej stronie jest O.K.
                Czyli można zapanować nad sytuacją.
                A co do Nuweiby z faktycznie z cudowną(bałtycką) plażą,to mogę i w hotelu
                klasy turysycznej mieszkać,ale pościeli i ręczników po kimś niezdzierżę.No i
                całe szczęśćie,że i kabanosy z sobą miałem,bo choć uważałem się za odważnego,to
                oprócz piwa w ich"stołówce" nie ruszyłem NIC.
                Chwalić należy niewątpliwie za odwagę Triady w przecieraniu nowych
                kierunków.Dopiero inni za nimi idą.Chwalić należy ich dobrze przygotowanych
                pilotów.Ale należy jasno tez mówić o ich wpadkach.I być może kiedyś odważę się
                zaryzykować wyjazd z nimi,bo kierunki mają ciekawe.
                Natomiast pobytówki NIGDY.Z kilku powodów.Zawyżonych cen w stosunku do innych
                B.P.(pisałem o ich nieuczciwych chwytach marketingowych.W Sharmie oprócz
                sztandarowego bardzo dobrego hotelu Holiday Inn Amphoras,nie maja nic
                ciekawego.Albo zawyżone gwiazdki w hotelach na skraju miasta,albo w hotelach w
                przebudowie,bez gwiazdek.
                I życzę miłego pobytu.I aby nie zmieniono Tobie hotelu.Trzymam kciuki.
                Pozdrawiam
                community.webshots.com/user/scorpio1956100
                • Gość: annie2003 Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:53
                  dzięki za dobte słowo :) cóż, może nie uwierzysz, ale w zeszłym roku, po tym
                  jak się nacztałam na forum wszelakich historii, nastawiłam się przed wyjazdem
                  wyjątkowo bojowo.. a że jeszcze pracuję w hotelu, to mniej więcej wiem, od
                  kiedy zaczyna się wina hotelu, a do kiedy odpowiedzialność ponosi biuro
                  podróży.. nastawiłam się tak, że bez kija nie podchodź :)) ale jakoś różne
                  perypetie przebrnęłam z uśmiechem na ustach, głównie dzięki relacji Twojej i
                  Miriam, wiedziałam, co może nas czekać, a i fakt, że jechałam dopiero w
                  sierpniu sprawił, iż do tego czasu Triada wiele poprawiła.. w tym roku też jadę
                  z ustawą o usługach turystycznych w ręku :)) ale wierzę, że będzie dobrze,
                  zwłaszcza z naszą zaprzyjaźnioną pilotką..dziwi mnie tylko tak wiele
                  negatywnych uwag odnośnie oferty cenowej.. ja NIGDY nie miałam z tym problemu..
                  tak jak wyczytałam w katalogu, tak usłyszłam w biurze, co i tak się potem
                  zmieniło, bo dostałam rabat.. nie wierzę w reklamy typu wakacje za 500,-.. tak
                  samo jest z low costami i ktoś, kto ma choć lekkie pojęcie o zagrywkach
                  marketingowych, powinien wyczuć, iż jest to nasza ulubiona cena "od".. na
                  szczęście mamy teraz tak szeroki wachlarz ofert z tysiąca i jeden biur, że
                  każdy powinien znaleźć coś dla siebie.
                  myśli o zmianie hotelu nawet do siebie nie dopuszczam. co więcej, obyślam plan
                  zamiany pokoi, by dostać dokładnie ten sam lub podobny do zeszłorocznego :))
                  musi byc dobrze. i będzie. tego życzę nie tylko sobie ale i Wam wszystkim :))
                  PS: mogę się chyba uważać za twardzielkę, bo odważyłam się na więcej w stołówce
                  w Nuweibie i jakoś jeszcze żyję.. bardziej wykosiła mnie kuchnia turecka :))))))
                  • staniwaw Re: uwaga na: z Triadą 7+7 14.03.06, 18:26
                    Do annie2003;A ja czytam i widzę że mamy kolejnych sąsiadów do pobytu w Holliday
                    i Syrii z Jordanią na 12 września.Skoro Pani poraz drugi wybrała ten
                    hotel-znaczy,że dobrze wybraliśmy!!!To cieszy,a może dorzuci Pani jakieś
                    ciekawostki???Pozdrawiam
                    • Gość: annie2003 Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:16
                      z sąsiedztwem może być ciężko, bo hotel jest położony na bardzo dużym
                      terenie :))) no i lecimy wcześniej, bo z początkiem sierpnia. ale rzeczywiście
                      hotel bardzo przypadł nam do gustu, więcej szczegółów zawarłam w dziale Egipt -
                      hotele, polecam lekturę. Warte odnotowania - kantor w hotelu ma o dziwo
                      korzystny kurs wymiany, więc warto wymieniać pieniądze na miejscu - wygodniej i
                      opłacalnie. Mam nadzieję, iż i w tym roku trafię na turnus z małą ilością
                      Włochów.. chociaż z tym może być ciężko, bo hotel w 80% jest nastawiony na
                      obsługę tychże gości. Trudno jest mi napisać więcej, niż w opisach hoteli, nam
                      się podobało absolutnie wszystko, zero zarzutów :)))
                      • staniwaw Re: uwaga na: z Triadą 7+7 16.03.06, 15:39
                        Do annie2003-dziękuję za odpowiedź,cieszę się że dobrze wybrałem hotel,pisząc o
                        sąsiedztwie miałem na myśli bratnie dusze jadące na tę samą imprezę.Po powrocie
                        z pewnością będę miał pytanka ,bo Pani przeciera szlak. Chciałbym skorzystać z
                        Pani wiedzy w temacie tej imprezy ale nie moge ich zadać na forum,ponieważ mogą
                        być nietematyczne lub mało interesujące dla ogółu forumowiczów,a już zwracano mi
                        kilkakrotnie uwagę,nie chcę zostać recydywistą.Może przez skrzynkę
                        "małpagazeta.pl???Pozdrawiam
                        • Gość: annie2003 Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 23:09
                          nie ma problemu, z przyjemnością podzielę się wrażeniami i uwagami po powrocie
                          z imprezy.. w końcu po to jest to forum.. żałuję jedynie, iż ani Skorpio ani
                          Miriam nie jada przede mna.. w zeszlym roku uzyskalam z ich relacji ogromna,
                          pomocna wiedze..
                          • miriam_73 Re: uwaga na: z Triadą 7+7 18.03.06, 23:03
                            No to tym razem Ty zdasz szczegółową relację co i jak i dostarczysz informacji
                            innym :))). Jestem napradę ciekawa co z tą przeprawą przez Izrael i wjadem do
                            Syrii.
              • Gość: kom Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 16:47
                Witaj Annie2003,
                Radzę Ci ,nie ciesz się zbytnio. Ja też w zeszłym roku cieszyłam się że będę
                wypoczywała w hotelu Holiday Inn Amphoras, gdyż wykupiłam pobyt w tym hotelu
                kilka miesięcy przed wylotem,a po objazdówce pilotka poinformowała nas, że
                egipski kontrahent egipski zerwał z Triadą umowę i zawiozła nas do hotelu o
                dużo niższym standardzie, w drugiej linii od morza i tam nas zostawiła.
                Przez kilka godzin siedzieliśmy w holu i wydzwanialiśmy gdzie tylko się dało
                (nawet do Triady do Warszawy) gdyż żaden z pilotów ani rezydentów w Shermie nie
                miał dla nas czasu. Gdy po kilku godzinach się zjawił, byliśmy tak wściekli, że
                oznajmiliśmy mu , że nie będziemy mieszkać w tym nędznym hotelu, bo
                zapłaciliśmy za dużo lepszy . I dostaliśmy lepszy hotel, więc skończyło się
                dobrze. Ale już wiem , że jadąc z Triadą nie ma się co cieszyć, bo "wpadki"
                mogą kosztować turystów dużo nerwów.
                • Gość: piotr Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.03.06, 11:57
                  wróćiłem z Rejsu z Triadą i bardzo chwalę zarówno rezydentkę w Hurghadzie jak i
                  przewodniczkę podczas rejsu.
                  Po prostu treba czytac ofertę i warunki szczegółowe pobytu.
                  A ukłąd 2 dni w hotelu - rejs - 5 dni pobytu jest przemyślanym rozwiązaniem, bo
                  samoloty potrafią się spóźnić nawet 8 godzin, jest czas na aklimatyzację i
                  odpoczynek po podróży.
                  pozdrawiam i życzę udanych wakacji
                • Gość: annie2003 Re: uwaga na: z Triadą 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 19:39
                  dzięki za dobrą radę, ale jakoś się jeszcze nie boję. znam swoje prawa i jak
                  biuro na miejscu będzie chciało mi wyciąć taki numer to się nie zgodzę. ich
                  obowiązkiem jest mi zapewnić minimum ten sam standard lub wyższy. Odpukać, jest
                  to mój trzeci wyjazd z Triadą, dla moich znajomych piąty i póki co, nie możemy
                  się skarżyć. kwestia nastawienia, oczekiwań i przygotowań. pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka