Dodaj do ulubionych

La Reine *** - Dahab

03.03.06, 21:11
Hej! Czy ktoś z Was był może w tym hotelu??? Szukałam na forum, ale niczego
nie mogłam znakleźć. Będę wdzięczna za jakiekolwiek wiadomości. Pozdrawiam
Egiptomaniaków :)
Obserwuj wątek
    • Gość: puffy Re: La Reine *** - Dahab IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.06, 23:00
      To niezbyt duży hotel z basenem (bodajże 1 piętro ),zlokalizowany u zbiegu ulic
      w rejonie Masbat/Asila w centrum Dahabu.Co prawda nie nocowałem w nim ale
      trochę inf mogę przekazać.Do lini brzegowej jest ok 300 m , plaża w tym rejonie
      nie zachwyca (wąska , ogólnodostępna , żwirowo-piaszczysta) ,ale jest punktem
      wypadowym do "nurów" w rejonie El Garden , Lighthouse i innych.W tym rejonie
      jest mnóstwo baz nurkowych więc pobyt w tym hotelu jest idealny dla tych co
      nurkują.W pobliskiej Maszrabie , wzdłuż promenady toczy się główne życie Dahabu-
      kafejki , restauracje , dyskoteki a dalej centrum handlowe.Dahab obecnie
      niestety zmienia się - ostatnio widziałem sporo rozpoczętych budów ( sklepów ,
      małych i dużych hoteli)więc z urokliwej beduińsko - hipisowskiej wioski
      ewoluuje w stronę komercyjnych kurortów .Szczególną atmosferę Dahabu czuje się
      wieczorem , kiedy w plażowych restauracjach można rozkoszować się szumem
      morza , blaskiem księżyca , smakiem i zapachem sziszy ..........Wracając do La
      Reine uważam ,że pobyt w nim to wybór dobry ze względu na samą miejscowość ,
      natomiast myślę ,że w Dahabie są lepiej położone hotele np Nesima ( bliżej
      plaży i dalej od może nieco uciążliwych ciągów komunikacyjnych).Inną sprawą
      jest mała dostępność hoteli w Dahabie w biurach podróży.Miłego pobytu :)
      • Gość: Stiwi Re: La Reine *** - Dahab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 02:42
        Ahh puffy nawet nie pisz proszę, że Dahab zmienia się na gorsze. To piękne
        miejsce, oby nigdy nie zatraciło swojego magicznego klimatu.

La Reine jest przejściowo zamknięty (pewnie remont), tak przynajmniej piszą na:
        www.planetdivers.com/dahab/pl/hotel.html
        Tu więcej informacji i zdjęć o hoteliku:
        alfastar.com.pl/egipt_hotele/dahab/la_reine.html
        Co do Dahab, to fakt, że nie ma zbyt dużego wyboru jeśli chodzi oferty biur
        podróży. Jedynym biurem, które ma na stałe w ofercie zorganizowane wyjazdy do
        Dahab, to AlfaStar, ich oferta hotelowa jest mizerna, tylko jeden hotel w
        centrum "New Sphinx", ale opinie słyszałem różne... zresztą zapoczątkowałem
        taki temat dość niedawno odnośnie zakwaterowania w Dahab, trochę pomocnych
        informacji jest:
        tinyurl.com/p6dt7
        Przerobiłem trochę materiału jeśli chodzi o zakwaterowanie w Dahab, przejrzałem
        sporo stron i z takich lepszych hotelików, to:
        - Nesima Resort www.nesima-resort.com/ (65euro/dzień w szczycie sezonu)
        - Coral Coast www.desert-divers.com/page79.html (43-49euro) - swoją
        drogą nurkowałem w Dahab z tą bazą Desert Divers i mogę szczerze polecić.

Jadę w kwietniu do Dahab, kupiłem sam przelot i zaryzykowałem taki cały package
        z zakwaterowaniem i nurkowaniem w:
        www.bedouin-lodge-dahab.com/
        Hotelik zlokalizowany kilkaset metrów od centrum (mapka na
        www.sinaidivers.com), pozbawiony basenów i wszelkiej maści zbędnych rzeczy
        niepotrzebnych nurkom, kosztuje w szczycie sezonu 22euro za nocleg w najlepszej
        kategorii pokoju, więc atrakcyjnie - po powrocie mogę opisać wrażenia jeśli
        będzie takie zainteresowanie.
        • chalila Re: La Reine *** - Dahab 06.03.06, 00:45
          Dzięki, pewnie sama bym się tego nie doskrobała ;) Jadę na wycieczkę objazdową
          pod koniec marca i jest taka możliwość, że na parę dni wylądujemy właśnie w
          Dahab. Może tak przy okazji macie też jakieś dane odnośnie biur regionalnych
          oferujących wycieczki fakultatywne w tym miejscu? Chętnie bym sobie
          posnorkowała, ale nic nie wiem na temat tamtejszej oferty. Pozdrawiam!
          • Gość: Stiwi Re: La Reine *** - Dahab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 00:57
            Nie ma z tym na miejscu żadnego problemu, miejscowi sami Ci będą proponowali
            różne wycieczki fakultatywne. Poza tym na podanej przeze mnie stronie
            planetdivers.com masz sporo informacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka