Dodaj do ulubionych

Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg

06.03.06, 17:15
Sun&Fun w sezonie letnim 2006 zrezygnowal z Fischera do Hrg na korzysc AMC
Airlines... Zastanawiam sie czy to dobra decyzja tego biura podrozy czy
niekoniecznie. Ostatnio slychac bylo o kilku "grzeszkach" Fischera i
Centralwings.. Jakis czas temu czytalam na forum ze firmy rezygnuja z AMC
poniewaz ich maszyny nie nadaja sie do latania. Jakie sa Wasze opinie ?
Obserwuj wątek
    • derduch Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 06.03.06, 17:21
      AMC mi się podoba, dają dobrze zjeść i do kabiny w locie wpuszczają :-)
      • Gość: web Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 17:30
        chyba nie mieli wyjścia, i nie tylko oni
    • iberia30 Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 06.03.06, 18:01
      mam nadziejem, ze i Exim pojdzie w ich slady.
      • anuulka Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 06.03.06, 18:16
        dlaczego masz taka nadzieje?
        • derduch Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 06.03.06, 18:25
          Jaka mam nadzieje? Na co?
          • anuulka Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 06.03.06, 18:34
            to bylo do iberii nie do Ciebie
            • derduch Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 06.03.06, 18:38
              A to sorki Anuulka, ja mam ją w niewidzialnych stąd pomyłka.
              A swoją droga to ona tu się jeszcze pokazuje?
              • iberia30 Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 06.03.06, 21:46
                no jak widac derduszku wyobraz sobie, ze mam sie calkiem niezle, mimo pewnych
                tchorzy, ktorzy chca mnie wytepic tylko cos chlopakom to nie wychodzi, nie wiem
                jak oni ale ja mam z nich niezly ubaw.
        • iberia30 Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 06.03.06, 21:47
          bo Exim tez lata z Fischerem.
          • anuulka Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 06.03.06, 22:07
            wszystko fajnie ze lata ale czemu Cie to tak boli????? amc lepsze?
            • kruszynka301 Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 06.03.06, 22:15
              też mam lecieć z Fisherem ze Scanu, i po ostatnich awariach ich samolotu/ów (mają chyba 3, więc nie wiem, czy zepsuły się 2 czy, jeden) czuję się nieswojo. Wolałabym lecieć innymi liniami.
              • Gość: Jola Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 08:24
                Po tym co sie naczytałam o Fiszerze ja też mam obawy.Licze że Exim też z nich
                zrezygnuje, bo mam z nimi lecieć w kwietniu..No chyba ,że wszystkie złe opinie
                o nich sa przesadzone
                • Gość: Grzesiek Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 09:48
                  Witam! Ponieważ w zeszłym roku byłem w Egipcie 5 razy, wtrącam swoje trzy
                  grosze. Latałem z Fisherem, Centralwings i AMC, a raz nawet z AirCairo. Wygląda
                  to tak, że AMC i AirCairo częstują posiłkiem, reszta już nie - tłumacząc to
                  potanieniem biletów. W samolotach zasadniczej różnicy nie widziałem, chociaż
                  najbardziej komfortowo był wyposażony właśnie AirCairo (choć ludzie twierdzą,
                  ze to syf!) - monitorki nad siedzeniami z mapą podróży, lokalizacją samolotu i
                  temperaturą, obwoźny sklep wolnocłowy itp. Prawdę mówiąc AirCairo był "zamiast"
                  lotu powrotnego AMC z Hurghady do Warszawy, kiedy tamten się zepsuł i czekałem
                  ok. 5 godzin w "akwarium" na lotnisku w Hurghadzie na to aż następny samolot
                  przyleci z Kairu!
                  Pozdrawiam - a o moich przygodach związanych ze złamaniem ręki w Egipcie i
                  skandalicznym zachowaniem się EXIMU, Signal Iduny i pożal sie Boże konsula -
                  następnym razem.
                  Grzesiek
                  • Gość: Jola Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:13
                    Mnie nie zalezy zupełnie na cateringu a jedynie na szczęśliwym przelocie tam i
                    z powrotem. Do tej pory latałam czarterem LOTu i Centralwings.Nie mam
                    doświadczeń ani z Fiszerem ani Eximem. Odnosnie Eximu czytałam pozytywne opinie
                    co do Fiszera niestety wręcz odwrotnie /ostatnio/Dlatego niepokoje się bo
                    zmiana przewoźnika nie wchodzi w grę chyba że zrobi to Exim ,oby!
                    Przykro mieć jakieś niemiłe zdarzenie na urlopie, pech.Mój mąż rozchorował sie
                    w Turcji ale z Signal Iduna nie mieliśmy żadnych problemów z rozliczeniem
                    kosztów leczenia
                    • Gość: Grzesiek Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:41
                      ja niestety miałem kłopoty i to duże, tylko nie wiem przez kogo bardziej -
                      Signal Idunę, czy EXIM!Rezudentka pierwotnie obiecywała przebukowanie biletu za
                      darmo, przed wylotem mojego samolotu dowiedziałem się że mam dopłacić 160$,
                      potem okazało się, że KONSUL SIĘ NA MNIE WYPIĄŁ i mam o nim jak najgorszą
                      opinię - jakiś stary chyba aparatczyk. W końcu moja rodzina w Polsce była
                      zmuszona kupić mi bilet w EXIMIE za 1000 PLN!!!!!! Na dodatek powiedzieli mi w
                      tymże BP, że nie przyjmą reklamacji, bo składa sie je do tygodnia po przylocie.
                      A JAK JA MIAŁEM ZŁOZYĆ DO TYGODNIA< JAK PRZYLECIAŁEM TYDZIEŃ PÓŹNIEJ I TO NIE Z
                      WŁASNEJ WINY I WOLI???
                      Jest mi przykro, bo często latałem z EXIMEM, uprzednio nie zawiodłem się na tym
                      biurze, a tu taka zadyma!!!
                      Pozdrawiam
                      Grzesiek
                      • derduch Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 07.03.06, 12:48
                        Mam nadzieje że tego nie odpuscisz? Jaby co to służę namiarami na świetną(i
                        śliczną!) Panią mecenas.
                        • Gość: Grzesiek Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:58
                          Z przyjemnością! Jakby co na razie za singla robię!!! A w Signal Idunie
                          złożyłem papiery i czekam na efekt. Pewnie pomoc prawna będzie potrzebna, bo w
                          Egipcie zostałem nie dlatego że mi jeszcze nie nastawili ręki, ino... szpital
                          mi ZATRZYMAŁ PASZPORT, bo nie mieli potwierdzenia płatności z Signal Iduny!!!
                          Samolot odleciał w piątek, potwierdzenie było w sobotę wieczorem!!! I jeszcze
                          na moje żądanie pomocy odpisali mi sms-em "z punktu widzenia medycznego był Pan
                          zdrowy i mógł Pan odlecieć" !!! Nie wkurzyłbyś się? Dobrze że menago hotelu
                          pokazał klasę i w trakcie tych perypetii byłem w hotelu GRATIS!!!
                          • derduch Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 07.03.06, 13:10
                            Skontaktuje się z prawnikiem i się odezwe na maila ggr******
            • iberia30 Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 07.03.06, 17:01
              bo ostatnio samoloty Fischera maja czesto spoznienia, kilka-kilkanascie
              godzin.Mam nadzieje, ze wiecej nie bedzie mi dane leciec z nimi.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=36269814
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=36574281
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=32051570
              • anuulka Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 07.03.06, 17:22
                Widzisz iberio. Lecialam z Fischerem 4 razy i wszystko odbylo sie bez
                najmniejszych zastrzezen. Wyloty co do minuty, idealny lot, ladowanie i start,
                jedzenie choc platne (na szczescie bardzo niewiele) smaczne i swieze, obsluga
                mila. Dlatego wlasnie zastanawialam sie czy dobra biuro podjelo decyzje,
                poniewaz nieraz slyszalam o olbrzymich opoznieniach wylotow w AMC. A nie lubie
                jak ktos mi skraca z nienacka wakacje na ktore tak dlugo trzeba zawsze czekac ;)
                • derduch Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 07.03.06, 17:33
                  Widze że polemizujesz z "niewidzialną" Nie wiem czy to ma sens, ta osoba
                  poprostu MUSI znac sie na wszystkim, a na lataniu w szczególności.
                  Szkoda nerwów.
                  • iberia30 oj derduszku nasza alfo i omego 07.03.06, 18:52
                    dobrze ze jestes bo TY sie znasz na wszystkim w kazdej dziedzinie.
                    • Gość: voya do iberia30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 19:10
                      widac ze jestes wyjatkowo bezczelna kobieta, derduch napisal wyraznie ze cie nie
                      widzi a ty trolujesz w jego strone. dziwilam sie z jakiego powodu ludzie tepia
                      cie na roznych forach, teraz juz to wiem. twoja popisy indolencji przejda do
                      histori na gazeta.pl. zaraz sie pewnie dowiem ze w jakims spisku uczestnicze?
                      jescze nie, ale zdecydowanie przylaczam sie do grona tych ktorzy robia ci
                      poprotu na zlosc.

przepraszam za brak polskich liter
                      mam za to arabskie :)
                      • iberia30 Re: do niezalogowanej voya 07.03.06, 19:26
                        skoro derduch mnie nie widzi to moze niech sie na temat moich postow czy tez
                        rozmow z innymi nie wypowiada.Wiec kto tu trolluje?
                        A takich jak ty usilujacych pozbyc sie mnie z forum po prostu mam w nosie,kazdy
                        moze pisac to na co ma ochote taka jest idea forum.
                        Zegnam.
                        • Gość: Zbychu Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 21:08
                          < ta osoba
                          <poprostu MUSI znac sie na wszystkim, a na lataniu w szczególności.

Ja odnosze wrażenie Derduch, że to Ty znasz się na wszyzstkim.
                          Było ok dopóki:
                          "Juz miesiąc nigdzie nie bylismy"- żenada i słoma z butów

+ to "towarzystwo wzajemnej adoracji" w innym poscie

A co do "zlotów egiptomaniaków" - weźcie jeden album- przeciez wszystkie
                          zdjęcia są takie same- wiocha beduinów, Karnak, w Kairze piramidy i ewent (jak
                          któreś "zaszalało' ;) ) Cytadela i Khalili ;) hehe
                          Jak mozna być "egiptomaniakiem" kiedy nie zna się Egiptu? odpowiedzcie proszę
                          bo ciekawi mnie Wasz swiat.
                          Nie wywołuje awantury- po prostu pytam
                          Ktoś jedzie na wypoczynek czyli "gnicie" 2 tyg na plazy- ok jego wybór , nic do
                          Niego nie mam
                          Ale kiedyt ktoś twierdzi ,że z fakultetem-szybciej,lepiej,wygodniej, taniej+=
                          kłamie
                          Ja wydam tyle przez tydzieć co Wy za ten jeden fakultet i nie wstaję o 1:30 w
                          nocy i nie wracam z językiem do pasa tez o takiej godzinie.
                          Wstaję jak mi pasuje, jadę kiedy chcę, a za tą kase mogę nie robic chociazby
                          kroka- zawioza mnie taxi, więc nie mówcie ,że to Wasza wygoda itp.
                          Po prostu 5 letni dzieciak dałby sobuie rade sam w Egipcie, ale Wy niestety
                          nie ;( i tyle........................

• anuulka Do Zbycha prawdziwego Egiptomaniaka 07.03.06, 21:23
                            Ja mam do Ciebie prosbe. Poki w encyklopedii lub slowniku nie znajde definicji
                            pojecia Egiptomaniak to pozwol ze bede je interpretowac dowolnie i pozwol na ta
                            interpretacje innym. Rob jak chcesz jezdzij jak chcesz o ktorej chcesz z kim
                            chcesz i za ile i daj innym spedzac czas i pobyt w Egipcie tak jak maja na to
                            ochote. Zapewniam Cie, ze nie jestesmy stadkiem barankow ktore poradzic sobie
                            moga tylko na wycieczce z rezydentem za reke. Masz wysokie mniemanie o sobie i
                            pogardliwie odnosisz sie do osob ktorych nie miales okazji poznac. Nie rozumiem
                            tego. Mnie Twoj swiat nie interesuje i nie zamierzam tlumaczyc sie jak mozna
                            byc Egiptomaniakiem jesli odwiedzilo sie tylko wioche beduinow. Zaloz moze
                            specjalne forum dla tych prawdziwych Egiptomaniakow i przed rejestracja
                            uzytkownika sprawdzaj jego portfolio. Mysle ze bedziesz sie na takim forum czul
                            lepiej niz tutaj wsrod fakultetowcow.
                            Pozdrawiam serdecznie
                            CZterolatka
                          • derduch Re: 07.03.06, 21:30
                            A ja odnosze wrażenie że cytujesz nie mój tekst, ten dotyczący tego besserwissera
                            Natomiast "juz miesiąc nigdzie nie bylismy" jest wyrwane z kontekstu, to było
                            zartobliwe, złośliwcze, musisz mieć zakuty łeb skoro tego nie dotrzegłes.
                            A przez ciebie przemawiają moim zdaniem kompleksy, za dużo o kasie pierdzielisz
                            w swoim poście.
                • iberia30 Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 07.03.06, 18:51
                  rozumiem, ze masz pozytywne doswiadczenia z Fischerem.To dokladnie jak z Triada-
                  tyle osob na nich psy wiesza, a ja z nimi bylam i pol mojej ekipy z pracy-
                  kazdy na innych wyjazdach i wszystko bylo ok;-).
                  • cameltravel Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg 07.03.06, 22:59
                    Fischer air został kupiony przez grupę Open Travel - powstałą z połączenia
                    Podróży TV i Open Travel które to teraz stanowią jedną silną grupę.
                    Przypuszczam, że teraz lata gdzie indziej i poprostu podniósł ceny - moja
                    opinia sądząc po cenach wycieczek w inne destynacje. w AMC podobało mi się -
                    dawali jeśc i to dobrze. Byli milsi niż nasi (choć do ludzi z Fischera nic nie
                    mam). no i fakt wpuszczaja do kabiny pilotów a na monitorkach widac gdzie
                    lecisz (taki lekki snobizm ;)).
                    Mam nadzieję że odbije sie to też spadkiem lub przynajmniej brakiem zmian w
                    cenach sun fun!

pozdrawiam ewa
    • Gość: Stiwi Re: Sun&Fun zrezygnowal z Fischera do Hrg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 23:53
      Fischer jest w porządku, mam nadzieję, że biura nie zaczną masowo zmieniać
      Fischera na tą tragedię egipską AMC - jeśli mowa o wysłużonych samolotach :)
      Mają też świetnie ustawione godziny lotów np do Sharmu wylot 8 rano z Wawy,
      wylot z Sharmu bodajże o 15 (żadnego czekania, wykwaterowania ostatniego dnia o
      12:00 w południe i wylot po północy - choć i to ma swoje uroki szczególnie dla
      kogoś kto nie lata często, to ten ekstra dzień może być dużo).
      • abirka Re: Do Stiwiego 08.03.06, 09:32
        Stiwi, jak zwykle każdy mówi na podstawie własnych doświadczeń. Ja do tej pory
        latałam egipskimi liniami i poza jedną niesmaczna sytuacja nic złego powiedzieć
        nie mogę o niczym. A juz na pewno uzyc okreslenia"tragedia egipska". A w
        kwestii godzin lotów to zobacz na aktualne godziny lotów na stronie Eximu. To,
        że Tobie trafiły sie takie dogodne godziny absolutnie nie znaczy, że zawsze
        takie są.

PS. Kiedys powoływałes sie na mnie jako świadka w sprawie Twoich problemów z J.
        Didzińskim. Proszę, nie rób tego więcej, bo ja żadnym świadkiem NIE BYŁAM. Ja
        tylko dostałam od Ciebie sms-a, cyt.: "Janek trochę niepowazny". Więc nie zycze
        sobie wplątywania mnie i powoływania sie na mnie w sprawach, z którymi nie mam
        NIC wspólnego. Bez względu jakie zdanie mam o tym panu.
        • Gość: Jola Re: Do Stiwiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 10:49
          Nie wiem dlaczego tak się dzieje , ale zauważyłam nie tylko w przypadku Exim-u
          i nie tylko w przypadku Egiptu ,że dużo korzystniejszy rozkład lotów jest z
          Warszawy niż z pozostałych lotnisk.W ubiegłym roku byłam na Krecie i tez
          wylatując z Warszawy miało sie o cały dzień dłuższy urlop niz np.
          Katowic /Centralwings/
          Analizując teraz Egipt Hurgada jest tak samo. Czy reszta Polski jest gorsza ?
        • Gość: Stiwi Re: Do Stiwiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 14:29
          Fakt, nie byłaś, chodziło raczej o potwierdzenie, że byłem w tym samym okresie
          co Ty i zdarzyło się co się zdarzyło (że nie wyssałem sobie tego z rękawa).

Co do "tragedii egipskiej" AMC, podtrzymuje swoje zdanie. Leciałem
          tym "szajsem" raz i więcej nie wsiadam, te samoloty nie powinny być już w
          obiegu, tymczasem oczywiście polskie biura "po kosztach" decydują się na ich
          czarter.
          • anuulka Re: Do Stiwiego 08.03.06, 14:39
            Kurcze, ja wogole nie cierpie latac a jak czytam takie komentarze to mi skora
            cierpnie :(( Mialam nadzieje ze beda troche lepsze opinie eh... moze juz zaczne
            pic..
            • Gość: Grzesiek Re: Do Stiwiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 16:02
              Hm... a ja jak czytam, to się dziwię!!! leciałem i tym i tym - i prawdę mówiąc
              wielkiej różnicy nie widziałem! Chyba w tym ze AMC podaje posiłek
              (czy "jadalny" to już inna historia!) A jak juz pisałem - najlepiej wspominam
              lot "Air Cairo", z kolei najwięcej miejsca na nogi (istotne przy moim wzroście)
              ma AMC - biorę zawsze rząd 13 przy wyjściu awaryjnym! Silniki wyją jednakowo, a
              na turbulencje trafiałem we wszystkich liniach! Nie ma więc co rozdzierać szat -
              KISMET! Albo dolecimy, albo nie!!!
              Pozdrawiam
              Grzesiek
              • abirka Re: Do Grześka 08.03.06, 18:27
                Grzesiu, posiłek zwykle jadalny. A czy smakuje to już kwestia gustu ;)) Ale z
                tym miejscem na nogi to masz rację: siedzenie 4 godziny w pozycji na baczność
                nie jest ani przyjemne, ani komfortowe. Ale 13 rząd to przesada ;))). Chociaz
                jakby co to do drzwi blisko ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka