Dodaj do ulubionych

wrocilam z hurgady

26.03.06, 14:37
W piatek wrocilam z Hurgady, chetnie odpowiem, pomoge. Postaram sie poktotce opisac moj wyjazd, mam nadzieje ze moje opinie pomoga niektorym. Juz pierwszego przekonalam sie o tym, iz wlascicielom sklepow nie warto przyznawac sie do tego ze jest sie pierwszy raz w Egipcie! Mowcie ze np 3 wtedy nie beda juz tak meczyc, bedziecie sprawiac wrazenie ze wiecie na czy polegaja ich interesy. Druga wazna moim zdaniem rada to porozkladanie pieniedy po kieszeniach. Jesli sprzedawca oferuje zawyzona cene mowicie ze tyle nie macie a potem przy placeniu unikamy nieprzyjemnej sytuacji wyciagania "grubych" pieniedzy. Czesto widzac wtedy ile na prawde mamy zmieniaja oni cene. Trzeba uwazac tez na "czyscicieli butów" juz piewrwszego dnia dalam sie zlapac na ich oszustwie. Podchodza patrza na buty pytaja ile u nas takie kosztuja po czym na sile trzymaja noge czyszcza. Gdy chcialam dac za to ok 5 funtow nawet nie wiem kiedy oszolomiona sprytny egipcjanin wyciagnal mi z reki 50 funtow i w zamian wydal 50 piastrow wmawiajac ze to wiecej:). Jesli chodzi o wycieczki fakultatywne polecam Jeddah tours.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: wrocilam z hurgady IP: *.gorzow.mm.pl 26.03.06, 15:14
      rady b. praktyczne a w jakim byłaś hotelu. Nie szłyszałam o tym biurez podróży
      u ktorego wykupiłaś miejscowe wycieczki?
    • Gość: Grzesiek Re: wrocilam z hurgady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 10:04
      O rany, znów się zaczynają reklamy zakochanych panienek!!!!!!!!!!!!
      • anuulka Re: wrocilam z hurgady 27.03.06, 10:26
        Grzesiu wydaje mi sie ze komentarz o zakochanych panienkach jest nie na
        miejscu. Zwlaszcza ze prawdopodobnie nie znasz AniGGG. Poza tym aby krytykowac
        innych za kryptoreklamy trzeba samemu byc czystym jak lza ;) Mam nadzieje ze
        sie nie obrazisz.
        • Gość: Grzesiek Re: wrocilam z hurgady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 14:19
          Sorry, kajam się! A wkurzam dlatego, że mnie by za takie coś właśnie
          skasowano!!!
          Jeszcze raz przepraszam za... przegięcie z "formą"!
          Pozdrawiam
      • Gość: ANIA GGG Re: wrocilam z hurgady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 21:36
        Kolego drogi, ja w przeciwienstwie do ciebie potrafie docenic , to co jest
        zrobione dobrze.a Mirek robi dobre wycieczki.jesli chodzi o moje uczucia , to
        Cie rozczaruje------jestem mezatka i to od lat 8.dodam jeszcze , ze
        szczesliwa.pozdrwaiam Cie i uwazaj na slowa.ania
    • tojatajanka Re: wrocilam z hurgady 27.03.06, 18:12
      Po pierwsze forum to sluzy chyba do pomocy innym i dzielenia sie uwagami, po drugie nie wiem jak mozna nazwac kryptoreklama powiedzenie ze biuro w hurgadzie ma fajne, dobrze zorganizowane wycieczki? Biuro o ktorym pisze jest w Hurghadzie, zalatwia wycieczki fakultatywne, nie ma nic wspolnego z zadnym biurem w Polsce a ja przed wyjazdem do Egiptu przeczytalam o nim rowniez na tym forum, wiec nie rozumiem oc oc chodzi? Chcialam po prostu pomoc, ale widze ze jest to zbedne lepiej na forum poswieconym podrozom po Egipcie pisac nie na temat o zakochanych dziewczyn. Nie pomyliles moze forum turystyka z cafe randki?
    • Gość: wm Re: wrocilam z hurgady IP: *.75.51.150.mielec51.tnp.pl 27.03.06, 22:12
      Czy możesz napisać gdzie jest to biuro i jakie są przykładowe ceny
    • Gość: Jola Re: wrocilam z hurgady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 10:12
      Kurcze!- myslałam że bardziej namolnych sprzedawców jak w Turcjii to już nie
      spotkam a z tego co piszesz w Egipcie jest jeszcze gorzej.Ich strata - w Turcji
      prawie nic przez to nie kupowałam i w Egipcie może być tak samo.Niecierpie
      takich zaczepek ,które uniemożliwiają mi spokojne zastanowienie się nad
      zakupami.
    • Gość: AGA Re: wrocilam z hurgady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 18:04
      Ja wybieram się z dziećmi 4 i 10 lat 3 czerwca trochę się boję że mogą się
      rozchorować albo że ciężko będą znosić wycieczki np do Luxoru.Może jakieś rady
      dla mamy.
      • Gość: renia Re: wrocilam z hurgady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 20:41
        Jeśli chodzi o rady to chętnie Ci pomogę, bo mam już troszkę wprawy w wyjazdach
        do Egiptu!W czerwcu jest już niestety bardzo gorąco jeśli chodzi o wycieczki,
        zwłaszcza w Luksorze, ale napewno warto tam pojechać. Przede wszystkim zabierz
        ze sobą ciepłe ubranko do autokaru, bo przy włączonej klimatyzacji i zmęczeniu
        jest naprawdę chłodno. Warto zabrać ze sobą poduszki do autokaru z czym nie ma
        najmniejszego problemu, bo spokojnie możesz zabrać nawet te hotelowe :)))
        Polecam Ci gorąco zajęcie miejsc (może to głupio zabrzmi) nad toaletą w
        środkowej części autobusu, bo tam dzieci mogą sobie swobodnie położyć siedzenia
        i smacznie spać całą drogę :)) Zabierz też ze sobą naprawdę duże ilości wody,
        bo z jej kupnem, zwłaszcza po rozsądnych cenach po drodze może być ciężko.
        Napewno okrycia głowy dla dzieci, no i musisz uważać na pociechy zwłaszcza w
        Dolinie Królów przy przejściu koło sklepików, bo sprzedający tam są dość mocno
        zaczepliwi. Nie daj się nabrać na ich "chwyty reklamowe", że wszystko jest za 1
        LE, albo że jak kupisz jedno to drugie gratis itp. Najlepiej szybko i obojętnie
        przejść koło nich, a wiem że z maluszkami może być to troszkę ciężkie. Jeśli
        chodzi o resztę wycieczki to jedynym minusem może być dla Was upał, ale
        naprawdę warto to przeżyć :)))))
        • anuulka Re: wrocilam z hurgady 29.03.06, 21:13
          Ja jeszcze polecam wziasc troche 1-funciakow na toalety po drodze na
          postojach.. Jeszcze sie nie zdarzylo (moze mialam pecha) aby wydawali reszte.
          Wszedzie stoja takie duze skarbonki i albo wrzucasz 1 albo wrzucasz 5 ale wtedy
          Twoja strata. Mozesz tez zabrac cukierki i drobniaki dla zebrzacych dzieci w
          Luksorze.. Pamietaj jednak ze jesli dasz to zbiegnie sie ich masa a jak nie
          dasz to bedziesz pewnie miala wyrzuty sumienia ;))
          • Gość: Turysta Re: wrocilam z hurgady IP: *.toya.net.pl 30.03.06, 10:42
            Hm, nie jestem zwolennikiem dawania dzieciakom pieniędzy. Jesli już to jakieś
            batoniki, wafelki, czy nawet przybory szkolne, jak długopisy, kredki, gumki.

Nie uczcie ich żebrania o kasę, bo nawet jeśli uspokajacie swoje sumienie, to
            jednak uczycie ich złych zachowań.
    • Gość: Wiktoria Egipt, Hurghada 16-24.03 2006 IP: *.net129.okay.pl 01.04.06, 14:29
      Witaj! Byc moze lecialysmy tym samym samolotem, ja rozwniez w piatek 24.03 wrocilam z Hurghady, doakladniej z Safagi bo tam miala hotel. Pozdrawiam!
      • Gość: Grzesiek Re: Egipt, Hurghada 16-24.03 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 12:31
        Czekamy na relacje - o hm uczuciach też!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka