Dodaj do ulubionych

Alfa Star - Taba

IP: *.chello.pl 17.05.06, 06:32
Witam. Wróciłam z wypoczynku z Alfa Star w Tabie. Byłam w Radisonie Sas w
Tabie. Hotel czyściutki, ładny i pokoje na prawd ę przestronne. Miałam pokój
z widokiem na ogród i morze. Ale większość pokoi tak ma..
BArdzo podobał mi się ten wyjazd a w szczególności wycieczka Wielie Safari.
Uwaga trzeba założyć spodnie bo sie jedzie około 1 godziny na wilebłądach.
Alfa Star ma fajnych rezydentów a w szczególności Imada. Człowiek bardzo
uczynny i zaangażowany w to co robi a przy okazji posiada dużą wiedzę.
Nie sposób się nudzić. Hotel też jest NIESAMOWITY. Jeśli chcecie to pytajcie!
Co do samego Alfa Star to było tak jak mi agent mówił w biurze.
Poza jedną rzeczą - inaczej sobie - tj. gorzej - wyobrażałam hotel. Ale to co
zastałam przerosło moje oczekiwania. Alfa Star dla nie na 5+ i mój agent na 5+
Obie firmy super
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Alfa Star - Taba IP: *.zvid.net 17.05.06, 09:46
      Serdecznie zapraszam do dodania oceny hotelu - www.ocenyhoteli.pl
      • Gość: aster Re: Alfa Star - Taba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 12:06
        Poopowiadaj proszę jeszcze nieco, co tam robiłaś. Kusi mnie taki sam wyjazd.
        • Gość: Anika Re: Alfa Star - Taba IP: *.chello.pl 17.05.06, 20:36
          OKi. Byłoby bardzo miło jak byś zadał kilka pytań. Odpoczywałam głównie i
          dobrze się bawiłam. Lepiej tak jak pisałam zadaj pytanka. Pozdrawiam serdecznie
    • ygb4 Re: Alfa Star - Taba 17.05.06, 13:09
      jade niedlugo do tego hotelu i mam takie dwa pytanka!!! moze ktos umie
      odpowiedziec?
      1 czy w hotelu jest dostep do netu?
      2 czy jest tam jakis kort lub boisko?
      • Gość: Anika Re: Alfa Star - Taba IP: *.chello.pl 17.05.06, 20:39
        Hej. Dostęp do netu w "Radisonku" jest. Jest na 100%
        A jeśli chodzi o sporty to na pewno jest kort, nawet pole do mini golfa. Dla
        każdego coś miłego i nawet jeśli zechcesz to sportowo możesz popływać w
        basenie. Są wydzielone tory.
        Pozdrawiam
        Jak by co pisz. Anika
        • ygb4 Re: Alfa Star - Taba 19.05.06, 20:13
          dzieki
          ciekawe czy bedzie mozna skorzystac?
          biore lapciaka ale mam nadzieje ze bedzie jakis stacjonarny z dostepem
          pozdr
    • Gość: magda30081 Re: Alfa Star - Taba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:42
      witaj, wqybieramy się do tego hotelu w sierpniu. proszę napisz o: podróży sharm-
      hotel, AL-jedzenie, napoje, sport, animacje.
      interesują mnie również wycieczki do Petry i Jerozolimy oraz nurkowanie. czy są
      tam jakieś lokalne biura podróży? (ceny)
      mój nr gg:1232047.
      z góry serdecznie dziękuję, pozdrawiam
      • Gość: Anika Re: Alfa Star - Taba IP: *.chello.pl 17.05.06, 20:44
        Hej jeśli chcesz to pogadajmy na gg. wysłałam ci kilka info
        Natomiast jeśli chodzi o przejazd SSH - Taba. To nawet może być. Jedzie sie
        około 2,5 godziny. da sie znieść. czasem tyle samo się jedzie do hoteli na
        Krecie. Napoje ci opiszę i inne atrakcje na gg. OKI?
        Pozdrawiam Anika
        • Gość: magda30081 Re: Alfa Star - Taba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 08:18
          witaj:) z niecierpliwością czekam na rozmowę na gg. Pozdrawiam:)
    • Gość: ktosiek Re: Alfa Star - Taba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:22
      Mam pyatnie odnosnie tego hotelu.Jade tam za 7dni :))
      1) Czy w poblizu jest wypozyczalnia skuterow wodnych?
      2) Czy w poblizu jest wypozyczalnia samochodow?
      • Gość: Anika Re: Alfa Star - Taba IP: *.chello.pl 17.05.06, 20:47
        Hej. Muszę cię niestety zmartwić. Nie ma wyporzyczalni samochodów. Z resztą nie
        ryzykowałabym jazdy samochodem bo w razie co to i tak turysta jest winny.
        Natomiast jeśli chodzi o wypożyczalnię skuterów to nie ma jej także. Na terenie
        plaży jest centrum sportów wodnych. Ale głównie nurkowanie na rożne sposoby.
        deska itd. Pozdraiwam
        Anika
        • Gość: klesk Re: Alfa Star - Taba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 12:02
          Mi w ofercie Alfastar podobał się hotel Hyat Regency, ale po lekturze tego wątku
          zastanawiam się na zmianą na Radison Sas.
          • Gość: Anika Re: Alfa Star - Taba IP: *.chello.pl 19.05.06, 07:22
            Witaj, jeśłi podoba ci się Hyat to jedź nie poradzę nic w jego sprawie, bo go
            nie znam. Widziałam Radissona i on jest OKI.
            Pozdrawiam
            Anika
    • Gość: sq9 Re: Alfa Star - Taba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 13:41
      niewiem czy to wychwalanie imad(ł)a jest zwiazane z jakims szczegolnym momentem
      w twoim zyciu jesli pojechalas jako singiel :), mialem nieprzyjemnosc go
      spotkac na mojej wycieczce i wiem jak zachowywal sie w stosunku do kobiet ktore
      byly same. Wiedze moze i ma ale z przekazaniem jej jest juz ciezko. mial swoja
      komoreczke czesto przy uchu?? olewal ludzi jak juz sie napatrzyl na geby? mial
      w nosie jakies dluzsze tlumaczenia? mowil czesto ze macie tutaj to i to macie
      czas do ktorejs tam i odchodzil zadowolony gadajac przez tel. Jak spotkasz
      Henia to zauwaz jakie sa roznice(nie mowie o umizgach do kobiet) w wiedzy i
      umiejetnosci zainteresowania ludziskow.(bylismy pod jego opieka w abu simbel)
      • Gość: katrin-75 Re: Alfa Star - Taba IP: *.net.pl / 80.51.232.* 18.05.06, 15:02
        rowniez moge cos powiedziec na temat tego goscia..masz racje olewal ludzi..i na
        dodatek zlodziej..jezeli ktos nie ma ochoty uczestniczyc..w wejsciu do muzeum
        to wydaje mi sie ze kase powinien oddac..a nie przywlaszczac...chyba wiecie o
        czym mowie..przeciez on kupowal bilety i niekoniecznie namawial na
        uczestnictwo.!!
        • Gość: Anika Re: Alfa Star - Taba IP: *.chello.pl 19.05.06, 07:42
          Witaj Katrin. Przykro mi że miałaś takie wrażenie o tym człowieku. Ja nie byłam
          z nim w takiej sytuacji. Więc nie mogę potwierdzić.
          Mocno współczuję. Pozdrawiam ciepło i trzymaj się. Następnym razem pewnie
          będziesz miała więcej szczęścia. Anika
      • Gość: Anika Re: Alfa Star - Taba IP: *.chello.pl 19.05.06, 07:26
        Witaj. Wychwalałam Imada nie dlatego że podobał mi się. Ja mam swojego
        mężczyznę.
        Podobała mi się jego okazywana pomoc turystom.
        Jeśli miałeś takie doświadczenie z nim to przykro mi. Nigdy się nie spoźniał
        dlatego tak napisałam. A z tym telefonem przy uchu to masz rację. Cały czas
        gadał. Ale od początku wiedział że nie ma szans u mnie. pozdrawiam Anika
        • Gość: sq9 Re: do Aniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 12:06
          dlatego pisalem o singlu,nie spoznial sie to fakt ale jego poziom buractwa byl
          nieziemski :)
          • Gość: sq9 Re: do Aniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 12:24
            zreszta najsmieszniejsze bylo to jak sie wkurzal gdy taka samotna kobietka go
            spuscila,strasznie byl pozniej "niemily" mielismy z niego ubaw :)
          • Gość: Anika Re: do Aniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:07
            Rozumiem. Współczuję
            ja tam nic do niego nie mam. Nie podobają mi sie Arabowie. Mili i to wszystko.
            Wolę Polaków.
            Pozdrawiam
        • Gość: Imad Re: Alfa Star - Taba IP: 212.122.248.* 19.05.06, 22:27
          Uwaga, bo jest dwa imada ,jeden przywodnik na reis po nilu i ten ktory byl znim
          w abu simble i drugi imad jest rezydent ktoey byl z pania na safari ,jest jesen
          w sharmie i tabe i ten drugu umad jest tam na reis i w asuanie i luksrze..i to
          ja imad rezdentem alfa star i bardzo pani dziekuje za tej przyjemny
          komplementy,i to jest mojego maila jezili pani chce ode mnie pomoc
          powerof_night@o2.pl.
          dzieki pa
          • Gość: sq9 Re: test na imada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:55
            jesli jestes naprawde tym imadem z rejsu (regency-alfa star)to napewno bedziesz
            wiedzial taka rzecz:skad dokladnie pochodzila pani ktora dala ci kosza
            (blondynka Kasia)do ktorej zalecales sie we wrzesniu 2005 na rejsie m/s
            universe byla pozniej dosyc blisko z "mafia kapeluszowa" ktorej wydzielales
            bilety za jednym zamachem dla naszej calej grupki?
    • Gość: magda30081 Re: Alfa Star - Taba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:01
      coś niedobrego się działo z moim gg i nie dostałam od Ciebie wiadomośći:(
      Proszę o kontakt :)
      • Gość: Anika Do MAGDY 30081 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:03
        Magda, napisze do Ciebie wieczorkiem dobrze?
        Pozdrawiam
        • Gość: MAGDA30081 Re: Do MAGDY 30081 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:45
          OK :)
    • Gość: allika Re: Alfa Star - Taba IP: linstein.steinpol.net* / 213.76.142.* 19.05.06, 12:47
      Witam:)
      Mam pytanie dotyczące samej Taby i Nuweiby. Czy są tam może jakieś sklepy,
      puby, restauracje (dyskoteki niekoniecznie) chociaż w śladowych ilościach? Czy
      bez problemu można złapać jakąś taksówkę? ( jakie są mniej więcej ceny) i
      najważniejsze jakie odległości:) Streszczając....to tylko pustynia czy można
      się na ew.na krótki spacer wybrać np.w celu zapalenia fajki wodnej:).Planuję
      wyjazd do Holiday Inn w Tabie.
      Jeśli można proszę o wszelkie info
      Pozdrawiam
      ala
      • Gość: Anika Re: Alfa Star - Taba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:36

> Mam pytanie dotyczące samej Taby i Nuweiby. Czy są tam może jakieś sklepy,
        > puby, restauracje (dyskoteki niekoniecznie) chociaż w śladowych ilościach?
        Musze Cię zmartwić żadnych sklepików rezstauracji na mieście, bo miasta nie ma :(
        Czy
        > bez problemu można złapać jakąś taksówkę? ( jakie są mniej więcej ceny) i
        > najważniejsze jakie odległości:)

Taksówka kosztuje około 25USD a więc "trochę" drogo :( Odległości sporawe.

Streszczając....to tylko pustynia czy można
        > się na ew.na krótki spacer wybrać np.w celu zapalenia fajki wodnej:).Planuję
        > wyjazd do Holiday Inn w Tabie.
        > Jeśli można proszę o wszelkie info
        > Pozdrawiam
        > ala

FAjke zapalisz w sheesha ciorner jblisko plaży jest na świeżym powietrzu. Fajny
        hotel polecam Typowe 4*
        JAk by co to pisz odpowiem.

Pozdrawiam
        Anika
        • Gość: allika Re: Alfa Star - Taba IP: linstein.steinpol.net* / 213.76.142.* 19.05.06, 15:00
          Dzięki za informacje:)A pytania oj....jeśli widziałaś ten hotelik to pewnie że
          bym miała:) Jeśli nie będzie to kłopot i miałabyś oczhotę(i nie chcę być
          nachalna) to może wieczorkiem na GG?
          Pozdrawiam
          ala
          • Gość: Anika Re: Alfa Star - Taba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:31
            Witaj
            Podaj swoje gg a wieczorem tak około20 napiszę. Byłam w tym hoteliku
            pozdrowionka
            Anika
            • Gość: allika Re: Alfa Star - Taba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 18:18
              Mój nr gg 2731539. Bardzo dziękuję i czekam z niecierpliwością:)
              Pozdrawiam
              ala
        • Gość: kora Re: Alfa Star - Taba IP: *.68.75.37.debica75.tnp.pl 02.06.06, 20:11
          Ja tez wybieram sie do holidaya w czerwcu. Jakie ceny nurkowania w hotelu i czy
          jest mozliwosc czegos tanszego u tubylcow?
          • Gość: Anika Re: Alfa Star - Taba IP: *.chello.pl 03.06.06, 08:09
            Witam
            Koczana jakcy tubylcy?
            To same góry i pustynia a tubylcami mogę nazwać mieszkańców pustyni. jaszczurki,
            wężę. Jak na imprezę to kiepskie towarzystwo.
            Nurkowanie w Holidayu nie jest aż tak skandalicznie drogi. Jak by co to poradzę
            Anika
    • Gość: imad Re: Alfa Star - Taba IP: 212.122.248.* 19.05.06, 22:37
      Uwaga, bo jest dwa imada ,jeden przywodnik na reis po nilu i ten ktory byl znim
      w abu simble i drugi imad jest rezydentem ktory byl z pania na safari ,jest
      rezydentem
      w sharmie i tabe i ten drugi Imad jest tam na reis i w asuanie i luksrze..i to
      ja imad rezdentem alfa star i bardzo pani dziekuje za tej przyjemny
      komplementy,i to jest mojego maila jezili pani chce ode mnie pomoc
      powerof_night@o2.pl.
      dzieki pa
      • Gość: johan Re: Alfa Star - Taba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 23:02
        Czy ktoś z tu obecnych wypuszczał się może z Taby poza granice Egiptu? Ciekaw
        jestem wrażeń.
    • Gość: ktosiek A jaka jest tam dyska w tym hotelu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 02:00
      • Gość: Anika Re: A jaka jest tam dyska w tym hotelu? IP: *.chello.pl 21.05.06, 08:31
        Witam
        Jeśli chodzi o deskę - bo o to chyba prosisz. Przejęzyczenie - rozumiem.
        To deski nie ma żadnej.
        Jeśli chcesz nurkować to spoko ale jeśli na deskę to tylko Dahab. TAm są niezłe
        warunki na surfowanie. Rewelacja jest jeszcze nowy rejon EL TUR typowo na deskę.
        POzdrawiam i jak by co to pisz.
        Pozdrawiam
        Anika
        • Gość: ktosiek Re: A jaka jest tam dyska w tym hotelu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 16:41
          :)
          Nie nie chodzi mi o deske tylko dyske/dyskoteke w hotelu.Jaka jest jak jest?
          • Gość: Anika Re: A jaka jest tam dyska w tym hotelu? IP: *.chello.pl 21.05.06, 17:10
            Witam,
            Jeśli chodzi o dyskotekę w Radisonie to jest fajna muzyka arabska, i oczywiście
            różne hity światowe natomiast dla porównania w Holiday Inn w Tabie jest trochę
            mniej fajna. Lepsza w Radisonie. W Holiday'u jest mała ale z klimacikiem.
            Najlepsza zabawa jest na powietrzu.
            Pozdrawiam
            Anika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka