Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Le Pacha

11.06.06, 00:41
Wróciłam z Le Pacha. Oczywiście umieściłam swóją opinię na forum-hotele.
Jeśli ktoś potrzebowałby jeszcze jakiś informacji chetnie odpowiem.
pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: antenka_28 Re: Wróciłam z Le Pacha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 09:05
      Witaj!
      Ja wybieram się wewrześniu do Le Pachy i ciekawa jestem Twojej opinii o tym
      hotelu.Obsługa,pokoje,basen,plaża,jedzonko itd.Niewiele jest opini na forach o
      tym hotelu,więc tym bardziej będę Ci wdzięczna za jakies informacje.
      Pozdrawiam
      • Gość: java31 Re: Wróciłam z Le Pacha IP: *.microchip.net.pl 12.06.06, 15:37
        Super hotel chociaż z zewnątrz wygląda bardzo skromnie. Najważniejsze, że na
        terenie hotelu panuje cisza. Fajne pokoje, baseny, plaża ok jak na Egipt
        oczywiście. Bar na plaży, tam można też zjeść lunch. Jedzonka dużo mi osobiście
        średnio smakowało. Możesz byc spokojna hotel jest bardzo ok. Nie wiem co Ci
        jeszcze poradzić pytaj konkretnie.
        • Gość: antenka_28 Re: Wróciłam z Le Pacha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 18:41
          Dziękuję za odpowiedz.W zasadzie mam jedno konkretne pytanie ( na tę chwilę)
          chodzi mi mianowicie o napiwki w hotelu.Czy zostawialas codziennie funciaka dla
          sprzatacza czy nie bylo takiej potrzeby?W zeszlym roku bylam w Sindbad Beach
          Resort i bylam zaskoczona ze nie trzeba bylo dawac kasy za sprzatanie(
          sprzatali codziennie i mimo zostawiania kasy nie brali )to chyba bardzo zadkie
          zachowanie.Poza tym jak jest z pokojami?Daja ladne czy trzeba wsadzic kilka
          dolarow do paszportu?Jaki ci sie pokoik trafił?Na razie to tyle,jezeli cos mi
          sie jeszcze nasunie to napisze,bede wdzieczna za odpowiedz.
          Pozdrawiam
          • Gość: Grzesiek Re: Wróciłam z Le Pacha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:27
            W la paszy byłem wprawdzie nie w tym roku, ale nie sądzę, żeby sie wiele
            zmieniło!!!
            Hotel - super! Nie zgadzam się z opinia, że jedzenie takie sobie! Różnorodne,
            bo dużo i na dodatek robią dni różnych kuchni!!! Za to (sprawdziłem!!!) dają tu
            najlepsze, najmniej rozwodnione drinki w Hurghadzie! Nie ma to jak leżeć na
            plaży z drineczkiem w dłoni, he he!!! obiadki tez w barku na plaży serwują!
            Plaża dobra - jak na centrum Hurghady oczywiście. Zejście w morze dobre, długo
            można isć bo płytko! Obok centrum nurkowe - można sobie np wypożyczyć maskę i
            płetwy i trenować na płyciźnie.
            I jeszcze jedno ważne: w skrzydle od ulicy jest bank z działającymi bankomatami
            (też sprawdzone!) i korzystnym kursem wymiany. Generalnie - miejsce super (do
            sklepu wolnocłowego, gdzie mozesz kupić coś 48 godzin po przylocie jest moze
            250 metrów.
            Odnosnie "bakszyszu" - ja kładłem im na łóżko 5 funciaków albo jednego dolara
            co 2-3 dni; i tak byli zadowoleni, co przejawiało się np łabędziem z ręcznika
            na łóżku, a do sprzątania nie miałem żadnych zastrzeżeń.
            Co do pokoi - ja miałem tak, że chcieli mi wepchnąć pokój na parterze, który
            jest dość ciemny; miałem "All", więc sie wydarłem na pokojowego, który niósł mi
            walizki i on natychmiast poleciał do recepcji zamienić mi pokój (teren jest
            obszerny, a dwupiętrowe pawilony oddalone od głównego budynku; w sumie
            najlepsze pokoje 1-2-piętro jak najbliżej morza). Dostałem dużo lepszy, a on -
            w łape 5$ (bo byłem świeżo po przyjeździe, a na lotnisku nie opłaca sie
            wymieniać kasy!)
            • monika2203 Re: Wróciłam z Le Pacha 14.06.06, 15:04
              Mam porównanie do kilku innych hoteli w Egipcie i ten naprawdę jest dobry,
              bardzo dobry, a położenie hotelu najlepsze. Jedzenie super, lepsze niż w
              Hiltonie! Jest to, moim zdaniem, najlepszy hotel w centrum Hurghady.
              Dla mnie minusem były fatalne ręczniki plażowe przypominające ścierki do podłogi
              oraz niezbyt ciekawe animacje.
              Ogólnie hotel super, polecam.
              • Gość: antenka_28 Re: Wróciłam z Le Pacha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 18:33
                Witam!
                Bardzo dziekuje wszystkim za cenne informacje!
                Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka