Dodaj do ulubionych

Dolphinella - pomocy

03.07.06, 21:27
Witam, mam wykupine pływanie z delfinami na godz.9.50, niestety mamy bardzo
daleko z hotelu do delfinarium i martwię się jak tam się dostaniemy i ile
czasu mamy poświęcić na przedostanie się z Hostmark Oriental Resort do
delfinarium.
Proszę pomóżcie!!!!!
Obserwuj wątek
    • 1eya Re: Dolphinella - pomocy 04.07.06, 08:45
      nie wiem niestety jak dostac sie do dophinelli z hostmarka, ale co by nie zakladac podobnego watku
      pozwole sobie zadac pytanie na twoim, bo to w temacie niejako. moze ktos wie czy z iberotel fanara do
      delfinkow dociera sie na pieszo? bo to podobno blisko jest, ale w upale .... ?? moze ktos ma
      doswiadczenia jakowes w tym wzgledzie? dziekuje za wszelkie wskazowki :)

zatem pozdrawiam tak cieplo, jak cieplo wita Egipt, gdy wysiadasz na jego ziemi i otula cie fala
      afrykanskiego powietrza :)
    • 1eya Re: Dolphinella - pomocy 04.07.06, 08:46
      Emilia czy plywanie wykupilas w victoria travel moze? jesli mozesz napisz ile Cie to kosztowalo. dzieki
      • madzia112 Re: Dolphinella - pomocy 04.07.06, 10:07
        Z Fanary do Dolphinelli jest naprawdę blisko. Zerknij na mapę :)

sharm-el-sheikh.ovh.org/
        Tylko w taki upał spacerek po rozgrzanych ulicach Hadaby do przyjemności nie
        należy. Jak tylko wyjdziesz poza hotel, zobaczysz, że taksówek jest tam duuużo
        więcej niż potencjalnych pasażerów. Nie minie minuta, a wsiądziesz do jednej z
        nich, wytargujesz dobrą cenę i za pięć minut będziesz pod Dolphinellą.

Pozdrawiam,
        Magda
        • 1eya Re: Dolphinella - pomocy 04.07.06, 10:35
          Madzia dzieki za info :) a ta dobra cena to mniej wiecej ile funciakow? tak pytam orientacyjnie co by
          wiedziec do jakiej kwoty sie targowac:)
      • emilkaitomek Re: Dolphinella - pomocy 04.07.06, 11:22
        Nie to biuro nazywa się Doplphinella z w-wy, płaciłam 105 USD. A Ty ile ?
        • 1eya Re: Dolphinella - pomocy 04.07.06, 11:41
          no ja sie nadal waham, bo nie wiem wlasciwie od jakiego wieku mozna plywac tam z delfinami, a nie
          chcialabym aby to mlodsze moje szczescie czulo sie poszkodowane jesli nie mogloby jeszcze... wiec
          wciaz sie waham. ewentualnie tam na miejscu kupimy tylko show, bo na plywanie nie bedzie pewnie
          miejsc. zobaczymy jeszcze. a victoriatravel tez z w-wy i cena jakos bardzo podobnie. a moze wiesz czy
          biorac wiecej biletow (nasza rodzinka to 4 osoby) mozna liczyc na jakies rabaty?
    • domianski2 Re: Dolphinella - pomocy 14.07.06, 08:49
      Rzeczywiscie z Hostmark Oriental jest dosyc daleko. Proponuje wyjechac co
      najmniej godzine przed plywaniem, chyba ze pojedziecie taksowka, ale to koszt
      rzedu 60 funtow egipskich. Ja pojechalem busem, to wydatek 4 funty od osoby,
      wysiada sie przy szpitalu (budynek podobny do piramidy miedzy Naama Bay i Old
      Market) i stamtad na piechote jakis kilometr, albo mozna tam zlapac jeszcze
      taxi za 12-15 funtow. Milego plywania.
      • photon Re: Dolphinella - pomocy ..gdzie tak drogo ? 14.07.06, 18:45
        o kurka wodna... jezdziles taksowkami za 60EP ??? niezle ..chcialbym byc tym
        taxowkarzem ;)
        ja tam jezdze np z NAMMABAY do DOLPHINELLI za 10EP no max 15EP a od szpitala do
        delfinarium za max 5EP (za cala taxówkę)

busiki kursuja na stalych trasach i przejazdzka busikiem z NAAMABAY do SZPITALA
        kosztuje nie mniej nie wieicej jak 1EP za osobę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka