wp2007 14.07.06, 19:01 Pierwszy raz wybieram się do Egiptu - proszę polećcie mi biura w Hurghardzie i Sharm el Sheik organizujace fakultetu . A moze jakies inne propozycje ZOBACZENIA / zabytki ,rafy,itp./ Egiptu. Z góry dziękuję wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: Wycieczki 14.07.06, 19:43 Temat dośc trudny bo zaraz podniesie się larum o reklamę .... ale nic to ........... wpisz w wyszukiwarce ... wycieczki fakultatywne po Egipcie ... troche ci wyskoczy postów ... sam gwoli ogólnej orientacji w cenach znalazłem taki oto : Tanie wycieczki fakultatywne: Luksor 1 dzien 30 USD ( Dolina Krolow. Luksor 2 dni 65 USD. Kair 1 dzien 30 USD. Kair 2 dni 65 USD. Quady (singiel) 30 USD. Jeep safari 15 USD. Nurkowanie dla poczatkujacych za reke z instruktorem 35 USD. Nurkowanie dla profesjonalistow z licencja 1 dzien 30 USD, w pakiecie 25 USD. Snorkeling, plywanie po powierzchni i podziwianie raf i ryb 15 USD. Osoba towarzyszaca na lodzi 15 USD. Rafy, wycieczka calodniowa na rafy 15 USD. Giftun 20 USD. El Gouna 20 USD. Sharm El Naga 25 USD. Program jak u rezydenta. W cenie wycieczek jest transfer, polski przewodnik lub instruktor nurkowy oraz ubezpieczenie. Aby zapisac sie na wycieczke nalezy wyslac sms na numer tel + 20 10 614 80 37. Lub napisac email pumatiger@gazeta.pl Zobaczcie opinie tych co byli na stronie www.tiger-diving.com Zapraszam Ania -------------------------------------------------------------------------------- • wycieczki fakultatywne po Egipcie - aniatiger1 06.03.06, 00:47 inna możliwośc wejdź na strone Agnieszki Pikulskiej ... www.hurghada.pl ... tam znajdziesz też dużo informacji i adresy i maile i telefony .... Pamiętaj o jednym będąc w Hrg trzeba zobaczyc Egipt starożytny czyli Luksor Karnak Dolinę królów ... może jak się uda Abu- Simbell i oczywiście Kair ............ w Sharmie nie byłem ..... nic nie powiem ci o jakości usług w tych biurach bo ja akurat byłem w tych i innych miejscach w ramach 7+7 Triady .... ... ale dlatego polecam ci te miejsca z czystym sumieniem .... generalnie trzeba wybierac te biura z polskim przewodnikiem .... tam była jakas awantura o lokalne biura podróży - miano ich zakazac ale nie wiem czym się to skończyło ... tak czy inaczej wycieczki fakultatywne pewno są tyle tylko , że gdyby były w ramach biura podrózy z którym przyjechałas to są po prostu ok połowę droższe .. pzdr deo ............. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: Wycieczki 15.07.06, 13:07 Wielkie dzięki deoand - a może Ty poradzisz mi w jaki sposob WYRWAĆ korzystną ofertę wczasów w Egipcie / musze się pilnować bo wszystko * 4/. Pozdrawiam Sas Odpowiedz Link Zgłoś
gosiajasiu Re: Wycieczki 16.07.06, 22:15 Te ceny są już raczej nie aktualne.Kair kosztuje 50 $ Luksor 50$ i jest problem z konwojem. Nie polecam bo sama w tym roku miałam problemy( robią różne niebezpieczne przekręty albo odwołują wycieczki w ostatniej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
natder Re: Wycieczki 17.07.06, 14:10 My równieżz planowaliśmy wycieczki z lokalnym biurem ale zrezygnowaliśmy. Nie wiem czy prawdą jest że sprawdzają czy jedzie się na wycieczkę z organizatorem wczasów czy jest to tylko "kaczka" puszczana przez rezydentów mająca na celu ograniczenie wykupywania wycieczek w lokalnych biurach przez turystów. Po namyśle stwierdziliśmy że chyba lepiej zapłacić nieco więcej i nie martwić się o nic niż drżeć przez całą drogę czy ktoś się do nas nie przyczepi. Na wycieczki więc pojechaliśmy z biurem z którym polecieliśmy do Egiptu i nie żałujemy bo tarfił nam się świetny polski przewodnik :-) Za pakiet Luksor + jeep safari + rejs łodzią z przeszklonym dnem dla dwóch osób dorosłych i dwójki dzieci zapłaciliśmy 220 $ Odpowiedz Link Zgłoś