Dodaj do ulubionych

Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście na 5+

07.08.06, 15:54
Jak już zapewne zauważyliście, prawie przestałem pisywać na forum. Ale
ostatnie wydarzenia zbulwersowały mnie na tyle, że jednak postanowiłem
skrobnąć coś od siebie.

Otóż, jakieś kilka tygodni temu jedna z forumowiczek założyła wątek pod
tytułem:
Czy możemy tu zrobić porządek????
Zanim zaczniecie dopisywać swoje posty tutaj warto byłoby abyście zaznajomili
się z treścią tegoż wątku.
Bo właśnie od niego się zaczęło (choć i wcześniej zdarzały sie podobne wątki).

Miriam, jako opiekun społeczny odpowiedziała na ten apel, tak jak powinna
zachować się opiekunka społeczna. Przyjęła do wiadomości opinie forumowiczów,
przekazała je adminowi, a admin je zaaprobował.
Czemu to zrobił?
BO WY FORUMOWICZE TEGO CHCIELIŚCIE!
I nie ma tutaj tłumaczenia, że dużo osób nie chciało zmian na forum - bo gdy
sprawa ta ujrzała światło dzienne, to krzykacze, którzy tych zmian nie
chcieli NAWET JEDNYM SŁOWEM nie wyrazili opinii negatywnej na ten temat.
Tutaj ukłony dla osoby, która szczególnie mnie zawiodła do kolegi Cairo,
który o inicjatywie wiedział od początku, a dopiero po jej wprowadzeniu
okazał się jednym z najgłośniej oburzających się na Miriam forumowiczów.

Czemu to forumowicze, którzy nie chcieli zmian, które próbowała wprowadzić na
forum Miriam, NA ŻYCZENIE SAMYCH FORUMOWICZÓW! nie rzucają mięsem na tych,
którzy tą propozycję rzucili? Czemu wogóle doszło do tego wszystkiego?!
A moze poprostu niektórzy jeszcze nie dorośli do terminu "demokracja" i
uważają, że ich głos się nie liczy, więc nie wypowiadają się na tematy, które
ich potem dotykają, zanim jeszcze ich dotkną. A dopiero po fakcie "drą gębę"
jak to ich "swobody są ograniczane"?!

Ludziska, bo tak mogę Was tytułować - do kogo kurna macie pretensję? Do
Miriam? Do siebie cholera jasna miejcie pretensję.
Tyle, że Polak nigdy nie ma pretensji do siebie, że jest leń, za wszystko
wini innych, a najlepiej tych, którzy chcą coś dla Was zrobić - a szczególnie
bolesne, że zrobić na Waszą własną prośbę.

Więc plujcie dalej, mieszajcie z błotem każdego, może to jest Wam potrzebne
by lepiej się poczuć w społeczeństwie.

P.S. Zanim ta inicjatywa została wprowadzona, uprzedzałem niestety Miriam, że
ta akcja nie przejdzie, by dała sobie spokój, bo zawsze znajdą się krzykacze,
którzy przejrzystość forum nazwą brakiem demokracji, choć nawet tak naprawdę
nie wiedzą co to słowo oznacza.
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 15:58
      MAm nadzieję, że po przeczytaniu tego co napisałem, choć parę osób jednak
      zawstydzi się swojego naprawdę niekulturalnego zachowania wobec Bogu Ducha
      winnej Miriam.

Ale na cuda nie liczę.
    • karolinach3 Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 16:31
      zupełnie spokojnie mogłeś napisać - Karolka - a nie "jedna z forumowiczek".
      Kwoli czy gwoli (nie mam pojęcia jak się pisze) - parę dni temu złożyłam hmm
      oficjalne oświadczenie - żeby dano Miriam spokój, że to moja i wyłącznie moja
      wina i inicjatywa, ale chyba Miriam skasowała ten wątek. Jest mi naprawde
      przykro, ze stałam się przyczynkiem...
    • kruszynka301 Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 16:44
      Dziękuję, pcmaniaku, że dałeś linka do tej dyskusji, bo ją przegapiłam.
      Zresztą nie dziwię się, że tak się stało - kilkoro wypowiadających się, niektórzy za, niektórzy przeciwko - i dzięki TEJ dyskusji zaczęto KASOWAć wątki????

Naprawdę, powtórzę za kimś z forum, nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu......

I jeszcze nazywasz to DEMOKRACJĄ??????
      • cairo7 Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 17:00
        A niby czego ja mam się wsydzić,że mnie w końcu poniosło?Że ktos mnie traktuje
        jak gó..arza i bez słowa tnie wątki.Ze leci na skargę do "mamy"a mi nie odpowie
        na żadne posty?Do dziś nie wiem,komu te moje ogłoszenie uwłaczało na tym
        forum?Jeśli chodzi o zabieranie głosu w dyskusjach..pewnie bylem w Egipcie albo
        między wyjazdami.Gdzieś tam napisałem,żeby zostało odrobinę poczucia
        humoru-odpowiedż Miriam była-że ok!No to jeśli to jest to poczucie humoru....to
        bajeczne.
      • pc_maniac Do Karolki i Kruszyny 07.08.06, 17:04
        Karolino, ja nie mam do Ciebie pretensji o tamten wątek.
        Ja również miałem dość tego forum, gdzie 80% wątków było jedynie o tym "jak
        jest w hotelu ...".

Podniosłaś kwestię uporządkowania forum i chwała Ci za to, że chciało Ci się.
        Takk samo cenię sobie osoby, które jakieś zdanie na ten temat miały i
        wypowieziały je. Niestety większość osób olałą tą dyskusję, co w normalnych
        demokratycznych warunkach można poczytywać wyłącznie jako "nie obchodzi mnie
        czy będą zmiany czy też nie".
        I do tych osób mam pretensję, że gdy ważyły się losy dalszego rozwoju forum,
        miały to gdzieś. A potem, gdy już te zmiany nastały, postanowiły przedstawić
        się w roli "ciemiężonych" przez moderatorów.
        A fe, Wy "ciemiężeni" - tak się nie robi.

P.S."Gwoli", nie "kwoli"

Kruszynko301 - nadgorliwość w tym temacie można zarzucić wyłącznie osobom,
        które opluwają Miriam, nie zaś samej Miriam, któa jedynie zrobiła to o co ją
        forumowicze prosili. Więc "faszyzm" o którym wspominasz, można jedynie zarzucić
        tym osobom, które nie obchodziło wypowiedzenie się na temat zmian, a teraz są
        orędownikami "Świętej Inkwizycji" rzeciw Miriam.
        • cairo7 Re: Do Karolki i Kruszyny 07.08.06, 17:17
          Przestań chłopie się silić na mądrości....w najczarniejszych snach mi do głowy
          nie przyszło,że zapanuje tu taki "Ciemnogród".I tak do końca nie jestem pewny
          czy wiesz o czym piszesz....Ja tu ani nie najmądrzejszy ani nie
          najpiękniejszy.Za wielki autorytet się wcale nie miałem,chyba że dotyczyło
          hoteli,które znam,duty free czy innych drobiazgów.Po prostu dobrze się tu na
          forum czułem,poznałem wiele fajnych osób i było oki.Raz weselej raz smutniej,ale
          od "wypraw krzyżowych"to Ty tu byłeś i będziesz numer 1!
        • kruszynka301 Re: Do Karolki i Kruszyny 07.08.06, 17:17
          Pc maniaku - ja, zresztą podobnie pewno jak większość forumowiczów - nie czytamy WSZYSTKICH wątków, tylko niektóre: te, które są ciekawe, jak i te, na które możemy znać odpowiedź.
          Nie czytam zarówno wątków typu "kto będzie w hotelu X", ani wątków nie związanych z Egiptem, jak było w przypadku wątku Karoliny. Trudno raczej mówić o "olaniu" tej dyskusji.
          Czytam i odpowiadam na te pytania, na których się troszeczkę znam - na tym forum akurat dzieci w Egipcie i nurkowanie;).

Nadgorliwość zatem zarzucam tym, którzy, po przeczytaniu opinii dwóch czy trzech osób zaczęli wprowadzać porządki i ciąć wszystko jak leci. Czy tak trudno było przewidzieć, że będzie to przyczyną napaści????

Pcmaniaku, jeszcze raz powtarzam, że nie można nazywać demokracją tego, co wymyśli kilka osób, a inne się nie sprzeciwiają, bo - tak jak ja po prostu nie czytają wszystkich wątków - albo, co może jest bardziej prawdopodobne, uznali ten pomysł za tak bzdurny, że nie warty odpisywania.
          Bo chyba o tym, że ten pomysł przyniósł forum więcej szkody niż pożytku, nie trzeba przekonywać??????

• briesen Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 16:58
      A ja myślę, że walka o forum i jego kształt jest wytworem Twojej chorej ambicji, utworzenia z forum gazety - forum prywatnego. Otóż nie, forum jest takie a nie inne i już się nie zmieni.
      Sam powinieneś to dobrze widzieć, bo oprócz kilku czy kilkunastu stałych użytkowników, którzy czytaja to forum codziennie, wchodzą tu całe tysiące ludzi zupełnie z nim nie związanych, pragnących uzyskać odpowiedź na tylko swoje konkretne pytanie. I ludzi ci mają w d..., gdzieś Twoje prośby, Miriam, Scorpio czy kogokolwiek.
      Zadanie społecznego opiekuna ma polegać na tym, żeby usuwać reklamy, głupie oraz obraźliwe posty. I tylko tyle.
      Jeżeli masz ambicję stworzenia czegoś więcej, to stwórz, ale nie tu, bo tu się nie da. Niestety.
      I mam nadzieję, że nie musze Cię przekonywać do swojego zdania, bo reformy próbujesz wprowadzać od ponad 3 lat i nic z tego.
      Jeżeli na forum będzie porządek, posty z opisami hoteli będą przesuwane do forum z opiniami o hotelach, to będzie się je jako tako czytało.
      A teraz na 5 takich czy innych zapytań (czasem głupich i niepotrzebnych) znajduje sie zawsze jeden post o tym jaki to .... (wstaw dowolnie pc_maniac, miriam, scorpio itd.) jestem dory/a a reszta be i nie słucha.
      Po co to?
      Komu to służy?
      Niespełnionym ambicjom?
      Bo na pewno nie Egiptowi i form.
      Pozdrawiam
      Robert (też Egiptomaniak)
      • pc_maniac Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 17:10
        briesen napisał:

> A ja myślę, że walka o forum i jego kształt jest wytworem Twojej chorej
        ambicji...

Wiesz, chore to bardziej jest Twoje spojrzenie na całą tą sprawę, bo właśnie ja
        nie wypowiedziałem się w tym wątku na temat tego czy mają być wprowadzone te
        zmiany, czy też nie, żeby nie być w przyszłości posądzony o to o co Ty mnie
        (mimo JAKICHKOLWIEK do tego przesłanek) posądzasz.

To Wyście chcieli zmian, nie ja. I to Wy za te zmiany opluwacie Miriam.
        Ja jedynie uważam, że jesteście w swoich atakach niekulturalni i prymitywni.
        Bronię tu jedynie osoby, nie zaś decyzji, bo decyzje tę wcale nawet nie podjęła
        Miriam.
        • cairo7 Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 17:20
          Widzę Pc-ża masz mentalność Kalego(znasz?) jak my nie pisać w dyskusji-to my
          lenie!A ,że Ty nie pisać -to Ty byc wielki wódz i Ty czekać co z tego
          wyjdzie....No i wyszło....i co smród Cieę poruszył???
          • pc_maniac Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 17:29
            Cairo, ja powyżej tego postu wyjaśniłem czemu nie wyrażałem zdania w temacie
            usuwania z forum wątkó hotelowych (by nie być posądzony o prywatę na forum, o
            co i tak zostałem posądzony, również patrz powyzej).

Jednak Ty się wypowiedziałeś na temat tej inicjatywy, pisałeś coś o
            pozostawieniu na forum dobrego humoru, nic nie napisałeś zaś o tym, ze jesteś
            przeciwny tej inicjatywie.
            Więc jeśli wyraziłeś milczeniem swoją opinię, która w takich sytuacjach równa
            się zdaniu :"nie obchodzi mnie to", to teraz nie kreuj się na męczennika.

Dokłądnie takie samo zdanie mam o osobach, które do wyborów w zeszłym roku nie
            poszły, a teraz uważają, ze mają prawo krytykować.

Masz coś w d..., to miej nadal.
            • tomskey Jesli mozna 07.08.06, 17:35
              sie wtrącic. Mam tylko jedno pytanie. Dlaczego PC,Corrino,Miriam etc nie
              załozycie gdzies obok forum PRYWATNEGO? Tam do woli bedziecie mogli
              kasowac,przenosic,cenzurowac,odsyłac,kształtowac,dobierac forumowiczow itp,itd
              Bedzie porzadek,bedzie doborowe towarzystwo,beda watki na poziomie i wszystko
              czego tu oczekujecie,do czego dazycie... Takie forum da Wam satysfakcje,ktorej
              tu nie osiagacie. Czy moze Wasz powod,dla ktorego trzymacie sie TEGO własnie
              forum i chcecie nim zarzadzac jest jakis inny...? Pozdrawiam
              • amat1 Re: Jesli mozna 07.08.06, 17:47
                No właśnie!!!!!!
                • cle_oo Re: Jesli mozna 07.08.06, 17:51
                  Nie wszyscy byli traktowani jednakowo, jednym wycinało się a drugim nie. Jako
                  że należę do tych pierwszych poproszę o zestaw pytań i szablon odpowiedzi.
                  • amat1 Re: Jesli mozna 07.08.06, 18:21
                    Cytat z regulaminu Miriam:

• jeszcze kilka sugestii
                    miriam_73 20.07.06, 16:57 + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                    Kochani forumowicze. Musiałam tylko dziś powycinać badź poprzenosić szereg
                    wątków. Bo oczywiście niektórzy klepią, nie zadawszy sobie najmniejszego trudu
                    by choć rozejrzeć się na Forum.

Pamiętajcie, że zasady stworzone są przede wszystkim po to, aby było jak
                    najłatwiej korzystać z Forum i aby jak najszybciej znaleźć mozna było
                    poszukiwane informacje. W potoku powtarzajacych sie pytań i wątków hotelowo-
                    towarzyskich toniemy od kilku tygodni...

Zatem jeszcze kilka próśb/ podpowiedzi

1. Zastanów się zanim coś napiszesz. Sprawdź czy jest to rzeczywiście
                    odpowiednie forum oraz czy wątek dotyczący tego samego tematu nie znajduje sie
                    gdzieś po sąsiedzku. Używaj wyszukiwarki.

2. Nie spamujemy forów. Czyli nie publikujemy tego samego posta na wielu
                    forach równocześnie.

3. Nie dyskutujemy sami ze sobą zmieniając nicki. Takie schizofreniczne
                    dialogi będę wycinać.

4. Nie używamy słów powszechnie uznanych za obraźliwe. Chyba wiadomo
                    dlaczego...

W związku z zasadą "wszystkich traktujemy jednakowo" uprzejmie proszę o skasowanie powyższego postu niejakiego PC maniaka z uwagi na złamanie pkt 1 i pkt 4.
                    A jeśli nie, to mi tu nie chrzańcie o demokracji.
        • briesen Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 19:12
          No jasne...
          Zero prywaty w wykonaniu Pana pc_maniaka :)))
          A groźby rodem z piaskownicy, to co?
          Nie piszcie o hotelach tu tylko na forum hotele, bo usunę forum...
          Szantaż? Niedowartościowanie? Czy co? Bo sam nie wiem.
          Zastosuj się do rad innych. Jest tyle miejsc w necie gdzie można tworzyć prywatne fora, że szkoda Twojej inwencji twórczej marnować na tym akurat forum.
    • iberia30 Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 18:19
      nic dodac nic ujac niestety.
      A co reszty krzykaczy, ktorzy preferuja samowolke tj.bajzel bo inaczej tego
      nazwac nie mozna to dlaczego np. na forum o Francji jakos jest porzadek?
      Wchodzac na tamto forum zanim zaobaczy sie watki sa wypunktowane LOPATOLOGICZNE
      zasady korzystania z forum, czemu tu tak nie moze byc?
      • tomskey Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 18:31
        >dlaczego np. na forum o Francji jakos jest porzadek?
        > Wchodzac na tamto forum zanim zaobaczy sie watki sa wypunktowane
        LOPATOLOGICZNE
        >
        > zasady korzystania z forum, czemu tu tak nie moze byc?

Moze prowadzi to forum ktos,kto sie na tym zna i do tego nadaje????:)
        • iberia30 Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 19:26
          tomskey napisał:

> Moze prowadzi to forum ktos,kto sie na tym zna i do tego nadaje????:)

a nie pomyslales, ze do tanga trzeba dwojga?Czyli dobrego opiekuna, ktory zna
          temat jak i sensownych forumowiczow, o ile to pierwsze sie udalo to z tym
          drugim jest powazny problem...
        • tomskey Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 19:43
          Pomyślmy przez chwile nad tym,czy to wogóle MOZLIWE? Do Francji,przywoływanej
          przez Ciebie nie lataja codziennie dziesiatki samolotów z "fakultetami",na
          ktorych pokladzie znajduja sie nierzadko "przypadkowi" turysci(przepraszam
          turystow)Dla nich bedzie to tylko chwila,tylko jakis hotel X,plaza Y i nic
          wiecej. I O TYM chca zapytac na forum. Takie wlasnie ogólnodostepne fora sa
          WŁASNIE PO TO,albo co najmniej TAKZE PO TO.
      • miriam_73 Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 19:15
        Iberio - forum Francja jest PRYWATNE. Prowadzi je Aseretka i petromin
        (chyba....).
        • iberia30 Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 19:24
          a jakie to ma znaczenie?Maja przynajmniej porzadek....
        • amat1 Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 19:32
          To Co Miriam, twój regulamin nie wszystkich dotyczy???
          Dlaczego jeszcze ten wątek istnieje?
          Będzie tu dużo lepiej jak zabierzesz swoje zabawki i kolegów i
          pójdziesz ..gdzie chcesz, byle daleko.
          • miriam_73 Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 19:51
            Ja już a opiekowaniem się forum skończyłam. z tego co wszyscy piszecie, reguły
            i tak was równo walą, więc "who cares?". Tak jak powiedziłam - bawcie się
            sami. Wysłałam info o chętnych do opieki nad forum do adminów, co dalej z tym
            zrobią - nie wiem. Nie usuwam nic - nie moja broszka. Przyjdzie nowa moderacja,
            niech sie dalej martwi. Dla jasności tylko podałam informację o tym, że
            istnieje zasadnicza różnica pomiędzy forum Francja a forum Egipt.
    • derduch Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 20:12
      Moja propozycja na moderatorkę to Iberia30.
      Sporo siedzisz w necie i z tego co widzę lubisz to.
      • iberia30 Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 08.08.06, 08:33
        Derduch...wczoraj na koniec dnia dosc humorystyczny akcent :
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=46407356&a=46535843
        a dzis na poczatek TY :-))), wybacz, ale jestem ostatnia osoba, ktora nadaje
        sie do moderowania czy nawet spolecznej opieki ktoregokolwiek forum, a o
        Egipcie wiem tyle co kot naplakal albo i mniej :-)).
        • derduch Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 08.08.06, 08:44
          A co do tego ma wiedza o Egipcie?
          Udzielasz się sporo na forach o turystyce i lataniu więc spoko.
    • obser Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 20:39
      Witam społeczeństwo.Jeśli można sie wtrącić to sądze,że najlepszym opiekunem w
      tej sytuacji byłby brak opiekuna.Kto nie zostałby wybrany i tak będzie
      źle.Jeśli ktoś z "grupy trzymającej władze" zostanie zakrakany przez
      oportunistów,jak nowy -to mu "starzy dadzą".Jest moderator z gazety-powinien
      dbać o reklamy-jego biznes,o słowa obraźliwe-jego obowiazek.Dopiero jak nie da
      sobie rady to sam poprosi o wspoarcie,a wtedy zobaczymy.
      pS. Nie zauważyliście,że w ostatnich dniach był spokój jak nigdy-no ale pc
      łapka zaswędziała.
      Pozdrawiam
      • pc_maniac Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 21:24
        obser napisał:
        > pS. Nie zauważyliście,że w ostatnich dniach był spokój jak nigdy-no ale pc
        > łapka zaswędziała.
        > Pozdrawiam

Był spokój?
        To Ty chyba masz problem z oczami, Aby Ci to udowodnić zapodam tylko kilka
        linków obalających Twoją teorię "spokoju" (no chyba, ze spokój w Twoim
        rozumieniu, to brak ataków na Ciebie?!:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=46407356
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=46425963
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=46232203
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=46447073
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=46300507
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=45804941
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=46263420...
        Wymieniać dalej? Czy już Ci się wzrok poprawił?
        I kto tu pieprzy głupoty?
        • pc_maniac Jeszcze do Obsera 07.08.06, 21:26
          I jeśli juz zechce Ci się przejrzeć te wątki, to zauważysz, że w żadnym z nich
          się nie wypowiadałem, ale właśnie Wasze kołtuństwo wobec Miriam zmusiło mnie
          jednak do zabrania głosu. Mam do tego takie samo prawo jak każdy inny
          forumowicz, a szczególnie patrząc na formę jaką prezentowaliście wobec tak
          zmieszanej z błotem przez Was osoby.
          • obser Re: Jeszcze do Obsera 07.08.06, 21:33
            Człowieku uspokój się.Chyba mnie z kimś mylisz,albo masz rozdwojenie
            jaźni.Dobra spadam znowu na pół roku.Choć nie cofam napisanej kiedyś dawno o
            Tobie opinii że w sprawach Egiptu jesteś fachowcem.
        • briesen Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 21:29
          I co z tego wynika?
          Żal d...ę ścisnął i musiałeś napisać swój, kolejny na forum, nic nie wnoszący wątek?
          Mogłes równie dobrze dopisać się do wątku scorpio czy derducha po rumie.
          Na jedno by wyszło.
          Ale nie, Pan pc_maniac musi mieć swój bezsensowny i nic nie wnoszący wątek, prawda?
          • derduch Re: Jak dokopać bliźniemu- gratulację, zdaliście 07.08.06, 21:32
            Eeeee!!!! Tylko nie do mojego wątku! Ja tego osobnika mam od dawna w nickach
            niewidzialnych i mam świety spokój.
            • marina_diana derduch-3 pytania 07.08.06, 22:11
              1/o kim to?> Eeeee!!!! Tylko nie do mojego wątku! Ja tego osobnika mam od dawna
              w nickach
              > niewidzialnych i mam świety spokój.
              2/czy fajnie bylo na dominikanie
              3/czy bylsicie z dziecmi i macie fajny hotel do polecenia- a moze cos napisales
              na jakims forum??
              • derduch Re: derduch-3 pytania 07.08.06, 22:28
                1. O wszechwiedzącym geniuszu pc-maniacu
                2. Po Dominikanie twierdze jedno: Egipt zaorac ;-)
                3. Byliśmy z dzieckiem, znajomi z dziećmi i było rewelacyjnie. Opiszę to w swoim
                czasie na wakacje.pl, na razie mam chroniczny brak czasu, musze myk, myk odrobić
                te wczasy i obrobić się z pracą żeby może jeszcze do HRG w sierpniu wyskoczyć
                jak się uda.
                • marina_diana Re: derduch-3 pytania 07.08.06, 22:46
                  derduch-dzieks,thanks..
                  napisz kiedy cos opiszesz o dominikanie,bo nie czytuje forum wakacje.pl, a moze
                  powinnam?
                  • derduch Re: derduch-3 pytania 07.08.06, 22:48
                    Dam Ci znać na maila gazety. OK? ;-)
                    • marina_diana Re: derduch-3 pytania 07.08.06, 22:49
                      Lovely!Looking forward...
          • pc_maniac Briesen-Czemu uważasz, że jeste gorszy od Derducha 07.08.06, 21:34
            briesen napisał:

> I co z tego wynika?
            > Żal d...ę ścisnął i musiałeś napisać swój, kolejny na forum, nic nie wnoszący
            w
            > ątek?
            > Mogłes równie dobrze dopisać się do wątku scorpio czy derducha po rumie.
            > Na jedno by wyszło.
            > Ale nie, Pan pc_maniac musi mieć swój bezsensowny i nic nie wnoszący wątek,
            pra
            > wda?

Cóż, przecież macie wolność o którą tak zażarcie przeciw Miriam walczyliście?!
            Jeśli teraz możecie zakładać wątki a'la Derduch, to sorry - ale wyjaśnij mi
            czemu uważasz mnie za gorszego od pozostałych forumowiczów?!
            • briesen Re: Briesen-Czemu uważasz, że jeste gorszy od Der 07.08.06, 22:12
              Nigdzie nie porównywałem Cię z Derduchem ani z kimkolwiek innym.
              Mam o Tobie zdanie, dotyczące spraw "Egipskich", jak najlepsze.
              Kilkdziesiąt czy też kilkaset razy udzieliłeś mądrych i rzeczowych porad, dotyczących wyjazdów, pobytu, obyczajów panujących w Egipcie itp. itd.
              Długoby można wymieniać.
              Lecz nie w tym rzecz.
              Jeżeli jest to forum Egipt, to piszmy o Egipcie i nieważne czy ktoś zada setny raz pytanie o ten sam hotel. Jeżeli masz tyle dobrej woli, to wklejaj w taki post linka do forum fotele, jeżeli nie nie rób nic.
              Na nic nasze zżymania się na tą sytuację, bo z dnia na dzień, z tygodnia na tydzień zagląda tu ktoś nowy, ktoś kto zadaje pytanie i oczekuje odpowiedzi.
              Nie czyta popradnich postów (nie chce mu się? nie potrafi? jest na to za głupi? za leniwy? nie wiem...nieważne, po prostu tak jest).
              Ale pomimo takich, nazwijmy to, oklepanych postów, wnoszą one do forum coś nowego, coś co może moderator, opiekun, administrator, przenieść w odpowiednie miejsce, choćby na forum hotele. Ale tu trzeba chcieć pracować, a praca ta nie polega na ustalaniu reguł i albo się stosujesz do nich albo jesteś be. Ustalanie reguł po to żeby mieć mniej pracy się nie uda, nie w naszym kraju i w naszym połeczeństwie.
              A najbardziej, jak pewnie większość, nie lubię postów w stylu przemyślenia po piwie, rumie, winie, mleku czy czym tam jeszcze ;)
              Postów takich jak Twój, nic nie wnoszący, siejący zamęt, powodujący wzajemne antypatie.
              Po co to komu?
              Zauważ jeszcze pc_maniaku, że postów tych najbardziej nielubianych, nie piszą zwylki użytkownicy, co chcą się czegoś dowiedzieć, tylko śmietanka forum, która za dzień lub dwa, po napisaniu posta, wyklina w nowym wątku, żeby z takowymi skończyć.
              Reasumując, szanuję to co piszesz merytorycznie, resztę uważam za pospolity spam i chęć zaistnienia, bądź też trollowanie.
              • cairo7 Re: Briesen-Czemu uważasz, że jeste gorszy od Der 07.08.06, 22:51
                I od tego postu Briesena-proponuję zacząć od nowa.Nie ma się co kłócić.Ponoć
                znowu ma być wszystko wolno,więc się cieszę.Już z dwojga złego wolę bałagan niż
                zamordyzm....
                • somiko Re: 08.08.06, 09:53
                  JUż dawno wnioskowałam aby to forum zrobić jako prywatna a jeszcze lepiej
                  ukryte, wtedy ci wszyscy którzy sie pytaja o hotele, ceny, kursy walut i tysiąc
                  innych głupot znikną a po za tym jak ktos bardzo chce to zawsz może użyć
                  wyszukiwarki.
                  • tomskey Hola,hola... 08.08.06, 10:04
                    Nie TO forum ma byc prywatne. To jest OGÓLNODOSTEPNE forum portalu Gazety!
                    Prywatnych zakladaj ile chcesz....Ale gdzies obok prosze
                    • somiko Re: Hola,hola... 08.08.06, 10:45
                      To była ironia
                      Część osób i tak traktuje to forum jako prywatne

-----------------------------------------
                      Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
                      • cameltravel Re: Hola,hola... 08.08.06, 20:40
                        wow
                        jaki bajzelek

co was poruszylo
                        to forum jest prywatne przynajmniej praktycznie
                        można tu coś napisac i umieścić pod warunkiem .... tu wstaw szablon
                        szkoda że ludzi eszukający pary na egipt nie mogąsi etu szukac bo z
                        doświadczenia wiem, ze to forum jako pierwsze przychodzi im do głowy
                        no bo gdzi ewchodzisz szukają info o egipcie ....
                        forum na wakacjach jest okropne.
                        tu zaczął panowac straszny mętlik i władza coś na kształt mc donaldowskiej -
                        żeby nie powiedziec kaczyńskiej haha ;)
                        czyli co nie mamy moderatora hahahahahahhahahha ??

a skoro tak łatwo przyjmuje sie i odrzuca nowe pomysly nie pytając nikogo o
                        zdanie to ja proponuję
                        1: znaleźć moderatora ktory będzie miał mózg nie tylko jaja
                        albo mózg zamiast jaj (jajniki mogą być)
                        2: nie szukać moderatora ktory będzie miał mózg nie tylko jaja
                        albo mózg zamiast jaj (jajniki mogą być)

bo skoro i tak nie wolno tu pytać szukac i pomagac to sorki chybanie ma sensu
                        prowadzić tego forum .....

Ewa i natek ;)
                        • kruszynka301 Re: Hola,hola... 08.08.06, 21:01
                          Ewa, już nie wycinają, ale raczej ze starych forumowiczów niedobitki zostały
                        • jabbur Re: Hola,hola... 09.08.06, 13:51
                          Dlaczego uważasz, że tutaj nie wolno pytać i pomagać?
                          • cle_oo Re: Hola,hola... 09.08.06, 14:29
                            Ano dlatego że były wycinane wątki typu:
                            - napiszcie czy w hotelu X jest to czy tamto
                            - lece wtedy i wtedy, kto jeszcze
                            - szukam singla lub singielki
                            • jabbur Re: Hola,hola... 10.08.06, 13:12
                              Pierwsze mogło zostać (jeżeli sprawa nie była poruszana wcześniej)

Jeżeli chodzi o wątki poszukiwawcze, to one pasują do forów ogłoszeniowych.
                              Wyobraź sobie, że każdy wchodzi na forum i ogłasza, że szuka/potrzebuje/jedzie
                              itp. Wtedy forum umrze i zamieni się w "ogłoszenie drobne".
                              Dlatego dla ogłoszeń są specjalne fora:
                              forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540804.html?x=2330374
                              Oczywiście, jeżeli brakuje forum pdt. szukam osoby do wyjazdu to możemy
                              zastanowić się nad tym czy dodać gdzieś możliwość umieszczania takich wpisów.
            • wojtek37k Re: Briesen-Czemu uważasz, że jeste gorszy od Der 09.08.06, 15:39
              Cóż drogi imienniku PC , jak mnie coś nieodpowiada , nie czytam tego i basta .
              Zakładanie wątków z darciem szat , z powodu , że forum idzie w inną stronę niż
              czyjeś wyobrażenia , jest dziwne . Straszenie , że usunie się coś , co się
              zapoczątkowało ale żyje już własnym życiem , jest wręcz śmieszne , mam na myśli
              Egipt-Hotele . Radziłbym napisać coś w temacie Egiptu , pisząc o czymś innym
              łamiesz regulamin , do czego i ja się teraz przyczyniam .

Pozdrawiam Wojtek

P.S. Zdecydowanie wolę Cię piszącego jako podróżnika , niż jako zrzędę
              podążającą jedyną słuszną drogą . Mam nadzieję , że nieuraziłem Cię zbyt nadto
              • pc_maniac Do Wojtka37k 09.08.06, 19:09
                Wojtku37k, czy aby na pewno odpisujesz na mój tekst?
                Czy ja cokolwiek pisałem o jakimkolwiek kierunku, w którym idzie forum?
                Czy o napaściach bardzo niekulturalnych na Miriam?!

Więc w jednym zdaniu przypomnę - jeśli juz mieliście pretensję o zmiany na
                forum, to mogliście mieć je do forumowiczó, którzy apelowali o te zmiany do
                opiekunki i do braku reakcji na te prośby ze strony osób, które tych zmian nie
                chciały.
                Ale czemu do cholery do Miriam?!
                Przecież ona jedynie realizowała to o co ją prosiliście!
                • cairo7 Do jabbur 09.08.06, 21:58
                  Przepraszam- mi chyba UFO z Waszej Redakcji przysłalo zakaz umieszczania
                  ogłoszenia,że szukam kogoś do dbl,żeby mój dzieciak mógł polecieć na tanie
                  wakacje,bo nie ma jeszcze 14 lat?Tak ten wątek przeszkadzał?A teraz
                  zdziwienie?Zobaczcie jak się zaczyna normalnie robić....ludzie pytają,inni
                  odpowiadają....chyba o to chodzi?
                  • jabbur Re: Do jabbur 10.08.06, 13:15
                    Chodziło mi o pytania o rzeczy dotyczące wielu osób - takie oczywiście
                    mogą i powinny być publikowane na forum. Z wątkiem o którym piszesz
                    jest taki problem, że nie będzie służył do dyskusji.
                    • iwona967 Re: Do jabbur 10.08.06, 20:10
                      Forum jest właśnie po to aby czegoś się dowiedzieć na dany temat lub o czymś
                      podyskutowac (przynajmniej tak mi się wydaje)
                      Są wątki, które pozostają bez echa i takie które żyją bardzo długo.
                      Poszukiwanie współtowarzyszki/współtowarzysza podróży jest jak najbardziej na
                      miejscu, również pytania o kursy walut, nawet takie po raz tysięczny bo
                      przecież kursy się zmieniają,jakie biuro lokalne ma dobre wycieczki, jakie
                      pamiątki kupić itd.
                      Sama wielu znajomym polecałam to forum jako kopalnie wiedzy bo tak było, jak
                      się okazało do czasu.
                      Najpierw dostaliśmy "opiekunów" i wtedy okazał się, że nie można:
                      - pochwalić biura- bo to reklama
                      - zganić niektórych biur- bo to oszczerstwo
                      - zapytać się o lokalne biuro- kryptoreklama
                      - spytać się o hotel- mamy forum hotele
                      - spytać się kto leci do hotelu xxx- zaśmiecanie forum
                      - pytania o kursy walut są bez sensu bo przecież są google, a tu było to
                      wałkowane milion razy
                      potem okazało się, że trzeba się logować co jeszcze bardziej "usprawniło" to
                      forum - pozostały nieliczne wątki prawdziwych znawców a reszta przeniosła się
                      gdzie indziej.
                      Pamiętam jak sama trafiłam tu pierwszy raz, o Egipcie wiedziałam niewiele ale
                      nie chodziło mi o podręcznikową wiedzę bo taką mogę znależć w przewodnikach,
                      książkach, googlach - chodziło o wiedzę życiową - kursy walut, bankomaty, fajne
                      knajpki, co warto kupić, jakie lokalne biura mają dobre wycieczki i tego
                      właśnie się dowiedziałam.
                      Czy po reformach tego forum ludzie skorzystali z niego w tak dużym stipniu jak
                      ja?
                      Bardzo wątpię
                • wojtek37k Re: do pc_maniaca 10.08.06, 18:54
                  Mój drogi , dalej uważam , że realizowała (Miriam) prośby o cięcie wątków
                  tylko grupki forumowiczów , a nie ogółu . Sam kiedyś zwróciłem się do Miriam ,
                  z pytaniem o cięcie moich wypowiedzi , chodź nigdy nie złamałem regulaminu ,
                  przyznaję nieraz jestem zgryźliwy (moja wina), ale nigdy nie wulgarny . Miriam
                  podjeła się bardzo trudnego zadania , chwała jej za to , ale jej czas jako
                  moderatora już się skończył . Uważam , że przez tego typu cięcia i przenoszenia
                  wątków nie łamiących regulaminu , realizowała wyobrażenie , tylko kilku osób ,
                  o tym forum .
                  Ktoś wyżej na tym wątku pisał o demokracji , bodajże o tym , że większość
                  decyduje . Prawdziwa demokracja to taka , która szanuje zdanie i potrzeby
                  mniejszości . Każda inna ociera się tzw. demokrację ludową , to też z
                  nazwy "demokracja" i ćwiczyliśmy ją do 1989 r.

Pozdrawiam serdecznie , dyskusji kontynuować nie mogę , jutro wraz z rodziną
                  zaczynam urlop , zgadnij gdzie wyjeżdżam ? Może po urlopie naskrobię kilka
                  zdań , oczywiście jak zwykle z błędami .
                  Wojtek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka