iza1509 31.08.06, 12:33 mam ze sobą zabrać tylko dolary, a funty wymieniam na miejscu, z tego co rozumiem. ale gdzie wymienić: na lotnisku w hotelu? i jaką część, bo chyba nie wszystko. płynę rejsem po nilu 8 dni. proszę podpowiedzcie mi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariuszgr Re: POMOCY! Lecę pierwszy raz-waluta 31.08.06, 12:52 Dolary mozesz wymienic wszedzie.Nawet w sklepie spozywczym, tylko tam po gorszym kursie.I dolarami mozesz w zasadzie wszedzie placic.Oczywiscie czasem przyda sie pare funtow, ale nie za duzo /na drobne wydatki typu bus, bakszysz itp/ Odpowiedz Link Zgłoś
iza1509 Re: POMOCY! Lecę pierwszy raz-waluta 31.08.06, 13:36 dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_expert Re: POMOCY! Lecę pierwszy raz-waluta 31.08.06, 18:21 50 dolarów powinno wystarczyć - głównie na bakszysz (wychodzi taniej, dajesz np. jednego funta zamiast jednego dolara) w kajucie na statku, w pokoju hotelowym, w toalecie na wycieczce itp. Odpowiedz Link Zgłoś
barrrbarrra Re: POMOCY! Lecę pierwszy raz-waluta 31.08.06, 22:23 kurs bankowy na dziś 5,74 LE za 1 $, ale SłYSZAłAM, że na lotnisku bywa lepszy kurs. Funty przydają sie w sklepikach i jako bakszysz. Na początek radze wymienić nie więcej jak 200$(prosic o niskie nominały, jak 1, 5, 10 i 20, - często sprzedawcy, taxi itp. będą Ci wmawiać, że nie maja drobnych i nie będą chcieli wydać), przy rejsie powinno starczyć na długo. Miłej wycieczki Odpowiedz Link Zgłoś