magceg 18.09.06, 16:17 Mam pytanko czy ktoś z Państwa był w tym roku w Sunrise Island View Resort w Sharm? Proszę o opinię na temat tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jo-joanna Re: Sunrise Island View Resort - Sharm 25.09.06, 12:47 Wróciłam z tego hotelu 20 września i jestem bardzo zadowolona. Byliśmy tam z mężem 2 tygodnie. Hotel jest przepiękny, ma 4 duże baseny, przy każdym z nich barek w wszelkimi możliwymi napojami alkoholowymi i nie alkoholowymi. 2 baseny mają zjeżdżalnie i brodzik dla dzieci. Z leżakami raczej nie ma problemu. Plaża ogromna, czysta z dużą ilością leżaków. Na plaży jest barek (nie podają tam alkoholu ze względów bezpieczeństwa) z piciem oraz jedzeniem (cały dzień przekąski typu frytki, kebaby, hot-dogi, hamburgery, popcorn, sałatki, owoce). Do morza nie wchodzi się bezpośrednio z plaży, ale za to są dwa pomosty. Rafa w miarę, chociaż widzieliśmy już o wiele ładniejszą kiedy mieszkaliśmy w hotelu Club Fanara (ras Mohamed). Jeśli chodzi o All, przytyłam 4 kg:) Od rana do nocy jeden wielki wypas. Śniadania najmniej zróżnicowane, chociaż jest naprawdę wszystko: mleko, jogurty, owoce, sałatki, omlety, jajka na twardo, bekon, parówki, sery, wędliny etc. Lunch można zjeść w restauracji głównej lub w restauracjach a la carte (trzeba się do nich zapisać, ale nie ma jakiś ograniczeń w częstotliwości chodzenia): Fatima na plaży i włoska Tratoria. Kolacja też w 3 restauracjach, nam najbardziej przypadła do gustu restauracja włoska, pyszne owoce morza, pizzy nie polecam. Kolacja w restauracji głównej jest ogromna: zupy, sałatki, zawsze kurczak, indyk, wołowina, baranina, grill na zewnątrz, zapiekanki, ryby, makarony, różnego rodzaju ryż, kuskus, falafel, mnóstwo ciast i tortów i wiele, wiele innych rzeczy. Kolacja jest zawsze tematyczna np. raz kuchnia francuska, raz orientalna etc. Wieczorami są zawsze przedstawienia w amfiteatrze, my byliśmy kilka razy, ale generalnie to zupełna amatorka i nic ciekawego. Od 23 do 1 w nocy jest jeszcze druga kolacja przy basenie, więc można paść z przejedzenia. Jest jeszcze bar Victoria, który jest czynny do 4 rano( wchodzi w All). Generalnie z alkoholi najlepsze jest wino, reszta, jak to zwykle w przypadku egipskich alkoholi lokalnych, nie przypomina za nic oryginalnych smaków. W hotelu jest też bardzo fajna dyskoteka (wejście gratis, za alkohole trzeba płacić np. 25 LE za piwo) oraz kino Hollywood Cafe. Jest też bardzo przyjemny Szisza Corner gdzie można się rozłożyć na miękkich pufach i w orientalnym klimacie wypalić sziszę za 2LE. To chyba tyle, ogólnie jesteśmy zadowoleni, choć niestety hotel na pewno nie ma tych swoich 5 gwiazdek (niektórym pokojom dałabym 3: brudnawa łazienka, popsuty sejf, chociaż potem naprawili, niektórzy w pokojach na parterze narzekali na mrówki i karaluchy). Ale trzeba wziąć pod uwagę, że nie jest to kraj europejski i standardy są tam zupełnie inne. Miłego pobytu! Odpowiedz Link Zgłoś
madziapaw Re: Sunrise Island View Resort - Sharm 04.10.06, 22:37 Joasiu, a jakie wrażenia masz po Clubie Farana? czy bardziej go polecasz? Mam kilka możlowosci i chcę dobrze wybrać. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
magceg Re: Sunrise Island View Resort - Sharm 13.10.06, 10:51 Czy możesz napisać z jakim biurem byłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek11110 Re: Sunrise Island View Resort - Sharm 15.10.06, 09:09 mam pytania - może głupie : czy brać ręczniki kapielowe ? - podejrzewam, że w takim hotelu reczniki w pokojach sa zmieniane codziennie, a kapielowe co kilka dni ? - czy tak jest rzeczywiście ? - czy na terenie tego hotelu można kupić pampersy ? Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia1901 Re: Sunrise Island View Resort - Sharm 14.10.06, 00:29 byłam w lipcu. było SUPER! jeśli jest hotel na który można narzekać to napewno nie ten! ale Polak potrafi.. więc niech da mi adres takiego hotelu w Polsce.. a zwróce mu połowę kosztów podróży :) Odpowiedz Link Zgłoś