Dodaj do ulubionych

Sunrise Island View Resort - Sharm

18.09.06, 16:17
Mam pytanko czy ktoś z Państwa był w tym roku w Sunrise Island View Resort w
Sharm? Proszę o opinię na temat tego hotelu.
Obserwuj wątek
    • jo-joanna Re: Sunrise Island View Resort - Sharm 25.09.06, 12:47
      Wróciłam z tego hotelu 20 września i jestem bardzo zadowolona. Byliśmy tam z
      mężem 2 tygodnie. Hotel jest przepiękny, ma 4 duże baseny, przy każdym z nich
      barek w wszelkimi możliwymi napojami alkoholowymi i nie alkoholowymi. 2 baseny
      mają zjeżdżalnie i brodzik dla dzieci. Z leżakami raczej nie ma problemu. Plaża
      ogromna, czysta z dużą ilością leżaków. Na plaży jest barek (nie podają tam
      alkoholu ze względów bezpieczeństwa) z piciem oraz jedzeniem (cały dzień
      przekąski typu frytki, kebaby, hot-dogi, hamburgery, popcorn, sałatki, owoce).
      Do morza nie wchodzi się bezpośrednio z plaży, ale za to są dwa pomosty. Rafa w
      miarę, chociaż widzieliśmy już o wiele ładniejszą kiedy mieszkaliśmy w hotelu
      Club Fanara (ras Mohamed). Jeśli chodzi o All, przytyłam 4 kg:) Od rana do nocy
      jeden wielki wypas. Śniadania najmniej zróżnicowane, chociaż jest naprawdę
      wszystko: mleko, jogurty, owoce, sałatki, omlety, jajka na twardo, bekon,
      parówki, sery, wędliny etc. Lunch można zjeść w restauracji głównej lub w
      restauracjach a la carte (trzeba się do nich zapisać, ale nie ma jakiś
      ograniczeń w częstotliwości chodzenia): Fatima na plaży i włoska Tratoria.
      Kolacja też w 3 restauracjach, nam najbardziej przypadła do gustu restauracja
      włoska, pyszne owoce morza, pizzy nie polecam. Kolacja w restauracji głównej
      jest ogromna: zupy, sałatki, zawsze kurczak, indyk, wołowina, baranina, grill
      na zewnątrz, zapiekanki, ryby, makarony, różnego rodzaju ryż, kuskus, falafel,
      mnóstwo ciast i tortów i wiele, wiele innych rzeczy.
      Kolacja jest zawsze tematyczna np. raz kuchnia francuska, raz orientalna etc.
      Wieczorami są zawsze przedstawienia w amfiteatrze, my byliśmy kilka razy, ale
      generalnie to zupełna amatorka i nic ciekawego. Od 23 do 1 w nocy jest jeszcze
      druga kolacja przy basenie, więc można paść z przejedzenia. Jest jeszcze bar
      Victoria, który jest czynny do 4 rano( wchodzi w All). Generalnie z alkoholi
      najlepsze jest wino, reszta, jak to zwykle w przypadku egipskich alkoholi
      lokalnych, nie przypomina za nic oryginalnych smaków. W hotelu jest też bardzo
      fajna dyskoteka (wejście gratis, za alkohole trzeba płacić np. 25 LE za piwo)
      oraz kino Hollywood Cafe. Jest też bardzo przyjemny Szisza Corner gdzie można
      się rozłożyć na miękkich pufach i w orientalnym klimacie wypalić sziszę za 2LE.
      To chyba tyle, ogólnie jesteśmy zadowoleni, choć niestety hotel na pewno nie ma
      tych swoich 5 gwiazdek (niektórym pokojom dałabym 3: brudnawa łazienka, popsuty
      sejf, chociaż potem naprawili, niektórzy w pokojach na parterze narzekali na
      mrówki i karaluchy). Ale trzeba wziąć pod uwagę, że nie jest to kraj europejski
      i standardy są tam zupełnie inne. Miłego pobytu!
      • madziapaw Re: Sunrise Island View Resort - Sharm 04.10.06, 22:37
        Joasiu, a jakie wrażenia masz po Clubie Farana? czy bardziej go polecasz? Mam
        kilka możlowosci i chcę dobrze wybrać.
        Pozdrawiam
        Magda
      • magceg Re: Sunrise Island View Resort - Sharm 13.10.06, 10:51
        Czy możesz napisać z jakim biurem byłaś?
      • tomek11110 Re: Sunrise Island View Resort - Sharm 15.10.06, 09:09
        mam pytania - może głupie : czy brać ręczniki kapielowe ? - podejrzewam, że w
        takim hotelu reczniki w pokojach sa zmieniane codziennie, a kapielowe co kilka
        dni ? - czy tak jest rzeczywiście ? - czy na terenie tego hotelu można kupić
        pampersy ?
    • magdusia1901 Re: Sunrise Island View Resort - Sharm 14.10.06, 00:29
      byłam w lipcu. było SUPER! jeśli jest hotel na który można narzekać to napewno
      nie ten! ale Polak potrafi.. więc niech da mi adres takiego hotelu w Polsce.. a
      zwróce mu połowę kosztów podróży :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka