wp2007 04.10.06, 13:39 Mamy zamiar wybrać sie do Egiptu na impreze 7 dni zwiedzania + 7 dni wypoczynku . Moje pytanie brzmi - przy której z opcji - Zwiedzanie Autobusem czy Zwiedzanie -Rejs po Nilu - więcej zobaczę. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: Rejs czy autobus ? 04.10.06, 14:01 Więcej zobaczysz autobusem ale przyjemniej na rejsie .... ... rejs cieszy sie ogólnie dobra opinią forumowiczów ... więc chyba tak jest ja byłem na objeździe autokarowym ... nie narzekam pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak_75 Re: Rejs czy autobus ? 04.10.06, 14:05 jeśli chodzi o zabytki,to i tu zobaczysz to samo. ale dodatkowo z okna autokaru można podejrzeć Egipcjan przy pracy, odpoczynku. Pewnie rejs jest wygodniejszy, ale nie odczułam trudów na wycieczce autokarowej. No może poza ostatnim etapem przejazdem z Asuanu do Hurghady. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: Rejs czy autobus ? 04.10.06, 14:21 Sprawę WYPOCZYNKU odkładam na następne 7 dni , niewygód i trudów SIE NIE BOJE . Chodzi mi o to , żeby jak najwięcej zobaczyć.wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Rejs czy autobus ? 04.10.06, 14:34 nie do końca sie zgodze , że zobaczysz to samo ... no nie zobaczysz Kairu podczas rejsu .... musisz kupić dodatkowy fakultet a z Hrg to kawał drogi .... Ja byłem konkretnie z Triadą i zwiedziłem cały prawie Egipt ... Hrg - Assuan - fakultet do Abu Simbell - Asuan - Luksor Karnak i w górę poprzez Abu -Hassan Minje do Kairu i powrót do HRG / Hurghada / Byłem trzy lata temu i jak napisałem byłem bardzo zadowolony o rejsie nie wypowiem sie bo nie byłem ... poczytaj ... na forum niemniej jednak gwoli obiektywności jeszcze pare innych biur organizuje 7 + 7 Exim chyba i jak sam poczytałem jest bardzo interesujacy jeszcze jest chyba i Aleksandria ... a niektóre programy obejmuja i Suez czy tez nawet Sharm el Sheihk... program Tutanhemon czy Nefretete .... zapoznaj sie dokładnie z programami i oczywiście z cena ... bo tak naprawde to wszystko kwestia ceny .... a decyzje to podejmujesz sama .... pzdr ogólnie tak czy siak ale warto ................. deo Odpowiedz Link Zgłoś
ewano2 Re: Rejs czy autobus ? 04.10.06, 14:34 Rejs po Nilu to bajka! Po prostu! Nie wiem, jak można sobie odmówić takiej przyjemności! W ten sposób zwiedzali Egipt pierwsi przybysze z Europy i tylko w ten sposób możesz choć na chwilę przenieść się do świata rodem z powieści Agathy Christie! Zobaczysz tyle samo, nie zmeczysz się, a widoki na Nil i jego nabrzeża rozciągające się ze statku są niezapomniane i nie do zastapienia! Tylko rejs! Warto dla niego samego! Odpowiedz Link Zgłoś
ewano2 Re: Rejs czy autobus ? 04.10.06, 14:35 Aha, a propos Kairu. Alfa Star sprzedaje rejs z Kairem. Odpowiedz Link Zgłoś
ob.serwator_1 Re: Rejs czy autobus ? 04.10.06, 15:30 Zdecydowanie autokar! Tylko wtedy zobaczysz jak wygląda prawdziwy Egipt. Byłem na jednym i drugim. Oprócz Kairu, Piramid i Sfinksa nie zobaczysz też na rejsie najstarszej piramidy schodkowej i świątyni w Sakkarze! Chyba, że słono zapłacisz za fakultet. Lepiej wykupić sobie w to miejsce fakultet do Abu Simbel. Taniej i Więcej zobaczysz! krzysztofpop.fotosik.pl/albumy/52980.html krzysztofpop.fotosik.pl/albumy/52534.html Odpowiedz Link Zgłoś
slawko31s Re: Rejs czy autobus ? 04.10.06, 17:02 Hej; Zdecydowanie autokar. Jest bardziej męczący, chociażby z codziennym wypakowywaniem części rzeczy z walizek, codziennie w innym hotelu, pobudki o 3:00 rano itp. Jednak tylko w ten sposób zobaczysz prawdziwy Egipt i jego mieszkańców, gdzie 80% domów to lepianki z mułu i gliny z dziurami zamiast okien i drzwi. Postoje w oazach i ich toalety, naprawdę warto - polecam ;-). Poza tym Kair. Tam trzeba być, nie tylko piramidy i Sfinks, ale trzeba pochodzić i pojeździć po Kairze. To jest czad. pzdr; S Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: Rejs czy autobus ? 04.10.06, 20:06 Które biura oprucz Triady organizują 7+7 AUTOBUSOWY. Pozdrawiam wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś