ika99 16.01.07, 14:29 czy ktos byl w tym hotelu? moze macie jakies prywatne zdjecia tego miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cle_oo Re: hotel aqua blue 16.01.07, 15:05 Możesz przeczytać opis tego hotelu tutaj www.ostatniemiejsca.pl/forum.php?glowny_nr=2&temat_nr=5&p=posty Jeśli jeszcze Cię coś interesuje to pytaj, postaram się odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ika99 Re: hotel aqua blue 17.01.07, 11:27 mam pytanie dotyczace przelatujacych samolotow czy sa one bardzo uciazliwe? i czy ktoras z tych zjezdzalni nadaje sie dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
cle_oo Re: hotel aqua blue 17.01.07, 17:30 Tak to prawda, że nad hotelem samoloty podchodzą do lądowania, nam to nie przeszkadzało ani w dzień, ani w nocy (porobiliśmy zdjęcia na pamiątkę ha, ha, ha). Zjeżdżalnie są dosyć wysokie (tak mniej więcej na wysokość 3 piętra w bloku), ale nie są bardzo strome. Widziałam dzieci w wieku około 7 lat jak zjeżdżały i się świetnie bawiły. Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: hotel aqua blue 17.01.07, 22:57 Czytałam twój opis na forum-hotele, jest dość wyczerpujacy ale mam parę pytań -jak wyglada all na plaży? -czy faktyczne hotel połozony jest w ogrodzie palmowym?( mam wątpliwość bo to nowiutki hotel-1,5 roku) -jaka jest rafa?(jeśli wogóle jest/) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
uunnii Re: hotel aqua blue 18.01.07, 01:02 Hej, Ja bylam w tym hotelu z biurem Exim i uwazam, ze za tak male pieniadze, jakie zaplacilam za pobyt, hotel byl rewelacyjny. All na plazy konczylo sie chyba o 15, takze trzeba bylo niestety spogladac na zegarek, aby nie glodowac do 18:30. Pamietam, ze mozna bylo na plazy dostac pizze, ale niestety nad morzem bylam tylko raz, wiec nie wiem, czy byla smaczna, poniewaz spoznilam sie na pore karmienia :(. Latajace samoloty stanowili urozmaicenie, do ktorego mozna bylo przywyknac. Tez mam zdjecia :). Mi przeszkadzaly tylko te, ktore przelatywaly co kilka dni przed 9 rano, ale o tej porze na wakacjach, to nawet bzykanie komara moze wyprowadzic z rownowagi. Ogrod palmowy?? Hmm, coz... Jesli sie wybierzesz, to podeslij jego zdjecia, bo jakos mi umknal :). Za to maja fajne baseny, mostki, pole do gry w szachy i inne upiekszacze. A zjezdzalnie sa w dobrym stanie, a to, czy sie nadaja, zalezy oczywiscie od wieku zjezdzajacego :). Jesli jeszcze raz wybiore sie do Hurgady, to z pewnoscia wybiore ten hotel. Co prawda obsluga moglaby byc nieco milsza i all nie konczyc sie o polnocy :). Pozdrawiam i juz zazdroszcze wyjazdu Odpowiedz Link Zgłoś
ekaka Re: hotel aqua blue 18.01.07, 08:16 Czy byliscie moze z Eximem z Krakowa? Z opisu lotu wynika, ze najpierw leci sie z Krakowa do Gdanska, a potem dopiero z Gdanska do Hurghady. Czy wiesz cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: hotel aqua blue 18.01.07, 11:11 Bardzo dziekuje za wyczerpującą odpowiedz;-))) Tylko dalej nie wiadomo co z ta rafa? Jest? Czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wwwujek Re: hotel aqua blue 18.01.07, 13:15 Rafa jest. Są nawet dwie.. A dokładniej jest tak. Jak przychodzisz na plażę, to spoczywasz pomiędzy dwoma, hmm, jak to nazwać.. molami :-) I między nimi połowa wody jest dla serfujących, a w drugiej można pływać. I w tej części gdzie można pływać, jakieś 30m od brzegu jest coś zatopionego. Podobno jakiś stateczek, a raczej jego rufa. Musi tam już trochę leżeć, bo właśnie na nim utworzyła się rafa. Ładnie to wygląda, ale by najlepiej widzieć, trzeba troszkę wbić się w głąb (rafa jakieś 1,5m-2m pod taflą wody. Natomiast jak jesteśmy między tymi molami, patrzymy w horyzont, to za prawym molem też są rafy. Szkoda tylko, że ostatnim dniu zaskoczyłem :-) Tam są bliżej brzegu, zaraz pod taflą wody. Można chodzić wzdłóż nich i tylko się schylać pod wodę :-) Można też popłynąć w głąb morza, tam też co jakiś czas są rafy. Wystarczy popatrzeć gdzie wystają rurki ponad wode i już wiadomo gdzie ludzie podziwiają rafy :-) Jedyny minus tej drugiej rafy, to dojście do niej. Strasznie kamieniste. Również polecam hotel. Nie ma ogrody palmowego, ale jest kupa zieleni, palmy przy chodniczkach. Ładnie jest :-) Też tam pewnie wrócę :-) Pozdrawiam, Łukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: hotel aqua blue 18.01.07, 15:50 Łukaszu! Bardzo dziekuję, teraz wiem już wszystko! Pozdrawiam serdecznie.K. Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: hotel aqua blue 03.02.07, 20:33 Właśnie wróciłam z tego hotelu.Jeśli macie pytania chetnie odpowiem. Pozdrawiam.K. Odpowiedz Link Zgłoś
pasikonik_x Re: hotel aqua blue 03.02.07, 23:23 Witam! Wybieram się do Aqua Blue w czerwcu i będę dźwięczy za wszelkie porady. Jadę z dzieciakiem (6 lat). Interesuje mnie też temat wycieczek i innych atrakcji (nurkowanie, sporty wodne, itp.). Z góry dzięki za info. Czy mogłabyś przesłać jakieś aktualne fotki z hotelu??? Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: hotel aqua blue 04.02.07, 11:48 Witaj! Moje wrażenia dotyczące hotelu są oglednie mówiąc średnie.Główne minusy to plaża i serwis hotelowy.Plaża brzydka, z betonowymi rozwalajacymi sie molami, idziesz chyba z kilometr, zeby miec wodę do kolan, o rafce mozna zapomnieć, mi sie nie udało do niej dotrzeć:-((... w związku z tym na plaży byłam tylko raz.Co do sportów wodnych to nie zauważyłam, żeby tam sie cokolwiek działo, więc nie odpowiem. Drugi słaby punkt hotelu to serwis.Obsługa mało sympatyczna, mozesz zapomnieć, żeby ci cokolwiek podali, czy na basenie czy w restauracji.A juz szczyt mojego wk....nia nastapił w dniu wyjazdu.W tym hotelu nie istnieje opcja zabierania bagażu z pod pokoju do recepcji.Wszystko fajnie tylko, ze my mieszkalismy na 3 pietrze a recepcja znajduje sie w budynku głownym na górze! Więc masz jeszcze do pokonania ze 40 schodów!Oczywiście w pokoju nie uswiadczysz telefonu do recepcji, po prostu nie ma zadnej informacji, możesz sobie dzwonić tylko gdzie??? Zjeżdzalnie fajne ale obawiam sie, ze 6 letnie dziecko nie będzie mogło skorzystać, są za wysokie.Jest placyk zabaw dla dzieci, wygladał sympatycznie, wiec może chociaz to. Jedzonko dobre, mi smakowało, sporo arabskich frykasów a ja to uwielbiam.W ciągu dnia przekaski, przy basenie i na plaży , wiec głodni nie będziecie Animacje średnie, troche skaczą i brykaja ale jakos tak bez przekonania.Codziennie dla dzieci wieczorem mini disco, potem show dla dorosłych. Reasumując,hotel dla niewymagajacych może być odebrany pozytywnie, ja nie polecam, ale to moja prywatna opinia. Pozdrawiam.Jesli masz jeszcze pytania, pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
cle_oo Re: hotel aqua blue 04.02.07, 14:36 Zdziwiła mnie Twoja opinia na temat tego hotelu, ponieważ jest to jedyna negatywna wypowiedź jaką miałam okazję przeczytać. Podczas naszego pobytu obsługa w barach przy basenach i w restauracji też nic nam nie podawała (wszyscy turyści nalewali sobie sami napoje chłodzące i to było normalne). W Lobby barze przy recepcji też nalewało się samemu oprócz drinków i piwa, które podawali barmani, a jak daliśmy im bakszysz to sami nam przynosili do stolika. Nawet dzieci obsługiwały się same (jeśli tylko sięgały do dystrybutora), nam to odpowiadało bo nie było dużych kolejek przy barach:-) Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: hotel aqua blue 04.02.07, 14:58 Witaj, Zwróc uwage, że opinii na temat tego hotelu jest niewiele.Hotel jest nowy, wiec siłą rzeczy... Wiesz, miło jest kiedy leżysz na lezaczku albo siedzisz przy stole w restauracji( dla mnie to była stołówka)i kelner zapyta co ci podac( chociaz oczywiście możesz sobie sama przynieśc)... Po za tym, brak wolnych stolików... Jeżdzę wyłącznie do hoteli 4 i 5 gwiazdkowych i oczekuje należnej obsługi.Po prostu.Tutaj sie rozczarowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
cle_oo Re: hotel aqua blue 04.02.07, 16:06 Nie to żebym się czepiała, mamy po prostu odmienne zdanie na ten temat. W hotelach, w których podają napoje do stolika, czas oczekiwania na nie znacznie się wydłuża. Nam nigdy się nie zdarzyło żeby nie było wolnego stolika podczas posiłków. Widać mamy szczęście:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: hotel aqua blue 04.02.07, 16:22 pewnie tak;-))) my niestety nie mielismy tego szczęśćia..;-))) a kolejka po napoje była gigantyczna, więc, rozumiesz, nie bardzo chciało sie w niej stac podczas kiedy posiłek ci stygnie;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
deecha Re: hotel aqua blue 04.02.07, 21:47 Hej! Też się wybieram do tego hotelu w maju i trochę się zaniepokoiłem opinią konstancji15, zwłaszcza tą o rafie. Jak byś mogła napisać coś o tym stateczku zatopiononym na plaży to byłbym wdzięczny. A opinii o hotelu mało jest na tym forum a po wiecej zapraszam pod adres: www.wakacje.pl/hotele/egipt/aqua-blue-resort-7991.html I naprawdę rzadko który hotel matak wysokie oceny. Więc ja jadę z pełnym przekonaniem że dobrze wybrałem i zamierzam sie świetnie bawić :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: hotel aqua blue 04.02.07, 22:17 > I naprawdę rzadko który hotel matak wysokie oceny. Ale jakie ceny ma wysokie???? Co masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
pasikonik_x Re: hotel aqua blue 05.02.07, 00:10 Dzięki za info, chociaż zalatuje mi tu nieco malkontenctwem.... Mailowałemi i rozmawiałem na GG już z kilkoma osobami, które również w tym hotelu spędzały urlop i opinie były zdecydowanie pozytywne. Ale, jak smama piszesz, Twoja opinia, to Twoje prywatne zdanie i masz do niej pełne prawo. Ja ją zweryfikuję sam, bo na wyjazd się zdecydowałem (lecimy w czercwu) :) deecha daj znać jak wrócisz!!! Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
amon-re Re: hotel aqua blue 05.02.07, 12:23 Bylem w zeszlym roku w czerwcu z 3 letnia coreczka. Bagaze same sie wniosly do pokoju i wrocily na recepcje pod koniec urlopu. W restauracji zawsze podchodzil do nas kelner z sokami. Zanim dziecko usiadlo na krzesle ktos juz podkladal mu poduszke pod pupe. Jak dziecko pobieglo gdzies miedzy stoliki, wystarczylo jedno nerwowe spojrzenie moje lub zony, a juz ktorys z kelnerow lokalizowal mloda i pokazywali nam gdzie jest. Hotel jak dla mnie OK - jedynie pokoje nie sa na 4* jesli chodzi o wykonczenie. Rafa w Beach Albatros jest istotnie szczatkowa - zaczyna sie po prawej stronie molo od brzegu ale niestety jest mocno niezywa juz. Pomiedzy molami woda gleboka po jakichs 30 metrach od brzegu. Po fotki na priv zapraszam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pasikonik_x Re: hotel aqua blue 05.02.07, 00:11 A co do ceny, to w ofercie "first minute" była bardzo dobra ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
uunnii Re: hotel aqua blue 05.02.07, 01:00 Odnosnie obslugi przyznam Ci racje. Ja trafilam dodatkow na ramadan, wiec czasem padaly nawet malo sympatyczne komentarze, ale absolutnie nie trzeba sie tym przjmowac, przeciez jestes na urlopie :). Oni po swojemu pod nose, ja po polsku pod nosem i kazdemu jest lezej na duszy :). Drineczki z palemka przynoszone do lezaka, to raczej nie w tym hotelu, ale powiem szczerze, ze z takim udogodnieniem jeszcze sie nie spotkalam w zadnym hotelu 4*. Jesli chodzi o bagaze, to nam zaniesiono je do pokoju i 30 minut przed transferem na lotnisku spod drzwi zabrano i o nic sie nie musialam martwic. Chcialam ponadto zaznaczyc, iz opaseczke all zatrzymuejsz sobie na zawsze i w odroznieniu np. od hoteli Alladyn, Alibaba czy Yasmin mozesz korzystac z tego dobrodziejstwa do ostatniej chwili :). Ja nadal jestem zachwycona pobytem w tym przybytku radosci, uwazam, iz standard przekaracza cene, jaka zaplacilam Eximowi. Nadal polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mrpeter Re: hotel aqua blue 06.02.07, 22:30 Zdjecia tych, ktorzy tam byli znajdziesz na tej stronie: www.travelzone.pl/?show=hotele&hotelID=625 Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa lecę 23 lutego 05.02.07, 10:57 a ja Wam opowiem za miesiąc jak tam jest bo lecę tam 23 lutego na tydzień. Wszystkie opinie które czytałam o tym hotelu są oki więc lecę bez obaw :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amon-re Re: lecę 23 lutego 05.02.07, 12:25 amoniaaa napisała: > a ja Wam opowiem za miesiąc jak tam jest bo lecę tam 23 lutego na tydzień. > Wszystkie opinie które czytałam o tym hotelu są oki więc lecę bez obaw :) > pozdrawiam Baw sie dobrze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś