Dodaj do ulubionych

mieszkalam rok w hurghadzie

18.01.07, 13:08
witam,mieszkalam rok w hurghadzie wiec chetnie odpowiem na wszystkie pytania
dot.hoteli w tej miejscowosci.
Obserwuj wątek
    • malmus Re: mieszkalam rok w hurghadzie 18.01.07, 18:24
      witam!
      Jestem zainteresowana wszystkim co dotyczy Hurhady i hotelu titanic
      resort.Bedziemy tam spędzać wakacje w sierpniu. Zdecydowałam się na ten hotel,
      bo jadę z dziećmi a tam jest aqua park. Gdybym mogła się dowiedzieć czegoś
      bliżej o wycieczkach, na jakie warto pojechać i gdzie , jakie są ceny (albo
      jakie być powinny po targowaniu)w egipcie, czy zalecane są szczepienia, co
      powinno się zabrać ze sobą? Pozdrawiam Małgorzata
      • babeczkaa Re: mieszkalam rok w hurghadzie 18.01.07, 18:40
        witam, a ja mam pytanie czy w lutym organizowane sa loty balonem nad luksorem?
        z góry dzieki wielkie, pzodrawiam
        B.
        • imka.allegro Re: mieszkalam rok w hurghadzie 18.01.07, 20:22
          platynka leciała w październiku, edithz7 fotografowała balony chyba też w październku, ja w styczniu - podejrzewam, że tylko z wyjątkowych okazji loty NIE sa organizowane ;)

Imka
        • veronica3d loty balonem 19.01.07, 11:49
          loty balonem sa organizowane caly rok,chyba ze warunki pogodowe nie sprzyjaja
      • veronica3d Re: mieszkalam rok w hurghadzie 19.01.07, 11:43
        witam,jezeli jedziesz z dziecmi to dobrze wybralas bo park wodny w tym hotelu to
        dle dzieciakow raj.bedziesz miala je z glowy na caly dzien:)hotel godny
        polecenia ze wzgledu na atrakcje,na pokoje (hotel jest w miare nowy wiec
        wszystko czyste i nowe) i na jedzenie tez turysci nie nazekali.jedyny mankament
        to odleglosc od plazy i od centrum hurghady do ktorego bedziecie musieli
        dojechac busem.ale to nawet frajda, czasem z dreszczykiem emocji patrzac na to
        jak jezdza:)ale bez obaw,statystycznie o polowe mniej wypadkow niz u nas.
        jezeli juz wybierzecie sie do centrum to w sklepach warto sie targowac i to
        sporo!!po zakupach polecam restauracje el mina (poprosic w busie zeby was tam
        podwiezli).najlepsze owoce morza i ryby w calej hurghadzie!!pycha!i jedne z
        najtanszych!!!z wycieczek polecam kair ale na 2 dni bo jechac na 1 dzien i nie
        byc na bazarze el enhalili sie nie oplaca.dla mnie osobiscie bazar byl
        najwieksza atrakcja kairu,tam mozna poczuc prawdziwy klimat tego miasta!i ile
        rzeczy do kupienia!!jak ktos interesuje sie historia to luksor tez jak
        najbardziej godny polecenia, nie brac za dodatkowa oplata wyspy bananowej,nic
        tam nie ma.dla dzieciakow frajda moga byc klady a takze nurkowanie lub
        snoerkling(zalezy w jakim wieku).NIE POLECAM lodzi ze szklanym dnem, wycieczki n
        giftun, objazdowki po hurghadzie.sa to pieniadze wyrzucone w bloto.wycieczki
        najlepiej kupic na ulicy sa o polowe tansze,a maja identyczny program jak te z
        biura podrozy.na nurkownie polecam centrum nurkowe znajdujace sie przy hotelu
        roma w sakkali.
        zycze milego urlopu i sluze pomoca,pozdrawiam.
    • szymkieaton Re: mieszkalam rok w hurghadzie 18.01.07, 20:51
      sea star beau rivage czy dobry wybór jak daleko do centrum czym się poruszać
      • veronica3d Re: mieszkalam rok w hurghadzie 19.01.07, 10:57
        szymkieaton napisał:

> sea star beau rivage czy dobry wybór jak daleko do centrum czym się poruszać
        hotel b.fajny,ladne pokoje,pyszne jedzonko.ale do centrum daleko jakies 7km.aby
        dotrzec do centrum trzeba wsiasc w busa ktory kosztuje ok 2 funty czyli 1 zl od
        osoby z sea star do centrum.po za tym obok hotelu nie ma zadnych knajpek ani nic
        takiego.wszedzie trzeba jechac.
        • allgau Hotel Jasmin? 22.01.07, 15:30
          wybieram się tam z 7-io letnim dzieckiem, co o tym sądzisz? Jaka Twoja ocena
          hotelu?
    • bdariusz Re: mieszkalam rok w hurghadzie 18.01.07, 22:17
      Byłem w czerwcu w HG. Wybieram się tam ponownie w lipcu '07. to moje GG 6041714
      może poklikamy. mam kilka pytań. amoże mogę odpowiedzieć komuś na pytanie.
    • misiureczek Re: mieszkalam rok w hurghadzie 19.01.07, 10:57
      Witam! Jadę po raz 3 do Hurghady interesuje mnie twoja opinia na temat Sunrise
      Holidey. Jeżeli go znasz to napisz o nim jak najwięcej. Pozdrawiam
      • veronica3d sun rise holiday 19.01.07, 11:47
        witam, z tego co sie orientuje to hotel ten byl jakies 2 lata temu remontowany
        wiec wszystko powinno byc nowe.siec hoteli sun rise jest na calym swiecie wiec
        maja on swoj standard ktorego sie trzymaja.hotel ma fajna plaze bo z rafa
        koralowa,obszerne pokoje.nie wiem nic na temat jedzenia wiec sie nie
        wypowiadam.hotel dobry dla mlodych ludzi bo kilkaset metrow od centrum miasta
        gdzie znajduja sie bary i dyskoteki.
      • kozys2 Re: mieszkalam rok w hurghadzie 23.01.07, 16:00
        Witaj
        Sunrise holiday
        ogólnie ok
        strasznie mały basen
    • margopoznan Re: mieszkalam rok w hurghadzie 19.01.07, 14:18
      A czy mogłabyś napisac coś o hotelu Golden 5...będę wdzięczna za każdą opinię.
      Pozdrawiam Gosia
      • veronica3d golden 5 19.01.07, 18:15
        witam,
        hotel 5* ale dla mnie osobiscie zasluguje na 4*.ma sporo do plazy,ok 500m
        (kiedys jezdzila tam kolejka linowa,ale obecnie nie dziala) z budynku glownego
        i na pewno nie polecam go osobom ktore chca wypoczac bo tam jest chyba z 600
        pokoi. fajny jest aqua park ale jak ktos nie ma all to musi placic ok25 usd za
        dzien. Jezeli komus nie przeszkadza tlum i lubi wielkie molochy a nie malutkie
        hoteliki to wakacje beda udane.Raz bylam na kolacji to maja b. dobre
        jedzonko,ale trzeba dlugo stac w kolejce po potrawy. Do centrum ok14km wiec
        trzeba jezdzic busem.
        • margopoznan Re: golden 5 19.01.07, 19:49
          bardzo dziękuję za odpowiedź
          Gosia
    • jri Re: mieszkalam rok w hurghadzie 19.01.07, 18:32
      Witaj! Możesz polecić jakieś "uliczne" biuro organizujące wycieczki
      fakultatywne?
      • veronica3d wycieczki 19.01.07, 19:07
        tak,polecam biuro fayed travel(nie jestem pewna dokladnej pisowni)w centrum
        sakkali. jak staniesz przed glownym wejsciem do hotelu sea gull to ok 100m dalej
        po drugiej stronie bedzie mashrabiya coffe shop tzn. knajpka a to biura znajduje
        sie zaraz za nia.sa szyldy.maja dobre ceny i taki sam program jak wszyscy.
        • jri Re: wycieczki 20.01.07, 07:00
          dzięki
    • anjapakla Re: mieszkalam rok w hurghadzie 19.01.07, 19:19
      BEZPIECZEŃSTWO .....jak z bezpieczeństwem?
      Czy w centrum, oraz w mało uczęszczanych bocznych uliczkach można spodziewać
      się napaści, rabunków itp. ??? Jakie jest prawdopodobieństwo ?
      pozdr.
      • konstancja15 Re: mieszkalam rok w hurghadzie 20.01.07, 13:46
        Weroniko, gdzieś w poprzednim poście pisałaś, że nie warto jechać na
        Giftun.Dlaczego? Jeśli nie tam to poleć proszę jakieś inne miejsce, zeby
        pooglądać rafy.....
        Pozdrawiam.
        • veronica3d giftun 22.01.07, 14:25
          giftun to nic innego jak wielka gora kupa piachu na morzu,na ktorej nie ma
          centymetra cienia.jezeli chcesz poogladac piekne rafy plyn po prostu na caly
          dzien na nurkowanie z centum nurkowego,ale nie na wycieczka na giftun
      • veronica3d bezpieczenstwo 22.01.07, 16:02
        w polsce nigdy nie czulam sie tak bezpiecznie jak w hurghadzie.mieszkalismy w
        mieszkaniu oddalonym o jakies 500m od centrum i sama chodzilam kretymi
        uliczkami,miedzy domami gdzie mieszkaja arabowie nawet w nocy.nawet moj maz nie
        denerwowal sie jak wracalam sama od kolezanki z drugiego konca np.o 24.zreszta
        tam noca kwitnie zycie,na kazdej ulicy pelno ludzi.bez obaw!!!!
        • anjapakla Re: bezpieczenstwo 22.01.07, 16:48
          dziękuję za odpowiedż Veroniko 3D

anjapakla
    • dino73 Re: mieszkalam rok w hurghadzie 21.01.07, 16:58
      Witaj,
      napisz proszę co sądzisz o hotelu Sea Gull?
      Jakie hotele możesz polecić dla rodziców z małymi dziećmi /atrakcje dla dzieci,
      blisko plaża, blisko centrum, dobre jedzenie i CZYSTOŚĆ/?
      POZDRAWIAM
      DINO73
      • iwter Re: mieszkalam rok w hurghadzie 21.01.07, 17:28
        Witam!!
        Moje pytanie jest odnośnie wyboru hotelu.Jedziemy w sierpniu do Hurghady.Mam 2
        córki 8 i 11 lat.Wybrałam hotel Coral Beach Ratana,wszyscy bardzo go chwalą ale
        zaczynam mieć wątpliwości czy dziewczynki nie będą się tam nudzily i czy nie
        lepiej byloby wybrać Titanic Aqua Park.Ten hotel z kolei odradzono nam w bp.,że
        niby Coral jest lepszy.Proszę o opinię.Pozdrawiam Iwona
      • veronica3d sea gull 22.01.07, 16:06
        polecam ten hotel ze wzgledu na bliskosc do centrum,fajne baseny i
        animacje.jedzenie takie sobie.z hoteli w centrum polecam hotel la pacha obok sea
        gulla.przy plazy,obszerne pokoje,w centrum i dobre jedzonko
        • apsic Re: sea gull 23.01.07, 12:31
          witam,
          interesuje mnie jaka jest numeracja pokoi w hotelu sea gull, w których pokojach
          warto być bo jest widok na baseny czy morze, a których unikać gdyż widok jest
          na ścianę, itp. Czy możesz mi coś doradzić??
          pozdrawiam
    • pik-gl Re: mieszkalam rok w hurghadzie 22.01.07, 00:22
      Hej!
      Wybieramy się do Egiptu w polowie lutego.Planujemy zatrzymać się w Hurgadzie a
      może raczej w okolicy gdzie bedzie można znaleźć cichą ładna plaże malownicze
      zakątki a jednocześnie bez problemów dostać się do centrum.Czytaliśmy już o El
      Gonua czy Safadze ale ciężko się zdecydować:( będziemy wdzięczni za podpowiedź.
      Karolina i Paweł
    • wiolkal Re: mieszkalam rok w hurghadzie 22.01.07, 12:36
      Witaj veronica
      Lece 5 lutego do hotelu Menaville w Safaga z dziecmi w wieku 15 i 2,5 roczku
      troche czytałam na temat i hotelu i okolicy ale wiadomo,ze przezorny zawsze
      ubezpieczony! zastanawiam sie czy warto wykupic wersjie ALL czy pozostac przy HB
      bo jednak to spory wydatek.Słyszałam cos o pokojach SUPERIOR czy jakos tak ale
      nie wiem czy pokoje takie są za dodatkową opłatą czy warto je brac?
    • paulinach2 Re: mieszkalam rok w hurghadzie 22.01.07, 22:59
      Witam mam pytanko co myslisz o Egipcjaninach?? w listopadzie poznałam tam
      faceta do dzis dzwoni co dzien, pisze sms-y ciagle, warto im ufac,wierzyc??
      Pozdrawiam
      • elsalvador1 Re: mieszkalam rok w hurghadzie 23.01.07, 10:00
        paulinach2 napisała:

> Witam mam pytanko co myslisz o Egipcjaninach?? w listopadzie poznałam tam
        > faceta do dzis dzwoni co dzien, pisze sms-y ciagle, warto im ufac,wierzyc??
        > Pozdrawiam
        Dziewczyno-nigdy w życiu.W 99,99% chodzi im wyłącznie o kasę i sex.Znam ich
        bardzo dobrze,zbyt dobrze pod tym względem.Bądz tylko ostrożna.Odwiedz go
        czasem bez zapowiedzi-sama zobaczysz jak to jest.Pozdrawiam. :-)
    • liseks Re: mieszkalam rok w hurghadzie 23.01.07, 08:29
      witaj, mam pytanie o fotografowanie ( jestem dość zaawansowanym fotoamatorem ).
      Co warto upamiętnić w Hughadzie? Nie chodzi mi o "widoczki" ale pokazanie tego
      miejsca z ludźmi, ich dniem codziennym. Tematy uliczne, targowe, portrety - to
      mnie interesuje najbardziej. Jak to wygląda w Egipcie/Hurghadzie? Czy jest w
      miarę bezpieczne? Można zapuścić się samemu na taki wypad? Jak się zachować?
      Płacić za pozowanie ( tak robiłem w innych miejscach na naszym globie ) jeśli
      tak to ile? Jest coś ciekawego w "centrum" Hurghady? Targowisko? Jakaś część
      miasta "rodzima" - bez hotelowego blichtru i sztucznych widoczków? Będę mieszkał
      w Ali Babie, do centrum chyba muszę dojechać busem. Każda wskazówka jakiej
      udzielisz się przyda.
      Zbieram informacje na ten temat gdzie tylko możliwe.
      Z góry dziękuję
      Sebastian
      • iholek Re: mieszkalam rok w hurghadzie 23.01.07, 13:17
        Jesli chodzi o fotografowanie to raczej nalezy pytac tubylcow.W Hurghadzie taka
        starsza,jesli mozna tak powiedziec,bo miasteczko jest dosc mlode,czescia jest
        Dahar.Z Hotelu Ali Baba jest daleko,bo na drugim koncu miasta.Koszt przejazdu
        busem to jakies 4-5LE za osobe(z Ali Baby do Dahar).W tej starszej czesci
        miasta znajdziesz meczety,jeden jest bardzo okazaly,jest tez kosciol
        koptyjski,no i oczywiscie w waskich uliczkach sklepikiza
        przyprawami,pamiatkami,zlotem.Ale najciekawsza czescia jest suk,czyli
        bazar.Jadac od centrum Hurghady do Dahar nalezy wysiasc prawie na koncu
        trasy,przed rondem i przejsc na lewa strone ulicy.Pytajac tubylcow o Suk,beda
        wskazywac Ci sklepiki o ktorych pisalam po prawej stronie.Ty natomiast musisz
        isc na lewa strone,mozesz zapytac o Suk z miesem,warzywami,rybami.Tam wlasnie
        poczujesz klimat arabski.Na tym bazarze zaopatruja sie w zywnosc tubylcy,czasem
        obcokrajowcy mieszkajacy na stale i pracujacy w Hurghadzie.Wszyskie ceny na
        produktach napisane sa w j.arabskim.Jesli wczesniej sprawdzisz co oznacza jaka
        cyferka,to bedziesz mogl odczytac cene.Nie bedziesz musial sie targowac,bo to
        sa ustalone ceny.A kupisz tam wszysko do jedzenia-mieso,ryby,jajka,zywe
        kury,owoce,warzywa,swiezy chleb prosto z pieca-polecam,pyszny!Oczywiscie halas
        przekrzykujacych sie sprzedawcow jest niesamowity,latajace muchy nad jedzeniem
        i smierdzace zgnile resztki na ziemi.Bazarek jest niesamowity!Warto go zobaczyc
        i zrobic fotki.
        Udanego fotografowania
        • liseks Re: mieszkalam rok w hurghadzie 24.01.07, 20:18
          dzięki wielkie za wskazówki....
    • roxi32 Re: mieszkalam rok w hurghadzie...i prosze 25.01.07, 11:25
      jak ludzie udezyli na to forum.A coz takiego dziewuszka moze wiedziec bedac rok
      w hurghadzie.Te pytania raczej powinno sie skladac do janusza.Oj
      ludzie.Veronica to zaden autorytet.Bez obrazy,oni pisza a ty niewiesz co im
      odpisac.
      • dariusznow Re: mieszkalam rok w hurghadzie...i prosze 25.01.07, 11:52
        roxi32 czemu tak ostro??
        dziewczyna ma swoje doświadczenia i chce się nimi podzielić z innymi. Czy to
        coś złego?
        Nawet jeżeli coś napisze nie tak, to chyba nie celewo
        A dla wielu ludzi, szczególnie wyjeżdżających pierwszy raz, takie informacje są
        bardzo cenne i wiarygodne. Nie psujmy im radości ze zbierania dobrych
        informacji, a jak jest na prawdę zobaczą na miejscu. W 99% jest OK albo
        supeeeer (zależy od wymagań i oczekiwań wyjeżdżającego)

Z pewnością jausz jest autorytetem niekwestionowanym na tym forum, ale trudno
        żeby odpowiadał każdemu i o każdym hotelu, miejscu, wycieczce, itp

Dajmy szansę innym, aby tylko nie prowadzili agitacji i nie mijali się z prawdą

Obserwuję to forum od niedawna i czasami trudno mi się od niego oderwać

Pozdrawiam
        Darek
        • iholek Re: mieszkalam rok w hurghadzie...i prosze 25.01.07, 14:58
          A ja po czesci zgodze sie z Roxi32.Dziewczyna moze udzielic roznych informacji
          zwiazanych z miejscem,restauracjami,fajnymi knajpkami,sklepami.Moze doradzic
          jesli chodzi o wycieczki-jesli byla gdziekolwiek poza Hurghada.Wie zapewne jak
          to jest z biurami ulicznymi.Ma pojecie ile za co zaplacic na miescie,by zbytnio
          nie przeplacic,itp.Ale rozbrajaja mnie pytania na temat hoteli!Czy Wy myslicie
          ze ona mieszkala w kazdym z hurghardzkich hoteli!?Pytacie o
          jedzenie,obsluge,standart w pokojach...A skad ona ma to wiedziec?Tylko z
          opowiadan turystow.Wiec jesli chodzi o ten temat,to zapewne nie jest
          trafiony.Wykorzystujcie dziewczyne pytajac o praktyczne rzeczy:ile za
          busa,taxi,gdzie isc dobrze zjesc czy napic sie tanio piwka,gdzie kupic i za ile
          zloto czy karkade.
          Dodam iz sama mieszkalam ponad dwa lata w Hurghadzie i napewno nie potrafilabym
          odpowiedziec na wiele pytan.
          Pozdrawiam
          • aziza_kama Re: mieszkalam rok w hurghadzie...i prosze 25.01.07, 16:58
            iholek napisała:
            (...) rozbrajaja mnie pytania na temat hoteli!Czy Wy myslicie
            > ze ona mieszkala w kazdym z hurghardzkich hoteli!?Pytacie o
            > jedzenie,obsluge,standart w pokojach...A skad ona ma to wiedziec?

To zależy, co autorka postu robiła w Hurghadzie. Bo jeśli była np. rezydentem
            jednego z większych biur - to przynajmniej TEORETYCZNIE powinna posiadać
            pdstawowe wiadomości na temat hoteli, w których mieszkali "jej" turyści. Jeśli
            pracowała w innym charakterze lub tylko mieszkała - faktycznie, może udzielać
            porad jedynie w zakresie o jakim pisze iholek.
    • sanpja Re: mieszkalam rok w hurghadzie 25.01.07, 16:20
      Witaj.
      Czytałam już trochę o tym hotelu ale może znasz adres ich prywatnej strony?
      Jasmin Vilage - możesz mi cos ewentualnie o nim napisać? Jakie mogą być tam
      pokoje duże małe? Hotel czysty czy nie bardzo? Czy robią jakieś animacje dla
      dzieci? I co tam ewentualnie wiesz?
      Dzięki i pozdrawiam.
      • sanpja Re: mieszkalam rok w hurghadzie 25.01.07, 16:24
        O przepraszam nie przeczytałam powyższego postu. Czy jednak mogłabyś mi pomóc z
        odnalezieniem strony tego hotelu?
        Dzięki
        • dariusznow Re: mieszkalam rok w hurghadzie 26.01.07, 08:43
          co prawda nie do mnie pytanie ale podaję kilka linków (wystarczy wrzucić w
          wyszukiwarkę)

www.jasminevillage.com/index.htm
          tommy-friedl.de/eng/webcam_e.php
          www.forum.hurghada.pl/
          www.wikimapia.org/#y=27228379&x=33823986&z=13&l=28&m=h
          Jest to kompleks 3 hoteli
          wybieramy się tam w lutym więc zebrałem trochę informacji

Wszyscy określają jako godne polecenia 4* All
          Generalnie wydaje mi sie, że 4* i wyżej (w kilku takich byłem) jest OK
          Jak na miejscu masz uwagi co do pokoju przeważnie można go zmienić

Jeśli maszpytania pisz dariusznow@o2.pl no i szukaj na forum to skarbnica wiedzy

• sanpja Re: mieszkalam rok w hurghadzie 26.01.07, 14:32
            Wiem że wystarczy ale czasem albo zapomni się na to wpaść :D albo wyszukiwarka
            szwankuje.
            Bardzo dzięki - szczególnie podoba mi się mapka, tylko mam problem z
            odnalezieniem na niej hotelu.
            Jak wrócisz podziel się wrażeniami.
            pozdrawiam
            • sanpja Re: mieszkalam rok w hurghadzie 26.01.07, 14:42
              jest znalazłam ten hotel. Wielkie dzięki.
    • agula19812 Re: mieszkalam rok w hurghadzie 26.01.07, 13:02
      Weroniko mam pytanie o hotelu EMPIRE BEACH, musze podkreslic ze nie mamy duzych
      wymagań jedziemy po raz pierwszy do Egiptu najpierw tydzien rejs po nilu drugi
      tydzien w tym hotelu (all inclusiv)na statku nie ma all.Prosze napisz mi cos o
      tym hotelu gdzie od niego jest w miare blisko jakies fajne knajpki dyskoteki??
      Jeszcze jedno pytanie chcemy wziac kolo 700& chcemy za to jeszcze zwiedzic Abu
      simbel i moze ze dwie tansze wycieczki fakultatywne typu szklane dno i quady
      wiem ze nie starczy kasy zeby szalec ale czy bedzie biednie??
    • karolczi Pytanie o prace 26.01.07, 14:52
      Mam pytanie o pracę w Egipcie,konkretnie na jakich warunkach ijak można zdobyc
      praca..?
      • elsalvador1 Re: Pytanie o prace 26.01.07, 15:53
        karolczi napisała:

> Mam pytanie o pracę w Egipcie,konkretnie na jakich warunkach ijak można
        zdobyc
        > praca..?
        Hejka.Mam do Ciebie propozycję,napisz nowy post "Pytanie o pracę",niech bedzie
        widoczny.Pzdr.
    • aggi20 Re: mieszkalam rok w hurghadzie 28.01.07, 17:15
      Gdzie w Hurghardzie można zjeść w miarę dobrze i tanio? Mam opcję
      śniadania+obiadokolacje, więc będziemy pewno gdzieś chodzić na obiad. Jakie
      dania lokalne są dobre? (oprócz owoców morza za którymi nie przepadam...)
    • bodziorys Re: mieszkalam rok w hurghadzie 30.01.07, 03:37
      Witaj.Interesuje mnie hotel Sindbad Aquapark.W internecie są bardzo przychylne
      wypowiedzi,ale może znasz ten hotel,jego położenie i walory
      turystyczne.Pozdrawiam
    • carbahan Do Veronici 31.01.07, 16:47
      Jade w marcu do Reemyvera Hotel,jak mam sie dostac do miasta?Zlapac taxi/bus?Mam
      sie czuc bezpiecznie?Ile kosztuje przejazd w 1 strone?Czy jezdza tylko po
      glownej ulicy czy jak w normalnej taksowce podaje sie adres?Prosze o odp.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka