beta_32 21.01.07, 13:36 Czy ktoś w ostatnim czasie wyjeżdżał z tym biurem. Mam zamiar lecieć z nimi do Sharm hotel Oriental Resort. Napiszcie proszę muszę już wkrótce podjąć decyzję o rezerwacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elsalvador1 Re: oasis tours 22.01.07, 13:25 Raczej poszukaj w Alfa Star.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
el-mariachii Re: oasis tours 17.02.07, 09:00 Witam.bp nie ma dobrej opini ale ja byłem w 2 lata temu w hurghadzie shedwan garden hotel jak i bp na 5+!!!!!!Często tak jest że reklamacje są przeważnie wsród osób, które za 1200 zł chcą mieć all, 2 tygodnie i 5 gwiazdek reasumując ja polecam, ale słyszałem że bp ma problemy Ja byłem 2 raz z tym BP(tunezja+egipt) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mikani Re: oasis tours 25.02.07, 22:55 rozumiem i całkiem się z tobą zgadzam co do tych reklamacji polak juz taki jest wybiera to co najtańsze bo to i tak szczyt jego marzeń i oczekuje niewiadomo czego.Fakt tez jest taki ze nie zdaje sobie sparwy jaka jest róznica między 5* a 3* hotel jak hotel zarcie pewnie tez... a potem skargi i nie wiadomo co.Ale takie zachowanie jakie pokazuje p Magda to skandal kazdy chce mieszkać w przyzwoitych warunkach bez wzgledu na cene wczasów i jęsli hotel odbiega od tego co przedstawia folder mamy prawo miec pretensje.jednak nie badzmy małostkowi i nie składajmy reklamacji badz nie piszmy na forum ze jakiś hotel jest beznadziejny bo ma silikon pod umywalką bo to już przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
avart1 Re: oasis tours 22.01.07, 13:30 spokojnie, może być ;) Ja byłem już kilka razy z nimi i nie było problemów Odpowiedz Link Zgłoś
mikani Re: oasis tours 15.02.07, 22:02 wszystko ok oprócz rezydentów którzy uprowadzaja turystów w zemście ze się nie kupiło u nich wycieczki Odpowiedz Link Zgłoś
aziza_kama Re: oasis tours 15.02.07, 22:10 mikani napisała: > wszystko ok oprócz rezydentów którzy uprowadzaja turystów w zemście ze się nie > kupiło u nich wycieczki Byłam z nimi 4 razy, nie było nigdy żadnych problemów. W tym roku wprawdzie początkowo nie zapowiadało się ciekawie (pisałam o tym na forum) ale ostatecznie udało mi się zarezerwować na mniej więcej taki termin na jaki chciałam i na 3 tygodnie w Siva Grand Beach w Hurghadzie. Nigdy nie byłam "uprowadzona" przez rezydentów pomimo, iż nigdy nie kupowałam u nich wycieczek, ani o czymś takim nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mikani Re: oasis tours 16.02.07, 12:14 nie pisałabym bzdur gdyby akurat mnie i moich znajomych to nie spotkało. ja nie napisałam ze tak robia z kazdym fakt jest taki ze miało to miejsce.poza tym jeśli ktoś bedzie nurkował z Mirkiem proszę się go o te sytuację zapytać napewno to potwierdzi.jesli ktos jest ciekawy konkretów opiszę wszystko w mailu Odpowiedz Link Zgłoś
amon-re Re: oasis tours 16.02.07, 12:54 mikani napisała: > nie pisałabym bzdur gdyby akurat mnie i moich znajomych to nie spotkało. A możesz rozwinąć tę kwestię uprowadzania, bo to ciekawy temat jest - przynajmniej dla mnie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mikani Re: oasis tours 16.02.07, 19:06 W skrócie wyglądało to tak ze P.Magda się zdenerwowała ze nie nurkujemy z facetem którego przyprowadziła na spotkanie(60$ za nurkowanie) tylko na własną rękę oraz tym ze nie kupiliśmy u niej wycieczki tylko na miescie( była tańsza o 20$ na osobie a nas jechało piecioro)i ze nurkowaliśmy tez z kims z miasta za 25 $.Odmówiliśmy kupienia wycieczki u niej a ona wiedział ze napewno pojedziemy ale jesli nie z nią to z kimś innym.W noc wyjazdu do kairu o godz 24 telefonowała do nas do pokoju zeby sprawdzic czy jestesmy w pokoju twierdzac ze się pomyliła( ciekawe jaki rezydent sie myli o 24 w nocy dzwoniac po pokojach) przed 2 w nocy wychodzimy przed hotel stoi tam facet pyta czy do kairu my ze tak on podaje nasze nazwiska numery pokoji i wsiadamy do busa(Taka była Umowa Z gosciem od którego kupiliśmy wycieczke) Odpowiedz Link Zgłoś
mikani Re: oasis tours 16.02.07, 19:12 wiec nawet do głowy nam nie przyszło ze cos może być nie tak.jedziemy sobie busem przystojny czysty arab mówi do nas ze wszystko jest ok ze włażnie dzwonił Mirek ze jedziemy do autokaru który czeka na nas przy konwoju.Wszystko tak jak było umówione,Jechaliśmy tak dobre 20 minut przejechaliśmy przez bramki policyjne na końcy miasta wokoło nic tylko pustynia i w oddali jakies światełka,nagle dostaje smsa od Mirka z którym mieliśmy jechac na ta wycieczkę... Gdzie wy jestescie mój człowiek czeka na was pod hotelem... i w tej chwili zaczęł aię afera.Nasz niby przewodnik nie wiedział co ma zrobić więc zostawił na w jakims hotelu zaczął się z nas śmiać i zniknał.Cały czas zastanawiało mnie to skąd go znam ponieważ jak na araba był bardzo zadbany Odpowiedz Link Zgłoś
mikani Re: oasis tours 16.02.07, 19:18 był bardzo czysty zadbany i przystojny.Po chwili już wiedziałam skąd go znam był to rezydent z oasisa który odbierał turystów z lotniska...Hotel okazało się ze jest jakieś 20 km od naszego hotelu który już znajdował się na końcu hurgady,mało tego piechota do drogi jakięs 3 km taksówka do naszego hotelu kosztowała bagatela 60$.Nasza wycieczka została odwołana co oczywiście było w planach P Magdy.powoli składaliśmy fakty do kupy.Na spotkaniu pani M oczywiście wszystkiemu zaprzeczyła mówiąć ze...Ze śmierdzącymi aradami ona nie ma nic do czynienia bo to dla niej poniżające... potem znikneła.Przy wyjezdzie już się nie pokazał ani w hotelu ani na lotnisku telefonu nie odbierała.. Odpowiedz Link Zgłoś
mikani Re: oasis tours 16.02.07, 19:24 a jej kolega po fachu chciał przed nami uciec na lotnisku ale go złapałam a reszta wezwała policję turystyczną....potem cała komedia na lotnisku..on się wypierał zapomniał tylko ze podczas awantury w busie my zadzwoniliśmy do Mirka z którym mieliśmy jechać a Khaled(rezydent) podawał Mirkowi nr telefonu na który ten miał do niego oddzwonic..a ja ten numer spisałam,.Więć nic nie mysląć podczas przesłuchania wybrałam ten nr....i tu wielka niespodzianka..odezwał się telefon rezydenta oasisa który się tak strasznie wypierał ze on nas widzi pierwszy raz... dalej to długa historia w każdym razie rezydenci oasisa to raczej osoby które powinny pracować gdzie indziej a nie z turystami Odpowiedz Link Zgłoś
amon-re Re: oasis tours 16.02.07, 22:04 mikani napisała: > a jej kolega po fachu chciał przed nami uciec na lotnisku ale go złapałam a ... O W DUPĘ !!! ... jakby powiedziała moja 4 letnia córka ;-))) Szczerze współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mikani Re: oasis tours 17.02.07, 08:11 Ogólnie nie tak żłe< P.Magda pewnie myślała ze jak nas zostawią na srodku pustyni to do niej zadzwonimy z prośbą o pomoc a ona potem nam powie ze tak się kończą wycieczki z miasta...ale jej się to nie udało.Bo w ostateczności na wycieczkę pojechaliśmy w dniu nastepnym a ona potem nas unikała jak ognia. Teraz to smieszna sytuacja ale fakt jest taki ze gdyby zamiast nas zrobiła tak ludziom starszym a tacy tez akurat byli na wczasach z oasisem to ma problemy do końca zycia..te babcie by tam umarły ciekawe czy wtedy byłaby z siebie taka dumna...mam nadzieje ze ona już tam nie pracuje a jak tak to w maju dam jej dobrą nauczkę Odpowiedz Link Zgłoś
aziza_kama Re: oasis tours 17.02.07, 09:03 Mikani, a jak wygląda ta Magda? Ja też lecę z nimi w maju:) A swoją drogą rezydentom najlepiej nic nie mówić o swoich planach wycieczkowych, jeśli nie ma ktoś zamiaru z nimi jechać. Jak pytają o wycieczki - lepiej mówić, że wszędzie już byliście i wszystko widzieliście więc wycieczki was nie interesują. Nurkowanie? - Nie, dziękuję, nie umiem pływać;) Skutkuje, dają sobie spokój;) Odpowiedz Link Zgłoś
mikani Re: oasis tours 17.02.07, 14:08 nie pamietam dokładnie nie potrafię jej teraz dokładnie opisac napewno jest blondynką włosy takiej sredniej długości chyba zaczesywane za ucho,ma taki dziwny sposób mówienia niby normalny ale taki dziwny ton najpierw miły ale wyczuwa się bardzo duza pewnośc siebie..widać zaraz taka cwaniarę zgrywa.Dla potwierdzenia wiarygodnosci całej mojej historii zainteresowani niech sobie wejda na strone chyba www.hurgada.pl Agnieszki Pikulskiej tam na forum o biurach podróży przy oasisie chyba na 4 stronie jest opisana ta sama historia o której ja piszę.Znalazłam ją przypadkiem a pisze tam własnie nasz znajomy który był z nami wtedy z rodziną Odpowiedz Link Zgłoś
aziza_kama Re: oasis tours 16.02.07, 14:07 mikani napisała: > nie pisałabym bzdur gdyby akurat mnie i moich znajomych to nie spotkało. ja nie Ależ ja nie zarzucam Ci, ze napisałaś bzdury - po prostu napisałam, że mnie nic takiego nie spotkało ani nie słyszałam od innych turystów o przypadkach uprowadzania. Jeśli cos takiego przeżyłaś i w dodatku wiesz, że nie był to jednostkowy przypadek, to uważam, że powinnaś to opisać. Jesli wolisz na maila - to proszę - tak na wszelki wypadek;) Odpowiedz Link Zgłoś
mikani Re: oasis tours 17.02.07, 14:14 a co do mówienia to jest swięta racja.ona pewnych rzeczy się sama domysliła bo najpierw się pytamy o wycieczke potem nie jedziemy...fakt jest taki ze zyjemy w wolnym kraju(chociaż widze ze razem z kaczyńskimi kraj nie bedzie wolny) wiec nikt nie bedzie nas zmuszał do tego co mam robić a kupowanie wycieczek tu czy gdzie indzej to tylko moja prywatna sprawa nigdzie nie jest napisane ze muszę kupić u rezydenta,a poza tym jak ktoś się troszkę orientował przed wyjazdem jak jest z wycieczkami i róznymi innymi rzeczami to tez nie jest ciemny i nie bedzie przepłacać jak plan zwiedzania jest taki sam.. Odpowiedz Link Zgłoś
dom_maklerski Re: oasis tours 25.02.07, 15:48 Też w lutym miałam "przyjemność" poznać takową rezydentkę z oasisa. Opis jej faktycznie pasuje. Zachowanie też. U mnie (nie wnikając już w szczegóły) przemiła pani Magda na prośbę o pomoc w strawach dotyczących hotelu z uśmiechem odparła, że przecież wybierałam sobie taki hotel....(tyle, że o dodatkowych atrakcjach.....(...) hotelowych w folderze nie było napisane, ani pracownicy biura nie wspominali - a nie ukrywam, że dopytywałam się o sam hotel. To co piszą w folderach na temat hotelu BellaVista to bzdury! Opinia paru turystów też z tego samego hotelu będącego mniej więcej w tym czasie co ja.... Wcześniej byłam z Eximtours w innym hotelu i było o niebo lepiej, mimo, że był *** (wg folderu) Odpowiedz Link Zgłoś