Dodaj do ulubionych

Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z

23.01.07, 13:14
Obserwuj wątek
    • fenikss3 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 23.01.07, 13:16
      jak radzicie lepiej jechac z TRIADA czy EXIM
      BEDE WDZIECZNA ZA WSZELKIE OPINIE
      • ginmik Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 24.01.07, 10:22
        SUN&FUN,byłem mogę polecić, www.sunfun.pl

• kuba09091 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 25.01.07, 11:31
        Zdecydowanie EXIM. Porównaj ceny, również to co w ramach kasy zapłaconej
        oferuje biuro i program. Z tego co wiem Triada nie ma w programie Kairu, tym
        samym piramid. Za niektóre wstępu trzeba w Triadzie dodatkowo płacić w Eximie
        tylko Abu Simbel, wioska nubijska i drugi dzień w Kairze. Byłem z Eximem w
        grudniu 2006 i było rewelacyjnie.
        • ewula36 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 26.01.07, 13:34
          Rainbow Tours i Alfa Star mają najtaniej. Jest rejs 4 dni, Kair, Hurghada.
          Interesowałam się ofertą Rainbow i była chwalona przez uczestników
          • zibibobi Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 26.01.07, 13:42
            Po przeanalizowaniu wszystkich "za" i "przeciw", a takze po zapoznaniu sie z
            opiniami na temat biur podrózy, hoteli, programu itp. - zdecydowanie Rainbow
            Tours.
            • lutea Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 26.01.07, 19:52
              ja byłam z Rainbow i polecam. Teraz w lutym lecą moi rodzice.
          • kruszynka301 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 27.01.07, 09:53
            niedawno wróciłam z rejsu Triadą - rejs trwa 7 dni, a nie 4, do tego mała grupka (16 osób), świetny przewodnik zafascynowany historią Egiptu, codzienne wieczorne wyjścia do różnych knajpek całą grupą - byliśmy zachwyceni.....
            • hanka.lili Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 27.01.07, 23:58
              witam wraz z mama wybieramy sie z triada na wycieszke rejs+ hotel 2 lutego wiec
              licze ze niektore opinie (pozywne) okaza sie prawdziwe .
              • wiktoriaaaa22 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 03.02.07, 01:12
                A ja polecam taka wycieczke z biurem selectours. Wszystko w porzadku:) a podczas rejsu i w kairze przewodnicy to egipjaninie mowiacy po polsku. Poza zwiedzaniem mozna sie wiele wypytac i dowiedziec wiele ciekawostek o ich kulturze, zyciu:)
            • elunia002 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 28.01.07, 12:58
              Słuchaj czy byłaś może na statku 5* Nill Bridge?A waszym przewodnikie nie był
              przypadkiem Maciek?My byliśmy właśnie na tym statku i właśnie z nim.
              • kruszynka301 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 29.01.07, 09:52
                Odwołano rejs statkiem 5*, dostaliśmy zwrot pieniędzy, więc byliśmy na 4*
                Rosettcie - na początku byliśmy trochę przerażeni warunkami, ale później nie
                chcieliśmy opuszczać statku;). Dostaliśmy jeszcze kabinę III pokładzie na
                dziobie łodzi, więc już wogóle to była pełnia szczęścia;).

Naszym przewodnikiem był Maciek Malczewski - cała grupa była nim zachwycona,
                zresztą mieliśmy szczęście co do ludzi - wszędzie włóczyliśmy się razem,
                zwłaszcza na fakultety i do knajpek.
            • annie2003 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 28.01.07, 13:17
              dlaczego rejs trwał tylko 4 dni? wybrałam tą ofertę na sierpień i wg katalogu -
              7 dni na statku i 7 w Hurgadzie.. jaki mieliście statek? 4* czy 5*? pls daj
              znać co i jak, jestem ciekawa najświeższych informacji z pierwszej ręki. do tej
              pory Triada spisywała się na medal w moim przypadku i mam nadzieję, że tak
              pozostanie :)
              • fixjam Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 29.01.07, 08:06
                Tez tak bylo w przypadku moich znajomych. Oni tez byli z triady i wrocili
                zachwyceni. Rejs wspanialy, wspomnien mnostwo, statek 5* wiec lux malina.
              • kruszynka301 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 29.01.07, 09:59
                annie2003 napisała:

> dlaczego rejs trwał tylko 4 dni? wybrałam tą ofertę na sierpień i wg
                katalogu -
                >
                > 7 dni na statku i 7 w Hurgadzie..

W Triadzie rejsy trwają 7 dni (płynie się tam i z powrotem), w niektórych
                biurach rejs trwa tylko 4 dni, bo z Assuanu jedzie się bezpośrednio pociągiem
                do Kairu.
                Co do Triady, to naprawdę jestem mile zaskoczona organizacją, podejściem do
                turystów, no i cenami;)).
                A rejs to tak naprawdę mega wypoczynek - przyjemne, nieuciążliwe zwiedzanie
                (byłam w 6-tym miesiącu;). Wychodzisz ze statku na kilka godzin po śniadaniu,
                wracasz na obiad na 13.00, później znowu kilka godzin zwiedzania lub
                leżakowanie na górnym pokładzie.
                Wszystko dograne, wszystko o czasie, nigdzie nie czekaliśmy (np na busik,
                dorożkę, autokar, bilety).
              • staniwaw Re:do annie2003 15.03.07, 13:38
                Witam
                Aniu a nie rozpatrywalas opcji autokarowej na tej trasie.Takze sie zastanawiamy
                nad ta trasa ale autokarowa /wrzesien/no i problem jaki hotel,ciekawe jaki
                wybralas,mocno chwala Magawish-nawet przedstawiciele triady,wogole nie czytam
                od 2 miesiecy zadnych Twoich postow,czyzby jakies wazne zajecia ???Pozdrawiam
    • hurghada01 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 27.01.07, 16:54
      My lecimy 29 czerwca do Hurghady + rejs po Nilu hotel Desert Rose
      • elunia002 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 28.01.07, 13:04
        No to trafiliście bardzo dobrze .My tam bylismy w zeszlym roku w listopadzie
        jest poprostu rewelacjyny hotel.Dużo przestrzeni sa 3 baseny ,jeden z
        podgrzewana woda to ten zze zjezdzalnia.Lezaki niestety trzeba sobie wczesniej
        zarezerwowc tzn.polozyc recznik albo cos innego bo niestety ruskich jest pelno i
        to oni zajmuja wszystkie lezaki .Wychodza juz przed sniadaniem tzn.o 7 rano i
        biora lezaki.Ale tak ogolnie to hotel wspanialy.Obsluga tez.Sprzataj codziennie
        jest czysciutko.Ogromne pokoje ,duza lazienka ,taras sa na nim stolik i 2
        fotele.Jest telewizor gdzie macie 2 programy po polsku -polonie i polsat 2.A
        jedzienie poprostu rewelacja my przytylismy ja 2 kilo a moj maz 6 kilo.Dodam ze
        mielismy ALL.Juz ci zazdroszcze wypoczynku milego lotu i pobytu.Pozdrawiam
    • hurghada01 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 28.01.07, 23:29
      A jak wspominacie rejs po Nilu ? Trwal 7 dni czy krocej, kiedy wyplyneliscie, w
      sobote czy w poniedzialek
      • elunia002 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 15.03.07, 19:13
        rejs zaczelismy w sobote wieczorem i bardzo dobrze sobie wspominamy .A hotel
        wybraliscie bardzo dobrze jest super bedziecie zadowoleni parda ze tak pozno
        pisze ale dopiero teraz przeczytalam to .Moze juz jestescie po wczasach.Ale
        hotel naprwde super .
    • hurghada01 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z 29.01.07, 20:43
      My lecimy z Triada, Hurghada hotel Desert Rose
      • yrec61 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z Rainbow T 15.03.07, 14:08
        byliśmy w ubiegłym roku w lipcu, po rejsie wybraliśmy świetny hotel Sea Star
        Beau Rivage 5*.
        Rainbow ma najlepszą ofertę. wnikliwie porównajcie z innymi
        • flasola Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z Rainbow T 15.03.07, 14:56
          jak zniosłeś zwiedzanie Luxoru w lipcu? Szło zwytrzymać? Był męczący rejs?
          • yrec61 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z Rainbow T 15.03.07, 15:36
            zdecydowanie lepiej jak u nas przy 30 stopniach. w suchym powietrzu jest lepiej
            jak w większej wilgotności. rejs to nie coś męczącego, to czysty relaks dla
            ciała i zmysłów. jeszcze cieplej jak w luksorze, było w asuanie - szczególnie
            na wielkiej tamie,ale i to do wytrzymania
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,687,51018325.html
            • flasola Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z Rainbow T 15.03.07, 16:46
              Dzięki za odpowiedż. Większość forumowiczów odradza lipcowe temperatury.ale
              jadę i po Twojej wypowiedzi zaczynam się nawet cieszyć .
            • flasola Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z Rainbow T 15.03.07, 16:47
              Piękne zdjęcia!!!
            • flasola Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z Rainbow T 15.03.07, 16:51
              Piękne zdjęcia. Po Twoich wypowiedziach zaczynam się cieszyć z tego wyjazdu.
              Większość forumowiczów dradza lipcowe zwiedzanie. Ale zwytrzymamy skoro inni
              wytrzymują.
              • yrec61 Re: Hurghada + Rejs po Nilu lepiej z Rainbow T 16.03.07, 09:39
                dzięki, jasne że wytrzymacie "bo jak nie Wy to kto", a jak lubicie ciepełko to
                sądzę że będzie wspaniale. tego życzę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka