Dodaj do ulubionych

dreams beach , a soly mar sharming inn

24.01.07, 16:47
witam serdecznie mam prośbę , który z tych dwóch hoteli wybralibyście dla
rodziny jadącej z 6 letnim dzieckiem.
(dotychczas byliśmy dwukrotnie w Menaville (super) oraz raz w horusie2*
(sami)).a chcielibyśmy zobaczyć sharm.

mam jeszcze jedna prośbę czy w hotelu dreams beach jest łagodne zejście do
morza tak aby mogło dziecko "pobrodzić"
Obserwuj wątek
    • cameltravel Re: dreams beach , a soly mar sharming inn 24.01.07, 20:04
      wybrałabym (jako matka 3 dzieci) DREAMS beach
      sharming inn odpada

w dreams beach nie ma jako takiego łagodnego zejścia w morze :( ale w Sharm to
      raczej rzadkość :(

Ewa
      • beta_32 Re: dreams beach , a soly mar sharming inn 24.01.07, 23:16
        Hotel Beach Resort & Dreams Vacation Resort
        www.holidaycheck.de/hotel-Urlaubsbilder_Hotel+Beach+Resort+Dreams+Vacation+Resort-ch_ub-hid_8720-
        ebene_hid.html
        Ja wyjeżdżam do DB z rodziną 25.02. Małym minusem jest zejście do plaży,
        podobno około 100-tu stopni schodami. Cała plaża jest wykuta w skale. Wokół
        plaży rafa. Zejście do morza po pomostach od razu na głęboką wodę. Dla malucha
        może być problem.
        soly mar sharming inn - nie znam.
        • patka.ben Re: dreams beach , a soly mar sharming inn 25.01.07, 06:24
          dzięki za info , a czy jak wrócisz mogę prosić o meila jak tam jest,może jakieś
          fotki(patka.ben@wp.pl)
        • ampha Re: dreams beach , a soly mar sharming inn 01.02.07, 12:02
          JEŚLIMOŻNA PROSI C O KONTAKT PO POWROCIE JAK BYŁO, EWNTUALNIE CENY WYJAZDOW
          FAKULTATYWNYCH,- WYJEŻDŻAMY W CZRWCU DO TEGO HOTELU Z DZIECKIM LAT 10
    • beta_32 Re: dreams beach , a soly mar sharming inn 25.01.07, 01:45
      mam jeszcze bardziej szczegółowe fotki plaży.
      www.wolfganghelwig.de/Galerie/DreamsRiff/index.htmlpozdrawiam
      • cle_oo Re: dreams beach , a soly mar sharming inn 25.01.07, 08:28
        Nie byłam w Dreams Beach, ale jeśli trzeba pokonać 100 stopni na plaże to
        pomyśl ile trzeba trudu, aby wrócić do hotelu z małym dzieckiem, gdy jesteście
        już „zmęczeni” słońcem. Nie wiem, jaką chcesz wykupić opcję HB czy All? Jeśli
        na plaży nie ma baru, w którym można skorzystać z napojów lub je zakupić to
        wyprawa na plaże też nie będzie lekka, będziesz musiała targać ze sobą napoje,
        przekąskę dla dziecka, ręczniki, może maski, płetwy itp. W takim przypadku ja
        radziłabym Ci wybrać Sharming Inn. Do plaży dowozi darmowy busik, jest bar z
        zimnymi napojami. Jedynym minusem w tym hotelu była słabo działająca klima, ale
        do tej pory mogło się to już zmienić.
      • amidala1 Re: dreams beach , a soly mar sharming inn 25.01.07, 09:26
        fantastyczne fotki - zdecydowałam się na dreams vacation w maju i już
        niecierpliwie czekam! A czy mozesz coś powiedzieć o wycieczce do Jerozolimy?
        (Foty mile widziane)
    • patka.ben Re: dreams beach , a soly mar sharming inn 29.01.07, 15:24
      zdecydowlismy się na dreams beach resort. lecimy 03.07.2007 z TUI.(warszawa)

a może ktos wie jak wyglada opcja allw/w hotelu
      • kadrom Re: dreams beach , a soly mar sharming inn 29.01.07, 17:57
        Tu możesz obejrzeć moje fotki z Dreams Beach z roku 2004
        travel.webshots.com/album/439249392MyMLcn?start=0
        A tu z Sharming z roku 2005
        travel.webshots.com/album/437755332rUIZSx
        W Dreams Beach trochę się zmieniło (jakieś zjeżdżalnie, itp.). W 2004 nie było
        opcji AI więc nie wiem jak jest.

Oosbiście polecałbym Dreams Beach. Hotel są właściwe prawie obok siebie, więc
        położenie nie gra roli.

Pzdr
        kadrom
        • patka.ben Re: dreams beach , a soly mar sharming inn 29.01.07, 19:00
          dzięki za info , a mmożesz mi napisac ile zejść jest do morza i na jaka
          głębokość sie schodzi.

jeszcze raz dziękuję
          • kadrom Re: dreams beach , a soly mar sharming inn 30.01.07, 08:59
            Nie wiem czy coś sie nie zmieniło od momentu, gdy tam byłem, więc nie polegaj
            na mnie w 100%.
            Podcza smojego pobytu było jedno "zejście". Szło sie po długim "pomoście"
            zbudowanym z czegoś podobnego do podkładów kolejowych. Na końcu, po
            kilkudziesięciu metrach jest pomost, z którego schodzi sie (są drabinki)
            bezpośrednio na głebinę. Nie ma tam w zasadzie niczego co byłoby poodobne np.
            do plaży bałtyckiej. Ale w tej okolicy Sharm to norma.
            • karrlos Re: dreams beach , a soly mar sharming inn 02.02.07, 11:56
              Wiem, ze ciężko jest wrzucić w szukajkę hasło i przeczytać wyniki które się
              pokazują:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=53232642&a=53449350
              Zejścia na plaże są dwie:
              Jedna po schodach
              Druga trochę dłuższa, ale łagodniejsza zaczynają się w tym samym miejscu.

Jeśli dzieci umieją pływać to problemu nie będzie - poza tym woda sama unosi
              nasze ciało i nic nie trzeba robić tylko leżeć.
              Polecam maskę i rurkę lub przynajmniej okulary.
              Widziałem wiele dzieci zarówno w basenach jak i w morzu.
    • lody88 Re: dreams beach , a soly mar sharming inn 02.02.07, 23:55
      Polecam kompleks hoteli Dreams Vacation i Dreams Beech. Sam byłem w tym
      pierwszym. ale nie ma to większego znaczenia. cały kompleks hoteli jest ze sobą
      połączony. Możesz poruszać sie po całym kompleksie. W wersji all masz do
      dyspozycji kilka restauracji (jadłodajni) na terenie hotelu. Alkohole za darmo
      do bólu. Ale żeby się tym napić? mnie się udało raz. Walczyłem często. Zejscie
      na plazy dla dziecka raczej nie polecam strome. Przy wysokim stanie wody i
      wietrze naprawde buja na wodzie. Wycieczki fakultatywne lepiej brac na miejscu.
      Pracują tam Polacy. Są tańsze. Odradzam wycieczkę do św. Katarzyny. Cały dzień
      tułaczka. Nic specjalnego. Podobnie jak tzw. statek podwodny. Lepeiej jachtem w
      morze popłynąc. Widziałem też zajebisty pokaz delfinów. Gorąco polecam. No i
      Kair wiadomo. Jeśli chodzi o te biura turystyczne w sharm to nie ważne w jakim
      hotelu jesteś gdy jedziesz np. do kairu to przyjadą po ciebie busem a potem
      odwiozą do hotelu. Każda wycieczka tak wygląda. Do Nama wozi bezpłatny bus. Ale
      ma tylko dwa kursy do i z powrotem. Miejsc było 15. Byłem koniec września do 4
      pażdziernika. Basenów jest 4 v Vacation w tym jeden brodzik dla dzieci. W Beech
      było o wiele więcej osób. Straszny tłok. dużo ruskich. Vacation był
      spokojniejszy. Przy basenach był bar mexican w vacation, w beechu też był. Z
      vacation na plaże jest ok 800 m. Po hotelu wozi elektryczna ciuchcia. Na plaży
      również jest bar czynny chyba do 17. Obsługa bardzo miła. mając wersję All raz w
      tygodniu można się zapisać na niby ekskluzywną kolację do Mexican bar, Grill bar
      i przybeechu do jescze jednego nazwy nie pamiętamm. dobrze jest to zrobić
      wcześniej tak ze 3 dni bo miejsc jest mało. w pokojach sa sejfy. codziennie
      sprzątaja. dobrze zostawic 5 funciaków dla sprzątajacego ale nei codziennie. No
      i przy meldowaniu z 10 dolców. Dostaliśmy pokój przy basenie i był o wielw
      większy niż mieli pozostali uczestnicy. Ogólnie polecam en hotel. jest tez tam
      mini wioska beduinska ale nie cieszyła sie popularnoscią. takze dyskoteka jest w
      hotelu ale byi sami małolaci. Po chotelu Chodził wielbład z opiekunem
      wieczorami. A ceny podobne jak w Polsce. Szisza ok 20 funtów to jakies 10 zł.
      piwo 16 funtów. Polecam. Pyatnia? lody88@gazeta.pl. O Zdjęcia nie pytajcie.
      Aparat mi ukradli. Polska wycieczka hehehe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka