Dodaj do ulubionych

Ceny pamiątek w Sharm

25.02.07, 12:55
Witam, chciałam się dowiedzieć jakie (mniej więcej oczywiście) są ceny
pamiątek w Sharm el Sheikh. Lecimy tam w maju, mamy dosyć dużą rodzinę,
znajomych i będziemy musieli dla spokojnie 10-12 osób kupić pamiątki. Jak
kształtują się ceny papirusów, biżuterii i tym podobnych? Co jeszcze możecie
doradzić jako drobne prezenciki i w jakich to jest cenach??
Pozdrawiam
Piplet
Obserwuj wątek
    • zebrasoma1 Re: Ceny pamiątek w Sharm 25.02.07, 22:07
      w sharm jest drogo , moja dobra rada to , jeśli wybierasz się do Kairu to kup
      od dzieci figurki (pod piramidami ) ja zapłaciłem 8$za 2 szt naprawdę ładne i
      duże . w Sharm podobne były po 20 $ szt.
    • 40rwp Re: Ceny pamiątek w Sharm 27.02.07, 13:07
      Rowniez interesuje mnie ta sprawa.
      Kto wie gdzie najtaniej kipic kartusz i fajkę wodną.Na takie prezenty juz mam
      zamówienia.
      Lecimy 8 maja do SSh + objazdowka
      • mariuszgr Re: Ceny pamiątek w Sharm 27.02.07, 13:13
        Najtaniej a przede wszystkim najlepszej jakosci kartusze kupicie w Luxorze...Co
        do pamiatek to faktycznie jesli wybieracie sie do Kairu to tam, jesli
        zostajecie na miejscu to zakupy polecam w Old Market, jest zdecydowanie taniej
        niz w Naama Bay.
        • piplet1 Re: Ceny pamiątek w Sharm 27.02.07, 14:43
          Dziękuję za podpowiedź - nie wybiramy się nigdzie dalej ... także chyba zostaje
          Old Market - jeśli tylko tam są takie rzeczy które się nadają na upominki.
          Pozdrawiam
          Piplet
          • rzenka2 Re: Ceny pamiątek w Sharm 28.02.07, 15:25
            Dla tych, ktorzy nie lubia tracic czasu i sie targowac: Wchodzac na Old Market
            jest jeden duzy sklep, zaraz po prawej stronie, gdzie prawie na wszystkich
            artykulach sa ceny(nazywa sie "Casala" czy jakos tak). I porownujac z innymi te
            ceny sa naprawde ok! Kubki kosztuja 15LE (i wzwyz), klasyka: wielblady maskotki
            z muzyka tez 15LE, komplety do kawy czy herbaty 150LE, albo np. kolorowe
            papirusowe zakladki do ksiazek ze znakami zodiaku po 1LE (czyli 60gr) na drobne
            prezenty... Robilam tam ostatnie zakupy dzien przed wyjazdem. Pozdrawiam
        • 40rwp Re: Ceny pamiątek w Sharm 28.02.07, 13:14
          Dzięki za wskazówki.Będziemy i w Luksorze i w Kairze.
          A jesli chcę mieć wpisane na kartuszu imię pismem obrazkowym to jak mam to
          załatwić?Czy wówczas przewodnik będzie pomocny?
          • mariuszgr Re: Ceny pamiątek w Sharm 28.02.07, 14:37
            W Luxorze jest kilka fajnych zakladow jubilerskich.Szczegolnie polecam jeden:
            jakies 200 metrow za swiatynia Amona-Re, przy samym Nilu.Mozna tam kupic fajne
            wyroby z "recznie" robionego zlota i srebra.Co do wpisania imienia w kartusz to
            przewodnik potrzebny nie bedzie, po prostu wpisujesz swoje imie w gotowe
            bloczki i tyle.Oczywiscie kwestia targowania, u jubilera trwa ono zwykle dluzej
            niz normalnie...i wymaga juz wiekszej wprawy.

Jedna rzecz, przewodnik czy pilot bedzie Was chcial wrobic w kartusze
            sprzedawane na statku czy autokarze.Zdecydowanie odradzam z powodu wyzszej ceny
            i gorszej jakosci wykonania.
            • 40rwp Re: Ceny pamiątek w Sharm 28.02.07, 15:01
              Dzięki za info.
              Przewodnik fajna sprawa,ale forumowicze po stokroć super!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka