Gość: Kidem Re: Wlasnie wrocilem z egiptu IP: 213.77.38.* 20.05.03, 10:00 A ja właśnie się tam wybieram :))))) Jadę z Exim Tours na "objazdówkę" ***** może masz jakieś info na temat biura i takich wycieczek oraz bezpieczeństwa w samym Egipcie. Pozdrawiam. Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Wlasnie wrocilem z egiptu IP: 213.77.23.* 22.05.03, 15:14 cześć to powiedz mi jak jest tam z wizą ile płaci się i ajkie sateraz przeliczniki 1$= ile egipskich, i może jakieś inne przydatne rzeczy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Wlasnie wrocilem z egiptu IP: *.acn.pl 23.05.03, 09:27 ja ci powiem, płaci sie 18 dolarów, na lotnisku.A ile kosztuje wymiana nie wiem, jade w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Wlasnie wrocilem z egiptu IP: 213.77.23.* 23.05.03, 08:57 kajko jesteś tam cczy uciekłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aarek Re: Wlasnie wrocilem z egiptu IP: *.com.pl 23.05.03, 17:18 wiza kosztuje 15 usd, wiekszość biur zarabia na niej po 18 sprzedajac. wymiana 100 usd-560 funtów egipskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: do arka i wszystkich IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 23:26 Gość portalu: aarek napisał(a): > wiza kosztuje 15 usd, wiekszość biur zarabia na niej po 18 sprzedajac. > wymiana 100 usd-560 funtów egipskich A czy w ogóle warto jest wymieniać $ na egipskie? Ewentualnie jaką kwotę na 2 tygodnie przydałoby się wymienić na osobę.A co resztę chyba w $ mieć, jak uważacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajko przepraszam IP: *.ipt.aol.com 02.06.03, 17:08 wiza kosztuje 25 euro , najpierw wklejaja dwa znaczki pocztowe do paszportu a potem koles w autobusie sciaga haracz !!! mialem tylko euro przelicznik 6.5 funtow za 1 euro. Papierosy mozna dostac za 6 pf. tylko trzeba poszukac. obiad kosztuje okolo 40pf bardzo dobry z owocow moza. Nie polecam drinkow z mlekiem - popelnilismy ten blad pinakolada i cos jeszcze - efekt cos kolo tygodnia .....brrrr. Mieszkalismy w starej czesci miasta Hungardy- Dakkar , wszedzie blisko jak sie ma mocne nerwy !!! W hotelu wszystko dwa razy drozsze , serio wszystko dwa razy drozsze. Hotel nazywal sie schedwan golden beach duzo skandynawow niemcow rosjan i troche polakow , mily cichy , piekna piaskowa plaza mozliwosc nurkowania , pare basenow i teoretycznie wszystko wliczone w cene :-)))))) tylko pamietajcie o funciaku. Dobrze jest zostawiac w pokoju funta dla sprzatacza dwa tyg.to 14 funtow malo a pokoj bedzie czysciutki z labadkami i kwiatkami roz itd. Tam jest caly czas stan wojenny wiec zoldaki i policja jest wszedzie , czujesz sie bezpiecznie tylko troche glupio.Mozna chodzic nocami po miescie i nic sie nie stanie , to jest islam wiec kobiety sa absolutnie bezpieczne nic nie slyszelismy o zaczepkach itd. nie liczac sklepikarzy co jest plaga egiptu.Mielismy kamere aparaty i laptopa wszystko zostawialismy w pokoju i nic nie zginelo i nie slyszelismy by komus cos zginelo.Robilismy troche wycieczek <Kair Luxor safari itd. najlepszym sposobem poruszania sie po miescie sa ichnie taksowki tj. male busiki - i nie dajcie sie nabrac wejscie kosztuje 1 pf i koniec!!! Przepraszam ze nie zagladalem ale jakis egiptolog uswiadomil mi na tym forum ze nie bylem w egipcie . zycze milych wakacji i duzo cienia czesc Odpowiedz Link Zgłoś
kapka2 Re: Wlasnie wrocilem z egiptu 04.06.03, 20:54 ciebie też ci z busa nabrali że są taksówką i należy się 5 a nie 1 funt? niech nikt im nie wierzy i od razu wzywa policję ( chyba że zamkną cię w środku i nie pozwolą wyjść, co też się zdarza) Odpowiedz Link Zgłoś