aas.ia 21.05.07, 12:39 Kto był ostatnio i wie czy lepiej płacić na lotnisku w sklepie w euro, czy w dolarach?W jakiej walucie podają ceny? Poza tym czy w ogóle robią na mieście problemy z euro? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sharmdiver Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 21.05.07, 14:40 Zmieniło się. Jest nowy przepis i wszystkie ceny są po arabsku. Oczywiście w funtach egipskich. Ponieważ przyjeżdza tu bardzo dużo rosjan dolarki i euro przestaja być walutą płatniczą "na mieście" a wchodzą ruble (oczywiście transferowe..). Tak więc zacznij jak najszybciej uczyć się arabskiego i biegnij do kantoru po rubelki... Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 22.05.07, 16:59 ??? No to ja chyba dzisiaj jakieś omamy miałam na lotnisku, bo wszystkie ceny były w USD Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 21.05.07, 17:44 ja placilam w ichniejszych funtach i $. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 21.05.07, 19:29 Nie wiem czy sie zmienilo cos na lotnisku w Sharmie. W zeszlym roku strefa wolnoclowa tam to byla podobna kpina jak np na terminalu Etiuda w Wawie. No tylko ze wieksza ta strefa. Na Etiudzie 2 sklepy, a tam bylo ich moze z 10. Cyfry arabskie sa bardzo proste do opanowania - da sie ich nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 21.05.07, 20:18 nie wiem kiedy i co sie zmieniło ale jeszcze kilka dni temu były w dolcach ja placilam funtami egipskimi bo tylko to mialam no problemu ruble w sharmie na miescie ?????????????????????????????? no coz moze ja byłam w Dubaju bo takie cos mnie nie spotkało ewa Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 21.05.07, 21:01 Ewcia sharmdiver zartowal...chyba ;-PP Odpowiedz Link Zgłoś
seatac Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 21.05.07, 20:21 Piec dni temu w sklepie monopolowym na strefie wolnoclowej wszystkie ceny przylepione na polkach podane byly w ... U$D. Przy kasie platnosc przyjmowana w Euro, dolarach i funtach. A ruble to moze na lotnisku Domodiewo... T. Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 22.05.07, 18:04 Ja tylko dodam, ze nie przyjmuja platnosci karta. Zadna. Nawet wypukla z wizerunkiem Putina na odwrocie :P Iwcia P.S. Kto wpadnie na lyk Obeliska za 5$ :D Odpowiedz Link Zgłoś
beldi11 Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 23.05.07, 12:57 Oczywiście w usd. Ale przyjmują funty eg, choć się tym nie chwalą. W Scharmie sklep wolnoclowy przy promenadzie, zakupy robisz z paszportem nie póżniej niż 48 godz. po przylocie b. Odpowiedz Link Zgłoś
ewano2 Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 23.05.07, 13:56 Później też zrobisz. Powiesz, że paszport zostawiłeś na recepcji w hotelu, a przyleciałeś wczoraj. O ile nie jesteś za bardzo opalony, ale to zawsze możesz zwalić na solarium :):) Odpowiedz Link Zgłoś
jefferson2 Hurganda -sklep wolnoclowy 25.05.07, 11:43 Witam .mam pytanie gdzie w Hurgandzie jest sklep wonoclowy w ktorym mozna robic zakupy 48 godzin po przylocie z Polski z paszportem/?Jakie sa tam ceny? Takie samme jak na lotnisku czy tez drozsze/Prosze o odpowiedz i dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
furka17 Re: Hurganda -sklep wolnoclowy 02.06.07, 18:09 jeden obok Seagula - wchodzi się po schodach na górę , ale nędzny , drugi lepszy bo większy i więcej towaru to w kierunku na hotel Sultan ( ok 2 km. od Sultana) ale nie pamietam jaki hotel jest obok ale naprzeciw , trochę po skosie jest budynek Air Egipt , do nich należy też sklep. Odpowiedz Link Zgłoś