Dodaj do ulubionych

Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotnisku

21.05.07, 12:39
Kto był ostatnio i wie czy lepiej płacić na lotnisku w sklepie w euro, czy w
dolarach?W jakiej walucie podają ceny?

Poza tym czy w ogóle robią na mieście problemy z euro?
Obserwuj wątek
    • sharmdiver Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 21.05.07, 14:40
      Zmieniło się. Jest nowy przepis i wszystkie ceny są po arabsku. Oczywiście w
      funtach egipskich.

Ponieważ przyjeżdza tu bardzo dużo rosjan dolarki i euro przestaja być walutą
      płatniczą "na mieście" a wchodzą ruble (oczywiście transferowe..).
      Tak więc zacznij jak najszybciej uczyć się arabskiego i biegnij do kantoru po
      rubelki...
      • miriam_73 Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 22.05.07, 16:59
        ??? No to ja chyba dzisiaj jakieś omamy miałam na lotnisku, bo wszystkie ceny
        były w USD
    • iberia.pl Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 21.05.07, 17:44
      ja placilam w ichniejszych funtach i $.
    • sebcioo Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 21.05.07, 19:29
      Nie wiem czy sie zmienilo cos na lotnisku w Sharmie.
      W zeszlym roku strefa wolnoclowa tam to byla podobna kpina jak np na terminalu
      Etiuda w Wawie. No tylko ze wieksza ta strefa. Na Etiudzie 2 sklepy, a tam bylo
      ich moze z 10.

Cyfry arabskie sa bardzo proste do opanowania - da sie ich nauczyc.
      • cameltravel Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 21.05.07, 20:18
        nie wiem kiedy i co sie zmieniło ale
        jeszcze kilka dni temu były w dolcach

ja placilam funtami egipskimi bo tylko to mialam no problemu

ruble w sharmie na miescie ??????????????????????????????

no coz moze ja byłam w Dubaju bo takie cos mnie nie spotkało

ewa
        • iberia.pl Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 21.05.07, 21:01
          Ewcia sharmdiver zartowal...chyba ;-PP
      • seatac Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 21.05.07, 20:21
        Piec dni temu w sklepie monopolowym na strefie wolnoclowej wszystkie ceny
        przylepione na polkach podane byly w ... U$D. Przy kasie platnosc przyjmowana w
        Euro, dolarach i funtach. A ruble to moze na lotnisku Domodiewo...
        T.
    • platynka.iw Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 22.05.07, 18:04
      Ja tylko dodam, ze nie przyjmuja platnosci karta. Zadna. Nawet wypukla z
      wizerunkiem Putina na odwrocie :P

Iwcia
      P.S. Kto wpadnie na lyk Obeliska za 5$ :D
    • beldi11 Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 23.05.07, 12:57
      Oczywiście w usd. Ale przyjmują funty eg, choć się tym nie chwalą. W Scharmie
      sklep wolnoclowy przy promenadzie, zakupy robisz z paszportem nie póżniej niż
      48 godz. po przylocie
      b.
      • ewano2 Re: Jaka waluta w Sharm_sklep wolnocłowy na lotni 23.05.07, 13:56
        Później też zrobisz. Powiesz, że paszport zostawiłeś na recepcji w hotelu, a
        przyleciałeś wczoraj. O ile nie jesteś za bardzo opalony, ale to zawsze możesz
        zwalić na solarium :):)
        • jefferson2 Hurganda -sklep wolnoclowy 25.05.07, 11:43
          Witam .mam pytanie gdzie w Hurgandzie jest sklep wonoclowy w ktorym mozna
          robic zakupy 48 godzin po przylocie z Polski z paszportem/?Jakie sa tam ceny?
          Takie samme jak na lotnisku czy tez drozsze/Prosze o odpowiedz i dziekuje.
          • furka17 Re: Hurganda -sklep wolnoclowy 02.06.07, 18:09
            jeden obok Seagula - wchodzi się po schodach na górę , ale nędzny , drugi
            lepszy bo większy i więcej towaru to w kierunku na hotel Sultan ( ok 2 km. od
            Sultana) ale nie pamietam jaki hotel jest obok ale naprzeciw , trochę po skosie
            jest budynek Air Egipt , do nich należy też sklep.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka