loginka1 Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 11.07.07, 08:44 To na końcu to wyraz żalu z powodu końca urlopu czy rozczarowanie? Lecę 31.07. z sun&fun, co nieco już wiem, bo ostatnio był tu podobny wątek. Powiedz ogólnie - jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1012 Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 11.07.07, 08:49 Ja konkretnie :) Jaki basen (jedziemy z małym dzieckiem) w pokoju wanna czy prysznic? jak daleko do centrum? jakie jedzenie? jeśli idzie o opcję all czy obsługa stara się utrudniać np. nalewa piwo do literatek przez 15 minut do dwóch (doświadczenie z Hurgady) będę wdzięczna za info:) Odpowiedz Link Zgłoś
amon-re Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 12.07.07, 10:58 joanna1012 napisała: > Ja konkretnie :) > Jaki basen (jedziemy z małym dzieckiem) > w pokoju wanna czy prysznic? > jak daleko do centrum? > jakie jedzenie? > jeśli idzie o opcję all czy obsługa stara się utrudniać np. nalewa piwo do > literatek przez 15 minut do dwóch (doświadczenie z Hurgady) > będę wdzięczna za info:) To konkretnie :-) 1. Przy plaży brodzik połączony z basenem (kamienny). Przy basenie kafelkowym brodzik dla dzieci 2. Wanna z prysznicem 3. 5,5 km do Naama Bay, koło 3 kilometrów do Old Market, Alf Leila w zasięgu pieszym 4. Jedzenie smaczne i sporo kuchni włoskiej 5. Whisky leją po pół szklanki, piwo dali nawet mojej 4 letniej córce (znali tatusia) Odpowiedz Link Zgłoś
loginka1 Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 11.07.07, 15:48 Po zastanowieniu mam pytania dodatkowe ;-) Jaka jest obsługa w hotelu? Pomocna i przyjazna czy może lekceważąca i nachalnie dopraszająca się o bakszysz? Jak wygląda plaża już wiem, a czy duży na niej tłok panuje i wystarcza ręczników i leżaków dla tych co przychodzą później niz bladym świtem? Jak ze sklepami w pobliżu? Tzn. takimi gdzie można dokupić coś do picia czy kosmetyki? Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 11.07.07, 15:57 loginka1 napisała: > Jak ze sklepami w pobliżu? Tzn. takimi gdzie można dokupić coś do picia czy > kosmetyki? W hotelu są sklepiki z kosmetykami (krem do opalania itp). Po wyjściu z hotelu na głownej ulicy w lewo (15 min. na piechotę) jest ciąg sklepików, również z apteką. Ja bym jednak radził zrobić zakupy w tzw. Starym Mieście (Sharm) lub Naama Bay przy okazji zwiedzania. Taxi 10 le cała. Nie targujemy się. Jak żąda za dużo zatrzymujemy następną. Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 11.07.07, 16:12 loginka1 napisała: > Po zastanowieniu mam pytania dodatkowe ;-) Jaka jest obsługa w hotelu? Pomocna > i przyjazna czy może lekceważąca i nachalnie dopraszająca się o bakszysz? > Jak wygląda plaża już wiem, a czy duży na niej tłok panuje i wystarcza > ręczników i leżaków dla tych co przychodzą później niz bladym świtem? Jak piszesz już wykupiłaś ten hotel (31.07.2007) Mam więc pytanie do CIEBIE. Co zrobisz jeśli dostaniesz odpowiedź, że obsługa nie jest pomocna, jest lekceważąca i nachalnie dopraszająca się o bakczysz? Że na plaży jest tłok, nie wystarcza ręczników i leżaków dla tych co przychodzą później niż bladym świtem? Czekam na odpowiedź z niecierpliwością.. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1012 Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 11.07.07, 17:29 Sharmdiver ja jeszcze nie wykupiłam tego hotelu i zastanawiam się miedzy dwoma więc będę wdzięczna za info na temat obłsugi :) Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 11.07.07, 17:33 Joanna 1012 - A o jakim jeszcze myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1012 Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 11.07.07, 20:00 Pyramisa, mamy 6 miesieczne dziecko więc nie zależy nam na atrakcjach typu dyskoteki, nurkowanie itp. raczej szukamy hotelu gdzie jest spokojnie fajny basen. Te dwa hotele poleciła mi pani w biurze podróży więc jak masz inne propozycje to bedę wdzięczna - zapytam w biurze czy jest taka możliwość z góry dzięki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
iwona967 Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 11.07.07, 20:17 Też byłam w tym hotelu i mogę odpowiedzieć. - jest sześc basenów o różnej wielkości i głebokości. Basen przy plaży ma wydzieloną część dla dzieci, największy basen (niedaleko amfiteatru) też ma wydzieloną część dla dzieci a ponadto obok jest brodzik i jacuzzi. Obsługa w porządku- nie spotkałam się z przypadkiem "przeciągania" czasu obsługi. Plaża dosyć spora, ale pod koniec mojego pobytu (wróciłam 26 czerwca) już były problemy z miejscem na plaży. Około 10-tej zostawały z reguły pojedyńcze miejsca w pełnym słońcu. Jeżeli nie znajdziecie miejsca na plaży to zawsze można znaleźć miejsce przy którymś z basenów. Teren hotelu jest bardzo duży, sporo zieleni bardzo dobrze utrzymanej i nawet gdyby ktoś nie wychodził z hotelu to też nie powinien się nudzić. Ja w pokoju miałam akurat wannę, ale są też z brodzikiem ponadto w każdej łazience (chyba każdej) jest bidet. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to zapraszam. A tu masz link do stronu hotelu gdzie możesz zobaczyć jak to wygląda. www.amphorashi.com/vtour.asp Odpowiedz Link Zgłoś
lastsunset Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 11.07.07, 21:10 Też byłam w tym hotelu i mogę odpowiedzieć. > - jest sześc basenów o różnej wielkości i głebokości. Bądźmy dokładni! Jest jeden basen z prawdziwego zdarzenia,nie za duży. Pozostałe 5 to nie są baseny, tylko niecki z wylanego betonu z zieloną wodą o temperaturze trzydziestu kilku stopni. Niecki te nie są czyszczone tak jak basen powinien być czyszczony tylko na zasadzie przepływającej wody z górnego basenu do dolnego ,przy plaży. W basenie przy plaży woda jest już tak zielona, że po wejściu po kolana nie widzi się własnych stóp. Jak na tak olbrzymi hotel JEDEN!!!! basen (normalny) to stanowczo za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
mrozikowa Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 11.07.07, 22:15 lastsunset napisał: > Też byłam w tym hotelu i mogę odpowiedzieć. > > - jest sześc basenów o różnej wielkości i głebokości. > Bądźmy dokładni! > Jest jeden basen z prawdziwego zdarzenia,nie za duży. Pozostałe 5 to nie są > baseny, tylko niecki z wylanego betonu z zieloną wodą o temperaturze > trzydziestu kilku stopni. Niecki te nie są czyszczone tak jak basen powinien > być czyszczony tylko na zasadzie przepływającej wody z górnego basenu do > dolnego ,przy plaży. W basenie przy plaży woda jest już tak zielona, że po > wejściu po kolana nie widzi się własnych stóp. > Jak na tak olbrzymi hotel JEDEN!!!! basen (normalny) to stanowczo za mało. zgadzam sie i na dodatek jedzenie do kitu !!!! radisson radze bo bylam tez i 100% lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
wiecejniewroce Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 11.07.07, 23:05 Co do obsługi, ja zadziałałem tak: przez pierwsze dwa dni ich testowałem, nie dałem żadnemu barmanowi/kelnerowi ani centa napiwku... po tych dwóch dniach miałem już swoich faworytów, którzy obsługiwali mnie bardzo miło i elegancko mimo braku odpowiedniego bodźca :-) W trzecim dniu dałem każdemu po 15 dolarów, kiedy w czwartym szedłem w stronę baru to drinki już się lały jak tylko zbliżyłem się na odległość 50 metrów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 11.07.07, 23:42 Z innych hoteli w zbliżonej cenie poleciłbym Ci Radisson Sas ***** Jest naprawdę dobry. Piramisa to bardzo duży i rozległy hotel... Nie mieszkałem w nim ale inne osoby które w nim przebywały były bardzo zadowolone.. Odpowiedz Link Zgłoś
loginka1 Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 12.07.07, 19:33 Wybacz, że zaspokajam Twoją niecierpliwość dopiero teraz, ale nie było mnie w necie. Jak słusznie zauważasz, klamka zapadła - urlop zaplanowany i w gruncie rzeczy bez względu na odpowiedź i tak tam pojadę. Wszystko się zgadza, ale tak jak Ty masz potrzebę wypunktować moją niekonsekwencję dla własnej ciekawości, tak ja dla swojej korzystam z możliwości zasięgnięcia języka, by przynajmniej teoretycznie wiedzieć co mnie czeka. Doskonale wiem, że sprawdzę to wszystko na własnej skórze i tak naprawdę czyjaś subiektywna relacja nie ma tu znaczenia, ale temu m.in. służy to forum, by zadawać pytania komuś kto może na nie odpwiedzieć bez względu na to jak głupie mogą Ci się one wydać. Odpowiedz Link Zgłoś
amon-re Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 12.07.07, 11:01 loginka1 napisała: > Po zastanowieniu mam pytania dodatkowe ;-) Jaka jest obsługa w hotelu? Pomocna > i przyjazna czy może lekceważąca i nachalnie dopraszająca się o bakszysz? > Jak wygląda plaża już wiem, a czy duży na niej tłok panuje i wystarcza > ręczników i leżaków dla tych co przychodzą później niz bladym świtem? > Jak ze sklepami w pobliżu? Tzn. takimi gdzie można dokupić coś do picia czy > kosmetyki? Obsługa jest przemiła - pamiętaj że hotel nastawiony jest na Włochów i Anglików. Na plażę potrafiliśmy sie zwlec o 11 i były miejsca. Sklepy są w hotelu (dość drogo) i w odległości 10-15 minut spacerem od hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalrydzu Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 12.07.07, 11:12 witaj,jakie ogole wrazenie? hm..polozenie,plaza,warunki mieszkalne,jedzenie,obsluga? p.s.stworzylem przed chwila dwa posty ztym,ze jeden chialbym usunac,jak mam to zrobic? dzieki;) Odpowiedz Link Zgłoś
amon-re Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 12.07.07, 11:23 michalrydzu napisał: > witaj,jakie ogole wrazenie? hm..polozenie,plaza,warunki > mieszkalne,jedzenie,obsluga? p.s.stworzylem przed chwila dwa posty ztym,ze Moje wrażenie (22maj - 5 czerwiec) jest jak najbardziej pozytywne. Pierszego dnia wkurzała mnie mała liczba barów z whisky ale już drugiego umiałem zająć strategiczną pozycję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
angelata Re: Sharm hotel Amphoras wróciłam;-( 13.07.07, 18:38 na prawdę szczerze polecam ten hotel wyjątkowy ,luksusowy nie można się w nim nudzić,fajne baseny,dużo atrakcji,pokazów,dyskotek,piękna rafa podobno najłaniejsza na wybrzeżu jedno ale...dwa tygodnie to zamało;-( Odpowiedz Link Zgłoś