wesi 16.10.07, 23:59 witam, czy ktos moze polecic dobry przewodnik po Egipcie (opisy zabytkow, porady dla turystow zwiedzajacych bez zorganizowanej wycieczki). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartu111 Re: przewodnik 17.10.07, 10:34 Ja kupiłem sobie Rough giude z lipca 2007. To chyba najnowsze wydanie na rynku. Lonely Planet jest z wiosny 2006. RG jest ok i kosztuje tyle samo, co LP. Są tam wszystkie potrzebne informacje. Do Egiptu jeszcze nie pojecjhałem, dopieroi za miesiąc, więc trudno mi zweryfikować jego rzeczywistą przydatność Odpowiedz Link Zgłoś
franceska79 Re: przewodnik 17.10.07, 10:36 Ja zawsze kupuje przewodniku National Geographik,tak samo tez zrobilam jadac do Egiptu,jest duzo porad i opisanych zabytkow-co wazne ze zdjeciami,w koncu musisz wiedziec przed jakim zabytkiem stoisz.Polecam cena ok 70zl z tyłu masz mały slownik pojec po arabsku-bardzo przydatny,mapki adresy co wazniejszych hoteli i restauracji i niezbedne telefony np do ambasady itp. Powodzenia i milej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
telegram29 Re: przewodnik 17.10.07, 10:38 Popieram. Też uważam, że przewdonik National Geographic jest najlepszy. Zdjęcia, informacje o historii i kulturze oraz informacje praktyczne w idealnych proporcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: przewodnik 17.10.07, 13:05 Jeśli dobrze władasz językiem Szekspira, to polecam bezkonkurencyjny Lonely Planet. Jeśli zaś preferujesz język Słowackiego, czy Mickiewicza, to National Geographic wybija się ponad resztę polskojęzycznych przewodników (co zresztą potwierdzili również przedmówcy). Odpowiedz Link Zgłoś
egiptdreamland1 Re: przewodnik 17.10.07, 14:26 Zajrzyj do Empiku i na witrynę allegro.pl, - znajdziesz tam na pewno przewodnik który będzie Tobie odpowiadał. Polecam National Geographic, Pascala, Wiedza i Życie, Podróże Marzeń, - w każdym z nich znajdziesz coś ciekawego - Przejrzyj i wybierz sam, taki który będzie Tobie odpowiadał najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
jossphine Re: przewodnik 18.10.07, 00:41 Polecam przewodnik pascala. Pojechalismy majac tylko bilety lotnicze + pomysl na trase + przewodnik. I wyjazd udal sie w 100%. Moze jest napisany suchym jezykiem, ale zawiera sporo praktycznych informacji. A najlepiej wybrac sie do ksiegarni i przejrzec wszystkie mozliwe przewodniki, i dopasowac do siebie. zycze aby wyjazd sie udal Odpowiedz Link Zgłoś