Dodaj do ulubionych

Iberotel Makadi Club Oasis- proszę o opinię

30.12.07, 22:16
Proszę o opinię kto juz był w tym hotelu, zastanawiam sie nad tym
hotelem, ale zdjecia pokoi nie są za ciekawe,i czy rzeczywiście jest
daleko do plaży bo chcę jechać z dwójką dzieci ( 2 i 5 lat).
Obserwuj wątek
    • listek_75 Re: Iberotel Makadi Club Oasis- proszę o opinię 30.12.07, 22:25
      Ja byłem z rodzinką 2 tyg. temu i jak dla nas rewelacja. Pokoje bardzo czyste (codziennie bardzo dokładnie sprzątane). Jedzenie dość urozmaicone (zawsze cos dla siebie można wybrać). My do plaży mieliśmy (na skróty przez inny hotel) może ze 250m. Mieszkaliśmy zaraz przy dyskotece La Loca. Spoko. Jedyny mankament to dużo rosjan, ale to już chyba wszędzie tak jest.
      • 1kiwi Re: Iberotel Makadi Club Oasis- proszę o opinię 30.12.07, 22:58
        Witam.Wyieramy się do tego hoteliku z TUI.Napisz proszę czy można
        korzystać z pozostałych Iberoteli tzn.basenów ,barów itd.Czy w
        pokojach dostępne są minibary i czy istnieje rafka w obrębie plaży -
        jedziemy po raz pierwszy do Egiptu -co warto zwiedzić,podaj
        ewentualne ceny fakultetów.Pisz jak najwięcej,każde najdrobniejsze
        info i rady dot.hotelu i okolicy wskazane ;-))Jakie ogólne
        wrażenia.Czy warto do Oasis?Może jakieś zdjątka,będę
        wdzięczna,pozdrawiam
        • listek_75 Re: Iberotel Makadi Club Oasis- proszę o opinię 01.01.08, 17:30
          My korzystaliśmy tylko z naszych basenów, więc nie wiem. Przy każdym basenie jest bar, na plaży też. Można zjeść kanapki, owoce, zapiekane kanapki, precle na plaży + pizza przy basenie pieczona z wybranych składników. Czasami sharma przy basenie. No i wiadomo napoje (whisky, rum, wódka wino, piwo) przy basenach i na płaży w plastikowych szklankach, a w głównej restauracji w szklanych wszystko. Byliśmy na snoorkowaniu (koszt 25$ od osoby). Wypływasz rano na wyspę, tam masz ok. godz., później płyniesz na rafę (ok. 1h), później obiad na statku i następna rafa też ponad godzinkę. Naprawdę warto za tak śmieszne pieniądze. Rafy wspaniałe. Snoorkowaliśmy z Titio, bardzo fajny gość. Przy samym hotelu na plaży też jest dość fajna rafka. W pokoju jest tylko lodówka. Sejf jest w recepcji. O innych wycieczkach nie pisze bo nie byliśmy. Codziennie są animacje tylko w języku niemieckim i rosyjskim. Codziennie tez jest dyskoteka. Byliśmy TYLKO tydzień, ale przyjechaliśmy bardzo zadowoleni. Przez ostatnie 3 dni dość mocno wiało więc nie chciało się wychodzić z morza (woda cieplutka).
          • 1kiwi Re: Iberotel Makadi Club Oasis- proszę o opinię 01.01.08, 18:20
            Dzięki za opis,napisz proszę gdzie wykupiliście to nurkowanie o
            którym wspomniałeś,pozdrawiam
            • gewf Re: Iberotel Makadi Club Oasis- proszę o opinię 01.01.08, 21:53
              dzięki listek_75 za info, napisz jeszcze proszę, czy do plaży
              przechodzi sie przez jakąś ulicę

• listek_75 Re: Iberotel Makadi Club Oasis- proszę o opinię 02.01.08, 22:18
                Wycieczkę wykupiliśmy od rezydentki z TUI.
                Do morza przechodzi się przez ulię, lecz tam przejeżdża 1 sam./3h i jeździ taf-taf czyli taka kolejka (przerobiony traktor na lokomotywę i kilka wagonów), którą można sobie podjechać do innego hotelu lub objechać z dziećmi całe makadi za darmoche.
            • gewf do 1kiwi 01.01.08, 21:56

polecam zdjęcia ze strony www.holidaycheck.de/detail-
              Urlaubsbilder_Hotel+Iberotel+Makadi+Oasis+Club+Resort-id_1155930787-
              ch_ub-ebene_hid.html

to chyba ten hotel który nas interesuje
              • 1kiwi Re: do 1kiwi 02.01.08, 10:33
                tak ,widziałam już- ale nie ma jak relacja na gorąco ;-))My
                wybieramy się po raz pierwszy do Egiptu,przekonywanie rodzinki na
                ten kierunek zajęło mi dobre kilka sezonów ,dlatego chciałabym
                abyśmy wrócili zadowoleni.
              • jokojoko Re: Makadi Club Oasis 23.02.08, 22:23
                Kto był w tym hotelu w sezonie? Mam wstępną rezerwację na 01.08.08 i zastanawiam
                się czy znajdę miejsce na plaży? Nie mam zamiaru wstawać o 5.00 i lecieć z
                ręcznikiem rezerwować leżaki!!! Pytanie drugie: czy menu dla małych dzieci (2.l)
                jest wystarczające? PO trzecie : czy ktoś leciał z TUI i jakie były pokoje (na
                końcu hotelu,500m od plaży?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka