Gość: Przemo IP: *.gorzow.mm.pl 13.08.03, 19:58 Jakie tam można kupić pamiątki? Jeżeli ktoś może podać orientacyjne ceny takich gadżetów i gdzie je najlepiej kupić to piszcie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RAF Re: Jakie tam można kupić pamiątki? IP: *.tkdami.net / 172.20.6.* 13.08.03, 20:53 Gość portalu: Przemo napisał(a): > Jakie tam można kupić pamiątki? Jeżeli ktoś może podać orientacyjne ceny > takich gadżetów i gdzie je najlepiej kupić to piszcie. > Pozdrawiam. Wróciłem w sobotę więc mam świeże informacje. Za 3 piramidy na wzór tych z Gizy pod piramidami zapłaciłem 10 funtów, za Sziszę (fajkę wodną) z 3 rodzajami tabaki, i całym osprzętem + torba zapłaciłem 95 funtów a cena wywoławcza było nieco wyższa. Za 5 dużym oryginalnych papirusów zapłaciłem 10 funtów, obelisk z 4 skarabeuszami z granitu z ceny 60 funtów zapłaciłem 35. Esensje zapachowe (perfumy) 210 funtów (elegancko zapakowane + 4 małe super buteleczki gratis). Naprawdę warto się targować. Jeśli masz jakieś pyt. to wal na Rafaal76@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu: RAF Re: Jakie tam można kupić pamiątki? IP: *.tkdami.net / 172.20.6.* 13.08.03, 20:53 Wróciłem w sobotę więc mam świeże informacje. Za 3 piramidy na wzór tych z Gizy pod piramidami zapłaciłem 10 funtów, za Sziszę (fajkę wodną) z 3 rodzajami tabaki, i całym osprzętem + torba zapłaciłem 95 funtów a cena wywoławcza było nieco wyższa. Za 5 dużym oryginalnych papirusów zapłaciłem 10 funtów, obelisk z 4 skarabeuszami z granitu z ceny 60 funtów zapłaciłem 35. Esensje zapachowe (perfumy) 210 funtów (elegancko zapakowane + 4 małe super buteleczki gratis). Naprawdę warto się targować. Jeśli masz jakieś pyt. to wal na Rafaal76@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re:RAF IP: *.gorzow.mm.pl 13.08.03, 21:17 Hej! A powiedz mi jak się z nimi dogadać czy po angielsku czy na migi czy jak? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksio Re:RAF IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 18:55 z głuchymi to na migi, a z władającymi mową - po angielsku. Sorry, mój drogi Przedmówco, ale 5 oryginalnych papirusów powinno kosztować nieco więcej niż 10 E.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAF Re:KSIO IP: *.tkdami.net / 172.20.6.* 15.08.03, 19:48 Gość portalu: ksio napisał(a): > z głuchymi to na migi, a z władającymi mową - po angielsku. Sorry, mój drogi > Przedmówco, ale 5 oryginalnych papirusów powinno kosztować nieco więcej niż 10 > E.P. Wiem, dlatego nie kupywałem ich w muzeum papirusu tylko na bazarze. Do nich jest dołączony certyfikat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksio Re:KSIO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.03, 09:35 Wiem jak robi się oryginalny papirus, powtarzam ORYGINALNY!, i gwarantuję, że nawet najbiedniejszy egipcjanin nie chciałby ślęczeć nad nim za 2 funty. A certyfikat? Ja mam przerożne :-) np. profesora University of California. W necie znajdziesz programik do kreacji certyfikatów, więc nie łudź się, że Twoje papirusy są prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal Re:KSIO 16.08.03, 15:21 Oczywiście, że za 2 funty nie kupi się oryginalnego papirusu :)))) Tak jak i nie kupi się za 5, 10 czy 20 funciaków:) Tak samo na żadnym targu za psie pieniądze nie kupi się alabastru :) Choć oczywiście będą przekonywać, że to same oryginały:) Ja jako pamiątki przywiozłam właśnie papirusy (tak, te kupione w fabryce, jak i takie z targu, zrobione tak naprawdę z bananowca ale z certyfikatem "papirusowym";), piramidki, małe skarabeusze do noszenia na szyi, podkoszulki (ok. 30 funtów), fajkę wodną i wyroby ze srebra. Acha, i jeszcze takie fajne "papirusopodobne" zakładki do książek (po funcie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksio Re:KSIO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.03, 19:18 no to teraz się zgadza. jak smakuje hibiscusik? Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal Re:KSIO 19.08.03, 20:15 Pycha ale tam smakował jakoś lepiej :) W sumie to taka nasza malwa, trzeba lubić ten smak. No i w Polsce też w gorące dni pomaga na pragnienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik22 Re:pamiatki 19.08.03, 20:35 JA jeszcze przywiozłem szafran, naturalną wanilię, korę cynamonowca, i kumun (kmin - który dodaja do większości lokalnych potraw) za ułamek ceny jaką musiałbym zapłacić za te przyprawy w Polsce (wszystkie są w Polsce okropnie drogie). No ale to są pamiątki dla amatorów gotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re:KSIO IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 11:44 Chyba zartujesz Za taka cene to masz chyba certyfikat ale na pairus wykonany na bananie a nie na pairusie. Oryginalne kosztuje ja za 2 jeden i duzy i 1 maly zaplacilem 13 ale $ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAF Re:PRZEMO IP: *.tkdami.net / 172.20.6.* 15.08.03, 19:46 Gość portalu: Przemo napisał(a): > Hej! A powiedz mi jak się z nimi dogadać czy po angielsku czy na migi czy jak? > Dziękuję ANGIELSKI MAJĄ OPANOWANY PERFEKT,zawsze się pytają skąd pochodzisz? Bardzo szybko uczą się języków obcych. A i po polsku dobrze mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re:PRZEMO 20.08.03, 11:50 Gość portalu: RAF napisał(a): > Gość portalu: Przemo napisał(a): > > > Hej! A powiedz mi jak się z nimi dogadać czy po angielsku czy na migi czy > jak? > > Dziękuję > > ANGIELSKI MAJĄ OPANOWANY PERFEKT,zawsze się pytają skąd pochodzisz? Bardzo > szybko uczą się języków obcych. A i po polsku dobrze mówią. cholery mozna dostac z tym ich angielskim perfekt. fakt, ze lepsze to niz nic, ze perfekt to bym nie przesadzala. Odpowiedz Link Zgłoś