Dodaj do ulubionych

Jakie tam można kupić pamiątki?

IP: *.gorzow.mm.pl 13.08.03, 19:58
Jakie tam można kupić pamiątki? Jeżeli ktoś może podać orientacyjne ceny
takich gadżetów i gdzie je najlepiej kupić to piszcie.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: RAF Re: Jakie tam można kupić pamiątki? IP: *.tkdami.net / 172.20.6.* 13.08.03, 20:53
      Gość portalu: Przemo napisał(a):

> Jakie tam można kupić pamiątki? Jeżeli ktoś może podać orientacyjne ceny
      > takich gadżetów i gdzie je najlepiej kupić to piszcie.
      > Pozdrawiam.
      Wróciłem w sobotę więc mam świeże informacje. Za 3 piramidy na wzór tych z
      Gizy pod piramidami zapłaciłem 10 funtów, za Sziszę (fajkę wodną) z 3 rodzajami
      tabaki, i całym osprzętem + torba zapłaciłem 95 funtów a cena wywoławcza było
      nieco wyższa. Za 5 dużym oryginalnych papirusów zapłaciłem 10 funtów, obelisk z
      4 skarabeuszami z granitu z ceny 60 funtów zapłaciłem 35. Esensje zapachowe
      (perfumy) 210 funtów (elegancko zapakowane + 4 małe super buteleczki gratis).
      Naprawdę warto się targować.
      Jeśli masz jakieś pyt. to wal na Rafaal76@wp.pl

Pozdrawiam
    • Gość: Gość portalu: RAF Re: Jakie tam można kupić pamiątki? IP: *.tkdami.net / 172.20.6.* 13.08.03, 20:53

Wróciłem w sobotę więc mam świeże informacje. Za 3 piramidy na wzór tych z
      Gizy pod piramidami zapłaciłem 10 funtów, za Sziszę (fajkę wodną) z 3 rodzajami
      tabaki, i całym osprzętem + torba zapłaciłem 95 funtów a cena wywoławcza było
      nieco wyższa. Za 5 dużym oryginalnych papirusów zapłaciłem 10 funtów, obelisk z
      4 skarabeuszami z granitu z ceny 60 funtów zapłaciłem 35. Esensje zapachowe
      (perfumy) 210 funtów (elegancko zapakowane + 4 małe super buteleczki gratis).
      Naprawdę warto się targować.
      Jeśli masz jakieś pyt. to wal na Rafaal76@wp.pl

Pozdrawiam
      • Gość: Przemo Re:RAF IP: *.gorzow.mm.pl 13.08.03, 21:17
        Hej! A powiedz mi jak się z nimi dogadać czy po angielsku czy na migi czy jak?
        Dziękuję
        • Gość: ksio Re:RAF IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 18:55
          z głuchymi to na migi, a z władającymi mową - po angielsku. Sorry, mój drogi
          Przedmówco, ale 5 oryginalnych papirusów powinno kosztować nieco więcej niż 10
          E.P.
          • Gość: RAF Re:KSIO IP: *.tkdami.net / 172.20.6.* 15.08.03, 19:48
            Gość portalu: ksio napisał(a):

> z głuchymi to na migi, a z władającymi mową - po angielsku. Sorry, mój drogi
            > Przedmówco, ale 5 oryginalnych papirusów powinno kosztować nieco więcej niż
            10
            > E.P.

Wiem, dlatego nie kupywałem ich w muzeum papirusu tylko na bazarze. Do nich
            jest dołączony certyfikat.
            • Gość: ksio Re:KSIO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.03, 09:35
              Wiem jak robi się oryginalny papirus, powtarzam ORYGINALNY!, i gwarantuję, że
              nawet najbiedniejszy egipcjanin nie chciałby ślęczeć nad nim za 2 funty. A
              certyfikat? Ja mam przerożne :-) np. profesora University of California. W
              necie znajdziesz programik do kreacji certyfikatów, więc nie łudź się, że Twoje
              papirusy są prawdziwe.
              • oryginal Re:KSIO 16.08.03, 15:21
                Oczywiście, że za 2 funty nie kupi się oryginalnego papirusu :)))) Tak jak i
                nie kupi się za 5, 10 czy 20 funciaków:) Tak samo na żadnym targu za psie
                pieniądze nie kupi się alabastru :) Choć oczywiście będą przekonywać, że to
                same oryginały:)
                Ja jako pamiątki przywiozłam właśnie papirusy (tak, te kupione w fabryce, jak i
                takie z targu, zrobione tak naprawdę z bananowca ale z
                certyfikatem "papirusowym";), piramidki, małe skarabeusze do noszenia na szyi,
                podkoszulki (ok. 30 funtów), fajkę wodną i wyroby ze srebra. Acha, i jeszcze
                takie fajne "papirusopodobne" zakładki do książek (po funcie).
                • oryginal Re:KSIO 16.08.03, 15:23
                  Acah - no i szafran i herbatę z hibiskusa :)
                  • Gość: ksio Re:KSIO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.03, 19:18
                    no to teraz się zgadza. jak smakuje hibiscusik?
                    • oryginal Re:KSIO 19.08.03, 20:15
                      Pycha ale tam smakował jakoś lepiej :) W sumie to taka nasza malwa, trzeba
                      lubić ten smak. No i w Polsce też w gorące dni pomaga na pragnienie :)
                      • czytelnik22 Re:pamiatki 19.08.03, 20:35
                        JA jeszcze przywiozłem szafran, naturalną wanilię, korę cynamonowca, i kumun
                        (kmin - który dodaja do większości lokalnych potraw) za ułamek ceny jaką
                        musiałbym zapłacić za te przyprawy w Polsce (wszystkie są w Polsce okropnie
                        drogie). No ale to są pamiątki dla amatorów gotowania.
            • Gość: Maniek Re:KSIO IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 11:44
              Chyba zartujesz
              Za taka cene to masz chyba certyfikat ale na pairus wykonany na bananie a nie
              na pairusie.
              Oryginalne kosztuje ja za 2 jeden i duzy i 1 maly zaplacilem 13 ale $
        • Gość: RAF Re:PRZEMO IP: *.tkdami.net / 172.20.6.* 15.08.03, 19:46
          Gość portalu: Przemo napisał(a):

> Hej! A powiedz mi jak się z nimi dogadać czy po angielsku czy na migi czy jak?
          > Dziękuję

ANGIELSKI MAJĄ OPANOWANY PERFEKT,zawsze się pytają skąd pochodzisz? Bardzo
          szybko uczą się języków obcych. A i po polsku dobrze mówią.
          • Gość: PRZEMO Re:RAF IP: *.gorzow.mm.pl 19.08.03, 20:00
            A to cwaniaki dzięki.
          • monia76 Re:PRZEMO 20.08.03, 11:50
            Gość portalu: RAF napisał(a):

> Gość portalu: Przemo napisał(a):
            >
            > > Hej! A powiedz mi jak się z nimi dogadać czy po angielsku czy na migi czy
            > jak?
            > > Dziękuję
            >
            > ANGIELSKI MAJĄ OPANOWANY PERFEKT,zawsze się pytają skąd pochodzisz? Bardzo
            > szybko uczą się języków obcych. A i po polsku dobrze mówią.

cholery mozna dostac z tym ich angielskim perfekt. fakt, ze lepsze to niz nic,
            ze perfekt to bym nie przesadzala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka