Dodaj do ulubionych

poradzcie z kim pojechac tanio

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 19:54
witam,

szukam taniej oferty all inclusive, moze ktos kto juz intensywnie
szuka "swojego" hotelu mi cos doradzi bo na forum spotkałam tylko alfa star
exim i oasis
Obserwuj wątek
    • Gość: evka Re: poradzcie z kim pojechac tanio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.03, 20:15
      zobacz jeszcze www.triada.pl
      pozdrawiam...Ewa
    • Gość: mm tanio nie = All Incl.. IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 26.08.03, 10:53
      ja też od dawna się przyglądam i wypytuję i oto moje wnioski:
      Nie ma tanich All Inclusive. Z reguły różnica między All Incl a HB w biurze to
      około 600-700PLN na 2 tygodniach. Z tego co ludzie pisza na temat wydatków na
      miejscu to na jedzenie picie itp. wydaje sie dużo mniej.
      Zastanawia mnie natomiast różnica w cenie tego samego hotelu pomiędzy różnymi
      biurami. widziałam tego samego Sultan'a opcje HB i ALL praktycznie w tej samej
      cenie w 2 różnych biurach. jak jest taka oferta to chyba warto brac, tyle ze
      ten "tani Sultan z ALL" był w jednym z biur o którym CIĄGLE czytam ze zmieniaja
      hotele. więc moze i tak nie dostanie sie tego co by się chciało...
      A co lepiej widziałam już takie opcje, że hotel X wg biura A ma zupełnie co
      innego wliczone w ALL niz ten sam hotel X wg biura B. I bądź tu mądry :-(
      te "konkurencyjne" cenowo All'e sa z reguły przy hotelach które mają często
      kiepskie opinie wśród forumowiczów i zaczynam się zastanawiać czy brać lepszy
      hotel HB czy "podejrzany" ale z ALl... help!
      • Gość: old.sailor Re: tanio nie = All Incl.. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 11:17
        Gość portalu: mm napisał(a):

> ja też od dawna się przyglądam i wypytuję i oto moje wnioski:
        > Nie ma tanich All Inclusive. Z reguły różnica między All Incl a HB w biurze
        to
        > około 600-700PLN na 2 tygodniach. Z tego co ludzie pisza na temat wydatków na
        > miejscu to na jedzenie picie itp. wydaje sie dużo mniej.

i tu bym sie nie zgodzil
        jesli egipt to tylko all inclusive - no chyba ze chcesz zyc tylko na wodzie
        mineralnej
        bedac na all in masz w cenie i alkohole i soft drinki i dodatkowy lunch
        nawet liczac skromnie , ze przez caly dzien w hotelu wypilem tylko butelke wina
        (a wypijalem lekko wiecej) za 80 LE (ok. 50 zł) to juz przez dwa tygodnie
        masz 700 zl od osoby - a gdzie lunch, kawa , soft drinki itd???
        jadac do kraju , gdzie alkohol jest normalnie dostepny (grecja,hiszpania)
        mialbym gdzies all in , ale w kraju muzulmanskim to naprawde dobre rozwiazanie
        • Gość: sylwia Re: tanio nie = All Incl.. IP: 217.96.36.* 26.08.03, 11:54
          Gość portalu: old.sailor napisał(a):

> Gość portalu: mm napisał(a):
          >
          > > ja też od dawna się przyglądam i wypytuję i oto moje wnioski:
          > > Nie ma tanich All Inclusive. Z reguły różnica między All Incl a HB w biurz
          > e
          > to
          > > około 600-700PLN na 2 tygodniach. Z tego co ludzie pisza na temat wydatków
          > na
          > > miejscu to na jedzenie picie itp. wydaje sie dużo mniej.

>
          > i tu bym sie nie zgodzil
          > jesli egipt to tylko all inclusive - no chyba ze chcesz zyc tylko na wodzie
          > mineralnej
          > bedac na all in masz w cenie i alkohole i soft drinki i dodatkowy lunch
          > nawet liczac skromnie , ze przez caly dzien w hotelu wypilem tylko butelke
          wina
          > (a wypijalem lekko wiecej) za 80 LE (ok. 50 zł) to juz przez dwa tygodnie
          > masz 700 zl od osoby - a gdzie lunch, kawa , soft drinki itd???
          > jadac do kraju , gdzie alkohol jest normalnie dostepny (grecja,hiszpania)
          > mialbym gdzies all in , ale w kraju muzulmanskim to naprawde dobre
          rozwiazanie

Zgadzam sie z old. sailorem w 100%, jeżeli doo Egiptu to tylko z ALL, no chyba
          że ktoś nie lubi drinknąć, ponadto napojów bezalkoholowych też się wypija
          litrami więc ALL inclusive naprawdę sie opłaca.
      • Gość: sylwia Re: tanio nie = All Incl.. IP: 217.96.36.* 26.08.03, 11:49
        Mogę z czystym sumieniem polecic All inclusive w hotelu SUN RISE PALACIO.
        Zarówno formuła ALL jak i sam hotel nie mają nic do zarzucenia. Jedyny mały
        minus jeżeli hodzi o hotel to to, że jest on olbrzymi około 800 pokoi, ja wole
        małe kameralne, ale czytałam opinie o innych hotelach i jak ludzie piszą jakie
        mają problemy i jakie karaluchy można spotkac w hotelu to aż mam
        dreszcze.Cieszę się, że wybrałam właśnie ten hotel bo jest nowy ( oddany do
        użytku w ubiegłym roku ) i nie było mowy żebym spotkała jakiegoś obrzydliwego
        robala w pokoju. Pokoje duże, bardzo czyste, i formuła ALL super, wszystkiego
        pod dostatkiem.
        • Gość: Ala Re: tanio nie = All Incl.. IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 12:04
          Nie przesadzajcie, nie po to lecimy do Egiptu, zeby tylko jesc. W normalnej
          ofercie tez jest full jedzenia - bufet szwedzki, kawa i herbata codziennie.
          A popoludnia chyba lepiej spedzic na wycieczkach lub na plazy nic koczowac przy
          bufecie..
          No chyba, ze ktos lekko reka moze wydac ok. 1000 zl bez uszczerbku w budzecie
          to wtedy rozumiem.
          • Gość: old.sailor Re: tanio nie = All Incl.. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 12:29
            Gość portalu: Ala napisał(a):

> Nie przesadzajcie, nie po to lecimy do Egiptu, zeby tylko jesc. W normalnej
            > ofercie tez jest full jedzenia - bufet szwedzki, kawa i herbata codziennie.
            > A popoludnia chyba lepiej spedzic na wycieczkach lub na plazy nic koczowac
            > przy bufecie..

Droga Alu,
            nie po to polecielismy do Egiptu ,zeby koczowac przy bufecie , tylko po to,
            zeby spedzic wakacje w komfortowych warunkach
            w hotelu ,w ktorym bylismy , bar byl przy plazy i przy basenie, wiec nie
            musielismy koczowac w bufecie , zeby sie napic wina czy kawy , bo mielismy to
            na miejscu
            oczywiscie mozna sie nazrec na sniadanie (koniec 10 rano) i dotrwac do kolacji
            o godz 19 - tylko co to ma wspolnego z komfortem?
            oczywiscie mozna od sniadania do kolacji pic tylko ciepla wode mineralna
            przemycona ze sklepu - tylko po co , jak w tym samym czasie mozna pic zimne
            softy albo soki , lub jesli ktos lubi wino czy piwo?
            oczywiscie mozna taniej , tylko nie oczekuj wtedy komfortu

> No chyba, ze ktos lekko reka moze wydac ok. 1000 zl bez uszczerbku w budzecie
            > to wtedy rozumiem.
            • Gość: evka Re: tanio nie = All Incl.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 18:06
              All jest dobry dla ludzi co caly dzien spedzaja na basenie lub plazy.

oczywiscie mozna sie nazrec na sniadanie (koniec 10 rano) i dotrwac do kolacji
              o godz 19 - tylko co to ma wspolnego z komfortem?
              oczywiscie mozna od sniadania do kolacji pic tylko ciepla wode mineralna
              przemycona ze sklepu - tylko po co , jak w tym samym czasie mozna pic zimne
              softy albo soki , lub jesli ktos lubi wino czy piwo?

Tylko ,ze niektorzy zaraz po sniadaniu wybieraja sie gdzies cos pozwiedzac i
              wracaja dopiero na pozna kolacje.Nie wyobrazam sobie by ktos specjalnie wracal
              biegiem do hotelu bo mu sie pic chce.
              pozdrawiam leniuchy
              • Gość: isia all IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 18:24
                dzieki wam wszystkim, w zeszłym roku byliśmy w turcji z opcja hb i wydalismy
                niestety duzo wiecej pieniedzy niz zakładaliśmy:) dlatego szukam all tylko tez
                nie takiego za 4500 od osoby. Moze ktos wie jak jest z tym all w sultan beach?
                bo cena 2600 wydaje sie byc rozsadna -big blue
                pozdrawiam
                • Gość: old.sailor Re: all IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 09:38
                  wlasnie w sultanie bylismy z opcja all in z BB za ta sama cene
                  wrocilismy bardzo zadowoleni , wszystkiego w brod , obsluga usmiechnieta i
                  uprzejma
                  przy zakwaterowaniu dostajesz opaske na reke i korzystasz ze wszystkiego
                  do wyboru masz bar przy plazy , bar przy basenie i bar nad recepcja
                  (my korzystalismy glownie z tego przy plazy )
                  do wyboru masz alkohole lokalne - dobre wino , piwo takie sobie
                  reszty nie probowalem ale byly jeszcze ouzo , gin ,wodka(rewelacyjna podroba -
                  wodka FINELAND zamiast finlandii ,ale reniferki na etykiecie jak najbardziej :))
                  automaty z cola,sprite , fanta i automat z sokami odwrocone frontem do klienta
                  - dzieciaki wypijaly tego hektolitry
                  lunch o 13-15 - po intesnsywnym plywaniu od 9-tej rano jak najbardziej,
                  z przyjemnoscia szlismy do klimatyzowanej restauracji cos wciagnac
                  bary przy basenie i plazy zamykaja o 19.00
                  all in konczy sie o 22.00
                  ceny w hotelu dosc wysokie - wino 80 le (50zl) piwo 15 le (9zl)
                  ale warto pojsc do hotelowej dyskoteki ozone na pokazy folklorystyczne i zabawe
                  (w miescie , na przeciwko grand hotelu przyjemna knajpka ceny odpowiednio
                  50 le i 8 le)
                  jesli chcesz wiedziec cos wiecej,pytaj chetnie odpowiem
                  pozdrawiam i zycze milych wakacji
                  old.sailor
                  • Gość: mm Re: all IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 27.08.03, 14:20
                    to czemu mi Sultana w 2 biurach już odradzano? podobno plaża jest kiepska,
                    zatoka sztuczna więc bez rafy... słyszałam ze pokoje to klitki - i komu tu
                    wierzyć???
                    napisz swoje dwa słowa o samym hotelu, basenach, a głównie o pokojach (duże,
                    czyste? komfort jak na 4* przystało czy "egipskie 4*"?))i żarciu.
                    czekam z niecierpliwością :-) wyjazd planuję na drugą połowę wrzesnia i coraz
                    bardziej intensywnie szukam!!!
                    • Gość: old.sailor Re: all IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 15:05
                      Gość portalu: mm napisał(a):

> to czemu mi Sultana w 2 biurach już odradzano? podobno plaża jest kiepska,
                      > zatoka sztuczna więc bez rafy...
                      plaza nie jest rewelacyjna ,to fakt
                      sztuczna zatoczka przedzielona duzym pomostem 20 x 100 mtr tak na oko
                      ale jak to z zatoczki , mozna rowniez wyplynac na pelne morze (trzeba tylko
                      przebyc pas ok 20 mtr zniszczonej rafy koralowej), mozna rowniez przejsc w/w
                      pomostem do hotelu hor palace gdzie masz plaze z rafa itp

słyszałam ze pokoje to klitki - i komu tu wierzyć???
                      pokoje sa rozne , ja na poczatku dostalem klitke od strony ulicy ale po
                      interwencji w recepcji i 5 usd lapki wymieniono mi go na pokoj od ogrodu z
                      widokiem na baseny,plaze itd - ten pokoj byl bardzo ladny

> napisz swoje dwa słowa o samym hotelu, basenach, a głównie o pokojach (duże,
                      > czyste? komfort jak na 4* przystało czy "egipskie 4*"?))i żarciu.
                      > czekam z niecierpliwością :-) wyjazd planuję na drugą połowę wrzesnia i coraz
                      > bardziej intensywnie szukam!!!
                      sam hotel jest b.ladny,zadbany moze z wyjatkiem zuzytej wykladziny na
                      korytarzach
                      bardzo duzo fajnej roslinnosci , palmy , formowane zywoploty , kwiaty
                      wewnetrzne patio hotelu z wejsciami do glownej restauracji i pubu , fontanny
                      itp przypominalo mi uliczke w cannes
                      wieczorem wszystko bajecznie oswietlone
                      basen jest jeden , duzy, z wysepkami z palmami , barem ze stolkami zanurzonymi
                      w wodzie , wydzielonym brodzikiem itd
                      na terenie hotelu masz jeszcze boisko do siatki , boisko do nogi , kort tenisowy
                      plac zabaw dla dzieci , dyskoteke i 2 restauracje a'la carte
                      jesli chodzi o zarcie to jak dla mnie bylo super - duzy wybor , sympatyczna
                      obsluga
                      ale spotkalem tez faceta , ktory stanal na srodku z talerzem w reku i wydarl
                      sie , ze on tu kurwa nie ma co jesc (na sniadaniu) - menu bylo faktycznie dosc
                      ubogie : 4 rodzaje serow , 3 rodzaje twarogow ,parowki luzem , parowki w
                      potrawie paprykowej , parowki w soczewicy , jajka gotowane, jajecznica , jajka
                      sadzone , omlety , nalesniki i chyba 10 rodzajow slodkich rogalikow/ciastek
                      do tego jeszcze najrozniejsze surowki, salatki , sosy itd itp
                      ale jak sie chce pomarudzic to oczywiscie nie bylo kabanosow czy mysliwskiej
                      a egipska wedlina nie jest zbyt smaczna
                      za to egipskie wypieki sa rewelacja , do kolacji bylo zawsze ponad 10 roznych
                      ciast i tortow - do tej pory mi slinka cieknie!

nic juz wiecej nie napisze , bo coraz bardziej zaczynam odnosic wrazenie
                      ze to chyba ja jestem nienormalny - BO MI SIE PODOBALO !
                      pamietaj , ze i tak jedziesz na wlasna odpowiedzialnosc :)))
                  • Gość: isia Re: all IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 10:17
                    dzięki:) kupiłam wylot 12.09 i jestem przekonana że będę zadowolona. Zdaję
                    sobie sprawę że jak pisała jedna z dziewczyn na forum nie będzie 5 rodzajów
                    dżemu ale przecież nie o to chodzi!
                    Jesli mozesz to napisz jeszcze czy to prawda z tym tłokiem na plazy i przy
                    basenie? czy rzeczywiscie trzeba wstawac o 8.00 zeby cos sobie zająć?
                    pozdrawiam
                    • Gość: old.sailor Re: all IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 11:34
                      Gość portalu: isia napisał(a):
                      > Jesli mozesz to napisz jeszcze czy to prawda z tym tłokiem na plazy i przy
                      > basenie? czy rzeczywiscie trzeba wstawac o 8.00 zeby cos sobie zająć?
                      > pozdrawiam
                      przy basenie jest tloczno , my lezelismy przy plazy i nie mielismy problemow ze
                      znalezieniem miejsca
                      idac na sniadanie zajmowalismy sobie lezaki i bylo ok
                      ale jesli nie chcesz miec stresow ,to zawsze mozesz dogadac sie z Hassanem
                      (to taki co wydaje reczniki plazowe) daj mu z 5 LE raz na tydzien , to sam ci
                      bedzie miejsca pilnowal
                      no i to juz naprawde koniec, musze wracac do pracy i rzeczywistosci
                      zycze ci wspanialego urlopu,
                      pozdrowka ze szczecina
                      o.s.
                • qnz1 Re: all 28.08.03, 09:28
                  Polecam All-inc w Club Makadi - w Eximie za 2900.
                  Jedzenie bardzo dobre, duzy wybor i raczej nie powoduje dolegliwosci
                  zoladkowych (ktore zdarzaly sie po wycieczkach organizowanych przez Exim i tam
                  serwowanych posikach). Nawiasem mówiąc, klątwa Faraona i zapobieganie jej za
                  pomocą alkoholu to kolejny argument za all-inclusive w Egipcie.
                  W Club Makadi dobrze wyposazony bar jest otwarty do godz. 24 - z tego co sie
                  orientuję to dłużej niz w wiekszosci hoteli all-inc. Bar przy plazy czynny do
                  godz. 18

No i tuż przy plaży extra rafa koralowa - raj do snurkowania.

Główna wada (choć to zależy co kto lubi) jest taka że hotel położony jest 30 km
                  od Hurgady - więc np. jeśli chodzi o wycieczki to jest sie praktycznie skazanym
                  na Exim.

• Gość: sktronic Re: poradzcie z kim pojechac tanio IP: *.veranet.pl / 62.89.116.* 25.09.03, 19:05
      uwaga nie mylcie hoteli
      SULTANA koło Hurdhady
      i Sultan beach w samej Hurdhadzie
      są zupełnie różne!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka