Dodaj do ulubionych

Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdówce?

11.03.08, 20:06
Wybieram się na wycieczkę objazdową po Egipcie tylko że mam lęk przed
statkiem, stąd pomysł na wycieczkę autokarem. Szukałam w wyszukiwarce to są
głównie opisy rejsów, czy na prawde nikt nie jeździ autokarem?

To jest mój debiut na tym forum proszę więc o wyrozumiałość.
Obserwuj wątek
    • cameltravel Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 11.03.08, 20:20
      kochana moja
      współczuję pomysłu
      ale jak mus to mus

nie znam desperatów którzy robili by to autokarem. Chyba, że jako fakultety -
      ale wiesz może wpisz swoj problem w wyszukiwarkę - ona pomoże :D

Ewa
      • magda.karcz Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 11.03.08, 20:31
        Nie rozumiem tej złośliwości, przecież tylko zapytałam. Chyba skoro takie duże
        biuro jak Triada ma taką wycieczke w swojej ofercie to pewnie chętnych mają.
        A może jakieś inne biuro możesz mi polecić?
        • lukaszslupik Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 11.03.08, 21:19
          Magda to nie złośliwość ze strony camelki. Poczytaj co ludzie wypisują o
          wycieczkach z Triady. sam będąc w Egipcie spotkałem pewną panią, która na
          pytanie z jakim biurem jest w Egipcie odpowiedziała, że była z triadą na
          objazdówce i tragedia. oczywiście są na forum osoby, które chwalą sobie triadę
          (deo i wp) mają oczywiście do tego prawo, bo wiedzieli na co się piszą i mieli
          sprecyzowane wymagania co do wyjazdu. Ja osobiście nie ryzykowałbym wyjazdu z
          tym biurem. pozdr
          • magda.karcz Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 11.03.08, 21:28
            No dobrze, rozumiem ale ja nie wymagam cudów czy super atrakcji, zależy mi na
            tym aby w znośnych warunkach zobaczyć jak najwięcej, nie jestem wymagająca, nie
            ukrywam że cena też jest istotna. Jeżeli nie z Triadą to jakie biuro możesz mi
            polecić?
            • miriam_73 Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 12.03.08, 14:48
              Magdo, nie chodzi o wymagania. Chodzi po prostu zasadniczo o to, że w cenie w
              której wyjazd oferuje Triada możesz pojechać z innymi biurami, w zdecydowanie
              lepszym standardzie i - co najważniejsze - znacznie lepiej dopracowanymi i
              pełnymi programami zwiedzania. Nie ryzykując przy tym, że będą Cię na każdym
              kroku na miejscu dodatkowo naciągać, itd.oniżac jakość świadczeń co w efekcie
              da ci cenę niewspółmierną do jakości (a najczęściej jej braku).
        • deoand Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 11.03.08, 21:26
          Nasza moja i wp forumowa koleżanka cameltravel lubi ostatnio
          zartować albo zaczęla cierpiec na amnezję w młodym wieku
          przeciez ja deoand i nick wp2007 jesteśmy głownymi orędownikami
          objazdówki po Egipcie Triady w ramach 7 + 7 ..
          na tyle polemik a camel o nas nie pamięta ??????

Na objazdówce Triady było wiele osób ..poszukaj autorów albo
          deoand albo co lepiej wp2007 bo aktualne i przeczytasz o 7
          +7 . jeszcze możesz wrzucic teat w wyszukiwarke Triada 7 +7 i
          otrzymasz wiele swpaniałych opisów tej eskapady od róznych
          nicków ..akurat ich nie pamietam ...

Prawdziwi turyści spragnieni piękna Egiptu jeźdżą na 7 + 7
          Triady tak jak ja i wp .. ogladasz przez tydzień cały Egipt
          a przez kolejny tydzień odpoczywasz w Hurghadzie ...

nie ma co się zastanawiac tylko jechac ... to przygoda dfla
          prawdziwych turystów ... chyba , że chcesz do bantustanu
          hotelowego ...to prosze bardzo ale wtedy z Egiptuy nici

pzdr deoand
          • magda.karcz Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 12.03.08, 00:01
            W końcu jedna wypowiedź na temat! Deoand prosze napisz czy byłeś w Egipcie z
            Triadą czy z innym operatorem, ile razy byłes w sumie i gdzie, nie chciałabym
            opierać się na opinii osoby co pierwszy raz i pojęcia nie ma bo wystraszona!
            Poczytałam archiwum i widzę że Camel to na prawde posiada wiedze i doświadczenie
            o Egipcie z praktyki, tylko sama nie wiem czy tak mało uprzejma osoba może być
            wiarygodna?
            Ten co pisałeś wp2007 to jak uruchomiłam wyszukiwarke to albo post usuniety albo
            jakieś awantury, jesteś pewny Deoand że tą osobe miałes na myśli? Jesli tak to
            prosze napisz do mnie na priv, GG masz w podpisie. A tak sobie przypominam, czy
            przypadkiem jakiś czas temu nie pytałeś mnie o Tunezje? Może się mylę, to mój
            topowy kraj, mama tam pracuje jako lekarka juz 11 rok także służe ewenualną
            pomocą tylko nie w kwestii hoteli bo tych nie znam, mam na mysli kraj jako taki.

Dziękuje za to co sie dowiedziałam i prosze o wiecej, nawet te mniej miłe osoby.
            • deoand Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 12.03.08, 00:39
              Być może pytałem sie o Tunezję bo w 2007 roku byłem w Tunezji
              o wp2007 to czesto wycinano na tym forum ale musisz
              poszukac jego relacje z czerwca albo lipca z objazdówki po
              EGipcie .. a moich postów o objazdówce jest tez od groma
              ale z 3 lat wstecz albo 4 ...
              Ja byłem z Triada i mieszkałe w hotelu Roma w Hrg oczywiście
              bywaja lepsze hotele ..ale jak kto lubi ... natomiast
              objazdówka jest wspaniała .. piloci również i zwiedzasz
              cały starożytny Egipt z fakultetem do Abu -Simbell i Kair

są i inne objazdówki chyba z Alfa ale droższe ...

reasumujac ja byłem z Triada i wszystko odbyło sie bez zarzutu
              i tyle ...
              Camel jakąś ekspertka jest na pewno ale można byc ekspertem
              od np.od wielu hoteli w Warszawie jeżdżac do Warszawy z 19 razy
              na rok ale nie byc ekspertem od objazdu po Polsce skoro się nie
              jeździło po kraju ... a ja akurat raz ale jeździłem po
              Egipcie ...

musisz wybrac co wolisz ... ja oczywiście namawiam na
              objazdówkę pzdr deoand
              • kkgorny Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 12.03.08, 09:19
                Witam Cię w tym dziale forum.
                Ostatnio dyskutowaliśmy chyba trochę o Turcji. Zrobiłem tam sporo
                zdjęć. Byłem na objazdówce z Triadą. Mnie taka forma zwiedzania
                bardzo odpowiada. W tym roku na przełomie września i października
                chcę wybrać się na 7+7 z Triadą do Egiptu. Czytam to forum już jakiś
                czas i widzę tu samych malkontentów. Chyba wszyscy jeżdżą do Egiptu
                tylko do super hoteli. Proszę napisz mi swoje uwagi na temat 7+7.
                Czy było podobnie jak w Turcji? Nie liczę na luksusy, a chcę coś
                zobaczyć.
                Pozdrawiam
                • miriam_73 Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 12.03.08, 14:58
                  Szanowny Panie Górny, widać czytasz nieuważnie, gdyż konkluzja z wypowiedzi
                  forumowych jest zasadniczo jedna - mnóstwo osób jeździ do Egiptu bardzo dużo
                  zwiedzając, tyle, że programy i oferta Triady nie jest ani atrakcyjna ani
                  bynajmniej ciekawa - po prostu są na rynku znacznie ciekawsze oferty, które (po
                  podsumowaniu ukrytych kosztów i dopłat) dają w sumie porównywalna lub nawet
                  niższą cenę, niż to co oferuje Triada, nie ryzykując przy tym różnych niezbyt
                  czasem ciekawych niespodzianek. Jest po prosty szereg biur które jeśli chodzi o
                  zwiedzanie maja o niebo lepsza ofertę.
                  • kkgorny Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 12.03.08, 16:41
                    Szanowna miriam_73
                    Nie zauważyłem, aby na forum zwracano się do siebie po nazwisku.
                    Nie ja zakładałem ten temat, a w swojej wypowiedzi zwracałem się do
                    konkretnej osoby, od której zresztą odpowiedź otrzymałem. Czytam
                    różne działy forum, ale tak wielu niemiłych osób, popisujących się
                    swoimi, wielokrotnie nie związanymi z tematem uwagami nigdzie
                    indziej nie spotkałem. Forum jest po to, aby uzyskać odpowiedzi na
                    konkretne pytania, a nie po to aby licytować się które biuro jest
                    lepsze i kto lepiej poznał konkretny kraj. Tak na marginesie, jestem
                    emerytem, nie współpracuję z Triadą, tylko byłem z nią w Turcji i
                    wcale się nie zawiodłem na ich ofercie.
                    Nie traktujcie innych uczestników forum jak swoich wrogów, tylko
                    starajcie się im w jakiś sposób pomóc. Tym bardziej, jeżeli zadają
                    konkretne pytania.
                    Pozdrawiam wszystkich życzliwych.
                    • miriam_73 Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 13.03.08, 11:10
                      A jak drogi Panie, mam sie do Ciebie zwracać, skoro taki masz nick, hmmm?
                      • kkgorny Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 13.03.08, 12:13
                        miriam_73 napisała:

> A jak drogi Panie, mam sie do Ciebie zwracać, skoro taki masz
                        nick, hmmm?
                        Mój nick jest inny niż ten, którym była Pani łaskawa się do mnie
                        zwracać.
                        Ponadto prosiłem Panią o przedstawienie tych super ofert,
                        konkurencyjnych biur podróży. Stoję przed dylematem wyboru wycieczki
                        i chętnie skorzystam z dobrych rad.
                        • wp2007 [...] 13.03.08, 12:46
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • kkgorny Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 12.03.08, 16:57
                    Szanowna miriam_73
                    Proszę o szczegóły tych konkurencyjnych i o niebo ciekawszych ofert.
                    Chętnie je przeanalizuję, myślę również, że zakładająca ten temat
                    będzie nimi zainteresowana.
              • krzyt76 Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 12.03.08, 10:01
                Ja też byłem z Triadą na 7+7 po Egipcie autokarem i uważam że objazd
                był bardzo ciekawy o godny polecenia. Było to niestety 4 lata temu.
                Jest wiele negatywnych opinii o Triadzie ale zdecydowana więksość
                tyczy się cześci pobytowej (zmiana hotelu, złe warunki). Przy
                objeździe jakość hoteli ma mniejsze znaczenie dlatego że jest się w
                każdym dzień lub dwa - to zawsze da się jakoś przyżyć. Ja na
                objeździe miałem dobre hotele (w Kairze to nawet bardzo dobry).
                Isnieje zawsze ryzyko że trafi sie na złego pilota/pilotkę ale myśle
                że to ryzyko jest z każdym biurem. Myślę że w porównaniu z rejsem
                objazd autokarem jest lepszy choć bardziej męczący:
                1. Więcej się zwiedza - przy rejsie z Triada nie ma Kairu
                2. podczas rejsu kilka nocy jestes na statku, które w przypdku
                Triady nie są najlepsze (opoisywał to niedawno pewien stanislaw)
                3. minusem sa długie przejazdy - na to trzeba się nastawić
                Obecnie wiele biur organizuje objazdy po Egipcie (choć większośćź to
                rejsy) - poogladaj oferty np. AlfaStar albo droższego Sigma Travel.
                Jeżeli chodzi o ceny to poczytaj dokładnie co cena obejmuje, co
                trzeba dopłacić w biurze do ceny z ulotki reklamowej oraz ile
                dopłacić na miejscu pilotowi. Czasami po takim wyliczeniu okazuje
                sie że triada wcale nie jast taka tania. I warto jeszcze dokładnie
                porównac programy wycieczek - może warto dopłacić trochę więcej ale
                zobaczyć coś czego nie ma w tańszej ofercie
                Pozdrawiam
                • deoand Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 12.03.08, 11:20
                  Cześc .. dokładnie podpisuje się się pod tym co napisał
                  krzyt tez byłem chyba 4 lata temu ...

prawie nic dodac nic ując ale coś tam dodam chyba hahaha

oto link do stosunkowo swieżej dyskusji o 7 + 7 Triady
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=69161226&a=69343270
                  Do kkgorny .. zasada objazdówki Triady po Egipcie taka sama
                  jak w Turcji .. hotele na objeździe 3 gwiazdki .. miały nawet
                  basen a na pobycie jaki sobie wynierzesz albo traf ..
                  czasem Triada może zamieniac hotele ale nie tylko ona Alfa
                  i Exim tez ... kwestia szczęscia .. i tego , że arabowie
                  maja wszystkie polskie biura gdzieś i jak przykładowo Ruski
                  zapłaci to Polacy na ... pustynie ... zawsze tak było ..
                  no może nie zawsze ..bo sie jeszcze przestraszycie jakoś tych
                  Polaków jednak gdzieś tam lokują i niezadowolonych kilku a
                  zadowolonych tysiące ...

Ceny całkowita = cena w kraju z wszelkimi opłatami + cena za
                  wize 15 funtów albo 18 jak nie chcesz stać w kolejce płatna na
                  lotnisku + dolary płacone pilotowi / teraz mnie wiem ile pewno
                  ze 120 ? / + ewentualne fakultety czyli dodatkowe wycieczki ..
                  obowiazkowo Abu Simbel teraz chyba 65 dolarów oraz jakis Kair
                  Meczet alabastrowy czy tam Kair noca czy targ w Kairze ale
                  to tanie tylko góra 20 dolców ..

dodatkowo w Muzeum Starożytności w Kairze - sala z Mumiami
                  płatna tylko w egipskich funtach a nie w dolarach 80
                  funtów ... konieczne

nie należy jechac z Triada na ostatni termin bo ktoś tu
                  pisał , że Triada podstawiła busik klimatyzowany ale nie autokar

no to tyle pzdr deo
                  • nehti Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 12.03.08, 11:46
                    Poukładane i skatalogowane??????? to jakiś misz masz, żeby zrozumieć
                    co napisał deo musiałam dwa razy przeczytać. Taki niepotrzebny
                    słowotok przerywany kropkami i żadnych konkretów
                    tylko "chyba", "teraz nie wiem ile" itp.
                    Madziu dlaczego nie chcesz płynąć statkiem? Ja też miałam pewne
                    obawy, ale w biurze wszystko mi wyjaśnili a i podpytałam przyjaciół.
                    Rejs jest zdecydowanie przyjemniejszy i bardziej odpoczniesz po
                    kolejnych wycieczkach. Ja zdecydowałam się na statek.
                    wp mówiąc o ziomalach miał na myśli to że dołącza Cię do PKT
                    czyli "Paczki Kochającej Triadę"
                    Pozdrawiam
                    • deoand Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 12.03.08, 12:03
                      a czy ja ciebie oceniam jak piszesz ... autorka pytania
                      zrozumiała .. a jak ty nie to trudno ... nie tobie
                      odpowiadam ...

wolisz rejs ok twoje prawo .. ja odpowiadam na pytanie o
                      objazdówce Triady ...

no nehti ... to polec autorce chocby ten rejs .. z jakim
                      biurem - ile kosztuje jaki statek jakie warunki na statku jak
                      to jest z hb i all ..jakie ceny
                      no prosze to sa konkrety przydatne debiutantowi a nie byłam
                      100 razy w Egipcie jestem historykiem i wiem wszystko o XII -
                      tej dynastii a o współczesnych biurach podróży nic ... bo
                      mnie zawoził do Egiptu mój przyjaciel Ali Mubarak na przykład

pzdr mimo wszystko deo
                    • wp2007 Re: do nehti 12.03.08, 12:05
                      A czy czytaleś post , ktory magda.karcz przed sekunda napisała do
                      dea? To ona załozyła ten wąteki i to ona napisala ze deo to KOPALNIA
                      WIEDZY.Komu potrzebne sa twoje niekompetentne komentarze? Jadąc na
                      7+7 AUTOKAREM - DUZO WIĘCEJ CZŁOWIEK ZOBACZY , nie jest narazony na
                      kajutę w okolicach śruby okretowej ,mikroskopijny basen , piwo za 27
                      funtow , zapachy dochodzace z kryształowo-czystego Nilu itp.Co do
                      naszej pogawedki - proponuje sie nie wcinac pomiędzy wódke a
                      zakaske , poniewaz jak zwykle NIE MASZ RACJI. Bylem z Eximem,
                      Adriatykiem, Tui, Triada a w tym roku jade z Rainbow- więc po kiego
                      BIJESZ PIANE. WP2007
                      • magda.karcz Re: do nehti 12.03.08, 14:57
                        Nie chce być nie miła ale czy nie wydaje Ci się że takim swoim agresywnym
                        zachowaniem prowokujesz innych? Sporo rozmawiałam z Deoandem, dużo mi objaśnił
                        co i jak tutaj się dzieje ale tak po prawdzie głównie awantury i przepychanki
                        słowne powodujesz Ty kolego. Agresja powoduje agresję, stara i mądra maksyma.
                        Dzięki za wstawiennictwo, za mądre rady ale postaraj się na spokojnie i bez
                        emocji przeczytać cały wątek i ocenić. A uprzedzając pytanie tak, jestem
                        psychologiem :-P
    • seatac Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 12.03.08, 10:35
      Moze to bedzie troche obok tematu, ale zapytam:

na czym polega Twoj lek przed statkiem: to ze plywa i moze zatonac,
      czy to ze moze kolysac??

Z pelna wyrozumialoscia i sympatia
      T.
      • ob.serwator_1 Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 12.03.08, 13:39
        Byłem z Triada na objazdówce po Egipcie, Tunezji, Izraelu, Jordani
        i Syrii. W tym roku jadę z nimi na objazdówkę po Omanie i
        Emiratach. Czy sadzicie, że byłbym idiotą i pchał się z Triadą,
        gdybym tak okrutnie cierpiał na tych imprezach jak to piszą
        coniektórzy? Na domiar wszystkiego wysyłam w tym roku Najbliższą
        rodzinę na objazdówkę z Triadą 11 lipca. Nie dlatego, że
        postanowiłem im zepsuc wakacje, a dla tego, że warto. Jest to
        perfekcyjnie zorganizowana impreza za rozsądną kwotę. jeżeli
        jedziesz, żeby zobaczyć jaknajwięcej, to dobrze trafiłaś. Mam
        prośbę - napisz jak było jak wrócisz. Skonfrontujemy wypowiedzi.
        Poniżej masz linki do zdjęć z objazdówek z Triadą. Pozdrawiam.
        krzysztofpop.fotosik.pl/albumy/52980.html
        krzysztofpop.fotosik.pl/albumy/52534.html
        krzysztofpop.fotosik.pl/albumy/236513.html
        • wp2007 Re: do ob.serwator_1 12.03.08, 13:45
          Usilnie prosimy / wp2007 i deoand/ to na pewno a i inny zapwene też
          o relacje z tego nowego triadowskiego kierunku. Kiedy Jedziesz ,
          kiedy Wracasz i na kiedy mam nastawiac datownik w komórce ,żeby
          przeczytac relacje? Pozdr-wp2007
          • wp2007 Re: do ob.serwator_1 12.03.08, 14:03
            Zdjęcia z imprezy 7+7 świetne , szkoda że nie Udzielaleś sie na
            wątku quinnmalorego- Egipt bez plaz i zabytkow. Mysle ,że Twoja
            relacja przekona wszystkich niezdecydowanych oraz niedowiarkow że
            triadowska autokarówka 7+7 to dobry wybór. wp2007
            • ob.serwator_1 do wp2007 12.03.08, 14:19
              Lecę 24 czerwca na 15 dni. Z pisaniem to u mnie jest problem, bo
              mam dwie lewe "klawiatury". Natomiast chętnie czytam. Robie też
              bardzo dużo zdjęć. W fotosiku umieszczam tak 1/3-cią. Szczerze
              mówiąc nie wiem gdzie miałbym zamieścic opis, bo na forum o Egipcie
              nie wypada. Będzie mi w tym roku bardzo brakowało raf. Może ktoś
              wie gdzie można najtaniej znależć objazdówkę Egipt - Oazy?
              Pozdrawiam - Krzysztof
    • magda.karcz Re: do magdy karcz 12.03.08, 11:05
      Dziękuję za odzew. Bardzo mnie zdziwiło to co napisałeś o tych pieniądzach,
      niesamowite wręcz, bardzo jestem wdzięczna.
      Dziwi mnie niechęć i agresja niektórych osób, jeżeli komuś to przeszkadza to
      moge zapytać mailem ale pewnie wiele osób też jest ciekawcyh takich ważnych
      informacji. A dlaczego "ziomali"? Co masz na myśli?
      • cameltravel Re: do magdy karcz 12.03.08, 11:37
        Madziu - źle mnei odebrałas :D
        po prostu ja byłam w Kairze z wycieczką - raz - a potem już wolałam sama
        po tej wycieczce - mam uraz psychiczny do autokarów ....

Dlatego od tamtej pory autokarówki sa dla mnie dla desperatów i masochistów

do wc2007
        kto sie przezywa sam sie tak nazywa :D ale nie przeszkadzaj sobie i pisz ... im
        wiecej tym lepiej :D

Ewa
        • wp2007 Re: do cameltravel 12.03.08, 11:54
          Czy mam napisać - UDERZ W STÓŁ.....Z postów magdy.karcz wynika ,że
          jest dokładnym przeciwieństwem twojej teorii spedzania wczasów. Nie
          zalezy jej na gwiazdkach, all-ach, balangach i złotych
          klamkach.Poprostu napisz ,że sposób uprwaiania turystki przez
          magde.karcz jest całkowicie inny niz twój - A NIE WYPOWIADAJ SIE NA
          TEMAT CZEGOŚ CZEGO NAWET NIE LIZNĘŁAŚ. Widze ,że nadal kreci cie
          zwracanie sie do mnie piszac / jak to mówił pc-maniac/ prostackie
          nicki.Mnie to rybka. Tyle tylko ,że tym samym z premedytacją łamiesz
          regulamin tego forum i sama zapracowujesz na opinie wśród nowych
          forowiczow bo starzy wyjadacze - wiedza z kim mają
          doczynienia.wp2007
          • cameltravel [...] 12.03.08, 12:02
    • magda.karcz Re: do deo 12.03.08, 11:40
      Żadna tam ze mnie DAMA, prędzej baba jestem.

A do kolegi wp2007 to chciałam powiedzież że dziękuje za rade ale Deoand do mnie
      napisał na GaduGadu i bardzo miło i owocnie się nam rozmawiało, masz rację, to
      kopalnia wiedzy. Ciebie też zapraszam do pogawędki na gadugadu, skoro niektórym
      to pszeszkadza że pytam. Chyba od tego takie forum jest. i napisz co z tym
      "ziomalem: miałes na mysli. Uciekam do pracy bo tak fajnie sie z Wami zagaduje
      ale praca czeka. Pozdrawiam
    • daniel_68 Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 12.03.08, 18:06
      Nie rozumiem ludzi którzy twierdzą że jest beznadziejnie na autokarówce. Ja
      byłem dwa lata temu i jadę ponownie z Triady na taką samą wycieczkę . Wg mojej
      opinii jak i innych osób jak również przewodników to tego rodzaju imprezę
      wybierają sie ludzie chcący coś zobaczyć a nie leniuchy i maruderzy, Zresztą
      piloci sami mówią że wolą takich autokarowych turystów niż tych co są na rejsie.
      I moim zdaniem ludzie świetnie się integrują, i łatwiej zwiedzać razem i z
      uśmiechem niż tylko leżeć , i nic nie robić .
      • malena.m Re: do Magdy 12.03.08, 19:32
        Witaj, ja również byłam na triadowskiej 7+7 autokarem na przełomie
        czerwce/lipca. Byliśmy nawet z 11 letnią córą i objazd wspominam jako udany,
        zresztą pobyt też :) Jak pisał już ktoś wcześniej koniecznie kup fakultet do
        Abu Simbel. Moja mała uwaga - starannie wybierz hotel na pobyt, poczytaj
        wcześniej opinie, który mogą Ci zmienić na miejscu, bo mają czasem z jakimiś
        problemy (z tego co czytałam). Poza tym wszystko jak najbardziej ok. My
        wybraliśmy hotel 4/5* z all i nie żałujemy, bo jednak po objezdzie byliśmy tak
        padnięci, że nawet nie bardzo chciało nam się go opuszczać ;)) Totalne lenistwo
        :) Ale to też zależy jaką porę roku zamierzasz wybrać...
        Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu i wypoczynku :))
        • deoand Re: do Magdy 12.03.08, 19:59
          Cześć moi drodzy - przyszli bywalcy Egiptu .. jak widzicie w
          naszym Triadowej zagrodzie siedem na siedem są i malena i daniel
          i obserwator i wp i ja i wszyscy jesteśmy zadowoleni z tej
          formy zwiedzania i odpoczynku w Egipcie ..

Dołączcie do nas i podzielcie się swoimi wrażeniami i
          zdjęciami ...

nie pożałujecie

pzdr deo
    • plubas Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 12.03.08, 21:30
      Witam, byłam z Triadą na objazdówce autokarowej w połowie
      pażdziernika 2007 r. Jestem bardzo zadowolona. Podam krótki opis byś
      była zorientowana jak to wygląda. Wylot z Warszawy ok.20.00. W
      Hurgadzie byliśmy ok. północy. Od razu zapakowali nas do autokaru i
      jazda do Kairu. W kairze bylismy nad ranem. Krótki odpoczynek i
      zwiedzanie Gizy. Mieliśmy hotel z widokiem na piramidy. Na drugi
      dzień zwiedzanie Kairu i muzeum egipsikiego. Od wyjazdu z Kairu
      zwiedzaliśmy: Sakarę, Abydos, Edfu, Luksor, Karnak, Dolinę Królów,
      Świątynię Hatszepsut, Asuan. Z Asuanu wycieczki fakultatywne do Abu
      Simbel i wioski nubijskiej. Póżniej powrót do Hurgady na wypoczynek.
      Hotele w czasie objazdówki dobre (w Asuanie hotel z pieknym widokiem
      na Nil, w Luksorze hotel bardzo blisko centrum). W Hurgadzie
      wybrałam hotel Magawish ze względu na piękną plażę. Nie żałuję, mało
      ludzi na plaży, domki wyremontowane, czyste, jedzenie dobre. Hotel
      nie nadaje sie dla leniuszków, gdyż są spore odległości (do basenu,
      restauracji ok. 200-300 metrów w zależności od położenia domku) oraz
      dla osób lubiących wieczorne rozrywki. Autokar na trasie mieliśmy
      bardzo wygodny (Mercedes), klimatyzacja bez zarzutu, u kierowcy
      zawsze można było kupić wodę (1 USD za 1 litr). Uważam, że
      objazdówka autokarem jest lepsza niż rejs statkiem ponieważ można
      zobaczyć ten prawdziwy Egipt nie tylko ten turystyczny np: piękne
      miraże na pustyni w drodze do Abu Simbel. Triada tym razem nie miała
      większych wpadek, a to był mój piąty wyjazd z tym biurem. Pozdrawiam.
      • deoand Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 12.03.08, 21:57
        witam w Klubie 7 + 7 .. plubas
        niedługo będzie nas , że ho ho a nawet cho cho !!!!
    • krzyt76 Re: porownanie ofert 13.03.08, 08:50
      Zrobiłem porównanie ofert Triady i Alfa Star.
      Oferta na rejs po Nilu + pobyt w Hurghadzie. (Rejs dlatego że nie
      znalazłem na stronie Alfy objazdu, /a wczoraj jeszcze byłem o tym
      przekanany/)
      No więc takie założenia: wyjazd w czerwcu (5.06 - 19.06 /Triada
      dzień poźniej/), dwie osoby, jeden pokój dwuosobowy, Rejs po Nilu
      pomiędzy Asuanem a Luksorem (w Alfie nazuwa się to Egipt
      Starożytny), pobyt hotel 4* Traf (w Alfie Fortuna). Obydwie oferty
      teraz objete sa jakąś tam promocją (w Alfie 12%, w Triadzie z
      gazetki reklamowej)
      I przedstawia sie to tak:
      Alfa Star - cena jaka jest na stronie to 2455 PLN za osobę, po
      obliczeniu pełnej kwoty cena się nie zmienia (na dwie osoby 4910 PLN)
      na miejscu nalezy dopłacic obowiązkowo 25$, pozostałe napiwki
      dobrowolne. Cena fakultetu Abu Simbel 70$
      Triada - cena na stronie 1549 PLN od osoby, po obliczeniu pełnej
      kwoty za dwie osoby wychodzi 4630 PLN (i tu pierwsze zastanowienie
      bo ofeta pisze o 4* rejsie i 4* pobycie a przy wyliczaniu pełnej
      ceny obligatoryjnie dopłaca się do 5* podczas rejsu /ale ponieważ
      statek Alfa Star też jest 5* więc dla wyliczeń to nawet lepiej).
      Dopłaty na miejscu: 125$ + 10$ od osoby. Cena fakultetu AbuSimbel 48$

Podsumowując: dwie osoby na Rejsie z pobytem + dopłaty na miejscu +
      fakultet Abu Simbel:
      (kurs $ przyjąłem 2,3 PLN)
      Alfa Star: 4910 + 115 + 322=5347 PLN
      Triada: 4630 + 621 + 220,8=5471,8 PLN
      To chyba kończy dyskusje na temat nadzwyczajnej "taniości" Triady.
      PS. Przejrzałem (może niezbyt dokładnie) oferty kilku innych biur i
      mam wrażenie że inne biura nie robią objazdówek tylko przeszły na
      rejsy. Tak więc autorka tego wątku nie ma chyba innego wyjścia jak
      skorzystac z Triady, do czego wcale nie zniechecam i życze udanego
      urlopu.
      Pozdrawiam
    • krzyt76 Re: do wp2007 13.03.08, 10:01
      zgadza się - nie ma Kairu
      Ale ja starałem się porównać podobne oferty - Triada w rejsie też
      nie ma Kairu (chyba że coś znowu przeoczyłem;)). Ocziwiście w watku
      chodzi o objazd autokarem ale ponieważ Alfa takowego nie ma więc
      musiałem porównać rejsy.
      Żeby było jasne - uważam że objazdówka autokarowa z Triadą jest
      bardzo ciekawa i, co oczywiście bardzo ważne i daje przewagę nad
      rejsem, zawiera Kair.
      W tej wyliczance chciałem pokazac że biura tzw. tanie mają bardzo
      podobne ceny (nikt sie jakoś nie wybija na korzyść) tylko prezentują
      te ceny w różny sposób i stąd chyba przekonanie że Triada jest
      tańsza od innych.
      Jeżeli chodzi o Logostour i Rainbow to musze sprawdzić...
      Pozdrawiam
      • krzyt76 Re: do wp2007 13.03.08, 10:17
        Sprawdziłem i chyba jednak ja miałem rację:
        Rainbow ma dwie oferty objazdu Egiptu i obie są z rejsem.
        LogosTour: dwie oferty - jedna z rejsem, druga nie ale ta druga to
        nazywa się Egipt Oazy i tam zwiedza się zupełnie co innego (ale de
        facto rejsu nie ma)
        Pozdrawiam
        • wp2007 Re: do krzyt 13.03.08, 18:02
          Jednym z przewodnich wątków tego forum jest relacja z objazdówki
          autokarowej firmy Logostour , ktorą opisała imka . alegro. Z
          pierwszych kilku postów wynika ,że realizowany był program
          standartowy / +-triadowski/. Relacja z 2007 roku. Ale może coś sie
          zmieniło? wp2007
    • krzyt76 Re: do wp2007 13.03.08, 11:00
      ale jaja,
      na wszelki zacytuję:
      wp2007 napisał:

> Widzisz szanowna krzyt - jak wyglada rozmowa na tym forum . Ty
      > rozmawisz sama z sobą i odpisujesz na posty ktorych nie ma . Czy
      Ty
      > równiez masz wrażenie ,że ktorys z moich postów skierowany do
      Ciebie
      > złamał regulamin tego forum/ wp2007

no cóż za rozmawianie sam ze sobą to mnie zaraz w jakimś szpitalu
      zamkną, hi hi

a tak na powaznie to uważam że prowadziliśmy/prowadzimy rozmowę jak
      najbardziej na temat (objazdówek po Egipcie) i nie wydaje mi się
      żeby którykolwiek z Twoich postów złamał regulamin (a przynajmniej
      te które zdążyłem przeczytać).
      Musze sie jeszcze raz wczytac w regulamin ale chyba możesz się jakoś
      odwołać od decyzji admina do kogoś ponad nim. Bo to jest faktycznie
      trochę chore.
      Więc dla tych których może dziwić mój dialog ze sobą to informuję:
      na moją wyliczankę kosztów wycieczki wp2007 odpisał że w Alfie nie
      ma Kairu i że Logostour i Rainbow organizują objazdy autokarem.
      Odpisałem wp2007 co odpisałem: na temat Kairy w jednym a na temat
      wymienionych dwóch biur w drugim poście.
      Pozdrawiam
      Ciekawe kiedy mnie wytną....
      • deoand Re: do derducha i co ważniejsze do krzyt'a 13.03.08, 14:15
        cytuje derducha
        Do tego Miriam ma bardzo odpowiedzialną pracę i niewyobrażalne dla
        ciebie
        stanowisko, nie zawsze ma czas na siedzenie na forum.

i teraz jest jasne czemu Mitiam tak panicznie zareagowała ,
        gdy napisałem iż będe fotografował wasze twarze na zlocie i
        robil film ...
        Skojarzenie twoich wypowiedzi i tolerowanie ich przez Miriam
        na pewno nie ułatwiłoby jej kariery zawodowej a wręcz
        utrudniło .. teraz rozumiem

Derduch zmień sobie jednak ten podpisik na koncu ponieważ
        obrażanie Prezydenta RP tez ma swoje granice .. nie tylko
        dobrego smaku ... rozebrane zdjęcie twojej żony miało swój
        humorystyczny wydwięk ale teraz to już lekka przesada ....

deo

co do krzyt .. porównywanie objazdówki Triady z rejsem Alfy

albo porównywanie objazdówki Triady nawet z rejsem Triady to
        tak jak stwierdzenie , że kobieta i mężczyzna to to samo
        bo przecież to i to to też człowiek !!!

no chyba sie jednak różnią ????

ale po tym z przymrużeniem oka wstępie ...

akurat jednak takie porównania w naszym temacie mają to sens
        bo dają nam obraz cen w innych biurach i można się
        zastanowić ..
        tyle tylko , że rejs to nie objazdówka ..
        objazdówkę ma Triada w ramach swojego genialnego chwytu
        reklamowego 7 + 7 ..a inni to juz gorzej .. nie wiem czy
        Alfa nie ma programu objazdowego Tutenhamon albo Nefretete
        / może ktoś inny / tyle tylko nawet jak on jest bogatszy bo
        zawiera chyba Aleksandrie to jednak dużo droższy i nie ma tam
        tygodnia wypoczynku ... a człowiek jadąc do Afryki jednak
        chce się trochę opalić jednak ...
        stąd Triada trafiła w dziesiątke ... a co niby mozna
        zobaczyc więcej przez tydzień w Egipcie jeśli go oglądasz od
        Abu Simbell po Kair ... a hotele nie tsakie ..wolne żarty
        albo jedziesz na wycieczke krajnpznawczą albo na opalanie ..
        trzeba wybrać ...

Druga uwaga wszystkie te tanie biura musza miec podobny
        standart bo niby dlaczego miałyby miec wyższy .. albo
        mieszkasz w przydrożnym moteliku albo w Hiltonie -jak jest
        ale nigdy za te same pieniądze ...

to już można między bajki włożyc ...

jakbys krzyt znalazł te Tutanhemony czy Nefretete to by tez
        można było porównac ... chyba , że ich już nie ma ...

pzdr deo
        • krzyt76 Re: do deonada 13.03.08, 14:40
          no tak - kobieta i mężczyzna się różnią...
          ale ja, może nie napisałem tego zbyt jednoznacznie, porównałem ceny
          rejsów obu biur podróży. A więc porównałem oferty które można było
          jak najbardziej porównywać. A rejsy dlatego, że Alfa nie miała
          autokaru.
          Znalazłem te Tutenchamony. Są w ofercie Eximu wraz z Nefretete i
          Sfinksem ale niestety wszystkie zawierają również trochę rejsu. No
          więc póki co dla kogoś kto nie chce płynąć pozostaje Triada.
          Pozdrawiam
        • kkgorny Re: do deoand 13.03.08, 15:26
          Napiszcie coś o posiłkach w czasie objazdu z Triadą.
          Płaci się za śniadania i kolacje.
          Co z posiłkiem w granicach godź.13-16 ?
          W Turcji odwiedzaliśmy restauracje z lokalną kuchnią w przyzwoitych
          cenach. Jak to wygląda w Egipcie?
          • deoand Re: do kk 13.03.08, 16:03
            Śniadania i obiadokolacje są w cenie płaconej w Polsce ..
            co do posiłków w środku dnia to nie bardzo pamietam , byłem
            w lipcu więc siłą rzeczy chciało sie głownie pić a nie
            jeść ..

przy jakis tam przydrożnych restauracjach to sie
            zatrzymywaliśmy z tym , że współczesny Egipt odbiega nieco
            poziomem od współczesnej Turcji - zgadnij , w którą stronę
            hahahah

nic to przetrzymasz , najwyżej więcej zjesz na kolację ..
            WAŻNIEJSZE jednak ....
            pamietaj o profilaktyce zemsty , która w Turcji może nie
            miała takiego znaczenia a w Egipcie ma i to duże !!!

KKgorny jak Ty nie pojedziesz na objazdówke to w życiu nie
            zrobisz tylu wspaniałych zdjęć !!!!!!!!!!
            ze strata dla pozostałych forumowiczy !!!

deo
            • wp2007 Re: do kk 13.03.08, 16:22
              Tak jak pisał deo - wszystko w cenie. Pamietaj w plecaku zawsze nos
              coś do picia i obowiazkowo nakrycie głowy.Tym jedzeniem w
              przydrożnych egipskich knajpach to bym sobie blowy nie zawracał.Może
              jak bedziesz w Kairze albo Luksorze - a przyciśni cie/ was glód to
              proponuje pizze hut- czysto jak w Europie a ceny egipskie. Alkohol
              to proponuje kupic w Polsce i schowac do bagazu glównego.
              Kieliszeczek przed jedzonkiem i dwa po a zemsta ...może sie nie
              pojawić.Porownania z Tucja nie maja sensu. Turkow i turcy
              wychowywali sie w Niemczech a w Egipcie panuje kULTURA arabska. Moze
              nie zniecheca cie do podroży zdjęcia z wątku - Egipt bez plaz i
              zabytkow - ale niestety tak wygląda 80% egiptu i egipcjan. wp2007
            • malena.m Re: do kk 13.03.08, 16:38
              Potwierdzam, podczas objazdówki nie ma czasu na myślenie o posiłku w podanych
              przez Ciebie godz. :) , albo coś zwiedzasz, albo leżysz w pokoju i sapiesz ;))
              Lub po prostu jest zbyt gorąco żeby chciało się jeść, śniadania i obiadokolacje
              spokojnie wystarczają, tym bardziej, że nie mają stałych godzin - czasem była to
              16ta, a czasem 20ta. Głównie to pijesz i pijesz...
              • wp2007 Re: do malena.m 13.03.08, 16:46
                To prawda. Ale wydaje mi sie ,że przy dłuższych objazdach cos tam
                rzucali juz przy sniadaniu w formie suchego prowiantu na drogę.A
                picie jeżeli nie kupi sie w sklepie to mozna bylo mineralke kupic u
                kierowcy w autobusie. Zimna. wp2007
        • miriam_73 Re: do derducha i co ważniejsze do krzyt'a 13.03.08, 20:11
          Deo, słoneczko, nie jesteś w stanie mi zaszkodzić, a co do publikowania zdjęć,
          to jako ciekawostkę Ci tylko podam że w szanowanej, specjalistycznej gazecie
          pisuję regularnie komentarze i na dokładkę idą one ze zdjęciem. Więc nie strasz
          mnie i nie pitol, że wpadam w panikę.

Różnica polega na tym, że tam występuję zawodowo i mam autoryzację publikacji.
          To co robię prywatnie jest moją i wyłącznie prywatną sprawą, a jakakolwiek
          ingerencja w tę sferę jest naruszeniem. I możesz być pewien, że będe tego
          pilnować. Tylko tyle i aż tyle. I uważaj żeby ktoś nie upublicznił Twoich... Bo
          niektórzy je mają.
    • wp2007 [...] 13.03.08, 16:37
      • deoand Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 13.03.08, 17:34
        Koleżeństwo forumowo Triadowe ..
        a czy u was w autokarze na objazdówce byl taki Arab
        pomocnik polskiego pilota a własciwie herszt " bandy " , który
        trzymał kasę i u którego mozna było wymienić walute na
        Egipskie ...

u nas dawał nawet " na kreske " jak ktos chcial cos tam
        kupic a nie miał ...ale pamietal dobrze delikwenta hahah ...

Strat nie miał !!!

a jeszcze jedno oprócz jedzenia .. moi drodzy pytający ..
        jak będziecie w Kairze przy piramidach to biletów do
        Cheopsa może nie byc i z reguły nie ma - to nie
        zastanawiajcie się walcie do Chefrena niedaleko ... tam
        bilety są bo mało kto wie , że tam mozna też wejśc .. ale wy
        już wiedzieć będziecie ..

czy warto wejsć do środka .. bywaja różne zdania .. ale w
        końcu po co jesteście na objazdówce ...ano aby wszystko
        zobaczyc

pzdr deo
        • wp2007 [...] 13.03.08, 18:30
        • cameltravel Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 13.03.08, 21:12
          ludu no ! a potem pisze jeden z drugim reklamacje że autokar był za wąski ....

Piramidy sa otwierane OKRESOWO
          czasem są LIMITY na wejścia
          a czasem (większośc roku) Cheops jest zamknięty dla publiczności.
          Cherfer i Mykerenos (możliwe że źle go zapisałam) otwarty jest w zasadzie non
          stop. Z tą róznica że Mykerenos ciasny jak nie wiem co i stęchlizną trochę ...
          Jest rozpiska która kiedy i w JAKICH GODZINACH jest otwarta.

kochani jesli posiadacie TYLKO wiedze z forum prosze .. nie doradzajcie innym -
          nie wiecie nic na 100%
          Ewa
          • cameltravel Re: Czy ktoś był z Triadą nie na rejsie a objazdó 13.03.08, 21:18
            CHEFREN oczywiście ...
            ehh te emotions :D

Ewa
            • deoand Re: Miriam camel ja i objazdówka 13.03.08, 23:45
              Miriam , ochrona prywatności osoby publicznej łącznie z jej
              czcią jest jak widać po tym forum dość kiepskawa więc i Ty
              jako osoba publiczna nie możesz liczyc za bardzo na
              oddzielenie public image od private image ...

a pozatem ja też mam twoje zdjęcia .. i co z tego ,
              więc dlatego się dziwię akurat twojej reakcji na
              fotografowanie ???

Camel ... naprawdę zanim posadzisz nowego pracownika do
              odpowiadania na maile to go troche podszkol
              po pierwsze nie mozna nie wiedziec gdzie byli głowni oponenci
              biura .. po drugie trzeba czytac nicki .. i wiedzieć kto
              Panem być może
              po trzecie

cytuje

Cherfer i Mykerenos (możliwe że źle go zapisałam)

zgroza pracownik biura podróży , żeby nie wiedział jakie są
              piramidy w Kairze to wstyd ... no aż nie moge pomysleć , że
              to sam szef

więc camel pracownik - do nauki - 12 godzin powtarzać - 12
              zeszytów zapisać

Cheops Chefren Myker- Y - nos jeszcze raz
              Cheops Chefren MYKERYNOS itd... do nauki od zaraz !!!!

a co do objazdówki to przecie wiecie żem fanatyk objazdu i
              dwóch duszyczek juz wam nie oddam hahahahaha
              po objazdówce to możecie sobie duszyczki brac do hotelowego
              bantustanu ale najpierw na objazd hahahah

objazdowo - triadowo - wirtualny pocałunek deoanda i juz na
              objeździe klimatyzowanym autokarem po Egipcie a nie na żadnym
              statku płynacym po rzece ze szczurami baranami krowami i
              innymi tam krokodylami

pzdr wszystkich deoand
              • miriam_73 Re: Miriam camel ja i objazdówka 13.03.08, 23:54
                Po pierwsze i zasadnicze - nie jestem osoba publiczną. I to kończy sprawę. Oraz
                jak każdy mam prawo do prywatności. A oddzielenie, jak to powiadasz, "image
                publicznego od prywatnego" (co wyraźnie pokazują np. całkiem już liczne wyroki
                sądowe) jest nie tylko jak najbardziej możliwe, ale i - co najistotniejsze -
                sfera prywatna jest w całej rozciągłości chroniona.
                • deoand Re: Miriam camel ja i objazdówka 14.03.08, 00:01
                  a szkoda myślałem , że juz jesteś osoba publiczną - skoro
                  nie to trudno ... więc czego sie boisz ???

choć pewno racje w swoim wywodzie masz .

nadal nie rozumiem trudno ...

ale kobiety nie da się zrozumieć - kobietę można tylko
                  kochać !!!!

pzdr deoand
              • cameltravel Re: Miriam camel ja i objazdówka 14.03.08, 00:18
                Deo - nie rżnij głupa
                w drugim poście poprawiłam sie
                literówki
                te egypskie nazwy :D
                tutenhammon
                tutenchamon
                tut - ankh - amon

które poprawne ??

o jakim pracowniku piszesz?
                to już zaczyna zakrawać na schize jakąś :D i to na moim punkcie :D
                o moj bosssszzze

Ewa
                • deoand Re: Miriam camel ja i objazdówka 14.03.08, 01:02
                  No niech ci będzie ,,, ale już pamiętaj , że Mykerynos ...

odniosłem wrażenie , że to twoi pracownicy odpowiadają na
                  maile ... skoro to jest mail biurowy ... no niby co w
                  tym dziwnego ... to sie chyba w biurach praktykuje ????

ale jeśli to Ty osobiście jako cameltravel - EWA piszesz to
                  oczywiście jest mi o wiele przyjemniej , bo zawsze wolę
                  rozmawiać z konkretną osobą czyli nickiem niż z konglomeratem
                  nicków ...

pozdrawiam deoand

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka