Gość: matti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 20:54 Wróciłem z tej imprezy i udzielam porad. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaktus Re: Triada - Egipt 7+7 IP: *.knurowski.net 04.09.03, 21:51 no to ładuj ... ;-))) jestem chłonny na wszystko co masz do powiedzenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D_Nika Re: Triada - Egipt 7+7 IP: 81.210.121.* 05.09.03, 09:11 No to czekamy na porady. :) Też wybieram się na tą wycieczkę, w październiku. Jakie miałeś hotele? Jedzenie? Rezydenci? Organizacja? O sam Egipt nie pytam, bo nie jest w stanie mnie zawieść. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Triada - Egipt 7+7 IP: *.chello.pl 05.09.03, 09:14 Witam Cię Matti. Ja właśnie się wybieram na tą imprezę 19.09. i jestem bardzo ciekawy jak to z tą Triadą jest. Jakie są hotele podczas objazdu, czy podczas objazdu plan jest bardzo napięty, jakie są autokary, jacy są piloci (i rezydenci), czy rzeczywiście na wstępy można się zmieścić w 100$, czy trzeba za coś jeszcze dopłacać, co miałeś pierwsze - objazd czy pobyt, podczas pobytu jaki hotel i jakie warunki w nim były,itd...Proszę Cię o jak najwięcej informacji zarówno dobrych jak i złych (bo pewnie i takie są).Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATTI Re: Triada - Egipt 7+7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 18:32 Wycieczka jest naprawdę w porządku. Najlepiej, kiedy podczas pierwszego tygodnia jest zwiedzanie, a potem wypoczynek. Sam objazd jest bardzo męczący. Na wstępie trzeba zapłacić 92$ + 5$ na bakszysze (jesli wycieczka się zgodzi). Już pierwszego dnia są wycieczki fakultatywne (dodatkowo płatne). Radze pojechać do Abu Simbel (35$), gdzie najbardziej mi się podobało z całego objazdu (co nie znaczy, że inne rzeczy też nie są super). Hotele są w porządku, wszędzie klimatyzacja wliczona w cenę. Rano było wstawanie zwykle o 6:00 rano, a po to, żeby zwiedzać przed południem, bo potem strasznie pali słońce (ja byłem w sierpniu,najgorętszym miesiącu, w pażdzierniku może już upały są mniejsze). Dalej zwiedzanie bez zarzutu. Jeżeli możecie, weżcie ze sobą z Polski dużo długopisów - egipskie dzieci, których wszędzie pełno będą prosiły o jałmużnę (co tam jest bardzo powszechne), a długopis to dla nich najlepszy prezent (najbardziej przydadzą się na trasie z Luxoru do Minii, na promie do Tell Al-Amarna). Jedzenie w miarę dobre, przestrzegam tylko przed piciem soków podawanych na śniadaniach - używają do nich niezbyt czystej wody z kranu. Kłopoty z żołądkiem przeżywają tam wszyscy - lekarstwa z Polski na niewiele się tam przydadzą, trzeba poprosić pilota, on będzie wiedział. Jeśli chodzi o pobytówkę, to ci co kupili wariant 3*, to pewnie będą w Waves - pokoje czyste, ale plaża bardzo malutka i zatłoczona a jedzenie niesmaczne. Ci co wykupili 4*, będą w Magawish Village - jedzenie super, plaża również, ale domki mają dosyć niski standard, są wśród nich lepsze i gorsze. Jeśli dostało sie jakiś domek gorszy i daleko od plaży (numer np. 350) to koniecznie należy upominać się u rezydentów - nie wolno na początku wypuścić ich z hotelu, bo przepadną i tyle ich zobaczycie.Najpierw trzeba obejrzeć pokoje. Jeżeli będzie tam Krzysztof Kwiecień, to współczuję. Warto wybrać się w rejs na rafy koralowe (15$) - tylko weżcie swoje maski i rurki, bo te w cenie są do niczego. To chyba wszystko, jeśli jakieś pytania, to zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Triada - Egipt 7+7 IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.09.03, 19:31 Czesc ! Ja lece 12.09 tez na 7+7 do Egiptu.Mam pytanko,jezeli pierwszy tydzien bedzie zwiedzania(co jeszcze nie wiadomo) to jezeli mamy przylot ok. 23.00 czy nas odrazu przewoza do Assuanu czy zostaje sie w Hurghadzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Triada - Egipt 7+7 IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.09.03, 19:33 Aha i jeszcze jedno. Czy jezeli mam hotel 4* to napewno trafie do Magawish .W katalogu podaja jeszcze 2 inne 4* hotele. Odpowiedz Link Zgłoś