Dodaj do ulubionych

Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło

06.05.08, 13:24
mnie na kolana.Ośrodek jak każdy inny na świecie.Praktycznie widząc jeden z
branży obojętnie gdzie,można wyobrazić sobie pozostałe,HRG nie odbiega od
normy w tym względzie.Hotel Empire Beach all,ujdzie,nie trafiłem na
pobratymców.Jedyny plus to morze i rafa,choć raczej jestem nurkiem
"powierzchniowym".Z tego powodu teraz cierpię na opalone uszy.Nie było
sensacji typu choroba faraona,ale trzeba uważać.Nie pic miejscowych
drinków(kranówa) i powstrzymać się od sałatek.Sprawdzony sposób bez leków w
krajach południa to własna naleweczka min.70 gradusow no i śledziki dla
towarzystwa.Nikt przed tym sie nie powstrzyma.Wszystkie opinie nawet znawców
są mocno przejaskrawione i wpadanie w ochy i achy przesadzone.To ma swoje
uzasadnienie,bo ostatecznie każdy widzi własnymi oczami i tak odbiera.Należy
wszystko dzielić przez dwa.Wszystkie,niekoniecznie trzeba być kilkadziesiąt
razy aby widzieć.Czasami to już rutyna.Co dziwne najbliższe prawdy są opinie
na temat HRG "niby" trolla WP-2007 mimo że był jeden raz.Na temat hotelu także
Empire HB także(jeśli nie wycięto) a które czytałem.
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 06.05.08, 13:39
      a czego oczekiwales od kurortu ?
      • wp-2007 Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 06.05.08, 13:41
        Hurgarda - KURORTEM? - a to nowosc. wp2007
        • derduch [...] 06.05.08, 14:10
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • janusz.amir Re: derduch 06.05.08, 14:19
            No co Ty?? Hurghada to wiocha rybacka!!
            Wystarczy te 300 hoteli wyburzyć no i co tam zostanie??
            Port, lotnisko i Al Dahar!!
            • wp-2007 Re: do janusza 06.05.08, 16:00
              A ja myslałem ,że do kurortów to ludzie przyieżdżaja sie KUROWAĆ
              No, ale dla ciebie uzdrowisko , kurort a WAKACYJNY KOMBAJN to
              jedno i to samo. Trudno. AGENT TRIADY wp2007
          • derduch [...] 06.05.08, 14:19
        • iberia.pl Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 06.05.08, 20:40
          wp-2007 napisał:

> Hurgarda - KURORTEM? - a to nowosc. wp2007
          ban sie skonczyl???
          niech ci bedzie, ze Hrg to popularna miejscowosc turystyczna,
          stworzona na potrzeby turystow, lepiej ci????
          • derduch [...] 06.05.08, 20:43
            • iberia.pl ???oczom nie wierze,czyzby sie 06.05.08, 21:55
              komus nozyce omsknely????
              • janan2 Re: ???oczom nie wierze,czyzby sie 06.05.08, 22:27
                iberia.pl napisała:

> komus nozyce omsknely????
                O kogo chodzi?Jakoś niedorobiony jeszcze jestem więc przyjąłem to jako
                zaczepkę.Coś widać nie tak z moimi możliwościami rozumienia tekstu.Wyjaśnij
                proszę szerzej ale bez haków.Jakoś nie mogę tych nożyc pojąć czy chodzi o
                stołowe,ogrodowe,blacharskie czy inne.Nawet dziwić się nie potrafię zresztą po
                skończonej z mozołem szkółce parafialnej nie mam takiej zdolności do logicznego
                rozumowania króciutkich podtekstów jak w cytacie.Na zaczepki też nie mam ochoty
                a to chyba trochę przez przyprażone w Egipcie to coś pod beretem.
                • iberia.pl Re: ???oczom nie wierze,czyzby sie 07.05.08, 10:33
                  tekst o nozycach wlasciwie byl do tego kto wycial Derducha, ktory z
                  kolei pisal do mnie jak wynika z drzewka.
                  • janan2 Re: do iberia pl 07.05.08, 14:52
                    iberia.pl napisała:

> tekst o nozycach wlasciwie byl do tego kto wycial Derducha, ktory z
                    > kolei pisal do mnie jak wynika z drzewka.
                    To nie ja.Nikogo nigdy nie wycinam.Co najwyżej kilka razy zgłaszałem do wycięcia
                    jak były przegięcia lub prowokacje.To raczej mnie wycinano jak było nie po
                    linii.Derducha też nie wycinam i nie mam takiego zamiaru mimo że czasami ma
                    specyficzne poczucie humoru.Co najwyżej unikam polemik lub zawieszam dostęp.Cała
                    reszta to wolność słowa i folklor,bywa czasem wesoło.Dobrze że nie do mnie bo
                    bywają takie sytuacje że czasami jest pięść,stół i nożyce dzwonią,zdarzało się i
                    mnie być nożycami.Myślałem że to nawiązanie do tego.Zwracam honor,bez urazy.
                    • iberia.pl Re: do iberia pl 07.05.08, 16:12
                      janan2 napisał:

> To nie ja.Nikogo nigdy nie wycinam.

naprawde? co ty nie powiesz.....litosci czlowieku....NIC nie
                      zrozumiales z tego co pisalam...

>Derducha też nie wycinam i nie mam takiego zamiaru

jak wyzej.
                      • janan2 Re: do iberia pl 07.05.08, 20:46
                        iberia.pl napisała:

> janan2 napisał:
                        >
                        > > To nie ja.Nikogo nigdy nie wycinam.
                        >
                        > naprawde? co ty nie powiesz.....litosci czlowieku....NIC nie
                        > zrozumiales z tego co pisalam...
                        >
                        > >Derducha też nie wycinam i nie mam takiego zamiaru
                        >
                        > jak wyzej.
                        > Widzę że nadajemy na różnych częstotliwościach.A może nie sięgam tak
                        wysoko.Radio Ma-ryja i RFM FM to nie to samo dzielą je lata świetlne.Już nie
                        robię za nożyce.
                        >
                        >
      • janan2 Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 06.05.08, 18:18
        iberia.pl napisała:

> a czego oczekiwales od kurortu ?
        W swojej wyobrażni widziałem się noszonego w lektyce.I jest to nawet tam możliwe
        nawet by sprzęt sporządzili na poczekaniu.To tylko kwestia ceny.A tu zwyczajka
        jak wszędzie i dobre miejsce wypoczynku.Taka turystyczna fabryczka nadzwyczaj
        oblegana.Aż strach pomyśleć co będzie w sezonie.
        • wp-2007 Re: do janan2 06.05.08, 18:57
          Janan Byles i tu i tam i widziałeś i to i owo i tym różnisz sie od
          expertów ktorzy nazywaja Hurgarde - kurortem.Coż jest pwena grupa
          turystow ktorzy lubia sie w Hurgardzie kurować/ zwłaszcza na drugi
          dzień/ wp2007
          • janan2 Re: do wp 2007 06.05.08, 19:56
            wp-2007 napisał:

> Janan Byles i tu i tam i widziałeś i to i owo i tym różnisz sie od
            > expertów ktorzy nazywaja Hurgarde - kurortem.
            Kwestia nazewnictwa to rzecz drugorzędna.Kurortem nazywane jest Zakopane,Sopot
            czy Międzyzdroje.To nie jest błąd ale celna uwaga kurort od kurować.Coś w tym
            jest,choć naszym nie dostoi do tamtych.Pod jednym względem przewyższają są zimne
            wiec kuracja mniej bolesna potem,choć nie jestem koneserem wyskoków.Ale obce mi
            nie są od czasu do czasu.No i śledziki na miejscu,nie trzeba tam wozić,to chyba
            największa atrakcja tam na miejscu po tamtejszych potrawach.
    • aeki Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 06.05.08, 14:32
      Hrg to nie cały Egipt.
      Pojedź do Egiptu , zobacz zabytki
      • janan2 Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 06.05.08, 18:04
        aeki napisał:

> Hrg to nie cały Egipt.
        > Pojedź do Egiptu , zobacz zabytki
        Trafiła mi się okazja.Tylko jedno miejsce.Jedyna niespodzianka to zamiast z
        Pyrzowic leciałem z Berlina.Taki mały wypad, bez wychylania się poza HRG.Za
        ponad miesiąc planowy wylot na 14 i zwiedzanie.Wtedy będę miał pełny
        obraz.Reszta porównywalna była z Tunezją (za wyjątkiem zieleni),no może poza
        morzem to akurat jest super w Egipcie.HRG jednak znacznie bardziej mi się
        spodobało od Sharm z przed kilku lat,można z powodzeniem powiedzieć że mając do
        wyboru inne kraje arabskie i miejscowości to najlepszym wyborem jest jednak
        HRG.Trzeba tam być,nie żałuję a zwiedzanie nie ucieknie,już nie mogę się
        doczekać.Faktem jest też że to masówka dla Polaków i nie tylko.Ale jak się ma
        taaaaki klimat i morze to nic w tym dziwnego.Pzdr.
        • deoand Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 06.05.08, 21:14
          Zwiedzanie Egiptu to róznica klasy w porównaniu z sama HRG
          tym bardziej , że o ile wiem byłeś juz w krajach arabskich .
          Ja zaczynałem od Egiptu i HRG i wtedy była to dla mnie totalna
          nowośc ale teraz byłem juz w kilku krajach arabskich więc
          inaczej na nie patrze .. na spokojnie ...

po prostu zabytki Egiptu trzeba koniecznie zobaczyc i tyle
          jak zreszta i Turcji tez ..

Zobaczysz napiszesz

pzdr deo

• janan2 Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 06.05.08, 21:51
            deoand napisał:
            >
            > po prostu zabytki Egiptu trzeba koniecznie zobaczyc i tyle
            > jak zreszta i Turcji tez ..
            >
            > Zobaczysz napiszesz
            No właśnie.Jakby tak pierwszy raz gdziekolwiek w tych krajach być to można wpaść
            w zachwyty.A jak się ma lekcję poglądową w innych z tej kultury to są tylko mało
            istotne różnice.Dlatego nie zdziwiło nic i nie zaskoczyło.Czekam na aktywne
            zwiedzanie,wtedy lepiej będzie,każdy ma swój pogląd,refleksje i podejście do
            tego.Trochę dziwi to przereklamowanie jeśli idzie o HRG,tak na chłodno to
            normalka wcale nie lepiej niż gdzie indziej,wszystko na jedno kopyto.Zgadzam się
            z konkluzją,lepsza Azja Mniejsza.No ale nie zobaczyć Luksoru przykładowo to
            byłoby nietaktem dla starożytności.To tak jakby być w Egipcie i nie widzieć
            piramid czy kairskiego muzeum.Pzdr.

• pillowbook Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 07.05.08, 06:26
              • pillowbook Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 07.05.08, 06:28
                Piramidy, Luxor...
                To za mało, trzeba jechać dalej:
                Edfu, Kom Ombo, Abu Simbel...
                • wp-2007 Re: do pillowbook 07.05.08, 09:20
                  Dlatego należy pojechac na impreze 7+7 najlepiej triadowska
                  autokarowke w ktorej te wszystkie egipskie kanony sa w programie
                  imprezy. wp2007
                  • derduch Re: do pillowbook 07.05.08, 09:25
                    Szczególnie na tej imprezie polecam Sacharę Zachodnią, Aleksandrię, Sharm,
                    Dahab, Blue Hol, Kolorowy Kanion, Klasztor św. Katarzyny i rafy w zatoce Sharks.
                  • iberia.pl Re: do pillowbook 07.05.08, 10:35
                    wp-2007 napisał:

> Dlatego należy pojechac na impreze 7+7 najlepiej triadowska
                    > autokarowke

taaaa tak jakby inne biura mialy gorszy program....a Exim?A Rainbow
                    i inne sa gorsze? Nie.
                    • wp-2007 Re: do iberia 07.05.08, 11:20
                      Nie wiem jaki program maja inne biura. Nie interesuje mnie co mówia
                      i pisza malkontenci. Bylem, widzialem i wróciłem zadowolony / moja
                      rodzinka i ludzie z 7 autobusow którzy jechali w naszym konwoju/
                      Wiem ,że autokarówke , która ma w programi cytowane przez forowicza
                      punkty do zwiedzania ma w całosci i ciut wiecej ..tylko Triada.
                      Bylem z TRiada i jak tysiace klientow tego biura jestem zadowolony.
                      Triada ma najwieksze doswiadczenie w organizowaniu wycieczek
                      objazdowych po Egipcie i ogólnie krajach arabskich . Dlatego co roku
                      wprowadza nowe kierunki / Oman+ Zjednoczone Emiraty Arabskie/ . Inne
                      biura to glównie ''hotelowcy'' ktore o arabskich objazdach nie maja
                      pojecia albo raczkują w tym temacie. wp2007
                      • vectra98 Re: do iberia 07.05.08, 11:30
                        wp-2007 napisał:

> Nie wiem jaki program maja inne biura.
                        > Wiem ,że autokarówke , która ma w programi cytowane przez forowicza
                        > punkty do zwiedzania ma w całosci i ciut wiecej ..tylko Triada.

Czy mogłabym poprosić o tłumaczenie zacytowanych powyżej zdań na język
                        powszechnie zrozumiały?
                        Mimo wcześniejszego braku problemów z identyfikacją znaków pisanych i w miarę
                        sprawnego składania ich przeze mnie w ciągi literowe zwane wyrazami i dalej w
                        zdania, co w konsekwencji owocowało mniej lub bardziej mądrymi wymyśleniami
                        autora - tutaj nie potrafię pojąć, co poeta miał na myśli.
                        dziękuję i pozdrawiam wp2007 z całego serca
                        vectryna
                        • wp-2007 Re: do vectra 07.05.08, 11:38
                          Z twojego postu wynika że NIE SKUMAŁEŚ- inni forowicze ZROZUMIELI /
                          brak postow negatywnych/ . Trudno .Z KIM PRZYSTAJESZ TAKIM SIE
                          STAJESZ. Rozumiem ,że czytając nazwe TRIADA - dostajesz migotania
                          przedsionkow i szare komorki przestaja racjonalnie pracować.
                          Trudno.Czy mam pomoc w wymyslaniu kolejnych nickow? wp2007
                          • vectra98 Re: do vectra 07.05.08, 11:48
                            wp-2007 napisał:

> Z twojego postu wynika że NIE SKUMAŁEŚ- inni forowicze ZROZUMIELI /
                            > brak postow negatywnych/ . Trudno .Z KIM PRZYSTAJESZ TAKIM SIE
                            > STAJESZ. Rozumiem ,że czytając nazwe TRIADA - dostajesz migotania
                            > przedsionkow i szare komorki przestaja racjonalnie pracować.
                            > Trudno.Czy mam pomoc w wymyslaniu kolejnych nickow? wp2007

O czym Ty mówisz, bo nie bardzo potrafię to zrozumieć?
                            Z Triadą nie byłam nigdy i nigdzie, więc wybacz, ale nie mam problemów
                            emocjonalno-kardiologicznych związanych z tym biurem.
                            A wracając do pytania, które zadałam uprzednio - nie bądź burakiem, tylko
                            wytłumacz mi, o co Ci chodziło, bo naprawdę nie zrozumiałam.
                            Przykre, że kreujesz się na bezstronnego i nieuwikłanego w żadne koterie
                            forumowicza, a gdy pytam, zachowujesz się jak jakiś ostatni (no bo jak mam Cię
                            nazwać po takiej odpowiedzi).
                            Więc ponowię pytanie - tym razem w formie, która będzie nieco bardziej przejrzysta:
                            "Wiem ,że autokarówke , która ma w programi cytowane przez forowicza
                            punkty do zwiedzania ma w całosci i ciut wiecej ..tylko Triada."
                            O co chodzi w tym cytacie?
                            Dziękuję i mimo wszystko pozdrawiam
                            vectryna
                            • wp-2007 Re: do vectra 07.05.08, 11:52
                              J.w. Pogadaj z tymi ktorzy zrozumieli , albo zastanow sie nad soba.
                              wp2007
                              • vectra98 Re: do vectra 07.05.08, 12:00
                                wp-2007 napisał:

> J.w. Pogadaj z tymi ktorzy zrozumieli , albo zastanow sie nad soba.
                                > wp2007
                                Dziękuję za wyczerpującą merytorycznie odpowiedź i dogłębną psychoanalizę.
                                Miałam nadzieję, że stoisz ponad tymi kłótniami, ale widać byłam w błędzie - nie
                                różnisz się niczym od tych, na których psioczysz.

• wp-2007 Re: do vectra 07.05.08, 12:04
                                  Kazdy twój post to zaczepka , ironia , czy inne zarzewie pyskówki.
                                  Dlatego od teraz nie bedę odpowiadał na twoje posty . Zawsze możesz
                                  pogadac z TYMI KTÓRZY WIEDZA I PISZA LEPIEJ. Żegnam wp2007
                                  • vectra98 Re: do vectra 07.05.08, 12:20
                                    wp-2007 napisał:

> Kazdy twój post to zaczepka , ironia , czy inne zarzewie pyskówki.
                                    > Dlatego od teraz nie bedę odpowiadał na twoje posty . Zawsze możesz
                                    > pogadac z TYMI KTÓRZY WIEDZA I PISZA LEPIEJ. Żegnam wp2007

Ja Cię zaczepiam??
                                    Gdzie i kiedy??
                                    Proszę Cię bardzo, jeśli nie potrafisz zachować obiektywizmu w minimalnej postaci, to skutkuje to zawsze nadinterpretacją wszystkiego z czym się nie zgadzamy. To najprostszy psychologiczny mechanizm obronny i to jestem w stanie zrozumieć - nikt tego prawa Ci nie odmawia.
                                    Moje posty nie są zarzewiem konfliktów, a po prostu zadaję Ci zwykłe pytania, na które nie udzielasz odpowiedzi, bo albo sam nie rozumiesz, co piszesz, albo w złości i zacietrzewieniu właściwym jednostkom o nieustabilizowanej gospodarce emocjonalnej - dla zasady każesz mi spadać na drzewo.
                                    To przykre, że nie rozumiesz istoty polemiki - nawet tej najostrzejszej. Jestem czynnym zawodowo psychologiem i struktura Twojego wzorca jest zatrważająca. W uproszczeniu Kali i Ty gracie w jednej drużynie.
                                    już bez pozdrowień
                                    vectryna
                      • iberia.pl Re: do iberia 07.05.08, 11:38
                        wp-2007 napisał:

to sie moze dowiedz i bedziesz wrescie mial PORÓWNANIE.
                        Tak sie sklada, ze sie zastanawialam nad objazdowka i w moim
                        zaprzyjaznionym biurze podrozy X (czyli sprzedajacych oferty
                        RO|ZNYCH organizatorow, i nie bylo to wcale Cameltravel)
                        powiedzieli mi, ze wlasnie program Eximu jest najlepszy.

> Nie interesuje mnie co mówia
                        > i pisza malkontenci.

zapoznaj sie ze znaczeniem slow, ktorych chcesz uzywac.

>Bylem, widzialem i wróciłem zadowolony / moja
                        > rodzinka i ludzie z 7 autobusow którzy jechali w naszym konwoju/

co wcale nie oznacza,ze oferta innych ORGANIZATOROW jak Exim czy
                        Rainbow jest gorsza!

> Triada ma najwieksze doswiadczenie w organizowaniu wycieczek
                        > objazdowych po Egipcie i ogólnie krajach arabskich . Dlatego co
                        roku wprowadza nowe kierunki / Oman+ Zjednoczone Emiraty
                        Arabskie/ .

sam sobie przeczysz, ofert innych nie znasz, ale Triada rzekomo ma
                        najwieksze doswiadczenie....hahahahaha :-DDDDD
                        • wp-2007 Re: do iberia 07.05.08, 11:49
                          A ja nie korzystam i nikomu nie polecam posrednikow- agentów-
                          agentki i inne wynalazki - poniewaz to krwiopijcy którzy za nic i za
                          nikogo nie odpowiadaja.A w razie draki stosuja SPYCHOLOGIĘ. Exim nie
                          organizuje autokarowek tylko ewentualnie rejsy z kabina koło śróby
                          okrętowej. Rainbow organizuje autokarowki ale nie do miejsc o
                          ktorych pisał forowicz. Co do doświadczenia Triady w organizowaniu
                          objazdówek to komentowac twojego zaśmieszku nie bede. Cały czas
                          była , jest i bedzi liderem w tego typu imprezach i nie zmienią tego
                          twoje usilnie wznoszone modły do pana allaha. wp2007
                          • derduch Re: do iberia 07.05.08, 12:05
                            Za nazwanie pośredników w taki sposób możesz mieć kłopoty
                            (co daj Boże)
                          • iberia.pl Re: do iberia 07.05.08, 12:15
                            wp-2007 napisał:

> A ja nie korzystam

znow sam sobie przeczysz:

>i nikomu nie polecam posrednikow- agentów-
                            > agentki i inne wynalazki - poniewaz to krwiopijcy którzy za nic i
                            za nikogo nie odpowiadaja.A w razie draki stosuja SPYCHOLOGIĘ.

skad to wiesz??????????????????????????????????????????skoro nie
                            korzystasz?

> Exim nie
                            > organizuje autokarowek tylko ewentualnie rejsy z kabina koło śróby
                            > okrętowej.

skad wiesz? byles?

> Rainbow organizuje autokarowki ale nie do miejsc o
                            > ktorych pisał forowicz.

skad wiesz???

> Co do doświadczenia Triady w organizowaniu
                            > objazdówek to komentowac twojego zaśmieszku nie bede. Cały czas
                            > była , jest i bedzi liderem w tego typu imprezach i nie zmienią
                            tego > twoje usilnie wznoszone modły do pana allaha. wp2007

ROTFL.
                            • wp-2007 Re: do iberia 07.05.08, 12:34
                              Powtarzam KAZDY KTO SPRZEDAJE NIE SWÓJ TOWAR TO moim zdaniem
                              KRWIOPJCA. A nawet czasami taki ktoś potrafi tak bezduszny ,że
                              wywiesi na drzwiach swojego biurka informacje- JESTEM NA CHOROBOWYM.
                              Strzeszcie sie forowicze wszelkiej maści złoczyńców. Od kupowania
                              imprez sa salony firmowe / bez prowizji posrednika/ a nie KRZACZKI
                              ktore dzisiaj są a jutro ich nie ma. wp2007
                              • derduch Re: do iberia 07.05.08, 12:39
                                Znaczy się sklepy to złodzieje? hahahahahaha

A, pokaż mi też gdzie w salonie firmowy kupisz taniej niż u pośrednika.

Strzeżcie strzeżcie strzeżcie strzeżcie strzeżcie strzeżcie strzeżcie
                              • iberia.pl Re: do iberia 07.05.08, 13:09
                                wp-2007 napisał:

> Powtarzam KAZDY KTO SPRZEDAJE NIE SWÓJ TOWAR TO moim zdaniem
                                > KRWIOPJCA.

nie bredz.

>A nawet czasami taki ktoś potrafi tak bezduszny ,że
                                > wywiesi na drzwiach swojego biurka informacje- JESTEM NA
                                CHOROBOWYM.

???

> Strzeszcie sie forowicze wszelkiej maści złoczyńców. Od kupowania
                                > imprez sa salony firmowe / bez prowizji posrednika-

czlowieczku.....nie korzystasz z posrednikow ale NIE KŁAM!!!!!

> a nie KRZACZKI ktore dzisiaj są a jutro ich nie ma. wp2007

taaa a Alpina Tour? a Big BLUE? DUŻE BIURA, organizatorzy i co?
                                Zdzichu zamilcz bo z kazdym postem sie kompromitujesz.
                                • wp-2007 Re: do iberia 07.05.08, 13:17
                                  A kiedy te biura popadały? Agenci- agentki- posrednicy i inni
                                  krwiopijcy podaja w liczbie kilkuset rocznie.Po co NORMALNY
                                  człowiek ma ryzykowac z CINKCIARZAMI jeżeli salonow poważnych biur
                                  jest dostatek a i przez komputer coraz wiecej mozna załatwić- U
                                  ŹRÓDŁA, U ŹRÓDŁA.....U ŹRÓDŁA. WP2007
                                  • iberia.pl Re: do iberia 07.05.08, 19:14
                                    wp-2007 napisał:

> A kiedy te biura popadały?

naprawe nie slyszales czy tylko udajesz?
                                    Tym bardziej,ze upadki obu tych biur byly BAAAAAAAAAARDZO
                                    spektakularne bo zostawili turystow na pastwe losu w roznych
                                    miejscach:od Turcji, przez Grecje czy Egipt az po Dominikane.

>Agenci- agentki- posrednicy i inni
                                    > krwiopijcy podaja w liczbie kilkuset rocznie.

podaj link do tych liczb wyssanych z palca poki co.

>Po co NORMALNY
                                    > człowiek ma ryzykowac z CINKCIARZAMI jeżeli salonow poważnych biur
                                    > jest dostatek a i przez komputer coraz wiecej mozna załatwić- U
                                    > ŹRÓDŁA, U ŹRÓDŁA.....U ŹRÓDŁA. WP2007

jasne, a duze biura to nie oszusci.....
                    • derduch Re: do pillowbook 07.05.08, 11:22
                      Iberio coś mi tak z Triady dzwoni...

:-)
                      • deoand Re: do vectry i mojej drogiej iberii 07.05.08, 13:32
                        Nie wiem jaki program maja inne biura. Nie interesuje mnie co mówia
                        i pisza malkontenci. Bylem, widzialem i wróciłem zadowolony / moja
                        rodzinka i ludzie z 7 autobusow którzy jechali w naszym konwoju/
                        Cytuje post nicka wp

Wiem ,że autokarówke , która ma w programi cytowane przez forowicza
                        punkty do zwiedzania ma w całosci i ciut wiecej ..tylko Triada.
                        Bylem z TRiada i jak tysiace klientow tego biura jestem zadowolony.
                        Triada ma najwieksze doswiadczenie w organizowaniu wycieczek
                        objazdowych po Egipcie i ogólnie krajach arabskich . Dlatego co roku
                        wprowadza nowe kierunki / Oman+ Zjednoczone Emiraty Arabskie/ . Inne
                        biura to glównie ''hotelowcy'' ktore o arabskich objazdach nie maja
                        pojecia albo raczkują w tym temacie. wp2007

i mam do ciebie pytanie vectro / chyba , że jesteś mutacja
                        nicka wiadomego ? /

A czego nie rozumiesz w tym poście nicka wp ...????

Program Triady w ramach objazdówki autokarowej pozwala na
                        obejrzenie wszystkich najwartościowszych zabytków starozytnego
                        Egiptu + Kair ....

chyba trudno tego nie zrozumiec ???

Ja byłem na objazdówce Triady 5 juz bedzie lat temu a wp w
                        czercu 2007 roku i skoro potwierdza to co ja pisałem od
                        dawna czyli nadal Triada utrzymuje poziom jeśli chodzi o
                        objazdówki po Egipcie ... !!!!!!

Iberio droga - bądx tak dobra i napisz łaskawie na forum
                        czy byłas juz w starozytnym Egipcie a jeśli tak to na
                        obajdówce z jakim biurem podrózy ???

Nie tak dawno pisała , że byłas tylko w Sharmie ale może
                        coś się zmieniło ...

czekam z utęsknieniem na odpowiedź

pozdrawiam wszystkich forumowiczy deoand
                        • derduch Re: do vectry i mojej drogiej iberii 07.05.08, 13:38
                          Ja ci odpowiem co głupiego wypisuje twój kolega:

a niżej:

> Wiem ,że autokarówke , która ma w programi cytowane przez forowicza
                          > punkty do zwiedzania ma w całosci i ciut wiecej ..tylko Triada.

Stąd widać że koleś jak zwykle pisze o czym pojęcia nie ma. Skoro "nie wie" a
                          dopisuje "tylko triada" to jaki wniosek?
                          • deoand Re: do vectry i mojej drogiej iberii 07.05.08, 13:47
                            Derdi drogi .. a Ty z jakim biurem byłes na objazdówce
                            po Egipcie - mógłbys mi napisac ? i co było w programie
                            więcej niż w Triadzie ???.

Ja byłem z Triadą i polecam te objazdówke autokarową
                            wszystkim tym co chcą zwiedzić Egipt i jeszcze odpocząc ...

Oczywiście , że inne biura też maja podobne ale nie do końca
                            takie same oferty i jak komuś odpowiada ich oferta to
                            prosze bardzo .. nikomu nie odradzam o czym sam chyba dobrze
                            wiesz ...

Ja deoand polecam Triade i co ważniejsze poleca Triade
                            również jak sądzę nick wp , który był w ubiegłym roku ...
                            co bardziej przecie wiarygodne bo niedawne !!!!!!!

Na marginesie autor Tematu chyba ?? bedzie korzystał z
                            pośrednictwa Eximu i rejsu / chyba / zobaczymy co zobaczy i
                            co napisze ????

pzdr deo

• derduch Re: do vectry i mojej drogiej iberii 07.05.08, 13:53
                              Nie wnikam czy Triada jest dobra czy zła, to nie ten temat.
                              Tu chodzi o to co napisałem i do tego się odnieś.
                              Nie wie, sam sie przyznaje że pojęcia nie ma a pisze, ten koleś to jest masakra.

PS. Ja Egipt zwiedzałem indywidualnie, wszystko załatwiała nam Sonia.
                            • janan2 Re: do vectry i mojej drogiej iberii 07.05.08, 15:13

>
                              > Na marginesie autor Tematu chyba ?? bedzie korzystał z
                              > pośrednictwa Eximu i rejsu / chyba / zobaczymy co zobaczy i
                              > co napisze ???
                              >Akurat z Triada.I aż mnie lekko swędzi w okolicach dołu kręgosłupa czytając
                              Wasze opinie jak też się pokaże.Zobaczymy w czerwcu jak się popisze.Na pewno
                              zdam relacje z rejsu bo reszta u innych pośredników.Po to byłem między innymi
                              teraz akurat z niemieckim.Mam mieszane opinie co do Triady sądząc z własnych
                              doświadczeń gdzie indziej.Raczej jest to wypośrodkowane z przewagą plus,a co
                              będzie to będzie.Sytuacja nie do odwrócenia i jak Allach dopuści tak będzie.Pzdr.
                              >
                              >
                              >
                        • iberia.pl do deosia 07.05.08, 13:42
                          deoand napisał:

>
                          > Iberio droga - bądx tak dobra i napisz łaskawie na
                          forum czy byłas juz w starozytnym Egipcie a jeśli tak to
                          na obajdówce z jakim biurem podrózy ???
                          > Nie tak dawno pisała , że byłas tylko w Sharmie ale może
                          > coś się zmieniło ...

po pierwsze nie musze ci sie tlumaczyc gdzie bylam.Po drugie skoro
                          ze swoim kolesiem wp tak wnikliwie czytacie moje posty a potem je
                          BEZPRAWNIE kopiujecie to po co sie pytasz?
                          • deoand Re: do deosia 07.05.08, 14:15
                            Iberio droga ... w życiu jak w pokerze - karta - stół .

Pięknie piszesz o wycieczkach objazdowych po Egipcie i wadach
                            niektórych biur podrózy - grasz prawie w karetę co najmniej
                            ale ...

ale ja mówię SPRAWDZAM karta stół !!!

a tu bleff totalny nawet bez parki dwójek !!

TY W OGÓLE NIE BYŁAŚ W STAROŻYTNYM EGIPCIE !!!

Ach droga iberio ... naprawdę prosze was kochani forumowicze
                            podyskutujmy o pieknie Egiptu ale chociaż z raz tam bądźmy -
                            tym bardziej podważając opinie tych , którzy tam byli

pozdrawiam deoand

• iberia.pl Re: do deosia 07.05.08, 19:17
                              w karty to ty sobie mozesz ze zdzichem pograc, pod warunkiem, ze on
                              potrafi.

Widzisz, ja przynajmniej nie klamie i ameryki zadnej nie odkryles,ze
                              w starozytnym Egipcie JESZCZE nie bylam,co nie zmienia faktu,ze na
                              temat biur organizujacyh objazdowki po Egipcie i nie tylko troszke
                              wiem.eot.
                              • wp-2007 [...] 07.05.08, 19:24
                              • deoand Re: do iberii 07.05.08, 20:50
                                Jak będziesz w Starożytnym Egipcie to pogadamy - na razie słuchaj
                                jak bywalcy Egiptu prawią !!!!!
                                pzdr deo

no może wreszcie wybierzesz się do Egiptu na objazdówke -
                                naprawdę warto .. służe radami i wp tez chyba nie odmówi - bo
                                on lepszą ma pamięć

pzdr deo
                                • iberia.pl Re: do iberii 07.05.08, 21:20
                                  deoand napisał:

> Jak będziesz w Starożytnym Egipcie to pogadamy - na razie
                                  słuchaj jak bywalcy Egiptu prawią !!!!!

??? co ty nie powiesz....

> no może wreszcie wybierzesz się do Egiptu na objazdówke -
                                  > naprawdę warto .. służe radami i wp tez chyba nie odmówi -
                                  bo on lepszą ma pamięć

wybacz ale jestescie ostatnimi, ktorych zapytam o cokolwiek, czemu?
                                  Bo sa lepsi od Was i to wlasnie od nich sie ucze.
                                  • deoand Re: do iberii 07.05.08, 21:23
                                    wybacz ale jestescie ostatnimi, ktorych zapytam o cokolwiek, czemu?
                                    Bo sa lepsi od Was i to wlasnie od nich sie ucze.

No wiesz powiedziane jest : Ostatni będą Pierwszymi !!!!!!!

deo ... zważ na mój nick jednak
                                    • iberia.pl Re: do iberii 08.05.08, 11:17
                                      deoand napisał:

>> No wiesz powiedziane jest : Ostatni będą
                                      Pierwszymi !!!!!!!

taaa naprawde myslisz, ze moze mnie interesowac opinia kogos kto byl
                                      AZ RAZ w Egipcie starozytnym??? Dla mnie w tej materii wyrocznia
                                      jest np. Platynka czy Miriam.
    • janan2 Dzięki wszystkim przychylnym za poepowiedzi 07.05.08, 15:33
      Zamierzam zwiedzać południe Egiptu w czerwcu.Teraz w HRG byłem na wypoczynku i
      dwóch lokalnych wycieczkach.Jak pojadę to skorzystam z podpowiedzi bardziej
      obytych,ja jestem zbyt mały w tym temacie.Synaj,Kair i kanion czy klasztor to
      już byłem.Zostało południe i ten problem w zwiedzaniu zabytków według mnie
      załatwia rejs.Objazdówka autokarowa to już były by powroty.Przezornie nie dzielę
      się zbytnio własnymi spostrzeżeniami bo byłoby to nadużycie w stosunku do
      bardziej doświadczonych,z ich porad zresztą korzystam czytając.Przykre tylko że
      zamiast merytorycznej polemiki czy pytań wychodzi czasami
      piaskownica.Przestańcie okładać się łopatkami.Nie przystoi dorosłym.Każdy ma
      własne racje i spostrzeżenia,trochę więcej tolerancji.To taka zbiorcza odpowiedz
      dla poprzedników bardziej lub mniej w temacie.Dziękuję za podpowiedzi.Ja mogę
      jedno podpowiedzieć obojętnie w jakim systemie żywienia kto będzie.Sprawdziłem
      teraz w Egipcie.Poprzednio w innych krajach też.Zabierzcie z sobą choć kilo
      moskalików zamiast ciuchów czy innych szpei.Robią furorę w tym klimacie i tym
      mdłym pożywieniu.Nawet u Egipcjan.To rarytas w tym klimacie a lodówka zawsze się
      znajdzie.Nawet chyba bywalcy po tygodniu pobytu tam na sam ich widok dostają
      ślinotoku.Niezawodny sposób na nawiązanie przyjażni i znajomości.No i sam
      zapach.Polecam.Sprawdzone.
      • deoand Re: Dzięki wszystkim przychylnym za poepowiedzi 07.05.08, 15:59
        No własnie - rejs Triady , to co w mojej opinii jest jego
        wadą czyli brak Kairu w ofercie , tylko jako fakultet - to
        akurat w twoim przypadku jest zaletą ...

mniejsza zycze miłego rejsu - fakultet do Abu Simbell
        bezdyskusyjnie konieczny a reszte - sam zobaczysz .

Antinal sobie kup na wszelki wypadek bo do zemsty trzeba jednak
        z należną dla jej pokorą a resztę sam opiszesz .. napisz
        jakimi liniami polecisz ..

pzdr deo
    • wp-2007 Re: do deo 07.05.08, 18:31
      Ja tez czekam na relacje janan2. Wiem ,ze nie będzie skażona
      żadnymi zaleznosciami , interesikami i koteriami. Przyjedzie i
      napisze co widział i jak to odbiera. A ja napisze o 7+7 Smak
      Orientu. To sobie pogadamy. wp2007
      • deoand Re: do deo 07.05.08, 20:01
        WP ja jeszcze pamiętam Turkey to sobie porównamy tylko aby
        ten jedyny autokar Rainbowa nie zepsuł się przypadkiem bo
        inaczej to trzeba będzie wirtualne okulary nałożyc ...

ostatnio cos im samolot z lekka szwankował

hahahahahahahahahahahahahahahah

ale na luzie wp. nie denerwuj się keep smilling deo
        • wp-2007 Re: do deo 08.05.08, 09:38
          Nie mogę sie doczekac rozmowy dwóch takich co maja ''skrzywione
          oko'' nie poddaja sie trendą ani owczym pędą.Deos nie chcę z Toba
          wszczynać kryzysów kubańskich ale wiesz ,że Rainbow nie ma nic
          wspolnego z jakośćia samolotow ktorymi lataja min ich turyści.Swego
          dobrego czasu nalatałem sie do Stambułu ruskimi samolotami - tak że
          myśle ,że gorzej byc nie moze.A autobus to tylko maszynka która jak
          kazda może popsuc sie zawsze i wszedzie. Należy przyjąć zasadą jak w
          przesłowiu- życia nie przeskoczysz a kobiety..........Każdy ma juz
          swoja rozpiske i nawet usilne codzienne modły do pana boga czy pana
          allacha nic to nie pomogą. wp2007
          • deoand Re: do wp 08.05.08, 10:41
            Jakos tam dolecisz ale naprawde ciekawy jestem czy trasa
            jest taka sama , a ze jeszcze pamietam nawet szczegóły to
            juz akurat na forum Turcja mam nadzieje , że wymienimy uwagi -
            zupełnie bez wdawania sie które biuro lepsze czy gorsze ...

Pamietaj o balonie za 150 Euro !!!!!!

ja nie byłem to czaekam na twój opis .. inni pisali i
            mówili ,. że fajnie !!!!
            • wp-2007 Re: do deo 08.05.08, 14:15
              No Wiesz tez jestem pełen obaw. Oferty porównywalne programowo ale
              cena w Rainbow nizsza niz w Triadzie o 150 euro.I duzo to i mało ale
              Wiesz... razy rodzinka i robia sie pieniadze.A jeśli chodzi o opis
              to oczywisci napisze bankowo.....no chyba że zamaiast łykać
              orientalnego słoneczka ..będę gnił w tiurmie. wp2007
    • quinnmallory Zwiedzanie... 07.05.08, 18:56
      ...czegokolwiek i gdziekolwiek posiada tę niezbywalną właściwość, że wybór formy
      w jakiej się to robi jest przypisany do:
      a/ stopnia samodzielności - w tym językowej,
      b/ zasobności portfela zwiedzającego,
      c/ miejsca, w którym odnajdujemy swe potrzeby na skali Maslowa,
      d/ posiadanego czasu,
      e/ szeregu cech osobniczych każdego zwiedzającego.

Wystarczy odrobina inwencji i umiejętności posługiwania się komputerem z
      dostępem do internetu, by wyodrębnić elementy, którymi posługują się wszystkie
      biura podróży tworząc wzorzec turysty.
      Korzystając z owego wzorca i wykorzystując garść elementarnych działań
      socjotechnicznych zaszczepia się pewne szablony postępowań, które owocują potem
      negacją wszystkiego, co wykracza poza znany i bezpieczny schemat.
      Wielki szacunek dla tych, którzy potrafią przez rok oszczędzać, by pojechać na
      wycieczkę marzeń; respect też dla tych, którzy z dnia na dzień pakują walizki,
      by pojechać gdzieś tam.
      I czy ten, który jedzie nawet z niemiłą mi Triadą (zrobili mnie w konia, to ich
      nie lubię) i odkrywa swój Egipt ustami przewodniczki jest zły? Nie - jemu to
      wystarczy. Drugi raz pewnie nie pojedzie do Egiptu, bo po co, skoro widział
      Karnak i piramidy. Pojedzie gdzieś indziej. Czy to źle? Absolutnie! Ma do tego
      pełne prawo.
      Jednak z drugiej strony ktoś misternie przygotowujący swój któryś z rzędu wyjazd
      do tego samego kraju, to zbok i dureń? Pewnie jestem nienormalny, bo potrafię
      przesiedzieć u Amona w Karnaku cały dzień. Bo być, to moim zdaniem nie wszystko.
      Czasem warto też poczuć, a jest to niewykonalne z pozycji pędzącej (chyba, że
      chcemy poczuć coś innego, niż majestat kilku tysięcy lat).
      A dlaczego o tym piszę?...Nie wiem w sumie. Tak mnie jakoś trafiło.

I na koniec słówko do wp2007 - weź sobie facet nie wycieraj moim nickiem butów.
      Chcesz wojenki na słowa, to nr gg do mnie jest poniżej.
      • janan2 Re: Zwiedzanie... 07.05.08, 20:09
        Oj ,oj.Coś dopadło jakaś tęsknota którą nawet pojmuję.Sam niestety nie mogę
        sobie jeszcze pozwolić na medytacje mimo chęci.Zycie goni mnie do przodu.
        > do tego samego kraju, to zbok i dureń? Pewnie jestem nienormalny, bo potrafię
        > przesiedzieć u Amona w Karnaku cały dzień. Bo być, to moim zdaniem nie wszystko
        >Też bym tak chciał,ale czas i ZUS goni.Może kiedyś odda cokolwiek to pomedytuję
        pod piramidami nawet,czy gdziekolwiek indziej gdzie czuć powiew historii i pyłek
        jakim jest każdy z nas.Nikogo nie uważam za durnia ani tego co medytuje i
        filozoficznie rozważa w ulubionych miejscach lub którego goni po świecie z chęci
        poznania innych kultur.Byleby tylko wiedział po co lub gdzie jest.Za durnia
        uważam każdego co nic nie widzi w piramidach czy innych amfiteatrach,poza stertą
        kamieni.Spotkałem takich także,ale trzeba się ulitować nad osobnikami włażącymi
        na drzewo a mieniącymi się homo sapiens.To dopiero nieporozumienie.Reszta to nie
        całkiem dobrowolny wybór,choć takim się z pozoru wydaje.
        > Czasem warto też poczuć, a jest to niewykonalne z pozycji pędzącej (chyba, że
        > chcemy poczuć coś innego, niż majestat kilku tysięcy lat).
        > A dlaczego o tym piszę?...Nie wiem w sumie. Tak mnie jakoś trafiło.
        To tylko komentarz do pełnego melancholii,jakiegoś dystansu lub tęsknoty za tym
        co przemija bezpowrotnie Twojego autorstwa.Zyczę jak najdłuższych posiedzeń w
        Karnaku.Ja na razie nie mam na to szans.Pzdr.
      • kondizu Re: Zwiedzanie... 07.05.08, 22:04
        szacunek
        zgadzam się z tym co napisałeś
        • quinnmallory Re: Zwiedzanie... 07.05.08, 23:19
          Dzięki wszystkim.
          A bo jakoś tak mnie wzięło...
          QM

P.S.
          Derdi, jesteś siedemnastowiecznym awanturnikiem mórz południowych. Taka jest
          moja koncepcja ;)))
    • deoand Re: Zwiedzanie... 07.05.08, 19:54
      Dokładnie zgadzam się z tym co napisał Quinn ja jeżdże raz
      w roku to wybieram taka opcję aby cos zwiedzić i odpocząc i
      akurat Triadowe 7 + 7 mi idealnie pasuje ..

po Europie jeżdże swoim autem a po dla mnie dzikich
      krajach Egipt Tunezja Maroko czy Turcja nawet - z biurem
      podrózy ...

ale wszystko jest kwestia gustu i pieniędzy ...

tak naprawdę moi drodzy to cała ta turystyka polega tak
      czy inaczej na ogladaniu standartów danego kraju a cała
      róznica polega tylko na srodkach transportu jakimi do tych
      standartów dojedziemy

albo autokarem albo na " osiołku " i tak do tego samego
      przykładowo Luksoru !!!!!!

pzdr deo

• iberia.pl piekna kwintesencja, n/t 07.05.08, 20:00

• janan2 do deo 07.05.08, 20:21

>
        > albo autokarem albo na " osiołku " i tak do tego samego
        > przykładowo Luksoru !!!
        Nie podkupuj mi osiołka.Sam miałem taki zamiar,gdzieś nawet pisałem że tam nim
        pojadę.Ale widocznie przeszedł na własność do Ciebie.Z tego powodu pewnie kiedy
        ja leżakowałem w HRG moja ślubna z braku tego środka lokomocji bardzo
        bezpiecznego(co najwyżej kopnie lub ugryzie) w drodze do SPA rozp...ła mi
        auto.Beztalęcie.Znowu będzie na Ciebie bo wyszabrowałeś mi inwentarz godny jej
        osoby.Faktem jednak jest że każda droga prowadzi do Mekki.Srodek transportu to
        tylko wybór lepszy lub gorszy ,w każdym razie każdy dobry byleby do celu.Pzdr
        • deoand Re: do janan 07.05.08, 20:45
          pisałem przecie poprzednio .. do Egiptu razem z żoną a
          jesli juz samemu to zone należy pozostawic pod opieka
          teściowej i dwóch psów na przykład żeby miała kogo wyprowadzac
          a nie myślec o jakis tam samodzielnych wyprawach i do tego
          jeszcze autem .. sodoma i gomora
          było zostawic osiołka - smutne hahahah

a nie chciałes sie słuchac doswiadczonego turysty co to od
          siana w stodole porzez namiot ,kolonie, obozy ,FWP. pasy
          konwencji ,100 dolarów Gierka wreszcie własnym autem a na końcu z
          TRIADĄ - to masz za swoje !!!

Na poważnie - współczuje i mam nadzieję , że auto naprawisz i na
          luzie cieszyć sie będziesz z rejsu po Nilu razem z żoną

pzdr deo
          • janan2 Re: do janan 07.05.08, 21:02

>
            > Na poważnie - współczuje i mam nadzieję , że auto naprawisz i na
            > luzie cieszyć sie będziesz z rejsu po Nilu razem z żoną
            >
            > pzdr deo
            Nie ma co,nic się nie stało to tylko blacha.Pojechały we trzy,same załatwiły
            sprawę bez policji,ciężko przestraszone ale nie na tyle aby się dowiedzieć co
            właściwie zaszło.Musiałem po nie jechać drugim osiołkiem.Nie wolno spuszczać z
            oka albo dopiąć do kaloryfera.Szybko zapomni i Nil za ponad miesiąc mam nadzieję
            zobaczy.Pzdr.
            • wp-2007 Re: do janan 08.05.08, 09:48
              Janan głowa do góry. Auto to żadna wartosć, żadna inwestycja, zaden
              szpan. To tylko kawałek blachy służący do przemieszczania sie.
              Najważniejsze ,że szanowna małżonka jest w jedym kawałku- reszta to
              jak podkniecie sie na krawężniku. A ewentualne siniaki czy
              zadrapania wymoczy w Red See i wygrzeje w piasku i słońcu pustyni.
              wp2007
    • 1lora12 Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 08.05.08, 21:54
      Ja też wróciłam z majówki w El Gouna hotel Arena Inn i mnie powaliło.
      • beti76 Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 09.05.08, 11:04
        a mnie nie powaliło - no, może tylko temperatura powietrza i kolor wody.
        co w hotelu może powalić?
        • janan2 Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 09.05.08, 13:59
          beti76 napisała:

> a mnie nie powaliło - no, może tylko temperatura powietrza i kolor wody.
          > co w hotelu może powalić?
          No właśnie.Chyba że ktoś takie życie lubi,ma zresztą do tego prawo. Ciepłe morze
          to mają skarb a cała reszta to nic przy nim z hotelami włącznie gdzie można
          bywać i bawić jak zresztą wszędzie.Przyznam że to dla mnie nie najważniejsza
          częśc życia.No może poza nurkowaniem i rafami.Co prawda nie jestem na etapie
          ewolucji typu latimeria ale warto popatrzeć choćby przez okulary.Głęboko nie
          pójdzie pod wodę,coś jakby mi się zmieniła wyporność.Ale jak odważyłem się bez
          okularów to lepie,świetna widoczność.HRG to jednak doskonałe punkt na bazę do
          wypadów na kontynent.Coś jak Alania w Turcji.Reszta to norma jak wszędzie.
          • deoand Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 09.05.08, 14:44
            Mnie tez sama Hrg nie powaliła specjalnie - oczywiście
            oprócz Morza Czerwonego które jest wg mnie o wiele
            przyjemniejsze niż Morze Śródziemne - ale dwie pozycje wyżej
            jeden z nicków pisze o El Gunie .. Podobno to jest dośc "
            bajkowe " miejsce zupełnie inne niż Hrg .. może koleżanka
            mogłaby napisac cos więcej właśnie o El Gunie

pzdr deo
            • janan2 Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 11.05.08, 12:08
              Podobno to jest dośc "
              > bajkowe " miejsce zupełnie inne niż Hrg .. może koleżanka
              > mogłaby napisac cos więcej właśnie o El Gunie
              >
              > pzdr deo
              Byłem tam bo to praktycznie też HRG,można dojechać taksówką to jeden ciąg
              ośrodków na której centrum stanowi HRG.Z tego co widziałem ośrodek bardziej
              klasowy od samego centrum ale ma wadę.Leży nad lagunami takie zalewy oddzielony
              mierzeją od morza.Bungalowy przynajmniej tak są usytuowane.Przepłynąć wpław może
              i można ale woda dekunio mętnawa strach co w niej pływa.Przewożą łodzią,trzeba
              znać godziny lub wystawić się na słoneczko.Nie próbowałem jakiego rodzaju to
              woda ale podejrzewam że może być problem z moskitami.Lubią takie
              środowisko.Obejrzałem pobieżnie i wróciłem do bardziej wrzaskliwej HRG bardziej
              mi odpowiada coś zawsze się dzieje.Tam cisza i spokojnie dla pragnących tych
              atrakcji.
      • neurkrzysztof Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 10.05.08, 23:26
        Do 1lora12:
        Napisz proszę coś więcej o Arena Inn w El Gounie. Wybieram się na 7+7 29.08.2008
        z pobytem właśnie w tym hotelu. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.
        Pozdrawiam.
        • deoand Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 11.05.08, 12:50
          do janan ... na kanwie twojej wypowiedzi nasunął mi sie
          jak sądze ciekawy problem do rozstrzygnięcia tzn

czy na pobyt wybierać hotel poza miastek - tutaj HRG -
          taki hotel jest z reguły lepszy ma ładniejszą plaże jak
          hoćby Hilton ale za to daleko od miasta

czy w mieście jak choćby See gull Roma czy Empire tam
          gdzie byłeś ??? / on jest w miejscie ?/

na pewno gorsza plaża czy rafa ale gwar miasta masz na
          dłoni !!

oczywiście , że to indywidualna sprawa ale ciekawy jestem
          twojej opinii .. ja akurat byłem dwa razy w hotelach w
          centrach miast arabskich a raz w Hammamecie północnym raczej
          w oddali i brakowało mi tego zgiełku arabskiego miasta

pzdr deoand
          • janan2 Re: Wróciłem z majówki w HRG.Nie powaliło 11.05.08, 16:58

> oczywiście , że to indywidualna sprawa ale ciekawy jestem
            > twojej opinii .. ja akurat byłem dwa razy w hotelach w
            > centrach miast arabskich a raz w Hammamecie północnym raczej
            > w oddali i brakowało mi tego zgiełku arabskiego miasta
            No i tu sobie sam odpowiedziałeś.Osobiście nie lubię przebywać w zaciszu (no
            może poza świątyniami,muzeami czy zabytkami gdzie potrzebna chwila zadumy
            refleksji czy ciszy bez zgiełku)po to gdzieś jadę aby mi dokuczał zgiełk,folklor
            i ten codzienny rozgardiasz.Doskonały sposób na podpatrzenie zwyczajów kultury
            czy zachowań.Taki folklor.Wyjazd w interior gdzie nie ma turystów to znowu ty
            jesteś podglądany i oglądany jako osobliwość i wychodzi trochę
            sztucznie.Zdecydowanie wolę zgiełk i gwar (nocą niekoniecznie) ale ani nie jadę
            się wysypiać ani leżeć bezczynnie plackiem czy oglądać perspektywy i krajobrazy
            przez denko od szklanki(póki można)Czasami wqrwia,ale jaka radocha potem kiedy
            nawet nieprzyjemne zdarzenia wychodzą po pewnym czasie za świetną przygodę.Lubię
            towarzystwo inaczej siedział bym w Białowieży lub Bieszczadach w ciszy i spokoje
            trawiąc cenne minuty z życia,a tak jak tylko moge to wyrywam gdzie się tylko da
            ciągle ciekawy świata.Folkloru i zgiełku też.Pzdr.
            • wp-2007 [...] 11.05.08, 17:08
              • deoand Re: do janan2wp i może innych też 11.05.08, 17:57
                No właśnie cała atrakcja to wyjśc sobie na miasto po
                obiadokolacji , przejsc po ulicy wejść do sklepów albo co
                potargować albo i usiąść w jakieś knajpce zjeśc to raczej
                trudno bo z reguły to każdy objedzony po obiadokolacji /
                bo jeśli w tej raczej niezbyt cenionej na forum Romie /
                dawali tych galaretek serników ciast od janej ciasnej , to w
                lepszych hotelach pewno było tego jeszcze więcej - więc jak tu
                jeszcze coś jeśc ..
                Ale piwo wypić można i posłuchac tego trąbienia - ja się
                do niego przyzwyczaiłem i wręcz siedząc w knajpce czekałem
                aż cos zatrąbi - długo nie musiałem czekać hahahah
                a w pokoju Jak się zamknęło balkon - klima włączona - ona
                chyba bardziej hałasowała to już tego trąbienia nie było
                prawie słychać

pzdr deoand
                • jadokama Re: do janan2wp i może innych też 11.05.08, 19:07
                  deoand napisał:

> No właśnie cała atrakcja to wyjśc sobie na miasto po
                  > obiadokolacji , przejsc po ulicy wejść do sklepów albo co
                  > potargować albo i usiąść w jakieś knajpce zjeśc to raczej
                  > trudno bo z reguły to każdy objedzony po obiadokolacji /

Trafiłeś w samo sedno Deo, raz jedyny raz w Tunezji dałem się "wywieźć w pole"
                  dosłownie i w przenośni,Skanes totalna porażka i "zadupie" co prawda Taxi na
                  miejscu ale to już nie ten klimat co np. Sakkala Le Pacha niby gwar miasta a po
                  przekroczeniu progu hotelu cisza i spokój znamienny dla takich samych hoteli
                  "tylko" kilka metrów lub kilkaset od centrum.:o)
                  • wp-2007 Re: do jadokama 11.05.08, 19:19
                    Daletgo ja wybrałem El Hana Beach w centrum Sosse.Ten arabski gwar
                    to ma jednak swój urok.wp2007
                    • deoand Re: do jadokama 11.05.08, 19:32
                      Do jadokama .. wypróbowałem ten twój przewodnik bardzo fajna
                      i przydatna rzecz ..

jak na razie to 4 -0 na rzecz miasta ale może będą też
                      głosy przeciwne takie że lepsze hotele w oddali .. te w
                      oddali to zdaje się maja więcej gwiazdek i animacje chyba
                      częstsze i lepsze ???

ale w końcu to dla takich jak ja co to do Arabów jadą
                      raz w roku .. trzeba pobyć w tym ichnim hałasie

pzdr deoand
                    • jadokama Re: do Wp 11.05.08, 22:05
                      Wp.:o)))))z El Hana do centrum Souse jest jak z Pruszcza Gdańskiego do Redy
                      !!!Niby rzut beretem........a jednak beret..........musiałby mieć napęd.:O)))))))
    • quinnmallory Re: Do QM 11.05.08, 20:59
      iberia.pl napisała:

> quinnmallory napisał:
      >
      > > PS. Mam 204cm i 135kg, więc mały nie jestem,
      >
      > o matko, ales wyrosl :-))), hmmm a juz myslalam, ze mojego wysokiego
      > kolegi 2,0m nikt nie przebije :-).

Jak ktoś jest grzeczny i nietoksyczny, to ładnie rośnie.
      IQ też mam zbadane i dość wysokie - to tak dla zadania kłamu twierdzeniu, że
      duży do nieba, a głupi jak trzeba. ;))
      Znam jednak setki mądrzejszych od siebie i od niech się uczę cały czas.
      • cop.killer Re: Do QM 11.05.08, 21:05
        quinnmallory napisał:

> Znam jednak setki mądrzejszych od siebie i od niech się uczę cały czas.

Miło że o mnie wspomniałeś, pozdrawiam.

MSPANC
    • konstancja15 Re: Do QM 11.05.08, 21:00
      Taaaaaaak... Giwi śpi albo jeszcze nie wróciła z weekendu...:)
      Jutro ban z rana jak śmietana!:)))
    • iberia.pl do Giwi 11.05.08, 21:06
      domyslam sie,ze Ty wycielas 3/4 tej durnej dyskusji-mam pytnie czemu
      nie wycielas bezsladowo? BO jakos osoba lamiaca nagminnie netykiete
      byla wiadomo osoba a nie jego interlokutorzy.
    • quinnmallory Do Deoand i wp finalizując temat ;) 11.05.08, 21:14
      wp-2007 napisał:

> Cytowalem post twojego kumpla/ tak pisze/ , ktory w tym wątku
      > podpisuje sie nickiem cop.kiler. Swoja drogą to fajnych masz kumpli.
      > Zazdroszcze ci. wp2007

do deo:
      HRG mnie nie powala, ale bardzo lubię tam wracać - coś w sobie ma.
      Lubię tę cepeliadę arabską i taksówkarzy jeżdżących mi po czubkach palców. Lubię
      dobre ALL, choć to nie najważniejsze, ale przyjemne.
      Teraz mam włączone parcie na ciszę, więc Safaga i Marsa El Alam są bardziej na
      topie.
      Nie zmienia to jednak faktu, że I falled in love with Egypt in Hrg.

do wp:
      Masz czego ;) - są fajni.
      Zwłaszcza DoskonaleElokwentnyRezolutnyDiabelnieUzdolnionyCHłopak
      • deoand Re: Do Deoand i wp finalizując temat ;) 11.05.08, 21:24
        No i patrzcie .. przyszła Giwi i koniec takiej
        interesującej dyskusji .. nie ma o czym gadać
        Dzięki Qiunn , że zdążyłeś odpowiedzieć na mój wspaniały post ,
        który też poszedł pod nożyczki ale zachowałem go u siebie
        ponieważ przebywając z cyt " Zwłaszcza
        DoskonaleElokwentnyRezolutnyDiabelnieUzdolnionyCHłopak " człowiek
        łatwo popada w narcyzm a to tak samo jak piszesz " All "
        bardzo przyjemne ..

nic tu pewno w tym temacie nie wymyślimy nowego więc chyba
        dobranoc .. choć troche za wcześnie jednak

pzdr deoand
      • hydromanekin Re: Do Deoand i wp finalizując temat ;) 11.05.08, 21:33
        > Nie zmienia to jednak faktu, że I falled in love with Egypt in Hrg.

W sprawie formalnej: "I FELL in love (...)". Czasownik 'fall' ma
        odmiane nieregularna.

Serdecznosci.
        • quinnmallory Re: Do Deoand i wp finalizując temat ;) 11.05.08, 21:54
          hydromanekin napisała:

> > Nie zmienia to jednak faktu, że I falled in love with Egypt in Hrg.
          >
          > W sprawie formalnej: "I FELL in love (...)". Czasownik 'fall' ma
          > odmiane nieregularna.
          >
          > Serdecznosci.
          >

Walę się w klatę na znak pokory.
          Emocje poniosły, rozum odebrało.
          Dzięki
          PS. Dlatego pisałem, że znam setki od siebie mądrzejszych i lubię się od nich uczyć.
      • janan2 Re: Do Deoand i wp finalizując temat ;) 11.05.08, 22:02

> Zwłaszcza DoskonaleElokwentnyRezolutnyDiabelnieUzdolnionyCHłopak
        Aż tyle kadzidła i pochwał w jednym słowie???.To dosadnie skomplementowany
        temat,już nic nie można dodać.Podziw bierze nad pomysłem tak kulturalnego
        przyłożenia łopatką w piaskownicy że ślad nie zostaje prawie żaden,właściwie nie
        wiadomo czego bachor się drze a i matka jeszcze poprawić może za niepotrzebne
        wszczynanie alarmu.Fajne.A do HRG trzeba jednak wracać.Choćby ze względu na
        fakultety.Wszędzie "blisko" no i ten młyn i soczewka polukrowanych
        hotelowo-plażowych kurortów.Morze i rafa jednak niepowtarzalne.
        • quinnmallory Re: Do Deoand i wp finalizując temat ;) 11.05.08, 22:16
          janan2 napisał:

> > Zwłaszcza DoskonaleElokwentnyRezolutnyDiabelnieUzdolnionyCHłopak
          > Aż tyle kadzidła i pochwał w jednym słowie???.To dosadnie skomplementowany
          > temat,już nic nie można dodać.Podziw bierze nad pomysłem tak kulturalnego
          > przyłożenia łopatką w piaskownicy że ślad nie zostaje prawie żaden,właściwie ni
          > e
          > wiadomo czego bachor się drze a i matka jeszcze poprawić może za niepotrzebne
          > wszczynanie alarmu.Fajne.A do HRG trzeba jednak wracać.Choćby ze względu na
          > fakultety.Wszędzie "blisko" no i ten młyn i soczewka polukrowanych
          > hotelowo-plażowych kurortów.Morze i rafa jednak niepowtarzalne.

;))))) - to do pierwszej części Twojego postu.
          A jeśli chodzi o część drugą - to fakt - Hrg z racji położenia pewnie pozostanie jeszcze przez długi czas punktem startowym.
          Morze urokliwe ze wszechmiar, ale rafy jednak chyba w Sharm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka