kasia_p45 10.06.08, 09:01 Pytanie do osób które tam były.. Czy w pokojach jest jakas lodówka? Pytam ponieważ chce wziać leki ze soba, które powinny stac w lodówce.. Z góry dziękuje za odpowiedz :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wash-in-g-ton Serenity Makadi Heights 10.06.08, 10:45 Straszny leniuszek z Ciebie... Czyżby to wpływ wysokich temperatur?? Kupowałaś wyjazd w biurze i nie pytałaś o lodówke, wiedząc, że będzie Ci potrzebna??(sic!!) Rozumiem, że trzeba o coś zapytać, żeby nick był widoczny na forum... ;))) Ale, żeby było na temat, to proszę uprzejmie...: Total 510 rooms and suites. All rooms are very spacious with comfortable furnishing. Large balcony or terrace with attractive views, satellite TV, international direct dial telephone, mini fridge, in room safe, hairdryer, bathroom with shower, tea and coffee making facilities. Rooms with connecting door and Non smoking rooms are available upon request. To chyba wszystko wyjaśnia: www.serenitymakadi.com/makadi/rooms.html WA Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights 10.06.08, 19:53 Ale tak czy owak wolalabym, zeby odpowiedzial mi ktos kto tam byl...Bo w opisach roznie pisza.. Dzieki i pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wash-in-g-ton Serenity Makadi Heights 11.06.08, 09:09 Wiesz co Kasia.... uwielbiam takie jednostki jak Ty. To wprost niesamowite, jak wiele razy trzeba powtarzać Ci jakiś fakt, żebyś zrozumiała jego znaczenie. Ale skoro Ty powtarzasz w sąsiednim wątku przynajmniej pięciokrotnie, że lecisz w lipcu, ze Scana i masz pokoj DEJM, za który zapłaciłaś prawie 4000/osobę, to widocznie powtarzanie leży w Twojej naturze. Natomiast czytanie ze zrozumieniem, z całą pewnością nie. Nie musisz mnie epatować swoją znajomością angielskiego, nawet z przymrużeniem oka. Wkleiłem Ci opis pokoju ze strony firmowej hotelu (po angielsku), bo w ten sposób wiesz, do kogo możesz mieć ewentualne przyszłe pretensje w razie reklamacji(liczę, że język obcy to dla Ciebie nie problem). I nadal dziwię się,że kupując wyjazd (dobrze zaplanowany bo w first minute), nie pytasz w biurze co znaczy mini bar w pokoju(dodatkowo płatny) i czy tenże mini bar stawia obsługa na stole, czy jednak chowa go do lodówki. "pokoje: Dwuosobowe z ograniczonym widokiem na morze (DEJ) lub dwuosobowe z widokiem na morze (DEJM). Indywidualna klimatyzacja, TV Sat, minibar (z dopłatą), łazienka z prysznicem i WC, suszarka, telefon, sejf (bezpłatnie), czajnik elektryczny wraz z kompletem do gotowania kawy i herbaty. Balkon lub taras. Możliwość zarezerwowania pokoju oszczędnościowego (DAZ)." To cytat ze strony biura, z którym wyjeżdżasz i tekst ten od 7 miesięcy się nie zmienił. Wystarczy przeczytać i zrozumieć. I nie pisz, że oczekujesz odpowiedzi od kogoś, kto już stamtąd wrócił. W sąsiednim wątku już przynajmniej 3 osoby Cię o tym zapewniały, że w pokoju jest lodówka itp(m.in. agga80 i matanzas) W opisach pokoju wszyscy piszą to samo, tylko jak widać niektórzy rozumieją na opak. Pozdrawiam licząc na zrozumienie powyższych zlepków literowych. WA Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights 11.06.08, 20:47 ja tez uwielbiam takie jednostki jak ty :)) hihi Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights 12.06.08, 07:55 wash-in-g-ton napisał: > Wiesz co Kasia.... uwielbiam takie jednostki jak Ty. To wprost > niesamowite, jak wiele razy trzeba powtarzać Ci jakiś fakt, żebyś > zrozumiała jego znaczenie. Ale skoro Ty powtarzasz w sąsiednim wątku > przynajmniej pięciokrotnie, że lecisz w lipcu, ze Scana i masz pokoj > DEJM, za który zapłaciłaś prawie 4000/osobę, to widocznie > powtarzanie leży w Twojej naturze. Natomiast czytanie ze > zrozumieniem, z całą pewnością nie. > Nie musisz mnie epatować swoją znajomością angielskiego, nawet z > przymrużeniem oka. Wkleiłem Ci opis pokoju ze strony firmowej hotelu > (po angielsku), bo w ten sposób wiesz, do kogo możesz mieć > ewentualne przyszłe pretensje w razie reklamacji(liczę, że język > obcy to dla Ciebie nie problem). I nadal dziwię się,że kupując wyjazd > (dobrze zaplanowany bo w first minute), nie pytasz w biurze co > znaczy mini bar w pokoju(dodatkowo płatny) i czy tenże mini bar > stawia obsługa na stole, czy jednak chowa go do lodówki. > > "pokoje: > Dwuosobowe z ograniczonym widokiem na morze (DEJ) lub dwuosobowe z > widokiem na morze (DEJM). Indywidualna klimatyzacja, TV Sat, minibar > (z dopłatą), łazienka z prysznicem i WC, suszarka, telefon, sejf > (bezpłatnie), czajnik elektryczny wraz z kompletem do gotowania kawy > i herbaty. Balkon lub taras. Możliwość zarezerwowania pokoju > oszczędnościowego (DAZ)." > > To cytat ze strony biura, z którym wyjeżdżasz i tekst ten od 7 > miesięcy się nie zmienił. Wystarczy przeczytać i zrozumieć. I nie > pisz, że oczekujesz odpowiedzi od kogoś, kto już stamtąd wrócił. > W sąsiednim wątku już przynajmniej 3 osoby Cię o tym zapewniały, że > w pokoju jest lodówka itp(m.in. agga80 i matanzas) W opisach > pokoju wszyscy piszą to samo, tylko jak widać niektórzy rozumieją na > opak. > Pozdrawiam licząc na zrozumienie powyższych zlepków literowych. > WA Mam osobiste pytanie do ciebie wash-in-g-ton..Czy ty mnie sledzisz na tym forum???..bo odnioslam takie wrazenie.. Wiem, ze jestem upierdliwa i nic na to nie poradze.. Jak juz za cos sie biore to wkladam w to duzo zainteresowania i emocji. Skoro wyjezdzam pierwszy raz do Egiptu to chce wiedziec co i jak, zeby nie spotkaly mnie jakies nieprzewidziane okolicznosci. Zadaje rozne pytania..moze i podobne do siebie i prawie na ten sam temat...Ale co to komu przeszkadza? Forum jest chyba dla wszystkich? Przeciez nie obrazam tu nikogo :)) Musze ci powiedziec, ze bardzo wiele dowiedzialam sie na interesujacy mnie temat wlasnie z tego forum...no i oczywiscie nie tylko bo przegladam rowniez inne strony i opisy na interesujacy mnie w danym momencie temat.. Pytam o szczegoly no bo jestem czasem bardzo drobiazgowa.. W biurach podrozy nie zawsze wszystko wiedza i nie zawsze mowia prawde...wielokrotnie sie o tym przekonalismy.. dlatego po to sa te fora, zeby pytac roznych ludzi o to i o tamto.. Wiadomo przeciez, ze wszystkiego nie mozna brac doslownie bo kazdy ma inne zdanie i nie kazdemy podoba sie to samo..Gusta sa rozne i jest ich tyle ile ludzi na swiecie.. Ale fajnie, ze mozna sobie tu pogadac a przy okazji dowiedziec sie duzo wiecej i poznac fajnych ludzi jak naprzyklad TY A tak na marginesie wcale nie znam angielskiego :P Mam od tego dzieci, ktore biegle posluguja sie tym jezykiem :)) Pozdrawiam serdecznie :)) > Odpowiedz Link Zgłoś
seatac Do Kasi_p45 pytajacej o SMH 12.06.08, 12:02 Zadalas mi "osobiste pytanie" na forum publicznym, a to chyba jednak nie miejsce na tlumaczenie powodow sledzenia kogos...<megarotfl> Co innego gdybys wrzucila to pytanie do skrzynki gazetowej... Ale powaznie: ja uwaznie obserwuje forum i to co na nim jest wypisywane. Tak juz mam i nic na to nie poradze. I nie przeszkadza mi, ze pytasz o rozne rzeczy... "> Zadaje rozne pytania..moze i podobne do siebie i prawie na ten sam temat...Ale co to komu przeszkadza? Forum jest chyba dla wszystkich? Przeciez nie obrazam tu nikogo :))" Chodzi mi o to, ze pytasz kilka razy o to samo, podczas gdy juz sie pojawila odpowiedz na Twoje pytanie. Wiec logiczny zwiazek miedzy iloscia pytan i odpowiedzi zostaje przez Ciebie zaburzony(celowo czy tez nieswiadomie). I oczywiscie forum jest od zadawania pytan, podobnie jak autostrada od jezdzenia, ale wszedzie sa jakies zasady, ktorych nalezaloby choc troche przestrzegac. Konkretnie: kazdego cos interesuje i kazdy chce wiedziec wiecej i lepiej od innych, ale nie kazde pytanie musi byc zadane w oddzielnym watku. Sytuacja, w ktorej na biezacej stronie forum jest 5-8-11 watkow zalozonych przez ta sama osobe(zadajaca pytania o fakty, ktore wczesniej wyjasniane byly wiele razy) swiadczy albo o lenistwie (brak checi skorzystania z wyszukiwarki, badz umiejetnosci jej obslugiwania), albo o braku umiaru, badz tez o egoizmie i egocentryzmie. Sytuacja wyglada tak, ze nie wszyscy leca na wakacje do jednego hotelu i to co dla jednych jest ciekawe, innym utrudnia obserwowanie forum i tematow ich interesujacych. Powyzsze zachowanie powoduje, ze wiekszosc tych co byli i cos juz wiedza, nie ma ochoty kolejny raz opowiadac o tym samym kolejnej osobie. I jednoczesnie forumowymi "guru" zostaja wowczas krzykacze, ktorzy wiedza bo przeciez tam byli.... Dobrze jesli byli przynajmniej na 7+7, choc czesto najwieksi znawcy to Ci, ktorych tygodniowy pobyt skladal sie w 100% z permanentnego picia. Przepraszam za powyzsze moralizatorskie pieprzenie(nie zasluzylas sobie na wszystkie w/w uwagi, ale akurat tak mi sie dzis zebralo) A tak na marginesie, to bywam w tych wszystkich watkach, w ktorych Ty sie pojawiasz pytajac i komentujac, gdyz rowniez dosc zywotnie jestem zainteresowany tym hotelem. Choc z nieco innych od Twoich przyczyn. Pozdrawiam, czekajac na dalsze pytania ... ;))) WA Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - pytanie 12.06.08, 07:34 Mam pytanie z innej beczki... do osob, ktore tam byly.. Czy na terenie osrodka jest kantor. Pytam poniewaz wczoraj przeczytalam wypowiedz, kogos kto tam byl, ze kantoru nie ma.. Wczesniej czytalam w roznych opisach, ze jest.. Wiec prosze o rade.. gdzie wymieniac pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
seatac Bank w SMH 12.06.08, 10:16 Na miejscu masz bank przyjmujacy wszystkie wazniejsze waluty, a takze bankomat.I(to chyba lepsza sytuacja niz w przypadku kantoru ;)) ?? www.serenitymakadi.com/makadi/index-6.html I uprzedzajac nastepne pytanie - bankomat wydaje walute miejscowa, a o wysokosc prowizji zlotowkowej od dokonanej transakcji musisz zapytac w swoim banku. I znow uprzedzajac nastepne pytanie, a widze, ze chcesz je zadac - aktualny kurs przeliczeniowy znajdziesz w linku ponizej: www.xe.com/ Pozdrawiam. T. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Bank w SMH 19.06.08, 18:48 seatac napisał: > Na miejscu masz bank przyjmujacy wszystkie wazniejsze waluty, a > takze bankomat.I(to chyba lepsza sytuacja niz w przypadku > kantoru ;)) ?? > www.serenitymakadi.com/makadi/index-6.html > I uprzedzajac nastepne pytanie - bankomat wydaje walute miejscowa, a > o wysokosc prowizji zlotowkowej od dokonanej transakcji musisz > zapytac w swoim banku. > I znow uprzedzajac nastepne pytanie, a widze, ze chcesz je zadac - > aktualny kurs przeliczeniowy znajdziesz w linku ponizej: > > www.xe.com/ > > Pozdrawiam. > T. Seatac nie rob ze mnie debilki...Wiem, ze bankomat wydaje miejscowa walute... Tak sie sklada, ze pracuje w banku i cos nie cos wiem na ten temat :P A tak poza tym to dzieki za info :))) Odpowiedz Link Zgłoś
fejs2fejs Re: Serenity Makadi Heights - pytanie 12.06.08, 10:58 Myślę, iż ważnym kolejnym pytanie będzie, w jakiej walucie należy płacić: peso dominikańskie, dolar kanadajski czy lira turecka? Chciałbym się też dowiedzieć, nawiązując do tematyki ekonomicznej, czy wykupując fakultet: podróż przez pustynię na quadach, nie opłaca się wziąć własnego kanistra z paliwem.. i czy nie zabrać ze sobą nauszników i wełnianej czapki, ponieważ zimny pęd powietrza może spowodować zapalenie ucha środkowego... a jeśli mimo to zachoruję? gdzie jest najbliższy szpital? czy ubezpieczenie z Polski jest uznawane również na innych kontynentach? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - pytanie 12.06.08, 19:12 Tu akurat sie mylisz :))) Nie obchodzi mnie to :P Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - pytanie 19.06.08, 18:45 Ja zaczynam powoli odliczac czas do mojego wyjazdu do Serenity Makadi..(25 lipca) Moze ktos ma jeszcze jakies dodatkowe informacje..bede wdzieczna :)) Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: Serenity Makadi Heights - pytanie 19.06.08, 18:59 Przypomniał mi sie taki wątek z przed lat... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=49735771&a=49735771 Kasia, przeczytaj w wolnej chwili i wyciągnij wnioski... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - pytanie 19.06.08, 19:06 konstancja15 napisała: > Przypomniał mi sie taki wątek z przed lat... > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=49735771&a=49735771 > Kasia, przeczytaj w wolnej chwili i wyciągnij wnioski... Dzieki bardzo :)) Odpowiedz Link Zgłoś