13.09.08, 21:21
Trwa Ramadan. Muzułmanom teraz śmierdzi z buzi jeszcze bardziej niż na ogół. Fuj.
Obserwuj wątek
    • saruniaaa24 Re: Ramadan 14.09.08, 01:42
      madrzejszysz postow pisac nie umiesz??
      • shakirra1 Re: Ramadan 14.09.08, 11:42
        Muzulmanie dbaja o wiele bardziej o zeby niz przecietny Polak. Radze
        bardziej zwrocic uwage i poczytac statystyki o stanie higieny w
        Polsce, a nie umieszczac tutaj prostackie posty.
        • mojamagna Re: Ramadan 14.09.08, 12:53
          Może i prostackie ale takie są fakty. Pracuję z wieloma muzułmanami i naprawdę
          większości z nich śmierdzi z buzi, zwłaszcza teraz. Nie wiem dlaczego
          twierdzisz, że muzułmanie dbają bardziej od Polaków o zęby, pewnie jesteś gotowa
          stwierdzić, że Arabowie dbają bardziej o higienę jak i o porządek bardziej od
          Polaków, co jest wierutną bzdurą.
          • iguana3-pl Re: Ramadan 14.09.08, 12:56
            Z tego co wiem to muzułmanin ma obowiązek mycia się po każdym puszczeniu
            bąka:-)więc chyba jednak dbaja o higienę, ale Egipcjanie mniej niż Tunezyjczycy
          • shakirra1 Re: Ramadan 14.09.08, 13:03
            A ja mieszkam w tej chwili w HRG i stwierdzam, ze muzulmanie (i nie
            mam na mysli tych bez zebow z zabitych dechami wiosk) bardziej dbaja
            o zeby niz Polacy. Owszem Arabowie dbaja bardziej o wlasna higiene
            od przecietnego Kowalskiego, co do porzadku to akurat nie wkladaj w
            moej usta slow, ktorych nie powiedzialam/napisalam. O porzadek jak
            powszechnie wiadomo - nie dbaja, tak jak Europejczycy. Juz tacy sa.
            Jesli sie komus nie podoba, to niech tam nie jezdzi tylko zapuszcza
            sie na wczasy do Szwajcarii. Tam na pewno jest lad i porzadek.
            Co do higieny Polakow, to powszechnie w Europie jestesmy
            statystycznie uwazani za brudasow i ja sie z tym niestety musze
            zgodzic. Wystarczy wsiasc do autobusu, albo wybrac sie na prowincje
            i zobaczyc ile razy w tygodniu myje sie chlopek malorolny z
            malzonka. Bo ja juz tutaj czuje ten smrod.
            • mojamagna Re: Ramadan 14.09.08, 13:16
              Masz rację,jak się komuś nie podoba to niech nie jeździ. Ale prawdziwy dramat
              polega na tym, że muzułmanie milionami osiedlają się w Europie, zabierając ze
              sobą tak charakterystyczne dla nich tolerancję, szacunek dla kobiet, dbałość o
              higienę i porządek. I tu pojawia się problem. Od tak banalnych jak wielokrotne
              blokowanie ubikacji w pracy na modły po zupełnie poważne jak morderstwa honorowe
              i zamachy samobójcze.
              • shakirra1 Re: Ramadan 14.09.08, 13:52
                Milionami?? Pierwszy raz slysze, zeby to byly miliony. Z mojej
                dotychczasowej wiedzy wynika, ze sa to raczej tysiace:-)
                Europa jest po prostu glupia, szczegolnie panstwa skandynawskie - ze
                na to pozwala. Do tego wlasnie prowadzi paradoksalnie zbyt duza
                tolerancja. Tez nie jestem zwolenniczka masowej emigracji muzulmanow
                do Europy tak bardzo przeciez przez nich opluwanej. Zgadzam sie Toba.
                Jednak np. nie wszyscy muzulmanie to niewyksztalcone brudasy i
                fundamentalisci - jak powszechne uwazamy. W Szwecji np. imigranci z
                Iraku sa lepiej wyksztalceni od samych Szwedow a mimo to bardzo
                dyskryminowani na rynku pracy. Wiec jest to tylko pozorna tolerancja.
                Zamachy samobojcze w Europie to tez WIELKI margines. Wbrew pozorom
                najwiecej takich zamachow wystepuje w krajach muzuzlmanskich i ich
                ofiarami padaja najczesciej muzulmanie.
                Jesli chodzi o historie, to np. wielu muzulmanow podczas I i II
                wojny swiatowej przelewalo krew np. za Francje oraz odbudowywalo ten
                kraj po wojnie. Takie sa fakty.
                • ginusia Re: Ramadan 15.09.08, 17:11
                  A Ty shakkira jak piszesz o Arabach to wynika z tego, ze sa naj we
                  wszystkich dziedzinach. Ktorys musial Ci dobrze zrobic :).
                  Przyjezdzaja setkami tysiecy do Europy, takie kraje ja Belgia,
                  Francja sa juz zawalone tym towarzystwem. W Brukseli jest okolo 800
                  meczetow, nie mowie oczywiscie o tych kolosach jakie buduja u
                  siebie, ale o malutkich umieszczonych w starych brukselskich
                  kamienicach. W niektorych szkolach jest juz ich przewaga, na
                  stolowkach szkolnych likwiduja dania z miesa wieprzowego bo oni tego
                  nie uzywaja. Roi sie od rzezni halal ( jako milosniczki arabstwa
                  wiecie co to jest), paskudnych i smierdzacych snackow i innych
                  podejrzanych herbaciarni do ktorych kobiety nie maja wstepu.
                  Zdziwilybyscie sie gdybyscie zobaczyly waszych romantycznych
                  kochankow w zyciu codziennym. Co do wyksztalcenia to nadaja sie oni
                  wylacznie do prowadzenia wielbladow po plazy i wynajmowania lodek.
                  Sa okropnymi nierobami, kombinuja na wszystkie sposoby i zyja z
                  zasilkow na ktore skladaja sie pracujacy ludzie dlatego tak pchaja
                  sie do Europy. Wyznaja wam milosc tylko po to zebyscie daly troche
                  kasy albo sprowadzily do europy, najpierw do Polski a potem wyjechac
                  na zachod to sa ich marzenia.
                  Rozumiem, ze chcecie sie dowartosciowac, kazda z nas chce, ale jest
                  tysiace innych- bezpieczniejszych i bardziej tworczych - sposobow.
                  • shakirra1 Re: Ramadan 15.09.08, 19:11
                    A Ty shakkira jak piszesz o Arabach to wynika z tego, ze sa naj we
                    > wszystkich dziedzinach. Ktorys musial Ci dobrze zrobic :).

Chyba nie czytasz dokladnie moich postow, bo nie pisze wszedzie
                    pozytywnie o Arabach. Staram sie byc po prostu obiektywna.
                    Czy ktorys musial mi dobrze zrobic - do tego poziomu konwersacji
                    znizala sie nie bede. Bo byli tutaj juz tacy, ktory probowali
                    sprowadzic wszystko do jednego tematu.
                    Dowartosciowywac sie tez nie musze, bo poczucie wartosci od
                    urodzenia mam dosc duze i nie mam powodow do podnoszenia go przez
                    faceta.
                    To ze w Brukseli czy Paryzu jest tylu muzulmanow panstwa Europejskie
                    zawdzieczaja sobie same. Sobie i swojej tolerancji...
                    Swojego romantycznego kochanka - jak to nazwalas - znam w zyciu
                    codziennym, bo jest mozim mezem i zyje z nim w Hurghadzie. On sie do
                    Europy nie spieszy...ani ja.
                  • sowa_55 Re: Ramadan 15.09.08, 22:30
                    ginusia napisała:

> A Ty shakkira jak piszesz o Arabach to wynika z tego, ze sa naj we
                    > wszystkich dziedzinach. Ktorys musial Ci dobrze zrobic :).
                    > Przyjezdzaja setkami tysiecy do Europy, takie kraje ja Belgia,
                    > Francja sa juz zawalone tym towarzystwem. W Brukseli jest okolo
                    800
                    > meczetow, nie mowie oczywiscie o tych kolosach jakie buduja u
                    > siebie, ale o malutkich umieszczonych w starych brukselskich
                    > kamienicach. W niektorych szkolach jest juz ich przewaga, na
                    > stolowkach szkolnych likwiduja dania z miesa wieprzowego bo oni
                    tego
                    > nie uzywaja. Roi sie od rzezni halal ( jako milosniczki arabstwa
                    > wiecie co to jest), paskudnych i smierdzacych snackow i innych
                    > podejrzanych herbaciarni do ktorych kobiety nie maja wstepu.
                    > Zdziwilybyscie sie gdybyscie zobaczyly waszych romantycznych
                    > kochankow w zyciu codziennym. Co do wyksztalcenia to nadaja sie
                    oni
                    > wylacznie do prowadzenia wielbladow po plazy i wynajmowania lodek.
                    > Sa okropnymi nierobami, kombinuja na wszystkie sposoby i zyja z
                    > zasilkow na ktore skladaja sie pracujacy ludzie dlatego tak pchaja
                    > sie do Europy. Wyznaja wam milosc tylko po to zebyscie daly troche
                    > kasy albo sprowadzily do europy, najpierw do Polski a potem
                    wyjechac
                    > na zachod to sa ich marzenia.
                    > Rozumiem, ze chcecie sie dowartosciowac, kazda z nas chce, ale
                    jest
                    > tysiace innych- bezpieczniejszych i bardziej tworczych - sposobow.
                    Tak tak wreszcie ktos napisal prawde mozna by bylo duzo wiecej
                    napisac w tym stylu zeby co poniektorym otworzyc oczy lub zdjac
                    rozowe okulary!!!
                  • d-omi Re: Ramadan 16.09.08, 09:48
                    ginusia, tak się zastanawiam z jakiego kraju Ty klikasz, bo jak
                    mniemam nie z Polski. Ale skoro jesteś taką orędowniczką "każdy do
                    swojego kraju-won", to może Ty też pożegnasz się ze swoim "rajem
                    obiecanym" gdziekolwiek nie jesteś i pokażesz jak cudownie żyć w
                    swojej własnej ojczyźnie. Pamiętaj o jednym: Ty też wyjechałaś w
                    poszukiwaniu lepszego życia (lub rodzice Ci to zafundowali), więc
                    dlaczego odmawiasz innym tego prawa? Przy okazji
                    określenia "nierób", znam całe multum polaków, którzy po
                    odpowiednim "wżenieniu się" siedzą na zasiłkach, chociażby w
                    Niemczech i do tego narzekają jak to się prawo socjalne na
                    niekorzyść zmienia. W każdej nacji zdarzają się RÓŻNI ludzie, więc
                    nie globalizuj, bo to tylko świadczy o Tobie.
                    • ginusia Re: Ramadan 16.09.08, 10:25
                      Pisze z Brukseli gdzie mieszkam i pracuje, trudno byloby mi sie
                      pozegnac poniewaz zostalam wyslana do pracy. Ja absolutnie nie
                      wyjechalam w poszukiwaniu lepszego zycia, w Polsce ZAWSZE bylo mi
                      lepiej. Poza tym nie musialam patrzyc sie na te masy arabstwa
                      przewijajce sie po ulicach. Absolutnie nie polecam nikomu Belgii!!
                      To jest kraj, ktory w ciagu najblizszych lat zamieni sie w bastion
                      arabstwa. Wiec daj sobie dziecinko spokoj ( to jest do d-omi ) z tym
                      pouczajacym mnie tonem bo nie wiem czy wiesz, ze w Polsce - nie
                      tylko w krajach arabskich, hehe - sa ludzie w miare wyksztalceni,
                      ktorzy wysylani sa zagranice.
                      Nie globalizuje, mowie prawde - oni nie potrafia pracowac.
                      Oczywiscie zdarzaja sie wyjatki ale te wyjatki zostaja na miejscu i
                      zyja tam bardzo dobrze - oczywiscie nie pracujac w podrzednych
                      hotelikach dla turystek z Polski i Rosji.
                      • d-omi Re: Ramadan 16.09.08, 13:46
                        To tym bardziej Ci się dziwię, że jeszcze tam siedzisz. Rzuć tą
                        robotę w czorty i znajdź sobie jakieś uczciwe zajęcie na miejscu. W
                        końcu z Twoim wykształceniem nie problem i nie będziesz pracowała
                        dla wstrętnego pracodawcy, który Cię nie szanuje i każe obracać się
                        w paskudnym arabskim środowisku.

Miło mi, że mówisz do mnie "dziecino" od dobrych 30 lat nikt tak do
                        mnie nie powiedział :) Dzięki.
                      • shakirra1 Re: Ramadan 16.09.08, 18:59
                        ginusia napisała:
                        Wiec daj sobie dziecinko spokoj ( to jest do d-omi ) z tym
                        > pouczajacym mnie tonem bo nie wiem czy wiesz, ze w Polsce - nie
                        > tylko w krajach arabskich, hehe - sa ludzie w miare wyksztalceni,
                        > ktorzy wysylani sa zagranice.

Nie wiedzialam, ze ci wyksztalceni ludzie z Polski reprezentuja taki
                        poziom kultury jak Ty. Bo jesli w Brukseli do pracy wysylani sa
                        ludzie, ktorzy pisza "arabstwo" , to zapewne swietnie reprezentuja
                        swoj kraj. Swoja droga sie nie dziwie. Polacy sa znani z chamstwa i
                        mega nietolerancji.

• yaremma Re: Ramadan 16.09.08, 11:55
                  shakirra1 napisała:

> Milionami?? Pierwszy raz slysze, zeby to byly miliony. Z mojej
                  > dotychczasowej wiedzy wynika, ze sa to raczej tysiace:-)

Tylko we Francji jest ich 6 czy 7 mln na 60 mln mieszkancow.
                  Nigdy nie widzialas meczu reprezentacji Francji w pilce noznej?

www.euro2008cup.org/wp-content/uploads/2008/04/france-national-footbal-team-squad-300.jpg

Szacuje się, że w Belgii mieszka około 400 tysięcy muzułmanów, co
                  stanowi blisko 4 procent całkowitej populacji kraju. Podobnie jak i
                  w innych krajach Unii Europejskiej, społeczności muzułmańskie w
                  Belgii są bardzo młode. Prawie 35 procent mieszkańców Belgii
                  pochodzenia tureckiego i marokańskiego, którzy stanowią największe
                  wspólnoty muzułmańskie kraju, mają poniżej 18 lat. Dla porównania
                  warto dodać, że w tym samym wieku jest tylko 18 procent autochtonów.
                  Konsekwencją takiego stanu rzeczy jest to, iż jedna-czwarta
                  Brukselczyków poniżej 20. roku życia pochodzi z rodzin
                  muzułmańskich. Niewielu Belgów było więc zaskoczonych, gdy okazało
                  się, że w regionie Brukseli najczęściej nadawanym imieniem w roku
                  2002 było imię Mohammad (Bousetta 2003:8).
                  www.arabia.pl/content/view/280955/2/
                  • woland6 Re: Ramadan 16.09.08, 19:10
                    Imię Mohammad znalazło się na drugim miejscu na liście najczęściej
                    nadawanych chłopcom imion w ... Pakistanie ? Egipcie ? A może Arabii
                    Saudyjskiej ? Nie w Wielkiej Brytanii !

Imię to otrzymało w zeszłym roku 5 991 noworodków, na drugim
                    miejscu znalazł się tradycyjny Jack (6928), potem Thomas (5921),
                    Joshua i Olivier. Zdaniem dziennika "The Times" za rok to Mohammad
                    będzie najpopularniejszy.

Najpopularniejszym imieniem dla muzułmańskiej dziewczynki była
                    oczywiście Aisza, znalazła się ona jednak dopiero na 110 miejscu na
                    liście najczęściej nadawanych imion.

Warto zauważyć, że muzułmanie stanowią obecnie tylko (?) 3 %
                    brytyjskiego społeczeństwa (tj. 1,5 mln ludzi). Jednak przyrost
                    wśród nich jest trzy krotnie wyższy niż w innych grupach. Cytowani
                    przez "The Times" eksperci wyjaśnili popularność "Muhammada" tym, że
                    coraz więcej młodych muzułmanów zakłada rodziny i che nazywać sowich
                    synów na cześć "proroka".

No cóż, jak widać islamizacja Wielkiej Brytanii nabiera coraz
                    większego tempa, zresztą nie tylko, sprawdźcie sobie listę
                    najpopularniejszych imion w Holandii, Belgii, Francji ... to samo
                    zobaczycie.

Jak tak dalej pójdzie to zachodnie europejczyk przyszłości ...
                    będzie miał na imię Mohammad lub Abdullah a europejka Aisza ... nie
                    będzie tam Kościołów (swego czasu Pandada, na moim blogu z radością
                    ogłosił, że w jego mieście mają zburzyć Kościół i zbudować dom
                    starców). Będą za to Meczety, szkoły koraniczne ... będzie
                    wyczekiwane od dawna przez lewactwo państwo wyznaniowe (islamskie).

PS. Imię Mohammad można zapisywać jak podał "The Times" na 14
                    różnych sposobów.

• anyhoo44 Re: Ramadan 14.09.08, 20:49
                boshe, co ci muzlumanie ci zrobili ze takie bzdety zasciankowe wypisujesz..?:/
                • anyhoo44 Re: Ramadan 14.09.08, 20:50
                  bzdety odnosza sie oczywiscie do tego co pisze mojamagna.
                  • mojamagna Re: Ramadan 16.09.08, 00:53
                    Spotykasz muzułmanów na co dzień? Rozkoszowałaś się kiedyś współpracą z tymi wspaniałymi, tolerancyjnymi, oraz pracowitymi ludźmi? Dyskutowałaś kiedyś z ludźmi, którzy twierdzą, że brytyjska książeczka "Świnki Trzy" jest dla nich obraźliwa? Znajdujesz wspólny język z ludźmi, którzy twierdzą, że zamachy w Londynie, Nowym Jorku, Madrycie były usprawiedliwione? Czy raczej twoja wiedza o nich bazuje na pobytach w miejscowościach turystycznych, mających niewiele wspólnego z prawdziwym światem muzułmańskim? Pewnie zaraz napiszesz, że nie wszyscy tacy są. Oczywiście, że nie wszyscy, ale umiarkowanych jest tak naprawdę mniejszość. Większość jest tak głęboko fundamentalistyczna, że Rodzina Radia Maryja to w porównaniu do nich libertyni. I niestety są oni zagrożeniem dla naszej cywilizacji, gdyż są niereformowalni, oraz niezdolni do asymilacji. Jeżeli masz możliwość, to porozmawiaj z kimś z Wielkiej Brytanii, Francji, Holandii, Belgii albo Danii o prawdziwym obliczu islamu w Europie, gdyż pobyt w Hurghadzie to trochę za mało aby mieć pełen obraz sytuacji.
                    • d-omi Re: Ramadan 16.09.08, 09:56
                      1. spotykam
                      2. "rozkoszowałam"
                      3. dyskutowałam

Poanadto potrafię znaleźć wspólny język z wieloma ludźmi.

Do tego chciałam dorzucić, że jak dobrze poszukasz napewno
                      znajdziesz forum dotyczące: przeciwdziałaniu terroryzmowi,
                      terroryzmowi samemu w sobie, anty-arabskie, anty-muzułmańskie,
                      radykalnych miłośników Radia Maryja... ect. To dotyczy facetów z
                      Egiptu jak nie zauważyłaś i służy w wiekszości do plotek na dany
                      temat. Więc jeśli naprawdę ktoś z tu obecnych zachce okrutnie
                      posłuchać o:

> Większość jest tak głęboko fundamentalistyczna, że Rodzina Radia
                      Maryja to w po
                      > równaniu do nich libertyni. I niestety są oni zagrożeniem dla
                      naszej cywilizacj
                      > i, gdyż są niereformowalni, oraz niezdolni do asymilacji. Jeżeli
                      masz możliwość
                      > , to porozmawiaj z kimś z Wielkiej Brytanii, Francji, Holandii,
                      Belgii albo Dan
                      > ii o prawdziwym obliczu islamu w Europie, gdyż pobyt w Hurghadzie
                      to trochę za
                      > mało aby mieć pełen obraz sytuacji.

to znajdzie odpowiednie forum, na którym zapewne się wypowiesz :)
                      Pozdrawiam.
                      • anyhoo44 Re: Ramadan 16.09.08, 19:39
                        zgadzam sie z d-omi. ja na co dzien stycznosci z muzlumanami nie mam ale
                        rozmawialam z wieloma, nie tylko z Egiptu, poza miejscowosciami turystycznymi.
                        poza tym jesli podejdzie sie do kazdego czlowieka z odrobina dobrego nastawienia
                        to moze sie okazac ze zobaczymy ich w innym, pozytywnym swietle. sprobuj, mniej
                        sie moze bedziesz denerwowac;) a w hurgadzie nie bylam, ale kto wie, moze
                        kiedys..;)
            • sowa_55 Re: Ramadan 18.01.09, 10:32
              shakirra1 napisała:

> Co do higieny Polakow, to powszechnie w Europie jestesmy
              > statystycznie uwazani za brudasow i ja sie z tym niestety musze
              > zgodzic. Wystarczy wsiasc do autobusu, albo wybrac sie na
              prowincje
              > i zobaczyc ile razy w tygodniu myje sie chlopek malorolny z
              > malzonka. Bo ja juz tutaj czuje ten smrod.

Dziewczyny napiszcie co o tym myslicie, bo ja uwazam ze o swoim
              narodzie w ktorym sie ma cala rodzine w ktorym sie wyroslo,
              wychowylo i wyksztalcilo nie pisze sie takich ogolnych stwierdzen,
              gdyz zaden "ptak nie sra do swojego gniazda" wiec jak moga to robic
              ludzie wyksztalceni???
              A poza tym mysle ze juz kazda z was jechala busem w Egipcie jak w
              nim "pachnialo na Chanel" raz tylko jechalam i nigdy wiecej wole
              jechac taxowka lub isc pieszo.
              W kazdym kraju sa zle i dobre strony ale nie nalezy tego uogolniac
              ze "jestesmy najwiekszymi brudasami w Europie"
              • mariapolo Re: Ramadan 18.01.09, 11:29
                sowa 55 poszukaj sobie wczesniejszych postow shakiry ona tam pisala ze pochodzi
                z mieszanego malzenstwa wiec stwierdzenie ze jak napisalas ,,ptak nie sra sie do
                swojego gniazda,, jest w tym przypadku mocno nietrafione bo najpierw trzeba
                wiedziec na 100% jakie to gniazdo i czy napewno Polskie. Co do czytastosci
                Arabow to hmmmm szkoda sie wypowiadac naprawde wystarczy popatrzec na czystosc
                ulic i miast np Egipskich. Z tym ze ja zauwazylam ze to jest poprostu kwestia
                wychowania w danej kulturze oni poprostu ,,niezauwazaja,, brudu smieci oraz tego
                ze maja brudne ubranka. Sama bedac w Hurghadzie dzie czystosc na ulicach i tak
                jest zdecydowanie wieksza niz np w Luksorze Asulanie czy Qlenie w tych miestach
                bylam wiec moge o nich pisac a Egipcjanie chyba ze wzgledu na turystow ubieraja
                sie schludniej i czysto pytalam sie pare razy zarowno panow z obslugi hotelowej
                jak i pozananych Arabow czy nie przeszkadzaja im te chaldy smieci i zawsze
                dostawalm odpowiedz ktore? i nawet jak pokazywalam palcem to oni tego poprostu
                ,,niezauwazali,, widocznie dla nich chalda odpadkow to skladowa danej ulicy czy
                posesji. Inna ciekawostka bylo to gdy dopytywalam sie miejscowych Egipcjan jak
                mozliwe jest to ze funkcjonuje w blokach w ktorych mieszkaja Egipcjanie brak
                czynszow. Kto sprzata klatki schodowe i wywozi smieci z osiedla? odpowiedz jaka
                dostalam byla taka ze klatek nikt nie sprzata a smieci sie wynosi przed blok
                gdzie leza miesiacami az gdzies przed Ramadanem sprzatnie to na koszt miasta
                jakas miejska firma.
                • ka_ja1 Re: Ramadan 18.01.09, 11:56
                  Tak zgadzam się! ale jest to kraj trzeciego świata wiec tam wiele
                  uchodzi( niejednokrotnie do gara nie maja co wsadzić to wiadomo że
                  mydło to luksus a i z wodą pewnie problemy na wsiach) Jednak my
                  Polacy tacy europejscy i na topie środków czystości do wyboru do
                  koloru a z czystością tez na bakier niestety i Shakira1 ma racje
                  wystarczy wsiąść do autobusu szczególnie w lecie............nos
                  urywa. Niestety Polacy do czyścioszków nie należą!
                  • sowa_55 Re: Ramadan 18.01.09, 12:01
                    Ka_ja no niestety sa tacy i tacy w kazdym kraju nie tylko w Polsce
                    ale to nie powod zeby nas nazywac brudasami!!!
                • sowa_55 Re: Ramadan 18.01.09, 11:58
                  mariapolo napisała:

> sowa 55 poszukaj sobie wczesniejszych postow shakiry ona tam
                  pisala ze pochodzi
                  > z mieszanego malzenstwa wiec stwierdzenie ze jak napisalas ,,ptak
                  nie sra sie d
                  > o
                  > swojego gniazda,, jest w tym przypadku mocno nietrafione bo
                  najpierw trzeba
                  > wiedziec na 100% jakie to gniazdo i czy napewno Polskie.
                  Dlatego to napisalam gdyz z jej watkow wiem ze jest rodowita
                  Warszawianka z mieszanego malzenstwa,tak pisala ale czy to prawda????
                  • enjotka Re: Ramadan 18.01.09, 13:11
                    Sowa, a ja mam wrażenie, że szukasz zaczepki z Shakirra :]
                    • sowa_55 Re: Ramadan 18.01.09, 14:39
                      Nie szukam z nikim zaczepki tylko nie lubie sciemniania i klamstwa!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka