Dodaj do ulubionych

triada na skraju katastrofy

IP: 213.212.199.* 23.10.03, 21:58
Uwaga na triade. juz kilka hoteli odmowilo jej kredytowania i turysci
przenoszeni sa z hotelu do hotelu. niektorym skrocono pobyt o 2 dni(
oczywiscie uzasadnienie bylo inne ) my jeszcze jestesmy w egipcie i
informacje posiadamy od dyrektora jednego z hoteli. oby nie bylo jak z big
blue!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: triada na skraju katastrofy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 07:35
      a co wiesz o eximie, też pada? A orange chyba też? Neckerman na skraju
      bankructwa!
      Nie rób niepotrzebnie zamieszania, jeżeli nie jesteś pewien, nie pisz tak, bo
      to może naprawdę niektórych przestraszyć !
    • gronka Re: triada na skraju katastrofy 24.10.03, 14:58
      Co masz na myśli, pisząc, że "niektórym skrócono pobyt o 2 dni..." Odesłali
      ich wcześniej do Polski??? Czy masz na myśli, te rzekome przeprowadzki, które
      zabrały ich cenny czas????? A ma się rozumieć, że TY jesteś jednym, z tych
      szczęśliwców, którym pobytu nie skrócono. Coż za szczęściarz z Ciebie,
      naprawdę!!! I dziwi mnie to, że zamiast zachwycać się pięknem tamtejszej
      historii i cieszyć ciepłym klimatem (bo u nas niestety, gdzie niegdzie spadł
      właśnie śnieg) to tracisz czas na wędrówkę po hotelach, by usłyszeć jakieś
      plotki i zrobić z tego niesłychanie tanią sensację!
      • Gość: z Egiptu Re: triada na skraju katastrofy IP: 213.212.199.* 26.10.03, 00:22
        Losowo wybrano 20 osob, ktore musialy wrocic wczesniej do Polski o 2 dni. Wsrod
        tych osob byli ci, ktorzy przyjechali zaledwie na 7 dni i odliczajac podroz
        spedzili w Egipcie 4 dni(bez zadnej rekompensaty). Nie chce nikogo straszyc,
        ale sami korzystalismy z forum przed wyjazdem do egiptu i chcemy pomoc
        pzrzyszlym turystom. Nie chcemy aby komukolwiek zdarzylo sie to co nam ( nas
        tez przeniesiono bez ostrzezenia do innego hotelu w trakcie pobytu z **** do
        ***).
        • Gość: deo Re: triada na skraju katastrofy IP: *.wss.zgierz.pl / *.rubikon.zgierz.pl 26.10.03, 11:17
          Uprzejmie proszę by traktowac każdy głos ostrzegajacy przed ewentualnymi
          kłopotami biura podróży z całą uwagą . Ich plajta odbija sie na Bogu ducha
          winnych turystach .Przecież Big Blu też padł nagle . Warto by wypowiedzieli się
          inni wracający z Egiptu uczestnicy wycieczek z Triadą jakie oni odnieśli
          wrażenia . Wtedy łatwiej będzie można się zorientować czy to tylko fatalny
          przypadek , który zdarzyl sie naszemu turyście czy coś w tym jest
          poważniejszego. A byłaby duża szkoda gdyby Triada upadła bo stracilibyśmy
          możliwość najtańszego zwiedzenia Egiptu w systemie 7 +7 z którego jestem bardzo
          zadowolony i polecałem go znajomym. Jednak w tej sytuacji pojawiają się już
          pewne znaki zapytania.Wybór należy do zainteresowanych.
          Ja w każdym bądź razie daleki jestem od hasła "Triada albo śmierć "tak jak nasz
          rząd " Nicea albo śmierć " . Kto chce niech ginie za Triadę lub Niceę
          a rozsądnym turystom pozostanie wybrać się w inne zakątki Globu z aktualnie
          działajacymi biurami podróży
          • pc_maniac Re: triada na skraju katastrofy 26.10.03, 11:40
            Gość portalu: deo napisał(a):

> Uprzejmie proszę by traktowac każdy głos ostrzegajacy przed ewentualnymi
            > kłopotami biura podróży z całą uwagą . Ich plajta odbija sie na Bogu ducha
            > winnych turystach .

Powiem coś od siebie.
            Po pierwsze to jest forum anonimowe, gdzie każdy dowcipniś może wypisywać co
            mu ślina na język rzyniesie i informacje o bankrutujących biurach zdarzają się
            na tym forum z zastraszającą częstotliwością.
            Gdyby każde biuro, którego plajtę na tym forum ogłaszano miało splajtować, to
            do dzisiaj musiałyby zbankrutować po kilkanaście razy.

> Przecież Big Blu też padł nagle.

I tu się z Tobą całkowicie nie zgadzam. Nagle to zbankrutował, ale padał już
            od jakiegoś czasu, co pozwoliłem sobie na 2 tygodnie przed jego upadkiem
            zauważyć na tym forum. Ożnaki były bardzo oczywiste. Biuro już jakiś czas
            przed upadkiem miało problemy z odwożeniem turystów do kraju i niektórym
            przedłużali wakacje o kilka dni, do czasu załatwienia samolotu. Był to
            ewidentny przykład, że coś złego się dzieje.

> Warto by wypowiedzieli się
            > inni wracający z Egiptu uczestnicy wycieczek z Triadą jakie oni odnieśli
            > wrażenia . Wtedy łatwiej będzie można się zorientować czy to tylko fatalny
            > przypadek, który zdarzyl sie naszemu turyście czy coś w tym jest
            > poważniejszego. A byłaby duża szkoda gdyby Triada upadła bo stracilibyśmy
            > możliwość najtańszego zwiedzenia Egiptu w systemie 7 +7 z którego jestem
            bardzo
            >
            > zadowolony i polecałem go znajomym.

No nie powiedziałbym, że jest to najtańszy sposób (dolicz te 96$ płaconych na
            miejscu i wyjdzie Ci suma taka sama jak w Alfa).
            Ale z punktu widzenia turystów im mniej biur tym wyższe ceny i większy monopol
            tych co pozostają na rynku.

> Jednak w tej sytuacji pojawiają się już
            > pewne znaki zapytania.Wybór należy do zainteresowanych.
            > Ja w każdym bądź razie daleki jestem od hasła "Triada albo śmierć "tak jak
            nasz
            >
            > rząd " Nicea albo śmierć " . Kto chce niech ginie za Triadę lub Niceę
            > a rozsądnym turystom pozostanie wybrać się w inne zakątki Globu z aktualnie
            > działajacymi biurami podróży

A teraz coś o Triadzie.
            Tak się składa, że teren działania Triady to również strefa Euro. Więc w
            sytuacji tak dużych wachnięć Euro wobec złotówki może faktycznie odbić się
            niekorzystnie na kondycji firmy. Zaś główny rynek Alfa Star to strefa
            dolarowa, więc w obecnych warunkach na kursie dolara Alfa jeszcze troszeczkę
            zyskała.
            • Gość: deo Re: triada na skraju katastrofy IP: *.wss.zgierz.pl / *.rubikon.zgierz.pl 26.10.03, 14:55
              do pc maniaka
              Tu Cię znalazłem
              Kiedyś wezwałem Ciebie do tablicy w sprawie zestawienia kosztów wycieczek do
              egiptu w różnych biurach podróży i co za to mamy.Wtedy nie doczekałem sie
              odpowiedzi / a może przeoczyłem ? / Ponawiam więc to wyzwanie akurat do Ciebie
              bo po prostu dużo piszesz syntetycznych opinii na tym Forum ale niech sie nikt
              nie obrazi pomoc każdego kto podzieliłby sie swoimi uwagami o cenach różnych
              biur podróży byłaby nieoceniona .
              Chodzi mi o to by zrobic zestawienie cen każdego biura jego oferty wycieczkowej
              czyli co można zwiedzić i jakim kosztem / łącznie z wycieczkami fakultatywnymi /
              Tyczy to realnych kosztów a nie tych podawanych w katalogach .
              takie zestawienie /jak myślę / byłoby nieodzowne dla tych którzy teraz
              wybierają się do Egiptu by przede wszystkim zwiedzić ten kraj o 4000 letniej
              historii a przy okazji odpocząć .
              Opalać się można w solarium a do Egiptu nie jeżdzi się a raczej leci co roku ,
              więc warto mieć wiedzę jakie biuro najkorzystniej wybrać !!!!
              Triada 7 + 7 kosztowala w lipcu 1900 pln pobyt- hotel 4 gwiazdkowy a w trakcie
              objazdu 3 gwiazdkowe . Obecnie jednak co mnie dziwi ceny wzrosły i 3 gwiazdkowy
              hotel pobytowy to już 1979pln a 4 gwiazdkowy 2339 pln
              objazd sklada się z Assuanu luksoru ,Doliny królów Świątyni Hatchepsut
              DandaryBeni Hassan, Tell El Amarna , Minii / miasto blisko Kairu / i oczywiście
              Kair tem objazd trwa 7 dni
              Teraz koszty dodatkowe oprocz tych juz zapłaconych
              97 $ zbieranych przez pilota za wstępy / tutaj byli tacy co chcieli płacić
              sami za wstepy i niektórym to się udało po wielkich awanturach / ale większość
              jednak płaci - dalej chyba 35$ za Abu Simbell potem po 12 $ za 2 wycieczki
              fakultatywne w Kairze tj Kair nocą i Meczet Alabastrowy Tyle objazd
              Wycieczki w Hurghadzie najtańsze w egipskich biurach podróży - ja za Safari w
              Triadzie płaciłem chyba 25 $ / niestety wtedy nie czytałem Forum ./ Jest
              jeszcze nurkowanie na rafach ale tam nie byłem / pewno też koło 20 $.
              Reasumując żeby zobaczyć Egipt i jeszcze nieco odpocząć to do ceny płaconej w
              Kraju trzeba doliczyć jeszcze te 160 - 180 $ USA.
              uwaga studenci z międzynarodową legitymacją placą za objazd chyba tyko ok 60 $
              a nie 97 $- nie chcą honorować legitymacji szkolnej !!!!!
              Do tego oczywiście koszty pamiątek , piwa ok 1$ napiwków itp ale to nie za dużo
              1 dolar Usa = ok 6 funtów egipskich a ceny w Egipcie nie są zbyt duże .
              Tak więc z Triadą za to co z grubsza opisałem trzeba zapłacić cena w kraju =
              180 $. I jeszcze 40 funtów egipskich czyli ok 7 $ za Mumie w Muzeum Kairskim.
              Nie bedę umierał za TRIADĘ !!!!!
              A jakie są koszty i za co w innych biurach podróży .???
              Warto porównać oczywiście moje wyliczenie może być już nieco niedokładne bo
              tyczy to lipca i mogłem o czymś zapomnieć - chyba jednak za wiele sie nie
              zmieniło
              Pozdrawiam pc_maniaka i innych forumowiczów , a tych którzy dopiero teraz
              wybierają się do Egiptu zachęcam by zobaczyli ten piękny kraj , niestety piękny
              swoją historią a z terażniejszością to już bywa gorzej ale ten kontrast też
              warto zobaczyć na własne oczy
              WIT

• pc_maniac Re: triada na skraju katastrofy 26.10.03, 17:15
                Wit.
                Takie zestawienia w Egipcie po prostu nie mają sensu. Jeśli chodzi oczywiście
                o wycieczki wykupywane na miejscu. Bo jeden kupi Kair za tyla, a drugi będzie
                miał lepszy dar przekonywania i wytarguje ileśtam.

Co do biur podróży, to (pewnie czytałeś mój wątek: "Triada 7+7 to nie to" czy
                jakiś podobny tytuł) chyba moim wątkiem się zasugerowałeś. Owszem broniłem tam
                zdania, że wycieczka Alfy jest korzystniejsza z finansowego punktu widzenia.
                Tyle, że dałem się jednak w pewnej chwili przekonać, że ciężko je jednak
                porównywać ze względu na różnice w programie wycieczki (choćby Dendera).
                Potrafię walczyć o swoje racje, ale potrafię też przyznać, że czasem się mylę.
                Postaram się jutro zrobić opis programu oraz cenę wycieczki na której byłem i
                zamieszczę to. Dopiszę również dodatkowe wycieczki, które kupowaliśmy w
                miejscowych biurach z ich cenami.
                Może to kogoś zainteresuje :o/
        • Gość: gronka Re: triada na skraju katastrofy IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 13:39
          Tak czytam te wypowiedzi i nie bardzo rozumiem o co Wam ludzie chodzi. Mam
          dosyć liczne grono znajomych, którzy korzystali z oferty Triady w ostatnim
          czasie. Byli również moi rodzice na tej imprezie. I tak też się składa, że w
          zeszły piątek kilku moich znajomych wróciło z 2 tygodniowego wypadu 7+7 i są
          zauroczeni, zdowoleni i o wszystkim wypowiadają się w samych superlatywach. A
          zjeździli już kawał świata i mają porównanie jeśli chodzi o organizację i
          przebieg zwłaszcza tego tygodnia w objeździe. Nie mogli się doczepić
          absolutnie do żadnego szczegółu, bo organizacja pod każdym względem była
          dopięta na tip - top!!! Malkontenci zawsze i wszędzie się znajdą i robią
          awantury bo trzeba zapłacić pilotowi 92 USD za wstępy do zwiedzanych obiektów,
          konwój, ochronę, bakszysz, przeprawy łodziami, minibusami itp. Jednego tylko
          nie zrozumię w mentalności ludzkiej, dlaczego awanturują się z pilotem i
          żądają jakichś dowodów, że bilet kosztował mniej, czy więcej, skoro wykupując
          wycieczkę w biurze i zapoznając się z ofertą jest wyraźnie zaznaczone w
          uwagach, że taką sumę należy dodatkowo pokryć na wstępie. I żadna z osób
          zawierających umowę nie wnosi żadnego sprzeciwu, co do wysokości tej kwoty.
          Więc dlaczego u diabła robią wielkie halo, gdy trzeba w/w kwotę
          uregulować?????? Przecież skoro człowiek wykłada sumę powiedzmy 2 tysięcy za
          uczestnictwo w imprezie to jest chyba przygotowany na to, że do tego dochodzą
          dodatkowe koszty z tym związane. Mnie osobiście byłoby wstyd upominać się o
          dowody, które miałyby poświadczyć o dokładnej kwocie jaka wyniosła za te
          wszystkie wstępy.
          I druga sprawa o jakiej katastrofie Wy tu mówicie?????? Skoro w tym roku
          Triada wspięła się na szczyt w rankigu biur, które odnotowało wzrost liczby
          jadących z nimi turystów. I teraz ni stąd ni zowąd miałoby tak po prostu
          ogłosić upadłość???????? Oni z pewnością w tym sezonie letnim odnotowali taki
          przychód, że wystarczy im do otwarcia sprzedaży następnego sezonu letniego. I
          żadne wzrosty euro, czy spadki dolara lub odwrotnie nie będą w stanie przerwać
          im tej dobrej passy.
          Więcej optymizmu ludzie, naprawdę !!!!!!
          Pozdrawiam
          PS. A tak na marginesie, pytanie do Turysty z Egiptu. Jakimi liniami wrócili
          do Polski turyści, którym skrócono te owe 2 dni pobytu???? Przecież czartery
          latają co tydzień, tego samego dnia. Dopłacili im za powrót do czarteru innymi
          liniami czy dołączyli ich do innego biura????????????? Orientując się trochę w
          zasadach obowiązujących w turystyce jest to conajmniej dziwne postępowanie. Bo
          kto niby miałby na tym zyskać? Na pewno nie biuro.
    • 2castro Właśnie cała TRIADA leci do Egiptu 29.10.03, 13:18
      Szanowny turysto z Egiptu, skoro tam jesteś to zapewne wiesz ,że cała firma
      tj . wszyscy pracownicy Triady lecą do Egiptu za tydzień na wyjazd integracyjny
      na trzy dni .Skoro jest tam tak żle to pewnie uciekają z Twoimi i naszymi
      pieniedzmi.Tylko po co do licha cięzkiego kupili teraz 5 nowych autokarów które
      prezentowali na targach turystycznych w Poznaniu.Po co budują swoją siedzibę na
      Nowogrodzkiej?Całkiem nieżle jak na bankruta.A hotelarze też chyba szurnięci
      skoro przyjmują cała firme-dłużników w swoich hotelach .
      A może Cię tam poprostu nie i nigdy nie było?
      bez odzewu-szkoda gadać
      Beata
    • Gość: wojtek Re: triada na skraju katastrofy IP: *.acn.pl 03.11.03, 21:52
      słaby standard oferują a na egipt wcale dobrych cen nie mają
      • Gość: jaś Re: triada na skraju katastrofy IP: 212.160.106.* 04.11.03, 10:46
        sprzedają głównie Sheratona i Hiltona,tak to prawda to słabe hotele
    • Gość: zosia Re: triada na skraju katastrofy IP: 212.76.52.* 06.11.03, 13:24
      No to co nowego wymysliliscie?? Bo chcialabym wybrac sie w tym miesiacu jeszcze
      z Triady do Sheratona.
      Swoja droga, czasami zdarza sie Triadzie, ze ludzie lataja samolotami
      rejsowymi. 2 lata temu lecialam do Tunezji Lufthansa, bo zabraklo miejsc w
      czarterze. Na dodatek przedluzono mi pobyt o jeden dzien, bo nie bylo biletu w
      rejsowym locie na dany dzien.
      A tak w ogole to jedyne na czym mi zalezy to dotrzec do Sheratona. Czy jakies
      inne biuro ma to w ofercie, poza biurami, ktore w regulaminie maja informacje,
      ze moga Cie przeniesc do innego obiektu tej samej kategorii. Ja chce do tego
      konkretnie hotelu i nic innego mnie nie iteresuje.

Zosia
      • Gość: PS Re: triada na skraju katastrofy IP: 217.96.79.* 06.11.03, 14:17
        Gość portalu: zosia napisał(a):

> A tak w ogole to jedyne na czym mi zalezy to dotrzec do Sheratona. Czy jakies
        > inne biuro ma to w ofercie, poza biurami, ktore w regulaminie maja informacje,
        > ze moga Cie przeniesc do innego obiektu tej samej kategorii. Ja chce do tego
        > konkretnie hotelu i nic innego mnie nie iteresuje.

Jesteś pewna, że Triada nie zmienia hoteli?
      • Gość: PS Re: triada na skraju katastrofy IP: 217.96.79.* 06.11.03, 14:23
        Zanim pojedziesz, polecam przeczytanie:

www.triada.pl/warunki.html
        Gdyby jednak nie chciało Ci się czytać tego gąszczu, zerknij na punkty 12 i 17
        rozdziału V.
        Pzdr.
        • Gość: zosia Re: triada na skraju katastrofy IP: *.acn.waw.pl 06.11.03, 18:23
          Wiem, ze zmieniaja hotele ale chyba nie az tak czesto jak inne biura. Wlasciwie
          to nie powinnam z nimi pojechac po wycieczce do Tunezji, kiedy to poinformowano
          mnie na wstepie ze nie bede mieszkac w hotelu, ktory mi sprzedaja bo jest
          zamkniety na zime i bede mieszkac w innym hotelu a potem jak przyjechalam
          okazalo sie, ze jednak bede mieszkac w tym wykupionym. Bylam jednym z
          pierwszych gosci po otwarciu po zimie, w basenie nie bylo nawet wody, lezaki
          lezaly poskladane gdzies z boku itp.
          Jedyna nadzieja, ze poniewaz wybieram jedynke, ktora jest specjalnie
          rezerwowana to nie beda mieli za bardzo mozliwosci zmiany hotelu.
          Wakacje to jednak najlepiej wygladaja w folderze albo na zdjeciach.

Zosia.
    • sss30 Re: triada na skraju katastrofy 06.11.03, 16:14
      byłem na 7+7.Objazd bardzo dobry.Zasługa pilota p.Marcina.Pobyt dobry.Nie było
      żadnych większych problemów.W powietrzu nie czułem problemów finansowych TRIADY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka