barbi1982 24.11.08, 11:20 Wylatujemy pojutrze, był ktoś ostatnio w tym hotelu? Wiadomo, że nie zmienię teraz ale może jakieś porady odnośnie pokoi lub inne...Nie muszę chyba dododawać że będę wdzięczna:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dotadota Re: El Faarana...Sharm 24.11.08, 11:49 Wróciłam z Farany w zeszłym tygodniu, w czym konkretnie mogę pomóc? Pokoje w zależności od tego, czy woli się być bliżej plaży czy bliżej morza - bliżej morza numeracja 200 w górę - super, 800 - przy recepcji i głównej restauracji. Jakby nie pasował, można zawsze zmienić, nam się na parterze nie podobało, zmieniliśmy na przyjemny ze sporym balkonem. Zamiana oczywiście przy pomocy $. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowo3 Re: El Faarana...Sharm 24.11.08, 11:52 Ile się daje $? Żeby nie za mało i nie za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
dotadota Re: El Faarana...Sharm 24.11.08, 12:21 Dałam 10, zadowoleni byli bardzo. W ogóle bardzo miła obsługa, zadowolona z tego hotelu jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1982 Re: El Faarana...Sharm 24.11.08, 12:25 Czy woda w basenie była już podgrzewana? Czy to prawda że łazienki tragiczne(ostatnio wyczytałam, ktoś pisał o grzybach więc nie ukrywam że się zmartwiłam bo jadę z dziećmi) Wiedziałam że hotel do nowych nie należy ale jest aż tak źle? Odpowiedz Link Zgłoś
dotadota Re: El Faarana...Sharm 24.11.08, 14:20 Woda w basenie nie była podgrzewana (nie wiem nawet czy i który z basenów jest podgrzewany) ale specjalnie zimna też nie była, choć w morzu zdecydowanie cieplejsza. Pokój miałam stary, 811, ale nie było żadnego grzyba! Zresztą jak napisałam, poszłam do recepcji i poprosiłam o zmianę pokoju, dostałam za te 10 $ kilka do wyboru, miałam sobie wybrać i powiedzieć po prostu który biorę, żaden kłopot! Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1982 Re: El Faarana...Sharm 24.11.08, 14:33 No to dupa jasna bo na ten basen liczyliśmy (o dzieci chodzi).W każdym prospekcie napisane jest że El faarana(in. Club faarana) ma najmniejszy basen podgrzewany:( Co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: El Faarana...Sharm 24.11.08, 15:14 Wyluzuj! Jest basen podgrzewany:) Co prawda nie ten główny tylko nieduży, ale zawsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1982 Re: El Faarana...Sharm 24.11.08, 15:26 Cieszę się:))Dziękuję bo już zastanawiałam się czy nie umiem czytać:) Odpowiedz Link Zgłoś
beta562 Re: El Faarana...Sharm 25.11.08, 13:20 Byłam w lipcu, żle wspominam!!! W pokoju miałam pluskwy!!!!!!!!! Jedzenie mało urozmaicone, odpadające płytki w basenie, można sobie zranic nogę. Nikt z naszej grupy (byliśmy po objazdówce Izrael) nie był zadowolony z tego hotelu. ps. "zła aura";)) Odpowiedz Link Zgłoś
dotadota Re: El Faarana...Sharm 25.11.08, 13:26 beta, czytałam Twoją wypowiedź wcześniej - jeszcze przed wyjazdem i pamiętałam o niej podczas pobytu - może przez to, że mnie negatywnie nastawiłaś byłam pozytywnie zaskoczona. Moim zdaniem jedzenie BARDZO urozmaicone - nie do przejedzenia! A te donaty drożdżowe jakie pyszne... i kalmary panierowane, i każde sphagetti! Ach, przypomniałam sobie i zgłodniałam. Na śniadania - fakt - to samo, ale tyle, że co dzień możesz próbować czego innego. A płytki w basenie - normalne - po arabsku... trzeba uważać i już, równie dobrze można się przyczepić do kamiennych płyt na terenie hotelu, jak się pod nogi nie patrzyło, to można było się potknąć. Energia fajna, bo tworzyli ją ludzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
capilo Re: El Faarana...Sharm 25.11.08, 18:14 Fajny hotel i super aura :) Można się czepiać szczegółów ale po co?Też się lekko przeraziłam negatywnymi opiniami przed wyjazdem(koniec pażdziernika)a na miejscu się mile rozczarowałam.Jedyne do czego się mogłam przyczepić to łazienka(kłania się remont),a poza tym jak najbardziej ok.Każdy ma własne zdanie.Ja wróciłam bardzo zadowolona.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1982 Re: El Faarana...Sharm 25.11.08, 19:49 Dziękuję bardzo za odpowiedzi, lecimy rano:) Myślę że będzie ok a jak wrócę to napewno zdam obiektywną relację tak by innym ułatwić wybór:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś