Dodaj do ulubionych

Gratulacje dla moderatora tego forum.

IP: 217.96.79.* 30.10.03, 11:38
Za wywalenie wątku faszysty o pseudonimie "Serafin" i jego refleksji
o "podludziach".
Prośba o usunięcie innego faszysty o pseudonimie "dżasty", bo co jakiś czas
ktoś przeczyta, puści mu bluzga, a wątek niczym demon wraca po prostu na
czołówkę forum o Egipcie (aktualnie 103 wpisy).
Obserwuj wątek
    • Gość: Lord Bobick Re: Gratulacje dla moderatora tego forum. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.10.03, 12:06
      bardzo dobrze, bo Serafin to kawał ... i tak powinno byc. Inaczej forum zejdzie
      na psy! (too late?)
      • Gość: Michal Re: Gratulacje dla moderatora tego forum. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 12:11
        Niby dobrze ale jednak 1984
        przeważać powinno jednak kryterium językowe(bluzgi) i merytoryczne( o d...
        Maryni) a nie światopoglądowe.

Kandydatów do usunięcia byłoby więcej ale to jednak coś jak donos
        • Gość: Iwona Re: Gratulacje dla moderatora tego forum. IP: 89.0.1.* 30.10.03, 12:35
          przypuszczam, że wątek został usunięty ze względu na tytuł natomiast wątek
          dżastego tytuł ma "O.K.", pzdr
        • Gość: PS Re: Gratulacje dla moderatora tego forum. IP: 217.96.79.* 30.10.03, 12:54
          Wyzywanie całych grup ludzi od czarnuchów, śmieci, dziwek, wieśniaków itp nie
          jest chyba światopoglądem?
          W którym miejscu np. refleksji dżastego o państwie Egipt i jego mieszkańcach
          oraz turystach odwiedzających ten kraj - znasz przecież ten wątek - jest choć
          jeden akapit wyrażający swiatopogląd?
          Taki serafin, dżasty, tomecki i in. (chociażby taki mutant, który potrafi
          jedynie wybełkotać "asfalt musi leżeć") oprócz faszystowsko-rasistowskich bluzg
          i histerycznych opowieści nie mają nic do powiedzenia. Nie dostrzegają paranoi
          w naszym kraju, których jest bez liku, ale jadą tacy Wielkopolanie czy
          Wszechpolacy do kraju arabskiego - z wyboru i bez przymusu - i wszystko jest
          złe.
          • Gość: Michal Do PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 13:11

Wydaje mi się,że jak dotychczas byliśmy zgodni

Światopogląd, pogląd na świat, zbiór przekonań i postaw, twierdzeń, ocen i norm
            danej jednostki lub grupy dotyczącej natury świata, miejsca człowieka w
            społeczeństwie, sensu życia oraz wynikających z tego wartościowań i ocen
            wytyczających postawy życiowe ludzi i wyznaczających kierunki ich postępowania.

W każdym światopoglądzie można wyróżnić 3 warstwy:

1. opisową – zbiór twierdzeń, zdań opisujących rzeczywistość przyrodniczą,
            społeczną, kulturalną,

2. wartościującą – zespół ocen opartych na określonym systemie wartości,

3. normatywną – zbiór zasad, reguł, dyrektyw, norm, które nakazują określone
            postępowanie lub go zakazują, są one konsekwencją posiadanego obrazu świata i
            uznanego systemu wartości.

Między tymi trzema warstwami światopoglądu zachodzi bliskie powiązanie.
            Człowiek, który uznaje

przepraszam za te książkowe mądrości.

Faszyz, rasizm etc. też zawierają się w pojęciu światopogląd.
            Propagowanie niektórych jest zabronione.

Co do Miśka i Tomeckiego to ich wygłupy podciągnąłbym raczej pod swojsko
            brzmiące chamstwo.
            Jest sprawą moderatora kogo i gdzie zakwalifikuje .
            Jeśli o mnie chodzi to wywalałbym za wulgaryzmy i nagminne unikanie znaków
            diakrytycznych o ile wpis nie pochodzi z zagranicy.
            Wszystkich wymienionych autorów postów nie cierpię, dyskutowanie z nimi uznaję
            za zbędne , a ich obecność na forum "Egipt" za nieporozumienie.

Niestety to ,że ww. zjawiska są nazwane świadczy dobitnie o ich istnieniu.
            Tępić należy wszelkie ich objawy.
            Zwłaszcza ,że jak zauważyłeś robią nam wstyd w Egipcie i prwdopodobnie wszędzie
            gdzie się pojawią.

Z szacunkiem
            Michał

• Gość: PS Re: Do Michała IP: 217.96.79.* 30.10.03, 13:59
              Dzięki za te "książkowe mądrości", jak to sam nazwałeś, ale rzeczywiście wynika
              z nich, że te brednie dżastych, dżastopodobnych lub dżastopochodnych mieszczą
              się pod szeroko pojętym pojęciem "światopogląd". Tak więc określenie obywateli
              Egiptu jako "zafajdanych arabskich śmieci" i "arabskich podludzi", a tego
              fascynującego pod wieloma względami kraju mianem: "dno dna" jest światopoglądem
              dżastego (warstwa wartościująca) - "dżastyzm".

Pod wieloma względami nasz "światopogląd" jest zbieżny, ale nie przyznam Ci
              racji w temacie: "Jeśli o mnie chodzi to wywalałbym za wulgaryzmy [...]". Po
              przeczytaniu "światopoglądu" dżastego jedyne rozsądne słowa, jakie mi przyszły
              do głowy to "pojeb", "fiut" uzupełnione wypełniaczami i
              przerywnikikami "kurwa". Jeśli moderator zdecydował puścić jego tekst, to
              powinien dać mi szansę podjęcia polemiki w sposób na to zasługujący. Zresztą w
              wielu osobach, jak zapewne zauważyłeś, światopogląd dżastego wywołał - uff -
              podobne reakcje, jak nasze, różniące się jedynie doborem słów.

Wracając do dżastego - wiesz, że ten psychol (to chyba nie obelga) był w
              Hiszpanii? Podobno się odprężył i zapomniał o Egipcie che, che, che.

Pzdr.
              • Gość: Michal Do PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 14:25
                Słowa takie istotnie cisną się na usta.
                Ja zniżam się czasami do poziomu tego typu rozmówcy gdy mam nadzieje, że mogę
                go przekonać , bądź po prostu się skomunikować gdyż innego języka nie zna.
                W tych przypadkach to nie ma sensu

Pzdr.
            • Gość: PS Misiek IP: 217.96.79.* 30.10.03, 14:07
              Gość portalu: Michal napisał:

> Co do Miśka i Tomeckiego to ich wygłupy podciągnąłbym raczej pod swojsko
              > brzmiące chamstwo.

Polecam lekturę nowego postu autorstwa Miśka pod "swojsko brzmiącym"
              tytułem: "U nas". Chyba się osoba zradykalizowała.

Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka