kasia_p45 28.12.08, 18:03 Co z bezpieczenstwem w Egipcie w swietle ostatnich wydarzen w Izraelu???? Co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zachodniopomorskie Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 18:58 juz od luzszego czasu ciezko zobaczycz w Egipcie Niemca, Szwajcara czy Amerykanina. Dlaczego? a dlatego ze ich biura podrózy tego kierunku nie polecają/ Pelno Ruskich i nas. Tylko patrzec jak i tam dojdzie do jakiejs tragedii Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 19:25 kasia_p45 napisała: > Co z bezpieczenstwem w Egipcie w swietle ostatnich wydarzen w > Izraelu???? Co o tym myslicie? Ten kierunek traci gwałtownie na atrakcyjności.Zaczyna też być,jak zresztą cały region nieco niebezpieczny bo drąży go fundamentalizm ale z drugiej strony to właśnie "niewierni" są dostarczycielami dochodu z turystyki.Dopóki żyje ich obecny prezydent nic złego się nie stanie.Ale kocioł bulgocze.Z tej bliskiej zagranicy już lepiej do Turcji.Ale tam znowu nie ma takich raf czy nawet całorocznego sezonu.A teraz na pewno się wszystko zradykalizuje,choć turyści niekoniecznie to odczują. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 19:28 A taka mialam ochote znow pojechac do Egiptu...ale teraz to juz nie wiem :(( ..Kanary?? (tyle, ze tam nudy).. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 19:41 kasia_p45 napisała: > A taka mialam ochote znow pojechac do Egiptu...ale teraz to juz nie > wiem :(( ..Kanary?? (tyle, ze tam nudy).. Eeeee tam.Jedz. Może to ostatnia z okazji.Mubarak ma się zdrowo.Nic nie będzie.Turystów chronią jak oczka w głowie.Wiesz jakie drakońskie kary są za naruszenie nietykalności,a jak sprawdzają hotele? Tak byle kto nie może być zatrudniony,każdy jest sprawdzany przy każdym przyjściu do pracy.A wojna ewentualnie obok wykluczy kierunek Izrael czy Jordanię.Ale u nich wojna jest trochę inna i jeszcze poza granicami.Egipt w to się nie włączy.Tam z tej wojny to więcej wrzasków i propagandy niż takiej jak my to sobie wyobrażamy. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch.milutki.facio Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 19:49 Tu się z Tobą zgadzam. Ta wojna to wielka lipa i dotyczy tylko kawałeczka Izraela, nie ma nic w spólnego z resztą regionu, przynajmniej do czasu az właczy się Iran... Koleś piszacy debilizmy o braku Amerykanów, Niemiaszków czy Szwajcarów pojęcia nie ma o czym pisze. Bogate europejskie nacje latają zimą w ciekawsze i zdecydowanie cieplejsze miejsca, przedwczoraj wróciłem z Meksyku i wiem co piszę, Hiszpanów czy Anglików tam pełno a Amerykanów zdecydowanie więcej niż na Florydzie ;-) Zimą do Egiptu latają natomiast Rosjanie, którzy latem wybierają częściej Turcję czy Grecję. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 20:02 derduch.milutki.facio napisała: > Izraela, nie ma nic w spólnego z resztą regionu, przynajmniej do czasu az włacz > y > się Iran... Na razie się nie włączy,nie jest jeszcze gotów na konfrontację z USA.Do tego by się to sprowadzało.Choć cichcem z drużynę samobójców może podesłać.Tak czy tak powrzeszczą postrzelają Izraelczycy zrobią co zechcą i sprawa znowu na chwilę przycichnie.To południowcy,bardzo ekspresyjni.A na Kanarach,fakt,nudzić się nie można.Wybierz się choćby na wulkan,trochę kopci ze szczelin.Ciekawe wrażenie.Gratuluję wyjazdu i powrotu.Mam nadzieję że byłeś na białej choć nieco ostrawej plaży moskitów no i nurkowałeś na tamtejszej rafie.To nie egipska. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch.milutki.facio Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 20:11 Co do rafy to Egipska bije ją na łeb, spóźniłem się jakieś 20 lat, co do plaż do wolę Punta Cana. Zabytki tak, wspaniałe ale do Karnaku się nie umywa nic. Sporo pojeździliśmy wynajętym autkiem, mandat oczywiście zapłaciłem :-) Super kluby nocne w Cancun, tequilla tania jak woda, laski takie że szok. Odpowiedz Link Zgłoś
hasis56 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 30.12.08, 12:37 > Tu się z Tobą zgadzam. Ta wojna to wielka lipa i dotyczy tylko kawałeczka Izraela, nie ma nic w spólnego z resztą regionu, przynajmniej do czasu az właczysię Iran... Tu się z Tobą nie zgadzam. To są prawdziwe samoloty, prawdziwe bomby prawdziwa krew i prawdziwe ofiary. Nie ma żadnej lipy tylko ludzka tragedia. I sprawa nie dotyczy tylko kawałeczka Izraela ale długoletniego sporu pomiędzy Palestyńczykami a Izraelem. Z dużym prawdopodobieństwem należy się spodziewać odwetowych akcji terrorystycznych na terenie całego Izraela. Uważam natomiast, że na razie Egipt pozostaje bezpieczny i nie ma powodów do zmiany planów wyjazdowych. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 19:46 kasia_p45 napisała: > A taka mialam ochote znow pojechac do Egiptu...ale teraz to juz nie > wiem :(( ..Kanary?? (tyle, ze tam nudy).. Nudy??? Jak sie siedzi w hotelu to moze i nudy.Wynajmij auto zjedz cala wyspe, na druga sie wybierz na wycieczke.Oczywiscie jesli sie oczekuje zabytkow na miare Luxoru czy Paryza to faktycznie nudy. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch.milutki.facio Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 19:51 Hahahahaha nudy na Kanarach :-)))) No nie mogę :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 19:52 Napewno nudniej niz w Egipcie. Bylam tu i tu wiec mam porownanie...i z cała pewnoscia nie siedzialam caly czas w hotelu.! Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 20:21 kasia_p45 napisała: > Napewno nudniej niz w Egipcie. Bylam tu i tu wiec mam porownanie...i > z cała pewnoscia nie siedzialam caly czas w hotelu.! na ilu wyspach bylas? Dziwne, ze w Egipcie poza Luxorem,Kairem czy rafa nie jest nudno...inteligentny czlowiek sie nie nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 20:30 Oj, napewno sie nie nudzilam jak jakis mops, ktory nie wie co ze soba zrobic.. Ty to iberia przyjmujesz wszystko bardzo doslownie...myslalam, ze jestes bardziej inteligentna :P A na ilu wyspach bylam? Na wszystkich najwazniejszych.. Tylko nie wiem po co ci ta wiedza? Ksiazke piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 20:33 kasia_p45 napisała: > Oj, napewno sie nie nudzilam jak jakis mops, ktory nie wie co ze > soba zrobic.. Ty to iberia przyjmujesz wszystko bardzo > doslownie...myslalam, ze jestes bardziej inteligentna :P > dowartosciowalas sie tym tekstem? > A na ilu wyspach bylam? Na wszystkich najwazniejszych.. > Tylko nie wiem po co ci ta wiedza? Ksiazke piszesz? nie, po prostu pytamm bo ja bylam tylko na 2 i z mila checia wroca jak rowniez pojade jeszcze na te wyspy, na ktorych nie bylam.I zastanawia mnie jak sie mozna tam nudzic-ty jestes najlepszym dowodem, ze jednak mozna, ale to mnie specjalnie nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 20:39 iberia.pl napisała: > kasia_p45 napisała: > > > Oj, napewno sie nie nudzilam jak jakis mops, ktory nie wie co ze > > soba zrobic.. Ty to iberia przyjmujesz wszystko bardzo > > doslownie...myslalam, ze jestes bardziej inteligentna :P > > > > dowartosciowalas sie tym tekstem? > > > A na ilu wyspach bylam? Na wszystkich najwazniejszych.. > > Tylko nie wiem po co ci ta wiedza? Ksiazke piszesz? > > > nie, po prostu pytamm bo ja bylam tylko na 2 i z mila checia wroca > jak rowniez pojade jeszcze na te wyspy, na ktorych nie bylam.I > zastanawia mnie jak sie mozna tam nudzic-ty jestes najlepszym > dowodem, ze jednak mozna, ale to mnie specjalnie nie dziwi. > Ja tez chetnie wroce na Kanary..ale w tej chwili zdecydowanie ciekawszy jest dla mnie Egipt.. A mnie specjalnie nie dziwi twoja zlosliwosc... wiec lepiej juz zejdz ze mnie bo nas znow zablokuja! Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 20:49 Możesz być spokojna. Wartownicy przy hotelach są zawsze "obecni"i pilnują sytuację. fotoforum.gazeta.pl/73,0,889,89033216,89033216.sfhtml?rep=1 fotoforum.gazeta.pl/72,2,889,89033216,89033216.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 20:54 scorpio1956 napisał: > Możesz być spokojna. Wartownicy przy hotelach są zawsze "obecni"i > pilnują sytuację. > fotoforum.gazeta.pl/73,0,889,89033216,89033216.sfhtml?rep=1 > fotoforum.gazeta.pl/72,2,889,89033216,89033216.htmla Wiesz scorpio.. ja sie specjalnie nie boje. Do Egiptu pojechalabym chocby i dzisiaj... Tylko co mi po wartownikach w hotelu gdyby nagle zaczal sie jakis regularny nalot lub ostrzal?? Wiem, ze to malo prawdopodobne... ale wiesz roznie bywa i w zyciu, i w polityce... tego nie wie nikt co sie moze wydarzyc.. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 20:57 To co Ci jest pisane tego nie zmienisz ,najlepiej nie wychodzić z domu ,a i tak możesz zginąć. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 20:58 A nie boisz sie zdezelowanych samolotów na czarterach? A nie boisz sie wyjść na ulicę polskich miast o zmroku? a nie boisz sie poruszać po polskich drogach? To siedź w domu. P.S Ja w Egipcie czuje sie bezpieczniej niz w Polsce. Ale to juz moje , prywatne odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch.milutki.facio Off topic do Scorpio 28.12.08, 21:04 Siema Zbyszku. QM szukał kontaktu z Tobą, złapaliście się? Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Off topic do Scorpio 28.12.08, 21:11 derduch.milutki.facio napisała: > Siema Zbyszku. QM szukał kontaktu z Tobą, złapaliście się? Uwierz mi...NIE MAM gadu-gadu. To byłoby następne uzależnienie. Niech QM pisze scorpio1956małpa interia.pl Na wszystko mu odpowiem i pomogę, zacny z niego człek jak i Ty, więc pomoc jest moim obowiazkiem i przyjemnościa zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 21:04 A wiesz scorpio.. jakbym sie tak miala wszystkiego bac to bym rzeczywiscie z domu nie wychodzila :))) Ale co innego jak czlowiek nie wie... ze za chwile moze mu sie cos stac przez przypadek...a troche co innego swiadomie pchac sie tam gdzie czycha cos zlego.. Pewnie i tak w koncu tam pojade na wakacje..ale zawsze lubie troche wysądowac sytuacje.. i posluchac opinii takich wyzeraczy jak ty :)) Odpowiedz Link Zgłoś
g_point Egipt nadal bezpieczny?? 29.12.08, 13:16 kasia_p45 napisała: > (...)a troche co innego swiadomie pchac sie tam > gdzie czycha cos zlego.. > Pewnie i tak w koncu tam pojade na wakacje..ale zawsze lubie troche > wysądowac sytuacje(...) Widzę, że nie tylko język angielski jest językiem obcym, ale rownież z polskim poważne problemy... Ale mam nadzieję, że już teraz nie będziesz musiała SONDOWAĆ, czy nie CZYHA co złego gdzieś w Egipcie...?? Życzliwy punkcik G. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 29.12.08, 14:54 g_point napisał: > kasia_p45 napisała: > > > (...)a troche co innego swiadomie pchac sie tam > > gdzie czycha cos zlego.. > > Pewnie i tak w koncu tam pojade na wakacje..ale zawsze lubie > troche > > wysądowac sytuacje(...) > > Widzę, że nie tylko język angielski jest językiem obcym, ale rownież > z polskim poważne problemy... > Ale mam nadzieję, że już teraz nie będziesz musiała SONDOWAĆ, czy > nie CZYHA co złego gdzieś w Egipcie...?? > Życzliwy punkcik G. Dziekuje za zwrocenie uwagi.. poprawie sie :P Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 29.12.08, 14:56 g_point napisał: > kasia_p45 napisała: > > > (...)a troche co innego swiadomie pchac sie tam > > gdzie czycha cos zlego.. > > Pewnie i tak w koncu tam pojade na wakacje..ale zawsze lubie > troche > > wysądowac sytuacje(...) > > Widzę, że nie tylko język angielski jest językiem obcym, ale rownież > z polskim poważne problemy... > Ale mam nadzieję, że już teraz nie będziesz musiała SONDOWAĆ, czy > nie CZYHA co złego gdzieś w Egipcie...?? > Życzliwy punkcik G. A tak na marginesie, nie wiem czy jestes taki zyczliwy.. lepiej nie wlaz na moje posty! Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 21:07 scorpio1956 napisał > Ja w Egipcie czuje sie bezpieczniej niz w Polsce. Ale to juz moje , > prywatne odczucia. Jestem podobnego zdania.I tu jakaś mała wojenka niczego nie zmieni.Nie ma co nawzajem się straszyć.Tam jest tak od "zawsze"Choć z tymi ochroniarzami różnie bywa,cholera ich wie co takiemu siedzi pod beretem.Co innego policja.Ale i tu nie należy zapominać kto "zdmuchnął"Sadata.Będzie i tak jak Allach dopuści i nic tu nie pomoże wróżenie z fusów.Ale trochę zgrzytnęło na tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
rege2 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 29.12.08, 15:03 Wróciłam przed kilkoma dniami z Egiptu...i nie mam zdania czy bezpiecznie,zwłaszcza w obliczu ostatnich doniesień... W centrum Sharmu nic się nie działo, spokój...nawet nocą mogłam sama wychodzić,robić zakupy..w hotelu pilnowali... Byłam też w Izraelu...i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy przygotowania do działań? ...ale przed Ścianą Płaczu przemaszerowały oddziały wojskowe w dużej liczbie...mur w Palestynie...nad Morzem Martwym myśliwce...do tego standardowe kontrole przy przekraczaniu granicy, myślałam, że to normalne...a teraz się zastanawiam,czy tam coś się szykowało? Tak samo w drodze na G. Mojżesza... Kilka lat temu zginęli turyści w Sharmie...i innych miejscach....z pewnością obecnie nie jechałabym do Taby i Izraela...ale to już sprawa indywidualna. Dodam,ze kilka lat temu podróżowałam pociągiem do Port Saidu , wzdłuż Kanału Sueskiego i widok za oknem wcale nie nastrajał do żartów, zatopione statki, samoloty jeszcze z dawnej wojny izraelskiej...a samo przejście strefy zapamiętałam na długo!... Jeśli siedzi się w 5*hotelu, to może być bezpiecznie i żarty są na porządku dziennym. Widzę, że biura podróży jeszcze nie odwołują wyjazdów...to może jest nadal bezpiecznie??? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 20:44 Do iberii pytanie było do forumowiczów o bezpieczeństwo w Egipcie w grudniu 2008 roku a nie do MSZ -tu !!! Pytanie nie dotyczyło atrakcji czy nie Wysp Kanaryjskich tylko dotyczyło Egiptu i bezpieczeństwa pobytu w tym kraju . ano pożyjemy zobaczymy .... aż dziw bierze , że niedawno zrezygnowano z konwojów do Luksoru ale teraz to może konwoje znowu powrócą ??? już dośc dawno żaden hotel w Egipcie nie wybuchł jak w Bombaju !! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 20:45 No wlasnie deoand... zrob tu porzadek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch.milutki.facio [...] 28.12.08, 21:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 21:14 To nie jest śmieszne wiesz? Troll zaraz spowoduje bałagan i pyskówkę które > powodują u niego erekcję. derdi // pytanie było o bezpieczeństwo w Egipcie po ostatnich nalotach izraelskich na strefe Gazy i na .. zobaczymy co tam jeszcze Żydzi wymyślą a nie o erekcje ani moją ani twoją . Forum o erekcji to forum Zdrowie a nie Egipt pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 21:15 deoand napisał: > To nie jest śmieszne wiesz? Troll zaraz spowoduje bałagan i pyskówkę które > > powodują u niego erekcję. > > derdi // pytanie było o bezpieczeństwo w Egipcie po ostatnich nalotac > h > izraelskich na strefe Gazy i na .. zobaczymy co tam jeszcze Żydzi wymyśl > ą > a nie o erekcje ani moją ani twoją . > > Forum o erekcji to forum Zdrowie a nie Egipt > > pzdr deoand hahahaha przynajmniej jest wesolo :)) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: ciecie? 30.12.08, 12:14 kasia_p45 napisała: > ktos sie bawil nozyczkami?????????? A nie widać?Komu to przeszkadza.Większość z tych nicków co tu piszą to znają się jak łyse konie.Czasami się coś komuś wypsnie,ale żeby od razu problem?Zazwyczaj rozchodzi się "po kościach"ale za to żyje i jest,czasami nawet wesoło.A tak...szkoda klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: cięcie? 30.12.08, 19:51 No wlasnie... troche szkoda pozbawiac tego forum wesołosci... I tu apel do adminow tego forum... Czasem trzeba troche z przymruzeniem oka patrzec na niektore posty ... Pozdrawiam adminow :)) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: cięcie? 30.12.08, 21:44 kasia_p45 napisała: > No wlasnie... troche szkoda pozbawiac tego forum wesołosci... > I tu apel do adminow tego forum... Czasem trzeba troche z > przymruzeniem oka patrzec na niektore posty ... > Pozdrawiam adminow :)) Nie ma co.Już siedzi mocno lub się jej wydaje.Od dzisiaj będę drukował,tak jak dwa lata temu i wyślę gdzie trzeba zwykłą pocztą.Likwidacja pewna.Dziś wycięła mi cztery posty bez żadnego uzasadnienia ani złamania regulaminu.Tego z zasady nie robię.Co dziwne.Byłem zawsze po jej stronie.Coś jej walnęło.Przed wysłaniem i wydrukiem już drukuję.Dobrze że odzyskałem pozostałe.GIWI...wytnij sobie.Pewno nie na temat,ale zablokowałaś dostęp.Akurat na to obrażony nie jestem...tendencjo.Czekaj na prowokacje pod innymi linkami,CIACH.PAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: cięcie? 30.12.08, 21:50 Troche szkoda tak ciachac bez opamietania... pozniej tylko dretwo sie robi.. A w ogole to zycze wszystkim Szczesliwego Nowego Roku... i mniej tego ciachania bez zastanowienia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: cięcie? 30.12.08, 22:01 kasia_p45 napisała: > Troche szkoda tak ciachac bez opamietania... pozniej tylko dretwo > sie robi.. > > A w ogole to zycze wszystkim Szczesliwego Nowego Roku... i mniej > tego ciachania bez zastanowienia :))) Ja też.Z okazji 1430(księżycowego) życzę OK.Niech sobie wytnie.Teraz już drukuję.Zaden problem.Tylko po co to wszystko?Czasami mi się wydaje że derduch ma rację.Można pogadać czy założyć wątek bez urazy do siebie nawzajem.A jak dekunio się "wypsnie" to no problem.Po co wkraczać między wódkę i zakąskę.Czyżby poczucie WLADZY i tym samym własnej małości.Mnie to zwisa i powiewa. Ale wq...a.Coś jakby interesik na boku.To już było.Nie pierwsza i nie ostatnia. Niech tnie.przed wysłaniem...wydrukuj.l.Zgromadzi się trochę tej tendencyjności...no i do kratki.Już tacy byli.Liczni.TNIJ waść Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 21:07 deoand napisał: > Do iberii pytanie było do forumowiczów o bezpieczeństwo w Egipcie w > grudniu 2008 roku a nie do MSZ -tu !!! > > Pytanie nie dotyczyło atrakcji czy nie Wysp Kanaryjskich tylko dotyczyło > Egiptu i bezpieczeństwa pobytu w tym kraju . > > ano pożyjemy zobaczymy .... > > aż dziw bierze , że niedawno zrezygnowano z konwojów do Luksoru ale tera > z > to może konwoje znowu powrócą ??? > > już dośc dawno żaden hotel w Egipcie nie wybuchł jak w Bombaju !! Deo, Ty mój ulubiony egipcjomaniacu!!! A co Ty wiesz o Egipcie???????????? Będąc raz jeden, kilka lat temu!!!! Czy wiesz jak wyglada to teraz ???? Po co zgłaszasz się ? Opowiedz o bezpieczeństwie w innym islamskim kraju, Maroku, bo ponoć byłes!. Ale nie wypowiadaj sie o Egipcie , bo gó... wiesz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 21:23 scorpio1956 napisał: > deoand napisał: > > > Do iberii pytanie było do forumowiczów o bezpieczeństwo w Egipcie w > > grudniu 2008 roku a nie do MSZ -tu !!! > > > > Pytanie nie dotyczyło atrakcji czy nie Wysp Kanaryjskich tylko > dotyczyło > > Egiptu i bezpieczeństwa pobytu w tym kraju . > > > > ano pożyjemy zobaczymy .... > > > > aż dziw bierze , że niedawno zrezygnowano z konwojów do Luksoru > ale tera > > z > > to może konwoje znowu powrócą ??? > > > > już dośc dawno żaden hotel w Egipcie nie wybuchł jak w Bombaju !! > > > Deo, Ty mój ulubiony egipcjomaniacu!!! > A co Ty wiesz o Egipcie???????????? > Będąc raz jeden, kilka lat temu!!!! > Czy wiesz jak wyglada to teraz ???? > Po co zgłaszasz się ? > Opowiedz o bezpieczeństwie w innym islamskim kraju, Maroku, bo ponoć > byłes!. Ale nie wypowiadaj sie o Egipcie , bo gó... wiesz!!!! Oj Panowie.. nie krzyczcie tu na siebie tylko dajcie sobie buzi i ladnie prosze pisac.. o Egipcie, bezpieczenstwie... złotych rybkach itd :) Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 21:39 Więc przyjżyj się moim zdjęciom. Wartownik śpi i...to mocno. A propos bezpieczeństwa. Byłem w 3 dni po wybuchu wojny USA -Irak.Nikogo z turystów w Sharm, Błogo!!! Byłem jak wybuchały bomby w Naama Bay. Bylem w Dahab jak 3 sklepy wysadzili w powietrze , o molo nie wspominając. Tego sie nie boję... Boje sie samolotu. Jak w Naama Bay rozpieprzyl sie samolot Flash Air (186 ofiar-główniw Francuzi). Wierze w przeznaczenie. dziennie robię na polskich drogach 200km-400km i to jest RYZYKO i wielkie wyzwanie. Tego sie boję. Nie bezpieczeństwa w Egipcie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 22:03 scorpio napisał cyt. Więc przyjżyj się moim zdjęciom. Niestety twoim zdjęciom się nie " przyjżałem " ale za to przyjrzałem się Egipcjanom -ich wojsku i policji podczas mojego objazdu po Egipcie i nadal twierdzę , że jeśli już Egipt to klimatyzowanym autokarem do ogólnie znanych i pilnowanych miejsc a nie na osiołku z plecakiem tam gdzie Allach mówi dobranoc pzdr deoand teraz jeszcze większy problem maja ci , co maja jechać do Izraela w styczniu ! Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 22:22 deoand napisał: > scorpio napisał cyt. > Więc przyjżyj się moim zdjęciom. Oczywiscie PRZYJRZYJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ostatnio bystrzak z Ciebie. Mniej alkoholu "urzywasz"? Ale , fakt, byka zrobiłem NIPOWTARZALNEGO!!!(jak wp2008). Nie tylko bystrzak, ale taki hm...obeznany z Egiptem. Ktos z dalekiej rodzinki ostatnio rezydował w Egipcie?. Czy z autopsji? Odpowiedz Link Zgłoś
ula_25 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 31.12.08, 00:20 Kompletnie się nie zgadzam, spędziłyśmy z córką 40 dni w Egipcie, jeżdżąc na własną rękę i stwierdzam, że może poza egipską ruletką czyli przechodzeniem przez ulice - czułyśmy się tam bezpieczniej niż w Polsce. Nikt nam w żaden sposób nawet nie próbował ubliżyć i jedyny dyskomfort czułam będąc zmuszona do ciągłego targowania. Nie korzystałyśmy z wielogwiazdkowych hoteli a zdarzały się całonocne przejazdy lokalnymi środkami transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_25 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 31.12.08, 00:22 Zapomniałam dodać, że jest to odpowiedź dla Deoand. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 21:08 wiadomosci.onet.pl/1887500,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 21:36 o.. commerade ..znowu jak u cioci na imieninach .. nie wychodź z domu na ulice nie jedz nie pij nie pal i takie tam a pytanie jest bardzo interesujące ... ciekawe jak zareaguje rząd egipski - czy znowu wprowadzą konwoje czy nie czy podwoja środki bezpieczeństwa czyli zwiększą liczebnośc wojska - to możemy sami zobaczyc na ulicach Hurghady czy nie tajnej policji to i tak nie zobaczymy ... to oczywiście ma znaczenie chocby dlatego , że będą ci przeczesywać torby przy wejściu do hotelu i wody z Marketu juz nie wniesiesz ... nie wiem - ciekawe byłyby wypowiedzi tych , którzy tam teraz sa bo zarówno moje jak i twoje wypowiedzi to po prostu spekulacje pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
ka_ja1 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 21:44 A propos konwojów co ich tak nagle wzięło żeby polikwidować? To pewne informacje? Czyli teoretycznie bedzie "lepiej" dla plecaków? Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 22:30 Z tymi konwojami juz od daaawna byl pic na wodę. Jechały niby w jedną stronę ... Zbiórki byly może i to zwiększało bezpieczeństwo - albo ułatwiało ataki- wszak wiadomo kiedy wiadomo gdzie i maaasa niewiernych w jednym miejscu Myślę, ze konwoje znikneły bo sytuacja stała sie zbyt napięta i wystawianie turystów na celownik takimi konwojami było bezsensem. co do tematu wątku ... sama nie wiem co myśleć. Ataki na tunele, zabójstwo egipcjan na granicy przez Hamas, bajzel w strefie gazy. Czekam co napisze MSZ z rana bo na razie to wygląda na to, ze Turcja, Kanary, Grecja, Portugalia i hiszpania to beda te kierunki na które sie przesiądziemy - ja mam juz wakacje w Turcji :) ale ... rafy ... to cos co mnie tam cignie na maxa ... Deoś w maroku był, widziałam go na okęciu - odwrócił głowe. Nic to spieszyłam sie :D Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ka_ja1 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 22:39 cameltravel napisał: > Z tymi konwojami juz od daaawna byl pic na wodę. > Jechały niby w jedną stronę ... > Zbiórki byly > może i to zwiększało bezpieczeństwo - albo ułatwiało ataki- wszak wiadomo kiedy > wiadomo gdzie i maaasa niewiernych w jednym miejscu > Myślę, ze konwoje znikneły bo sytuacja stała sie zbyt napięta i wystawianie > turystów na celownik takimi konwojami było bezsensem. > No tak konwoje to faktycznie był pic na wode, wiec i dobry zamysł z likwidacją. Ciekawe jak się sytuacja rozwinie bo chciałam troche sama pojeżdzić po egiptowie no ale to jeszcze miesiąc z okładem:) Odpowiedz Link Zgłoś
ramadisaih Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 23:02 > A propos konwojów co ich tak nagle wzięło żeby polikwidować? To > pewne informacje? Czyli teoretycznie bedzie "lepiej" dla plecaków? Wczasowiczów pytasz o takie rzeczy ? Jeśli odpowiedź "oczytanych" poprawi Ci samopoczucie..........;) tylko na ile będzie to wiarygodne ? i po ilu ewent. samodzielnych wyjazdach ? jednym ? jedź gdzieś raz i później na spokojnie oceń na ile rzeczywisty jest odbiór wielu rzeczy. Pierwszy raz= fascynacja, klapki na oczach, i tyle A przepraszam, że zapytam ;) dla plecaków było kiedyś źle, czy były jakieś problemy ? Widzą że jedziesz bez biura, masz jaja , dasz radę, masz wize, czyli wszystko co potrzebne - jaki może być problem ? Wczasowiczów traktują jak traktują, widzą dorosłych ludzi traktowanych jak dzieci, z tego wynikają i okreslone stereotypy,. Ludzi podróżujacych samodzielnie też znają, i traktują ich adkekwatnie do sytuacji, czyli bez problemów. I nie szukaj już problemów, kłopotów itp itd tam gdzie ich nie ma ;) . Ciesz się wyjazdem, to już niedługo, a po powrocie wrzucaj relację;). Mnie też bawi np. zdziwienie , kiedy np. zaniosę sam plecak do pokoju, przyniosę jedzenie, pojadę w jakieś "zadupie", łażę gdzieś po nocy, płacę po wejściu do busa, nie po wyjściu itp itd - bo biały nie umie kupić jedzenia, muszą go zawieźć, przywieźć, dać jeść itp, bo to miejscowi widzą na codzień. To w większośći prości ludzie, więc to co widzą, biorą za prawdę. A Ci bardziej wykształceni, tez właściwie widzą to samo - więc też nie wnikają, ze tak lepiej, wygodniej itp itd, tylko widzą na codzień autokary turystów, gdzie załatwiono wszystko, zapłacono, chroniono itp itd Pierwszy raz jest najtrudniejszy, nie tyle jeśli chodzi o realia, co o samego siebie- później jest z górki. To prosty i bezpieczny kraj na samodzielne wojaże. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ka_ja1 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 23:13 ramadisaih napisał: > > A propos konwojów co ich tak nagle wzięło żeby polikwidować? To > > pewne informacje? Czyli teoretycznie bedzie "lepiej" dla plecaków? > > Wczasowiczów pytasz o takie rzeczy ? Jeśli odpowiedź "oczytanych" > poprawi Ci samopoczucie..........;) tylko na ile będzie to > wiarygodne ? i po ilu ewent. samodzielnych wyjazdach ? jednym ? jedź > gdzieś raz i później na spokojnie oceń na ile rzeczywisty jest > odbiór wielu rzeczy. Pierwszy raz= fascynacja, klapki na oczach, i > tyle > A przepraszam, że zapytam ;) dla plecaków było kiedyś źle, czy były > jakieś problemy ? Widzą że jedziesz bez biura, masz jaja , dasz > radę, masz wize, czyli wszystko co potrzebne - jaki może być > problem ? Wczasowiczów traktują jak traktują, widzą dorosłych ludzi > traktowanych jak dzieci, z tego wynikają i okreslone stereotypy,. > Ludzi podróżujacych samodzielnie też znają, i traktują ich > adkekwatnie do sytuacji, czyli bez problemów. I nie szukaj już > problemów, kłopotów itp itd tam gdzie ich nie ma ;) . Ciesz się > wyjazdem, to już niedługo, a po powrocie > wrzucaj relację;). Mnie też bawi np. zdziwienie , kiedy np. zaniosę > sam plecak do pokoju, przyniosę jedzenie, pojadę w jakieś "zadupie", > łażę gdzieś po nocy, płacę po wejściu do busa, nie po wyjściu itp > itd - bo biały nie umie kupić jedzenia, muszą go zawieźć, przywieźć, > dać jeść itp, bo to miejscowi widzą na codzień. To w większośći > prości ludzie, więc to co widzą, biorą za prawdę. A Ci bardziej > wykształceni, tez właściwie widzą to samo - więc też nie wnikają, ze > tak lepiej, wygodniej itp itd, tylko widzą na codzień autokary > turystów, gdzie załatwiono wszystko, zapłacono, chroniono itp itd > Pierwszy raz jest najtrudniejszy, nie tyle jeśli > chodzi o realia, co o samego siebie- później jest z górki. To prosty > i bezpieczny kraj na samodzielne wojaże. Pzdr Dzięki za wskazówki. Relacja będzie murowana bo nie zamierzam zmieniać palnów:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 22:15 deoand napisał: > o.. commerade ..znowu jak u cioci na imieninach .. nie wychodź z domu na > ulice nie jedz nie pij nie pal i takie tam a > pytanie jest bardzo interesujące ... > > ciekawe jak zareaguje rząd egipski - czy znowu wprowadzą konwoje czy n > ie > czy podwoja środki bezpieczeństwa czyli zwiększą liczebnośc wojska - to > możemy sami zobaczyc na ulicach Hurghady czy nie > > tajnej policji to i tak nie zobaczymy ... to oczywiście ma znaczenie > chocby dlatego , że będą ci przeczesywać torby przy wejściu do hotelu > i wody z Marketu juz nie wniesiesz ... > > nie wiem - ciekawe byłyby wypowiedzi tych , którzy tam teraz sa bo > zarówno moje jak i twoje wypowiedzi to po prostu spekulacje > > pzdr deoand No wiec poczekamy chyba na tych, ktorzy tam teraz sa. Ciekawe czy potwierdza nasze obawy... Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 22:54 zawsze miałem naturalne wyczucie poprawności chociaz lata leca i czasem ono mnie też juz zawodzi . No skoro camel ma wątpliwości odnośnie bezpieczeństwa to jednak cos w tym musi być ... w końcu camel nie ryzykuje jednym gościem z żona ale ładnymi paroma ludźmi oczywiście w tym roku w Maroku ale cos nie dowierzam , że mnie na lotnisku widziałaś ... no może ???? i nie wiem czy życzyć Israelowi aby Palestyńczyków do imentu i wtedy spokój i będe mógł wreszcie zaliczyc tę Ziemię Święta czy jednak człowiek jest człowiekiem a życie ludzkie dobrem najwyższym niezależnie czy to polskie czy israelskie czy arabskie i modlić się o pokój ... ale wtedy znowu rakiety Hamasu w okolicach lata i nici z Ziemi Świętej . ano w rozterce moje serce pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
rozanamama Re: Egipt nadal bezpieczny?? 28.12.08, 23:38 Kurde, ja mam wylatywać 31, zastanawiam się nad rezygnacją Odpowiedz Link Zgłoś
pannamigota Re: Egipt nadal bezpieczny?? 29.12.08, 00:54 Lecę do Egiptu 1 stycznia, po Waszych komentarzach jestem przerażona :( Mam nadzieję, że nie spotka nas nic złego. Czekam na opinie kogoś kto przebywa teraz w Egipcie. Jak wygląda teraz tam sytuacja? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Moze byc goraco 29.12.08, 04:22 Szejk Nasrallah (rezydujacy w Libanie) wygraza ostatnio Egiptowi. Hamas zamordowal kilku pogranicznkow egipskich. Hamasniki moga sie wedrzec na Synaj w kazdej chwili... Zreszta kilka miesiecy temu to zrobili... Teraz sa bardziej zdesperowani... www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3646081,00.html A poza tym nie wolno zapominac o egipski "hamasie", czyli Bractwie Muzulmanskim, ktore od lat probuje obalic ustruj w Egipcie i zaprowadzic szariat... pl.wikipedia.org/wiki/Bracia_Muzu%C5%82ma%C5%84scy Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Moze byc goraco 29.12.08, 04:26 ustrój oczywiscie, paskudny blad ortpgraficzny:(((( Nie sadze by kurorty byly zagrozone. Egipt staje na glowie, by tam sie nic nie dzialo, bo przeciez zyje z turystyki. Ale samotne wycieczki na "tereny nieturystyczne" odradzam... Odpowiedz Link Zgłoś
aga29357 Re: Moze byc goraco 29.12.08, 09:05 kurczę... ja też lecę w styczniu do Sharmu.... dokładnie 6 stycznia.. no i mam pewne obawy... wprawdzie lecę z biurem, nie na własną rękę, ale nie da się ukryć że ta cała sytuacja nie jest komfortowa... Odpowiedz Link Zgłoś
mialpol Re: Moze byc goraco 29.12.08, 10:47 OK, a co ja mam powiedzieć, zarezerwowałem Ziemie Świętą + Egipt z RT. Wprawdzie dopiero na 13 maja, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
ramadisaih Re: Moze byc goraco 29.12.08, 21:26 Ale samotne wycieczki na "tereny nieturys > tyczne" odradzam... Odradzaj. Ty piszesz co wyczytałeś w necie, ja z autopsji. Pozostaje jescze kwestia indywidualnych zachowań , tych nie da się określić- jedź nie jedź. Każdy człowiek jest inny, jednego traktują tak, innego inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
ramadisaih Re: Moze byc goraco 29.12.08, 21:31 Tak a propo, dajcie jakiegoś linka do informacji które opisujecie, tak ad'hoc nie bardzo wiadomo co i jak;) TV ogladam rzadko, bo przynajmniej jesli chodzi o tamte kierunki, są wiarygodni jak............, w necie nie chce mi się szperać w poszukiwaniu kto kogo znowu wysadził, święta, wolne itp itd, wątek jest o czym jest , więc i dobry zwyczaj- linki do opisywanych wydarzeń jakieś by się przydały ;) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 ReJakieś tornado czy co. 29.12.08, 13:30 Wycinają.Komu to przeszkadza.Całkiem uschnie.ZABRANIA się ZABRANIAC Odpowiedz Link Zgłoś
rege2 R Egipt bezpieczny? 29.12.08, 15:07 Wróciłam przed kilkoma dniami z Egiptu...i nie mam zdania czy bezpiecznie,zwłaszcza w obliczu ostatnich doniesień... W centrum Sharmu nic się nie działo, spokój...nawet nocą mogłam sama wychodzić,robić zakupy..w hotelu pilnowali... Byłam też w Izraelu...i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy przygotowania do działań? ...ale przed Ścianą Płaczu przemaszerowały oddziały wojskowe w dużej liczbie...mur w Palestynie...nad Morzem Martwym myśliwce...do tego standardowe kontrole przy przekraczaniu granicy, myślałam, że to normalne...a teraz się zastanawiam,czy tam coś się szykowało? Tak samo w drodze na G. Mojżesza... Kilka lat temu zginęli turyści w Sharmie...i innych miejscach....z pewnością obecnie nie jechałabym do Taby i Izraela...ale to już sprawa indywidualna. Dodam,ze kilka lat temu podróżowałam pociągiem do Port Saidu , wzdłuż Kanału Sueskiego i widok za oknem wcale nie nastrajał do żartów, zatopione statki, samoloty jeszcze z dawnej wojny izraelskiej...a samo przejście strefy zapamiętałam na długo!... Jeśli siedzi się w 5*hotelu, to może być bezpiecznie i żarty są na porządku dziennym. Widzę, że biura podróży jeszcze nie odwołują wyjazdów...to może jest nadal bezpiecznie??? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt. Czy nadal bezpieczny?? 29.12.08, 17:51 Dziekuje wszystkim za tak obszerne i liczne wypowiedzi :) Mysle, ze osoby przebywajace teraz w Egipcie beda mogly powiedziec cos wiecej jak wroca. Wiec wdzieczna bede za dalsze informacje na ten temat.. Jeszcze raz dziekuje i wszystkich pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga29357 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 30.12.08, 13:21 Witajcie. Dostałam odpowiedź na maila z polskiej ambasady w Egipcie, w którym pytałam o bezpieczeństwo w Sharm el Sheikh. Odpowiedź, jak się spodziewałam tendencyjna, czyli nie ma powodów do obaw, kurorty są bezpieczne i dokładnie strzeżone... polecono mi jedynie śledzenie na bieżąco informacji na www.aljazeera.net/english Nie pozostaje nić innego, jak zabrać laptopa i między nurkowaniami sprawdzać, czy przypadkiem nie czas wracać... hehhh... a może ktoś jeszcze wybiera się 6 stycznia do Sharmu z Warszawy??? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 30.12.08, 15:34 aga29357 napisała: > Witajcie. Dostałam odpowiedź na maila z polskiej ambasady w Egipcie, > w którym pytałam o bezpieczeństwo w Sharm el Sheikh. Odpowiedź, jak > się spodziewałam tendencyjna, czyli nie ma powodów do obaw, kurorty > są bezpieczne i dokładnie strzeżone... polecono mi jedynie śledzenie No i widzisz?Szósty od dołu wpis po prześwietleniu i nożyczkach.Toczka w toczkę to samo.Jechać i nie kombinować.Nic złego być nie może bo kasa z turystyki ucieknie.Przykre że giną ludzie.Obojętnie kim oni są.Ale nasi następcy z Królestwa Jerozolimskiego z przed tysiąca lat robią to samo co tamci.Bronią naszych interesów,jak jedyny poważany policjant w tym regionie.Reszta to wrzask.Krzywda się dzieje.A to q...a g...o prawda.Po co zaczynają z katiuszami na nowoczesne uzbrojenie.To durnie.Ale dorastają nastolatki,ci zawsze lubią sobie coś z huku.Drażnili tyle czasu,więc mają skutki.Nic nie będzie.Postrzelają,izraelici przywrócą porządek(zaznaczam że nim nie jestem ,ani ich fanem)wszystko wróci do normy.Egipt bezpieczny.Co najwyżej zamkną pielgrzymki od Rydzyka z SSH.Będzie lżej dla tych mniej świętobliwych.Jechać nie płakać,się nie bać,nurkować,zwiedzac,nie liczyć na kłamliwe i okrągłe informacje naszego MSZ i mieć dobre samopoczucie.Skończy się jak zwykle,wrzaskiem z jednej a konkretem z drugiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
sprezynka777 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 30.12.08, 22:30 Łooo matko.. czytam ten wątek, oglądam tv i zaczynam się obawiać. Mamy wykupiony wyjazd do Taby, wczasy z 1,5rocznym dzieckiem. To ma być córy drugi raz w Egipcie, nasz trzeci. Dotąd czułam się w Egipcie bezpiecznie. Ten wątek to głównie dywagacje.. a jakie są fakty? Te niemedialne? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 30.12.08, 22:41 sprezynka777 napisała: > Łooo matko.. Te niemedialne?O jejciuuuu.Nie o to biega.Przynajmniej ja nigdy nie mówiłem że tam nie należy jechać.To by było tak jakby u nas co najmniej ZUS zamknęli.Wszyscy niezadowoleni no i bez środków.Powrzeszczą,postrzelają no i spokój.Giną ludzie.Przykre,ale to tylko enklawa.Zresztą Izraelici wiedzą już teraz że przegrali tę wojnę.Wystarczy popatrzeć co jest pod szkołami.Jaki przyrost naturalny?Nie trzeba karabinów czy czołgów,wystarczy sex.Póki są działają w naszym interesie.Tak trzymać.Wytnij Waść...wstydu oszczędz. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 30.12.08, 22:53 kasia_p45 napisała: > Bedzie dobrze :)) Duchowo tak sądzę.Ale to tylko Allach wie.Jak by te niepotrzebne(wygasające tematy)i cięcia nie podniosła by mi się andrenalina.Sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 30.12.08, 22:54 biedactwo :)) poglaskac cie po glowce??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 30.12.08, 23:11 Mysle, że kurorty sa bezpieczne.. Aczkolwiek wszystko idzie przez Synaj... Czytałam ostatnio artykuł o 1000 tuneli( iberia , dzieki). Nieprawdopodobne.. a potem , za chwile, ze Egipt otwiera granice dla uchodzców z Gazy.. Kocioł trwa.. ale dla turystów to niewiele zmienia. Za mocno chce utrzymac swoje status quo. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 30.12.08, 23:15 konstancja15 napisała: Za mocno chce utrzymac swoj > e > status quo. A co ty biedactwo chcesz trzymać,tak dokładnie?Wystarczy link.On już coś mówi.Choć różnie bywało. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Do janan2 fantasty 30.12.08, 23:32 Posłuchaj.. Po pierwsze nie masz pojecia o czym mówisz.. Ale to jak zwykle u ciebie.. Bełkot.. bełkot.. Wiec, najpierw naucz sie wyrazac poprawnie a potem wyrazaj opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Do janan2 fantasty 31.12.08, 00:03 konstancja15 napisała: > Posłuchaj.. Po pierwsze nie masz pojecia o czym mówisz.. Ale to jak zwykle u > ciebie.. Bełkot.. bełkot.. > Wiec, najpierw naucz sie wyrazac poprawnie a potem wyrazaj opinie... I niech tak zostanie lub wyrażaj się jasno.Bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 30.12.08, 23:12 kasia_p45 napisała: > biedactwo :)) poglaskac cie po glowce??? :))) Fakt.Brak trochę ciepełka...z nosem pod...Drwisz czy o drogę pytasz?Ale wracając do sedna ZALOZYCIEL(kuo) wątku.Juz powinno być ponad 100.To sukces.On trwa.No i dobranoc.Bo w wiaderku(takim mniejszym)na dnie zostało.Tylko.Znowu nie na temat no i wiaderko w fantazjach.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 30.12.08, 23:45 janan2 napisał: > kasia_p45 napisała: > > > biedactwo :)) poglaskac cie po glowce??? :))) > Fakt.Brak trochę ciepełka...z nosem pod...Drwisz czy o drogę pytasz?Ale > wracając do sedna ZALOZYCIEL(kuo) wątku.Juz powinno być ponad 100.To sukces.On > trwa.No i dobranoc.Bo w wiaderku(takim mniejszym)na dnie zostało.Tylko.Znowu ni > e > na temat no i wiaderko w fantazjach.Pzdr. nie drwie sobie...staram sie byc mila i zyczliwa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 30.12.08, 23:50 kasia_p45 napisała: > janan2 napisał: > > > kasia_p45 napisała: > > > > > biedactwo :)) poglaskac cie po glowce??? :))) > > Fakt.Brak trochę ciepełka...z nosem pod...Drwisz czy o drogę > pytasz?Ale > > wracając do sedna ZALOZYCIEL(kuo) wątku.Juz powinno być ponad > 100.To sukces.On > > trwa.No i dobranoc.Bo w wiaderku(takim mniejszym)na dnie > zostało.Tylko.Znowu ni > > e > > na temat no i wiaderko w fantazjach.Pzdr. > > > nie drwie sobie...staram sie byc mila i zyczliwa :))) > A co.To wychodzi inaczej?Czym Cię ruszyłem?Przynajmniej Ciebie nie"ruszam" i nawet co dziwne nie przyssałaś się do mnie złośliwie jak niektórzy wyżej.Spij.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 31.12.08, 05:46 Dlaczego mialabym to robic??? Za dlugo nie pospalam :((..teraz mnie trzeba poglaskac po glowce ;) Milego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Egipt nadal bezpieczny?? 31.12.08, 10:40 Myślę , że idąc tokiem myślenia ramadi i jego uwielbienia dla samodzielnych jazd po Egipcie i okolicach najbezpieczniej jest teraz w strefie Gazy a nawet jak sie spotka jakąs rakiete izraelską to trzeba pamietać , że jest to nasza DEMOKRATYCZNA made in USA rakieta , która w przeciwieństwie do rosyjskiej niesie POKÓJ a nie śmierć i zniszczenie .. pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
hasis56 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 31.12.08, 12:06 Hej Deo, chyba się czepiasz. Ramadi nigdy nie pisał ,że trzeba się pchać w miejsca gdzie toczą się działania wojenne. Był w Egipcie samodzielnie, sprawdził na własnej skórze że jest bezpiecznie i tyle. Ja jeżdżę na wyjazdy zorganizowane ale nie wiem, czy są bezpieczniejsze od indywidualnych. Chyba nie. Zawsze łatwiejszym celem jest autokar pełen "niewiernych" i hotel o zachodniej znanej nazwie niż indywidualny turysta o ile nie jest w strefie uznanej za niebezpieczną (np. Gaza lub pogranicze z Sudanem). Proszę, spójrz na to obiektywnie. Pozdrawiam i życzę szampańskiej zabawy i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
vectra98 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 31.12.08, 12:39 Vectryneczka zauważa, że pan deo posiada tendencje demagogiczne, stąd trudno oceniać wpisy pana deo w sposób obiektywny. Vectrynka mówi: deo, nie filozofuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_25 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 31.12.08, 14:13 deoand napisał: > Myślę , że idąc tokiem myślenia ramadi i jego uwielbienia dla > samodzielnych jazd po Egipcie i okolicach najbezpieczniej > jest teraz w strefie Gazy a nawet jak sie spotka jakąs > rakiete izraelską to trzeba pamietać , że jest to nasza > DEMOKRATYCZNA made in USA rakieta , która w przeciwieństwie do > rosyjskiej niesie POKÓJ a nie śmierć i zniszczenie .. > > pzdr deoand Wprawdzie odpowiedziałam wyżej ale myślę, że Deoand nie czytał. Pozwolę więc sobie napisać raz jeszcze. Kompletnie się nie zgadzam z Twoją tezą, w 2008, na przelomie lipca i sierpnia spędziłyśmy z córką 40 dni w Egipcie, jeżdżąc na własną rękę i stwierdzam, że może poza egipską ruletką czyli przechodzeniem przez ulice - czułyśmy się tam bezpieczniej niż w Polsce. Nikt nam w żaden sposób nawet nie próbował ubliżyć i jedyny dyskomfort czułam będąc zmuszona do ciągłego targowania. Nie korzystałyśmy z wielogwiazdkowych hoteli a zdarzały się całonocne przejazdy lokalnymi środkami transportu. Nie wyklucza to oczywiście zdrowego rozsądku oraz poszanowania kultury i obyczajowości Egipcjan. Nie mniej uważam, że jest to naprawdę świetny sposób na poznanie jakiegoś kraju, ludzi, nie tylko powierzchownie. Pozdrawiam Wszystkich i życzę wspaniałego Nowego Roku i niezapomnianych podróży :) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Egipt nadal bezpieczny?? 31.12.08, 14:26 No i brawo Ula!! Wreszcie rozsądna wypowiedź i na temat. Bo jak się czyta te brednie pseudoturystów to..... Pozdrawiam. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Egipt nadal bezpieczny?? 31.12.08, 16:15 4 dni po ataku na WTC w Nowym Jorku , pamiętnego 11 września , miałem wyjazd na Cypr . Na Cyprze są bazy wojskowe brytyjskie , które zapewniają zaplacze dla NATO-wskiej kontroli min. sytuacji na Bliskim Wschodzie , zdaniem większości znaFców miały być bardzo poważnym zagrożeniem dla naszego spokoju wypoczynku i była to taka sama "prawda" jak ta , prezentowanu tutaj przez wielu teza o tym , że w Izraelu coś się dzieje , to nie latać do Egiptu . W IZRAELU CO CHWILA SIE COS DZIEJE Zerwane niedawno zawieszenie broni , trwało oficjalnie tylko 6 miesięcy , czy ktoś zwrócił na to uwagę ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 03.02.09, 21:56 Wracam do tematu Co slychac w Egipcie.. A szczególnie w Tabie, Dahab czy Sharm El Sheikh?? I nie tylko...Był ktos ostatnio? Jest bezpiecznie?? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 03.02.09, 22:34 kasia_p45 napisała: > Wracam do tematu Co slychac w Egipcie.. A szczególnie w Tabie, Dahab > czy Sharm El Sheikh?? I nie tylko...Był ktos ostatnio? Jest > bezpiecznie??...Jest,jak było. Hmmm.Po co to wyciągać.Byłem od 31 do 6.o1.baza w Tabie,wyjazd Izrael.Wszystko co przed wyjazdem pisałem,to się sprawdziło.Widocznie coś tam wiedziałem,więcej od bywalców co to 100 razy byli.Ale miałem trochę odsłoniętą przyłbicę,jak mnie tak "nosiło" przed wyjazdem,więc troszkę oświecony.Wojny się przestraszyłem,no i małżonki przed sylwestrem,więc konieczny był hełm.No i tak mi został ten zakuty łeb,że relacji nie będę zdawał.Skutek wiadomy,bełkot,no i atak,więc tak ciągle w tym hełmie(wypadnie coś ostrego przez monitor, no i kłopot) chodzić nie wypada a robić za zakuty łeb kiedy tu tylu "światłych"się wypowiada,nie przystoi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Egipt nadal bezpieczny?? 03.02.09, 22:36 janan2 napisał: > kasia_p45 napisała: > > > Wracam do tematu Co slychac w Egipcie.. A szczególnie w Tabie, Dahab > > czy Sharm El Sheikh?? I nie tylko...Był ktos ostatnio? Jest > > bezpiecznie??...Jest,jak było. > Hmmm.Po co to wyciągać.Byłem od 31 do 6.o1.baza w Tabie,wyjazd Izrael.Wszystko > co przed wyjazdem pisałem,to się sprawdziło.Widocznie coś tam wiedziałem,więcej > od bywalców co to 100 razy byli.Ale miałem trochę odsłoniętą przyłbicę,jak mnie > tak "nosiło" przed wyjazdem,więc troszkę oświecony.Wojny się przestraszyłem,no > i > małżonki przed sylwestrem,więc konieczny był hełm.No i tak mi został ten zakuty > łeb,że relacji nie będę zdawał.Skutek wiadomy,bełkot,no i atak,więc tak ciągle > w > tym hełmie(wypadnie coś ostrego przez monitor, no i kłopot) chodzić nie wypada > a > robić za zakuty łeb kiedy tu tylu "światłych"się wypowiada,nie przystoi. haha.. napisz mi na maila gazetowego... odezwalam sie tam do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś