ami.ra Re:Jungle Aqua Park 13.07.09, 20:18 Oj bedzie bedzie.W koncu aqua park to raj dla dzieciakow.A dzieciaki zadowolone to i rodzice wyluzowani:) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejek2006 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI -wylot 2307 z KR 21.07.09, 20:31 adanita76, to super :) mój 7latek bedzie miał towarzystwo.. ps popatrz Ty lecisz z KTW a mnie TUI przesunął wylot mówiąc ze nie ma wylotu w sobote z Katowic... ciekawe jakie było "drugie dno".. ps zdzwonimy sie/sms na miejsu, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
michujaca Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 22.07.09, 23:00 Dzięki za info.....Jak ktoś zna cenę siłowni to proszę o podanie...ale tylko do 24 lipca,bo później to już sam się dowiem :-). Odpowiedz Link Zgłoś
asha1967 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 24.07.09, 08:01 Dzieki wszystkim za informacje a w szczególności dorota_marek_wawa.Od Was najwięcej się dowiedziałam. Przepychanki słowne nie mają sensu,każdy ma prawo mieć swoją opinię.Fajnie by było nie czytać wiecej kłótliwych postów na tym forum. Życzę wszystkim więcej optymistycznego "ducha" i udanych urlopów. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
suhotnik Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 27.07.09, 17:12 Witam. A jak z wycieczkami ? Czy jakaś dla dziecka 2,5 letniego będzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
lester97 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 28.07.09, 14:36 Od tygodnia jest więcej kół podwójnych. Dokupiono też koła rodzinne (4-osobowe).Wiem bo wróciłem 25.07 i są to informacje z pierwszej ręki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mikura00 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 28.07.09, 15:35 Czy ktoś leci 21 sierpnia na dwa tygodnie? Proszę osoby, które już wróciły o informację na temat wycieczek,na które warto pojechać ( z dziećmi 5 i 9 lat). Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ami.ra Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 28.07.09, 19:51 Lecę 21 sierpnia na tydzien z synami w wieku 7 i 13 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 28.07.09, 16:33 No to kurcze to jest lekkie oszustwo... My przez te braki kol mielismy troche zniszczone korzystanie z aquaparku. Ale tak to jest jak sie jeździ do hotelu w budowie... Odpowiedz Link Zgłoś
dario123321 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 29.07.09, 20:07 mam pytanie czy korzystaliscie z komórek jezeli tak to lepiej dzwonic z naszych taryf czy kupic karte egipskiego operatora jeżeli tak to jaką, w jakiej są cenie i ile minut na rozmowy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marty123 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 29.07.09, 12:37 a cos sie jeszcze zmienilo w miedzyczasie? Otwarto jakas nowa restauracje, uruchomiono moze internet? Z jakim biurem jechaliscie? Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
qurkawodna2 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 30.07.09, 21:21 No to super że dokupili - spodziewałem się że tak się stanie ale obawiałem się że dopiero na przyszły sezon Czy obecnie ilośc tych podwójnych wystarcza żeby nie trzeba było o nie walczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
fajna25x Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 29.07.09, 21:18 hotele.oceniacz.pl/hotel/16259/jungle_aqua_park.html Odpowiedz Link Zgłoś
suhotnik Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 31.07.09, 18:26 Jakby ktoś chciał oglądnąć filmiki są na yout www.youtube.com/user/5bmo Odpowiedz Link Zgłoś
aniela351 Re: 21 sierpnia :))) 31.07.09, 20:53 Witam wydaje mi sie ze juz wszystko wiem o tym hotelu oczywiscie dzieki osobom ktorzy wrocili z tego hotelu :)Jednak zastanawiam sie jak wyglada sprawa z zamiana pokoju o ile oczywiscie trafi mi sie w jakims niepasujacym miejscy?? Odpowiedz Link Zgłoś
kazamx Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 02.08.09, 10:37 Witam. Wróciliśmy z Jungle Aqua Park. Hotel przestrzenny, mnóstwo basenów 90 % domków położonych jest przy basenie. Pokrótce opisze moje wrażenia z pobytu. Pokoje przestronne, czyste z klimatyzacją i wentylatorem (w temacie zablokowanej klimatyzacji na 16 stopni – owszem otrzymaliśmy pokój z tak ustawioną klimatyzacją ale po pokazaniu problemu sprzątaczowi po powrocie ze śniadania klimatyzacja była ok.) Obsługa stara się bardzo przychodzą i pytają się czy wszystko jest porządku. W recepcji przy przydziale pokoi pytali się jaki pokój chcemy i otrzymaliśmy taki jak chcieliśmy, inni Polacy też mówili, że nie mieli problemów ze zmianą pokoju w przypadku gdy chcieli inny. W hotelu pokoje położone są przy basenach, każdy basen przy domkach ma wyznaczoną cześć brodzika dla małych dzieci o głębokości 50 cm. Co innego jest przy basenach w głównej części hotelu, tam są płytkie zejścia do basenu, są baseny z masażem wodnym. W dniu naszego wyjazdu osłonili nową część hotelu przy SPA i ukazał się super basen dla dzieci ze zjeżdżalniami, huśtawkami itp. Taka mniejsza kopia basenu dla dzieci z aqua parku. Aqua Park jest duży, wiele zjeżdżalni. Zjeżdża się na pontonach lub matach. Do wyboru są pontony jednoosobowe, dwuosobowe, czteroosobowe i sześcioosobowe (te dwa ostatnie jest jedna zjeżdżalnia na której można zjeżdżać). Aktualnie dołożono pontonów i nie trzeba praktycznie czekać aby wziąć ponton. Jest także basen dla dzieci z ogromna ilością atrakcji, dzieci po prostu były zachwycone i spędziły by tam całe dnie. Obok basenu znajduje się bar z napojami i alkoholem czynny do 17. Hotel jest nowy i z tego wynika że menagerowie co trochę to zmieniają niektóre zasady, czasami na lepsze innym razem na gorsze. W trakcie naszego pobytu zamknięto możliwość korzystania ze stoisk serwujących jedzenie w Aqua parku, jednak nie było to uciążliwe gdyż w zamian otworzono 3 stoiska dla gości hotelowych w których podawano przekąski (Piza, burgery, frytki, ryż, mięso w sosie, warzywa, owoce, itp.). Wynika to z tego że aqua park odwiedza coraz więcej gości z innych hoteli. Z leżakami w aqua parku też nie było problemu nieraz przychodziliśmy o 12 i też się znalazły. W hotelu jest ogromna liczba leżaków więc w okresie kiedy byliśmy nie było z tym problemu. Natomiast leżaki przed wejściem do domu rezerwował nam człowiek z obsługi basenu, wystarczyło poprosić i podziękować małym bakszyszem. Na forum dużo się pisze o zbieraniu ręczników przez obsługę. Jeśli zostawi się ręczniki na koniec dnia na leżaku, obsługa ma obowiązek posprzątać basen (poustawiać leżaki, umyć płytki) to również zbierają ręczniki. My się dogadaliśmy z basenowym, ze na leżaki kładł swoje ręczniki które potem zbierał. Animacje w hotelu odbywają się przy największym basenie, gimnastyka, aerobik , tańce. Natomiast dla dzieci działa kids klub w języku niemiecki. Wieczorem dla dzieci organizowane jest mini disco na amfiteatrze, po mini disco odbywają się różne pokazy typu, fakir show, cobra show, bingo itp. Codziennie coś innego. W barach pomiędzy restauracjami wieczorem jest muzyka na żywo, pokazy tańców egipskich. W recepcji jest dyskoteka. Jedzenie w hotelu bardzo dobre, jedynie codziennie jest trudno się zdecydować do której restauracji się wybrać. Każda serwuje co innego poza śniadaniem które w każdej jest takie same. Faktycznie śniadania przez pewien okres były monotonne i bez wędliny. W drugim tygodniu naszego pobytu się to zmieniło. W menu śniadania pojawiła się wędlina, mięsa na ciepło, zapiekane pomidory z serem. Obiady dobre ale my mało korzystaliśmy, w takim cieple raczej więcej się pije niż je. W ciągu dnia jedliśmy przekąski. Kolacje natomiast to raj dla podniebienia. Każda restauracja ma swoje specjały, nie będę się rozpisywał to trzeba spróbować. Wspomnę tylko że były przepyszne calmary i nawet sushi w restauracji orientalnej. Podsumowując hotel dla rodzin z dziećmi godny polecenia, spędziliśmy tam super wakacje. Dzieci były zachwycone. Pozdrawiam wszystkich których poznałem w tym hotelu. Marcin i Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
raker781 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 02.08.09, 11:54 Dzieki za info. po powrocie.Ja mam jeszce kilka dni do wylotu i czytajac niektóre wypowiedzi trochę sie zastanawiałem czy ten hotel to aby na pewno dobry wybór. Czytajac jednak relacje osob"obiektywnych" moje watpliwości znów znikają! Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
qurkawodna2 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 03.08.09, 12:00 Dzięki za dodatkowe informacje Skoro pytają w recepcji jaki pokój chcemy to co odpowiadać? Czy chodzi o lokalizację na terenie czy może o to czy na parterze albo piętrze? Wydaje mi się, że najlepsze miejsce powinno być albo blisko restauracji albo blisko aquaparku - zalezy gdzie będziemy więcej spędzac czasu. Jakie jest zdanie tych co byli? Czy odwiedzający aquapark spoza hotelu maja swobodny dostęp do części hotelowej (myślę tu o bezpieczeństwe rzeczy w pokojach- na jakimś wątku innego hotelu pisano, że były kradzieże w podobnej sytuacji) Te dodatkowe zjeżdżalnie dla dzieci sa czynne tak samo jak aquapark czy dłużej? Są one bliżej budynków z restauracjami czy bliżej aquaparku? Czy obok tych zjeżdżalni też sa domki? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 03.08.09, 14:50 Pokoje na parterze na pewno sa lepsze. A co do lokalizacji: naklepsza jest w polowie drogi, bo zwykle z obu miejsc korzystasz w rownym stopniu. Wedlug nas, jedna z najlepszych lokalicji jest ta przy drodze bocznej, bo jest blisko i tam i tam ( nemery od 1000 do 1090). Niestety osoby odwiedzajce aquapark maga pojsc wszedzie, bo to nie hotel, tylko bungalowy, wiec teren hotelowy przeplata sie z rekraacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
qurkawodna2 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 03.08.09, 12:03 Jeszcze dwie sprawy: Czy jest w ogóle potrzeba posiadania w Egipcie długich spodni i koszul lub bluz np. na wieczór? Co prócz wody z butelek można na terenie pić w trakcie dnia (np. w aquaparku) nie obawiając się zemsty faraona? Jak poczytałem o sposobach złapania obcych bakterii to mam wątpliwości co do napojów typu fanta serwowanych z dystrybutorów. Może zatem piwo ? - ale na słońcu to może być powalające Jak w ogóle wyglądała zapadalnośc na tę przypadłośc wśród turystów? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 03.08.09, 14:53 Co do dlugich rzeczy: my nie nosilismy ich w egipcie w ogole. Tam jest tak cieplo, ze nawet wieczorami sie nie chce. Co do picia wody: Bez pzresady, na pewno ta w dystrybutorach jest z baniakow. W koncu hotelowi nie zalezy na tym, abys zlapal tam cokolwiek. My zreszta korzystalismy z napojow w roznych dziwnych miejscach i nic nam nie bylo. Reasumujac: jak mas zpodatny organizm, to i tak to zlapiesz. Wiec nie ma sie co stresowac:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jwala Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 03.08.09, 15:41 Witam wszystkich serdecznie! Przeczytałam już cały wątek, ale jest tego tak dużo, że się gubię co czytałam, a co nie... W związku z tym mam pytanie, czy przy hotelu jest rafa? Będę wdzięczna za odpowiedź Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 03.08.09, 16:51 Rafa ?? Przy Hotelu?? Czy ty naprawde wiesz gdzie jedziesz?:)) Ten hotel znajduje sie z kilometr, poltora od morza:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jwala Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 03.08.09, 18:00 Wyobraź sobie, że wiem gdzie jadę, grzecznie zapytałam, może mało precyzyjnie. To, że plaża jest oddalona o ileś tam, nie wyklucza tego, żeby były przy niej rafy, skoro wolisz się czepiać to się czepiaj... Sarkazm zupełnie niepotrzebny! A jeśli masz tak odpowiadać, to dziękuję Ci bardzo, chyba nie o to chodzi na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
jusiek Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 03.08.09, 18:09 Trudno to nazwać rafą, strasznie zniszczona i generalnie plaża przy Dana Beach /jeżeli żwirowisko można nazwać plażą/ pozostawia wiele do życzenia ale jak zwykle to kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 03.08.09, 18:35 Sorki, ale wyraznie napisalas ze chodzi o plaze przy tym hotelu. A on jej nie posiada. Jakie pytanie , taka odpowiedz. A to ze uzywasz skrotow myslowych, to nie moja wina... Co do rafy: na plazy dany jej nie ma, sama plaza lezy (chyba sztucznej , bo tak to wyglada) w zwirowej zatoczce, jest dosc nieciekawa, tyle, ze mozna wejsc do wody. Odpowiedz Link Zgłoś
jwala Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 03.08.09, 19:17 Bardzo dziękuję za rzeczową odpowiedź, o to mi właśnie chodziło:) Odpowiedz Link Zgłoś
lladybee Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 04.08.09, 09:54 jwala... z panem dorota_marek_wawa nie ma co dyskutować nic mu nie pasuje-wystarczy poczytać jego posty-jest roszczeniowy i najważniejsze-wszystko wie najlepiej :) Powracając do tematu. Rafy nie ma przy Jungle, ani przy sąsiednim hotelu Dana Beach-z którego plaży korzystamy. Trzeba wypłynąć w morze na nurkowanie czy to głębinowe czy też powierzchniowe- organizowane są wycieczki. Polecam-jeśli ktoś to lubi. Życzę udanego urlopu, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jwala Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 04.08.09, 10:59 lladybee, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, chyba jednak się zdecyduję na ten hotel, mimo, że lubimy sobie pooglądać rybki:) najwyżej właśnie wybierzemy się na nurkowanie. A co do wymienionej osoby... cóż...właśnie zauważyłam, że dyskusja jest zbędna... Może niektórzy tak po prostu lubią... Czytając wypowiedzi na forum, byłam zdumiona, że niektórzy jadą na urlop po to, żeby siedzieć przy komputerze i "zdawać relację na żywo" z tego jak jest itp... ehhh, szkoda słów... Pozdrawiam Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
lladybee Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 04.08.09, 11:29 Polecam ten hotel - naprawdę rewelacja! Ja byłam w pierwszej połowie lipca-było parę drobnych niedociąnięć - niedokuczliwych. Myślę, że juz teraz nie bedzie się absolutnie do czego doczepić-zwłaszcza, ze otwarta jest kolejna część hotelu. Pozdrawiam i życzę super wypoczynku-zresztą w tym hotelu nie ma innej opcji :D Gdyby się pojawiły wątpliwości zapraszam na moją skrzynkę : magda.pakula@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
grudnie Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 04.08.09, 15:07 ludzie lećcie i nie czytajcie pierdół na tym forum bo po co ma was boleć głowa z powodu drobnostek hotel jest super a niedociągnięcia na tyle małe że nie popsują urlopu a jak dopadnie zemsta to klinika i zaszscyk bo szkoda czasu na antinal i polecam kremy nivea życze wrzystkim co wylatują udanej zabawy i rozsądku na zjeżdżalniach i w barach Odpowiedz Link Zgłoś
wabaro Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 04.08.09, 16:28 Od ponad dwóch tygodni nie czytałam tu opinii, bo byłam z rodzinką w JUNGLE PARK!!! Wróciłam 2 sierpnia. To po prostu rewelacja! Niesamowite wczasy!!! polecamy szczególnie rodzinkom z dzieciakami - niezależnie od wieku dzieci. Nikt się nie zanudzi. Z pewnością nikt nie będzie żałować! A jeśli się ktoś taki znajdzie - to już chyba tylko Dubaj mu pozostanie ( albo niech lepiej zostanie w domu!!!)! Jesli ktoś ma jeszcze jakieś pytania - bo pewno na tym forum jest już cała masa wiadomości - to mozecie napisać na maila walachbasia@wp.pl WSZYSTKIM ŻYCZYMY FANTASTYCZNYCH WCZASÓW W JUNGLE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wabaro Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 04.08.09, 16:30 Zapomniałam - byliśmy z EXIM - TOUR!!! Biuro spisało sie na piątkę!!! Rezydent konkretny, wycieczki dobrze zorganizowane, super przewodnicy! Wszystko OK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
suhotnik Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 05.08.09, 08:43 Witaj. A na jaką wycieczkę można zabrać dziecko 2,5letnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
wabaro Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 05.08.09, 15:18 Kair i Luxor to chyba bez sensu na 2,5 letnie dziecko. Była taka wycieczka - statek ze szklanym dnem - wtedy można podziwiać rafe ze statku. Ta z pewnościa jest bezpieczna dla malucha. Warto tez iść na 21.00 do hotelu obok LAILA tam jest taki spektakl. Początkowo opowiadają o zabytkach Egiptu, malepotem są konie, wielbłądy i grające - świecące fontanny. Dość efektowne. Odpowiedz Link Zgłoś
suhotnik Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 05.08.09, 16:36 Dzięki. Właśnie o takim statku sobie pomyślałem. Daleko trzeba jechać do przystani ? A spektakl jeżeli kolorowy to jak najbardziej pójdziemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
wabaro Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 07.08.09, 10:02 Do "portu" (wiele powiedziane) ok. 30 min. busikiem, jest za centrum. My wykupiliśmy wszystkie wycieczki u rezydenta - były super zorganizowane. Podjeżdżał busik pod same drzwi wejściowe i tak samo Was odwozi. Wszystko dograne - nie ma się co martwić. miłego urlopu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
michujaca Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 10.08.09, 08:53 Witam.W piątek wróciłem i stwierdzam,że hotel jest rewelacyjny.Chciałbym też dodać ,że na przykład wycieczka z Eximu do Luxoru za 3 osoby,w tym chłopiec,który ukończył 12 lat kosztuje 270 usd,natomiast Renata i Tomasz (którym b.dziękuję,a nie zrobiłem tego na miejscu)polecili mi biuro podróży Osheen Tours,które znajduje się przy sklepie wolnocłowym,najbliższym Jungle Park i tam kupiłem wycieczkę do Luxoru i wycieczkę na wyspę Giftun razem za 152 usd,więc na pewno warto pokombinować i ma się kupę kasy na pamiątki. Co do hotelu to naprawdę nie ma wad-jedzenie,pokoje,baseny,aquapark super.Zdecydowanie polecam. P.S.W hotelu jest do bólu wody mineralnej butelkowanej-weżcie z barru lub restauracji ze 2 butelki więcej i rozdawajcie pracownikom,gdyż oni podczas pracy w ogóle nie dostają nic do picia.Będą Wam b.wdzięczni. P.S.2-Jakieś pytania :-)?-chętnie podpowiem-piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
suhotnik Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 10.08.09, 09:11 Nie dostają ? ;O A gdzie im dawałeś butelki ? W pokoju czy na korytarzu np ? Odpowiedz Link Zgłoś
michujaca Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 12.08.09, 12:07 Aha,bo zapomniałem-wcześniej interesowałem się tematem siłowni i teraz już mogę napisać,iż jest ona darmowa i znajduje się w centrum spa Horas-jednak konieczne jest tam obuwie sportowe!("japonki"adidasa lub pumy nimi nie są :-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
michujaca Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 16.08.09, 14:32 Odnośnie wody do mycia zębów-jak ktoś jest podatny na zemstę to proponuję używać butelkowanej wody mineralnej,której jest opór we wszystkich barach i restauracjach,a dodatkowo jest wkładana do lodówki przez serwis sprzątający.Nikogo z mojej rodziny przez 2 tygodnie nie spotkały żadne sensacje żołądkowe.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wabaro Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 04.08.09, 16:33 A propos rafy - duże są na otwartym morzu - warto wybrać sie na całodniową wycieczkę. Ale mniejsze rafy są przy DANA BEACH. Jak wejdziecie na plażę to kierować się w prawo do pomostu. Na pomoście jest zejście po drabince i juz można oglądać do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela351 Re:do wabaro 04.08.09, 18:18 Napisz prosze jakie pokoje Exim ma w Jungle.Dostaliscie od razu pokoj ktory wam pasował???Czytalam,ze Tui dostaje pokoje w tzw lepszych miejscach?! Odpowiedz Link Zgłoś
wabaro Re:do wabaro 05.08.09, 15:25 Bzdura! Nie ma żadnych lepszych, czy gorszych pokoi. Mieliśmy pokój 3011 i 3017 (piętrowe domki, ale na parterze) - kawałek od "centrum hotelu". Ale było fajnie - bo spokój i cisza, a jak chcesz rozrywkę to idziesz do barów lub aquaparku. Poza tym przyda się trochę pochodzić po ich sytych posiłkach. Prawie wszystkie pokoje są przy basenach ( badzo blisko lub siut dalej). Facet w recepcji sam nas zapytał czy chcemy domek przy basenie. Dopiero po przydzieleniu domku podziękowaliśmy mu małym bakszyszem. Domki są piętrowe i parterowe, ale niczym się nie różnią. Duży przestronny pokój, wizualnie przedzielony zasłonką. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela351 Re:do wabaro 05.08.09, 15:54 Wlasnie chodzi mi o takie miejsce na uboczu,parter przy basenie :)) Myslałam,ze przydzielaja jak leci lub czekaja na $.Dzieki serdeczne Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re:do wabaro 05.08.09, 22:31 Domki pietrowe zawieraja mniejsze pokoje, domki parterowe: duzo wieksze, drozsze, z lozkiem podwojnym z baldachimem. W domkach pietrowych pokoje sa wyraznie mniejsze, a lozka w glownym pokoju :pojedyncze. Odpowiedz Link Zgłoś
wabaro Re:do wabaro 06.08.09, 00:15 No niestety nie masz do końca racji. My mieszkaliśmy w domku piętrowym na parterze i mieliśmy potężne... małżeńskie łóżko!!! (no bez baldachimu). Więc pokoje sa bardzo różne, ale wszystkie podobne do siebie, a w każdym mnóstwo miejsca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wabaro Re:do wabaro 06.08.09, 10:04 Te pokoje są naptawdę duże. Jest albo łóżko małżeńskie, albo dwa pojedyncze oraz za zasłonką (optycznie oddzielony pokoik) dwie dostawki - albo pojedyncze, albo łóżko piętrowe. My byliśmy z dziećmi 12 i 16 lat - one musiały mieć osobny pokój (powyżej 15 lat nie ma dostawek). Ale jeśli macie młodsze dzieci to nie ma żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
dario123321 Re:do wabaro 06.08.09, 14:59 prosze o odpowiedź w jakich godzinach serwowane są posiłki zarówno na plazy, przy basenie jak i w restauracjach głownych, czy jest gdzieś dostepna mapa całego jungle aquapark. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wabaro Re:do wabaro 07.08.09, 09:54 Sniadania 7.30-11.00, obiad 12.30-14.30, kolacja18.30-21.30, późna kolacja 22.00-24.00. Bary z napojami 10.00-24.00, bary z jedzeniem zmieniają godziny. Przy aquaparku było najpierw 12.00-17.00, potem 12.00-15.00. Całej mapki nigdzie nie było, ale nie jest potrzebna, po jednym dniu masz opanowaną wioskę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
analiza000 Re:do wabaro 31.08.09, 23:21 Mam do zaoferowania fajną ściągę - zeskanowane informacje z ulotki, która leżała w każdym pokoju. Jakość nie jest najlepsza, ale informacje w miarę czytelne i przydatne. Na pierwszej stronie numer pokoju naszych przyjaciół :) Zainteresowanych zapraszam na ag.nieszka (małpa).interia.pl Prawda jednak jest taka, że w Jungl'u wszystko szybko się zmienia i brak utarych reguł, ale jest to często domeną nowo otwartych miejsc i z pewnością bliskie jest arabskiej kulturze manipulowania prawdą :) Odpowiedz Link Zgłoś
analiza000 Re:do wabaro 31.08.09, 22:47 Niektóre domki piętrowe, przynamniej na parterze posiadają na pewno jeden większy, tak zwany VIP'owski pokój, który jest trzymany dla specjalnych gości. Sypnął mi się jeden z niemieckojęzycznych recepcjonistów:) Nie wiem, czy tyczy to się wszyskich numeracji domków. Wydusiłam właśnie taki, ponieważ część naszej rodziny została przeniesiona ze względów technicznych z 1065 do 1008. Nie wiem, czy zadziałały argumenty słowne i to podczas zmiany recepcjonistów, ale uzyskałam pokój 1006, który wielkością odbiegał od wszystkich pokoi, jakie widziałam, a było ich 9. Posiadał 2 duże łóżka w głównym pokoju, był bardziej przestronny niż inne, a druga część z dwoma łóżkami po bokach była również szersza i dłuższa niż pozostałe. Myślę, że wszystkie domki na jednym poziomie różnią się pomiędzy sobą wielkością, choć w duchu zastanawiam się, czy był to na pewno cel zamierzony :))) Odpowiedz Link Zgłoś
qurkawodna2 Re:do wabaro 06.08.09, 22:52 Czy mieliście nieproszonch gości w pokoju czyli różnego rodzaju robaczki w skali odpowiedniej dla ciepłych krajów ;-)? Czy mamy się przygotowac na jekieś zwierzątka? Czy tam sa komary? PR Odpowiedz Link Zgłoś
teklia72 Re:do wabaro 07.08.09, 09:23 Czy do hotelu Alf Leila można bez problemu wejśc do tamtejszych sklepików? Odpowiedz Link Zgłoś
wabaro Re:do wabaro 07.08.09, 09:59 Ten hotel jest tuż obok. Mozna wchodzić do sklepików, można na spektakl o 21.00, można pograć mini-golfa, chociaż w Jungle też już jest.. Nikt Cię nawet nie zaczepi. Odpowiedz Link Zgłoś
wabaro Re:do wabaro 07.08.09, 09:57 Są cykady na podwórku, czasami jakaś wpadnie w gości, ale nie są groźne. Komaró nie było, jedynie muchy ( ale to tak jak u nas), weźcie może jakiś muchozol, itp., moze coś pomoże. Tępilismy je na bieżąco, ale jak sprzątali to zostawiali wszystkie drzwi otwarte i znowu nam wlatywały. Ale to nic strasznego!!! Poza tym żadnych robaczków nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek1971 Re:do wabaro 10.08.09, 17:31 Tyle wiadomości ....Dziękuję wszystkim , którzy byli w hotelu za wyczerpujące informacje. Szczególnie dorota_marek_wawa , którzy starali się jak najb. obiektywnie przedstawić warunki i zasady panujące w hotelu . Lecę z mężem i 14-letnią córką z W-wy 29.08. na tydzień. Jeżeli ktoś leci w tym terminie to dajcie znać - w "kupie" raźniej :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
michujaca Re:do wabaro 12.08.09, 11:54 Wodę można pracownikom przekazać wszędzie,byle w dyskretny sposób,bo "na widoku" bardzo się stresują... Dla wyjeżdżających- już bym tam wrócił :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qurkawodna2 Re:do wabaro 14.08.09, 10:21 Po sprzątaniu zostawiaja wszystkie drzwi otwarte? Czyli pokój na parterze stoi otwarty gdy nas nie ma - np. gdybym pojechał na wycieczke do Kairu? Rozumiem, że tam sie nie zdarzaja kradzieże, ale w świetle tego, że teren jest praktycznie dostępny dla gości aquaparku spoza hotelu to brzmi to jednak niepokojąco. Napiszcie cos o plaży. Jakie tam sa atrakcje i za ile (rower wodny itp) Odpowiedz Link Zgłoś
analiza000 Re:do wabaro 01.09.09, 00:09 Nigdy nie zostawiają po sprzątaniu drzwi otwartych, tylko podczas. W każdym pokoju posiadasz sejf, a uruchomisz go dzwoniąc przez 0 na recepcję. Przychodzi koleś, rozbraja sejf i tłumaczy jak zaprogramować samemu (dziecinnie proste). Powiem uczciwie, bo już wróciłam :) Codziennie zostawiałam tylko przymknięte drzwi balkonowe, żeby moc szybciej z basenu wrócić, a uparty sprzątacz mi je codziennie zamykał od środka :( Niejedokrotnie zostawiałam laptopa, aparat fotograficzy i inne mniejsze/większe kosztowności na wierzchu i nic mi nie zginęło, a rzadko bywaliśmy w pokoju :) A swoją drogą złodziei nie dzieli się na zajmowane hotele :) PS. plażę zwiedziłam tylko jedną w Dana Beach (hotel tej samej sieci Pickalbatros). Pierwszy raz przeszłam na piechotę i jest to całkiem przyjemny spacer, który pozwala zapoznać się z topografią terenu. Busy jeżdżą co pół godziny i są bezpłatne - tam i z powrotem. Pomiędzy 12-stą, a 15-stą możesz korzystać w Dana z bezpłatnego lunchu przy plaży, ale również we wcześniejszych i późniejszych godzinach podadzą Ci napoje i alkohol. Po prawej stronie plaży jest centrum sportów wodnych. Nauczą Cię w każdym języku windserfingu i połączenia tego sportu z pływaniem na desce ze spadochronem :) Nie wiem ile to kosztuje, bo osobiście wolę jeździć na rowerze na linie nad przepaścią i spadać ze zjeżdżalni na aquaparku niż muskać morskie fale, chociaż nigdy nie mówię, że nie, by nie odcinać sobie i tej perpektywy świata, zaledwie lekko posmnakowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek1971 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 10.08.09, 17:28 Tyle wiadomości ....Dziękuję wszystkim , którzy byli w hotelu za wyczerpujące informacje. Szczególnie dorota_marek_wawa , którzy starali się jak najb. obiektywnie przedstawić warunki i zasady panujące w hotelu . Lecę z mężem i 14-letnią córką z W-wy 29.08. na tydzień. Jeżeli ktoś leci w tym terminie to dajcie znać - w "kupie" raźniej :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
mlad Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 13.08.09, 20:01 Mam pytanie odnośnie wody. Czy brać wodę ze sobą czy też bez oporów płukać zęby tamtejszą wodą. Jakimi lekami się zabezpieczyć przed zemstą?Co wziąść ze sobą z lekarstw dla 4 letniego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
pianchi Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 15.08.09, 18:58 Witam. Właśnie wróciliśmy z Jungle. Całą rodzina myliśmy zęby normalnie wodą z kranu, nic się nikomu nie stało. Najlepszym lekarstwem na zemstę jest pozytywne myślenie, że Cię nie dopadnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ami.ra Re: 21.08 i fruu 16.08.09, 09:32 Już w piatek będziemy w tym hotelu:)) Super Odpowiedz Link Zgłoś
mikura00 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 18.08.09, 22:57 Witajcie, Mam pytanie: czy można używać żelazka w domku? W tamtym roku byłam w 5-gwiazdkowym hotelu i był oficjalny zakaz. Bardzo proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
mikura00 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 18.08.09, 23:01 Czy można używać żelazko? Odpowiedz Link Zgłoś
meryblue11 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 16.08.09, 16:49 Ten hotel ma również exim, ale taniej niz TUI. I to sporo taniej. Szczerze? Wybrałabym exim w takiej sytuacji, bo po co płacić za to samo ileś tysięcy więcej. Exim jest dobrym biurem, nie masz się co martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
ewapio1 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 18.08.09, 08:42 O której godzinie jest wylot z Warszawy /biuro TUI/jakie linie lotnicze i o której powrót. Odpowiedz Link Zgłoś
pianchi Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 18.08.09, 23:47 Witam. Pytanie do ludzi którzy już wrócili z Jungle. Czy ktoś zna tytuły piosenek, chyba 5 oprócz opaopa które cięgle grali na aerobiku lub na danceclubie??? Byłem od 31.07 do 13.08. Będę strasznie wdzięczny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
analiza000 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI/ piosenki 31.08.09, 22:02 Oto link z piosenkami: rapidshare.com/files/153721175/muza_egipt.rar.html Ja szukam natomiast piosenki z Mini Disco lub jak ktoś woli z MiniClub'u. Chodzi mi o niemiecką kołysankę, która brzmiała na zakończenie dziecięcych występów. Pozostałe utwory znam i mogę podać linki. Pamiętam jedynie kilka słów "wie schon die Freundschaft ist". Jeśli ktoś zna, pamięta, lub może zapamiętać ...., to strasznie byłabym wdzięczna:) Chętnie kupię/odkupię CD z piosenkami z Kinderdisco z Jungle Aqua Park'u. pianchi napisał: > Czy ktoś zna tytuły piosenek, chyba 5 oprócz opaopa które cięgle > grali na aerobiku lub na danceclubie??? > Byłem od 31.07 do 13.08. > Będę strasznie wdzięczny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel262 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 19.08.09, 20:35 Witam wszystkich! Parę dni temu wróciliśmy z urlopu i jakoś próbujemy się odnaleźć na nowo (jak to po wakacjach). Nie chciało mi się czytać wszystkich wątków jakie pojawiły się tu podczas mojej nieobecności, ale zauważyłem że są wątpliwości co do kradzieży. Mogę wszystkich obawiających się zapewnić że nic takiego nie ma miejsca. Zdarzało się nam zostawić telefon czy aparat na ręczniku w aqua parku i nic nie zniknęło. Podczas sprzątania pokój jest otwary, ale po zakączeniu drzwi są zamykane i osoby postronne nie mają do niego dostępu. Czasem ktoś pojawia się z obsługi technicznej podczas naszej nieobecności, ale nikt nie interesuje się naszymi rzeczami. Tym ludziom za bardzo zależy na pracy żeby ryzykować i kraść, zresztą chyba islam im zabrania kradzieży. Polecam Discovery Safari w miejscowej firmie (między restauracjami a Spa). Zresztą jak pojedziecie to Henyo Was znajdzie:-) Na miejscu przewodnik mówi po polsku. Fajna przygoda. Hotel jak najbardziej godny polecenia. Są niedociągnięcia w pokojach ale to Egipt więc trzeba na to patrzeć z przymrużeniem oka. Reszta została już napisana więc nie ma sensu powtarzać. Tak na zakończenie,parę osób apelowało żeby dawać wodę pracownikom. Ja mam inny apel, bo nie widziałem żeby ktoś poruszył ten temat. Jak wszyscy wiedzą Egipt to biedny kraj, ale nie wszyscy wiedzą że jadąc na wycieczkę zobaczymy po drodze małe dzieci na parkingach, które grzebią w śmieciach w poszukiwaniu jedzenia. Strasznie to smutne i przykre. Stąd mój apel. Zabierzcie ze sobą na wycieczkę więcej jedzenia np owoców których pełno w restauracjach i dajcie tym dzieciakom. Naprawde warto. Największe wrażenie na mnie w Egipcie nie zrobiły piramidy czy świątynie w Luksorze ale szczęście i wdzięczność w oczach dzieciaka, któremu na parkingu oddałem mój lunch box. Można też dać parę funtów, w końcu im bardziej potrzebne te pieniądze niż pracownikom w hotelach (oni zawsze od kogoś dostaną napiwki). Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel262 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 19.08.09, 20:41 ...po zakończeniu...oczywiście... mały błąd mi się wkradł:-) Odpowiedz Link Zgłoś
teklia72 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 20.08.09, 13:16 Oglądając zdjęcia z jungle w holidaycheck wygląda ,że mur od strony hotelu alf leilia jest wyburzony.Czy te dwa hotele zostały połączone.Na stronie sky club piszą ,że jungle jest z sieci pickalbatros i goście z alf leili za symboliczną kwotę 25 euro na tydzień mogą korzystać z aqua parku. Czy ktoś z Was korzystał z tej ofrty i może to potwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
asha1967 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 20.08.09, 18:13 Za dwa tygodnie i ja wraz z mężem i przyjaciółmi będę gościć w tym hotelu. Obserwując na bieżąco forum dość dużo już wiem. Męczy nas jednak, temat wieczornych imprez na terenie hotelu. Czy ktoś może mi coś na ten temat napisać? My już dzieci mamy spore,że tak powiem i chcemy oprócz dobrej zabawy na basenach i zażywania kąpieli słonecznych trochę potańczyć.Będę wdzięczna za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
marty123 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 21.08.09, 16:41 Animacje wieczorne zaczynają się od 20.30 dyskoteką dla dzieci, około 21.30 jest przedstawienie, czasem fajne w innych dniach żenada, ale po kilku drinkach bywa śmiesznie, pod recepcją jest dyskoteka, a o 23.15 wyjazd do dyskoteki Havana Club za darmo oprócz sobót, gdzie wejście kosztuje 8 Euro ( w cenie drink). Odpowiedz Link Zgłoś
marty123 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 21.08.09, 16:38 hotele nie są połaczone, można przejść do leila z Jungle ale nie w drugą stronę bo trzeba przejść przez recepcje jungle a tam patrzą na opaski. wrócilismy dzisiaj tj 21.08.2009, otwarte są pokoje z numerami 5000, są to domki piętrowe i kilka parterowych z dużym basenem, my mieliśmy 40xx i też było ok, chociaż daleko do Aqua parku. Sam hotel super, chociaż jedzenie mieliśmy lepsze poprzednim razem w innym hotelu. Ktoś pytał o żelazko, my mieliśmy i nie było problemu, tylko że przez cały pobyt użyliśmy może z raz czy dwa. Jeśli chodzi o niedociągnięcia to były kłopoty z prądem i klimatyzacją, nie było pół nocy i w dzień do 15.00 w całym hotelu, poza tym u nas jakoś woda smętnie płyneła z kranu, na wszystkie wpadki obsługa reaguje prawie natychmiast. Co do much podczas sprzątania rozpylają truciznę i dodatkowo w łazience zostawiają spray na muchy do własnego użytku. Wodę uzupełniają butelkami 0,75 lub 0,6 litra, warto przynieść sobie dodatkową z barów, zemsty nie mieliśmy, ani nikt z naszych znajomych. Co do wody, dawalismy ratownikom i ogrodnikom przy pokoju wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
beti_44 Jak bylo w Jungle? 23.08.09, 12:04 Właśnie wczoraj wróciłam z hotelu Jungle Agua Park, mam nadzieje ze inofrmacje o hotelu, ktore zamieszcze ponizej przydadza sie Panstwu w podjeciu decyzji o wyjezdzie do tego hotelu. Zakwaterowanie: niestety Polacy w tym hotelu dostaja najgorzej polozone pokoje tzn. na samym koncu hotelu (a obszar jest ogromny). Jesli zaplacimy ok.20$ recepcjoniscie dostaniemy pokoj w znacznie lepszej lokalizacji. Najlepsze pokoje maja numery od 1000-2000. Nie zgadzajcie sie na pokoje z numerajcą od 4000. W recepcji mozna poprosic o mapke z informacjami o hotelu (rozklad basenow, restauracji wraz z godzinami otwarcia i godzinami co w ktorej bedziemy mogli zjesc - lody, przekaski, lunch, kolacje, informacje o serwisie hotelowym etc.). Taka sama mapke powinien dac Panstwu rezydent, jesli nie upomnijcie sie. Pokoje: przestronne, duze lozka, standardowo wyposazone (tel, TV, lodowka - nie zamykajcie szafki w ktorej stoi lodowka, bo sie w niej gotuje!). Klimatyzacja bardzo glosna nawet na najcichszej opcji (low), ale dziala, na dwa tygodnie 2 razy byly krotkie braki w dostawie pradu. Sprzatanie: sprzataja byle jak nawet po otrzymaniu bakszyszu 1-2$. Restauracje: mimo ze mamy z nazwy srodziemnomorska, niemiecka, chinska jedzenie w kazdej jest prawie takie same. Jest go jednak bardzo duzo, przekaski, dania glowne, ciasta, owoce. Po dwoch tygodniach ma sie dosc! Brak wedliny! Baseny: najlepsze co jest w tym hotelu. Aqua park -super dla wszystkich - malych i duzych. Sklepy: na terenie hotelu roznego rodzaju sklepiki, apteka, lekarz. Lekarz: w Hurgadzie jest Polska Klinika, centrum alarmowe +20100787600. Po otrzymaniu telefonu klinika przysyla po chora osobe samochod do hotelu. Honoruja wszystkie polisy ubezpieczeniowe. Za klinike w hotelu trzeba placic. Woda: nie ma problemu z woda do picia, jest jej pod dostatkiem w lodowkach w kazdym barze i restauracji, napoje w dystrybutorach jak najbardziej bezpieczne, drinki - koszmar, nie mozna dostac piwa w butelce, napojow w puszkach, wszystko nalewane do plastikow (na wynos) i szklanek (na miejscu). Czasem jest problem z plastikami, brakuje ich. Jesli chodzi o wode dla obslugi - to prawda niestety nie dostaja w hotelu jej do picia, zdrza sie ze prosza urlopowiczow o butelke wody. Woda z kranu: przez dwa tygodnie mylam zeby w tej wodzie i nie wywolalo to u mnie zemsty faraona. Jest jednak ta woda mocno chlorowana. Inne: sa 2 korty, szachy (1 metrowej wysokosci), mini golf, boisko do pilki noznej. Oswietlenie na kortach platne 3$ za 1h. Animacje:co wieczor cos innego ale poziom tych animacji jest b.niski. Brak animacji w jez. polskim (ang,niem,francuski, wloski,rosyjski). Plaza: niestety daleko do morza ale gosci hotelu b.czesto wozi na plaze w hotelu Dana Beach busik. Plaza OK. Jesli chodzi o rafy to w Hurgadzie nie nalezy spodziewac sie niczego rewelacyjnego. Jesli chcemy cos zobaczyc nalezy skorzystac z wycieczki oferowanej przez biura podrozy (fajna rafa Sharm el naga, warto pojechac na wycieczka statkiem do Dolphin House lub kazda inna gdzie przewidziany jest snorkling). Inne wycieczki - autokary zawsze sie spozniaja, ale organizajca Ok, bezpiecznie, mimo ze zakonczyl sie czas konwojowania autokarow przez policje. Podsumowujac: hotel ogolnie jest Ok, natomiast nie jest to hotel zaslugujacy na miano 4+ lub 5 gwizdek. Zakwalifikowalabym go na 3+. UWAGA! NIE DOCZYTALAM SIE DO TEJ PORY, ABY NA FORUM KTOS NAPISAL O SPALARNI SMIECI, KTORA ZNAJDUJE SIE W POBLIZU HOTELU. SMROD JAKI WIECZOREM JEST W JUNGLE JEST NIE DO WYTRZYMANIA! JAK WEJDZIECIE PANSTWO NA ZJEZDZALNIE W AQUAPARK ZOBACZCIE DOOKOLA HOTELU, TUZ ZA MURAMI PIETRZA SIE TONY SMIECI W CZARNYCH WORKACH, KTORE SA PRAWIE CODZIENNIE PALONE! SZKODA ZE O TYM NIE INFORMUJA BIURA PODROZY OFERUJACE TEN HOTEL. Jesli ktos z Panstwa mialby jeszcze jakiekolwiek pytania chetnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zumka2005 Re: Jak bylo w Jungle? 23.08.09, 22:25 -co do pokoi z dalszymi numerami to zależy co kto lubi, my woleliśmy z dalszym numerem 3000,z dala od restauracji i barów, było ciszej i spokojniej -nie zgodzę się z opiniami że jedzenie w każdej restauracji było takie samo, wędlina była do śniadania -mieszkaliśmy tuz przy murze ogrodzeniowym i w ciągu dwóch tygodni ten opisywany smród czułam raz, byłam od 7 do 21 sierpnia -nasz pokojowy sprzątał bardzo dokładnie - nie daleko od hotelu jest centrum handlowe z marketem, ceny są ustalone, warto o tym wiedzieć jeśli jedzie się z dziećmi, słodycze i jogurty można kupić w atrakcyjnej cenie Odpowiedz Link Zgłoś
beti_44 Re: Jak bylo w Jungle? 24.08.09, 10:01 Ja bylam od 08-22.08, wiec w tym samym terminie co zumka2005, ale widac ze mam bardziej wyczulony zmysl wechu. Moja rodzina czula to samo co ja wiec z moim powonieniem chyba jest wszystko OK. Prawie codziennie przez dwa tygodnie ok. godz. 21.15 dawal o sobie znac smrod i to nie tylko w okolicy pokoi z numerami 1000,tylko na terenie calego hotelu. W amfiteatrze gdzie wlasnie o godz. 21.30 zaczynaja sie animacje, wysiedzenie graniczyło z cudem! Jesli chodzi o polozenie pokoi z nr 1000 to nie sa one absolutnie wszystkie polozone w okolicy recepcji i restauracji (niektore sa w okolicy np. aquaparku).Pokoje te sa oddalone od recepcji, maja swoj basen (korzysta z niego znacznie mniej osob) i absolutnie nie jest glosno. Zgadzam sie z zumka 2005, ze jet to kestia tego co kto lubi. Jeden woli miec taras z widokem na basen inny w widokiem na mur otaczajacy hotel. To samo dotyczy sprzatania. Wedliny tez nie widzialam. Zaczynam sie zastanawiac czy bylismy w tym samy hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re: Jak bylo w Jungle? 24.08.09, 14:44 Beti_44: Zaraz cię zakrzyczą. Wedlug osob, ktore byly w tym hotelu to najlepszy hotel w Hurghadzie :)) A wszyscy wytykający jego wady to marudzący, którzy nigdy nie są zadowoleni z tego , gdzie są. Dzieki Tobie wiemy teraz , czemu tak smierdzialo wieczorami. tez mieszkalismy w pokoju 10.., i uwazamy ze to najlepsza lokalizacja: blisko recepcji i auaparku, z kameralnym basenem. Rowniez wedlin nie uswiadczylismy, i rowniez uwazamy, ze we wszystkich restauracjach 80% jedzenia sie powtarzalo. Odpowiedz Link Zgłoś
zumka2005 Re: Jak bylo w Jungle? 24.08.09, 15:30 -nie, nie uważam że to najlepszy hotel w Egipcie, byłam w kilku i mam porównanie,uważam że to świetny hotel z aqua parkiem dla rodzin z dziećmi, - co do marudzących to zarówno na forum jak i w samym hotelu było wielu, sprawa indywidualna - Beti_44 nie miałam pokoju z widokiem na mur!wyczułam sarkazm w Twoim poście, takich w owym obiekcie nie ma, a każdy domek czy to z numerem 1000, 2000...4000 ma osobny basen z leżakami - smród powtarzam czułam raz, - często o 21.00- 22.00 z 4 letnią córką i znajomymi z dziećmi graliśmy w mini golfa, inni turyści też korzystali z pola, kortu, boiska, które było w pobliżu tej spalarni, nikt nie uciekał z powodu smrodu - jedliśmy śniadanie 9.45- 10.00 w restauracji niemieckiej i wędliny były, może nie codziennie ale były,dwa rodzaje - znając obyczaje innych narodów na śniadanie rzadko kto jada wędliny - a co do jedzenia, we wszystkich restauracjach serwowano drób, wołowinę, warzywa jednak podawane na inny sposób lub inaczej doprawione - Odpowiedz Link Zgłoś
beti_44 Re: Jak bylo w Jungle? 24.08.09, 21:03 do: Dorota_Marek_Wawa - dzieki za Wasz post. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
analiza000 Re: Jak bylo w Jungle? 31.08.09, 18:45 Witam, byłam w hotelu od 15-29 sierpnia i zmieniałam pokój z 1062 na 1006. Pierwszy był nieco mniejszy z widokiem na aqua park, a drugi leży z boku recepcji i ma widok na basen. Z obu byłam zadowolona, chociaż ten drugi był w zakątku, gdzie przeważali Niemcy i można było liczyć na spokój :) W pierwszym natomiast sprzątacz był dokładniejszy. Smrodu nie poczułam ani razu, ale może nie zwróciłam na to uwagi :) Moim zdaniem zdecydowanie najkorzystniejsze jest położenie pokoi od 1000-2000 tysiące. Te nie przylegają do wysypiska śmieci, które jest za murem. Niektóre z bungalowów 3000-4000 przylegają częściowo do niego, ale tylko od strony wejścia i to nie wszystkie. Widok z tarasu lub z balkonu mają jednak na baseny. Pokoje 5000 są od strony pustyni, a 6000 są w budowie, ale ani razu nie słyszałam robót budowlanych. Wędlina z kurczaka była codziennie rano do dyspozycji gości w restauracji Śródziemnomorskiej (Mediterranean) wydawana wraz z serem żółtym na plasterki przez bardzo oszczędnego kucharza :) Dlatego też zmieniliśmy miejsce śniadań na Vikinga, gdzie było jej pod dostatkiem krojonej na tacy. Naprawdę smaczna. Poza tym zdarzało nam się wynajdować na kolację przepyszne krewetki, niekiedy bardzo dorodne. Dania w restauracjach były o tyle do siebie podobne, że w każdej można było znaleźć kurczaka, wołowinę i ryby, jednak zawsze inaczej przyrządzone. Wracając do smrodu, to można go było poczuć od czasu do czasu z klimatyzacji. Nie sądzę, by był to jej urok, a bardziej wiązałam to z opróżnianiem szamba ... albo siedział w nawiewie Arab, karmili go fasolką i sadził bąki :) My generalnie, a było nas znajomych i rodziny 10 osób w różnych pokojach, bardzo chwalimy sobie ten obiekt i spędzony tam czas. Ogromnym atutem jest jego rozłożystość i podział na strefy, do których przynależą po 2-3 baseny do każdej, tak więc nigdy nie jest tłoczno i nie trzeba szarpać się o leżaki. Odpowiedz Link Zgłoś
dune321 Re: Jak bylo w Jungle? 04.09.09, 21:16 Witam Zgadzam się z Twoją opinią. Byłem w Jungle od 20.08.2009 do 03.09.2009 z żoną i córką i rzeczywiście opisywany smród czuliśmy przez 2 tygodnie może 3 razy. W restauracjach serwowane posiłki różniły się szczególnie w porze kolacji gdzie przed przynajmniej dwoma restauracjami ( codziennie ) były grile na zewnątrz z rybami, kurczakami, wołowiną, hamburgerami itp. Ogromna ilość owoców, ciast, i przekąsek ( np krewetki królewskie w barze przy Aquaparku w porze lunchu ) może zadowolić wszystkich poza nowobogackimi polakami - którzy jeśli nie ma schabowego z ziemniorami to znaczy że nie ma co jeść. Drinki rewelacja - tylko trzeba umieć porozumiewać się z barmanami w innym języku niż ojczysty POLSKI - jeśli sprecyzujecie po angielsku lub niemiecku co chcecie to napewno to otrzymacie, a jeśli dodacie do tego jakiegoś Washingtona to kelner sam będzie przychodził co jakiś czas do stolika. Mieliśmy pokój 3038 - cisza, spokój - basen pod nosem dla dokładnie 16 pokoi - jeśli chodzi o odległość od Aqua lub tzw. amfiteatru i 5 jadalni to góra 3 minutki piechotką ( podczas wypoczynku też trzeba się ruszać "kluchy" hihi ) Mnie ten pokój bardzo odpowiadał. W pokoju lodówka, bezpłatny sejf a także LCD na scianie z 30 kanałami w tym TV POLONIA Czystość w pokoju - niewielu klientów hotelowych wie, że osoby które sprzątają w pokojach pracują tam za wyżywienie i nocleg, a jedyną formą zarobienia jest tzw bakszysz ( nie żałujcie 1$ dziennie bo dla nas to nie jest wielki wydatek a dla tych ludzi to ogromny pieniądz ). Nasz pokój był sprzątany na najwyrzszym poziomie: zmywana podłoga, ścielane łóżka ( w przeróżnych formach ), co kilka dni zmieniana pościel, uzupełniana lodówka w wody mineralne, codziennie wymieniane ręczniki - chłopak nawet układał kosmetyki w łazience i zabawki na łóżku córki - codziennie zostawiałem mu 1 lub 2 $ a on w 100% wywiązywał się ze swojej ciężkiej pracy. Jedyna "zwierzyna" jaka podczas pobytu zagościła w naszym domku a dokładniej w łazience to cykada czyli troszkę większy konik polny hihi. Animacje które były organizowane rzeczywiście głównie w języku niemieckim ale na bardzo dobrym poziomie - nie zgodzę się że na bardzo niskim - no chyba że ktoś nie korzystał z Aqua Aerobiku o 11:30 i 16:00 oraz piłci siatkowej w wodzie a także gry w lotki bywał tylko na wieczornym Mini Clubie dla dzieci i przedstawieniach. OGROMNY POZYTYW dla naszej Rezydentki ANI z VIVA CLUB, która dbała o najmniejsze szczegóły ( już w autokarze z lotniska do hotelu otrzymaliśmy info w języku polskim o hotelu, godzinach otwarcia poszczególnych restauracji i barów, banku na terenie budynku recepcji itp ), zawsze odbierała telefon i służyła radą , a na umówione spotkania stawiała się zawsze punktualnie - krótko mówiąć ODPOWIEDNIA OSOBA NA ODPOWIEDNIM MIEJSCU. Ogromne podziękowania dla Pani Gosi z Biura Podróży LAZUR w Częstochowie oraz operatorów turystycznych VIVA CLUB Chorzów i GRAND TOUR Hurghada za wspaniałe wakacje i niezapomniane wycieczki Hotel oraz obsługa ( choć byłem już w wielu ) przekroczyły moje najśmielsze oczekiwania w pozytywnym znaczeniu. Polecam gorąco. Jeśli macie jakieś pytania piszcie - krol.arkadiusz@interia.pl , odpowiem na nie i poprę zdjęciami, których napstrykałem ładnych kilka setek Odpowiedz Link Zgłoś
dorarys Re: Jak bylo w Jungle? 05.09.09, 19:53 witam my się dopiero wybieramy 18 września chciałam tylko zapytać jakie wycieczki w tym czasie zaliczyliście co warto z tego zobaczyć najbardziej dzięki za informacje. pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
suhotnik Re: Jak bylo w Jungle? 19.09.09, 12:23 Nic więcej chyba nie mogę dodać. Zgadzam się z dune321w 100%. My byliśmu 4-18.09 w pokoju 1073. bardzo blizutko wszędzie, pokój przy basenie (akurat między poziomami 50/110cm). Odpowiedz Link Zgłoś
tania75 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 08.04.10, 23:55 my wybieramy sie z dwojka dzieci...2,5 i 4 latek. Strasznie boje sie aby nie dopadla ich zemsta, my sobie poradzimy ale dzieci?? co gdy to sie przytrafi?? a druga rzecz - wifi - nie ma wciaz ??? co nalezy dokladnie kupic aby korzystac z neta? czy mozna wziasc laptopa, nie zabiora na lotnisku? zdazaja sie kradzieze?? Odpowiedz Link Zgłoś
drugikacper1 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 13.04.10, 13:02 witam !!! jesli chodzi o zemste faraona to powiem szczeze ze to niezaleznie czy dzieci czy dorosli bo to moze kazdego spodkac i doradzam zaraz po przylocie isc tam do apteki zakupic specjalne tabletki od nich sa superowe dzialaja natychmiast!!! a w jakim terminie sie wybieracie ? bo ja w lipcu .. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ami.ra Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 19.08.09, 21:54 A dokładnie to kiedy lecicie??My juz w piatek równiez z Eximu. Odpowiedz Link Zgłoś
nicola1111 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 20.08.09, 15:46 czami.ra napisała: > A dokładnie to kiedy lecicie??My juz w piatek równiez z Eximu. cześć my też lecimy jutro z Katowic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beti_44 Jak bylo w Jungle? 23.08.09, 11:59 Właśnie wczoraj wróciłam z hotelu Jungle Agua Park, mam nadzieje ze inofrmacje o hotelu, ktore zamieszcze ponizej przydadza sie Panstwu w podjeciu decyzji o wyjezdzie do tego hotelu. Zakwaterowanie: niestety Polacy w tym hotelu dostaja najgorzej polozone pokoje tzn. na samym koncu hotelu (a obszar jest ogromny). Jesli zaplacimy ok.20$ recepcjoniscie dostaniemy pokoj w znacznie lepszej lokalizacji. Najlepsze pokoje maja numery od 1000-2000. Nie zgadzajcie sie na pokoje z numerajcą od 4000. W recepcji mozna poprosic o mapke z informacjami o hotelu (rozklad basenow, restauracji wraz z godzinami otwarcia i godzinami co w ktorej bedziemy mogli zjesc - lody, przekaski, lunch, kolacje, informacje o serwisie hotelowym etc.). Taka sama mapke powinien dac Panstwu rezydent, jesli nie upomnijcie sie. Pokoje: przestronne, duze lozka, standardowo wyposazone (tel, TV, lodowka - nie zamykajcie szafki w ktorej stoi lodowka, bo sie w niej gotuje!). Klimatyzacja bardzo glosna nawet na najcichszej opcji (low), ale dziala, na dwa tygodnie 2 razy byly krotkie braki w dostawie pradu. Sprzatanie: sprzataja byle jak nawet po otrzymaniu bakszyszu 1-2$. Restauracje: mimo ze mamy z nazwy srodziemnomorska, niemiecka, chinska jedzenie w kazdej jest prawie takie same. Jest go jednak bardzo duzo, przekaski, dania glowne, ciasta, owoce. Po dwoch tygodniach ma sie dosc! Brak wedliny! Baseny: najlepsze co jest w tym hotelu. Aqua park -super dla wszystkich - malych i duzych. Sklepy: na terenie hotelu roznego rodzaju sklepiki, apteka, lekarz. Lekarz: w Hurgadzie jest Polska Klinika, centrum alarmowe +20100787600. Po otrzymaniu telefonu klinika przysyla po chora osobe samochod do hotelu. Honoruja wszystkie polisy ubezpieczeniowe. Za klinike w hotelu trzeba placic. Woda: nie ma problemu z woda do picia, jest jej pod dostatkiem w lodowkach w kazdym barze i restauracji, napoje w dystrybutorach jak najbardziej bezpieczne, drinki - koszmar, nie mozna dostac piwa w butelce, napojow w puszkach, wszystko nalewane do plastikow (na wynos) i szklanek (na miejscu). Czasem jest problem z plastikami, brakuje ich. Jesli chodzi o wode dla obslugi - to prawda niestety nie dostaja w hotelu jej do picia, zdrza sie ze prosza urlopowiczow o butelke wody. Woda z kranu: przez dwa tygodnie mylam zeby w tej wodzie i nie wywolalo to u mnie zemsty faraona. Jest jednak ta woda mocno chlorowana. Inne: sa 2 korty, szachy (1 metrowej wysokosci), mini golf, boisko do pilki noznej. Oswietlenie na kortach platne 3$ za 1h. Animacje:co wieczor cos innego ale poziom tych animacji jest b.niski. Brak animacji w jez. polskim (ang,niem,francuski, wloski,rosyjski). Plaza: niestety daleko do morza ale gosci hotelu b.czesto wozi na plaze w hotelu Dana Beach busik. Plaza OK. Jesli chodzi o rafy to w Hurgadzie nie nalezy spodziewac sie niczego rewelacyjnego. Jesli chcemy cos zobaczyc nalezy skorzystac z wycieczki oferowanej przez biura podrozy (fajna rafa Sharm el naga, warto pojechac na wycieczka statkiem do Dolphin House lub kazda inna gdzie przewidziany jest snorkling). Inne wycieczki - autokary zawsze sie spozniaja, ale organizajca Ok, bezpiecznie, mimo ze zakonczyl sie czas konwojowania autokarow przez policje. Podsumowujac: hotel ogolnie jest Ok, natomiast nie jest to hotel zaslugujacy na miano 4+ lub 5 gwizdek. Zakwalifikowalabym go na 3+. UWAGA! NIE DOCZYTALAM SIE DO TEJ PORY, ABY NA FORUM KTOS NAPISAL O SPALARNI SMIECI, KTORA ZNAJDUJE SIE W POBLIZU HOTELU. SMROD JAKI WIECZOREM JEST W JUNGLE JEST NIE DO WYTRZYMANIA! JAK WEJDZIECIE PANSTWO NA ZJEZDZALNIE W AQUAPARK ZOBACZCIE DOOKOLA HOTELU, TUZ ZA MURAMI PIETRZA SIE TONY SMIECI W CZARNYCH WORKACH, KTORE SA PRAWIE CODZIENNIE PALONE! SZKODA ZE O TYM NIE INFORMUJA BIURA PODROZY OFERUJACE TEN HOTEL. Jesli ktos z Panstwa mialby jeszcze jakiekolwiek pytania chetnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kanarek77 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 23.08.09, 23:01 do Raker781-lecimy 28.08. tj.ja32lata z mezem37lat ,córka11lat, rodzice 2 osoby Odpowiedz Link Zgłoś
luizjana777 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 25.08.09, 11:53 Witam właśnie kilka dni temu wróciłam z rodziną z Egiptu właśnie z hotelu jungle aqua park i mogę go szczerze polecić szczególnie osobą z dziećmi są aqua parki również dla maluchów fantastyczne a klimat nie jest tak uciążliwy jak mówią też byłam z dzieckiem i było fantastycznie nie ma o tym hotelu informacji bo jest nowy:)ale jest rewelacyjnie przygotowany proszę lecieć bez obaw pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
ami.ra Re: Mysz w pokoju!!!!!! 28.08.09, 19:34 Wrocilismy dzisiaj i niestety mielismu cholernego pecha z myszami w pokoju.Byl to nasz 10 pobyt w Egiptowie i nigdy cos takiego nam sie nie zdarzyło.Pokoj nr 5025.Pierwszy raz wyszła nam na trzecia dobe pobytu myslelismy pech jedna sie trafiła.Jednak niestety walczylismy z nimi jeszcze dwa razy.Mielismy propozycje zamiany pokoju jednak syn obok mial kolege bylismy tylko na tydzien wiec odpuscilismy.Wchodzily gdzies za toaleta :).Teraz to wydaje mi sie zabawne ale tam na miejscu byłam wsciekła.Jedna dzieki naszemu sąsiadowi udalo nam sie dorwac i zanieslismy do recepcji.Ale tylko przepraszali i proponowali zamiane.Ogolnie gdyby nie te myszy to hotel jest oki.Baseny,aqua park rewelacja.Co do czystosci w pokoju i jedzenia to zadna rewelka.Radze zabrac lep na muchy sa wkurzajace i oczywiscie omijac pokoje nowo oddane.Bo niestety rowniez widzielismy wstretnego szczura brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
dorarys Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 02.09.09, 17:12 ja też mam taką nadzieję udanej zabawy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dmkkk Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 09.09.09, 21:23 Mam prośbę pokażcie jakieś zdjęcia wykonane przez Was - zdjęcia w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
jajanku super miejsce - moja opinia 14.09.09, 22:39 Byłem w jungle 1 tydzień z tui w połowie sierpnia. Ojciec + 2 dzieci( 14 i 6 lat) Oferta nasza niczym się nie różniła od oferty eximu i alfy. No po za tym ze była droższa. Przez pierwsze trzy dni mieszkaliśmy w pokoju na piętrze jedno duże łożko + 2 małe, potem zmieniliśmy na parter bo coreczka chciała mieć pokój z balkonem w podłodze:). Dostaliśmy pokój przedzielony kotarą na dwa pomieszczenia z dwoma łózkami wiekszymi w jednym i dwoma mniejszymi w drugim pomieszczeniu. Ten pierwszy pokój był bardziej przestronny i bardzo jasny. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mogę podesłac zdjecia na priva. Internet i telefony. Jeżeli ktoś bardzo chce korzystać połączeń, proponuję kupić kartę w hurgadzie, można też kupić modem usb. Ponoć kosztuje to grosze. Jest internet wifi ale bardzo drogi. 7 euro za godzinę. Mieszkalismy w pokoju 3023 praktycznie najdalej od recepcji. Komp widział siec ale niestety ...7€ za 1h :) Zemsta. Nabrałem róznych specyfików z czego braliśmy tylko florę. Można nie myć zebów wodą z kranu i ewentualnie pić drinki bez lodu(z lodem są tak samo niedobre jak bez:) Proponuję sobie jednak nie zaprzątać tym głowy. Jak nie przez woda z kranu , to przez np sałatki przygotowywane przez miejscowych. Jak ma dopaść to dopadnie, ale wtedy nie bawić się w żadne antinale tylko od razu do kliniki po zastrzyk i z głowy. Plaża, jak ktoś lubi to spacerek lub bus i w dana jest plaża. W barze na plaży obowiązuje all z jungle. Byliśmy raz, dzieciaki posiedziały na leżakach i po 1h powrót. Odpowiedz Link Zgłoś
kanarek77 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 15.09.09, 22:43 byłam w tym hotelu od 28.08 do 11.09 2009 i naprawdę nie mam nic do zarzucenia.Jedzenie , obsługa , baseny, aqua park, atmosfera, pokoje ogólnie wszystko na jak najwyższym poziomie.Straszono upałami, zemstą faraona, nic nas nie dopadło.Polecam gorąco hotel wszystkim, a jak ktoś narzeka to jest niepoważny. Odpowiedz Link Zgłoś
grudnie Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 29.09.09, 19:35 witam czy ma ktoś zdjęcie jungla z samolotu bo jest to przedni widok Odpowiedz Link Zgłoś
analiza000 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI/ piosenki 28.09.09, 21:34 Zatem link do piosenek z minidisco: wakacje24.pl/mini_disco/md.html Miłego odbioru :) Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
qurkawodna2 Moje spostrzeżenia Cz 1 05.10.09, 14:57 Cześć Dużo skorzystałem z informacji na tym wątku i chciałbym po powrocie dodać coś od siebie. Umieszczam ten wpis po dłużej przerwie od przyjazdu, ale jak zobaczycie trochę mi zajęło wpisanie tego wszyskiego w przerwach pomiędzy innymi obowiązkami. Byłem z rodzinką (2 + 7-latek) między 28.08 a 11.09, z biurem Exim, mieszkałem w pokoju 2123. Moja opinia o hotelu jest bardzo pozytywna, choć nie obyło sie bez drobnych kłopotów dotyczących pokoju. Dodam, że byłem pierwszy raz z Egipcie i w Afryce, więc patrzę na jakośc usług z perspektywy Grecji i Turcji. Mile zaskoczył mnie klimat, który nie był wcale uciążliwy - wiatr wiał prawie bez przerwy i dzięki temu odczucie gorąca było zbliżone do tego co czułem nieraz w mieście w Polsce w tych najgorętszych dniach lata gdy temperatura przekracza zdecydowanie 30st. Czyli do wytrzymania bez problemu. Rezydentka powiedziała, że z jej kilku (kilkunasto?)letnich obserwacji wynika, że klimat Egiptu złagodniał czyli lata juz nie sa takie gorace jak kiedyś. Pokoje: Ponieważ niektóre osoby pisały, że w pokojach nie zawsze są podwójne łóżka małżeńskie, więc przy kwaterowaniu poprosiłem w recepcji o pokój z łóżkiem małżeńskim i dałem 5 Euro. Otrzymałem to o co prosiłem. Przypuszczam jednak, że bez tych 5 Euro tez otrzymałbym taki pokój ale mógłby być w innym miejscu np dalej od recepcji i aquaparku co nie dla każdego może być złe. Tu wtrącę, że obszar tego hotelu jest spory, ale nie należy demonizować tych odległości - przejście w normalnym tempie z jednego końca na drugi zajmuje ok. 5- 10 minut. Pokój był spory, Potwierdzam co już napisano o wyposażeniu i kanałach TV - jest TV Polonia, jeden-dwa kanały z filmami i jeden na którym są filmy animowane. Reszta to niemieckie, włoskie, informacyjne i lokalne. Jakość wykonania pokoi ledwo 3-miesięcznych nie znam standardów w innych egipskich hotelach, ale o ile sam pokój był na przyzwoitym poziomie to łazienka już nie wyglądała na 4 gwiazdki - fugi wyglądały jakby kładło je dziecko a potem jeszcze poprawiało. Najpierw z umywalki, a potem z WC wyciekała woda na podłogę. Oczywiście to wszystko można zgłaszać i "fachowcy" przychodzą naprawić, ale jeśli sprawa nie jest prozaiczna i nie widac problemu gołym okiem to trzeba czekać, żeby wyjaśnić o co konkretnie chodzi (miałem tak z klimatyzacją) A nie po to jedziemy na wakacje, żeby czakac aż panowie przyjdą - tym bardziej, że przy powazniejszych awariach procedura wygląda ta: dzwonimy do recepcji informując wstępnie o co chodzi, potem w ciągu godziny możemy się spodziewac wizyty Pana z obsługi hotelowej, któremu dokładnie prezentujamy problem. Ta osoba zapewnia nas, ze zaraz przyjdzie fachowiec (hydraulik lub spec od klimatyzacji - w tym drugim wypadku chodzą dwaj lub trzej bo jeden nosi drabinę a jeden skrzynkę z narzędziami :-)) i naprawi. No i teraz jeśli chcemy, żeby wiedzieli co naprawić to powinniśmy poczekać, aż fachowiec przyjdzie, żeby mu pokazac ponownie na czym problem polega. Raz nie czekałem i poszedłam korzystac z urlopu a po powrocie do pokoju okazało się że po 10 godzinach od zgłoszenia nadal klima jest zdechnięta - dlatego polecam jednak dopilnowanie jeśli awaria jest uciążliwa. Muchy przy sprzątaniu facet rozpylał coś (zapewne był to ten spray, który stał w łazience) co wg mnie ogłupiało muchy i w ten sposób mozna było je sprawnie wytłuc, zeby potem nie denerwowały. Mój sposób był zatem taki, że jak wracaliśmy do pokoju po sprzątaniu to poświęcałem parę minut na wietrzenie po tym sprayu i walkę z owadami - część wyganiałem, a część ubijałem. Po takiej akcji miałem spokój do następnego dnia. To jednak może zależeć od usytuowania danego domku i związanej z tym ilości much.Prócz much zaobserwowałem cykady i pająki, które humanitarnie wypraszałem z pokoju :-) oraz jednego komara, który zginął tragicznie. Żadnych myszy lub szczurów nie spotkałem ani w pobliżu swojego pokoju ani nigdzie na terenie. Klimatyzacja: miałem pewne problemy. Jadąc do Jungle zakładałem, że jak jest to nowy hotel to klima też będzie nowa i sprawna. Niestety chyba się myliłem i mam podejrzenie, że urządzenia nie sa nowe (przynajmniej to w moim domku). Otóż dwa razy wystąpiła awaria i klima nie chłodziła (wyświelało kod błędu: Err-4) -miałem dwie noce gorzej przespane. Niestety jak już klima działała to potrafiła po swojemu zaśmierdzieć Na ogół śmierdzą klimatyzacje, które juz są używane dłuższy czas, dlatego moje podejrzenia, że to jakies urządzenia np. z innego hotelu - chyba, że w tym klimacie sprzęt taki starzeje się (czytaj: zaczyna śmierdzieć) szybciej. Ponieważ po dwóch razach juz nie chciało mi się czekac na fachowców, więc problem smrodu rozwiązałem w następujący sposób (dodam, że smrodek występował tylko po dłuższym wyłączeniu klimy za dnia): przed kolacją włączałem klimatyzację i wychodziłem (można zamiast karty magnetycznej w urządzeniu kontrolującym zasilanie klimatyzacji zostawić wizytówkę lub grubszą kartkę papieru). Po powrocie do pokoju należało przewietrzyć go "na przestrzał". Było to juz pod wieczór (much nie było o tej porze zbyt dużo) i był na ogół wiaterek, który wspomagał wietrzenie. Potem juz zapach nie był zauważalny co nie znaczy że nie było go w ogóle. Jak to powietrze z klimy wpływa na zdrowie - nie wiem i raczej nie chcę. Pojawiły się tu informacje o tym, że klimatyzacja tylko chłodzi np na 16stC i nie można jej regulować - potwierdzam to cześciowo, bowiem w moim pokoju temperaturę można było zmieniać, ale nie było to precyzyjne, w zasadzie wyglądało to tak, że chyba są tylko dwie temperatury chłodzenia: zimna i zimniejsza. Przy ustawieniu powyżej 25 chłodziło mniej a poniżej 23 bardziej. Pomiędzy bywało różnie. Bezwładnośc tego urządzenia też jest duża i czasami "załapywało" po kilku minutach od włączenia i ustawienia temperatury - sygnałem było cyknięcie przełącznika w suficie przedpokoju. Czasami trzeba było wyłączyć i właczyć ponownie, żeby zaczęło chłodzić wg naszych ustawień. Teren hotelu: Ja bym to podzielił tak: strefa z pokojami 1xxx jest blisko aquaparku i recepcji z małą dyskoteką (ale nie powinno jej być słychac bo to solidny budynek a dyskoteka jest na samym dole). Jest też tam blisko taki basen z szorstkim zejściem udającym piasek - dobry dla dzieci Jak ktoś chce być bliżej aquaparku to polecam pokoje w strefie między 2001 a 2200 (najbliżej będą pokoje w okolicach 2030, z których jest też blisko na korty tenisowe, minigolfa i szachy). Reszta strefy 2xxx - stamtąd też jest blisko do restauracji i trochę dalej do aquaparku. Ta strefa 2xxx roziąga się centralnie na terenie i jest stamtąd blisko prawie do każdego miejsca hotelu - np pokoje 2155-2170 sa bliżej dodatkowego basenu dla dzieci i Centrum Spa a strefa 2130-2145 jest najbliżej restauracji. Stefy 4xxx, 5xxx. i w przyszłości 6xxx sa juz trochę z boku. Na stronie holidaycheck.pl są zdjęcia i jest też fotografia planu terenu z podanymi strefami domków. Zaskoczyło mnie, że woda w basenach była stosunkowo chłodna jak na kraj afrykański - nawet po całym dniu. Prawdopodobnie jest chłodzona specjalnie ,żeby baseny nie zarastały glonami. Ale bez paniki - po kilku ruchach w wodzie już się nie czuło dyskomfortu. Ponieważ przekroczyłem limit 8000 znaków, więc dalszy ciąg poniżej... Odpowiedz Link Zgłoś
qurkawodna2 Re: Moje spostrzeżenia Cz 2 05.10.09, 15:10 Zapach śmietnika i spalarnia śmieci: ten epizod ze spalarnią zdażył sie w sierpniu i trwał nedługo (informacja od rezydentki). Nie znaczy to, że problem nie powróci niespodziewanie. Co do zapaszku śmietnika to pojawiał sie on regularnie wieczorem ok 21.00, jak wiatr zmieniał kierunek na południowy czyli w strone Hurhgady (w ciągu dnia na ogół wiało od morza). Z tego powodu przy pokojach w cześci południowej hotelu może być ten problem bardziej dokuczliwy chociaż zapach czuc było tez przy restauracjach. Zapach ten może przeszkadzać osobom z wrażliwym węchem, bo trochę to nie o to chodzi na wakacjach, że jak sobie leżymy na leżaczku przy basenie, z drinkiem to w nozdrzach czujemy jakby ktoś śmieci nie wyniósł. Prawdopodobnie ten problem jest bardziej lub mniej uciążliwy w róznych porach roku gdy wiatry się zmieniają. Pozytywna informacja: do pokoju ten zapach nie "właził" i był raczej delikatny (żeby ktos nie pomyślał, że to był jakis straszny smród) ale jednak sprawny nos to zauważał. Aquapark: Bardzo fajny, dużą zaletą jest to, że nie ma tłoku (zwłaszcze przed południem), a na kilku fajnych i dość "ekstremalnych" zjeżdżalniach można jeździć razem z dzieckiem na podwójnym kole/pontonie albo na specjalnych wieloosobowych pontonach (to ostatnie tylko na jednej, specjalnej zjeżdżalni). Pontonów dwuosobowych jest ok 30 - są dwa rodzaje: większe przezroczyste i mniejsze kolorowe. Te większe są stabilniejsze, ale w nich nie wpuszczają na jedną ze zjeżdżalni w ogóle a na niektóre też nie chcą wpuszczac z drobniejszymi dziećmi, że niby za głęboko wpadają pupą. Pontony 2-4 osobowe są cztery, a 3- 6 osobowe trzy. Granicą wieku jest 10 lat, ale tylko niektórzy "ratownicy" próbują tego pilnowac i generalnie wpuszczają już 7-8 latki. Jedna zjeżdżalnia (zielona) jest beznadziejna, bo nie da się wcale rozpędzić, po drodze ma taki basenik dodatkowo hamujący i nie wpuszczają na nią dwuosobowych kół. Główny problem na zjeżdżalniach to zdobycie podwójnego, mniejszego pontonu i czasami tekigo 2-4 osobowego. Aquapark zamykaja jak zachodzi słońce a otwieraja ok 10.00 + kwadrans studencki ;-) Oferta jedzenia przy aquaparku uboga - tylko do zaspokojenia pierwszego głodu. Sąsiedni hotel Alf Leila Wa Leila: można wchodzić swobodnie na teren (z boku od strony Jungle Aqua Park) Hotel ma ciekawy pasaż ze sklepikami w stylu arabskim, gdzie można tez wypić kawę albo zapalić sziszę (piszę fonetycznie). Na terenie tego hotelu trzy razy w tygodniu jest pokaz światło i dźwięk, z pkazami jeździeckimi, podświetlanymi miniaturami zabytków egipskich oraz fontanną - polecam rodzicom z dziećmi - wejście oficjalne kosztuje 25USD, ale bez problemu można wejśc od strony Jungle i nikt się Wami nie zainteresuje, bo kasują przy wejściu głównym a potem nie sprawdzają biletów. Ogląda się z siedzeń w amfiteatrze - są sekcje jezykowe, ale nie polecam rosyjskiej i niemieckiej bo sa niepotrzebnie oszklone i klimatyzowane - przez to dźwiek lektora jest niezrozumiały oraz gorzej widać. Najlepiej wejść na górę do sekcji angielskiej - na dole troche się kurzy od koni. Na koniec można za opłatą przejechać sie na koniu lub wielbładzie. W hotelu tym wieczorem o 19.30 otwieraja takie małe muzeum Egiptu - wejście jest na dziedzińcu z tyłu amfiteatru - wszedłem i wyszedłem bez problemu, więc chyba jest bezpłatne. Morze i plaża przy Dana Beach: wybraliśmy sie kilka razy, ale plaża nie jest w żaden sposób wyjątkowa. Można sobie wejść głębiej w morze po dawnej rafie i skorzystać z kąpieli w falach - przydadzą się wtedy buty kąpielowe bo dojście jest pełne małych kamyków. Dno przy brzegu jest piaszczyste i dośc szybko się obniża. Animacje w hotelu: Mi się podobały - szacunek dla szefa animatorów, bo widac że on tam wszystkiego pilnuje a jeszcze sam występuje (np jako fakir - polecam ten występ). Jest grafik co danego dnia będzie. Występy miejscowej grupy co tydzień takie same, ale sa tez zapraszani artyści z zewnątrz. W Alf Lejla... tez można wejśc na wieczorne występy, ale tamte mi się nie podobały. Wieczorem o 23.15 jest bezpłatny transport do dyskoteki przy Dana Beach - na miejscu płatne drinki. Można zostać w małej dyskotece pod recepcją. Szczegółow nie znam bo nie korzystałem Jedzenie: śniadania i obiady monotonne, ale dobre i jest spory wybór. Kolacje są dużo bardziej urozmaicone - w każdej restauracji trochę inne jedzenie, a szczególnie desery - zwłaszcza restauracja azjatycka się wyróżnia, ale dla mne na niekorzyść - jednego wieczoru wszystko było za ostro przyprawione Dobre sa ryby, często sa kalmary i krewetki. Kurczak i coś z wołowiny zawsze. Co do wypraszania z restauracji to nie starałem się sprawdzać. Raz grzecznie powiadziano nam, że za 10 minut kończą. Hurghada miasto poznałem pobieżnie i to co widziałem przy jednej z głównych ulicu (jest przy niej MCDonalds i Burger King) to nic specjalnego. Ceny: nie zauważyłem, żeby dalej od "centrum" było taniej. Są sklepy z pamiątkami, które mają ustalone ceny i niektóre rzeczy są tam w dobrych cenach.Jeden z nich jest na północ od McDonaldsa po lewej stronie, przed kafejką internetową. Dojazd do Hughady: taksówka za ok. 5 USD, albo busik za 1 USD od osoby. Z taksówkarzami trzeba uważać, bo lubia kombinować - najlepiej mieć dokładnie odliczone pieniądze - uwaga na ich banknot 50 funtowy - bardzo podobny do 50 piastrów. w razie czego grozic policją -za oszustwo dostaja tam miesiąc aresztu więc sie boją. Zakupy przy hotelu Jak nie chcecie jechac do miasta (to prawie 0,5 h jazdy) to przy Dana Beach jest ciąg sklepów wzdłuz drogi, zapłacicie pewnie więcej, ale jest wybór i blisko Obok dyskoteki jest ciekawy sklep z papirusami. Na witrynie jest hasło: "U nas tanio jak w Biedronce" Prowadzi go Marco, który b.dobrze mówi po polsku. Twierdzi, że ceny ma już finalne na atrakcyjnym poziomie bo wie, że niektórzy nie lubią targowania. Sympatyczny chłopak, ale ja nic u niego nie kupowałem, więc nie wiem na ile jest to prawda. W hotelu jest kilka sklepików, ale tam najwyraźniej dobrze im się wiedzie, bo nie potargujecie sobie, a ceny wywoławcze takie jak poza hotelem. Juz lepiej przejśc sie do Alf Lejla... bo tam bardziej skorzy do handlowania tradycyjnym stylu. Niedaleko Jungle, od strony Hurghady jest duży market. Nie wybraliśmy sie tam bo na piechotę to jednak kawałek drogi, ale informuję. Napiwki w hotelu niechętnie przyjmują monety Euro, bo podobno maja problem z wymianą na swoje. Polecane zatem sa dolary lub miejscowe funty. W sklepikach, taksówkach i Hurghadzie nie ma juz tego "ograniczenia" Wycieczki lokalne na miejscu w hotelu sa dwaj panowie: Henio i Tomek reprezentujący lokalne biuro, którzy po polsku wszysko Wam wyjaśnią i opowiedzą na temat oferowanych wycieczek. Byłem z nimi na quadach (wersja krótsza - 4-godzinna) i było OK Polecam tez wycieczkę na rafę przybrzeżną Sharm el Naga: Woda dużo czystsza niż przy Dana Beach, pływacie jakby w akwarium z rybkami. Pewnie rafa głębiej w morzu jest ładniejsza ale ta opcja przy brzegu jest dobra dla rodzin z dziećmi i nie ma ryzyka, że za duże fale zepsują wyprawę. Internet W hotelach b.drogo (7 USD za godzinę - jest kafejka w Alf Lejla... w Jungle nie ma), w Hurghadzie tylko 5 funtów/h Żeby przerzucić zdjęcia z aparatu na PenDrive - w hotelu można to zrobic w recepcji ale trzeba o tym rozmawiać z Ahmedem, który chyba tam jest jedyny zorientowany w technice komputerowej. Opalanie: Jeśli ktoś nie chce się za bardzo opalić to wystarczy mu filtr 30 (we wrześniu) Do aquaparku polecam żel w tubce firmy AA - faktor 20 (pomarańczowa tubka). Przedłużenie pobytu w pokoju w dniu wyjazdu: do 18.00: 25 Euro, do 22.00: 50 Euro - my nie skorzystalismy bo wyjeżdżaliśmy rano Samoloty przelatujące dość nisko nad hotelem absolutnie nie przeszkadzają. Mam nadzieję, że mo Odpowiedz Link Zgłoś
qurkawodna2 Re: Moje spostrzeżenia Cz 2b 05.10.09, 15:13 Ucięło mi ostatnie zdanie ale to juz wszystko Pozdrawiam PR Odpowiedz Link Zgłoś
snow99 Re: Moje spostrzeżenia Cz 2b 05.10.09, 21:11 Witam dzieki za te wyczerpujaca wypowiedz na temat tego hotelu lece tam 9 jak wroce tez cos napisze od siebie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qurkawodna2 Re: Moje spostrzeżenia Cz 2b 06.10.09, 07:24 Juz ci zazdroszczę. Napisz jak w październiku to wszystko funkcjonuje i czy coś się jeszcze zmieniło PR Odpowiedz Link Zgłoś
scudomac Re: Moje spostrzeżenia Cz 2b 22.10.09, 20:07 hahha a ja jade 21 list z katowice(2+2) Mam nadzieje ze bedzie OK. Piszcie jaki pokoj wybrac zeby bylo miło. Odpowiedz Link Zgłoś
qurkawodna2 Re: do Eli B. i innych zainteresowanych zdjęciami 19.11.09, 22:03 Trzy razy próbowałem i niestety nie udało mi się przesłać zdjęć. Podaj inny adres Jeszcze raz polecam wszystkim: www.holidaycheck.com/hotel-Travel+pictures_Hotel+Jungle+Park+Resort-ch_ub-hid_196998.html Są duże zdjęcia i nawet filmy Odpowiedz Link Zgłoś
stgpiotr Re: Moje spostrzeżenia Cz 2 03.12.09, 16:00 Witam mam pytanie czy w tym hotelu można dostać butelki wody . 2 lata temu byłem w hotelu Aqua Vista tej samej sieci i można było pobierać sobie w barach butelki z wodą pitną . Czy w tym hotelu jest taka sama opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
suhotnik Re: Moje spostrzeżenia Cz 2 03.12.09, 19:41 Butelek bierzesz z barów ile chcesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzi84 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 20.11.09, 15:30 ja planuje wyjazd do tego hotelu z biurem CLUB VIVA. może jakies opinie na temat tego biura ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bonia01 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 06.12.09, 22:11 Może ktoś wie ile w tym hotelu jest podgrzewanych basenów? Czy brodzik dla dzieci jest podgrzewany? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.666 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 11.12.09, 15:00 ;)Chciałbym się dowiedzieć czy woda butelkowana i wszelkie soki są objęte formułą All; czy zacokolwiek trzeba płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.666 Re: Jungle Aqua Park Hotel z TUI 11.12.09, 17:09 Czy wszystkie restauracje są dostępne w formule all? Odpowiedz Link Zgłoś